Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-15, 19:50   #3361
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Mi sie tez bardzo piersi powiekszyly, bardziej niz w poprzedniej ciazy. Wowczas byl jeden rozmiar w gore a teraz sa juz dwa

Dziewczyny, a te wyprzedaze w tesco to do kiedy sa?
Stary 2015-01-15, 19:51   #3362
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Masija ładne ubranka Faktycznie kupowanie takich drobnostek sprawia niesamowitą radość. Ja kupiłam dziś jedne półśpiochy, czapeczkę i niedrapki w pepco

Jestem po wizycie, ale nie miałam usg. Lekarz powiedział, że dziecko już się ukształtowało, a teraz już tylko rośnie i na tym etapie nie ma wskazań medycznych do robienia usg. Dopiero na połówkowym dzidziuś będzie na tyle duży, żeby mógł wszystkie poszczególne elementy dokładnie sprawdzić.
Ale wyniki badań w normie, szyjka się nie skraca, nie ma rozwarcia i w ogóle doktorek stwierdził, że chciałby, aby wszystkie ciąże się tak dobrze prowadziły
Jedyne co mnie zmartwiło to waga. Chyba musiała być popsuta, bo wg niej przytyłam od początku ciąży 5 kg, a wg mojej domowej tylko 3 kg... Niby nie wyglądam źle, dobrze się czuję sama ze sobą, ale trochę mnie to zezłościło, bo wpisał to w kartę ciąży! Myślałam, że mu tam... Grrrrr.....

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

To teraz dwa tygodnie niepewności... Ale nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze. Wyobraźnia potrafi podpowiadać różne rzeczy, grunt to pozytywne myślenie

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Masakra! Ja mam cały czas takie jak miałam, tylko są bardziej "nabite", takie twarde... Ale nie wyobrażam sobie, żeby powiększyły się o dwa rozmiary... SZOK!!

Dziewczyny ja nosze 70 gg i teraz jest juz małe, boje sie pomysleć co bedzie potem, trzymam kciuki, czasm lekarz sie myla
ultraviolwt188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 19:57   #3363
pszczoua
Zakorzenienie

Carmen, sprobuj odgonic te negatywne mysli. A moze lekarz kazda pacjentke kieruje dodatkowo na badania prenatalne do specjalistow? Moj poprzedni tak wlasnie robil W kazdym razie trzymam kciuki
Stary 2015-01-15, 19:58   #3364
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

My do tej pory nie mamy koldry, poduszki, poszewek dla dziecka. Tylko przescieradla i spiworki. Maluchy bardzo sie wierca i rozkopuja. Przez pierwsze miesiace po paru godzinach snu znajdowalam dziecko obrocone o 180 stopni i w drugim koncu lozeczka, a przeciez nie potrafil sie przemieszczac.. nie wyobrazam sobie malenstwa pod koldra, zaraz mialby ja obok albo na glowie.

Te otulacze.. wbrew pozorom moga sie przydac, ja nie raz motalam w kocyk albo przy usypianiu przytrzymywalam rece bo tak nimi machal ze nie mogl zasnac, rozbudzal sie. Dzieci w ciasnocie czuja sie bezpiecznie, otulone, przytulone.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 20:04   #3365
Irmusia81
Zakorzenienie

Hello

Zanim nadrobię, to napiszę co u mnie
Cały dzień na nogach... Zakupy- do d.py... Nic a nic sobie nie kupiłam, bo w h&m były może 2 sztuki przecenionych ciążówek, a w c&a to już w ogóle porażka... I jak ja mam te jeansy kupićNie będę tyle kasy bulić... Dzieciowi też nic nie kupiłam, bo jak już miałam coś w rękach to było z samochodzikiem albo takie bardziej chłopięce jednak.. No a przecież ciągle nie wiem na pewno kto tam w brzuchu rośnie. No nie wiem i się nie dowiedziałam... Bo mi szanowna gin usg nie zrobiła... Pozostaje czekać 2 tyg do połówkowego.
Dobre wieści są takie, że wyniki mam super, a od poczatku ciąży przytyłam tylko 1 kg Mega się cieszę, bo mam i tak kilka kg na +, ale strasznie się cieszę, że te dysproporcje między pierwszą ciążą a obecną się zmniejszają W tej chwili mam 4,5 kg więcej niż na tym etapie w 1 ciąży, a zaczynałam z różnicą 7 kg. Także, byle tak dalej
L4 mam dalej chodzące, więc super

Lecę Was nadrabiać
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 20:13   #3366
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Ale sa chyba podobne

.
ale są szare a mi chodziło właśnie o ten kolor brązowy teraz nie mają żadnego w tym kolorze

Irmusia dobrze, że wizyta udana, no szkoda że usg nie zrobiła ale 2 tyg szybko zleci
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 20:20   #3367
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Mi się śniło, że urodziłam chłopca. Przychodzę do sali, patrzę a tutaj dziecko Chińczyk A tż na to, żebym nie płakała, bo na pewno jestem matką
Później mi się śniło, że to dziecko gdzieś zgubiłam. Okazało się, że leżało pod szafą

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ja dzisiaj w nocy urodziłam 2 razy w pierwszym śnie urodziłam takiego ślicznego chłopca, (sam poród mi sie nie śni), przytulałam go, woziłam na spacerku, nagle dziecko patrzy się na mnie i mówi : "daj piwo" D: haha jak opowiedziałam to rano Tżtowi to sie śmiał ze mnie

a w drugim śnie moje dziecko wyglądało całkiem inaczej, tez było ładniutkie, a uśmiech miało jak Tż

Super macie sny

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Irmusia o której masz wizytę?
Już nieaktualne, ale miałam o 15tej

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Irmusia to dzisija robię akcję vanish ale mnie korci żeby znowu do tego tesco pojechać bym już miała zapas body

W ogóle szaleństwo wyprawkowe mnie dopadło i wczoraj już zamówiłam pościel i dwa kocyki
?
Daj znać czy palmy zeszły

Cytat:
pościel taka http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...915299035.html

wziełam tą beżową w białe groszki

i kocyk szary i turkusowy, jeden ma być do wózka, a drugi do łóżeczka

http://allegro.pl/kocyk-dzieciecy-75...915298816.html
ale fajne Zapisałam sobie do ulubionych Mnie kusi pościel w sówki, bo mam od jakiegoś czasu fazę na sowy I generalnie podobają mi się beżowe, ale dzieć będzie miał łóżeczko pod jasnobrazową ścianą, w dodatku łóżeczko będzie orzechowe, więc przydałoby się to wszystko jakoś ożywić, rozweselić nieco

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 20:20   #3368
carmenn85
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny poprostu zmartwiło mnie to ze sam wysyła mnie na prenatalne a wcześniej mówił ze w moim przypadku nievtrzeba.... Nie wiem. Nie chce sie nakręcacza i staram sie myślec ze bedzie ok!
carmenn85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 20:27   #3369
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmenn85 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. No i okazało sie se chyba jednak chłopak bedzie.... Lekarz mówi ze chyba "coś" ram rośnie ale jednak jestem zmartwiona bo jak lekarz słuchał bicia serduszka to tak dziwnie sue wsłuchiwał a potem powiedział ze wysyła mnie koniecznie na badania prenatalne i za 2 tyg powie mi dokładnie gdzie i do kogo mam iść.... Zastanowiło mnie to wszystko. Mam nadzieje ze nic złego sie nie dzieje:-( jesCze teraz jakiś ucichł mam na rwę kulszowa i boli jak cholera:-( ruszać sue nie mogę:-(
A na jakie prenatalne? USG?
W którym tygodniu będziesz???

Spokojnie lepiej po sprawdzać wszystko i dmuchac na zimne

A co do RWY kulszowej to wspieram bo u mnie to samo. Mam paraliż lewej nogi i od południa się praktycznie nie przemiesczam

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 20:32   #3370
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A jeśli chodzi o pościel. Mówiłyście, że nie powinno używać się poduszki. W tych zestawach zazwyczaj jest poduszka i kołderka oraz te ochraniacze na szczebelki. To taką powłoczkę na poduszkę do szafy? Czy kładzie się ją do łóżeczka, ale nie pod główkę? Haha sama się śmieję z tego o co pytam, ale nie wiem...

A jeśli chodzi o wózek? To tam też się poduszki nie wsadza? Jak to jest?
Ja nie używałam i do tej pory nie używam poduszki dla dziecka (zresztą sama też poduszek nie lubię, jedynie takie płaskie). I teraz pomyślałam, że faktycznie, może nie będę kupować. Pościel dla synka już 3 rok lezy w szafie i mole kusi

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

masija ja nie kupuję oprócz ochraniacza i prześieradla, kupię śpiworek i tyle...
Ja myślę, ze też tak zrobię Śpiworków ma sporo, bo mój synek od zawsze śpi w śpiworkach, tylko rozmiary się zmieniają

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
A wracając znów do dyskusji o rożkach to ja raczej będę celować w kupno woombie, które nie przegrzeje dziecka, a zapewni mu "ścisłe" warunki jak w macicy
Tylko nie wiem właśnie czy dziecko powinno mieć też nogi skrępowane, czy istotne są tylko ręce?
Bo jeśli tylko ręce to wzięłabym tego typu:

żeby było dobre na upalne dni
o mamo! dla mnie to wygląda strasznie
Stary 2015-01-15, 20:39   #3371
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie. No i okazało sie se chyba jednak chłopak bedzie.... Lekarz mówi ze chyba "coś" ram rośnie ale jednak jestem zmartwiona bo jak lekarz słuchał bicia serduszka to tak dziwnie sue wsłuchiwał a potem powiedział ze wysyła mnie koniecznie na badania prenatalne i za 2 tyg powie mi dokładnie gdzie i do kogo mam iść.... Zastanowiło mnie to wszystko. Mam nadzieje ze nic złego sie nie dzieje:-( jesCze teraz jakiś ucichł mam na rwę kulszowa i boli jak cholera:-( ruszać sue nie mogę:-(
Carmen głowa do góry. Może pszczoua ma rację. Najważniejsze nie stresować się.

Dzisiaj po pracy byłam wykończona. Pół dnia siedziałam u siebie w biurze i załatwiałam jednemu studentowi z Polski miesięczne praktyki u nas. Teraz mają fajny program z unii, jak ja studiowałam był tylko Erasmus, gdzie kieszonkowe ledwie starczały na akademik. A im pokrywają wszystko i nawet na wydatki wystarczy bez problemu. Więc staram się żeby mógł choć jeden przyjechać, napisałam się dzisiaj maili i padam na twarz. Jeszcze jutro i weekend ))

Ostatnio miałam sen, że teraz będąc w ciąży wpadliśmy z tz w drugą i martwiłam się, jak sobie poradzę z dwójką dzieci, gdzie różnica będzie tylko 5 miesięcy. Myślałam nawet nad pigułką "po". Siedziałam z tą pigułką na schodach przed domem i jednak nie wzięłam, bo bałam się, że zaszkodzi tej starszej ciąży. I tak się zmartwilam, że się w końcu obudziłam.
Naczytalam się na necie o tej aferze z pigułką za dużo

My na razie nic nie kupujemy. Cześć wyprawki odkupimy od szefa, łóżeczko dostaniemy od kolegi, parę ubranek siostra przysle. Póki co za wózkami się rozglądamy tylko.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 20:44   #3372
tassia
Zakorzenienie

Dziewczyny nie chce żeby moja wypowiedź źle zabrzmiala bo mam do tego tendencje wiec z gory przepraszam ale glos mam miły i mowie w ciepłym tonie ale w formie pisanej jestem słabą

Dużo was pisze o tych otulaczkach ze by w życiu dziecka w to nie wsadzilo itp.

A popatrzcie na to z drugiej strony....
Krytykujecie często różne osoby ze maja jakieś zdanie a same uprzedzacie się po jednym zdjęciu.
Idąc tym tropem laktatora tez nie ma co używać vo to obrzydliwe i jak dojarka dla krów
Chusty to tez jakiś chory wymysł i pewnie parę lat temu wielu tak myslalo ... Choć i ja uslyszalam ze jestem biedna matka co jej na wózek nie stać

Warto najpierw poczytac jaka to ma funkcje i cos się o tym dowiedzieć
My syna od poczatku motalismy ciasno w pieluche flanelowa ale bez przerwy to się rozwiazywalo i kupilam otulaczek
Zauwazcie ze w szpitalach dzieci są tez mocno motane i ma to swoja funkcję.

Jest oczywiście jakiś mały procent dzieci które tego Noe lubią tak samo jak nie dadzą się wysadzić w chustę... Taki typ

Ale generalnie warto popatrzeć trochę szerzej .....

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 21:07   #3373
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
I wracając do tych poduszek, to jednak coś się tam pod tę główkę kładzie. Dzięki za informacje dziewczyny :-D
tak, kładzie sie pieluszkę, w razie "w"

Cytat:
To obczajcie to

Ale poza karykaturalnym wyglądem naprawdę spełnia swoją rolę
Znam już kilka mam używających tego i u każdej dziecko jest cudnie spokojne
straszne

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
tak mi się wydaje. bo ja kupowałam dl aBLanki i wiem ze kupowalam tylko z ikei pościel potem.
dokładnie, jeśli się kupi kołdrę, poduszkę w ikei, trzeba tam potem kupować poszewki, bo mają swoje własne wymiary

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to wczoraj odwiedzili nas Teście i myślałam,że dosnatę furiizaczynają się dobre rady teściowej. Na wieść o przewijaku "o matko, ale wydziwiacie, ja moje dzieci to na łóżku przebierałam" "po co wanienka?my w misce kompaliśmy!" gdy moje nerwy sięgnęły szczytu, powiedziałam ,że kobiety kiedyś w okresie szmaty nosiły,bo nie było podpasek,to po co teraz podspaski kupywać?
boże, co za teksty... Dobrze jej powiedziałaś

Cytat:
Obecnie przymierzam się (od jakiś 3 miesięcy ) do https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...n-make-up.html ale najpierw popytam w Hebe czy jest szansa na jakąś próbkę
ale fajny. Muszę obczaić jak będę w krk

Cytat:
Super
Mnie wczoraj pani przepuszczała w kolejce do kibla
mnie dziś facet przepuścił w kolejce do Maca Chyba widział, że ledwie stoję z głodu

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Mi sie tez otulacze nie podobaja i nawet nie smialabym mego dziecka w to ustrojstwo wkladac. Juz lepiej ciasniej w kocyk zawinac lub w rozek. Moj od urodzenia spal tak slodko z lapkami w gorze a ja mialabym mu je dodatkowo krepowac? No way...
dokładnie Mój też zawsze sypiał z łapkami w górze

Cytat:
Napisane przez dafina Pokaż wiadomość
Witam Mam 36 lat i aktualnie jestem prawie na półmetku ciąży, termin porodu 20 czerwca. To moja 3 ciąża, 1 niestety poroniłam, z 2 mam wspaniałą 8 letnią córeczkę. Chciałabym dołączyć do waszego grona czerwcowych mam jeśli można. Nigdy wcześniej nie korzystałam z żadnego forum więc nawet nie wiem czy sobie poradzę..Pozdrawiam serdecznie!
cześć

Cytat:
Napisane przez stina1983 Pokaż wiadomość
Rzadko jestem w biedronce, a przy dzisiejszej wizycie przypadkowo kupiłam parę fajnych ciążowych rzeczy.

Piżamę dwuczęściową ( bluzka krótki rękaw, dekolt do karmienia, spodnie do kolan) - 10 zł
Sukienkę na lato elastyczną ( krótki rękaw, dekolt w głęboki serek , też do karmienia )- 7 zł
Majtki wysokie czarne, 3 sztuki za 7 zł
Ręcznik, rożek kąpielowy dla dziecka, kolor miętowy 10 zł.
o
to fajnie Ci się trafiło Może niedługo znów coś ciążowego rzucą

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Część jest z Tesco, część z Reala.

pszczoua dzięki popatrzę
super zakupy!

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Jeeeee wygrałam licytację spodniiii za 20zł http://allegro.pl/show_item.php?item=4974340051
fajnie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
W ogóle jak patrzę ile macie już rzeczy to zazdroszczę Wam tego zakupowego szaleństwa, ja się jeszcze muszę wstrzymać, bo moja siostra w listopadzie urodziła też synka i powiedziała, że dużo rzeczy takich jak kocyki, body itp mi odda więc dokupie to co będzie mi się podobało jedynie no i chemie, ale cenne informacje od Was zbieram i linki też podkradam
eee tam, ciesz się, ze sporo wydatków Ci odpadnie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
To jest ta torba http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...ery=002.506.16
jest pojemna i ma milion kieszonek
ooo muszę obczaić. A byłam dziś w ikei
Stary 2015-01-15, 21:18   #3374
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
na początku dziecko bedzie spało w śpiworku, ale te pościele są takie śliczne że nie mogłam sie oprzeć a i tak przecież bedą potrzebne
Niekoniecznie Ja też kupiłam synkowi, a teraz pewnie trzeba będzie mu kupić większę kołdrę jak się przeniesie do "dorosłego łóżeczka"

Cytat:
Tassia ja nie mam od kogo dostać ciuszków, w koło same dziewczynki a do małej jak przychodzili to wszyscy się pytali i nie dostaliśmy nic niepotrzebnego także z tym też różnie bywa. Wiadomo każdy robi jak uważa, ja w pierwszej ciąży nie czekałam i teraz też nie planuję tym bardziej, że mi się to sprawdziło
Ja jeśli dostawałam ciuszki to większe, także było ok

Cytat:
gratuluję synka I trzymam kciuki, by z serduszkiem było wszystko w porządku

Cytat:
Jestem po wizycie, ale nie miałam usg. Lekarz powiedział, że dziecko już się ukształtowało, a teraz już tylko rośnie i na tym etapie nie ma wskazań medycznych do robienia usg. Dopiero na połówkowym dzidziuś będzie na tyle duży, żeby mógł wszystkie poszczególne elementy dokładnie sprawdzić.
Ale wyniki badań w normie, szyjka się nie skraca, nie ma rozwarcia i w ogóle doktorek stwierdził, że chciałby, aby wszystkie ciąże się tak dobrze prowadziły
Jedyne co mnie zmartwiło to waga. Chyba musiała być popsuta, bo wg niej przytyłam od początku ciąży 5 kg, a wg mojej domowej tylko 3 kg... Niby nie wyglądam źle, dobrze się czuję sama ze sobą, ale trochę mnie to zezłościło, bo wpisał to w kartę ciąży! Myślałam, że mu tam... Grrrrr.....
Masakra! Ja mam cały czas takie jak miałam, tylko są bardziej "nabite", takie twarde... Ale nie wyobrażam sobie, żeby powiększyły się o dwa rozmiary... SZOK!!
super, że wszystko ok

Moje cyce żyją własnym życiem... Wychodzą mi ze staników i doprowadza mnie to do szału I oczywiście żadnego stanika sobie dziś nie kupiłam
Stary 2015-01-15, 21:21   #3375
pszczoua
Zakorzenienie

Tassia oczywiscie zgodze sie z toba, moje dziecko wlasnie nalezy do tego drugiego typu. Nosidlo uzylismy moze dwa razy, zawsze byl placz. Nic nie moze go krepowac. I nie mowie ze przy drugim dziecku zdania nie zmienie, bo moze akurat bedzie mu to dawac poczucie bezpieczenstwa.

Mnie zawsze trzeslo jak widzialam mamy ktore do zasypiania przykladaly dziecku do buzki pieluche. I do tego musiala to byc pielucha nieswieza, o zapachu skislego mleka bo zwykla nie spelniala zadania. Szybko zmienilam zdanie bo moj syn wlasnie takiej pieluchy potrzebowal do zasypiania. Pewnie kojarzyla mu sie z zapachem mamy Ale momentalnie sie wyciszal wiec jak moglam mu odmowic

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 21:29   #3376
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Te otulacze.. wbrew pozorom moga sie przydac, ja nie raz motalam w kocyk albo przy usypianiu przytrzymywalam rece bo tak nimi machal ze nie mogl zasnac, rozbudzal sie. Dzieci w ciasnocie czuja sie bezpiecznie, otulone, przytulone.
na pewno coś w tym jest... mnie bardziej odstrasza to, jak to wygląda i dlatego nie jestem przekonana. Mój synek akurat nie potrzebował tego, by spać spokojnie, ale drugi bobas może być całkiem inny.

Cytat:

Irmusia dobrze, że wizyta udana, no szkoda że usg nie zrobiła ale 2 tyg szybko zleci

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ostatnio miałam sen, że teraz będąc w ciąży wpadliśmy z tz w drugą i martwiłam się, jak sobie poradzę z dwójką dzieci, gdzie różnica będzie tylko 5 miesięcy. Myślałam nawet nad pigułką "po". Siedziałam z tą pigułką na schodach przed domem i jednak nie wzięłam, bo bałam się, że zaszkodzi tej starszej ciąży. I tak się zmartwilam, że się w końcu obudziłam.
Naczytalam się na necie o tej aferze z pigułką za dużo

.
świetny sen

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie chce żeby moja wypowiedź źle zabrzmiala bo mam do tego tendencje wiec z gory przepraszam ale glos mam miły i mowie w ciepłym tonie ale w formie pisanej jestem słabą

Krytykujecie często różne osoby ze maja jakieś zdanie a same uprzedzacie się po jednym zdjęciu.
Idąc tym tropem laktatora tez nie ma co używać vo to obrzydliwe i jak dojarka dla krów
Chusty to tez jakiś chory wymysł i pewnie parę lat temu wielu tak myslalo ... Choć i ja uslyszalam ze jestem biedna matka co jej na wózek nie stać

My syna od poczatku motalismy ciasno w pieluche flanelowa ale bez przerwy to się rozwiazywalo i kupilam otulaczek

Jest oczywiście jakiś mały procent dzieci które tego Noe lubią tak samo jak nie dadzą się wysadzić w chustę... Taki typ

Ja np nie krytykuję funkcji tych otulaczków, tylko to jak dziecko w tym wyglada mnie odstrasza. Ale nie znam się, nie miałam z tym do czynienia. Mój Leon nie był motany w szpitalu, tylko wsadzony w rożek, a potem w domu już nigdy go nie wsadzaliśmy do rożka np do spania. Ale z drugim bobasem spróbuję z rożkiem może

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Tassia oczywiscie zgodze sie z toba, moje dziecko wlasnie nalezy do tego drugiego typu. Nosidlo uzylismy moze dwa razy, zawsze byl placz. Nic nie moze go krepowac. I nie mowie ze przy drugim dziecku zdania nie zmienie, bo moze akurat bedzie mu to dawac poczucie bezpieczenstwa.
Mój synek też nie znosił nosidła. Zaraz zaczynał w nim płakać
Stary 2015-01-15, 22:01   #3377
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
A jeśli chodzi o pościel. Mówiłyście, że nie powinno używać się poduszki. W tych zestawach zazwyczaj jest poduszka i kołderka oraz te ochraniacze na szczebelki. To taką powłoczkę na poduszkę do szafy? Czy kładzie się ją do łóżeczka, ale nie pod główkę? Haha sama się śmieję z tego o co pytam, ale nie wiem...

A jeśli chodzi o wózek? To tam też się poduszki nie wsadza? Jak to jest?
ja nie widzę potrzeby kupowania jakiejkolwiek poduszki dopóki dziecko samo się nie upomni w jakiś sposób. w łóżeczku w czasie snu powinno być jak najmniej rzeczy. tak samo nigdy nie miałam ochraniacza na szczebelki bo leżąc w łóżku nie widziałabym dziecka, musiałabym wstać, a tak mogłam tylko zerknąć nie podnosząc się.

w wózku też bez poduszki, ewentualnie jak dziecko ulewa to pielucha, ale to zupełnie płaskie jest. pełno na allegro pościeli do wózka, ale po co to
Stary 2015-01-15, 22:03   #3378
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Mnie się to woombie podoba i jak się okaże że Młody ma jakąś awersję do snu i będzie darł japkę całymi nocami to kupię, tonący brzytwy się chwyta Jeżeli nie będzie tak źle, to pozostanę przy kocykach i rożkach bo jednak woombie jest trochę drogie

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 22:11   #3379
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
w wózku też bez poduszki, ewentualnie jak dziecko ulewa to pielucha, ale to zupełnie płaskie jest. pełno na allegro pościeli do wózka, ale po co to
jak to po co? To jest biznes kochana Jest mnóstwo niepotrzebnych rzeczy na niemowlęcym rynku, które kuszą przyszłych rodziców.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 22:23   #3380
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

zgadzam się. wiele jest rzeczy dobrych i bezpiecznych, a niekoniecznie ładnie i estetycznie wyglądających. podobny temat przerabiałam jakiś czas temu przy kupnie drugiego fotelika dla dziecka, bo dlaczego tyłem bo dziecku źle, bo mi źle wsadzić, bo jak to wygląda? no cóż, ale jest bezpieczniejsze i warto (wg mnie). jeśli otulaczek czy motanie mają pomóc dziecku to też będę stosować niezależnie od tego jak to wygląda.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
na początku dziecko bedzie spało w śpiworku, ale te pościele są takie śliczne że nie mogłam sie oprzeć a i tak przecież bedą potrzebne
niekoniecznie. to nie jest duża pościel, raczej szybko dziecko z niej wyrośnie. u nas kocyki 75x100 w okolicach roku już na pewno nie nadawały się do spania, syn momentalnie był rozkryty, a w ciągu dnia spał pod kocykiem, także ta kołdra 90x120 też ileś lat nie będzie służyć... w tym rozmiarze mamy kocyk na drzemkę i jeszcze się nadaje, ale gdybym teraz kupowała pościel to na pewno większą, a syn 2 lat nawet nie ma.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
jak to po co? To jest biznes kochana Jest mnóstwo niepotrzebnych rzeczy na niemowlęcym rynku, które kuszą przyszłych rodziców.
niestety..

________

jeszcze co do rożka z usztywnieniem. miałam, usztywnienie od razu wyjęłam, straszne to było. ja nosiłam bez niczego, najlepiej tuląc do dużego dekoltu żeby dziecko jak najbliżej ciała było. rożek sam z siebie był dość sztywny. tak na prawdę w miarę miękki był dopiero po wielu praniach, bo używaliśmy go na dywanie. pod tym względem najlepsze były szpitalne, cienkie, wymięte i sprane rożki, w tym mogłam mieć dziecko.
Stary 2015-01-16, 06:25   #3381
201710041131
Konto usunięte

Dzien dobry

Dzisiaj dla odmiany śniło mi się, że urodziłam chłopca

Chyba zaraz sobie wstanę choć tak ciemno i zimno :/
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 06:28   #3382
Domincia_1987
Zadomowienie

Dzień dobry Miłego dnia wam życzę

Widzę, że dużo piszecie o otulaczu, ja sama właśnie zastanawiam się czy nie pokusić się o kupno, wszędzię słyszałma tylko dobre opinie, ale oczywiście wszystko zależy też po części od dzieciątka ,

Wogóle u nas jak się okazało, że prawdopodobnie bedzie córeczka to nagle wszyscy mi mówią, że wiedzieli bo nie wymiotowałam i nie mam póki co krechy na brzuchu, chociaż wcześniej każdy twierdził, że chłopak
Ludzie to są przewrotni

Wogóle bardzo spodobały mi sie takie ochraniacze na szczebelki w łóżeczku, zastanawiam się nad kupnem:

http://allegro.pl/10cz-posciel-dla-d...954665853.html

tylko właśnie zastanawiam się czy nie ograniczy ona za bardzo przepływu powietrza przez łóżeczko bo coś właśnie ostatnio czytałam na ten temat.

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 06:44   #3383
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

Widzę, że dużo piszecie o otulaczu, ja sama właśnie zastanawiam się czy nie pokusić się o kupno, wszędzię słyszałma tylko dobre opinie, ale oczywiście wszystko zależy też po części od dzieciątka ,

Wogóle u nas jak się okazało, że prawdopodobnie bedzie córeczka to nagle wszyscy mi mówią, że wiedzieli bo nie wymiotowałam i nie mam póki co krechy na brzuchu, chociaż wcześniej każdy twierdził, że chłopak
Ludzie to są przewrotni

Wogóle bardzo spodobały mi sie takie ochraniacze na szczebelki w łóżeczku, zastanawiam się nad kupnem:

tylko właśnie zastanawiam się czy nie ograniczy ona za bardzo przepływu powietrza przez łóżeczko bo coś właśnie ostatnio czytałam na ten temat.
Nie wiem jak funkcjonalność, ale pod kątem estetycznym bardzo mi się podoba

A co do osób z najbliższego otoczenia to w ogóle się nie przejmuj. Mi wszyscy mówią, że pewnie dziewczynka bo cały czas zwracałam. Za to babcia jak usłyszała, to powiedziała, że to dowód na to, że noszę chłopca pod serduszkiem ;-) Ilu ludzi tyle opinii ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 06:46   #3384
mehja
Zakorzenienie

Witam się z rana

Domincia nie wiem czy to będzie bezpieczne- jesli dziecka wsadzi główke między te poduszki? jednolity, niepodzielony ochraniacz chyba będzie lepszy
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 06:51   #3385
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Masija Revlon Colorstay jest rewelacyjny! Najlepszy z kryjących, a wypróbowałam mnóstwo..
Tzn. u mnie było tak, że jak zmieniła się formuła to nie mogłam go stososować (ale to było lato). Odłożyłam do szafki i jakoś na jesień o nim sobie przypomniałam. Zaczęłam go mieszać z Pierre Rene i ta kombinacja jest dla mnie extra
Ciekawa jestem jaki będzie teraz ten nowy po zmianach. Bo w składzie podobno też ma się coś zmienić
Cytat:
Nie martw się za bardzo kochana
Może jest tj. dziewczyny piszą-lekarz woli chuchać na zimne.
To tylko 2 tyg. zlecą i zobaczysz Trzymam kciuki mimo wszystko, żeby było dobrze.

mycha no cieszy ale ile to kasy idzie Jak tż zobaczył wczoraj co kupiłam to się pytał, czy nam kasy coś w domu zostało
Fajnie, że wszystko w porządku po wizycie

Irmusia
2 tyg. zlecą, zobaczysz

tassia
ja też uważam, że nie ma się co zrażać od razu do tego typu rzeczy. Mnie przeraża jedynie widok tego, jak dziecko jest w to opatulone. Ciężko mi sobie to wyobrazić ale nie mówię nie. Wiem z doświadczenia, że często te dziwacznie (dla nas) wyglądające rozwiązania czasami okazuję się dobre.
Dla mnie to jest pierwsza ciąża i nie wiem dokładnie jak będę się zachowywała, jak zmieni się moje myślenie. Napatrzyłam się na wiele maluchów i ich wychowywanie a mimo wszystko wiem, po tych doświadczeniach, czego nie będę robiła ze swoim dzieckiem, a co wprowadzę nowego.
Ja się cieszę, że jestem tutaj na wątku i mogę posłuchać rad innych bo o wielu rzeczach nie wiedziałam. A otwierają głowę, otwierają

A mi pierwszy raz w życiu zrobił się zajad
Smaruję to cholerstwo kremem i miodem ale jakoś nie schodzi..

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 07:18   #3386
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Witam się z rana

Domincia nie wiem czy to będzie bezpieczne- jesli dziecka wsadzi główke między te poduszki? jednolity, niepodzielony ochraniacz chyba będzie lepszy
O tym wogóle nie pomyślałam, że taka historia może się wydarzyć, ale masz rację. Zresztą zauważyłam u siebie tendencję, że ja się najpierw czymś zachwycam a potem zastanawiam się czy to będzie dobre dla maleństwa

Dobrze, że jest takie forum i powiem wam, że czasem nawet lubię jak mamy różne opinie bo wiele wniosków można wyciągnąć jak się popatrzy na obie strony Szczególnie pomocne jest to moim zdaniem takim dziewczynom jak ja, które zostaną pierwszy raz mamusiami

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 07:34   #3387
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

Ludzie to są przewrotni

Po pierwsze balabym sie ze dziecko wlezie miedzy te poduchy i zaklinuje sie bo maluch nie jest na tyle sprawny rychowo zeby to kontrolowac, po drugie zajmuja bardzo duzo miejsca i pewnie szybko bys to likwidowala bo dziecko mialoby bardzo ograniczona przestrzen. Nie wiem, ja jestem sceptycznie nastawiona do wszelkich ochraniaczy, chce zeby byl dostep do powietrza, brak kurzu w lozeczku, dobra widocznosc z kazdego kata w pokoju zeby zerkac na dzieckp itp.
Stary 2015-01-16, 07:35   #3388
Marei
Zakorzenienie

Masija zazwyczaj jak w dobrym kosmetyku mieszaja w składzie, to przestaje mi pasować. A szkoda, bo cena calkiem fajna w połączeniu z wydajnością.

Dziewczyny czy zdarzało wam się budzić rano opuchnięte? Głównie na twarzy i dłoniach mi widać. Szybko schodzi, mimo wszystko mnie to martwi.
Stary 2015-01-16, 07:42   #3389
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
O tym wogóle nie pomyślałam, że taka historia może się wydarzyć, ale masz rację. Zresztą zauważyłam u siebie tendencję, że ja się najpierw czymś zachwycam a potem zastanawiam się czy to będzie dobre dla maleństwa

Dobrze, że jest takie forum i powiem wam, że czasem nawet lubię jak mamy różne opinie bo wiele wniosków można wyciągnąć jak się popatrzy na obie strony Szczególnie pomocne jest to moim zdaniem takim dziewczynom jak ja, które zostaną pierwszy raz mamusiami
Trudno sie nie zachwycac, mnostwo rzeczy ladnie wyglada na zdjeciach ale nie wszystko juz jest takie praktyczne..
Lozeczko z przescieradlem i dzieckiem w spiworku nie prezentuje sie jakos super zachwycajaco a dla mnie akurat ta opcja jest najbezpieczbiejsza i najbardziej praktyczna. Zadnych kolder, poduszek, ochraniaczy, misiow, itp.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Moj biust prawie gotowy na karmienie.. jakies 15 tygodni za wczesnie
Stary 2015-01-16, 07:51   #3390
myboyismine
Zakorzenienie

dzień dobry

u mnie piersi rozmiar większe i póki co stanęły w miejscu
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości