![]() |
#4741 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Buciki ślubne
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Elante Inne produkcji polskiej, ktorych nie testowalam, ale z opinii znajomych bardzo dobra jakosc: - Sensatiano, Lizdance, Kozdra, Tango OK - Akces - osobiscie mam dosc ambiwalentne odczucia, sa lepsze buty, choc TZ ma jedna meska pare i bardzo ja sobie chwali Dostepne w Polsce marki zagraniczne (sprowadzane) Regina - bardzo polecam, miekkie i niesamowicie wygodne, sprawdzaja sie na calonocne szalenstwa. Bandolera - stabilne nawet przy wysokim obcasie, wygodne Turquoise ciekawe wzornictwo i skory, twarde Inne marki europejskie Binicideri - bardzo wygodne i miekkie, dobre wykonanie, osobiscie lubie te marke Alagalomi - min. model nawiazujacy do sandalkow Jimmy'ego Choo, sa na mojej wishliscie. Mono - niestandardowe skory, wygodne; wykonywane na zamowienie Argentynskie: Angelina - cudowne buty, recznie robione, wysokiej jakosci wykonanie i skora, limitowane modele, nie sa twarde, ale tez nie sa bardzo miekkie Greta Flora - taneczne | linia slubna - ale niektore tez taneczne - swietne wykonanie, piekne skory, twarde Pepe Lopez - awangardowe modele i modele zdobione (bizuteryjne pietki), bede wyprobowywac w najblizszym czasie Neotango - ciekawy wybor brokatowych modeli i skor w kwiaty, twarde Comme il Faut - jedna z bardziej znanych marek, ciekawe wzornictwo - wiele z tych par przykuwa wzrok; dosc twarde Alma - bede sprawdzac, ze strony zapowiadaja sie ciekawie Flabella - j.w. Podsumowujac, jesli liczy sie cena i wygoda, polecam Sensatiano/ Elante / Binicideri. Pod wzgledem wzornictwa/ jakosci - argentynskie buty (Angelina, Greta Flora, Alma) oraz Regina, Bandolera, Binicideri, Turquoise. Tylko nie wszystkie buty maja mieciutkie podeszwy, dla mnie osobiscie wygodniej z miekka podeszwa, ale w przypadku profesjonalnego tanca lepiej stopa pracuje z podloga przy twardych - mam i jedne, i drugie. Jak widac, wiele z tych marek znacznie odbiega wzornictwem od tych tradycyjnych tanecznych butow polskich marek ![]() A, i niektore marki, ktore nie produkuja butow na zamowienie maja dosc specyficzna rozmiarowke/ szerokosc - najlepiej pisac na priv.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-02-11 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję Ci bardzo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zadomowienie
|
cornflower - super, wielkie dzięki
![]() ![]() a swoją drogą, skąd takie obeznanie w temacie, tańczysz? już sobie kilka modeli upatrzyłam ![]() Edytowane przez Saaheli Czas edycji: 2015-02-11 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
saaheli Tańczę - stąd wiedza w temacie. No i mam słabość do pięknych szpilek
![]() Więc jeśli któraś z Was zastanawia się odnośnie butów tanecznych, modeli, marek - służę pomocą. Uważam też, że nie zawsze się sprawdzą, więc zanim zdecydujemy sie na zamówienie, lepiej przemyśleć sprawę ![]() A odnośnie Elante - tak, siedziba w Warszawie. Czasami ich stoiska są w innych miastach przy okazji wydarzeń tanecznych, warto zaglądać na ich stronę.
#4746 |
Zadomowienie
|
naprawdę z nieba mi spadłaś!
![]() ![]() ![]() swoją drogą, na jakie Ty się zdecydowałaś na swój ślub? pokaż proszę, bo umrę z ciekawości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Ja się zdecydowałam na buty z La Body,ale jak dłużej po chodziłam w nich po mieszkaniu zauwazyłam ze "wpijają" mi sie w podbicie górne. Zaczełam stosować róznych metod ale prawidła sprawdzają sie najlepiej dzis je załozylam po kilku dniowym trzymana obuwia w prawidłach i czuje znaczną róznice.Nie "wżynają" się już aż tak,ale ciągle bd je przetrzymywała w prawidłach by sie rozciągneły ile sie da. Dzisiaj zrobiłam ich zdjęcie. Jak wam się podobają? |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
docik Uroczo wyglądają na stopie
![]() Ja bym Ci poradziła zakupić spray rozciągający skórę (do kupienia w każdym sklepie obuwniczym), popsikać na buta, nałożyć skarpetę i rozchodzić je. Prawidła pomagają, ale rzadko kiedy mają ten sam kształt, co stopa. Najlepiej jedno i drugie; czasami szewc też coś zaradzi ![]() Saaheli A jaki masz rozmiar buta? Zajrzyj tutaj, widziałam fajną wyprzedaż tanecznych butów, było kilka par ładnych złotych/nude sandałków ![]() Na ślub i wesele miałam taki model (bardziej platynowo-złoty i niższy obcas), zastanawiałam się nad Złotym Elfem z Elante, ale tego modelu nie mogłam przymierzyć, więc wybrałam takie, które mierzyłam i były dostępne w PL ![]()
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-02-12 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
Kupiłam buty, są piękne idealne, ale w domu jak przymierzyłam na gołą stopę to skóra jest bardzo sztywna i wbija mi się w skórę :/ Znacie jakieś sposoby może, żeby ją zmiękczyć? Ale żeby nie rozciągnąć, bo mam bardzo wąską stopę i żeby nie zniszczyć, bo są ładnie lakierowane.
#4753 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nie mogłam zmierzyć bo nie mieli żadnego modelu z zakrytymi palcami w moim rozmiarze (potrzebuje 35-35,5), ale dogadałam się z panem, że zamówi takie jak chcę i jeśli mi się nie spodobają po prostu sobie zostawi, żeby mieć próbkę małego rozmiaru z krytymi palcami ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Raczkowanie
|
#4756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() ![]()
#4758 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4760 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A próbowałaś sztyft typu Compeed? On nie rozciąga skóry, ale chroni przez obtarciami i wpijaniem. Choć ta skóra wygląda na twardszą, nawet jakbyś bardziej je rozciągnęła, to dopasują się do stopy i będą wygodne, a nie kłapciate ![]() plummie Ja póki co z Elante nie zamawiam ![]() ![]()
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-02-12 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4765 |
Raczkowanie
|
Super! Dziękuję bardzo
![]()
#4766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Twoje naprawdę śliczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
Saaheli Na tym zdjęciu widać przód, niestety nie mam więcej zdjęć. Z boku podobnie do zdjęcia katalogowego (tu podobny model na nodze zgrabnej pani
![]()
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-02-13 o 00:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() CORNFLOWER - rozmiarówka jest typowa ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a powiedz, przetańczyłaś w nich całą noc? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Co do rozmiarówki - dowiadujcie się u dystrybutora/ producenta. Ja mam od 39-41, wszystko zależy jaka marka i model (np. open toe i z otwartą piętą u mnie może być mniejsze).
saaheli Tak, przetańczyłam (i przeszalałam) całą noc, użytkuję je teraz intensywnie na imprezach. Sprawdzają się (a jak pisałam wcześniej, mam bardzo wrażliwe stopy; na co dzień biegam na płaskim obcasie, bo jest dla mnie optymalny). W dobrze dobranych i wygodnych butach tanecznych przetańczysz całe wesele ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.