|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Martula kciuki za Ciebie!!!!
Mój malutki cały czas śpi, raz się już jarnilismy ale chyba mleka nie było dużo... Ale ssie pięknie
|
|
#3482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaaaaaa Tymianku czy to legalne zakochać się w tak młodym mężczyźnie?
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Mała mój mąż twierdzi że w tym szpitalu Twoim to tylko czekają aż posmarujesz... MARTA trzymamy kciuki, oby Cię szybko wzięło
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Aggo masz racje, u nas mąka najlepiej zdala egzamin
karmilam marcina przez miesiac jak już bylam w ciazy. Miałam silne skurcze i zdecydowaliśmy z gin ze odstawiamy. Marcin już się nie dopomina
|
|
|
|
#3484 |
|
Wtajemniczenie
|
LOGASIA- dzięki za odp. Różnicę masz niewielką między Dzieciaczkami i tak się zaczęłam nad tym zastanawiać, jak to wygląda w praktyce.
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi pozwalam się zakochać <3
|
|
#3486 |
|
Rozeznanie
|
Aga piękny malutek
i brawo za karmienie![]() Ewcia dzięki za instrukcje Dziewczyny a czy któraś ma fasolkę do karmienia? Bo mnie na siedząc kręgosłup tak boli że raczej karmnie na leżąco.. A teraz jest proocja na smyku na motherhood do jutra i tak myślę czy warto kupić..czy by pomogło..
|
|
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
Aga ogromne gratulacje, Tymianek to maleńki łamacz serc
a taki maleńki ze ubrania Wam na dłużej starcza Mlebi, bepanthen teraz sama kupilam, ale przy pierwszej corce jak juz mała nabawiła się odparzenia to sudocrem się świetnie sprawdzał, dupke w krochmalu tez nie zaszkodzi umyc, dużo wietrzyc. Meire, szkoda byloby w nocy odstawiac bo wtedy mleczko takie wartosciowe, ma więcej tluszczyku, żelaza, sodu, jest kaloryczne a jednocześnie lekkostreawne i po 2 do 3 godzin maleństwo może znów chcieć podjesc. druga sprawa ze nasze malenstwa nie tylko potrzebują jedzenia ale ibliskości mamy. Przez 9 miesięcy słyszą bicie naszego serca a teraz pewnie im nie za komfortowo spać samemu gdzieś w lozeczku, nawet my lubimy do Meza się przytulic przed snem a co dopiero takie maleństwo co nie zna świata a do tej pory Ty bylas całym światem i jesteś jedynym co zna. Wielu lekarzy twierdzi ze po porodzie zaczyna się kolejny trymest ciazy i dzieci potrzebuja naszej bliskosci tak samo jak w brzuchu nieustannie dla dobrego rozwoju, a zamiast pepowiny karmimy piersia. Co dla niektórych pewnie dam straszna rade ale ja tam bym maleństwo do łóżka wzięła i na lezaco karmiła, wtedy razem byscie się wypali Martula powodzenia, czekany na Sarę ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Daria kupuj bez zastanowienia, rogale do karmienia SA naprawdę super wynalazkiem. Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2015-02-07 o 09:51 |
|
|
|
#3488 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i czekamy na relację Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Tez się zastanawiam nad poduszka do karmienia..
Bo juz kombinuje na różne sposoby... Moją wielką poduszke składam, ale zanim ją dobrze jakoś ułoże to Jula się zdąży tak rozpłakać że z tego karmienia nic nie wychodzi ![]() Dzisiaj znowu z karmieniem koszmar. Od 8 płacz, próbowałam przystawiać to wolała ssać swoje palce niż moje cyce.. potem trochę się udało ale znowu źle ssała i mnie tylko bolało.. co do czego zaczął się znowu płacz, uspokajanie i próby przystawienia.. i chyba nic prawie nie wypiła i zasnęła ze zmęczenia przed chwilą :/
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Marta trzymam kciuki
Daria kupuj i się nie zastanawiaj, ja mam i w ciągu dnia karmię tylko w rogalu albo na fotelu i nic mnie nie boli, ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- logasia naturalne sposoby najlepsze zielona zapomniałam napisać , opis porodu super, i nie martw się nikt z nas nie myśli w ten sposób że zapłaciłaś to masz, bo połowa z nas jak by miała taką możliwość to by tak zrobiła, ja zapłaciłam za swoją salę z osobistą łazienką i gdybym miała jeszcze raz przez to przejść to bez żadnego wahania zrobiłabym to samo ![]() A mydełko już w użyciu, korzystam razem z córą na spółkę i jestem zachwycona
|
|
|
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
Ewcia Nicki :cmok: dziękuje za błyskawiczną odpowiedź, kupiłam:-) od poniedziałku już o tym myślałam, trzeba było od razu Was zapytać..
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
nie załadował mi sie ten obrazek wczoraj może teraz się uda
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ale pospałam! Całą noc śnił mi się wizaż i Aga, Martula i Mala jjjeku Dziewczyny przytulam Was mocno z bolącymi piersiami ten temat jest jeszcze przede mną :/. Aga, pieknego masz synka Aggo, czyli w każdej chwili też u Ciebie moze cos sie rozwinąć i czekamy na recenzję pieluszek ![]() Mala, ja tylko się modlę, kiedy u Ciebie będzie po wszystkim o kasie też pomyslałam...---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Ewa, dobre ![]() Martula, już pewnie jesteś na wywołaniu |
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Aga Tymianek jest przeslodki!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak widać, to nie ma żadnego znaczenia, czy rozwarcie wcześniej jest, czy macica gotowa, bo u jednej trwa i trwa, a u drugiej rach ciach i rodzi.Dzisiaj Mężowi nie pasuje rodzenie, bo ma dentystę, a jutro przyjeżdża tesco i nie będzie miał kto odebrać hehehe Super, że się wyspałaś
|
|
|
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
My po karmieniu, tez walczymy raz lepiej raz gorzej, ale się nie poddaje. Pokarm mam, tylko żeby Mała złapała o.co chodzi. Ale dzisiaj fajne położne mam nadzieje ze się rozkrecimy. Dzwoniła T. ze jutro wpadnie... taaaaa... słodko.
Buziak dla Was i prosimy o kciuki za karmienie |
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Aga... Tymianek boski...
Ewek.. ile czasu przed karmieniem odciagasz?... i jak duzo?.. podajesz wtedy przy najblizszym karmieniu tego odciagnietego cyca?... Chcialabym odciagnac pokarm i pomrozic zeby miec na wszelki wypadek... bo nawet wyjscie do gina na kontrole bedzie niemozliwe bez tego.. bede wdzieczna za rady..
|
|
#3498 |
|
Raczkowanie
|
Ojoj jakie tu od wczoraj emocje
Aga gratuluję Śliczny synek Ale w ogóle to nie... Ty nie miałaś jeszcze rodzić!!! Kto teraz będzie forum rozkręcał Martula powodzenia i trzymam ![]() I gdzie tu jest sprawiedliwość...?! Ja też chce już rodzić
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem kano... Na razie wietrze krocze haha
|
|
#3500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak na razie odciągniętego pokarmu jej nie podaję, bo nie mam takiej potrzeby, co prawda sprawdzałam czy młoda złapie smoka z butelki i będzie chciała pić ale niestety nie chce. Do torebek zbieram porcje mleka takie po 100, 150 ml mleka i takie porcje mrożę, bo na razie więcej mi się nie udaje ściągać, a takie porcje później będzie mi łatwiej rozmrażać jak będzie potrzeba ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Aga jak samopoczucie, jak szpital zadowolona jesteś |
|
|
|
|
#3501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sąOj Aga wietrz, wietrz, zebys szybko do siebie doszla. Ale dla takiego slodziaka warto bylo
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Aggo, racja w sumie, u nas na wątku dużo dziewczyn podczas badania ktg, zero skurczy, zero znaków zbliżającego się porodu, a na drugi dzień akcja
Albo bóle, skurcze są, a zero akcji :/. Ja swojego męża też muszę zaciągnąć do dentysty, ale on się nie da nawet buzi przede mną nie chce otworzyć Aga, jak sie czujesz? Lui,
|
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
lui-
za kp
|
|
|
|
#3504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aga- ogromne gratulacje!!! W wolnym czasie zajrzę na tę relację onlie, to musi być coś, teraz muszę popracować nad cyckami. Meire - ja karmię butelką i te kilka kropel które udaje mi się odessać laktatorem dolewam jej do butelki. Dajemy jej co te 3, 4 h ok 60 ml. Bywa, że chce więcej, albo budzi się za godzinę głodna. Tak było dziś w nocy, nie wiedzieliśmy o co chodzi więc ją dokarmiliśmy. Spała potem 3 godziny. O 6 rano dostała 8o bo obudziła się z płaczem i spała 4 h. Teraz o 10. Dostała znów 60 i śpi. Zdecydowanie lepiej śpi w dzień. Lui- trzymam kciuki za karmienie- twoje, moje, nasze... Dziewczyny, które urodziły... może my powinnyśmy się przenieść na odchowalnię? Zaglądać tu wspierać, ale swoje laktacyjne problemy poruszać już tam? Co wy na to? |
||
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Ewek.. dziekuje..
Zielona.. dobry pomysl z przejsciem na odchowalnie..
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja osobiście nie chcę, zebyście odchodziły.. Z ciekawością czytam o Waszych poradach laktacyjnych i problemach, jakie mogą sie dziać przy kp. Niedługo może to przytrafić się i mnie podczas kp.
Jesteśmy jedną grupą i powinniśmy się trzymać razem. Jakbyście przeszły, codziennie do Was zaglądałabym z ciekawości co się u Was dzieje i także Was wspierać mimo, ze jeszcze ten problem mnie nie dotyczy. Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2015-02-07 o 11:21 |
|
|
|
#3507 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Olcią. Przejdźmy może jak wszystkie urodzą? Bez Was będzie tu smutno
|
#3508 |
|
Konto usunięte
|
Też myślę że razem się przeniesiemy
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Aga Tymek przeslodki.
Martula kciuki ![]() Moja tez.mysle ze juz razem się przeniesmy. Rady laktacyjne dziewczynom na pewno się przydadzą
|
|
|
|
#3510 |
|
Rozeznanie
|
Jestem przyjęta na oddział i leżę pod ktg. Czekam aż podejmą decyzje jak beda wywoływać.
Dostałam menu i miałam sobie zaznaczyć co chce na obiad i kolacje. Fajnie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

karmilam marcina przez miesiac jak już bylam w ciazy. Miałam silne skurcze i zdecydowaliśmy z gin ze odstawiamy. Marcin już się nie dopomina 
i czekamy na relację

ten temat jest jeszcze przede mną :/. 
Śliczny synek
nawet buzi przede mną nie chce otworzyć
na 2,5 h zasnela z nami w lozku...