Wybory Prezydenckie - maj 2015: czy jest szansa by wybrano NOWE, MŁODE twarze? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 18:48   #1
Friese
Zakorzenienie

Wybory Prezydenckie - maj 2015: czy jest szansa by wybrano NOWE, MŁODE twarze?

Jakie macie przewidywania, czy uważacie że jest szansa by wybrano nowe osoby, niż ciągle na zmianę PO i PIS te same, złodziejskie twarze?

Widziałam dziś w wiadomościach kandydatkę z SLD - ulala, jaka śliczna, młoda, doktor nauk humanistycznych, 36 lat, pierwszy cel: ,,chcę by mlode niewyjezdzaly z kraju"
Przeciez by coś się w tym kraju zmieniło, muszą NOWE osoby dojść do władzy...

....bo to co sie dzieje w kraju to hańba... Hańba, po trzykroć hańba! V. ROZBIÓR POLSKI dobiega końca!!! W POLSCE OD 1989 ROKU mamy do czynienia z szemraną, rabunkową prywatyzacją - na masową skalę są wyprzedawane za łapówki, za bezcen i zawłaszczane przez partyjnych kolesiów najlepsze przedsiębiorstwa. Likwidowane są i zawłaszczane nie tylko zakłady przemysłowe, ale znikają nawet całe gałęzie przemysłu i gospodarki: maszynowy, elektroniczny i elektrotechniczny, papierniczy, chemiczny, stoczniowy, hutniczy, włókienniczy, rybołówstwo, flota handlowa. Sprzedawane też są strategiczne zakłady takie jak: energetyczne (elektrownie, kopalnie, rafinerie), wodociągowe, banki (już prawie żaden nie jest polski), komunikacyjne (PKP podzielone na dziesiątki spółek, PKS), telekomunikacyjne (TP), tytoniowe, spirytusowe, handel - wszystko w obcych rękach.
W obcych rękach są już strategiczne zakłady i gałęzie gospodarki. Te ostatnie rządy, TO JAWNA DYWERSJA I SABOTAŻ GOSPODARCZY.

Wszystko, co było w Polsce strategiczne zostało sprzedane, a w takiej sytuacji, to nasza armia okrojona i słaba jest zbyteczna, bo co się może tu stać, jak tylko OBCY wyłączą prąd i telefony, każą natychmiast spłacić wszystkie długi, zakręcą wodę i gaz, zatrzymają kolej, zamkną stacje benzynowe - naprawdę nie potrzeba wojny, aby zawładnąć takim krajem! Jesteśmy zniewoleni i słabsi niż za PRL-u

Praca do 67 roku życia, GMO, obowiązkowe wysokie opłaty za odbieranie surowców wtórnych, OFE, elastyczny czas pracy...znalazło by się jeszcze sporo ustaw antyspołecznych ale nasz prezydent prowadzi we wszelkich sondażach popularności czy zaufania. Głupota tego narodu nie zna granic i nie mówcie mi, że te sondaże są oszukane bo zobaczycie, że po kolejne wybory wygra i to pewnie w pierwszej turze.

"Naród wspaniały, tylko ludzie ku*wy."
Józef Piłsudski

Czy doczekam się czasów, w których polski rząd zrobi coś pożytecznego dla społeczeństwa?

Na każdym kroku rzucają przedsiębiorcom i nie tylko kłody pod nogi a później ci sami idioci dziwią się, że rocznie z Polski emigruje 70,000 głównie młodych ludzi. Głoszą następnie hasła, że potrzebni nam imigranci, ponieważ brakuje rąk do pracy.

Nie, nie brakuje nam imigrantów - brakuje nam rządzących, którzy nie będą dbali wyłącznie o swoje kieszenie i społeczeństa, które w końcu zrozumie, że jeżeli jakiś debil na mównicy obiecuje poprawę wszystkiego, nie wspominając słowem skąd weźmie na to pieniądze - to najzwyczajniej w świecie kłamie. Dlaczego wybieramy ludzi, którzy sprzedają nam tanie brednie o czekającym nas dobrobycie, zamiast tych, którzy mówią, że bez pracy i wyrzeczeń nic nie osiągniemy? Którzy nie boją się powiedzieć, że każda danina dla górników równa się grabieży tych pieniędzy komuś innemu? I to wszytko dzieje się w państwie, gdzie 17% społeczeństwa ma wykształcenie wyższe!
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 19:03   #2
Imperialista
BAN stały

Dot.: Wybory Prezydenckie - maj 2015: czy jest szansa by wybrano NOWE, MŁODE twarze?

Ja raczej twardo zagłosuję na Korwina-Mikke, chociaż prezydent w Polsce ma raczej symboliczną władzę.

Najważniejsze są wybory parlamentarne.

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
I to wszytko dzieje się w państwie, gdzie 17% społeczeństwa ma wykształcenie wyższe!
Bądź poważna ...
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 19:08   #3
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dot.: Wybory Prezydenckie - maj 2015: czy jest szansa by wybrano NOWE, MŁODE twarze?

A co za różnica, kto będzie prezydentem? Skoro władzę ma tylko symboliczną?
Raz piszesz o prezydencie, raz o rządzie, mylisz pojęcia albo po prostu nie wiesz kto ma jaki zakres kompetencji i za co odpowiada.
Co z tego, że pani Ogórek jest 'śliczna ulala' skoro na proste pytanie dziennikarza odpowiada '..yyyy...'?

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 19:10   #4
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Bądź poważna ...
o czym mowa?
najłatwiej jest sterować ludźmi którzy są podatni na to co im wmówisz (Chiny, Korea Płn, Rosja) więc wydaje mi się że w Polsce jest sporo ogarniętych ludzi którzy mogliby z czystej logiki pójść i zacząć głosować na ludzi którzy są w stanie coś zmienić niż tylko napchać kieszenie i sprzedać obcym.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Raz piszesz o prezydencie, raz o rządzie, mylisz pojęcia albo po prostu nie wiesz kto ma jaki zakres kompetencji i za co odpowiada.
Co z tego, że pani Ogórek jest 'śliczna ulala' skoro na proste pytanie dziennikarza odpowiada '..yyyy...'?
zależy mi by został wyłoniony nowy rząd, nowy premier, nowy prezydent - ktoś inny niż dotychczasowe twarze.
nie mówię że ogórek jest idealna kandydatką, ale jest kimś młodym.
i nie tylko wybory prezydenckie są ważne, ale nie są też nieważne.
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 19:16   #5
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Znam tylko dwie damy, na które zagłosowałbym w wyborach prezydenckich. Pani Margaret Thatcher (niestety zmarła) i Pani Marine Le Pen.

Cytat:
o czym mowa?
O tym, że procent inteligentnych ludzi w społeczeństwie jest mniej więcej stały i im więcej osób studiuje, tym są one mniej warte.
Stary 2015-01-09, 19:39   #6
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
ona nie musi odpowiadać na pytania, ma tylko ładnie wyglądać, pewnie to jest stategia Millera na te wybory
już lepsza byłaby ta prezes Warty Poznań, przynajmniej mogłaby się pochwalić że walczy o wzrost przyrostu naturalnego w Polsce

moim zdaniem nie ważne czy w w tych wyborach wybiorą "młode twarze" skoro to są tylko twarze, które robić będą wszystko to co ich szef rozkaże.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 20:33   #7
bernikula
mOLDerator

Na przykładzie Słupska widzę już, że wszystko jest możliwe Przyszedł młody prezydent, w zasadzie mało znany w Słupsku i wygrał.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 20:55   #8
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Na przykładzie Słupska widzę już, że wszystko jest możliwe Przyszedł młody prezydent, w zasadzie mało znany w Słupsku i wygrał.
Słupsk od zawsze był wylęgarnią czerwonych więc wymiana na tęczowych raczej nie powinna dziwić.
Stary 2015-01-09, 20:56   #9
dominikmeller25
Zakorzenienie

Biedroń jednak był znany jako pierwszy poseł gej, tu na prezydenta ta pani nie jest znana ani trochę, a znają ją pewnie ci którzy oglądają programy informacyjne gdzie czasem występuje jako "ekspert" od spraw kościoła.

Cytat:
Słupsk od zawsze był wylęgarnią czerwonych więc wymiana na tęczowych raczej nie powinna dziwić.
wymiana na kogoś kto coś robił jako poseł niepowinna dziwić, dziwiłoby mnie natomiast jakby ktoś wybrał takiego Bosaka który do pracusiów w sejmie nie należał, no ale też mnie dziwi jak można takiego Czarneckiego z PiS wybierać, bo tego to w lenistwie nikt nie pobije.

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2015-01-09 o 20:59
Stary 2015-01-09, 20:59   #10
Kalini
Zakorzenienie

Pani Ogórek kandydatka "lewicy", nie widzi nic złego w torturowaniu kobiet:http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=pl
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 21:32   #11
NaWrobleStrach
Raczkowanie

Cytat:
Widziałam dziś w wiadomościach kandydatkę z SLD - ulala, jaka śliczna, młoda, doktor nauk humanistycznych, 36 lat, pierwszy cel: ,,chcę by mlode niewyjezdzaly z kraju"
Owszem, jest bardzo ładna, ale dla mnie to raczej kolejny przykład, że nie ma ludzi brzydkich, są tylko biedni.

NaWrobleStrach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 21:32   #12
dominikmeller25
Zakorzenienie

dosyć ciekawa osoba, szybkie rzucenie okiem na internety i ta wielce wierząca kandydatka będąca mężatką zdaniem pudelka kręci z Węglarczykiem, oj nieładnie
to chyba nie zbyt dobra decyzja z punktu moralnego, tak jak Korwin i dzieciaki na boku przejdą bo Korwin tyłka wiarą nie podciera sobie.
Stary 2015-01-09, 21:40   #13
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Pani Ogórek kandydatka "lewicy", nie widzi nic złego w torturowaniu kobiet:http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=pl
SLD przekombinował. Chciał się porwać jednocześnie na młodą lewicę i beton PZPRowski, a wyjdzie kupa.
Stary 2015-01-09, 21:46   #14
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:
Jakie macie przewidywania, czy uważacie że jest szansa by wybrano nowe osoby, niż ciągle na zmianę PO i PIS te same, złodziejskie twarze?

Akurat cel to sobie można głosić pierwszy lepszy pod publikę dopóki się siedzi z boku i nie trzeba podejmować realnych działań. Nic niezwykłego.

Cytat:
Cytat:
Zaskakujące kryteria wyborcze i rozwiązanie na wszelkie polityczne zło...
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 21:51   #15
Imperialista
BAN stały

Już prędzej faceci na nią zagłosują, bo jest w miarę atrakcyjna. Kobiety z reguły na facetów głosują.
Stary 2015-01-09, 21:55   #16
chwast
Zakorzenienie

Czy jest szansa... W co ty wierzysz...

Wysyłane przez tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 01:34   #17
201604181004
Konto usunięte

Troche mnie oslabilo jak poczytalam ze grala w m jak milosc albo ze byla ekspertem w ddtvn. A potem poczytalam jej wypowiedzi i chyba sie wstrzymam :x
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 05:23   #18
_matrioszka
Raczkowanie

Cytat:

Czy doczekam się czasów, w których polski rząd zrobi coś pożytecznego dla społeczeństwa?
!
Boze jak ty histeryzujesz-az mnie dziki smiech ogarnia...
A myslisz ze jak do polityki wejda nowe twarze to bedzie inaczej? Naiwna jestes i to bardzo...

Poza tym skoro juz masz szal na zakladanie pseudointeligentnych watkow to doucz sie z elementarnych rzeczy, np.ze prezydent nie rzadzi panstwem, a nie wyjezdzasz z jakims Pilsudskimvalbo rozbiorami....

Zadajesz na watkach milion pytan niby o losie polski, niby jestes taka obeznana w swiecie a widzisz wszystko tylko czarne i biale, w sumie czasem sie zastanawiam jak mozna byc tak 'slepym' i widziec tylko wszystko z jednej strony...

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

Cytat:
o czym mowa?
najłatwiej jest sterować ludźmi którzy są podatni na to co im wmówisz (Chiny, Korea Płn, Rosja) więc wydaje mi się że w Polsce jest sporo ogarniętych ludzi którzy mogliby z czystej logiki pójść i zacząć głosować na ludzi którzy są w stanie coś zmienić niż tylko napchać kieszenie i sprzedać obcym.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

zależy mi by został wyłoniony nowy rząd, nowy premier, nowy prezydent - ktoś inny niż dotychczasowe twarze.
Tylko mowisz a na pewno nie robisz, skoro glosowac nie mozesz bo jestrs za granica...

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Cytat:
Już prędzej faceci na nią zagłosują, bo jest w miarę atrakcyjna. Kobiety z reguły na facetów głosują.
Przeprowadziles jakies badania na ten temat skoro taki pewien jestes?

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Cytat:
A wizaz od zawsze byl wylegarnia pseudointeligentow co widac najlepiej na m.in. twoim przykladzie

Badania dowiodły, że szczęścia nie daje miłość, bogactwo czy władza, tylko dążenie do nieosiągalnych celów: a czymże jest dieta, jeśli nie tym?

Bridget Jones

_matrioszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 08:57   #19
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _matrioszka Pokaż wiadomość
Przeprowadziles jakies badania na ten temat skoro taki pewien jestes?
Korwin je przeprowadził
ja bym się wcale nie zdziwił gdyby tak było z prostego powodu, kobiety na listach są od niedawna w większej liczbie, ale większość z nich to takie no name więc jak ktoś ma iść i na nie głosować? przecież nawet kobieta wtedy pójdzie i zagłosuje na kogoś kogo zna, czyli faceta bo ci są bardziej znani niż kobiety.
w moim mieście jakbym był kobietą i miał głosować na kobietę to miałbym problem, bo w zasadzie nie wiem o nich zupełnie NIC! więc cudów nie ma i nagle taka kobieta nie stanie się motorem napędowym dla danej listy wyborczej tylko ze względu na to że jest kobietą.
Stary 2015-01-10, 22:14   #20
Pako_
Rozeznanie

Cytat:
Co racja. to racja.
Friese - Doucz się troszkę, bo rzucasz frazesami jakbyś je brała, z pułki, z zamkniętymi oczami.
Pako_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 22:32   #21
201607111040
Konto usunięte

Zabieg marketingowy. Ta pani nie ma najmniejszych szans. Skad ja w ogole wytrzasneli. SLD wie ze nie ma zadnych szans, wiec ja wystawili aby poprawila wizerunek.W wyborach beda sie liczyc kandydaci PIS i PO.

Zeby byc prezydentem trzeba miec jakies doswiadczenie w polityce. Jakie ona ma?

Edytowane przez 201607111040
Czas edycji: 2015-01-10 o 22:33
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 23:28   #22
Pantegram
Zakorzenienie

O ile z "nowe" się zgadzam, o tyle z "młode" - zupełnie nie. Zjedzcie mnie, ale dla mnie "młode to głupie". Mądrość to nie jest coś, co można posiadać mając lat dwadzieściaparę i najlepsze studia, ale znikome doświadcznie życiowe. Do pewnych spraw potrzeba dystansu, który przychodzi dopiero z czasem. Chociaż domyślam się, że wg Ciebie stare == bardziej podatne na korupcję itp. Ale ad rem. Podejrzewam, że będę głosowała na Korwina-Mikke i wszystko, co z nim związane, z dwóch powodów:
a) będzie kimś "nowym", bo jeszcze nie miał szans dorwać się do władzy, ale ma konkretne poglądy, takie same od lat (więc można założyć, że po wygranych wyborach nie zmieni ich nagle o 180 stopni, tak jak robi większość populistów)
b) uważam, że na obecne czasy potrzebne jest prawicowe podejście rządu do wielu spraw, a dalsze "lewactwa" na chwilę obecną nam zaszkodzą;
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 14:36   #23
pankasztan
Rozeznanie

Pani Ogórek ma swoje atuty:
- ma ogólną prezencję,
- na pewno zna dobrze ortografię,
- jest elokwentna,
- zna język angielski.

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Nic takiego w tym tekście nie ma.
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 14:37   #24
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pankasztan Pokaż wiadomość
- ma ogólną prezencję,
- jest elokwentna,
- zna język angielski.
I grała w "M jak miłość".
Stary 2015-01-11, 14:46   #25
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
I grała w "M jak miłość".
aktorsko ma więcej ról na koncie niż większość gwiazd tego serialu
Stary 2015-01-11, 14:57   #26
Northpole
Rozeznanie

Cytat:
- ma ogólną prezencję,
- jest elokwentna,
- zna język angielski.[COLOR="Silver"]
No to nadaje się na jakiegoś rzecznika, a nie na prezydenta

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Pantegram Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że będę głosowała na Korwina-Mikke i wszystko, co z nim związane, z dwóch powodów:
a) będzie kimś "nowym", bo jeszcze nie miał szans dorwać się do władzy
Nadal nie ma szans, kimś nowym nie będzie
Northpole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 22:37   #27
pankasztan
Rozeznanie

Głosowanie na Korwina-Mikke to najgorszy pomysł. Prezydentem powinna być osoba, która nie wzbudza takich kontrowersji jak on, bo głowa państwa ma głównie zadania reprezentacyjne.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

O nie, wycofuje swój glos na nią bo podobno jest w związku z Bartoszem weglarczykiem. Tfu.
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 22:58   #28
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
O nie, wycofuje swój glos na nią bo podobno jest w związku z Bartoszem weglarczykiem. Tfu.
heh mężatka, katoliczka wielka a tu proszę na boku Węglarczyk i do tego jeszcze rozwodnik
Stary 2015-01-12, 18:38   #29
_matrioszka
Raczkowanie

Cytat:
Głosowanie na Korwina-Mikke to najgorszy pomysł. Prezydentem powinna być osoba, która nie wzbudza takich kontrowersji jak on, bo głowa państwa ma głównie zadania reprezentacyjne
Zgadzam sie, dlatego wg mnie najlepszym prezydentem byl Kwasniewski... walesa byl zbyt butny, szybko sie obrazal,.czesto szybciej mowil, niz mysla... kaczynski takie lelum-polelum... w sumie komorowski jest ok

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
heh mężatka, katoliczka wielka a tu proszę na boku Węglarczyk i do tego jeszcze rozwodnik
I debil

Badania dowiodły, że szczęścia nie daje miłość, bogactwo czy władza, tylko dążenie do nieosiągalnych celów: a czymże jest dieta, jeśli nie tym?

Bridget Jones

_matrioszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-13, 08:22   #30
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Znam tylko dwie damy, na które zagłosowałbym w wyborach prezydenckich. Pani Margaret Thatcher (niestety zmarła) i Pani Marine Le Pen.

O tym, że procent inteligentnych ludzi w społeczeństwie jest mniej więcej stały i im więcej osób studiuje, tym są one mniej warte.
No no, ale nasza premier ma aktualnie sytuację podobną do tej sprzed 30 lat w Wielkiej Brytanii - tak naprawdę jeśli rozegra ją dobrze, to będzie drugą Margaret Thatcher. Szczerze trzymam za nią kciuki.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości