Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-15, 11:04   #1831
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Hej mamuśki
Meganka-gratuluję synusia
EdithS- wspólczuję przeżyć, a masz już Helenkę przy sobie i to najważniejsze
Mordka- powodzenia
nouvelle2- ja na bolące sutki polecam maltan mi bardzo ta maść pomogła
A tak w ogóle to chcę się pochwalić ze z dnia na dzień mały coraz ładniej śpi
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 11:06   #1832
Lila_17
Rozeznanie

Dziewczyny, a dlaczego niektóre z Was tak bardzo nie chcą wywoływania porodu?? To jakieś gorsze, bo ja np póki co chciałabym, żeby był wywołany jeśli będę po terminie i to najlepiej od razu.
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 11:20   #1833
debraM
Wtajemniczenie

Hejo
Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
wysłałam już kilku w Was linki do grupy ale to trochę potrawa, więc jak najbardziej przysyłajcie linki do profili to będzie szybciej pewnie bo to działa chyba w dwie strony, ja do Was wysyłam zaproszenie i Wy też wysyłacie o przyłączenie do grupy

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

dooobra, kto oprócz crystal chce dołączyć, bo aż się boję teraz komu odpowiem zamotałam się dziś z tego wszystkiego...

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

proponuję, żeby w razie czego po przystąpieniu przedstawić się nickiem, będzie czytelnie i dośc bezpiecznie
Ja znalazłam grupę na fb i poprosiłam o dołączenie Przyjmiecie mnie?

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a dlaczego niektóre z Was tak bardzo nie chcą wywoływania porodu?? To jakieś gorsze, bo ja np póki co chciałabym, żeby był wywołany jeśli będę po terminie i to najlepiej od razu.
Ja miałam wywoływany w tp i wspominam to bardzo dobrze, bo było szybko, super szybko i prawie bezboleśnie

Moja dzidzia skończyła 2 tygodnie w piątek i stwierdziła, że nie chce już być noworodkiem i prawie nie śpi mi w dzień... może mam za mało pokarmu? Sama już nie wiem, ale jestem wykończona, bo nic nie mogę zrobić, całkowicie nic... Macie jakieś super sposoby na pobudzenie laktacji? Piję jakieś herbatki z hippa, ale chyba mało co dają.

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 11:29   #1834
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo

Ja miałam wywoływany w tp i wspominam to bardzo dobrze, bo było szybko, super szybko i prawie bezboleśnie

Moja dzidzia skończyła 2 tygodnie w piątek i stwierdziła, że nie chce już być noworodkiem i prawie nie śpi mi w dzień... może mam za mało pokarmu? Sama już nie wiem, ale jestem wykończona, bo nic nie mogę zrobić, całkowicie nic... Macie jakieś super sposoby na pobudzenie laktacji? Piję jakieś herbatki z hippa, ale chyba mało co dają.
Ale jak pewnie nie ma jakiś wskazań, to nie będą wywoływać tylko pewnie czekać, aż samo się zacznie, pogadam o tym na wtorkowej wizycie.

Hmm ja mogę napisać tyle, co słyszałam, picie dużo wody, właśnie jakieś herbatki na pobudzenie laktacji i hmm moja wiedza się na tym kończy, więc też chętnie się dowiem.
Stary 2015-03-15, 11:31   #1835
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Osobiście mogę napisać, że ja chętna na wywołanie. Míałam raz i dla mnie było ok. Ale pewnie doświadczenía różne są.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 11:34   #1836
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Osobiście mogę napisać, że ja chętna na wywołanie. Míałam raz i dla mnie było ok. Ale pewnie doświadczenía różne są.
Pewnie tak, ale ciekawe, jak z medycznego punktu widzenia, czy lekarze chętnie godzą się na wywołanie, jestem ciekawa podejścia mojego gin, ale obym nie doczekała, jeszcze mała nadzieja się tli..
Stary 2015-03-15, 11:39   #1837
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie tak, ale ciekawe, jak z medycznego punktu widzenia, czy lekarze chętnie godzą się na wywołanie, jestem ciekawa podejścia mojego gin, ale obym nie doczekała, jeszcze mała nadzieja się tli..
Zazwyczaj to jest tak, że jeśli nie ma wskazań to na wywołanie lekarze decydują síę tydzień po terminie.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 11:59   #1838
debraM
Wtajemniczenie

Kiedyś była rozmowa odnośnie prezentów za trud porodu Pochwalę się co my dostałyśmy

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Ale jak pewnie nie ma jakiś wskazań, to nie będą wywoływać tylko pewnie czekać, aż samo się zacznie, pogadam o tym na wtorkowej wizycie.

Hmm ja mogę napisać tyle, co słyszałam, picie dużo wody, właśnie jakieś herbatki na pobudzenie laktacji i hmm moja wiedza się na tym kończy, więc też chętnie się dowiem.
Ja nie miałam wskazań, moja gin była tak wspaniałomyślna i kochana, że oszczędziła mi tych wszystkich bóli i stresów

Wody piję dużo, bardzo dużo nawet. a te herbatki? Może są jakieś lepsze i gorsze, które to te lepsze?

Nouvelle, gratuluję córy i lekkiego porodu, bo czytając Cię stwierdzam, że traumy nie masz? Może to faktycznie dużo zależy od nastawienia

3190g, 55cm
Stary 2015-03-15, 12:01   #1839
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Co do laktacji moge potadzic duzo plynow 2,5 -3l premarat femilker nie wiem czy dobrze pisze nazwe i nie wyziebic organizmu duzo odpoczywac a mleczko bedzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 12:07   #1840
rona1906
Raczkowanie

Michiru czy ja tez moge prosic o dolaczenie do grupy?

Dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tym skierowaniem na usg bioderek? po co skierowanie skoro mi powiedzieli, ze za to sie placi
no i ktoras pisala tez o tym, ze jak ulozenie bylo posladkowe to mozna dostac na nfz to badanie, prawda to?

przy 2 dzieci jest tyle wydatkow, ze jakby sie dalo nie placic to bym odetchnela...
Jutro bede u lekarza to zapytam, ale chcialam jeszcze tu podpytac jak to jest u was
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 12:18   #1841
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejo

Moja siostra piła herbatkę Bocianek i bardzo ją sobie chwaliła, ja zaczęłam pic dzisiaj chociaż jak na razie problemu nie mam, ale tak profilaktycznie

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Michiru czy ja tez moge prosic o dolaczenie do grupy?

Dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tym skierowaniem na usg bioderek? po co skierowanie skoro mi powiedzieli, ze za to sie placi
no i ktoras pisala tez o tym, ze jak ulozenie bylo posladkowe to mozna dostac na nfz to badanie, prawda to?

przy 2 dzieci jest tyle wydatkow, ze jakby sie dalo nie placic to bym odetchnela...
Jutro bede u lekarza to zapytam, ale chcialam jeszcze tu podpytac jak to jest u was
Skierowanie może wystawić ci pediatra ja idę prywatnie bo na nfz to termin bym musiała już ustalac przed porodem

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Mamusie powiedzcie kiedy wyszłyście z waszymi pociechami na pierwszy spacerek i czy wcześniej werandowałyście ? Bo z córką to wyszłam dopiero po 3 tygodniach ale ona urodziła się na początku lutego, tak się zastanawiam czy jak będzie ładnie to w środę juz mogłabym wyjść, mały będzie miał 1.5 tygodnia
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 12:29   #1842
87marta78
Zadomowienie

Wychodzę do domu!!! jestem przeszczesliwa dzisiaj jakbym miała tu zostać to bym zwariowała,bo każda pielegniarka ma inne zalecenia i metody.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 12:41   #1843
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Piekna achhh te nasza córcie mają włosków..

Kochane jest postęp wczoraj Wikuś mi sie przyssała do piersi,tak z głupoty spróbowałam oczywiście będąc tylko z Wiki w pokoju..i tak jadła ślicznie,dziś znów spróbuję bo była jakaś nie spokojna to nie chciałam jej drażnić i sama z mężem kąpaliśmy Wikuś bez widzów
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 12:49   #1844
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
ja tez mam problemy ze spaniem, a raczej mój mały. Jak juz zasnie to spi 3-4 h - troche za długo chyba ale uśpić Go graniczy z cudem. teraz siedze z Olkiem na rekach bo inaczej nie uśnie. Dopiero jak mocno zasnie to przerzucam Go do łóżeczka. Czasami sie budzi i zabawa zaczyna sie na nowo... Raczej to nie powinna byc wina pokarmu. Ja pije duzo wody + herbatke bocianek, a dla rozbujania laktacji odciągałam pokarm metodą 753.

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość

Ja tez mam skierowanie na usg bioderek, rodziłam sn. Pytałam sie położnej i u nas jest na nfz.
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 12:52   #1845
antoxa
Rozeznanie

U mnie w szpitalu tydzień po terminie wywołują, więc jutro czeka mnie godzina wu i chyba ogarnia mnie strach :P
Stary 2015-03-15, 13:12   #1846
crystal25
Zakorzenienie

witajcie melduje sie w dwupaku, synek nie chce wyjsc, nawet po nic go nie rusza jeszcze jest nadzieja, pije malinowego liscia, tz obiecal mi spacerek jak zmyje olej z glowy i dzis dzien sprzatania
wczoraj ogladalam jak wyglada porod, ale pokazane z tej nie fajnej strony jak to w tv pokazuja, i chyba najbardziej boje sie momentu, kiedy stado lekarzy bedzie mi zagladac w pipke, ja rozwalona bez ubran, pelno krwi itd, a jeszcze ingerencja lekarzy typu naciecia, zszywania fuuuj ;( bol to ja przezyje znam siebie, chociazbym na drugi swiat czula ze schodze ja to przezyje dla mojego synka

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

87marta78 super w domku najlepiej

anneet i zdecydowanie lepiej bylo ''bez widzow'' co? nie pozwol sobie wejsc na glowe, jestes teraz mama

ojustyna wlasnie po miesie mnie tak odrzucilo ledwo skonczylam jesc i do wc.... a slodycze to by chcial caly dzien

rossi jesli jestes po terminie albo zbliza ci sie termin, to pomimo wszystko pojedz do szpitala i badz pod kontrola, nosisz w sobie dziecko nie mozesz teraz myslec tylko o domu, i rodzinie, ale rowniez o sobie i o nowym malenstwie. domyslam sie ze ciezko zostawic wszystko , zwlaszcza swoja corke, ale to dla twojego dobra.

nouvelle niedlugo wyjdziecie, a twoja mama kochana jest

mordka1985
kochana zycze ci duzo sily dzis niech sie dzieje!!!

smv widzialas jak rodzilam?? ;P hahahaha, sen fajny tylko zeby sie to sprawdzilo jak najszybciej bo umieram z tesknoty za moim dzieckiem i czasem z przed ciazy

antoxa fajnie ze takie polozne sie trafiaja jeszcze! ty moze za mycie okien sie tam wez w sali jak chodzenie po 7 pietrach nie pomaga
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 13:16   #1847
Hottie07
Zakorzenienie

cześć mamusie

u nas walki o laktację ciąg dalszy. Moja mała awanturowała się wczoraj od 19 do 2 w nocy - prawdopodobnie była głodna. Mimo, że cały dzień na cycku dokarmiłam ją mlekiem i od rana z przerwami śpi.

A ja ledwo żyję...

Jutro wizyta położnej - stresuję się tą wagą....

Cytat:
Ja próbuję rozkręcić laktację metoda 7-5-3 , po nocy mam całkiem sporo pokarmu ściągłam, zobaczę teraz ile ściągnę za 3 godziny. Położna kazała mi tak robić, żeby się nie okazało, że mam go za mało i mała nie dojada i się drze , bo jest po prostu głodna.

ja piję 1,5 L wody mineralnej dziennie i do pajam się innymi płynami - mam uraz do herbatek na laktację , bo żona mojego kuzyna po niej straciła pokarm na zawsze...
Stary 2015-03-15, 13:23   #1848
aaakarolina
Wtajemniczenie

Hej jesteśmy u rodziców wiec ja na szybko

Co do laktacji to ja rozkręciłam laktatorem metoda 7-5-3 plus piłam herbatki i przystawiałam małą za każdym razem.

A jeśli chodzi o spacer to my wyszliśmy w 8 dobie i teraz codziennie chodzimy

No i pochwalę się że weszłam na wagę i mam już -11, jeszcze 6 zostało ni ale myślę ze po 2 kg w każdym cycku mam :P
Stary 2015-03-15, 13:26   #1849
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć mamusie

u nas walki o laktację ciąg dalszy. Moja mała awanturowała się wczoraj od 19 do 2 w nocy - prawdopodobnie była głodna. Mimo, że cały dzień na cycku dokarmiłam ją mlekiem i od rana z przerwami śpi.

A ja ledwo żyję...

Jutro wizyta położnej - stresuję się tą wagą....

Ja próbuję rozkręcić laktację metoda 7-5-3 , po nocy mam całkiem sporo pokarmu ściągłam, zobaczę teraz ile ściągnę za 3 godziny. Położna kazała mi tak robić, żeby się nie okazało, że mam go za mało i mała nie dojada i się drze , bo jest po prostu głodna.

ja piję 1,5 L wody mineralnej dziennie i do pajam się innymi płynami - mam uraz do herbatek na laktację , bo żona mojego kuzyna po niej straciła pokarm na zawsze...
3mam kciuki za jutrzejsza wizyte i za laktacje rowniez. Dzieki temu ze sciagasz to wiesz ze go masz, a coreczka moze glodomorek jest i lubi zjesc wiecej

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Hej jesteśmy u rodziców wiec ja na szybko

Co do laktacji to ja rozkręciłam laktatorem metoda 7-5-3 plus piłam herbatki i przystawiałam małą za każdym razem.

A jeśli chodzi o spacer to my wyszliśmy w 8 dobie i teraz codziennie chodzimy

No i pochwalę się że weszłam na wagę i mam już -11, jeszcze 6 zostało ni ale myślę ze po 2 kg w każdym cycku mam :P

minus 11 to na serio tyle kg schodzi super zjedz za mnie dobry obiadek u rodzicow
Stary 2015-03-15, 13:49   #1850
antoxa
Rozeznanie

Crystal juz pytałam salowej czy nie trzeba umyć okien, to mnie wysmiala :P

Z ciekawostek szpitalnych - dziś w nocy był alarm bombowy w szpitalu..najlepsze w tym wszystkim, że przeczytałam o tym na necie
Stary 2015-03-15, 13:55   #1851
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Crystal juz pytałam salowej czy nie trzeba umyć okien, to mnie wysmiala :P

Z ciekawostek szpitalnych - dziś w nocy był alarm bombowy w szpitalu..najlepsze w tym wszystkim, że przeczytałam o tym na necie

nie chcieli straszyc ciezarnych wiec wyciszyli alarm a szkoda, moze bys urodzila
Stary 2015-03-15, 13:58   #1852
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
nie chcieli straszyc ciezarnych wiec wyciszyli alarm a szkoda, moze bys urodzila
Żałuję, że tego nie wiedziałam a tak to dalej nic się nie rozkręca, chociaż jakieś delikatne skurcze czuję :P
Stary 2015-03-15, 14:00   #1853
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Co do laktacji moge potadzic duzo plynow 2,5 -3l premarat femilker nie wiem czy dobrze pisze nazwe i nie wyziebic organizmu duzo odpoczywac a mleczko bedzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Moja siostra piła herbatkę Bocianek i bardzo ją sobie chwaliła, ja zaczęłam pic dzisiaj chociaż jak na razie problemu nie mam, ale tak profilaktycznie

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Skierowanie może wystawić ci pediatra ja idę prywatnie bo na nfz to termin bym musiała już ustalac przed porodem

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Mamusie powiedzcie kiedy wyszłyście z waszymi pociechami na pierwszy spacerek i czy wcześniej werandowałyście ? Bo z córką to wyszłam dopiero po 3 tygodniach ale ona urodziła się na początku lutego, tak się zastanawiam czy jak będzie ładnie to w środę juz mogłabym wyjść, mały będzie miał 1.5 tygodnia
Dziękuję
Ja na wypisie ze szpitala mam napisane, że usg bioder nfz nie sponsoruje, więc też się dziwiłam po co mi skierowanie...
My na spacerku byliśmy 2 raqzy jak było ciepło, a tak to wystawiam ją na balkon w leżaczku bujaczku.
Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Wychodzę do domu!!! jestem przeszczesliwa dzisiaj jakbym miała tu zostać to bym zwariowała,bo każda pielegniarka ma inne zalecenia i metody.
Super W domu dużo łatwiej wypocząć

3190g, 55cm
Stary 2015-03-15, 14:04   #1854
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Żałuję, że tego nie wiedziałam a tak to dalej nic się nie rozkręca, chociaż jakieś delikatne skurcze czuję :P

twoje dni sa policzone jak nie dzis to i tak w krotce bedziesz tulic maluszka
Stary 2015-03-15, 14:10   #1855
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
ja tez mam problemy ze spaniem, a raczej mój mały. Jak juz zasnie to spi 3-4 h - troche za długo chyba ale uśpić Go graniczy z cudem. teraz siedze z Olkiem na rekach bo inaczej nie uśnie. Dopiero jak mocno zasnie to przerzucam Go do łóżeczka. Czasami sie budzi i zabawa zaczyna sie na nowo... Raczej to nie powinna byc wina pokarmu. Ja pije duzo wody + herbatke bocianek, a dla rozbujania laktacji odciągałam pokarm metodą 753.

Ja tez mam skierowanie na usg bioderek, rodziłam sn. Pytałam sie położnej i u nas jest na nfz.

No i ja siedzę z Małą na rękach i tak samo u mnie to wygląda z tym odkładaniem Może faktycznie to nie wina ilości pokarmu, bo dałam Małej 2 kropelki ESPUTICON i zaczęła puszczać paskudne bąki zrobiła kupę i cud - śpi... tylko co z tego jak muszę ją przebrać

Wyjdę na głupka, ale co to za metoda 753

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2015-03-15 o 14:11
Stary 2015-03-15, 14:13   #1856
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
twoje dni sa policzone jak nie dzis to i tak w krotce bedziesz tulic maluszka
Mam nadzieję, że jutro najpóźniej kurcze ale strach mnie ogarnia..jak byłam pozytywnie nastawiona tak dzisiaj mam ochotę uciekać gdzie pieprz rośnie
Stary 2015-03-15, 14:13   #1857
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:

rossi jesli jestes po terminie albo zbliza ci sie termin, to pomimo wszystko pojedz do szpitala i badz pod kontrola, nosisz w sobie dziecko nie mozesz teraz myslec tylko o domu, i rodzinie, ale rowniez o sobie i o nowym malenstwie. domyslam sie ze ciezko zostawic wszystko , zwlaszcza swoja corke, ale to dla twojego dobra.
To nie tak, ze mi trudno zostawic wszystko z tym sobie poradze (choc to tez ) Poprostu maz straci urlop, ktory mielismy spedzic po porodzie w domu, bo nie mam co z corcia zrobic. Tesciowie sie rozchorowali a wlasnie u nich miala byc. Siostra ja przygarnie na jedno lub dwa popoludnia, wiecej nie chce jej obciazac bo sama ma niemowlaka. Takze prosze o kciuki, ide sie zbierac. We wtorek bedzie tydzien po terminie, mam zamiar wprost poprosic o szybka akcje, zobaczymy.
Pozdrawiam
Stary 2015-03-15, 14:14   #1858
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
To nie tak, ze mi trudno zostawic wszystko z tym sobie poradze (choc to tez ) Poprostu maz straci urlop, ktory mielismy spedzic po porodzie w domu, bo nie mam co z corcia zrobic. Tesciowie sie rozchorowali a wlasnie u nich miala byc. Siostra ja przygarnie na jedno lub dwa popoludnia, wiecej nie chce jej obciazac bo sama ma niemowlaka. Takze prosze o kciuki, ide sie zbierac. We wtorek bedzie tydzien po terminie, mam zamiar wprost poprosic o szybka akcje, zobaczymy.
Pozdrawiam
Powodzenia oby wszystko było po Twojej myśli ;*
Stary 2015-03-15, 14:43   #1859
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
Trzymam kciuki żeby ułożyło się jak najlepiej

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Dziewczyny macie jakis patent na wybudzenie dziecka? Próbuje juz chyba wszystkiego

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 14:59   #1860
marcia45
Zadomowienie

My dzis byliśmy na pierwszym mini spacerku. Mala ma 2 tygodnie. Wczoraj werandowalam 15min tylko bo zimno i wilgotno bylo. Jutro i tak idziemy wózkiem do przychodni bo Tata, wraca do pracy a ja samochodu nie prowadzenia.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Nouvelle rozbieraj i ubieraj kilka razy, zmocz wacik woda i zacznij przemywac, podmuchaj delikatnie. Laskotek pewnie probowalas :p

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości