Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 21:27   #4471
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
o o te bardziej mi chodziło

heheh no te pewnie przewyższają moje umiejętności
Stary 2015-02-24, 21:28   #4472
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Jest na to sposób. My małą braliśmy bez rożka i innym wciskaliśmy też bez i każdy się bał .
Siostra będzie się bała bez rożka, bratowa nie-ale ona odczeka swoje zanim przyjedzie i jeśli sama nie zaproponuję to na siłę nie będzie brała na ręce. A teściowa i szwagierka sobie nie odpuszczą i bez rożka bo szwagierka ma tp 7 tyg wcześniej iż ja- więc nie będą się bały

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Dorka miałam ci odpisać wcześniej ale delikatnie mówiac byłam rozchwytywana i nie miałam chwili ale już

Kubeczek menstruacyjny jak już pewnie doczytałaś to alternatywa dla tamponów bądź podpasek. Ładnie mówiąc zbiera wydzielinę miesiączkową. Z tą różnicą ze podpaski i tampony sa jednorazowe, a kubeczek menstuacyjny jest wielorazowego użytku i można z jednego korzystać około 5-10 lat
Powiem ci ze mega wygoda, juz nie mowie o aspektach ekonomicznych i ekologicznych...Taki kubeczek zbiera więcej krwi niż tamopny i nie ma koniecznosci czestej wymiany. Przy wymianie wydzieline miesiączkowa wylewasz, kubeczek myjesz i aplikujesz z powrotem. Aplikacja tez do trudnych nie nalezy, ale wiadomo trzeba sie nauczyć...jesli dobrze założysz i sie zassie, to możesz spać, pływać, tańczyć i nic ci nie przecieknie
kto używa tampony z obsługa kubeczka poradzi sobie z palcem w nosie
To wszystko może dla laika brzmieć obrzydliwie, ale wcale tak nie jest, dla mnie wymiana kubeczka a wymiana tampona to to samo
co do rozmiarów, to najlepiej sprawdzić na stronie danej firmy tam z reguły jest tabelka która pomaga dobrać rozmiar i miękkość, pod kątem wzrostu, sylwetki i tego czy jestes po porodzie SN

Ja podpaskę trzymałam ostatnio przy krwiaku, ale i tak gdzieś mi przelatywało...no nie umiałam dobrze założyć! musiałam podkłady poporodowe nosić

materac mamy z pianki, podwójny z jednej strony dla baby, a z drugiej dla juniora z pionowymi kanalikami wentylacyjnymi, hipoalergiczny i wiecej nie pamiętam

Dziękuje za komplementy odnośnie Kacprowego pokoju
on oczywiście bedzie nabierac ostatecznych kształtów, ale juz zaczyna robić sie fajnie
No patrz-czego to nie wymyślą. Muszę przemyśleć temat po ciąży dziękuję

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kupujecie te literki z imionami maluszków nad łóżko?

Bo mi ostatnio tak jak się podobały to teraz się zastanawiam czy sobie nie odpuścić..
Chyba tak, śliczne są ale pod koniec marca zobaczę jak sypialnia będzie wyglądała po remoncie i jaki kolor. No i właśnie- musiałyby wisieć na łóżeczkiem w sypialni... bo na razie nie robimy pokoiku typowo dla małej. Mamy wolny pokój który będzie dla małej ale jakoś specjalnie go nie szykujemy dla niej. Są tam szafki na ciuchy Niny i Tz-ta, komoda na której jest drukarka i biurko na którym stoi akwarium z żółwiem
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:31   #4473
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
loluska własnie nie mam pojęcia piję wapno smaruję ale nie znika a już mam dość lekarzy nie chce jeszcze próbować dostać się do alergologa bo zwariuję

a właśnie co do odżywek do paznokci to właśnie kupiłam sobie Eveline diamentowa odżywka i nie wiem jeszcze jak dziala na paznokcie ale wygląda super nadaje taki delikatny bielony odcień
tak, wlasnie tak ona robi na początku i to jest zdradliwe
Stary 2015-02-24, 21:33   #4474
maartussss
Zadomowienie

Wiecie może jak to jest z tymi witaminami K i D ? Bo ja już się pogubiłam, nie pamiętam jak było z Kubą, ale wiem, że coś dawaliśmy od początku, a coś chyba dopiero po pół roku
Stary 2015-02-24, 21:33   #4475
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny co do malowania mebeli rozmawiałam właśnie z TŻ i mówi że akrylowa to szajs, bo schodzi obojętnie ile razy pomalujesz.
Najlepszy jest lakier mat lub pół mat. No chyba, ze ktoś chce miec meble z połyskiem.
Mówi ze w tej chwili robia takie farby ze nie śmierdzą. Max 2 dni tyle co musza wyschnąć i potem juz bez problemu.
a ja kupiłam ostatnio jakąś farbę satynową do drewna i metalu, ale nie wiem jak się sprawdzi. Mam 2 boki szafy do pomalowania na biało

Stary 2015-02-24, 21:35   #4476
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dorka nie ma sprawy, jeśli będziesz chciała, to możemy wrócić do tematu po ciąży Chętnie doradzę na tyle ile bede potrafiła

Laski, zostało 15 stron do końca
Stary 2015-02-24, 21:35   #4477
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
heheh no te pewnie przewyższają moje umiejętności
haha no coś ty zobacz tu nawet facet robi! to jest wyzwanie

https://www.youtube.com/watch?v=XWsEVvSCCU0

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-24, 21:36   #4478
capriola_87
Zakorzenienie

Spadam do łóżka bo już ledwo widze na oczy Miłe nocy i do jutra dziewczęta
Stary 2015-02-24, 21:36   #4479
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
a ja kupiłam ostatnio jakąś farbę satynową do drewna i metalu, ale nie wiem jak się sprawdzi. Mam 2 boki szafy do pomalowania na biało
Satynową? Takiej mój fachowiec nie używał jeszcze wiec Ci chyba nie doradzi
Stary 2015-02-24, 21:37   #4480
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Fistaszek widze, że też wybrałaś z Dobranocki..ja też mam 2..
i więcej mi raczej nie trzeba, bo do porodu dają te siateczkowe..a jak coś to każę mężowi przywieźć..
Położne dzisiaj mówiły,że 2 wystarczą w torbie, a jak coś to można zawsze przywieźć
Jakie są jakościowo???
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:39   #4481
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
musisz sprawdzić czy to akrylowa farba jesli tak to chyba nawet nie warto zaczynac malować :/

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
tak, wlasnie tak ona robi na początku i to jest zdradliwe
ojj a masz jakieś złe doświadczenia z tą odżywką?? ja zawsze używałam eveline i nie narzekałam
Stary 2015-02-24, 21:45   #4482
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
haha no coś ty zobacz tu nawet facet robi! to jest wyzwanie

https://www.youtube.com/watch?v=XWsEVvSCCU0
litości, za dużo informacji mózg mi sie zlasował

co do farb:
musi pisać lakier i półmat i nie ma być na wodzie. Tak powiedział TŻ
a satynowa to półmat podobno

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

też słyszałam o odżywce z eveline ze to masakra...ale nie korzystam wiec nie wiem
ja mam essie 3in1 i essence. Essence byłaby super gdyby nie robiła paznokci żółtych bo tak poza tym jest genialna

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-02-24 o 21:47
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:47   #4483
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Spadam do łóżka bo już ledwo widze na oczy Miłe nocy i do jutra dziewczęta
dobranoc
Cytat:
Satynową? Takiej mój fachowiec nie używał jeszcze wiec Ci chyba nie doradzi
kłamię Cię- akrylowa biała satyna. o taka chyba http://www.castorama.pl/katalog-prod...larki-i-drewna

Cytat:
musisz sprawdzić czy to akrylowa farba jesli tak to chyba nawet nie warto zaczynac malować :/

ojj a masz jakieś złe doświadczenia z tą odżywką?? ja zawsze używałam eveline i nie narzekałam
no jak dobrze pamiętam opakowanie to jednak akrylowa...a co kiepska jest???

Stary 2015-02-24, 21:50   #4484
Nadzieja87
Zakorzenienie

noooo S powiedział, ze możesz iść oddać, bo niby jest ekologiczna ale nic nie warta ;/
po czym dodał, że chyba ze nie bedziesz szafy dotykać i sie o nią obijać to możesz malować
Stary 2015-02-24, 21:55   #4485
dorka607
Wtajemniczenie

Oj ja też idę do łóżeczka już- zmęczona już jestem. A od wczoraj mój mąż ma nocki- nigdy nie miał więc jest mi bardzo dziwnie całą noc sama. fakt, że jak robił na drugą zmianę to wracał o 2:30 w nocy-ale nie przed 7 rano dopiero jedyny plus całej sytuacji to taki, że całe łózko dla siebie ale minusów tak dużo...

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
noooo S powiedział, ze możesz iść oddać, bo niby jest ekologiczna ale nic nie warta ;/
po czym dodał, że chyba ze nie bedziesz szafy dotykać i sie o nią obijać to możesz malować
aż taka zła??? mój nigdy mebli nie malował i już marudził, że nie wie jaka farba itp. to ja wzięłam tą-bo pisało, że do drewna i metalu

Stary 2015-02-24, 21:56   #4486
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Dorka co do farby to dokładnie taką malowałam i mogę ci zdjęcia wysłać jak wygląda szafa po zwykłym używaniu:/ farba po prostu odchodzi jak możesz to ją oddaj a kup np taka
http://www.leroymerlin.pl/farby/emal...5163,l809.html

ale ostrzegam, że śmierdzi ale przynajmniej dobrze się trzyma, chyba że będziesz malować surowe drewno to w ikei jest biała bejca, którap odobno robi fajny efekt ale nie używałam

A co do odzywek z eveline to ja już sama nie wiem na wizazu ma bardzo dobre opinie
Stary 2015-02-24, 22:01   #4487
kasienka1985
Zakorzenienie

hop hop
nadrabiam Was od 14 i ciagle cos mi przeszkadza...
Za to wy dajecie czadu i nie mogłam dogonić

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Ale nie czaje co to kogo obchodzi gdzie samochód stawiasz... Przecież w razie wu to Ty masz problem a nie sąsiad
Niektórzy to tylko żyją życiem sasiada.. Aż tak im się chyba nudzi
wszystko zależy jak postawione jest auto, mnie też wkurza jak ktoś parkuje jak pała, na przejsciu albo na wyjsciu z klatki ze trzeba ekstra po trawniku isc bo z chodnika nie da sie zejsc-bo auto stoi ludzie tez nie maja wyobrazni
jak ide sama to jeszcze luz, ale jak bede jechala wózkiem to sie bede wsciekać na bank
Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
ja całe życie młodzieńcze mieszkałam w domu i nie trzeba było za bardzo cicho się zachowywać, ale odkąd mieszkamy w bloku to uważam. Moje dziewczyny też dają czadu, czasami są płacze, wrzaski ( w tym mój ), bieganie. Nie mam dywanów, więc na pewno słychać. Wcześniej pod nami mieszkała staruszka, anioł nie człowiek i nie skarżyła się, najwyżej z uśmiechem mówiła, że słyszy jak pies biega. Ale zmarło się biedaczce i nie wiem, czy tam ktoś mieszka. Jak przyjdą na skargę, to się dowiem
ja cale zycie mieszkałam w domu, teraz mieszka w mieszkaniu i jakos dostosowalam sie do tego ze mieszkam w "wiekszym skupisku ludzi", bez przesady ale staram sie zachowywac w porzadku i np nie hałasowac po nocach itp

musze jednak przyznac ze bieganie dziecka mieszkajacego nade mna doprowadza mnie do szału nie jest to w dodatku 2latek a chlopak ktory ma lat 6 czy7 i za przeproszeniem na****dala tymi kopytami czasem pół dnia , no zwariowac idzie masakra
pomijam fakt ze od wrzesnia codziennie gra na saksofonie bo poszedl do szkoly muzycznej w dziennych porach wiec sie nie czepiam najgorsze to bieganie albo odbijanie piłka

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Sylwia z tymi psimi kupami to po prostu tragedia jest. Nawet mi się już nie chce na ten temat pisać. Czasem mam ochotę zrobić jak w "Dniu Świra" ..

Cytat:
Ej dziewczyny a co mam powiedzieć ja używająca jak dotąd tampony, potem kubeczek menstruacyjny??
Podpaski to dla mnie koszmar dorastania
Teraz sobie jakoś nie wyobrażam...

Ech a tak dobrze było bez ciotki z Ameryki...
pierwszy raz słysze o czyms takim
ale fajny pomysl poczytam, zorientuje sie cenowo i kto wie, moze wyprobuje, brzmi ciekawie
tampony mnie czesto podrazniaja i na noc i tak uzywam podpasek zeby "odpoczac"...
Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie sposoby na zatkany nos bo yebne zaraz
kij z katarem bo mogę smarkać ale zatkany nos to męka, spać nie mogę.
Jakie krople można stosować, które odetkają nos ?
widze ze juz po wizycie w aptece
ja od siebie moge ci tez polecic płukanie nosa, naprawde fajnie dziala, normalnie wlewasz sol fizjologiczna do nosa i tak przeplukujesz te zarazy wszystkie chociaz to sposob raczej na alergiczny katar chyba
mam nadzieje ze woda morska ci pomoze
Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Najgorsze ze za kilkanaście /dziesiat lat będziemy po drugiej stronie i pewnie też będziemy chciały pomagać, nosić i odwiedzać ciągle i będzie nam przykro jak synowa zabroni
musze sie z Toba zgodzic
wiadomo , ze trzeba stopowac głupie i nieodpowiedzialne zachowania, ale reakcja tego typu ze nie chce zadnej pomocy i odwiedzic i wogole nic nie jest za miła moim zdaniem...
taka mama czy tesciowa tez to przezywa i cieszy sie na wnuka, jeszcze nie raz bedziecie chcialy im podrzucic malucha zeby sie gdzies wyrwać wiec mysle ze nie warto od razu walczyc niewiadomo jak
próbujcie sie dogadac, powodzenia

ja tam problemów z tesciowa nie bede miala bo jej nie mam
a na mame bede mogla liczyc jak tylko bede jej potrzebowac i napewno chce zeby byla ze mna w szpitalu...
moze to dlatego ze jestem sama ,ale tak czy siak bym chciala zeby byla blisko
Cytat:
dziewczyny co do malowania mebeli rozmawiałam właśnie z TŻ i mówi że akrylowa to szajs, bo schodzi obojętnie ile razy pomalujesz.
Najlepszy jest lakier mat lub pół mat. No chyba, ze ktoś chce miec meble z połyskiem.
Mówi ze w tej chwili robia takie farby ze nie śmierdzą. Max 2 dni tyle co musza wyschnąć i potem juz bez problemu.
Mi kolezanka podawala do malowania lozeczka nazwy dwoch farb: Akryllux i ekoakrylka bo sa przede wszystkim ekologiczne, ale jak z trwaloscia to nie wiem

Mama mnie dzis obkupiła w owoce pojadłam pomarańczy i bede zaraz nago tańczyc
Kupiłam dzis pierwsza paczke pampersow te z tesco co Wam pisalam i mama wygrzebala w lidlu jeszcze dresik welurowy morelowy 50-56 Lupilu, nie mogla sie powstrzymac i kupiła oczywista.
Byłam tez w Tesco i jestem zakochana w ciuszkach tam, no slicznosci maja dla młodej nic nie kupiłam, ale upolowalam kolezance dla chłopca 5pak bodziaków za 27,50 i skarpetunie- ma termin miesiac po mnie.

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 22:03   #4488
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
fistaszek koszule super szkoda, że trochę za drogie jak dla mnie

Kurczę, mam 10 cm więcej, więc pewnie będą przykrótkie..
A jak przy dekolcie? W sensie, jest duży dekolt? Bo się zastanawiam, czy jak kupię L to nie będzie mi czasem widać cycochów, a raczej małych guziczków

mam dokładnie to samo.. w ogóle jakaś jestem pełna obaw, jak to będzie z dwójką i czy w ogóle sobie poradzę.

ale masz fajnie z tym ruskiem mój to dwie lewe ręce i zero chęci do robienia czegokolwiek w kuchni.

Nadzieja super ten pokoik

Capriola współczuję tej sytuacji z teściową, może jeszcze się jakoś opamięta, albo przekonasz męża, żeby z nią pogadał, zawsze lepiej będzie jak on to załatwi, niż Ty. Może da się teściowa przekonać, że to nie jest najlepszy pomysł i nie potrzebujecie 24h pomocy i wtrącania się w opiekę nad maluszkiem.
ALE pociesze Cię, ja mam teściową 365 dni w roku za ścianą, więc wyobraź sobie, co ja tu przeżywam..jeszcze w dodatku, teściowa jest pielęgniarką dziecięcą...nie mówię, bo czasami pomoże, ale jak się Kubuś urodził to też mnie wkurzała, że ciągle przychodziła i się wtrącała. Albo wkurzało mnie nawet to, że przynosiła mi obiady do łóżka, jakbym jakaś niesamowicie chora była i nie mogła sama sobie ugotować, trochę to może głupie, ale po prostu widziałam ją w każdej sferze mojego życia i strasznie mnie to denerwowało
no powiem Ci, że samodzielny chłop jest co mnie cieszy bo inaczej by się uczył, ja mam podejście takie, że facet też musi posprzątać lub ugotować krzywda mu się nie stanie

Cytat:
Dziewczyny a kupujecie te literki z imionami maluszków nad łóżko?

Bo mi ostatnio tak jak się podobały to teraz się zastanawiam czy sobie nie odpuścić..
ja chciałam drewniane ale będę mieć baldachim a poza tym boję się, że się odklei czy coś i mi poniszczy moją pasiastą ścianę
więc stwierdziłam, że kupię te materiałowe i na karniszu zawieszę (on jest na wprost drzwi) więc będzie fajnie wyglądało

Ja mam gruby szlafrok więc do szpitala odpada, ale znalazłam cienki za 25 zł nie urywa ale do szpitala będzie

Nadzieja pokój wygląda super

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 22:03   #4489
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Jakie są jakościowo???
haha jeszcze nie odpakowałam ..czekaj chwilkę

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-24, 22:07   #4490
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
haha jeszcze nie odpakowałam ..czekaj chwilkę
Jaki rozmiar wziełaś ja L bo mam cyce jak donice .
Stary 2015-02-24, 22:10   #4491
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Jaki rozmiar wziełaś ja L bo mam cyce jak donice .
ja M bo zawsze S, a cyców jak doniców to ja nigdy nie miałam

hmm odpakowałam i oprócz tego, że niteczki wokół guziczków sterczą ..jak zawsze..to chyba ok..

Wiesz ja mam porównanie tylko do Muzzy i Keya..tylko Key to nie była sama bawełna, a muzzy 100% bawełna, więc na moje oko mozna je do siebie porównać..na pewno będzie milsza jak się ją wypierze jeszcze

Stary 2015-02-24, 22:12   #4492
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
ja M bo zawsze S, a cyców jak doniców to ja nigdy nie miałam

hmm odpakowałam i oprócz tego, że niteczki wokół guziczków sterczą ..jak zawsze..to chyba ok..

Wiesz ja mam porównanie tylko do Muzzy i Keya..tylko Key to nie była sama bawełna, a muzzy 100% bawełna, więc na moje oko mozna je do siebie porównać..na pewno będzie milsza jak się ją wypierze jeszcze
Muzzy są ok też miałam. No to luz powinno być ok. Jakie masz wzory???
Stary 2015-02-24, 22:15   #4493
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dorka, TŻ potwierdził Lily dobrze mówi lepiej ja oddać bo jest na wodzie...a ta z linka Lily jest OK

Kasiu bo tampony oryginalnie nie są białe, są wybielane. Kubeczek z kolei jest wykonany z sylikonu medycznego który sie nie odbarwia i nie odkształca.
Przy tamponach istnieje ryzyko choroby TSS przy kubeczku np. nie odnotowano żadnego przypadku
do rozmowy o kubeczkach możemy wrócić po porodach bo na tym sie troche znam Chyba znam na pamiec każda możliwą stronę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-24, 22:17   #4494
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Muzzy są ok też miałam. No to luz powinno być ok. Jakie masz wzory???
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...105571726.html

taką niebieską

i taką popielatą

http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...081908539.html

Stary 2015-02-24, 22:19   #4495
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Dorka, TŻ potwierdził Lily dobrze mówi lepiej ja oddać bo jest na wodzie...a ta z linka Lily jest OK

Kasiu bo tampony oryginalnie nie są białe, są wybielane. Kubeczek z kolei jest wykonany z sylikonu medycznego który sie nie odbarwia i nie odkształca.
Przy tamponach istnieje ryzyko choroby TSS przy kubeczku np. nie odnotowano żadnego przypadku
do rozmowy o kubeczkach możemy wrócić po porodach bo na tym sie troche znam Chyba znam na pamiec każda możliwą stronę
kurde stara baba jestem ale nigdy nie słyszałam o tych kubeczkach ciekawe czy to w Polsce po prostu jest nieznane?
Stary 2015-02-24, 22:21   #4496
majaa86
Zadomowienie

A odnośnie tematu literek na ścianę to odmieniło mi się na girlandy Cotton Ball Lights

Nie mogę zdecydowac się pomiędzy tymi dwoma zestawami..zależy mi żeby był turkus i beż,bo mam ściany takie..co sądzicie?

http://www.cottonballlights.pl/onze-favorieten/bpp-st

http://www.cottonballlights.pl/onze-favorieten/playa

Edytowane przez majaa86
Czas edycji: 2015-02-24 o 22:31
Stary 2015-02-24, 22:34   #4497
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
A odnośnie tematu literek na ścianę to odmieniło mi się na girlandy Cotton Ball Lights

Nie mogę zdecydowac się pomiędzy tymi dwoma zestawami..zależy mi żeby był turkus i beż,bo mam ściany takie..co sądzicie?

http://www.cottonballlights.pl/onze-favorieten/bpp-st

http://www.cottonballlights.pl/onze-favorieten/playa
mi te 2 się podobają zależy czy żółty będzie ci do czegoś pasować, a zawsze możesz stworzyć własną kompozycję
Stary 2015-02-24, 22:38   #4498
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
mi te 2 się podobają zależy czy żółty będzie ci do czegoś pasować, a zawsze możesz stworzyć własną kompozycję
ten drugi właśnie od poczatku mi wpadł w oko, bo turkus w dodatkach, beż na ścianach, a biały też na łóżeczku i suficie także chyba ten zostanie

myślałam o własnej kompozycji, ale zawsze się boję jak to będzie wyglądało razem..a tak to jest zdjęcie i możesz sobie wyobrazić bardziej..a ja wzrokowiec jestem hehe

Stary 2015-02-24, 22:45   #4499
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
kurde stara baba jestem ale nigdy nie słyszałam o tych kubeczkach ciekawe czy to w Polsce po prostu jest nieznane?
Eee sam kubeczek był opatentowany juz w latach '30 XX wieku wiec metoda stara i z tego co wiem są już polskie strony z tymi kubeczka

Mają ja będę kupować takie :

uploadfromtaptalk1424818048817.jpg
Stary 2015-02-24, 22:56   #4500
Nadzieja87
Zakorzenienie

Mam głupie pytanie, czy czyszczenie w 3 trymestrze jest normalne? Juz drugi wieczór z kolei taka sytuacja... Z tego co widziałam na lutowkach to normalne przed porodem, ale czy w 30tc?!

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Chyba zacznę żelazo łykać to mi się z deka zatrzyma, oooo to jest myśl
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości