Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 09:17   #2161
AaaMarta
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
spotkanie , hmm

weszliśmu przywitaliśmy się, buziak buziak usiedliśmy, zaczęła się rozmowa o chrzcie Stasia syna córki ich a M siostry, no i M wypalił, skoro już mowa o dzieciach to zostaniecie dziadkami po raz 3

ich miny .. no na początku widać było mega szok.
raczej się nie spodziewali w ogóle.
M tata podniosł brwi z taką dziwną miną, jego mama taki miała wyraz twarzy jak by ducha zobaczyła...
no i po paru sekundach do nich doszło dali po buziaku, pogratulowali M, i powiedzieli no to może trzeba wziąć ślub przed urodzeniem się dziecka
na to im powiedziałam, że ślub dopiero po narodzinach, gdy odpocznę schudnę

potem wyjeli jakieś pamiątki rodzinne, zaczęły się poszukiwania pierścionka zaręczynowego jego mamy bo chciała się pochwalić takie tam :P
i o 22 padnieta wróciłam do domu, mam to za sobą wielkie ufffffffffffffff

To fajnie wyszło i dobrze, że masz to już za sobą, bo niepotrzebnie byś się stresowała

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-02-11, 09:20   #2162
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jestem juz na sali Na szczescie jestesmy tylko dwie. Widzialam dzidziusia i slyszalam serduszko ale sie ruszal Ma juz 4 cm moj mochany skarb thlko cos mi sie nie cce zdjecie dodac
Super duzy chlopczyk juz nie wiem dlaczego ale mam przeczucie ze tym razem Bianeczka bedziesz miec chlopaka
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:25   #2163
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
A ZUS nie będzie ci płacić macierzyńskiego? Koleżanka miała umowe o pracę na czas określony, zaszła przedłużyli jej do czasu porodu i potem jej ZUS płacił macierzyński.Ale ja w tych sprawach ekspertem nie jestem więc musiała byś doczytać dopytać
Nie, umowa na zastępstwo to taki rodzaj umowy, który w zasadzie powstał po to, aby uniknąć takich bajerów jak macierzyński itp po porodzie, z tego co rozumiem, najlepiej będzie iść do PUP-u i zarejestrować się jako bezrobotna. Wtedy przysługuje mi zasiłek, i jest wyplacany tak długo, ile trwa macierzyński.

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
To fajnie wyszło i dobrze, że masz to już za sobą, bo niepotrzebnie byś się stresowała
No właśnie
Swoją drogą to takie typowe, weźcie ślub bo ciąża moi teściowie też by na 200% naciskali gdybyśmy nie mieli ślubu, że koniecznie trzeba wziąć zanim się dziecko urodzi. Na szczęście moi rodzice mają w tyłkach takie rzeczy
Stary 2015-02-11, 09:32   #2164
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

ja to jestem ciekawa jak to jest jak ono się rusza to dziecko, u mnie te wszystkie USG to tak szybko szybko tylko serce zobaczyć czy bije luknąć coś tam i wyłączają bo miałam dość często robione, nie miałam szansy się przyjrzeć dokładnie dzidzi a na zdjęciu to jest gorsza jakość niż na monitorku.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Super duzy chlopczyk juz nie wiem dlaczego ale mam przeczucie ze tym razem Bianeczka bedziesz miec chlopaka
ja to kolejny raz powtarzam ze wszystkie mamy chłopaków

choć ja pragnę dziewczynkę !

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nie, umowa na zastępstwo to taki rodzaj umowy, który w zasadzie powstał po to, aby uniknąć takich bajerów jak macierzyński itp po porodzie, z tego co rozumiem, najlepiej będzie iść do PUP-u i zarejestrować się jako bezrobotna. Wtedy przysługuje mi zasiłek, i jest wyplacany tak długo, ile trwa macierzyński.

ciekawe czy mi będzie przysługiwał zasiłek dla matki samotnie wychowującej dziecko

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:32   #2165
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
ja to jestem ciekawa jak to jest jak ono się rusza to dziecko, u mnie te wszystkie USG to tak szybko szybko tylko serce zobaczyć czy bije luknąć coś tam i wyłączają bo miałam dość często robione, nie miałam szansy się przyjrzeć dokładnie dzidzi a na zdjęciu to jest gorsza jakość niż na monitorku.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Aakkzzii ja mam dziewczynke !
Stary 2015-02-11, 09:33   #2166
ania_2019
Rozeznanie

Ciasto na paczki gotowe teraz pozostalo mi czekac jak wyrosnie i zacznie sie bawienie w wycinanie i smazenie
Stary 2015-02-11, 09:39   #2167
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Aakkzzii ja mam dziewczynke !
haha ja tak bardzo pragnę dziewczynki chociaż co myślę o moim brzuchu i tej istocie co tam siedzi, to myślę o nim jak o chłopcu kompletnie nie wiem czemuuu

wymianki
Stary 2015-02-11, 09:41   #2168
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
haha ja tak bardzo pragnę dziewczynki chociaż co myślę o moim brzuchu i tej istocie co tam siedzi, to myślę o nim jak o chłopcu kompletnie nie wiem czemuuu
A ja wlasnie tylko i wylacznie jako o dziewczynce chlopiec wogole mi ma mysl nie przychodzi w 16 tyg powinnam juz wiedziec tak wiec jeszcze 5 tyg trzeba poczekac i zobaczymy czy intuicja wygrala
Stary 2015-02-11, 09:44   #2169
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
spotkanie , hmm

weszliśmu przywitaliśmy się, buziak buziak usiedliśmy, zaczęła się rozmowa o chrzcie Stasia syna córki ich a M siostry, no i M wypalił, skoro już mowa o dzieciach to zostaniecie dziadkami po raz 3

ich miny .. no na początku widać było mega szok.
raczej się nie spodziewali w ogóle.
M tata podniosł brwi z taką dziwną miną, jego mama taki miała wyraz twarzy jak by ducha zobaczyła...
no i po paru sekundach do nich doszło dali po buziaku, pogratulowali M, i powiedzieli no to może trzeba wziąć ślub przed urodzeniem się dziecka
na to im powiedziałam, że ślub dopiero po narodzinach, gdy odpocznę schudnę

potem wyjeli jakieś pamiątki rodzinne, zaczęły się poszukiwania pierścionka zaręczynowego jego mamy bo chciała się pochwalić takie tam
i o 22 padnieta wróciłam do domu, mam to za sobą wielkie ufffffffffffffff
Widzisz, a tak się bałaś
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

No właśnie
Swoją drogą to takie typowe, weźcie ślub bo ciąża moi teściowie też by na 200% naciskali gdybyśmy nie mieli ślubu, że koniecznie trzeba wziąć zanim się dziecko urodzi. Na szczęście moi rodzice mają w tyłkach takie rzeczy
Aha to chociaż z pup się coś dostanie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

ciekawe czy mi będzie przysługiwał zasiłek dla matki samotnie wychowującej dziecko
Oj nie wiem pewnie będą cię prosić o zarobki rodziców znać życie :/
Cytat:
Ciasto na paczki gotowe teraz pozostalo mi czekac jak wyrosnie i zacznie sie bawienie w wycinanie i smazenie
Wiesz co Ania chyba jednak zrobię oponki. Tylko ser by mi się przydał i olej musze męża poprosić aby kupił
Stary 2015-02-11, 09:45   #2170
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
A ja wlasnie tylko i wylacznie jako o dziewczynce chlopiec wogole mi ma mysl nie przychodzi w 16 tyg powinnam juz wiedziec tak wiec jeszcze 5 tyg trzeba poczekac i zobaczymy czy intuicja wygrala
Noo, jeszcze trochę i się dowiemy :-D kogo tam nosimy :-D

A.jak się dowiem, to się wybiorę na zakupy :-D :-P

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:45   #2171
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Widzisz, a tak się bałaś

Aha to chociaż z pup się coś dostanie

Oj nie wiem pewnie będą cię prosić o zarobki rodziców znać życie :/

Wiesz co Ania chyba jednak zrobię oponki. Tylko ser by mi się przydał i olej musze męża poprosić aby kupił
Oponki tez bede robic i faworki ale jutro dopiero podejrzewam ze jak skoncze z paczkami to bede miala dosyc na dzien dzisiejszy
Mialam w planach robic dzis a psczki zostawic na jutro ale ani smietany ani sera w domu nie mam a pod domem nie kupie bo angole nie maja wiec trzeba specjalnie wybrac sie do polskiego sklepu badz wiekszego supermarketu a to juz tylko autkiem wiec tez tz bedzie musial kupic wracajac z pracy.

Edytowane przez ania_2019
Czas edycji: 2015-02-11 o 09:47
Stary 2015-02-11, 09:48   #2172
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oponki tez bede robic i faworki ale jutro dopiero podejrzewam ze jak skoncze z paczkami to bede miala dosyc na dzien dzisiejszy
Mialam w planach robic dzis a psczki zostawic na jutro ale ani smietany ani sera w domu nie mam a pod domem nie kupie bo angole nie maja wiec trzeba specjalnie wybrac sie do polskiego sklepu badz wiekszego supermarketu a to juz tylko autkiem wiec tez tz bedzie musial kupic wracajac z pracy.
No właśnie śmietana jeszcze
Pojedziemy razem na zakupy.
Stary 2015-02-11, 09:51   #2173
ania_2019
Rozeznanie

Jak ja sie ciesze ze nie musialam isc dzis do pracy mimo ze przeziebienie mnie meczy w piatek zadzwonie do lekarza jeszcze raz i zapytam czy dostane zwolnienie na kolejny tydzien ostatnimi czasy chodzenie do pracy to dla mnie mega przymus

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Ja dziewczyny cos czuje ze sie wybiore na macierzynski wczesniej u nas ma sie 12 miesiecy maks i trzeba wrocic do pracy ale plus 2 razy urlop po 26 dni to daje dodatkowe 3 miechy prawie
Jak nie dostane zwolnienia pod koniec czerwca to pojde po prostu na macierzynski wczesniej choc szkoda mi troche czasu moze jakims cudem uzyskam zwolnienie i bede mogla tak przesiedziec do sierpnia i dopiero wtedy zaczac macierzynski

Edytowane przez ania_2019
Czas edycji: 2015-02-11 o 09:53
Stary 2015-02-11, 09:53   #2174
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Noo, jeszcze trochę i się dowiemy :-D kogo tam nosimy :-D

A.jak się dowiem, to się wybiorę na zakupy :-D :-P
ja chciała bym nie wiedzieć i mieć niespodziankę przy porodzie
ale mój M chce bardzo wiedzieć
a wgl to M mama powiedziała że nic po mnie nie widać ciąży, że ona w 3 miesiącu musiała już chodzić w sukience ciążowej.

wymianki

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-02-11 o 09:57
Stary 2015-02-11, 09:53   #2175
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym nie wytrzymala
Stary 2015-02-11, 09:59   #2176
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisałabyś przepis na pączki? Nigdy nie robiłam i nie mam pojęcia jak.

Pierwszy raz od dawien dawna przespałam dzisiaj całą noc bez ciągłych pobudek Chociaż i tak jestem niewyspana i się czuję jakoś tak byle jak
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:04   #2177
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Napisałabyś przepis na pączki? Nigdy nie robiłam i nie mam pojęcia jak.

Pierwszy raz od dawien dawna przespałam dzisiaj całą noc bez ciągłych pobudek Chociaż i tak jestem niewyspana i się czuję jakoś tak byle jak
Korzystam z przepisu z netu juz po raz kolejny i zawsze wychodza super przy czym ja wrzucam do maszyny wszystkie skladniki maszyna mi zagniata ale recznie tez mozna zaraz podam

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Składniki na około 35 pączków:

150 ml letniej wody
310 ml letniego mleka
2 duże jajka
900 g mąki pszennej chlebowej
100 g cukru
100 g masła (rozpuszczonego i przestudzonego)
1 łyżeczka soli
3 łyżeczki drożdży instant (12 g)
1 łyżka spirytusu
Ponadto:

olej do smażenia
cukier puder do oprószenia
konfitura, dżem do nadziania.

Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami. Dodać pozostałe składniki i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony tłuszcz. Wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne (starając się nie dosypywać mąki, mimo iż ciasto będzie się kleić, polecam wyrabiać mikserem z hakiem do ciasta drożdżowego). Wyrobione ciasto uformować w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 h).
Po tym czasie ciasto wyjąć na oprószony mąką blat. Rozwałkować na grubość 1 - 1,3 cm i szklanką o średnicy 7 cm wykrawać pączki. Odkładać je na stolnicę oprószoną mąką, ponownie przykryć i odstawić do podwojenia objętości (około 20 - 25 minut; pączki powinny być dobrze napuszone, ale nie przerośnięte).
Po wyrośnięciu smażyć pączki w głębokim tłuszczu rozgrzanym do temperatury 175ºC, z obu stron. Po usmażeniu odkładać na bibułkę do odsączenia.
Nadziewać konfiturą lub dżemem przy pomocy rękawa cukierniczego i tylki do nadziewania pączków.
Jeszcze ciepłe polukrować lub oprószyć pudrem.
Lukier:

1 szklanka cukru pudru
3 łyżki gorącej wody
Cukier puder utrzeć z wodą do gładkości. Gęstość lukru regulować przez dodatek wody lub cukru. Do pączków na zdjęciach użyłam rzadkiego lukru. Ilość lukru na tą ilość pączków prawdopodobnie trzeba będzie podwoić.
Stary 2015-02-11, 10:07   #2178
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Korzystam z przepisu z netu juz po raz kolejny i zawsze wychodza super przy czym ja wrzucam do maszyny wszystkie skladniki maszyna mi zagniata ale recznie tez mozna zaraz podam

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Składniki na około 35 pączków:

150 ml letniej wody
310 ml letniego mleka
2 duże jajka
900 g mąki pszennej chlebowej
100 g cukru
100 g masła (rozpuszczonego i przestudzonego)
1 łyżeczka soli
3 łyżeczki drożdży instant (12 g)
1 łyżka spirytusu
Ponadto:

olej do smażenia
cukier puder do oprószenia
konfitura, dżem do nadziania.

Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami. Dodać pozostałe składniki i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony tłuszcz. Wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne (starając się nie dosypywać mąki, mimo iż ciasto będzie się kleić, polecam wyrabiać mikserem z hakiem do ciasta drożdżowego). Wyrobione ciasto uformować w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 h).
Po tym czasie ciasto wyjąć na oprószony mąką blat. Rozwałkować na grubość 1 - 1,3 cm i szklanką o średnicy 7 cm wykrawać pączki. Odkładać je na stolnicę oprószoną mąką, ponownie przykryć i odstawić do podwojenia objętości (około 20 - 25 minut; pączki powinny być dobrze napuszone, ale nie przerośnięte).
Po wyrośnięciu smażyć pączki w głębokim tłuszczu rozgrzanym do temperatury 175ºC, z obu stron. Po usmażeniu odkładać na bibułkę do odsączenia.
Nadziewać konfiturą lub dżemem przy pomocy rękawa cukierniczego i tylki do nadziewania pączków.
Jeszcze ciepłe polukrować lub oprószyć pudrem.
Lukier:

1 szklanka cukru pudru
3 łyżki gorącej wody
Cukier puder utrzeć z wodą do gładkości. Gęstość lukru regulować przez dodatek wody lub cukru. Do pączków na zdjęciach użyłam rzadkiego lukru. Ilość lukru na tą ilość pączków prawdopodobnie trzeba będzie podwoić.
Man wrażenie ze oponki są mniej skomplikowane
Stary 2015-02-11, 10:10   #2179
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Man wrażenie ze oponki są mniej skomplikowane
Hihi to prawda o wiele mniej roboty z faworkami rowniez ...

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

A faworki robie z tego przepisu

Składniki
2 szklanki mąki
4 żółtka
3/4 szklanki śmietany 18% (gęstej)
1 łyżeczka octu
sól do smaku
cukier puder do posypania
tłuszcz do smażenia

Wszystko zagniatam i wycinam
Tak wiec polowa mniej roboty
Stary 2015-02-11, 10:12   #2180
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

jutro obżarstwo !

wymianki
Stary 2015-02-11, 10:15   #2181
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi to prawda o wiele mniej roboty z faworkami rowniez ...

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

A faworki robie z tego przepisu

Składniki
2 szklanki mąki
4 żółtka
3/4 szklanki śmietany 18% (gęstej)
1 łyżeczka octu
sól do smaku
cukier puder do posypania
tłuszcz do smażenia

Wszystko zagniatam i wycinam
Tak wiec polowa mniej roboty
Heh nooo

Na oponki przepis tutaj jest: https://m.youtube.com/watch?v=6dTeXPDM43A
Stary 2015-02-11, 10:23   #2182
Sandrusia91
Zadomowienie

A jakiś przepis na faworki bez śmietany? Bo nie mam w domu a do sklepu też nie mam jak :-( :-/

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-02-11, 10:24   #2183
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
A jakiś przepis na faworki bez śmietany? Bo nie mam w domu a do sklepu też nie mam jak :-( :-/
Sandrusia chyba caly sekret w tej smietanie ja innego nie znam niestety

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-11, 10:24   #2184
Sandrusia91
Zadomowienie

No to dupaaaa :-( szkoda kurde.

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-02-11, 10:26   #2185
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
No to dupaaaa :-( szkoda kurde.
Mam !
http://www.wielkiezarcie.com/recipe56527.html

Ja osobiscie bede robic ze swojego przepisu ale sprobuj sa bez smietany
Stary 2015-02-11, 10:28   #2186
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Mam !
http://www.wielkiezarcie.com/recipe56527.html

Ja osobiscie bede robic ze swojego przepisu ale sprobuj sa bez smietany
O super :-D
Dziękuję
To dzisiaj będę się bawiła z małą :-D w robienie faworków

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-02-11, 10:32   #2187
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
O super :-D
Dziękuję
To dzisiaj będę się bawiła z małą :-D w robienie faworków
Mam nadzieje ze wyjda bardzo dobre

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-11, 10:54   #2188
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A tak na inny temat jutro tlusty czwartek bedziecie cos robic ja chyba wykorzystam fakt ze nie ide do pracy i mam zamiar zrobic paczki i faworki
Ja na pewno faworki, pączków mi się nie chce bo dużo roboty i jeszcze to nadziewanie eeee
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Owieczka- te na których byliśmy wczoraj organizował Szpital na Madalińskiego- ratownik który prowadził zajęcia o ratowaniu kobiet w ciąży i niemowląt był wynajęty. Pan, który prowadził wykład o prawidłowym doborze fotelików był z firmy zajmującej się crash testami. Wiadomo że odbywał się product placement bo to jest teraz wszędzie ale można było czegoś ciekawego się dowiedzieć
No to może jednak pójdziemy, brzmi ciekawie chociaż chyba wszystko wiem co tu napisałaś
Cytat:
Co do mojego dentysty to kurde tutaj inaczej leczą zęby niż w Polsce. Chodzi o leczenie kanałowe. W Polsce zatruwaja a tutaj odrazu wygrywają więc nie trzeba chodzić z trutka i dotruwać.. Ząbek boli mniej a jutro idę znowu i bedzie już po i nie uważam żeby mój dentysta był zły, bo zęby robią lepiej niż w Polsce moim zdaniem
W Polsce też już nikt nie zatruwa zębów, to jest metoda sprzed 10 lat. I właśnie dlatego, że się nie zatruwa tylko od razu usuwa nerwy to się zakleja ząb, żeby nie degenerować ścianek. Ja uważam, że twój dentysta bardzo źle zrobił i naprawdę nie rozumiem, czemu masz chodzić z otwartym zębem. Może niedokładnie wyczyścił (z braku czasu? nie wiem) i wiedział, że jak ci zaklei to zaraz z bólem wrócisz bo jego tłumaczenia są bardzo mętne.
Cytat:
a wgl to M mama powiedziała że nic po mnie nie widać ciąży, że ona w 3 miesiącu musiała już chodzić w sukience ciążowej.
Moim zdaniem spotkanie super wypadło, lepiej być nie może
Ja tam płeć chcę wiedzieć, zresztą wszystko już bym chciała wiedzieć
Stary 2015-02-11, 11:02   #2189
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Witam,
Bianeczka Zdrówka życzę!!

Widzę że nie tylko ja mam problemy ze snem.. u mnie dzisiaj 10t 0d a mdłości i wymioty nie ustają.. Eh oby dotrzymać do 2 trymestru!

Ja dzisiaj zapisałam się na warsztaty Bezpieczny Maluch w Lublinie 23.03. Ciekawe czy mój mąż będzie chciał pojechać?
O kurcze dala bys mu link do strony gdzie sie mozna zapisac?

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:04   #2190
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

coraz więcej osób z pracy zauważa ze jestem w ciązy, właśnie przyszła do mnie taka Aga i stoi i się patrzy na mnie z takim uśmiechem
ja się jej pytam cooo
a ona chodź cię ucałuje ja wiem widze po tobie, masz taki błysk w oku jesteś taka seksowna włosy masz piękne cerę.
powiedziała że to widać po oczach ma się takie oczy jak w orgazmie

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości