Mamusie lutowe 2015 - cz. 8 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-07, 09:21   #3481
1141655
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8

Martula kciuki za Ciebie!!!!

Mój malutki cały czas śpi, raz się już jarnilismy ale chyba mleka nie było dużo... Ale ssie pięknie

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:27   #3482
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Aaaaaaaaaaa Tymianku czy to legalne zakochać się w tak młodym mężczyźnie?

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość

Mój malutki cały czas śpi, raz się już jarnilismy ale chyba mleka nie było dużo... Ale ssie pięknie
Taki przystojniak to musi ssanie cyca mieć od urodzenia wyćwiczone bo za 18 lat będzie niejednego ssac

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Mała mój mąż twierdzi że w tym szpitalu Twoim to tylko czekają aż posmarujesz...

MARTA trzymamy kciuki, oby Cię szybko wzięło
Stary 2015-02-07, 09:34   #3483
logoasia
Zakorzenienie

Aggo masz racje, u nas mąka najlepiej zdala egzamin a mialam ci ostatnio odpisac z karmieniem w czasie ciazy ale umknelo mi karmilam marcina przez miesiac jak już bylam w ciazy. Miałam silne skurcze i zdecydowaliśmy z gin ze odstawiamy. Marcin już się nie dopomina
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:37   #3484
aggo_di
Wtajemniczenie

LOGASIA- dzięki za odp. Różnicę masz niewielką między Dzieciaczkami i tak się zaczęłam nad tym zastanawiać, jak to wygląda w praktyce.
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:43   #3485
1141655
Zakorzenienie

Hihi pozwalam się zakochać <3

Stary 2015-02-07, 09:46   #3486
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Aga piękny malutek i brawo za karmienie

Ewcia dzięki za instrukcje własnie kliknęłam pojemniki do mrożenia i też chyba zacznę troszkę ściągać jak ten mój śpioch wpada w te swoje śpiączki w dzień..

Dziewczyny a czy któraś ma fasolkę do karmienia?

Bo mnie na siedząc kręgosłup tak boli że raczej karmnie na leżąco..
A teraz jest proocja na smyku na motherhood do jutra i tak myślę czy warto kupić..czy by pomogło..
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:50   #3487
nicki86
Zadomowienie

Aga ogromne gratulacje, Tymianek to maleńki łamacz serc a taki maleńki ze ubrania Wam na dłużej starcza

Mlebi, bepanthen teraz sama kupilam, ale przy pierwszej corce jak juz mała nabawiła się odparzenia to sudocrem się świetnie sprawdzał, dupke w krochmalu tez nie zaszkodzi umyc, dużo wietrzyc.

Meire, szkoda byloby w nocy odstawiac bo wtedy mleczko takie wartosciowe, ma więcej tluszczyku, żelaza, sodu, jest kaloryczne a jednocześnie lekkostreawne i po 2 do 3 godzin maleństwo może znów chcieć podjesc. druga sprawa ze nasze malenstwa nie tylko potrzebują jedzenia ale ibliskości mamy. Przez 9 miesięcy słyszą bicie naszego serca a teraz pewnie im nie za komfortowo spać samemu gdzieś w lozeczku, nawet my lubimy do Meza się przytulic przed snem a co dopiero takie maleństwo co nie zna świata a do tej pory Ty bylas całym światem i jesteś jedynym co zna. Wielu lekarzy twierdzi ze po porodzie zaczyna się kolejny trymest ciazy i dzieci potrzebuja naszej bliskosci tak samo jak w brzuchu nieustannie dla dobrego rozwoju, a zamiast pepowiny karmimy piersia. Co dla niektórych pewnie dam straszna rade ale ja tam bym maleństwo do łóżka wzięła i na lezaco karmiła, wtedy razem byscie się wypali

Martula powodzenia, czekany na Sarę

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Daria kupuj bez zastanowienia, rogale do karmienia SA naprawdę super wynalazkiem.

Edytowane przez nicki86
Czas edycji: 2015-02-07 o 09:51
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:53   #3488
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martu_la Pokaż wiadomość
dobra dziewczyny, zadzieram kiece i lece.Bede dawac znac jak akcja sie ma
Dzieki za kciuki.

Aga Tymianek przesłodki , ciekawe czy moja tez bedzie z 7 lutego czy jednak 8

malad za Ciebie tez trzymam kciuki Kochana, zeby w koncu cos ruszylo.
Martula i czekamy na relację

Cytat:

Super Aga, ze karmienie Wam wychodzi
Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaa Tymianku czy to legalne zakochać się w tak młodym mężczyźnie?

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Taki przystojniak to musi ssanie cyca mieć od urodzenia wyćwiczone bo za 18 lat będzie niejednego ssac

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Mała mój mąż twierdzi że w tym szpitalu Twoim to tylko czekają aż posmarujesz...

MARTA trzymamy kciuki, oby Cię szybko wzięło
A ja wlasnie o Malej rozmawialam z Mama :P opowiadam Jej jak sie meczy ile it, ze jej kekarz tam jest i tez stwierdzila, ze widentnie ktos czeka tam na kaske!!!!
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:53   #3489
emdzik
Zakorzenienie

Tez się zastanawiam nad poduszka do karmienia..
Bo juz kombinuje na różne sposoby...
Moją wielką poduszke składam, ale zanim ją dobrze jakoś ułoże to Jula się zdąży tak rozpłakać że z tego karmienia nic nie wychodzi
Dzisiaj znowu z karmieniem koszmar.
Od 8 płacz, próbowałam przystawiać to wolała ssać swoje palce niż moje cyce.. potem trochę się udało ale znowu źle ssała i mnie tylko bolało.. co do czego zaczął się znowu płacz, uspokajanie i próby przystawienia.. i chyba nic prawie nie wypiła i zasnęła ze zmęczenia przed chwilą :/

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:06   #3490
ewek000
Zadomowienie

Marta trzymam kciuki
Daria kupuj i się nie zastanawiaj, ja mam i w ciągu dnia karmię tylko w rogalu albo na fotelu i nic mnie nie boli,

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

logasia naturalne sposoby najlepsze
zielona zapomniałam napisać , opis porodu super, i nie martw się nikt z nas nie myśli w ten sposób że zapłaciłaś to masz, bo połowa z nas jak by miała taką możliwość to by tak zrobiła, ja zapłaciłam za swoją salę z osobistą łazienką i gdybym miała jeszcze raz przez to przejść to bez żadnego wahania zrobiłabym to samo
A mydełko już w użyciu, korzystam razem z córą na spółkę i jestem zachwycona , tak więc dziewczyny jak macie ochotę kupić coś do mycia dzieciaczków natłuszczającego to mydełko od zielonej super, a moja córa ma bardzo wysuszona skórę i działa super
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:12   #3491
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Ewcia Nicki :cmok: dziękuje za błyskawiczną odpowiedź, kupiłam:-) od poniedziałku już o tym myślałam, trzeba było od razu Was zapytać..
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:13   #3492
ewek000
Zadomowienie

nie załadował mi sie ten obrazek wczoraj może teraz się uda
Stary 2015-02-07, 10:14   #3493
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Dzień dobry ale pospałam! Całą noc śnił mi się wizaż i Aga, Martula i Mala jjjeku

Dziewczyny przytulam Was mocno z bolącymi piersiami ten temat jest jeszcze przede mną :/.

Aga, pieknego masz synka Przystojniacha! zaraz ogarnę pierwszą stronę

Aggo, czyli w każdej chwili też u Ciebie moze cos sie rozwinąć i czekamy na recenzję pieluszek

Mala, ja tylko się modlę, kiedy u Ciebie będzie po wszystkim o kasie też pomyslałam...

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Ewa, dobre

Martula, już pewnie jesteś na wywołaniu
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:19   #3494
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Aga Tymianek jest przeslodki!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-02-07, 10:27   #3495
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry ale pospałam! Całą noc śnił mi się wizaż i Aga, Martula i Mala jjjeku

Dziewczyny przytulam Was mocno z bolącymi piersiami ten temat jest jeszcze przede mną :/.

Aga, pieknego masz synka Przystojniacha! zaraz ogarnę pierwszą stronę

Aggo, czyli w każdej chwili też u Ciebie moze cos sie rozwinąć i czekamy na recenzję pieluszek

Mala, ja tylko się modlę, kiedy u Ciebie będzie po wszystkim o kasie też pomyslałam...

tydzień temu też już to słyszałam i cóż... Urodzę, jak urodzę jak widać, to nie ma żadnego znaczenia, czy rozwarcie wcześniej jest, czy macica gotowa, bo u jednej trwa i trwa, a u drugiej rach ciach i rodzi.

Dzisiaj Mężowi nie pasuje rodzenie, bo ma dentystę, a jutro przyjeżdża tesco i nie będzie miał kto odebrać hehehe

Super, że się wyspałaś
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-07, 10:30   #3496
lui_89
Zadomowienie

My po karmieniu, tez walczymy raz lepiej raz gorzej, ale się nie poddaje. Pokarm mam, tylko żeby Mała złapała o.co chodzi. Ale dzisiaj fajne położne mam nadzieje ze się rozkrecimy. Dzwoniła T. ze jutro wpadnie... taaaaa... słodko.

Buziak dla Was i prosimy o kciuki za karmienie
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:30   #3497
meire
Zakorzenienie

Aga... Tymianek boski... gratulacje mamusiu..

Ewek.. ile czasu przed karmieniem odciagasz?... i jak duzo?.. podajesz wtedy przy najblizszym karmieniu tego odciagnietego cyca?...
Chcialabym odciagnac pokarm i pomrozic zeby miec na wszelki wypadek... bo nawet wyjscie do gina na kontrole bedzie niemozliwe bez tego.. bede wdzieczna za rady..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:31   #3498
kano1003
Raczkowanie

Ojoj jakie tu od wczoraj emocje

Aga gratuluję Śliczny synek
Ale w ogóle to nie... Ty nie miałaś jeszcze rodzić!!! Kto teraz będzie forum rozkręcał

Martula powodzenia i trzymam

I gdzie tu jest sprawiedliwość...?! Ja też chce już rodzić
Stary 2015-02-07, 10:38   #3499
1141655
Zakorzenienie

Nie wiem kano... Na razie wietrze krocze haha

Stary 2015-02-07, 10:40   #3500
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Aga... Tymianek boski... gratulacje mamusiu..

Ewek.. ile czasu przed karmieniem odciagasz?... i jak duzo?.. podajesz wtedy przy najblizszym karmieniu tego odciagnietego cyca?...
Chcialabym odciagnac pokarm i pomrozic zeby miec na wszelki wypadek... bo nawet wyjscie do gina na kontrole bedzie niemozliwe bez tego.. bede wdzieczna za rady..
Meire z piersi którą mam karmić odciągam tuz przed karmieniem ale tylko wtedy gdy mam pełna i nabrzmiała pierś, tak z 5,6 pociągnięć laktatorem tylko po to żeby nie leciało małej zbyt gwałtownie, później zależy. Najczęściej w ciągu dnia jak mała śpi 4-5 godzin to czuje jak pierś z której karmiłam robi się pełna i wtedy ściągam , bo wiem że karmić będę z drugiej
Ja jak na razie odciągniętego pokarmu jej nie podaję, bo nie mam takiej potrzeby, co prawda sprawdzałam czy młoda złapie smoka z butelki i będzie chciała pić ale niestety nie chce. Do torebek zbieram porcje mleka takie po 100, 150 ml mleka i takie porcje mrożę, bo na razie więcej mi się nie udaje ściągać, a takie porcje później będzie mi łatwiej rozmrażać jak będzie potrzeba

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Aga jak samopoczucie, jak szpital zadowolona jesteś
Stary 2015-02-07, 10:41   #3501
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
My po karmieniu, tez walczymy raz lepiej raz gorzej, ale się nie poddaje. Pokarm mam, tylko żeby Mała złapała o.co chodzi. Ale dzisiaj fajne położne mam nadzieje ze się rozkrecimy. Dzwoniła T. ze jutro wpadnie... taaaaa... słodko.

Buziak dla Was i prosimy o kciuki za karmienie
Oooo bossssko T!

Cytat:
Nie wiem kano... Na razie wietrze krocze haha
Oj Aga wietrz, wietrz, zebys szybko do siebie doszla. Ale dla takiego slodziaka warto bylo
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:45   #3502
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Aggo, racja w sumie, u nas na wątku dużo dziewczyn podczas badania ktg, zero skurczy, zero znaków zbliżającego się porodu, a na drugi dzień akcja Albo bóle, skurcze są, a zero akcji :/.

Ja swojego męża też muszę zaciągnąć do dentysty, ale on się nie da nawet buzi przede mną nie chce otworzyć

Aga, jak sie czujesz?

Lui,
Stary 2015-02-07, 10:48   #3503
ewek000
Zadomowienie

lui- za kp
Stary 2015-02-07, 10:52   #3504
zielona butelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!!!!... bylas dzielna..

Mala.. jak ja Tobie wspolczuje tej meczarni...

Ja umieram.. heheh.. cyckowalysmy z Mala od 22 do 3 w nocy.. ja tylko cycki zmienialam.. wyssala mnie do ostatniej kropli chyba... na 2,5 h zasnela z nami w lozku... i teraz cycolimy dalej... a tyle mleka naprodukowala sobie, ze az sie krztusi... to jest dopiero cycek..

Dziewczyny ktore kp.. pytanie... wszystkie dokarmiacie mm??... jesli tak, to jak to robicie?.. jaki macie system karmien?...

Ja juz jestem jak zombie dlatego tak mi chodzi po glowie zeby chociZ na noc podawac mm..
MamaZuzi... zazdroszcze 5h snu... ehhhhh..

Ja dzis bede odsypiac caly dzien... nie ma bata..

Mlebi.. mojej Malej tez sie zrobilo odparzenie... szybko nam pomogl bepanthen i linomag zielony na zmiane..
Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
Meire z piersi którą mam karmić odciągam tuz przed karmieniem ale tylko wtedy gdy mam pełna i nabrzmiała pierś, tak z 5,6 pociągnięć laktatorem tylko po to żeby nie leciało małej zbyt gwałtownie, później zależy. Najczęściej w ciągu dnia jak mała śpi 4-5 godzin to czuje jak pierś z której karmiłam robi się pełna i wtedy ściągam , bo wiem że karmić będę z drugiej
Ja jak na razie odciągniętego pokarmu jej nie podaję, bo nie mam takiej potrzeby, co prawda sprawdzałam czy młoda złapie smoka z butelki i będzie chciała pić ale niestety nie chce. Do torebek zbieram porcje mleka takie po 100, 150 ml mleka i takie porcje mrożę, bo na razie więcej mi się nie udaje ściągać, a takie porcje później będzie mi łatwiej rozmrażać jak będzie potrzeba

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Aga jak samopoczucie, jak szpital zadowolona jesteś
Ewcia, pozwalasz małej na 4-5 h snu? Bo mnie tu straszą, żeby budzić co trzy godziny koniecznie, a ja jakoś nie mam sumienia. Ona 4 h śpi bardzo twardo.

Aga- ogromne gratulacje!!! W wolnym czasie zajrzę na tę relację onlie, to musi być coś, teraz muszę popracować nad cyckami.

Meire - ja karmię butelką i te kilka kropel które udaje mi się odessać laktatorem dolewam jej do butelki. Dajemy jej co te 3, 4 h ok 60 ml. Bywa, że chce więcej, albo budzi się za godzinę głodna. Tak było dziś w nocy, nie wiedzieliśmy o co chodzi więc ją dokarmiliśmy. Spała potem 3 godziny. O 6 rano dostała 8o bo obudziła się z płaczem i spała 4 h. Teraz o 10. Dostała znów 60 i śpi. Zdecydowanie lepiej śpi w dzień.

Lui- trzymam kciuki za karmienie- twoje, moje, nasze...

Dziewczyny, które urodziły... może my powinnyśmy się przenieść na odchowalnię? Zaglądać tu wspierać, ale swoje laktacyjne problemy poruszać już tam? Co wy na to?
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 11:06   #3505
meire
Zakorzenienie

Ewek.. dziekuje.. sprobuje odciagac.. czas zaczac zbierac pokarm zebym mogla gdzies wyjsc... mleko w lodowce moge trzymac naprawde az 4 dni??

Zielona.. dobry pomysl z przejsciem na odchowalnie..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 11:11   #3506
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja osobiście nie chcę, zebyście odchodziły.. Z ciekawością czytam o Waszych poradach laktacyjnych i problemach, jakie mogą sie dziać przy kp. Niedługo może to przytrafić się i mnie podczas kp.

Jesteśmy jedną grupą i powinniśmy się trzymać razem.

Jakbyście przeszły, codziennie do Was zaglądałabym z ciekawości co się u Was dzieje i także Was wspierać mimo, ze jeszcze ten problem mnie nie dotyczy.

Edytowane przez Ollllciaaa
Czas edycji: 2015-02-07 o 11:21
Stary 2015-02-07, 11:20   #3507
kano1003
Raczkowanie

Zgadzam się z Olcią. Przejdźmy może jak wszystkie urodzą? Bez Was będzie tu smutno
Stary 2015-02-07, 11:23   #3508
201704210903
Konto usunięte

Też myślę że razem się przeniesiemy

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 11:33   #3509
lui_89
Zadomowienie

Aga Tymek przeslodki.

Martula kciuki

Moja tez.mysle ze juz razem się przeniesmy. Rady laktacyjne dziewczynom na pewno się przydadzą
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 11:40   #3510
martu_la
Rozeznanie

Jestem przyjęta na oddział i leżę pod ktg. Czekam aż podejmą decyzje jak beda wywoływać.
Dostałam menu i miałam sobie zaznaczyć co chce na obiad i kolacje. Fajnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości