Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-11, 08:31   #631
Lillkaa
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Anneet, niunia gratulacje Niunia, ale masz długą dziewczynę
nusiekowa trzymam kciuki!

Ja też już chcę...

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 08:35   #632
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
U nas się sprawdziły Pasują i Nadii i nam, wygodnie się je zakłada, nic się nie zsuwa no i nie zdarzył się jeszcze żaden przeciek czy coś w tym stylu no i cena naprawdę fajna, więc nawet na spróbowanie warto. Ja taką paczkę 30 sztuk miałam spakowaną do szpitala bo całkiem poręczna jest.
Super, dziękuję za polecenie bo szkoda mi majątku na te oryginalne Pampersy...

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 08:49   #633
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Super, dziękuję za polecenie bo szkoda mi majątku na te oryginalne Pampersy...

Pampersy oryginalne sa o wiele sztywniejsze od innych pieluszek. Podobno super dla noworodków sa pieluszki Bella - na szkole rodzenia je widziałam takie miękkie puszki

Ja mam od mamy Huggisa i Pampersa i na pierwszy rzut oka Huggisy wypadają o niebo lepiej. Zobaczymy jak z chlonnoscia ...
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 08:49   #634
nusiekowa
Wtajemniczenie

Boli cholera coraz bardziej.... Az strach co to będzie przy rozwarciu... Zaraz obchód to się dowiem co dalej
Stary 2015-03-11, 08:51   #635
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Boli cholera coraz bardziej.... Az strach co to będzie przy rozwarciu... Zaraz obchód to się dowiem co dalej
pewnie już się "rozwiierasz" dasz rade, bądź silna, a jak mocno mocno boli krzyyyyyyycz w niebogłosy i proś o znieczulenie
Stary 2015-03-11, 08:53   #636
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
No to jedziemy na IP wody odeszły
Trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
urodziłam.. Julia waga 3100 59 cm dluga przez Sn
Gratulacje! Doczekałaś się Jak znajdziesz chwilkę to opisz co i jak

Cytat:

Z Rossmanna mam te: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...949,promocja14 i widzę, że właśnie jest na nie promocja Mają małe wycięcie w okolicy pępka, więc nie trzeba odwijać
Kiedyś w promo kupiłam też pampersy białe w rozmiarze 2 ale są jeszcze za duże, kończą się Nadii pod cyckami więc czekam aż do nich podrośnie.
A jeśli chodzi o chusteczki to nam fajnie się używa tych: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...7875,1662,6081 i pupa po nich nie robiła się czerwona
Ja mam te same pieluchy i chusteczki A powiedz ile Ci zeszło tych pampersów? Bo ja mam tylko jedną paczkę i właśnie pampersy 2 zielone, bo były w promocji. I zastanawiam się czy dokupić tych babydereamów 1 i ile?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

A w DDTVN będzie niedługo o pielęgnacji pępka u maluchów
Stary 2015-03-11, 08:54   #637
ojustyna
Zadomowienie

co to pampersiaków ja na początek mam małą paczke happy newborn, a poza tym mega pake dady ale to już dwójka, chociaż rodzice się śmieli że te newborny to na moją "malutką" pewnie za małe będą chyba wielkoludek mi się szykuje, brzuch to już mam gigant, tak skubana rośnie że brzuch mi rozsadza
ciekawa już jestem co się u nas sprawdzi a co nie ..
zmykam na ktg spacerem, trzymajcie kciuki żeby jakieś skurcze się pojawiły to może od razu do spzitala doktorek wyśle
Stary 2015-03-11, 09:01   #638
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
co to pampersiaków ja na początek mam małą paczke happy newborn, a poza tym mega pake dady ale to już dwójka, chociaż rodzice się śmieli że te newborny to na moją "malutką" pewnie za małe będą chyba wielkoludek mi się szykuje, brzuch to już mam gigant, tak skubana rośnie że brzuch mi rozsadza
ciekawa już jestem co się u nas sprawdzi a co nie ..
zmykam na ktg spacerem, trzymajcie kciuki żeby jakieś skurcze się pojawiły to może od razu do spzitala doktorek wyśle

Trzymam kciuki za skurcze
Stary 2015-03-11, 09:05   #639
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki

Gratulacje! Doczekałaś się Jak znajdziesz chwilkę to opisz co i jak

Ja mam te same pieluchy i chusteczki A powiedz ile Ci zeszło tych pampersów? Bo ja mam tylko jedną paczkę i właśnie pampersy 2 zielone, bo były w promocji. I zastanawiam się czy dokupić tych babydereamów 1 i ile?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

A w DDTVN będzie niedługo o pielęgnacji pępka u maluchów

Zużyłam 2 opakowania Babydreamów, w szpitalu mieliśmy Pampersa zielone (to opakowanie 43 sztuki) no i teraz zaczęłam białe pampersy, też rozmiar 1 Ale moja kruszyna jeszcze 3 kg nie ma
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 09:08   #640
ewka5891
Zakorzenienie

Justyna powodzenia na wizycie!

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 09:10   #641
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Zużyłam 2 opakowania Babydreamów, w szpitalu mieliśmy Pampersa zielone (to opakowanie 43 sztuki) no i teraz zaczęłam białe pampersy, też rozmiar 1 Ale moja kruszyna jeszcze 3 kg nie ma
No to rzeczywiście trochę Wam poszło tych 1 Ja chyba dokupię jeszcze jedne Babydream 1, najwyżej się nie zużyją, a cena jest niezła teraz, więc najwyżej nie zużyję Bo mi wg USG wyszło, że mała w 37 tygodniu waży prawie 3400g, ale jak się urodzi to się okaże

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-11, 09:11   #642
nusiekowa
Wtajemniczenie

Edith a jak u ciebie sytuacja????

Ja po obchodzie... Wody na różowo zabarwione- lekarka mówi ze to dobrze bo się szyjka rozwiera...powiedziala ze dobrze ze zaczyna bolec bo samoistnie skurcze sie pojawiają i moze nie będą musieli rozkręcać ... Ma sie zorientować jak sytuacja na porodówce to mnie moze przeniosą . Oby bo na tym oddziale warunki dużo gorsze...
Stary 2015-03-11, 09:11   #643
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Stary 2015-03-11, 09:11   #644
meganka18
Rozeznanie

Widze ze nie ma mamuśki z terminem na piątek 13- go :p

Przestój bedzie wtedy ? ;D
Stary 2015-03-11, 09:15   #645
marcia45
Zadomowienie

Aneet i niunia gratulacje dziewczynyklas ki:

nusiekowa i ojustyna trzymamy kciuki za rozwinięcia akcji.

Co do pampersów to jutro nam mija dwa tygodnie a zużyliśmy 2 paczki 1 pampersów i 2 paczki 1 dad, plus z 10 szt pampersów 2, tylko te są na małą za duże mimo, że kruszynką nie jest 3860 ostatnio ważyła.

Co do piersi jak wori cementu też tak mam. Chyba za bardzzo rozkreciłam laktacje jak mała na żółtaczce na butelce była. Z jednej piersi mam tyle mleka, że ona na karmienie sie najada i nie chce wiecej. Jak piers za twarda sie robi to przed karmieniem sciagam troche laktatorem, żeby brodawka zmiekla i jej podaje do jedzenia. Po karmieniu zimne okłady na piersi, nawet niekoniecznie z kapusty przynosi ulge. Najgorzej, że jak karmie, to z drugiej piersi tak leci, że musze pieluche przy niej trzymac bo mala zaraz mokra by była.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 09:16   #646
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość

Mi ten piatek pasuje, mogłabym rodzic

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 09:18   #647
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje w koncu sie doczekalas

Nusiekoww kciuki za szybka akcje.

Odnosnie pampersow to my mamy 19 dni i zuzylismy prawie 3 pqczki pqmpersow 1, mam jeszcze 1 paczke dad i pozniej przdchodze raczej na 2-ki. Bo 2-ki sa od 3 kg( do 6) a my mamy obecnie 3700 ( 900 gram w 17 dni jupiii) wiec mysle ze nim wkonczymy wszystkie 1 to do 4kg dobijemy i akurat

Kurde dziewczyny jestem z tego wielce niezadowolona ale zaczelam od dzis uzywac smoczka...grr...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 09:18   #648
mama d
Raczkowanie

Cytat:

Nie mów hop ;-)
Ja jutro stawiam się na ip na indukcje ... mam nadzieję że jutro się zacznie i skończy ale a nóż przedłuży się do 13-tego.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 09:19   #649
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Co do pampersów to jutro nam mija dwa tygodnie a zużyliśmy 2 paczki 1 pampersów i 2 paczki 1 dad, plus z 10 szt pampersów 2, tylko te są na małą za duże mimo, że kruszynką nie jest 3860 ostatnio ważyła.
Czyli nawet 4 kilogramowy maluch się zmieści? To dobre wieści

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-11, 09:42   #650
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Brawo gratuluję córeczki

Cytat:
No to jedziemy na IP wody odeszły
Trzymam kciuki żeby sprawnie poszło

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Tak więc jak obiecałam chwilę mam Wiki śpi..
W srodę 4 maca po 7 już byłam na szpitalu koło 8 na ginekologi w pokoju już koleżanka czekała na poród..
Następnego dnia 7:10 pani doktor przyszła po mnie i moje pakunki..po rozmowie założeniu weflonu,przyszła pora pójścia na salę tak ok 30 min pod GTG,założenie cewnika i siuuu na łóżko pod duże lampy..podostawałam jakieś zastrzyki potem w kręgosłup i po chwili byłam już gotowa do CC.
Po nie wiem paru minutkach lekarz mówi,że teraz pani poczuje szarpnięcie i dzidzia będzie na świecie..fakt szarpniecie było duże ale nie bolące a zaraz po tym jakby brzuch był pusty a maleńka od razu zaczęła płakać super ja zaraz w ryk po usłyszeniu płaczu i płci pokazali mi małą jeszcze całą białą na buzi od wód czarną czuprynkę,płeć i obrączkę na rączkę..córka Anety godz CC 8.53 waga 3440 i miara 54 cm,ja z tego wrażenia i szczęścia tak ryczłam,że nie mogłam wypowiedzieć imię maleńkiej..po chwili na blok pooperacyjny i maleństwo śpiące przy mnie mnie..przyssała się do piersi od razu i przez 2 dni ślicznie jadła,powiem wam,że po chwili ból był okropny,brzuch to myślałam,że mi pęknie ale to tylko chwilę bo potem już zastrzyki przeciwbólowe..na drugi dzień koło 15 nauka chodzenia-masakra ale udało się zrobić 4 kroki 2 do wózka z łóżka i 2 z łóżka do wózka na inną salę..po chwili dzidzi znów obok mnie jedząca ślicznie pierś..i znów bach nauka chodzenia..pierwsze musiałam posiedzieć kilka razy,jak dumny mężuś przyjechał nas zobaczyć pomógł mi chodzić a ja jak taka stara babcia w pół schylona po chwili czas się wyprostować i pod prysznic i ulga jeeest udało się..i tak mijały dni w miarę z małym bólem..Wiki rano ślicznie jadła po spaniu bach nie może ciągnąć mi jakby ktoś worek cementu na cycki dał Wiki w płacz ja też ona głodna a ja jej nie dam rady dać jeść noi i się zaczeło dokarmianie butelką,po czym okłady z zamrażarki na przemian z ciepłym odciąganie i tak w kółko 3 dni co udało się odciągnąć mała wypiła przez butelkę i dokarmianie wczoraj wypis ja na cyckach jakby mniejsze pół wora cementu..ale Wiki raz do lewej się przyssała pojadła i już nie powtórzyła wyczynu..pierwsza noc w domu masakra cycki bolały w nocy jak nie wiem mała na Bebiku całą noc nie mogłam odciągnąć rano ciepły okład i z 50-siątka się uzbierała mojego mleka..boje się,że jak wkońcu mi się uda to mała i tak podziękuje za moje piersi i wybierze butle
Ale mimo wszystko patrząc na Wiki dziękuję Bogu,że ją mamy mąż dumny chodzi ja też,troche jeszcze szwy ciągną i kręgosłup boli ale jest ok noo gdyby nie CYCKI

A tak poza tym jeśli są inne nowe mamusie o których nie wiem Serdecznie gratuluję
Przyszłym życzę pomyślnych i szybkich porodów
A reszczcie udanych wizyt
Lubie czytać te opisy fajnie ze malutka już z Wami.

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 09:42   #651
meganka18
Rozeznanie

Mi właśnie odpadł chyba ten czop sluzowy - taki glutek podbarwiony krwią
Stary 2015-03-11, 09:42   #652
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
a własnie mamuśki ile mniej więcej Wam pamersiaków na dobę idzie? Heh bo póki co mamy 2 malutkie paczkuszki (nie wiemy czy młodej podpasują) i się zastanawiam na ile nam to starczy. Nie pamietam jak to było przy starszaku :P

Zielone_oko- z cc nie wiadomo, bo po pierwsze waga małej dosc duża, a pierwsza miałam cc, wiec zależy od lekarza dyżurującego, a po za tym ten ból spojenia teraz to ewidentnie "przeciążenie"... ogądlaiśmy zdjęcia ze spaceru... heh i akuart ten moment przejazdy przez pamiętną kałużę tż robił seryjnie :P Pięknie widac jak wieloryb się zrywa i biegnie i na koniec chwyta się za brzuch i bożenkę generlanie polezałam i jest lepiej, mam nadzieje że jutro wstane jak nowo narodzona... Jednak nie zdawałam sobie sprawy że jest to aż tak mega uciązliwe, biedna jesteś a u Ciebie to zapewne ból milion razy mocniejszy obyś jak najszybciej doszła do siebie!!! aaa i jak już wstaniesz to nie szalej i uważaj kochana na siebie a co do spania na cycusiach mamusi, proponuję uważać u nas młody w ten sposób nie opuścił naszego łóżka praktycznie do 2 r.ż. (taaa porażka wychowawcza:P) bo uwielbiał się wtulać w mamę no a teraz nad ranem jak przychodzi to się do taty wtula, u mamy już mu brzuchol mój przeszkadza

87marta78 13 dni po termini, oszaleli... choc w szpitalu w którym chce rodzić jest zasada że max do 14 dni po tp i dzidziol MUSI być na świecie... Ale jakieś tam działania typu okscytocyna czy balonik zaczynają wcześniej... masakra;/ kurcze kobieto cierpliwości Ci teraz życzę!! albo narób rabany, płaczu czy co tam jeszcze ... jak bedziesz im za dużo "ciążyć" zrobią wszystko aby się Ciebie pozbyć z oddziału chociaż prawda jest taaka, ze dla dziecka najlepiej jak się samo zacznie.... i badź tu człowieku madry

dobranoc
trzymam kciuki żeby u Ciebie nic wiecej sie nie narobilo. U mnie ciut lepiej troszke mniej boli, wierze ze z dnia na dzien będzie lepiej. Za 10 dni mam sie pomalutku ruszać i do ortopedy na kontrole. Kolejna ciaza to juz tylko cc, ale po tym co przechodzę,chyba sie nie zdecyduje.

u nas idzie ok. 12 dziennie.

W ogóle taka ladna pogoda a ja na spacer nie będę mogla wyjsc z Mala. Serce mi pęknie jak mama albo siostra tz z nia wyjdą

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
a ja jutro będę miała wywoływany poród

Nusiekowa powodzenia!
Powodzenia!

Cytat:
Dasz rade, bol do przezycia.

wolalabym rodzic jeszcze raz niz miec taki ból przy tym spojeniu
Stary 2015-03-11, 09:48   #653
niunia_ona
Zakorzenienie

Potężne bole zaczęły się od 19 a urodziłam 3.40. Ogólnie myślałam że zejde na tamten świat.. Takie bóle nie wiedziałam że mogą istnieć.. Szczegółowo napisze potem.. Mloda pije z cyca ale tylko jeden bo drugi jakiś uparty jest

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 09:49   #654
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Potężne bole zaczęły się od 19 a urodziłam 3.40. Ogólnie myślałam że zejde na tamten świat.. Takie bóle nie wiedziałam że mogą istnieć.. Szczegółowo napisze potem.. Mloda pije z cyca ale tylko jeden bo drugi jakiś uparty jest
Najważniejsze, że masz Julcię już przy sobie, teraz już będzie tylko lepiej
Stary 2015-03-11, 09:54   #655
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Na szczęście cały ten ból już masz za sobą i możesz się cieszyć córeczką!
A miałaś możliwość dostać znieczulenie?
No dobra, to narobiłaś mi stresa tym bólem nieuniknione niestety :/
Stary 2015-03-11, 09:56   #656
smv
Zakorzenienie

Niunia najważniejsze że jesteś już po czekamy na opis
Co do pieluch ja dziś kupiłam te Baby dream 30szt Za 9.90 starczy tyle do szpitala? Mam też te dada 1 28szt i tyle pieluchowych zakupów. W rossmanie pampersy bardzo drogie - te jedynki białe po 70gr sztuka jak przeliczylam. Masakra
Gdzie mogą być jeszcze promocje nA pieluchy? Ktoś coś wie?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Niunia pokaż nam malutka!
Stary 2015-03-11, 09:56   #657
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Gratuluje w koncu sie doczekalas

Nusiekoww kciuki za szybka akcje.

Odnosnie pampersow to my mamy 19 dni i zuzylismy prawie 3 pqczki pqmpersow 1, mam jeszcze 1 paczke dad i pozniej przdchodze raczej na 2-ki. Bo 2-ki sa od 3 kg( do 6) a my mamy obecnie 3700 ( 900 gram w 17 dni jupiii) wiec mysle ze nim wkonczymy wszystkie 1 to do 4kg dobijemy i akurat

Kurde dziewczyny jestem z tego wielce niezadowolona ale zaczelam od dzis uzywac smoczka...grr...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jakiego smoczka używasz?
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 09:59   #658
lesyeux
Zadomowienie

asiulek8 nie ja nie ściągam pokarmu. ja karmie modyfikowanym. i nie ściągaj jak Ci ładnie zjada z cyca. bo to nie miarodajne.
zawsze z cyca to inne wartościowsze, moze byc odnośnie tych ml. jak ssie pierś niech ssie

Cytat:
oby Cie przenieśli i trzymam kciuki nadaaal

Cytat:

to był mój termin TP bede go pamiętać
Stary 2015-03-11, 10:02   #659
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Niunia najważniejsze że jesteś już po czekamy na opis
Co do pieluch ja dziś kupiłam te Baby dream 30szt Za 9.90 starczy tyle do szpitala? Mam też te dada 1 28szt i tyle pieluchowych zakupów. W rossmanie pampersy bardzo drogie - te jedynki białe po 70gr sztuka jak przeliczylam. Masakra
Gdzie mogą być jeszcze promocje nA pieluchy? Ktoś coś wie?[COLOR="Silver"
Ja kupiłam małą paczkę pampersów pampers 1 i pudło 2, w promocji naprawdę się opłaca. Dady się nam nie sprawdziły, fajnie chłonęły Huggies ale coś ich nie widzę w sklepach. Pozatym dużo dobrego słyszałam o pampersach w sklepie Aldi, ponoć takie odpowiedniki Pampersów właśnie i Tescowe ponoć całkiem ok.

Smv, zobacz tutaj, fajna stronka o promocjach na mleko i pieluszki

http://www.mlekoipieluszki.pl/
Stary 2015-03-11, 10:02   #660
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Na szczęście cały ten ból już masz za sobą i możesz się cieszyć córeczką!
A miałaś możliwość dostać znieczulenie?
No dobra, to narobiłaś mi stresa tym bólem nieuniknione niestety :/
no na pewno boli jak nie wiem co. ale wszystko ujdzie w zapomnienie jak się zobaczy swoje dzieciatko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości