|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie tak myślałam...
Dziękuje za rady. Rzeczywiście lepiej dołożyć i mieć pewniaka
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co sądzicie o tym sprzedawcy i jego kosmetykach...
Cytat:
to miniaturki dodawane do zakupow w sklepach firmowych. kupowalam cienie od tego uzytkownika, malenstwa ale to dobrze bo przynajmniej szybko sie koncza
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy
Dziewczyny, wystawienie czegoś na liście promowanych przedmiotów kosztuje 12 zł (do reszty kosztów), jak wystawić parę rzeczy na takiej liście tak, aby ponieść ten koszt 1 raz a nie np. 20 razy?
Aby nieco rozjaśnić o co mi chodzi, podaję linka do aukcji z kolczykami jakiejś allegrowiczki http://www.allegro.pl/search.php?str...760&country=1; aukcje po 12 zł za kolczyki np., a wszystkie (chyba) są na liście promowanych przedmiotów, powie mi ktoś, jak się robi taką sztuczkę?
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
to ja sobie pomarudzic musze
![]() kupilam przedmiot przez kup teraz, wszystko cacy chce sobie zrobic przelew, patrze a nigdzie numeru konta nie ma! No ludzie irytuje mnie takie cos
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisałam kolejnego, że proszę mi podać imię nazwisko, ulice, kod i miasto i dopiero po tym emialu dostałam pełne dane do przelewu, ale naprawdę irytujące jest takie coś .
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
*
|
Dziewczyny, ciekawa jestem co robicie w sytuacjach, kiedy kupicie coś (towar typu ciuch, torebka itp.) i po otrzymaniu tej rzeczy okazuje się, że nie jest ona najlepszej jakości. Teoretycznie wszystko jest zgodne z opisem, zdjęciami, nie można się przyczepić do jakieś jednej konkretnej wady typu nie ten kolor czy rozmiar, usterka, plama. Chodzi o coś takiego, czego nie da się stwierdzić po fotografiach, a co widać dopiero "na żywo", tak jak np. w przypadku zakupów z katalogów typu "Bon Prix", kiedy ciuch na zdjęciu był super, a w rzeczywistości wygląda szmatławo i tandetnie.
![]() Jaki komentarz wystawiacie w takich sytuacjach? Czy próbujecie dochodzić straty, czy machacie ręką na zasadzie "takie jest ryzyko kupowania na aukcjach"? |
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
ja sie raz przejechalam na zakupach na allegro (zamowilam osbie kolczyka do pepka a dostalam do uszu ;/.....pan sie ze mna zaczal klocic ze pewnie na poczcie wymienili a pozniej zwalil wine na mnie ze pewnie klamie i dal negatywnego komenta.. ja w tedy nie mialam sil siez nim uzerac ->matura i te sprawy i odpuscilam;/)... od tej pory niechetnie kupuje a jak juz cos mi sie spodoba to szukam z krakowa ...
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
no ja niestety tez sie przejechalam i tak,ze nie mam ani towaru ani kasy
bo to ze czasem zdazy mi sie kupic cos za malego bywa![]() Ale teraz pani wyslala mi paczke ,czekam czekam pytam czy wyslala nic i nic,pozniej ,ze wyslala i mam sobie sprawdzic na poczcie ,no ok ale mogla podac nr nadania Pytam o ten nr i nic czekalam z tydzien az sie doczekalam ale juz chyba bylo za pozno.2 razy pytalam o paczke ,panie mi sprawdzaly i nie bylo takiej Minely 2 tygodnie a pani mi pisze ze paczka do nie j wrocila ,bo jej nie odebralam przez 14 dni ![]() Najsmieszniejsze jest to ze w tym czasie odebralam 12 przesylek i z listonoszem mam dobry kontakt,nigdy nie zrobil mi zadnego numeru Zaplacilam jak za paczke a zostalo wyslane poleconym (pani sobie dolicza jakies tajemnicze koszty,oprocz koperty)No wiec napisalam ,ze rezygnuje i chce zwrot wylicytowanej kwoty i nic cisza ![]() Od poczatku jakos mi nie pasowala ta transakcja,pani nie siliła sie na uprzejmosc ,nie wiem ciekawe czy zobacze te pieniadze.Gdyby to przebiegalo w jakies przyjemnej atmosferze moze i zaplacilabym za ten niby zwrot i zaryzykowala kolejna przesylke ,ale w tej stytuacji nie chce a ostatnio kupilam sobie bluzke ,tez czekam cos podejrzanie dlugo wiec wyslalam zapytanie ,pani pisze ze juz daaawno wyslala i ze pojdzie zapytac co znia.No i za 2 dni ja otrzymalam ,patrze na stempelek a tu zostala wyslala 2 dni po moim zapytaniu ![]() nie omieszkalam o tym wspomniec,ze to widac kiedy wysle sie paczke no ale przyznala sie ze mnie troszke oklamala bo zapomniala . ale za szczerosc na koncu dalam pozytywa mimo ,ze troche sie naczekalam
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
beznadziejne takie akcje sprzedajacych
Sami sobie dzialaja na niekorzysc, serio nie czaje tego.
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA na 20 aukcji ktore zakupilam na allegro z 20 jestem zadowolona byle tak dalej. Wiec jesli ktos bylby zainteresowany np wiarygodnym sprzedawca bielizny to moge polecic pare osob z allegro. Szczegolnie ostatnio pewna pania z Warszawy- odebralam osobiscie jak bylam tam na wakacjach.
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
problem z wystawieniem aukcji na Allegro
czy ktoś może mi powiedzieć jak zrobić aukcję, w której nie muszę wczytywać każdego zdjęcia osobno, tylko zrobić aukcję z tekstem i zdjęciami?
Chodzi mi o to,żeby nie trzeba było włączać każdego zdjęcia osobno, tylko żeby zdjęcia były już naturalnej wielkości, kiedy włączy się aukcję.... Jak to zrobić?
|
|
|
#192 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: problem z wystawieniem aukcji na Allegro
Cytat:
|
|
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też tak miałam. W mailu od allegro były podane tylko dane sprzedawcy, ale bez numeru konta. Gdy wysłałam maila z pytaniem o nr konta, to dostałam go ale wraz z nim inne dane niż te podane w allegro... No, ale wpłaciłam pieniądze i wszystko było ok. |
|
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
Witam mam takie pytanko
Jakimś czas temu otrzymałam zwrot prowizji od allegro, kupujący nie uiścił opłaty za wylicytwoany towar. A działo się to tak, wygrała licytację przebiła kogoś o 1 zł i cisza, po 3 tyg odezwałam sie wysłałam ze 3 emaila, wszystko grzecznie i nic, napisałam do allegro o zwrot prowizji i wtedy się odezwała, Boże waliła do mnie na ty, po chamsku, pretensji pełno, że niby godzine przed końcem licytacji napisała do mnie emaila o wycofanie aukcji<nie dostałam takiego emaila> i nie wie o co mi chodzi, że to ona jest ofiarą. Zastanawiam się czy wystawić jej komentarz w ogóle, bo wtedy ona mi odda negatywa w odwecie. JA nadal mam opcje by wystawiać jej komentarz i zastanawiam się czy ona też? poradzcie |
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
a teraz mam taka sytację , laska wygrała licytacje 28 lipca,
zero wieści od niej, 5 emaili do niej wysłałam, przypomnie od allegro, dwa smsy, odpisała w końcu, że wyjechała na wakacje przez zakończeniem licytacji, że nie wiedziała czy wygrała, i że jak wróci to zapłaci a wróci na początku września... ja pierdykam co za ludzie licytują i mają to w d...e, i co teraz mam miesiąc czekać aż zapłaci, miesiąc minie ona mnie zrobi na szaro i nawet nie będą mogła zwrócić sie do allegro o zwrot prowizji |
|
|
|
|
#196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mniejsza z tym. Ona tez ma opcje wystawienia komentarza. Wiec ryzyk-fizyk, odwetowego dostaniesz na pewno (niestety ).
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
||
|
|
|
|
#197 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wrzuca, ten link z okienka Hotlink for Websites na stronie Allegro w ''Wstaw obrazek'' i potem nie pojawia mi się to zdjęcie tylko takie mini okienko bez wyświetlenia fotki :/ Pomocy! Mogłabym normalnie wgrać zdjęcia, ale mam w złym formacie :/ Jak to zmienić? Jakiś program poradzicie? Powinno być w formacie GIF, JPEG, PNG. Ja mam jpg :/ |
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zawsze do opisu dołanczam tego linka i jest wszystko ok. a i w tym zwykłym edytorze a jesli o format chodzi zdjec to ja zawsze zmniejszam w prograzmie PHOTO filtre
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
30 dni
po tym czasie juz nic nie mozna zdziałać komentarz sobie podaruję, nie ma co ,jak nicby się zemściła, bo w końcu to byłby jej pierwszy negatyw, także nie wystawie, bo dostane za nic |
|
|
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Proszę o radę :) Pilne...
Mam pytanie - z allegro nie korzystałam już dobry rok, dlatego pozapominałam o niektórych rzeczach
Powiedzcie mi, czy to jest ok i dopuszczalne, że ktoś ustawił sobie automatyczne przebijanie ofert innych? Bo taka sytuacja mnie właśnie spotkała. Co ja podbiję ofertę, to ta osoba już mnie przebiła, a co najlepsze przy mojej ofercie jest aktualna [wtorkowa] data i godzina, a przy jej ofercie poniedziałkowa. Czy takie zachowanie jest na allegro ogólnie przyjęte, czy nie? I jeśli nie, to co mogę z tym zrobić?
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty dajesz maksymalnie za dana rzecz 50zł (licytujesz w środe), a ktoś we wtorek dał maksymalnie 300zł, to automatycznie Cię przebija, dalej Ty dajesz 70zł (co i tak jest mniejsze niz jego max.) wiec Cie przebija automatycznie, dopiero jak Ty dasz wiecej niz te jego max. w tym przypadku 300zł to go przebijasz .
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, no coś takiego mi się po głowie przebijało, ale jak mówiłam, juz od roku [ponad;p] nie korzystałam z allegro, dlatego nie pamiętam:P
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Nastolatka, a ja próbowałam zrobić tak jak Ty, z tą różnicą ,że ja zdjęcia mam na fotosiku.pl - czy to robi jakąs różnicę?
No i nie udało się Napisało mi coś takiego: "W opisie pojawiły sie niedozwolone elementy kodu HTML, JavaScript itp., które nie zostaną wyświetlone na stronie sprzedawanego przedmiotu. * Powyższy podgląd odzwierciedla wygląd strony przedmiotu po automatycznym usunięciu niedozwolonych elementów kodu. * Jeśli opis wyświetla się niepoprawnie, wróć do poprzedniej strony i dokonaj zmian. * Sprawdź listę dopuszczalnych znaczników (tagów), których możesz użyć w opisie. Przepraszamy za kłopot." o co chodzi? I jakiej wilkości mają być te zdjęcia? Ile pixeli itd? Dodam, że parę zdjęć i załadowało i resztę - nie...
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio wygrałam aukcję jakiegoś drobiazgu, okazało się, ze sprzedająca mieszka ok 10 min drogi rowerem ode mnie, ale nie chciała się zgodzić na odbiór osobisty - trudno, rozumiem, nie kazdy ma na to ochotę i czas. W drodze wyjątku zgodziła się obniżyć mi oplatę pocztową z 7 zł na 4 złote. Po kilku dniach awizo w skrzynce, pognałam na pocztę, a tu zonk! Baba wysłała zwykłym listem, nie poleconym, ale najzwyklejszym za 1,40! Oczywiście, ta rzecz przyszła połamana... Widocznie wylicytowana kwota nie spełniła wymagań tej pani, postanowiła dorobic sobie na znaczkach
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
podbijam
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() nie wiem czy nie zamotałam
|
|
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
hej, pisze tutaj, bo licze ze moze ktos mial podobna sytuacje, drogie Wizazanki. Mianowicie sprzedalam na allegro kilka przedmiotow i jeden z nich nie doszedl (ksiazka za 45 zl). ale na swoje nieszczescie wyslalam ja w liscie, czyli nie mam potwierdzenia! kupujacy chce ode mnie pieniadzy. licze sie z tym, ze bede mu musiala cos oddac... ale glupia sytuacja wyszla, bo przeciez mogl dostac te przesylke - przeciez przesylki nie gina na poczcie ot tak sobie. a z drugiej strony on moze mi zarzucac ze tego nie wyslalam
. wie ktoras z Was jak powinno sie rozwiazywac takie niezreczne sytuacje? dodam, ze koles ma dopiero 2 komentarze (pozytywne), a konto na allegro od 2 lat. pomozcie
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mam brzydki problem z allegro
w liscie moze byc wyslane, ale w poleconym, twoj jak rozumiem taki nie byl. Zasadniczo sprawa nie do udowodnienia, czy nie dostal tej przesylki faktycznie czy robi cie w jajo i udaje, ze nie doszla.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

jakd al mnie oryginalne

irytuje mnie takie cos

bo to ze czasem zdazy mi sie kupic cos za malego bywa
Sami sobie dzialaja na niekorzysc, serio nie czaje tego.

).
Powiedzcie mi, czy to jest ok i dopuszczalne, że ktoś ustawił sobie automatyczne przebijanie ofert innych? Bo taka sytuacja mnie właśnie spotkała. Co ja podbiję ofertę, to ta osoba już mnie przebiła, a co najlepsze przy mojej ofercie jest aktualna [wtorkowa] data i godzina, a przy jej ofercie poniedziałkowa. Czy takie zachowanie jest na allegro ogólnie przyjęte, czy nie? I jeśli nie, to co mogę z tym zrobić?