Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 21:47   #4441
fistaszek24
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Co do koszul to ja głównie w nich spie dlatego nie szkoda mi kasy bo wykorzystam. Raz mi było szkoda kasy na piżamę tż klikął kup teraz a ja byłam załamana .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:48   #4442
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość

bardzo ladne
mi chyba szkoda kasy, kupię takie za 20 zł

o jaaaa...to uwazaj bo zaraz zaczną jeszcze wodę spuszczać w WC
no właśnie mi też! dlatego kupiłam za 20zł, chcę za to jakiś nowy, ładny szlafrok

na szczęście spuszczanej wody nie słyszę

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:48   #4443
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Najpierw pomyślałam, że masakra- przyszli fotki popstrykać? mogli zadz to byś im wysłała ale jak sobie pomyślałam wizytę 3 dorosłych z 2 dzieci i każdy będzie chciał to moje maleństwo ponosić a ona wcale tego nie będzie chciała to nie wiem co lepsze...może faktycznie fotografowanie bez dotykania
Jest na to sposób. My małą braliśmy bez rożka i innym wciskaliśmy też bez i każdy się bał .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:48   #4444
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Co do koszul to ja głównie w nich spie dlatego nie szkoda mi kasy bo wykorzystam. Raz mi było szkoda kasy na piżamę tż klikął kup teraz a ja byłam załamana .
ano jak używasz to super, też bym wtedy kupiła coś lepszego

Stary 2015-02-24, 21:49   #4445
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
aa no chyba, że tak. Ja w ogóle nie używam koszul więc kupię byle jakie żeby mi szkoda nie było wywalić

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:50   #4446
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
no u nas tak nie ma, oni się bardzo zawsze angażowali w zycie tżta i jego siostry, mysle ze ich za bardzo wyreczali w roznych sprawach i dlatego teraz tak Jak szwagierka rodzila kolejne dzieci () to oni cały rok kumulowali urlopy na jej poród, żeby pomagać, mieszkają jakieś 120 km od nich, a jeżdża tam prawie co weekend tak się chyba przyzwyczaili od 1 wnuka. Jeżdża po porodach i mają "dyżury": tydzień-dwa teściowa siedzi, potem się zmieniają i teściu...i z tego się robia 2 miesiące nie potrafiłabym tak
A że nas mają po drodze, to często wpadają jak jadą na weekend, przywoża nam jakis obiad czy po prostu zapasy do lodówki - nie mówię że to złe, ale czuję się przez to trochę osaczona przez nich Sa po prostu nadopiekuńczy, ja wiem, że chcą dobrze, ale przecież nie powiem im żeby tego nie robili teściowa to za tżta nawet PITy rozlicza, bo kiedyś zaczęła i teraz co roku dzwoni do niego i mówi "wyslij mi bo się rozliczam, to i za Ciebie zrobie" i on głupi wysyła, "bo jak jej się chce, to niech robi" dla mnie to niepojęte jest, no ale cóż...

no to ja mam takie samo zdanie

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

bardzo ladne
mi chyba szkoda kasy, kupię takie za 20 zł

o jaaaa...to uwazaj bo zaraz zaczną jeszcze wodę spuszczać w WC
a szwagierka to siostra tżta, prawda? no bo inny chyba jest układ matka-córka, a synowa-teściowa. u nas to przynajmniej tak działa jakoś. z mamą moją jestem ja w lepszym kontakcie, a ona stara sie nie wpierniczać za bardzo w życie mojego brata i jego narzeczonej. bo u nas to własnie moja rodzina jest taka "bliżej siebie", moja mama jak przyjeżdża do nas to też z jedzeniem, ale jak jej kiedyś wytłumaczyłam, że my nie musimy wyjeżdżać z domu zawsze z 10 torbami żarcia bo też umiemy gotować, to już przestała nam wciskać różne rzeczy. no ale ja to córka, ale narzeczonej brata nigdy nie wciskała nic na siłę. tak samo rozumie, że M. ma lepszy kontakt ze swoją mamą niż z nią, a ja mam lepszy kontakt z nią a nie z mamą tżta. Mama to Mama.
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:51   #4447
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
no to moi wpadli na to teściowa już dawno zapowiedziała, że na maj bierze urlop i przyjeżdża do nas na 2-3 tygodnie, żeby pomóc przy dziecku i "żeby mnie wszystkiego nauczyć!" już to widzę !!! jak mówiłam tżtowi że sobie nie zycze, ze chce zebysmy byli we 3 i żeby z nią pogadał bo to jego matka, to tylko się wkurzył, a potem powiedział żebym sama to z nią załatwiła bo on się nie chce mieszać nosz kur!!!! nie wyobrazam sobie, że kilka dni po porodzie będzie łazić po domu z krwawiącą bożeną i jeszcze się z teściową użerać!! tym bardziej, że wiem jaka potrafi być i jak bardzo poucza i strofuję siostrę tżta przy opiece nad dziećmi (własnie urodziła trzecie, i teściowie do niej jeżdża zawsze po porodzie na miesiąc "pomagać"), tekstu typu "nie tak!, źle robisz! tak się nie przewija! a posmaruj go jeszcze tam! delikatniej/trochę mocniej!"
mam cichą nadzieję, że pomysł z przyjazdem jej przejdzie bo chyba ją zabiję!!! albo siebie

u nas to samo
O matko, ubiłabym taką teściową Weź jej powiedz dosadnie, że nie życzysz sobie jej pomocy od razu, bo to wasze dziecko i musicie nauczyć się go sami. Ewentualnie jak będziesz miała jakieś pytania/wątpliwości to wtedy ją poprosisz...

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie - dziewczynka potwierdzona!! pięknie rozchyliła nóżki
waży 1350 g i po wizycie mnie ładnie skopała

tatuś tylko troszkę zawiedziony bo cały czas liczył że jednak się pokaże siusiak :P ale przekonałam go że będzie córeczka tatusia na pewno

następne spotkanie 17.03

Cytat:
U nas w szpitalu nie ma odwiedzin a jak już to tylko na korytarzu mama może wyjśc bez dziecka więc nie będzie mnie nikt ogladał z rozdziabionym kroczem. W domu nikomu nie zabronie przyjśc bo każdy chce zobaczyć to jasne. Myśle jednak, że każdy ma rozum i wyjdzie na czas. Choć przy małej czekali myśląc że pomogą kąpać i tak siedzieli i siedzieli aż w końcu teściowa zapytała kiedy ją kąpiecie a tż do niej jak wyjdziecie .
Cięta riposta

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
A ja jestem po SR..wrażenia pozytywne, ogólne rzeczy o objawach porodu i fazach, co zapakować itp, zwiedzanie porodówki..nawet 2 maluszków widziałam..takie śliczności ja już chcę mojego małego ..

Myszonka co tam u Ciebie? Ja chyba też mam jakieś załamanie, mój mąż mnie wkurza, w nic mu nie wierzę, mam go dość..w ogóle nie można na niego liczyć..z niczym..łezki mi lecą co chwilę..mam jakieś rozstrojenie nerwowe..i podły humor..

Nadzieja coraz ładniej..a jak jakieś kolorowe dodatki zarzucisz to jeszcze piękniej będzie..
Mi powoli przechodzi... Ale znając życie jak będę chciała się położyć to znowu się zacznie
Tulam Cię mocno, bo wiem co przechodzisz Pamiętaj, że maleństwo już niedługo wynagrodzi Ci tą męczarnię A Tż należą się niezłe baty

Ale ładne

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:52   #4448
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cześć dziewczynki

wróciłam wczoraj od siostry z Krakowa i to był bardzo udany wypad kupiłam sobie kilka rzeczy i w końcu poczułam sie jakoś lepiej bo tak jak wy wpadam w jakąś depresję przedporodową. Moja siostra oczywiście kupowała dla małego wszystko i siłą ją wyciągałam ze smyka ale ciesze się, że mam ją.

Czytałam was ale nie pamiętam wszystkiego.
Nadziei gratuluję pokoiku
a innym koszulowych zakupów
ja się wzięłam za malowanie mebli i efektów ciągle nie ma za dużych.

A o malowanie mebli też któraś pytała. Kupiłam farbę do drewna akrylową i nie polecam nałożyłam 4 warstwy a i tak nie jest równomiernie a do tego i tak farba schodzi jak się ją czymś draśnie.
Chyba najlepsza jest jednak emalia:/ tylko, że śmierdzi.

No i byłam dziś na usg serca. Mam jakiś pogrubiony mięsień? No i rzeczywiście serce za szybko bije ale niewiadomo czemu
do tego mam alergię na rękach i wyglądam jak ćpun i to wszystko powoduje, ze mam dość ! czuję się jak stara baba krew z nosa, serce, alergia, no i ciężko mi z brzuchem no masakra
Stary 2015-02-24, 21:55   #4449
mimi_77
Zakorzenienie

O matko ale jestem wnerwiona!!!!!!!!!1 TŻ miał przyjechać z pracy o 19stej. Była 20 i nadal go nie ma, dzwonie co sie dzieje, a on, że wpadł do kumpla, tam był drugi kumpel, zagadali się ale już wraca. Trochę się wkurzyłam, że nie dał znac ale nie mam pretensji. Ale teraz wszystko mnie wkur...wia!!! To było jak iskra. Miałam dobry humor, a teraz dupa. Taka jestem zła , sama nie wiem na co. Na wszystko chyba!! Chce mi się płakać, drapać ściany, krzyczeć . Czuję się taka bezsilna, powinnam się uczyć a nie moge sie skupić i to też mnie wkurza. Jak się położę spać to mam wyrzuty sumienia, że się nie uczę i tak w kółko ;( Nienawidzę hormonów, niech to się skończy ta huśtawka ;(

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 21:59   #4450
maartussss
Zadomowienie

fistaszek koszule super szkoda, że trochę za drogie jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
No ja mam do kolan 165cm wzrostu mam
Kurczę, mam 10 cm więcej, więc pewnie będą przykrótkie..
A jak przy dekolcie? W sensie, jest duży dekolt? Bo się zastanawiam, czy jak kupię L to nie będzie mi czasem widać cycochów, a raczej małych guziczków

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
mam to samo najbardziej się boję że gdy maluch się urodzi to strace pokłady cierpliwości dla starszego
[/COLOR]
mam dokładnie to samo.. w ogóle jakaś jestem pełna obaw, jak to będzie z dwójką i czy w ogóle sobie poradzę.

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
ale mi rusek dogadza, gdyby nie on to bym umarła w tych chorobach, gotuję obiadki, ale apetytu brak jedynie zupy pochłaniam, taki pyszny rosołek zrobił
ale masz fajnie z tym ruskiem mój to dwie lewe ręce i zero chęci do robienia czegokolwiek w kuchni.

Cytat:

tatuś tylko troszkę zawiedziony bo cały czas liczył że jednak się pokaże siusiak :P ale przekonałam go że będzie córeczka tatusia na pewno

następne spotkanie 17.03

Nadzieja super ten pokoik

Capriola współczuję tej sytuacji z teściową, może jeszcze się jakoś opamięta, albo przekonasz męża, żeby z nią pogadał, zawsze lepiej będzie jak on to załatwi, niż Ty. Może da się teściowa przekonać, że to nie jest najlepszy pomysł i nie potrzebujecie 24h pomocy i wtrącania się w opiekę nad maluszkiem.
ALE pociesze Cię, ja mam teściową 365 dni w roku za ścianą, więc wyobraź sobie, co ja tu przeżywam..jeszcze w dodatku, teściowa jest pielęgniarką dziecięcą...nie mówię, bo czasami pomoże, ale jak się Kubuś urodził to też mnie wkurzała, że ciągle przychodziła i się wtrącała. Albo wkurzało mnie nawet to, że przynosiła mi obiady do łóżka, jakbym jakaś niesamowicie chora była i nie mogła sama sobie ugotować, trochę to może głupie, ale po prostu widziałam ją w każdej sferze mojego życia i strasznie mnie to denerwowało
Stary 2015-02-24, 22:00   #4451
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie mi też! dlatego kupiłam za 20zł, chcę za to jakiś nowy, ładny szlafrok

na szczęście spuszczanej wody nie słyszę
ja też chciałam szlafrok do szpitala żeby się czuć bardziej komfortowo ale tyle się nasłuchałam że tak gorąco tam że chyba nie ma sensu
Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
a szwagierka to siostra tżta, prawda? no bo inny chyba jest układ matka-córka, a synowa-teściowa. u nas to przynajmniej tak działa jakoś. z mamą moją jestem ja w lepszym kontakcie, a ona stara sie nie wpierniczać za bardzo w życie mojego brata i jego narzeczonej. bo u nas to własnie moja rodzina jest taka "bliżej siebie", moja mama jak przyjeżdża do nas to też z jedzeniem, ale jak jej kiedyś wytłumaczyłam, że my nie musimy wyjeżdżać z domu zawsze z 10 torbami żarcia bo też umiemy gotować, to już przestała nam wciskać różne rzeczy. no ale ja to córka, ale narzeczonej brata nigdy nie wciskała nic na siłę. tak samo rozumie, że M. ma lepszy kontakt ze swoją mamą niż z nią, a ja mam lepszy kontakt z nią a nie z mamą tżta. Mama to Mama.
no tak, z tym, że ona od samego początku traktuje mnie jak córkę i nas na równi - to ma swoje plusy i minusy, ale po prostu taki ma charakter. Z kolei moja mama jest zupełnie inna, nie żeby miała wy.yebane, ale nie zrobi nic nieproszona czy wbrew mojej woli. I ma zdrowe podejście do mojej ciaży i dziecka (mimo że jestem jedynaczką) nie wariuje, nie chce mnie przytulać ani głaskać czy dotykac brzucha jak szalona (jak teściowa , mimo że ma juz 3 wnuków), po prostu podchodzi do wszystkiego normalnie Deklaruje sie ze mi pomoze, jak tylko bede chciala, ale nic na sile. A tesciowa mnie troche stawia przed faktem dokonanym i to jest najbardziej wkurzające
Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
O matko, ubiłabym taką teściową Weź jej powiedz dosadnie, że nie życzysz sobie jej pomocy od razu, bo to wasze dziecko i musicie nauczyć się go sami. Ewentualnie jak będziesz miała jakieś pytania/wątpliwości to wtedy ją poprosisz...
tak planuję zrobic, ale na razie nie poruszam tematu, poczekam do porodu, jesli przegnie to bede miala wymówkę żeby jej powiedzieć dosadnie i zwalę to na hormony hehe
Stary 2015-02-24, 22:01   #4452
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dorka miałam ci odpisać wcześniej ale delikatnie mówiac byłam rozchwytywana i nie miałam chwili ale już

Kubeczek menstruacyjny jak już pewnie doczytałaś to alternatywa dla tamponów bądź podpasek. Ładnie mówiąc zbiera wydzielinę miesiączkową. Z tą różnicą ze podpaski i tampony sa jednorazowe, a kubeczek menstuacyjny jest wielorazowego użytku i można z jednego korzystać około 5-10 lat
Powiem ci ze mega wygoda, juz nie mowie o aspektach ekonomicznych i ekologicznych...Taki kubeczek zbiera więcej krwi niż tamopny i nie ma koniecznosci czestej wymiany. Przy wymianie wydzieline miesiączkowa wylewasz, kubeczek myjesz i aplikujesz z powrotem. Aplikacja tez do trudnych nie nalezy, ale wiadomo trzeba sie nauczyć...jesli dobrze założysz i sie zassie, to możesz spać, pływać, tańczyć i nic ci nie przecieknie
kto używa tampony z obsługa kubeczka poradzi sobie z palcem w nosie
To wszystko może dla laika brzmieć obrzydliwie, ale wcale tak nie jest, dla mnie wymiana kubeczka a wymiana tampona to to samo
co do rozmiarów, to najlepiej sprawdzić na stronie danej firmy tam z reguły jest tabelka która pomaga dobrać rozmiar i miękkość, pod kątem wzrostu, sylwetki i tego czy jestes po porodzie SN

Ja podpaskę trzymałam ostatnio przy krwiaku, ale i tak gdzieś mi przelatywało...no nie umiałam dobrze założyć! musiałam podkłady poporodowe nosić

materac mamy z pianki, podwójny z jednej strony dla baby, a z drugiej dla juniora z pionowymi kanalikami wentylacyjnymi, hipoalergiczny i wiecej nie pamiętam

Dziękuje za komplementy odnośnie Kacprowego pokoju
on oczywiście bedzie nabierac ostatecznych kształtów, ale juz zaczyna robić sie fajnie
Stary 2015-02-24, 22:02   #4453
majaa86
Zadomowienie

Fistaszek widze, że też wybrałaś z Dobranocki..ja też mam 2..
i więcej mi raczej nie trzeba, bo do porodu dają te siateczkowe..a jak coś to każę mężowi przywieźć..
Położne dzisiaj mówiły,że 2 wystarczą w torbie, a jak coś to można zawsze przywieźć

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 22:05   #4454
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość

Capriola współczuję tej sytuacji z teściową, może jeszcze się jakoś opamięta, albo przekonasz męża, żeby z nią pogadał, zawsze lepiej będzie jak on to załatwi, niż Ty. Może da się teściowa przekonać, że to nie jest najlepszy pomysł i nie potrzebujecie 24h pomocy i wtrącania się w opiekę nad maluszkiem.
ALE pociesze Cię, ja mam teściową 365 dni w roku za ścianą, więc wyobraź sobie, co ja tu przeżywam..jeszcze w dodatku, teściowa jest pielęgniarką dziecięcą...nie mówię, bo czasami pomoże, ale jak się Kubuś urodził to też mnie wkurzała, że ciągle przychodziła i się wtrącała. Albo wkurzało mnie nawet to, że przynosiła mi obiady do łóżka, jakbym jakaś niesamowicie chora była i nie mogła sama sobie ugotować, trochę to może głupie, ale po prostu widziałam ją w każdej sferze mojego życia i strasznie mnie to denerwowało
o ja...doskonale Cie rozumiem
Stary 2015-02-24, 22:06   #4455
majaa86
Zadomowienie

Dziewczyny a kupujecie te literki z imionami maluszków nad łóżko?

Bo mi ostatnio tak jak się podobały to teraz się zastanawiam czy sobie nie odpuścić..

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 22:10   #4456
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

Bo mi ostatnio tak jak się podobały to teraz się zastanawiam czy sobie nie odpuścić..
taaak!!! tylko nie wiem jaki kolor, bo sciany mamy yebitnie zielone
ale myslalam o fuksji bo fajnie sie komponuje
Stary 2015-02-24, 22:11   #4457
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie kupuje U mnie bedzie baldachim i za bardzo nie mam gdzie powiesić
Stary 2015-02-24, 22:13   #4458
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Kurczę, mam 10 cm więcej, więc pewnie będą przykrótkie..
A jak przy dekolcie? W sensie, jest duży dekolt? Bo się zastanawiam, czy jak kupię L to nie będzie mi czasem widać cycochów, a raczej małych guziczków
Nie ma dekoltu ja bym wolała by była te 10cm krótsza

Capriola poprzednio miałam szlafrok i używałam jak wychodziłam na korytarz, do łazienki cieniutki oczywiście

Stary 2015-02-24, 22:14   #4459
mimi_77
Zakorzenienie

Nadzieja - pokoik nabiera kształtów. Śliczny

Naskrobałam coś w klubie...

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 22:15   #4460
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

Capriola poprzednio miałam szlafrok i używałam jak wychodziłam na korytarz, do łazienki cieniutki oczywiście
ooo to obczaje moze te cieniutkie na all
Stary 2015-02-24, 22:15   #4461
loluska
Zakorzenienie

Cytat:

następne spotkanie 17.03
za wizytę

Cytat:
nic więcej nie brałam, mam jeszcze luz, myślę, że jak brzuszek zejdzie to będzie spoko

No ja mam do kolan 165cm wzrostu mam

Fanipos krople stosowałam, nie wiem czy można ale wolałam to niż męki.

Mam kilka nowych łupów część małe a część 6-9 miesięcy
bardzo ładne ciuszki

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Wiem że robię się nudna, ale nie potrafię się powstrzymać

Kartony po lewej to ciuszki musze je wpakować ale to już nie dzisiaj

Załącznik 5923350Załącznik 5923351
super!

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
dobry temat zarzuciłam widze dzięki za odpowiedzi wszystkie, to pewnie loluska tego biovaxa kupie
to takie coś ?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-paznokci.html

capriola nie daj się !

moniisia90 gratuluje córeczki

Nadzieja i pięknie jest

Tien ładne zakupy

a ja umieram, chyba mam jelitówe
dokładnie to poniżej wstawiam zdj przed zastosowaniem serum ( i efekty papierowych paznokci po eveline) i po jakimś miesiącu codziennego wcierania serum.

Lily
od czego ta alergia?

Lucky
hej

Obejrzałam film "Dla ciebie wszystko" i mogę bardzo polecić Czuję się coraz gorzej, wypiłam mleko z miodem i spadam pod kołderkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koszmar.jpg (33,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-03-15 10.02.32.jpg (54,0 KB, 19 załadowań)

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 22:16   #4462
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja planuję szyć, tylko imienia nie wybraliśmy jeszcze

Martuś też mam teściową 365 dni w roku za ścianą, ale ona nie lubi dzieci Gorszy jest teść

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 22:17   #4463
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

mimi_77 już niedługo

capriola właśnie odnośnie sytuacji z teściowa to najgorsze chyba jednak jest to, że tż Cię nie rozumie ale może musisz mu jakoś łopatologicznie wytłumaczyć i przedstawić swoją wizję pierwszych dni w 3 ?

nadzieja przypomniało mi się, że o pomponach mówiłaś do pokoiku i ja tez jak spodziewałam się dziewczynki już chciałam robić te pompony ale jak się okazało że jednak chłopak no to bez sensu trochę, ale znalazłam taką alternatywę i myślę, że to nie będzie dziwne w pokoju chłopca
Stary 2015-02-24, 22:18   #4464
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

ja też nie kupuje, na razie mnie to nie przekonało -te literki w ogóle.
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 22:20   #4465
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

loluska własnie nie mam pojęcia piję wapno smaruję ale nie znika a już mam dość lekarzy nie chce jeszcze próbować dostać się do alergologa bo zwariuję

a właśnie co do odżywek do paznokci to właśnie kupiłam sobie Eveline diamentowa odżywka i nie wiem jeszcze jak dziala na paznokcie ale wygląda super nadaje taki delikatny bielony odcień
Stary 2015-02-24, 22:21   #4466
Nadzieja87
Zakorzenienie

dziewczyny co do malowania mebeli rozmawiałam właśnie z TŻ i mówi że akrylowa to szajs, bo schodzi obojętnie ile razy pomalujesz.
Najlepszy jest lakier mat lub pół mat. No chyba, ze ktoś chce miec meble z połyskiem.
Mówi ze w tej chwili robia takie farby ze nie śmierdzą. Max 2 dni tyle co musza wyschnąć i potem juz bez problemu.
Stary 2015-02-24, 22:22   #4467
TienShan
Zakorzenienie

My chyba bedziemy malować łóżeczko po synku na biało

Stary 2015-02-24, 22:23   #4468
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

o o te bardziej mi chodziło

Stary 2015-02-24, 22:25   #4469
maartussss
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki za odp w sprawie koszuli

Ja szlafrok też miałam taki cienki, co by właśnie wyjść w odwiedziny na korytarz

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Martuś też mam teściową 365 dni w roku za ścianą, ale ona nie lubi dzieci Gorszy jest teść
o jezuuu.. ja to z teściem jednego dnia wytrzymać nie mogę, straszny człowiek.. na szczęście nie mieszka z nami
Stary 2015-02-24, 22:27   #4470
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
loluska własnie nie mam pojęcia piję wapno smaruję ale nie znika a już mam dość lekarzy nie chce jeszcze próbować dostać się do alergologa bo zwariuję

a właśnie co do odżywek do paznokci to właśnie kupiłam sobie Eveline diamentowa odżywka i nie wiem jeszcze jak dziala na paznokcie ale wygląda super nadaje taki delikatny bielony odcień
kurcze dziwne to Powodów może być tysiąc, więc mimo wszystko radziłabym pójść do lekarza ...

Ja do odżywek eveline się nie przekonam na pewno

Dobranoc

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości