|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wybory Prezydenckie - maj 2015: czy jest szansa by wybrano NOWE, MŁODE twarze?
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybory Prezydenckie - maj 2015: czy jest szansa by wybrano NOWE, MŁODE twarze?
Cytat:
Chociaż przesadziłem jednak poparcie o czymś świadczy o tym, że niestety przynajmniej 50% ludzi chce aby podnoszono podatki bo zarobki i bezrobocie są na dobrym poziomie w naszym kraju.
|
|
|
#93 |
|
BAN stały
|
Trzeba mieć ostry syndrom sztokholmski, żeby popierać Komorowskiego. A w sondaże nie wierzę, bo CBOS nie jest niezależną organizacją.
|
|
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
Mimo, że nie lubię debat politycznych, bo zwykle opierają się na populizmie, demagogii, uogólnianiu itd. i nie są merytoryczne, to akurat taką między kandydatami na prezydenta chętnie bym obejrzał.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Muszą być populistyczne bo większość nie wie o co chodzi i opiera się na emocjach. Często słyszałem jak ludzie rozmawiają o polityce to królowały teksty "dobrze mu powiedział"(mu czyli przeciwnikowi z lewa/prawa)
|
|
#96 |
|
BAN stały
|
Chciałbym, żeby Korwin zmasakrował Komorowskiego w debacie.
|
|
|
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
Korwina zbyt łatwo sprowokować, wystarczy jedno zdanie i tak zapluje się pianą, że nie będzie mógł mówić.
|
|
|
|
|
#98 |
|
Marszałkini II RP
|
A to będziesz głosował na JKM? Poza tym z wiekiem Korwin ma coraz większe problemy z mówieniem, coraz trudniej zrozumieć co on w ogóle mówi, bo to jest takie niewyraźne więc lepiej, żeby z nikim nie dyskutował, bo co z tego, że będzie miał rację jak nikt nie będzie rozumiał co on mówi? Ja się cały czas zastanawiam na kogo zagłosować, oczywiście biorę pod uwagę jedynie kandydatów prawicy. |
|
|
|
|
#99 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W każdym razie Duda może liczyć na mnie w II turze. |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Marszałkini II RP
|
Też zagłosuję na pewno na Dudę w II turze. Myślałam, żeby w pierwszej zagłosować na Brauna, ale to rusofob plus w ogóle nie wiadomo czy uda mu się zebrać 100 tysięcy podpisów. Z głosowaniem na JKM już skończyłam.
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do momentu przyjścia Wiplera wahałem się miedzy RN a KNP. RN miał uwiarygadniającą ten projekt osobę w postaci Krzysztofa Bosaka i niestety już mniej całe zaplecze w którym jest dużo socjalistów. KNP to znowu to dobre zaplecze oraz Korwin ze zdrowymi poglądami ekonomicznymi i czasami też zdrowymi poglądami na inne rzeczy jednak przedstawianymi w beznadziejny sposób oraz tymi niezdrowymi. Jakby Wipler poszedł do RN to bym zagłosował na tą partię/ruch. Niestety inne partię dają jedynie gwarancję status quo czyli by żyło się lepiej całej kaście rządzącej, opozycyjnej i masie urzędniczej oraz całej masie ich popleczników. Na KORWINA głosuję w wyborach nie dlatego, że ma szansę na wygraną ale dlatego, że "reklamuje" projekt polityczny o zdrowych zasadach ekonomicznych i liczę że w wyborach parlamentarnych zrobią wynik powyżej 10% a JKM jest już w tym wieku, że prędzej czy później przeniesie się na tamten świat. Ruchowi Narodowemu też kibicują bo mają zdecydowanie zdrowsze poglądy ekonomiczne od tych cwaniaków z Wiejskiej oprócz tego jednego, który nigdy nie zagłosował, za podwyższeniem podatków.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2015-02-17 o 11:32 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Marszałkini II RP
|
U Wiplera kiedyś pracowałam i właśnie dlatego nie mam zamiaru głosować na partię w której jest typowy karierowicz, któremu się wydaje, że jako jedyny jest w stanie dobrze rządzić tym krajem - mówił tak podczas wielu rozmów ze znajomymi czy współpracownikami. Większość osób, które go bliżej poznały również są tego samego zdania, czyli złego na temat Wiplera. Zresztą jak KNP nie wejdzie w tym roku do sejmu to sobie poszuka kolejnej partii - taki z niego ideowiec - koniunkturalista.
Co do JKM to wręcz wychowałam się na "Najwyższym Czasie", na konserwatywno - liberalnych ideach, byłam działaczką KoLibra, UPR, itp., jednak z perspektywy czasu widzę, że oszukał wielu młodych ludzi. Oszustwo polega według mnie na tym, że w momencie kiedy jego partia miała jakieś szanse na sukces wyborczy to swoimi wypowiedziami, zachowaniem czy innymi "odpałami" zrobił wszystko, aby je zmarnować. Zresztą w swoim czasie napisałam o tym ciekawy artykuł. Teraz widzę, że jedyną sensowną partią w tym kraju jest Ruch Narodowy - znam mnóstwo młodych ludzi, którzy są gotowi poświęcić wiele energii i czasu dla kraju, a to jest według mnie najważniejsze. Świniom z obecnego układu mówię stanowcze nie. |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=G5-rcHGsnr0 Oczywiście to tylko Twoja opinia, jak się spotkam z kolegą to się zapytam czy to prawda i ile jest wart.
|
|
|
#104 |
|
BAN stały
|
Gdyby RN wystawił Bosaka albo Winnickiego, to bym na nich zagłosował, ale niestety nie mają 35 lat. Kowalski i Zawisza średnio mi się podobają i mam alternatywę w postaci Korwina-Mikke. Poza tym trzeba twardo pokazać siłę i głosować na jednego kandydata prawicy, bo to zapunktuje w wyborach parlamentarnych.
Ogólnie marzę, żeby KORWIN i Ruch Narodowy weszli do Sejmu, byłoby co najmniej ciekawie. |
|
|
|
|
#105 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie partie w Sejmie są lewicowe więc nie wiem w czym widzisz problem.
Winnicki to właśnie ten jeden z tych o których pisałem, że mają lewicowe poglądy ekonomiczne i dlatego wahałem się między RN a Korwinem.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2015-02-17 o 12:50 |
|
|
|
|
#107 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Marszałkini II RP
|
Cytat:
Ale Wipler to jest zarozumiały pyszałek i nie chodzi mu o dobro Polski tylko o to, żeby się wylansować i dorwać do władzy. To, że jest obcykany w wielu tematach to nie żadna łaska - tylko to kwestia tego, że większość (p)osłów to największe lenie, a jemu się jeszcze chce. Też kiedyś byłam nim zachwycona i byłam w tym co on sam określa jako Wiplerjugend i teraz z perspektywy czasu bardzo tego żałuję. Twój kolega może kiedyś będzie miał podobnie, bo takich przypadków znam wiele. |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kwestii Wiplera to jednak zaufam koledze raz Cię nie znam a dwa Twój nick coś sugeruje.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2015-02-17 o 13:28 |
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Marszałkini II RP
|
Cytat:
Co sugeruje mój nick, bo mnie to zaintrygowało?
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Domyśl się przecież jesteś inteligentna
To akurat dość proste.
|
|
#112 |
|
Marszałkini II RP
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Podpowiem Ci jest kilka powodów dlaczego nie którzy ludzie nadają sobie nicki takie jak arystokrata, książę, imperialista, wódz, właściciel firmy itp.
Resztę sobie sama pododawaj.
|
|
#114 | |
|
Marszałkini II RP
|
Cytat:
Swoją drogą oceniając kogoś po przypadkowo dobranym sobie nicku nie jawisz mi się jako jeden z młodych wiplerowców - oni są dość bystrzy i kumaci co o Tobie trudno rzec.Oczywiście dodaję Cię z przyjemnością do ignorowanych więc już się nie wysilaj na pseudo błyskotliwe riposty. Zgodnie ze swoim nickiem mam przecież prawo do wywyższania się prawda?
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młodym wiplerowcem bardzo bym chciał być niestety z przyczyn formalnych nie mogę nim zostać jestem starszy od Wiplera.
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To wszystko już było - i aktywny prezydent (aż za bardzo) Wałęsa i typowy partyjniak o 3 bardzo pożądanych politycznie cechach: bierny,mierny ale wierny Kaczyński. W tym kraju jeśli prezydent w 1 kadencji niczym wielkim nie podpadnie to zwycięstwo w kolejnej ma zagwarantowane - jestem tego pewien na 100% (co nie znaczy,że podoba mi się perspektywa kolejnych bezproduktywnych 5-ciu lat prezydentury).
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
debata to taka licytacja kto obieca więcej gruszek na wierzbie, jednocześnie atakując rywala.
a ja żadnemu z dwójki Duda - Komorowski nie wierzę, dwóch zakłamanych ludzi, jeden jest kukiełką Kaczyńskiego (choć nie wyskoczył z tabletu) a drugi udający światowego myśliwy. no i ten Duda już powoli zaczynający kampanię trumienną to mnie aż dreszcze przechodzą bo to pokazuje że nie o Polskę chodzi, a o zemstę. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek dzięki za zwrócenie uwagi, faktycznie felernie to zabrzmiało ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
|
#120 |
|
BAN stały
|
Chyba wiecie dlaczego Bronek nie chce startować w debacie. Bo przegra prawie z każdym kandydatem. Dzisiaj jakiś ratlerek z PO wyszczekał, że prawdziwym kandydatem jest "Bul" a cała resztą to substytuty kandydatów. Stwierdził, że nie wyobraża sobie debaty Komorowskiego z faszystą z Ruchu Narodowego, bo jest to uwłaczające dla Pana Prezydenta.
Komorowski nie pójdzie na żadną debatę, nawet po I turze z Dudą, bo ten go miażdży. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.