Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości - wątek zbiorczy - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-17, 17:23   #151
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

jeżeli numer konta się nie zmienił, to dojdzie.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-17, 17:27   #152
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
jeżeli numer konta się nie zmienił, to dojdzie.
Dzieki
I ja glupia nie wpisalam miejscowosci ale ulice tylko.. no nic.. nr konta dobrze przepisalam Tak to jest po 8 lekcjach-mozg sie zlasowal
Jutro skontaktuje sie z firma bo sa do 17 i juz za pozno.
Juz kiedys nie wpisalam w przelew miejscowosci i doszlo- wiec licze ze teraz tez dojdzie.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-20, 18:25   #153
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BabciaWeatherwax Pokaż wiadomość
A mnie to stasznie denerwuje, bo zakłada, że nawet jeśli ja jestem w porządku: kupiłam, zapłaciłam, pieniadze wpłynęły, to i tak sprzedający czeka na mój komentarz, żeby mi dać odwetowy w razie czego. To nieuczciwe. Jeśli się nie zgadza z moją opinią, zawsze ma możliwość ją skomentować.
Jeśli ktoś od mnie kupuje, zapłaci i wszytsko jest ok, to zawsze daję komentarz jako pierwsza.
Przykro mi, ale ja nic za to nie mogę, że to Ciebie denerwuje, po prostu napisałam jak jest

Sprzedający który jest 'na poziomie' nie wystawi w odwecie złego komentarza tylko w najgorszym wypadku nic nie napisze...
Stary 2007-04-24, 21:10   #154
mimbi
Zakorzenienie

Kiedys facet nie chcial mi oddac kasy za Bluetootha ktory u niego kupilam i nie dzialal. Dzwonilam do niego z 15 razy, zeby jakos te sprawe zalagodzic, az w koncu sie wkurzylam, przeczytalam wszystko o nieuczciwych sprzedawcach na allegro, zadzwonilam i powiedzialam, ze wlasnie bylam na komisariacie, zeby zlozyc przeciwko niemu zeznania. Tutaj powolalam sie na regulamin allegro, powiedzialam, ze jesli do konca tygodnia pieniadze beda u mnie, to pojde odwolac zeznania. Nie wiem, czy jest taka mozliwosc, zeby zeznania odwolac, facet w kazdym razie uwierzyl - pieniadze mialam na koncie juz nastepnego dnia! Oczywiscie staralam sie byc jak najbardziej profesjonalna, a wczesniej probowalam zalagodzic sprawe na wszelkie mozliwe sposoby. Najbardziej mi sie podobal jego tekst, ze ja jestem dla niego niewiarygodna. Coz, mam zaledwie 160 komentarzy, w tym 100% pozytywow, a on ma komentarzy az.... 4. Kase mi odeslal, na zadnym komisariacie w ogole nie bylam. Historia w sumie dobrze sie skonczyla, ale naprawde nie chcialabym juz tego powtarzac.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-27, 14:16   #155
rozrabiara
Zadomowienie

Zawieszenie konta na allegro

Witam dziewczyny
Mam pytanie odnośnie zawieszenia konta na allegro, otóż moja siostra miała podbijane niektóre aukcje przez tatę i allegro to odkryło, dlatego też obydwoje mają zawieszone konta. Faktycznie słusznie zawieszone, nie przeczę, że nie, ale moje pytanie brzmi, czy jest możliwość odblokowania konta? Czy allegro podejmuje czasem decyzje od odwieszeniu? Może któraś z Wizażanek miała podobną sytuację i wie, jak to się odbywa.
Z góry dziękuję za odpowiedź, bo bardzo mi na tym zależy, a zwłaszcza zależy mojej siostrze i tacie
Pozdrawiam ;]
rozrabiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-27, 15:04   #156
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozrabiara Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Mam pytanie odnośnie zawieszenia konta na allegro, otóż moja siostra miała podbijane niektóre aukcje przez tatę i allegro to odkryło, dlatego też obydwoje mają zawieszone konta. Faktycznie słusznie zawieszone, nie przeczę, że nie, ale moje pytanie brzmi, czy jest możliwość odblokowania konta? Czy allegro podejmuje czasem decyzje od odwieszeniu? Może któraś z Wizażanek miała podobną sytuację i wie, jak to się odbywa.
Z góry dziękuję za odpowiedź, bo bardzo mi na tym zależy, a zwłaszcza zależy mojej siostrze i tacie
Pozdrawiam ;]

Są odblokowywane, np. gdy zalegasz allegro z płatnościami a potem to uregulujesz, ale nie wiem jak będzie w takiej sytuacji.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-27, 16:36   #157
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

Miałam kiedyś taką sytuację,że licytowałam torebkę- powiedzmy u Kasi.Jednak jakiś pan x dawał więcej niż ja i aukcji nie wygrałam. Za jakiś czas przychodzi email od tej Kasi, która twierdzi ,że aukcję wygrałam i podaje mi nr konta itp.
Ja dawałm 6zł a ona mi napisała,że wylicytowałam 9zł + koszt przesyłki i mam jej wpłacić jak najszybciej pieniądze.
Dobrze,że mój Tż to zobaczył. Mówi do mnie,że nie przyszło mi potwierdzenie z Allegro,że wygrałam aukcję, więc owa Kasia coś kręci. Ten pan x, to był ktoś kto podbijał jej wszystkie aukcje.
Napisałm jej emaila,że zgodnie z regulaminem nie wygrałam aukcji, bo takowy email potwierdzający mi nie przyszedł i nie mogę jej wpłacić pieniędzy.
Czasami są ludziska
sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-27, 16:39   #158
bess
Zakorzenienie

Nic mnie tak nie wkurza jak podbijanie aukcji kiedys licytowalam plaszcz i babka przez pomylke przyslala mi maila z tego konta z ktorego podbijala.Oczywiscie mętnie sie tlumaczyla ale wrazenie pozostało złe
Mysle,ze nie odblokują takich kont,zreszta mozna samemu zapytac obslugi lub zerknac do regulaminu

PS jak komus zalezy na okreslonej cenie to od tego jest opcja ceny minimalnej lub kup teraz,po co kombinowac
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-27, 16:40   #159
ilo16na
Zakorzenienie

Co do allegro i podbijania to czesto sie z tym spotykam.
Ktos znajomy zapewne podbija w ostatniej minucie i trzeba dac wiecej zeby wygrac

Stary 2007-05-02, 19:32   #160
super_karo
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

hej
wlasnie robie aukcje, nie wiecie jak zrobic cos takiego jak tutaj w aukcji(przykladowa, jaka znalazlam)
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=183105978

zeby byl screen komentarza, ale zeby mozna go bylo go wlaczyc ,a nie zeby byl tylko obrazkiem.
mam nadzieje ze wytlumaczylam to w miare nie skomplikowanie.

prosze o pomoc
super_karo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-02, 20:09   #161
jaszmurka
Zakorzenienie

Dot.: Zawieszenie konta na allegro

Cytat:
Napisane przez rozrabiara Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Pozdrawiam ;]
Nie nooo wybacz...ale aż mnie nosi.
Przestaję wierzyć w ideę allegro jak czytam takie rzeczy. Odechciewa się wszystkiego .
Nie jest Wam głupio tak podbijać? mi to się w pale nie mieści .

Ja się dwa razy przekonałam na własnej skórze... licytowałam torebkę i cały czas mnie ktoś podbijał. W końcu się wkurzyłam i zrezygnowałam no i ta osoba wygrała.
Na drugi dzień sprzedająca znowu wystawiła tą torebkę . Nie mogła mieć drugiej takiej samej bo to była używana
Normalnie ręce opadają.

Bess dobrze pisze:
Cytat:
PS jak komus zalezy na okreslonej cenie to od tego jest opcja ceny minimalnej lub kup teraz,po co kombinowac
.

Super_Karo nie mam pojęcia jak to zrobić- ale akurat wkleiłaś konto naszej byłej zbanowanej wizażanki może ona by Ci pomogła

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-03, 09:00   #162
on the street
Raczkowanie

dziewczyny czy wysy łajac paczke za pobraniem, da sie zrobic tak żeby za te koszty przesyłki w przypadku pobrania pokrywał kupujacy towar na allegro.
on the street jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-03, 09:28   #163
jaszmurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez on the street Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wysy łajac paczke za pobraniem, da sie zrobic tak żeby za te koszty przesyłki w przypadku pobrania pokrywał kupujacy towar na allegro.
Ja chyba nie rozumiem o co chodzi

Może napisz jakoś jaśniej? Czy tylko ja nie zajarzyłam?

wyloguj
Stary 2007-05-03, 09:37   #164
NaStoLatKa :)
Rozeznanie

pewna gosciara kupila odemnie buty
ja mam jej wyslac za pobraniem
i kto za to pobranie musi zapłacic. JA?
czy to płaci kupujacy , tak jak w przypadku wpłaty na konto koszty przesylki -pokrywa kupujacy

chyba o takie cos chodzi

Stary 2007-05-03, 09:43   #165
jaszmurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NaStoLatKa :) Pokaż wiadomość
pewna gosciara kupila odemnie buty
ja mam jej wyslac za pobraniem
i kto za to pobranie musi zapłacic. JA?
czy to płaci kupujacy , tak jak w przypadku wpłaty na konto koszty przesylki -pokrywa kupujacy

chyba o takie cos chodzi

ahaaa - jeżeli o takie coś chodzi to oczywiście kupujący pokrywa wszelkie koszty
To w końcu też jest przesyłka .

wyloguj
Stary 2007-05-03, 09:43   #166
bess
Zakorzenienie

Tak jak przy przelewie doliczasz tyle ze wiecej.Placi kupujacy chyba ze jestes taka dobra i zrobisz jej prezent
Stary 2007-05-08, 13:01   #167
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Teraz ja mam problem

Kupiam na Allegro spodnie dla dziecka. Były w kategorii rozmiar 92, w opisie był rozmiar 92, wymiarów nie było. Kiedy przyszły, okazało się, że na metce jest rozmar 86, a co gorsza długością odpowiadają innym spodniom 86, z których Młody już wyrósł.
Napisałam do sprzedającej załaczając zdjęcia porównawcze z rozmiarem 86 i 92. Sprzedajaca odpisała z pretensją i agresją, po bardzo nieprzyjemnej wymianie maili (dowiedziałam się, że mam sobie to sprawdzić, ona kupiła też w rozmiarze 92, że jestem żałosna, że jej dziecko nosiło spodnie jak miało rozmiar 92 itp.) Pani zgodziła się oddać wartość + koszt przesyłki. Faktycznie pieniądze wpłaciła, ale poinformowała mnie o tym takim tekstem: "przelalam Pani te pieniądze .Spodnie prosze sobie zatrzymac i wystawic na allegro w roz. 86 i nastepnym razem niech Pani nie oszukuje i wyzyskuje pieniadze na uczciwych ludziach."

Czy mimo zwrotu kasy mogę jej wystawić negatywa (spodnie zamierzam odesłać - będę w plecy, ale trudno)? Za to pójście w zaparte, za agresję i inwektywy mimo tego, że opis był niezgodny z metką?

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 13:57   #168
aurelia_1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BabciaWeatherwax Pokaż wiadomość
Teraz ja mam problem

Kupiam na Allegro spodnie dla dziecka. Były w kategorii rozmiar 92, w opisie był rozmiar 92, wymiarów nie było. Kiedy przyszły, okazało się, że na metce jest rozmar 86, a co gorsza długością odpowiadają innym spodniom 86, z których Młody już wyrósł.
Napisałam do sprzedającej załaczając zdjęcia porównawcze z rozmiarem 86 i 92. Sprzedajaca odpisała z pretensją i agresją, po bardzo nieprzyjemnej wymianie maili (dowiedziałam się, że mam sobie to sprawdzić, ona kupiła też w rozmiarze 92, że jestem żałosna, że jej dziecko nosiło spodnie jak miało rozmiar 92 itp.) Pani zgodziła się oddać wartość + koszt przesyłki. Faktycznie pieniądze wpłaciła, ale poinformowała mnie o tym takim tekstem: "przelalam Pani te pieniądze .Spodnie prosze sobie zatrzymac i wystawic na allegro w roz. 86 i nastepnym razem niech Pani nie oszukuje i wyzyskuje pieniadze na uczciwych ludziach."

Czy mimo zwrotu kasy mogę jej wystawić negatywa (spodnie zamierzam odesłać - będę w plecy, ale trudno)? Za to pójście w zaparte, za agresję i inwektywy mimo tego, że opis był niezgodny z metką?
Możesz wystawić negatywa, ale w odpowiedzi pewnie również go dostaniesz. Niestety. Miałam sytuację, że przedmiot który kupiłam został zniszczony i sprzedawca nie miał już innego egzemplarza. Pieniądze mi zwrócił. Jednak ze względu że czekałam na to baaardzo długo wystawiłam neutrala. W tym czasie wyjechałam. Po powrocie okazało się, że sprzedający wystąpił o zwrot prowizji jako niby to ja zrezygnowałam z zakupu (opcja kup teraz) EEK! Dostałam ostrzeżenie od allegro i neutrala od sprzedającego że to z mojej winy niby...Ehh... czasami lepiej się powstrzymać. Chociaż z drugiej strony moze lepiej ostrzec innych kupujących?

aurelia_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 14:03   #169
Je_Taime
Raczkowanie

Moim skromnym zdaniem, odsyłając Tobie pieniądze potwierdziła tylko fakt że chciała Cię oszukać.

Ja bym wystawiła negatywa albo neutrala. Z tego co piszesz rzuciła się na Ciebie, chociaż to ona źle zrobiła. Trzeba takich ludzi sprowadzić na ziemie, niech nie myślą, że każdego mogą oszukać.
Je_Taime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-08, 16:19   #170
patrycjaaP
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, od niedawna jestem allegrowiczką właściwie dopiero kupiłam drugą rzecz. Jestem kompletnie zielona. Kupiłam czapkę, wysłałąm maila z prośbą o numer konta bankowego, przez pare dni nie dostwała odpowiedzi więc zadzwoniłam i okazała się, że 'mail - prezentacja' który przychodzi w momencie wygrania akucji nie przyszedł do mnie, bardzo miła pani wysłała mi jeszcze raz maila. W piątek poszłam na pocztę i zrobiłam przelew dzisiaj jest wtorek i nic, trochę sie niepokoję bo jak zamawiałam pierwszą rzecz przyszła na drugi dzień. Nie wiem co myśleć, strasznie mi na tej czapce zależy, co myślicie?

powracam!
patrycjaaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 16:25   #171
bess
Zakorzenienie

Przelew z poczty moze isc nawet tydzien,wez pod uwage weekend,nie kazdy sprzedawca wysyla zaraz po zaksiegowaniu wplaty
Nie ma powodu do niepokoju
Stary 2007-05-09, 13:56   #172
patrycjaaP
Rozeznanie

Dziękuję Bess

powracam!
patrycjaaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-03, 12:16   #173
ilo16na
Zakorzenienie

Napisze o pewnej okazji na allegro z ktorej sama skorzystałam.
Prosze zobaczyc jakie tanie paski do frencha

http://www.allegro.pl/item209892752_..._za_1_49_.html

1.49 za 110 sztuk

To sobie kupilam 2 zestawy
A firma ma swietne komentarze.

To nie reklama- ale chce pokazac cos taniego wizazankom

Stary 2007-07-21, 18:40   #174
iza251
Zakorzenienie

Question Co sądzicie o tym sprzedawcy i jego kosmetykach...

Jw.
Ma fajne kosmetyki,ale czy cienie z LANCOME ZA 35 zł mogą być orginalne Może ktoś o niego zamawiał

http://www.allegro.pl/show_user_auct...imit=1&order=t
Stary 2007-07-21, 19:13   #175
iza251
Zakorzenienie

Question Dot.: Co sądzicie o tym sprzedawcy i jego kosmetykach...

Stary 2007-07-21, 19:19   #176
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn
Dot.: Co sądzicie o tym sprzedawcy i jego kosmetykach...

Ja bym nie wierzyła w ich oryginalność...

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-21, 19:23   #177
Tusio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
faktycznie, moze sie zdarzyc, ze to sa podrobki. albo testery, ew. byly otwierane.
do autorki: sprawdzlaas opinie o tym sprzedawcy? mozna sie z nim skontaktowac przez gg lub e-mail?
Stary 2007-07-21, 19:28   #178
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość

Ja również nie.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-21, 22:50   #179
traci
Wtajemniczenie

Ja mam ten cien Lancome opalizujace zloto ale moj jest w innym pudelku a kupowalam go w sklepie.
byc moze sa to testery lub probki ,tak jak ktos tu wyzej wspomnial no ale powinno to byc podpisane ,ze jest probka.
Czasami lepiej kupic w sklepie i miec pewnosc ,ze kupujesz orginal niz potem ma Ci spuchnac powieka albo pol twarzy miec w jakis krostach (przypadek mojej kolezanki)
traci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-22, 01:00   #180
Mirianka
Zakorzenienie

hmm to są na 99% GWP czyli gifty dodawane do wiekszych zakupów,ich poj jest mniejsza niz normalnych produktów i zazwyczaj sie róznią opakowaniem jak
dla mnie oryginalne

Edytowane przez Mirianka
Czas edycji: 2007-07-22 o 10:28 Powód: literówka;)
Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości