![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Cytat:
![]() ![]() Kupiłam glukoze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest szansa, że Mały przeżyje?
![]() |
#1563 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
#1565 |
Zadomowienie
|
A tak w innym temacie....help
![]() "koszykuję" sobie zamowienie w Gemini. I pytanie do doświadczonych mamuś...coś wywalić albo dołożyć? Tak żeby było do szpitala i na początek ![]() Już się zastanawiam czy zbankrutuję czy nie ![]() majtki wielorazowe siateczkowe 2 sztuki 2 op majtki jednorazowe dla kobiet 5 sztuk 1 op podkłady poporodowe 10 sztuk 2 op Tantum Rosa, 10 saszetek pieluchy tetrowe, białe, 60x80cm, 10 sztuk pieluchy flanelowe, białe, 70x80cm, 5 sztuk patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk chusteczki pielęgnacyjne ultra sensitiv, 4 x 52 sztuki Oliwka do ciała pielęgnacyjna 200ml Żel do mycia ciała i włosów 400 ml Sudocrem, krem, 60g sól fizjologiczna 0,9%, 100 ampułek po 5ml OCTENISEPT, Płyn, 50ml bezpieczne cążki z uchwytem szczoteczka z naturalnym super miękkim włosiem + grzebyk aspirator do nosa pieluszki newborn x3
#1566 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej oliwki bym nie brała Za malo pieluch tetrowych jak dla mnie No i patyczków bym nie brała. Na szkole rodzenia raczej odradzają używanie tego - ewentualnie do pępka.... Ale to można i zwykle dla doroslych
![]() |
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie wie czy aż tyle soli fizj. ci potrzebne- w każdej aptece kupisz na sztuki za grosze no i faktycznie te patyczki do uszu są niezalecane- lepiej czyścić uszko rogiem ręcznika lub gdy jest bardzo zapchane specjalnymi kropelkami które rozpuszczają woskowinę i ona sama wypływa Szuu dobrze że odkryli przyczynę tego krwawienia, teraz oby leki pomogły, żeby wytrwała jak najdłużej Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-03-05 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
Millygirl podkładów masz bardzo dużo wg mnie chyba ze eykorzystasz później na przewijak. Bo ja w szpitalu nie zuzylam dla siebie nic bo były na miejscu a w domu 1 sztukę.
Resztę dla dziecka na przewijak. I tak patrząc to pewnie jeszcze trochę rzeczy będzie trzeba dokupić
![]() |
#1572 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
Długo się nie odzywałam ale w końcu Was nadrobiłam ![]() Co do ślubu - u Nas również wszytko po kolei było. Chyba w większości parafii jest tak ze co łaska ale nie mniej niż.. Juz nie pamiętam ile Nas kosztował ślub ale chrzciny z tego co mi wiadomo zaczynają się od 200PLN. Szuuu ściskam mocno kciuki za Twoja koleżankę i za dzidziusia. Wierze ze wszystko będzie dobrze i uda jej się przetrwać te najgorsze chwile. Bardzo przykra jest postawa tych wszystkich lekarzy - totalna znieczulica!!! Millygirl - bardzo ładny stanik - link zapisuje i pewnie wykorzystam za jakiś czas. A btw dostałam kupony na allegro wiec zamierzam je wykorzystać przy najbliższej okazji - w końcu zacznę kompletować wszystkie potrzebne rzeczy do wyprawki. Industria - dzięki za info o promocji w Auchan, na pewno się wybiore. Byłam wczoraj na glukozie i pozostałych badaniach - 26tc. Nie jest to takie straszne jak sie wydaje. Jak dla mnie miało to okropny zapach a co do poziomu słodkości - dało się wytrzymać. Jedna rada to żeby wypić to w miarę szybko i nie rozciągać tego w czasie. Później najgorsze jest siedzenie te 2h ale zaopatrzyłam się w książkę i jakoś zleciało. Pytałam się pielęgniarek czy mogę dodać do tego cytryny ale mi nie pozwoliły, jedyne co to mogłam pic wodę w trakcie tych 2h. Na szczęście wyniki w normie - aż mam ochotę na paczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
Soli fizjologicznej rzeczywiście duuuzo ... Szczególnie ze masz tam wodę morska.
Ja może soli zuzylam 10 ampulek pomimo ze syn miał ropiejace oczko.
#1574 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba zależy od szpitala. u mnie dobę porodu liczyli jako dobę 0 a wychodziło się w 3 dobie. ja rodziłam w poniedziałek po południu a wyszłam w piątek w południe. zastanawiali się czy nie wypuscić nas w czwartek ale syn jakoś mało przybrał i zostaliśmy do pt. w sumie 9 dni leżałam bo jeszcze kilka dni przed porodem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie ma szans z tym u mnie.. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc najlepiej w nic i odpocząć ![]()
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mylę się jak dziewczyny tutaj piszą o podkładach i myślę wtedy, że to wygląda jak taka cerata na stół ![]()
![]() |
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1582 | ||
Zakorzenienie
|
No u mnie te duze sie nie przydaly
Cytat:
W sensie ze jak? Ze każe rodzic? Cytat:
I w sumie racja bo nie wiem co w t zamówieniu z Gemini było Bo jak te do majtek to spoko. Ale jak te na łóżko to za dużo
![]() |
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci jutro
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Rozeznanie
|
A mam kilka pytań odnośnie tej listy
![]() 1.Czy masc na odprzenia to od razu Sudocrem czy macie może sprawdzone coś innego ? 2.w jaka ilość ręczników się zaopatruje cie i czy są to tylko te z kapturem czy zwykłe tez? 3.w jakim celu kupujecie OCTENISEPT ? 4.Kupujecie pojemniki na pokarm lub te woreczki ? 5. Z jakiej firmy smoczki dla niemowlak ? 6. Ile koszul nocnych? I czy do porodu jakaś dużo szerszą kupić ? 7.tantum rosa. W jakim celu ? ![]() Za meczem Was pytaniami ale nie mam kogo zapytać ![]()
#1585 |
Zakorzenienie
|
Podobno nakłania, że po co czekać, można wywołać.
Nie wiem dokładnie co robi ale ta moja znajoma lekarka mówiła mi o nim-ogólnie, że naprawdę dobry z niego ginekolog, zajmuje się pacjentkami, dba o nie, stara się być/dojechać jak jego pacjentka rodzi. Ale ma coś właśnie z tym wcześniejszym porodem.
#1586 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a potem (odpukać) coś się takiej samotnej matce stanie i dziecko do domu dziecka bo nie ma żadnej rodziny (formalnie ten biologiczny ojciec nie ma żadnych praw i niech sobie walczy latami w sądzie o własne dziecko..) bo zasiłek był ważniejszy niż przyszłość dziecka.. tak mi się nasunęło odnośnie rad jakie dostajesz.. (to nie osobiście do Ciebie) Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tych do majtek kupiłam jedno opakowanie - tam własnie jest chyba 10 sztuk, ale tych do przewijania planuję kupić 3, ewentualnie 4 sztuki, bo jeden do torby dla dziecka, jeden na przewijak i jeden dla mnie na łóżko, gdyby było potrzeba i jeden w zapasie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Dla syna mialam 3 z kapturem. Bez kaptura nie chce bo do tej pory sa wygodne a najwyzej mozna go nie uzywac. 2 reczniki to minimum, 3 dla mnie bylo super ale mysle ze wiecej nie potrzeba 3. Do odkazania pepka. Ja niebplanuje bo jednak pozostane przy sprawdzonym spirytusie 4.ja mam pojemniki z aventu, i napewno dokupie. Uzywam je do tej pory do mrozenia obiadkow dla syna 5.to trzeba zapytac swojego niemowlaka. Moje dziecko uzywa tylko avent i to taki zwykly , sa dzieci co lubia okragle a sa takie co ortodontyczne... Loteria 6. Do porodu to mozna zwykly tshirt wielki jakis... Raczej ledwo co za tylek. + 2 koszule 7. Tamtum rosa po porodzie sn sie przydaje do mycia Bozenki ![]() Cytat:
Trochę lipa ![]() ![]()
![]() |
#1589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. mam dwa ręczniczki z kapturkiem. 3. Octanisept do przemywania pępka, ale ja osobiście przemywałam i bede przemywać spirytusem. 4. Kupię jedynie pojemniczki na mm do butelki bo będe zamawiac butelki na all więc już za jedną przesyłką ![]() 5. Smoczki nie wiem? Nuk, lovi? 6. Koszule nocne kupuje nowe 2, mam w domu jedną.. Ja po porodzie SN strasznie się wypacałam i codziennie brałam nową koszulę. 7. tantum rosa jest do przemywania krocza po nacięciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam obecnie krem z Dady-Biedronkowy 2. ręcznik mam 1, planuję dokupić jeszcze 1 3. z tego co wiem to on jest na rany-więc pewnie na pępek dziecka. Chociaż z tego co słyszałam, dobry jest też na ranę po cc. 4. Kupiłam pojemniki. Dla mnie są pewniejsze, że nic się nie przebije itp. 5. Avent ![]() 6. 1 planuję gorszą na sam poród. Po porodzie 1 lub 2. Ja na pewno będę miała szerszą bo nie wiem jaki będę miała brzuch i cyce. A lepiej żeby było luźniej ![]() 7. na bożenę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.