|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy
jeżeli numer konta się nie zmienił, to dojdzie.
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() I ja glupia nie wpisalam miejscowosci ale ulice tylko.. no nic.. nr konta dobrze przepisalam ![]() ![]() Jutro skontaktuje sie z firma bo sa do 17 i juz za pozno. Juz kiedys nie wpisalam w przelew miejscowosci i doszlo- wiec licze ze teraz tez dojdzie.
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprzedający który jest 'na poziomie' nie wystawi w odwecie złego komentarza tylko w najgorszym wypadku nic nie napisze...
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Kiedys facet nie chcial mi oddac kasy za Bluetootha ktory u niego kupilam i nie dzialal. Dzwonilam do niego z 15 razy, zeby jakos te sprawe zalagodzic, az w koncu sie wkurzylam, przeczytalam wszystko o nieuczciwych sprzedawcach na allegro, zadzwonilam i powiedzialam, ze wlasnie bylam na komisariacie, zeby zlozyc przeciwko niemu zeznania. Tutaj powolalam sie na regulamin allegro, powiedzialam, ze jesli do konca tygodnia pieniadze beda u mnie, to pojde odwolac zeznania. Nie wiem, czy jest taka mozliwosc, zeby zeznania odwolac, facet w kazdym razie uwierzyl - pieniadze mialam na koncie juz nastepnego dnia! Oczywiscie staralam sie byc jak najbardziej profesjonalna, a wczesniej probowalam zalagodzic sprawe na wszelkie mozliwe sposoby. Najbardziej mi sie podobal jego tekst, ze ja jestem dla niego niewiarygodna. Coz, mam zaledwie 160 komentarzy, w tym 100% pozytywow, a on ma komentarzy az.... 4. Kase mi odeslal, na zadnym komisariacie w ogole nie bylam. Historia w sumie dobrze sie skonczyla, ale naprawde nie chcialabym juz tego powtarzac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Zawieszenie konta na allegro
Witam dziewczyny
![]() Mam pytanie odnośnie zawieszenia konta na allegro, otóż moja siostra miała podbijane niektóre aukcje przez tatę i allegro to odkryło, dlatego też obydwoje mają zawieszone konta. Faktycznie słusznie zawieszone, nie przeczę, że nie, ale moje pytanie brzmi, czy jest możliwość odblokowania konta? Czy allegro podejmuje czasem decyzje od odwieszeniu? Może któraś z Wizażanek miała podobną sytuację i wie, jak to się odbywa. Z góry dziękuję za odpowiedź, bo bardzo mi na tym zależy, a zwłaszcza zależy mojej siostrze i tacie ![]() Pozdrawiam ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są odblokowywane, np. gdy zalegasz allegro z płatnościami a potem to uregulujesz, ale nie wiem jak będzie w takiej sytuacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
![]()
Miałam kiedyś taką sytuację,że licytowałam torebkę- powiedzmy u Kasi.Jednak jakiś pan x dawał więcej niż ja i aukcji nie wygrałam. Za jakiś czas przychodzi email od tej Kasi, która twierdzi ,że aukcję wygrałam i podaje mi nr konta itp.
Ja dawałm 6zł a ona mi napisała,że wylicytowałam 9zł + koszt przesyłki i mam jej wpłacić jak najszybciej pieniądze. ![]() Dobrze,że mój Tż to zobaczył. Mówi do mnie,że nie przyszło mi potwierdzenie z Allegro,że wygrałam aukcję, więc owa Kasia coś kręci. Ten pan x, to był ktoś kto podbijał jej wszystkie aukcje. Napisałm jej emaila,że zgodnie z regulaminem nie wygrałam aukcji, bo takowy email potwierdzający mi nie przyszedł i nie mogę jej wpłacić pieniędzy. Czasami są ludziska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Nic mnie tak nie wkurza jak podbijanie aukcji
![]() ![]() Mysle,ze nie odblokują takich kont,zreszta mozna samemu zapytac obslugi lub zerknac do regulaminu PS jak komus zalezy na okreslonej cenie to od tego jest opcja ceny minimalnej lub kup teraz,po co kombinowac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Co do allegro i podbijania to czesto sie z tym spotykam.
Ktos znajomy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#160 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
hej
![]() wlasnie robie aukcje, nie wiecie jak zrobic cos takiego jak tutaj w aukcji(przykladowa, jaka znalazlam) http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=183105978 zeby byl screen komentarza, ale zeby mozna go bylo go wlaczyc ,a nie zeby byl tylko obrazkiem. mam nadzieje ze wytlumaczylam to w miare nie skomplikowanie. prosze o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zawieszenie konta na allegro
Cytat:
Przestaję wierzyć w ideę allegro jak czytam takie rzeczy. Odechciewa się wszystkiego ![]() ![]() Nie jest Wam głupio tak podbijać? ![]() ![]() Ja się dwa razy przekonałam na własnej skórze... licytowałam torebkę i cały czas mnie ktoś podbijał. W końcu się wkurzyłam i zrezygnowałam ![]() Na drugi dzień sprzedająca znowu wystawiła tą torebkę ![]() ![]() Normalnie ręce opadają. Bess dobrze pisze: Cytat:
![]() Super_Karo nie mam pojęcia jak to zrobić- ale akurat wkleiłaś konto naszej byłej zbanowanej wizażanki ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy wysy łajac paczke za pobraniem, da sie zrobic tak żeby za te koszty przesyłki w przypadku pobrania pokrywał kupujacy towar na allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może napisz jakoś jaśniej? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
pewna gosciara kupila odemnie buty
ja mam jej wyslac za pobraniem i kto za to pobranie musi zapłacic. JA? czy to płaci kupujacy , tak jak w przypadku wpłaty na konto koszty przesylki -pokrywa kupujacy chyba o takie cos chodzi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To w końcu też jest przesyłka ![]()
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Tak jak przy przelewie doliczasz tyle ze wiecej.Placi kupujacy chyba ze jestes taka dobra i zrobisz jej prezent
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Teraz ja mam problem
![]() Kupiam na Allegro spodnie dla dziecka. Były w kategorii rozmiar 92, w opisie był rozmiar 92, wymiarów nie było. Kiedy przyszły, okazało się, że na metce jest rozmar 86, a co gorsza długością odpowiadają innym spodniom 86, z których Młody już wyrósł. Napisałam do sprzedającej załaczając zdjęcia porównawcze z rozmiarem 86 i 92. Sprzedajaca odpisała z pretensją i agresją, po bardzo nieprzyjemnej wymianie maili (dowiedziałam się, że mam sobie to sprawdzić, ona kupiła też w rozmiarze 92, że jestem żałosna, że jej dziecko nosiło spodnie jak miało rozmiar 92 itp.) Pani zgodziła się oddać wartość + koszt przesyłki. Faktycznie pieniądze wpłaciła, ale poinformowała mnie o tym takim tekstem: "przelalam Pani te pieniądze .Spodnie prosze sobie zatrzymac i wystawic na allegro w roz. 86 i nastepnym razem niech Pani nie oszukuje i wyzyskuje pieniadze na uczciwych ludziach." Czy mimo zwrotu kasy mogę jej wystawić negatywa (spodnie zamierzam odesłać - będę w plecy, ale trudno)? Za to pójście w zaparte, za agresję i inwektywy mimo tego, że opis był niezgodny z metką?
![]() |
#168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Moim skromnym zdaniem, odsyłając Tobie pieniądze potwierdziła tylko fakt że chciała Cię oszukać.
Ja bym wystawiła negatywa albo neutrala. Z tego co piszesz rzuciła się na Ciebie, chociaż to ona źle zrobiła. Trzeba takich ludzi sprowadzić na ziemie, niech nie myślą, że każdego mogą oszukać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, od niedawna jestem allegrowiczką
![]()
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Przelew z poczty moze isc nawet tydzien,wez pod uwage weekend,nie kazdy sprzedawca wysyla zaraz po zaksiegowaniu wplaty
Nie ma powodu do niepokoju |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Bess
![]()
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Napisze o pewnej okazji na allegro z ktorej sama skorzystałam.
Prosze zobaczyc jakie tanie paski do frencha ![]() http://www.allegro.pl/item209892752_..._za_1_49_.html 1.49 za 110 sztuk ![]() To sobie kupilam 2 zestawy ![]() A firma ma swietne komentarze. To nie reklama- ale chce pokazac cos taniego wizazankom ![]()
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jw.
Ma fajne kosmetyki,ale czy cienie z LANCOME ZA 35 zł mogą być orginalne ![]() ![]() http://www.allegro.pl/show_user_auct...imit=1&order=t
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co sądzicie o tym sprzedawcy i jego kosmetykach...
Ja bym nie wierzyła w ich oryginalność...
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
faktycznie, moze sie zdarzyc, ze to sa podrobki. albo testery, ew. byly otwierane.
do autorki: sprawdzlaas opinie o tym sprzedawcy? mozna sie z nim skontaktowac przez gg lub e-mail?
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam ten cien Lancome opalizujace zloto ale moj jest w innym pudelku a kupowalam go w sklepie.
byc moze sa to testery lub probki ,tak jak ktos tu wyzej wspomnial no ale powinno to byc podpisane ,ze jest probka. Czasami lepiej kupic w sklepie i miec pewnosc ,ze kupujesz orginal niz potem ma Ci spuchnac powieka albo pol twarzy miec w jakis krostach (przypadek mojej kolezanki) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
hmm to są na 99% GWP czyli gifty dodawane do wiekszych zakupów,ich poj jest mniejsza niz normalnych produktów i zazwyczaj sie róznią opakowaniem
![]() dla mnie oryginalne ![]()
Edytowane przez Mirianka Czas edycji: 2007-07-22 o 10:28 Powód: literówka;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.