Buciki ślubne - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 14:45   #4741
gabriell1982
Zadomowienie

Dot.: Buciki ślubne

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Model faktycznie swietny - przy lakierowanej wersji nude bedzie pieknie wygladac.

Firme znam dosc dobrze - tzn. mierzylam kilka modeli. Mam kolezanki, ktore bardzo sobie chwala buty tej firmy (dosc intensywnie je uzytkuja i buty sa wytrzymale na taneczne imprezy). Jesli ten model ma miekkie poduszeczki pod palcami (nowsze modele maja), to wg mnie bardzo dobry wybor. Przy obcasie 7/8 cm sa wygodne; wykonanie solidne, skory tez sa dobrej jakosci.

Jak dla mnie osobiscie jest roznica przy butach sklepowych i tanecznych - mam bardzo wrazliwe stopy i ciezko mi znalezc modele dostepne w standardowych sklepach, ktore sa wygodne. Przy tanecznych jest troche latwiej, mam swoje ulubione modele i marki, tego sie trzymam, naprawde sie sprawdzaja.

(z gory przepraszam za brak polskich znakow, nie mam dostepu do polskiej klawiatury )
buciki faktycznie śliczne; jakie marki i modele mogłabyś polecić ? dla mnie jesteś ekspertem w tym zakresie

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Saaheli Pokaż wiadomość
ooo, dziewczyny weszłam dzięki wam na stronę elante i znalazłam tam całkiem ładne sandałki, wrzucam Wam moje typy
\Pierwsze mi się najbardziej podobają, a te ostatnie są trochę dziwne, ale coś mi się w nich przez to właśnie podoba

cornflower - a gdzie je mierzyłaś? z tego co widzę, sklep mają tylko w Warszawie?
śliczne też się skuszę na buciki od nich
gabriell1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 15:52   #4742
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabriell1982 Pokaż wiadomość
buciki faktycznie śliczne; jakie marki i modele mogłabyś polecić ? dla mnie jesteś ekspertem w tym zakresie
Produkcja polska:
- Elante
Inne produkcji polskiej, ktorych nie testowalam, ale z opinii znajomych bardzo dobra jakosc:
- Sensatiano, Lizdance, Kozdra, Tango OK
- Akces - osobiscie mam dosc ambiwalentne odczucia, sa lepsze buty, choc TZ ma jedna meska pare i bardzo ja sobie chwali

Dostepne w Polsce marki zagraniczne (sprowadzane)
Regina - bardzo polecam, miekkie i niesamowicie wygodne, sprawdzaja sie na calonocne szalenstwa.
Bandolera - stabilne nawet przy wysokim obcasie, wygodne
Turquoise ciekawe wzornictwo i skory, twarde

Inne marki europejskie
Binicideri - bardzo wygodne i miekkie, dobre wykonanie, osobiscie lubie te marke
Alagalomi - min. model nawiazujacy do sandalkow Jimmy'ego Choo, sa na mojej wishliscie.
Mono - niestandardowe skory, wygodne; wykonywane na zamowienie

Argentynskie:
Angelina - cudowne buty, recznie robione, wysokiej jakosci wykonanie i skora, limitowane modele, nie sa twarde, ale tez nie sa bardzo miekkie
Greta Flora - taneczne | linia slubna - ale niektore tez taneczne - swietne wykonanie, piekne skory, twarde
Pepe Lopez - awangardowe modele i modele zdobione (bizuteryjne pietki), bede wyprobowywac w najblizszym czasie
Neotango - ciekawy wybor brokatowych modeli i skor w kwiaty, twarde
Comme il Faut - jedna z bardziej znanych marek, ciekawe wzornictwo - wiele z tych par przykuwa wzrok; dosc twarde
Alma - bede sprawdzac, ze strony zapowiadaja sie ciekawie
Flabella - j.w.

Podsumowujac, jesli liczy sie cena i wygoda, polecam Sensatiano/ Elante / Binicideri.
Pod wzgledem wzornictwa/ jakosci - argentynskie buty (Angelina, Greta Flora, Alma) oraz Regina, Bandolera, Binicideri, Turquoise. Tylko nie wszystkie buty maja mieciutkie podeszwy, dla mnie osobiscie wygodniej z miekka podeszwa, ale w przypadku profesjonalnego tanca lepiej stopa pracuje z podloga przy twardych - mam i jedne, i drugie.

Jak widac, wiele z tych marek znacznie odbiega wzornictwem od tych tradycyjnych tanecznych butow polskich marek

A, i niektore marki, ktore nie produkuja butow na zamowienie maja dosc specyficzna rozmiarowke/ szerokosc - najlepiej pisac na priv.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2015-02-11 o 15:55
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 16:12   #4743
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Produkcja polska:
- Elante
Inne produkcji polskiej, ktorych nie testowalam, ale z opinii znajomych bardzo dobra jakosc:
- Sensatiano, Lizdance, Kozdra, Tango OK
- Akces - osobiscie mam dosc ambiwalentne odczucia, sa lepsze buty, choc TZ ma jedna meska pare i bardzo ja sobie chwali

Dostepne w Polsce marki zagraniczne (sprowadzane)
Regina - bardzo polecam, miekkie i niesamowicie wygodne, sprawdzaja sie na calonocne szalenstwa.
Bandolera - stabilne nawet przy wysokim obcasie, wygodne
Turquoise ciekawe wzornictwo i skory, twarde

Inne marki europejskie
Binicideri - bardzo wygodne i miekkie, dobre wykonanie, osobiscie lubie te marke
Alagalomi - min. model nawiazujacy do sandalkow Jimmy'ego Choo, sa na mojej wishliscie.
Mono - niestandardowe skory, wygodne; wykonywane na zamowienie

Argentynskie:
Angelina - cudowne buty, recznie robione, wysokiej jakosci wykonanie i skora, limitowane modele, nie sa twarde, ale tez nie sa bardzo miekkie
Greta Flora - taneczne | linia slubna - ale niektore tez taneczne - swietne wykonanie, piekne skory, twarde
Pepe Lopez - awangardowe modele i modele zdobione (bizuteryjne pietki), bede wyprobowywac w najblizszym czasie
Neotango - ciekawy wybor brokatowych modeli i skor w kwiaty, twarde
Comme il Faut - jedna z bardziej znanych marek, ciekawe wzornictwo - wiele z tych par przykuwa wzrok; dosc twarde
Alma - bede sprawdzac, ze strony zapowiadaja sie ciekawie
Flabella - j.w.

Podsumowujac, jesli liczy sie cena i wygoda, polecam Sensatiano/ Elante / Binicideri.
Pod wzgledem wzornictwa/ jakosci - argentynskie buty (Angelina, Greta Flora, Alma) oraz Regina, Bandolera, Binicideri, Turquoise. Tylko nie wszystkie buty maja mieciutkie podeszwy, dla mnie osobiscie wygodniej z miekka podeszwa, ale w przypadku profesjonalnego tanca lepiej stopa pracuje z podloga przy twardych - mam i jedne, i drugie.

Jak widac, wiele z tych marek znacznie odbiega wzornictwem od tych tradycyjnych tanecznych butow polskich marek

A, i niektore marki, ktore nie produkuja butow na zamowienie maja dosc specyficzna rozmiarowke/ szerokosc - najlepiej pisac na priv.

dziękuję Ci bardzo już sobie to wszystko zapisuję; masz oooogromną wiedzę w tym zakresie
Stary 2015-02-11, 21:13   #4744
Saaheli
Zadomowienie

cornflower - super, wielkie dzięki będę miała co przeglądać i nad czym myśleć
a swoją drogą, skąd takie obeznanie w temacie, tańczysz?

już sobie kilka modeli upatrzyłam najdłużej chyba przeglądałam stronę alagalomie, fajne tam mają butki, faktycznie kilka modeli podobnych do J. Choo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_86280_231536principale.jpg (42,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_449789_211943principale.jpg (35,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_479977_2245011.jpg (35,7 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez Saaheli
Czas edycji: 2015-02-11 o 22:12
Saaheli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 23:49   #4745
cornflower_girl
Zakorzenienie

saaheli Tańczę - stąd wiedza w temacie. No i mam słabość do pięknych szpilek
Więc jeśli któraś z Was zastanawia się odnośnie butów tanecznych, modeli, marek - służę pomocą. Uważam też, że nie zawsze się sprawdzą, więc zanim zdecydujemy sie na zamówienie, lepiej przemyśleć sprawę

A odnośnie Elante - tak, siedziba w Warszawie. Czasami ich stoiska są w innych miastach przy okazji wydarzeń tanecznych, warto zaglądać na ich stronę.

Stary 2015-02-12, 11:17   #4746
Saaheli
Zadomowienie

naprawdę z nieba mi spadłaś! będę jeszcze przeglądać te strony wnikliwie teraz mam aż za duży wybór, te buty wyglądają jak piękne szpilki, a nie typowe buty taneczne

swoją drogą, na jakie Ty się zdecydowałaś na swój ślub? pokaż proszę, bo umrę z ciekawości
Stary 2015-02-12, 12:01   #4747
doti306
Raczkowanie

Dziewczyny!
Ja się zdecydowałam na buty z La Body,ale jak dłużej po chodziłam w nich po mieszkaniu zauwazyłam ze "wpijają" mi sie w podbicie górne.
Zaczełam stosować róznych metod ale prawidła sprawdzają sie najlepiej dzis je załozylam po kilku dniowym trzymana obuwia w prawidłach i czuje znaczną róznice.Nie "wżynają" się już aż tak,ale ciągle bd je przetrzymywała w prawidłach by sie rozciągneły ile sie da.
Dzisiaj zrobiłam ich zdjęcie.
Jak wam się podobają?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b123456.jpg (57,1 KB, 83 załadowań)
doti306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 12:52   #4748
Saaheli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doti306 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Ja się zdecydowałam na buty z La Body,ale jak dłużej po chodziłam w nich po mieszkaniu zauwazyłam ze "wpijają" mi sie w podbicie górne.
Zaczełam stosować róznych metod ale prawidła sprawdzają sie najlepiej dzis je załozylam po kilku dniowym trzymana obuwia w prawidłach i czuje znaczną róznice.Nie "wżynają" się już aż tak,ale ciągle bd je przetrzymywała w prawidłach by sie rozciągneły ile sie da.
Jak wam się podobają?
ja nie lubię takiego wycięcia z przodu, ale butki są takie fikuśne i urocze przez tą kokardę
Stary 2015-02-12, 16:33   #4749
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Saaheli Pokaż wiadomość
naprawdę z nieba mi spadłaś! będę jeszcze przeglądać te strony wnikliwie teraz mam aż za duży wybór, te buty wyglądają jak piękne szpilki, a nie typowe buty taneczne

swoją drogą, na jakie Ty się zdecydowałaś na swój ślub? pokaż proszę, bo umrę z ciekawości
oj, mnie też pokaż buciki ślubne - ja też jestem ciekawa

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez doti306 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Jak wam się podobają?
jak już pisałam kiedyś - bardzo ładne
Stary 2015-02-12, 16:58   #4750
cornflower_girl
Zakorzenienie

docik Uroczo wyglądają na stopie
Ja bym Ci poradziła zakupić spray rozciągający skórę (do kupienia w każdym sklepie obuwniczym), popsikać na buta, nałożyć skarpetę i rozchodzić je. Prawidła pomagają, ale rzadko kiedy mają ten sam kształt, co stopa. Najlepiej jedno i drugie; czasami szewc też coś zaradzi

Saaheli A jaki masz rozmiar buta?
Zajrzyj tutaj, widziałam fajną wyprzedaż tanecznych butów, było kilka par ładnych złotych/nude sandałków

Na ślub i wesele miałam taki model (bardziej platynowo-złoty i niższy obcas), zastanawiałam się nad Złotym Elfem z Elante, ale tego modelu nie mogłam przymierzyć, więc wybrałam takie, które mierzyłam i były dostępne w PL

Czas edycji: 2015-02-12 o 17:01
Stary 2015-02-12, 17:25   #4751
doti306
Raczkowanie

Cytat:
docik Uroczo wyglądają na stopie
Ja bym Ci poradziła zakupić spray rozciągający skórę (do kupienia w każdym sklepie obuwniczym), popsikać na buta, nałożyć skarpetę i rozchodzić je. Prawidła pomagają, ale rzadko kiedy mają ten sam kształt, co stopa. Najlepiej jedno i drugie; czasami szewc też coś zaradzi

Zajrzyj tutaj, widziałam fajną wyprzedaż tanecznych butów, było kilka par ładnych złotych/nude sandałków

Na ślub i wesele miałam taki model (bardziej platynowo-złoty i niższy obcas), zastanawiałam się nad Złotym Elfem z Elante, ale tego modelu nie mogłam przymierzyć, więc wybrałam takie, które mierzyłam i były dostępne w PL
Już i tak prawidła dużo dały ale pomysle nad sprayem
doti306 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 17:34   #4752
100procentbawelna
Raczkowanie

Kupiłam buty, są piękne idealne, ale w domu jak przymierzyłam na gołą stopę to skóra jest bardzo sztywna i wbija mi się w skórę :/ Znacie jakieś sposoby może, żeby ją zmiękczyć? Ale żeby nie rozciągnąć, bo mam bardzo wąską stopę i żeby nie zniszczyć, bo są ładnie lakierowane.
Stary 2015-02-12, 17:46   #4753
plummie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Slavic Fox Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam dokładnie ten model, właśnie w ecru. Czekam niecierpliwie kiedy do mnie przyjdą
Czekam z niecierpliwością na relację!
Ja nie mogłam zmierzyć bo nie mieli żadnego modelu z zakrytymi palcami w moim rozmiarze (potrzebuje 35-35,5), ale dogadałam się z panem, że zamówi takie jak chcę i jeśli mi się nie spodobają po prostu sobie zostawi, żeby mieć próbkę małego rozmiaru z krytymi palcami

Cytat:
Model faktycznie swietny - przy lakierowanej wersji nude bedzie pieknie wygladac.

Firme znam dosc dobrze - tzn. mierzylam kilka modeli. Mam kolezanki, ktore bardzo sobie chwala buty tej firmy (dosc intensywnie je uzytkuja i buty sa wytrzymale na taneczne imprezy). Jesli ten model ma miekkie poduszeczki pod palcami (nowsze modele maja), to wg mnie bardzo dobry wybor. Przy obcasie 7/8 cm sa wygodne; wykonanie solidne, skory tez sa dobrej jakosci.
Doskonałe wieści Mam nadzieję w takim razie, że zamówiony model będzie pasował, bo też mi się bardzo podobają

Promuj w internecie poprawną polszczyznę!
plummie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 18:05   #4754
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 100procentbawelna Pokaż wiadomość
Kupiłam buty, są piękne idealne, ale w domu jak przymierzyłam na gołą stopę to skóra jest bardzo sztywna i wbija mi się w skórę :/ Znacie jakieś sposoby może, żeby ją zmiękczyć? Ale żeby nie rozciągnąć, bo mam bardzo wąską stopę i żeby nie zniszczyć, bo są ładnie lakierowane.
jakie to buciki ?
Stary 2015-02-12, 18:15   #4755
100procentbawelna
Raczkowanie

Cytat:
jakie to buciki ?
http://www.primamoda.com.pl/kolekcja...toe-9915.html#
Stary 2015-02-12, 18:49   #4756
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
śliczne idziesz od razu w płaskich czy na przebranie ?
Stary 2015-02-12, 18:56   #4757
100procentbawelna
Raczkowanie

Cytat:
śliczne idziesz od razu w płaskich czy na przebranie ?
Dziękuję Idę w płaskich, bo mój TŻ nie dużo wyższy i nie chcę na niego patrzeć z góry
Stary 2015-02-12, 19:05   #4758
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Idę w płaskich, bo mój TŻ nie dużo wyższy i nie chcę na niego patrzeć z góry
rozumiem ja mogłam sobie pozwolić max. na 10cm - wtedy jesteśmy równi
Stary 2015-02-12, 19:15   #4759
100procentbawelna
Raczkowanie

Cytat:
rozumiem ja mogłam sobie pozwolić max. na 10cm - wtedy jesteśmy równi
Fajnie Ja w sumie się nawet cieszę, bo nie lubię za bardzo obcasów i ślub w osadzie leśnej, więc w obcasach też mogłabym się zakopać w piasku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-12, 19:26   #4760
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie Ja w sumie się nawet cieszę, bo nie lubię za bardzo obcasów i ślub w osadzie leśnej, więc w obcasach też mogłabym się zakopać w piasku
super miejsce na ślub ja na co dzień biegam w 10 cm obcasach, więc jakbym mogła z nich zrezygnować w dniu ślubu
Stary 2015-02-12, 19:51   #4761
100procentbawelna
Raczkowanie

Cytat:
super miejsce na ślub ja na co dzień biegam w 10 cm obcasach, więc jakbym mogła z nich zrezygnować w dniu ślubu
Wow, podziwiam Fajnie, że możesz i nie będziesz w takich wyższa od TŻ
Stary 2015-02-12, 19:59   #4762
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne, bardzo zgrabne
A próbowałaś sztyft typu Compeed? On nie rozciąga skóry, ale chroni przez obtarciami i wpijaniem.
Choć ta skóra wygląda na twardszą, nawet jakbyś bardziej je rozciągnęła, to dopasują się do stopy i będą wygodne, a nie kłapciate

plummie Ja póki co z Elante nie zamawiam Daj znać, jak dojdą Twoje buty i jak się sprawdzą

Czas edycji: 2015-02-12 o 20:01
Stary 2015-02-12, 20:07   #4763
100procentbawelna
Raczkowanie

Cytat:
Świetne, bardzo zgrabne
A próbowałaś sztyft typu Compeed? On nie rozciąga skóry, ale chroni przez obtarciami i wpijaniem.
Choć ta skóra wygląda na twardszą, nawet jakbyś bardziej je rozciągnęła, to dopasują się do stopy i będą wygodne, a nie kłapciate
Nie próbowałam, bo nigdy nie miałam takiego problemu. A gdzie go można kupić? Spróbuję, dzięki
Stary 2015-02-12, 20:14   #4764
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie próbowałam, bo nigdy nie miałam takiego problemu. A gdzie go można kupić? Spróbuję, dzięki
Rosmanny i drogerie, jest dość łatwo dostępny

Stary 2015-02-12, 20:18   #4765
100procentbawelna
Raczkowanie

Cytat:
Rosmanny i drogerie, jest dość łatwo dostępny
Super! Dziękuję bardzo
Stary 2015-02-12, 22:37   #4766
Saaheli
Zadomowienie

Cytat:

dzięki, sprawdzę
a Twoje naprawdę śliczne masz foto jak się prezentują na stopie takie butki?
Stary 2015-02-13, 00:12   #4767
cornflower_girl
Zakorzenienie

Saaheli Na tym zdjęciu widać przód, niestety nie mam więcej zdjęć. Z boku podobnie do zdjęcia katalogowego (tu podobny model na nodze zgrabnej pani )

Czas edycji: 2015-02-13 o 00:29
Stary 2015-02-13, 04:44   #4768
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Saaheli Na tym zdjęciu widać przód, niestety nie mam więcej zdjęć. Z boku podobnie do zdjęcia katalogowego (tu podobny model na nodze zgrabnej pani )
prześliczne buciki muszę sobie koniecznie takie kupić
CORNFLOWER - rozmiarówka jest typowa ?
Stary 2015-02-13, 11:37   #4769
Saaheli
Zadomowienie

Cytat:
no naprawdę śliczne chyba też się zdecyduje na takie taneczne
a powiedz, przetańczyłaś w nich całą noc?
Stary 2015-02-13, 12:48   #4770
cornflower_girl
Zakorzenienie

Co do rozmiarówki - dowiadujcie się u dystrybutora/ producenta. Ja mam od 39-41, wszystko zależy jaka marka i model (np. open toe i z otwartą piętą u mnie może być mniejsze).

saaheli Tak, przetańczyłam (i przeszalałam) całą noc, użytkuję je teraz intensywnie na imprezach. Sprawdzają się (a jak pisałam wcześniej, mam bardzo wrażliwe stopy; na co dzień biegam na płaskim obcasie, bo jest dla mnie optymalny). W dobrze dobranych i wygodnych butach tanecznych przetańczysz całe wesele

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości