|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
Hej mamuśki
Meganka-gratuluję synusia ![]() EdithS- wspólczuję przeżyć, a masz już Helenkę przy sobie i to najważniejsze Mordka- powodzenia nouvelle2- ja na bolące sutki polecam maltan mi bardzo ta maść pomogła A tak w ogóle to chcę się pochwalić ze z dnia na dzień mały coraz ładniej śpi |
|
|
|
#1832 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a dlaczego niektóre z Was tak bardzo nie chcą wywoływania porodu?? To jakieś gorsze, bo ja np póki co chciałabym, żeby był wywołany jeśli będę po terminie i to najlepiej od razu.
|
|
|
|
#1833 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Cytat:
Przyjmiecie mnie? Cytat:
![]() Moja dzidzia skończyła 2 tygodnie w piątek i stwierdziła, że nie chce już być noworodkiem i prawie nie śpi mi w dzień... może mam za mało pokarmu? Sama już nie wiem, ale jestem wykończona, bo nic nie mogę zrobić, całkowicie nic... Macie jakieś super sposoby na pobudzenie laktacji? Piję jakieś herbatki z hippa, ale chyba mało co dają.
|
|
#1834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmm ja mogę napisać tyle, co słyszałam, picie dużo wody, właśnie jakieś herbatki na pobudzenie laktacji i hmm moja wiedza się na tym kończy, więc też chętnie się dowiem. |
|
|
|
|
#1835 |
|
Rozeznanie
|
Osobiście mogę napisać, że ja chętna na wywołanie. Míałam raz i dla mnie było ok. Ale pewnie doświadczenía różne są.
|
#1836 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie tak, ale ciekawe, jak z medycznego punktu widzenia, czy lekarze chętnie godzą się na wywołanie, jestem ciekawa podejścia mojego gin, ale obym nie doczekała, jeszcze mała nadzieja się tli..
|
|
|
|
#1837 |
|
Rozeznanie
|
Zazwyczaj to jest tak, że jeśli nie ma wskazań to na wywołanie lekarze decydują síę tydzień po terminie.
|
#1838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś była rozmowa odnośnie prezentów za trud porodu
Pochwalę się co my dostałyśmy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Wody piję dużo, bardzo dużo nawet. a te herbatki? Może są jakieś lepsze i gorsze, które to te lepsze? ![]() Nouvelle, gratuluję córy i lekkiego porodu, bo czytając Cię stwierdzam, że traumy nie masz? Może to faktycznie dużo zależy od nastawienia
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Co do laktacji moge potadzic duzo plynow 2,5 -3l premarat femilker nie wiem czy dobrze pisze nazwe i nie wyziebic organizmu duzo odpoczywac a mleczko bedzie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
Michiru czy ja tez moge prosic o dolaczenie do grupy?
Dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tym skierowaniem na usg bioderek? po co skierowanie skoro mi powiedzieli, ze za to sie placi no i ktoras pisala tez o tym, ze jak ulozenie bylo posladkowe to mozna dostac na nfz to badanie, prawda to? ![]() przy 2 dzieci jest tyle wydatkow, ze jakby sie dalo nie placic to bym odetchnela... Jutro bede u lekarza to zapytam, ale chcialam jeszcze tu podpytac jak to jest u was
|
|
#1841 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Mamusie powiedzcie kiedy wyszłyście z waszymi pociechami na pierwszy spacerek i czy wcześniej werandowałyście ? Bo z córką to wyszłam dopiero po 3 tygodniach ale ona urodziła się na początku lutego, tak się zastanawiam czy jak będzie ładnie to w środę juz mogłabym wyjść, mały będzie miał 1.5 tygodnia |
||
|
|
|
#1842 |
|
Zadomowienie
|
Wychodzę do domu!!!
![]() jestem przeszczesliwa ![]() dzisiaj jakbym miała tu zostać to bym zwariowała,bo każda pielegniarka ma inne zalecenia i metody.
|
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Piekna
Kochane jest postęp wczoraj Wikuś mi sie przyssała do piersi,tak z głupoty spróbowałam oczywiście będąc tylko z Wiki w pokoju..i tak jadła ślicznie,dziś znów spróbuję bo była jakaś nie spokojna to nie chciałam jej drażnić i sama z mężem kąpaliśmy Wikuś bez widzów |
|
|
|
#1844 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale uśpić Go graniczy z cudem. teraz siedze z Olkiem na rekach bo inaczej nie uśnie. Dopiero jak mocno zasnie to przerzucam Go do łóżeczka. Czasami sie budzi i zabawa zaczyna sie na nowo... Raczej to nie powinna byc wina pokarmu. Ja pije duzo wody + herbatke bocianek, a dla rozbujania laktacji odciągałam pokarm metodą 753. Cytat:
|
||
|
|
|
#1845 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w szpitalu tydzień po terminie wywołują, więc jutro czeka mnie godzina wu i chyba ogarnia mnie strach :P
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
jeszcze jest nadzieja, pije malinowego liscia, tz obiecal mi spacerek jak zmyje olej z glowy wczoraj ogladalam jak wyglada porod, ale pokazane z tej nie fajnej strony jak to w tv pokazuja, i chyba najbardziej boje sie momentu, kiedy stado lekarzy bedzie mi zagladac w pipke, ja rozwalona bez ubran, pelno krwi itd, a jeszcze ingerencja lekarzy typu naciecia, zszywania fuuuj ;( bol to ja przezyje znam siebie, chociazbym na drugi swiat czula ze schodze ja to przezyje dla mojego synka ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- 87marta78 super w domku najlepiej ![]() anneet i zdecydowanie lepiej bylo ''bez widzow'' co? nie pozwol sobie wejsc na glowe, jestes teraz mama ojustyna wlasnie po miesie mnie tak odrzucilo ledwo skonczylam jesc i do wc.... a slodycze to by chcial caly dzien rossi jesli jestes po terminie albo zbliza ci sie termin, to pomimo wszystko pojedz do szpitala i badz pod kontrola, nosisz w sobie dziecko nie mozesz teraz myslec tylko o domu, i rodzinie, ale rowniez o sobie i o nowym malenstwie. domyslam sie ze ciezko zostawic wszystko , zwlaszcza swoja corke, ale to dla twojego dobra.nouvelle niedlugo wyjdziecie, a twoja mama kochana jest mordka1985 kochana zycze ci duzo sily dzis niech sie dzieje!!! ![]() smv widzialas jak rodzilam?? ;P hahahaha, sen fajny tylko zeby sie to sprawdzilo jak najszybciej bo umieram z tesknoty za moim dzieckiem i czasem z przed ciazy antoxa fajnie ze takie polozne sie trafiaja jeszcze! ty moze za mycie okien sie tam wez w sali jak chodzenie po 7 pietrach nie pomaga
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamusie
![]() u nas walki o laktację ciąg dalszy. Moja mała awanturowała się wczoraj od 19 do 2 w nocy - prawdopodobnie była głodna. Mimo, że cały dzień na cycku dokarmiłam ją mlekiem i od rana z przerwami śpi. A ja ledwo żyję... Jutro wizyta położnej - stresuję się tą wagą.... Cytat:
ja piję 1,5 L wody mineralnej dziennie i do pajam się innymi płynami - mam uraz do herbatek na laktację , bo żona mojego kuzyna po niej straciła pokarm na zawsze...
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
jesteśmy u rodziców wiec ja na szybko ![]() Co do laktacji to ja rozkręciłam laktatorem metoda 7-5-3 plus piłam herbatki i przystawiałam małą za każdym razem. A jeśli chodzi o spacer to my wyszliśmy w 8 dobie i teraz codziennie chodzimy ![]() No i pochwalę się że weszłam na wagę i mam już -11, jeszcze 6 zostało ni ale myślę ze po 2 kg w każdym cycku mam :P
|
|
#1849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za laktacje rowniez. Dzieki temu ze sciagasz to wiesz ze go masz, a coreczka moze glodomorek jest i lubi zjesc wiecej ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
minus 11 to na serio tyle kg schodzi zjedz za mnie dobry obiadek u rodzicow |
||
|
|
|
#1850 |
|
Rozeznanie
|
Crystal juz pytałam salowej czy nie trzeba umyć okien, to mnie wysmiala :P
Z ciekawostek szpitalnych - dziś w nocy był alarm bombowy w szpitalu..najlepsze w tym wszystkim, że przeczytałam o tym na necie
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcieli straszyc ciezarnych wiec wyciszyli alarm a szkoda, moze bys urodzila |
|
|
|
|
#1852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak to dalej nic się nie rozkręca, chociaż jakieś delikatne skurcze czuję :P
|
|
|
#1853 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na wypisie ze szpitala mam napisane, że usg bioder nfz nie sponsoruje, więc też się dziwiłam po co mi skierowanie... My na spacerku byliśmy 2 raqzy jak było ciepło, a tak to wystawiam ją na balkon w leżaczku bujaczku. Cytat:
W domu dużo łatwiej wypocząć
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i ja siedzę z Małą na rękach i tak samo u mnie to wygląda z tym odkładaniem Może faktycznie to nie wina ilości pokarmu, bo dałam Małej 2 kropelki ESPUTICON i zaczęła puszczać paskudne bąki zrobiła kupę i cud - śpi... tylko co z tego jak muszę ją przebrać ![]() Wyjdę na głupka, ale co to za metoda 753
3190g, 55cm ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2015-03-15 o 14:11 |
|
|
|
|
#1856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurcze ale strach mnie ogarnia..jak byłam pozytywnie nastawiona tak dzisiaj mam ochotę uciekać gdzie pieprz rośnie
|
|
|
#1857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Poprostu maz straci urlop, ktory mielismy spedzic po porodzie w domu, bo nie mam co z corcia zrobic. Tesciowie sie rozchorowali a wlasnie u nich miala byc. Siostra ja przygarnie na jedno lub dwa popoludnia, wiecej nie chce jej obciazac bo sama ma niemowlaka. Takze prosze o kciuki, ide sie zbierac. We wtorek bedzie tydzien po terminie, mam zamiar wprost poprosic o szybka akcje, zobaczymy.Pozdrawiam
|
|
#1858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby wszystko było po Twojej myśli ;*
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Dziewczyny macie jakis patent na wybudzenie dziecka? Próbuje juz chyba wszystkiego |
|
|
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
My dzis byliśmy na pierwszym mini spacerku. Mala ma 2 tygodnie. Wczoraj werandowalam 15min tylko bo zimno i wilgotno bylo. Jutro i tak idziemy wózkiem do przychodni bo Tata, wraca do pracy a ja samochodu nie prowadzenia.
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Nouvelle rozbieraj i ubieraj kilka razy, zmocz wacik woda i zacznij przemywac, podmuchaj delikatnie. Laskotek pewnie probowalas :p
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

ale to trochę potrawa, więc jak najbardziej przysyłajcie linki do profili to będzie szybciej pewnie
bo to działa chyba w dwie strony, ja do Was wysyłam zaproszenie i Wy też wysyłacie o przyłączenie do grupy
zamotałam się dziś z tego wszystkiego...
Sama już nie wiem, ale jestem wykończona, bo nic nie mogę zrobić, całkowicie nic... Macie jakieś super sposoby na pobudzenie laktacji? Piję jakieś herbatki z hippa, ale chyba mało co dają.

Alicja i Piotruś

ale uśpić Go graniczy z cudem. teraz siedze z Olkiem na rekach bo inaczej nie uśnie. Dopiero jak mocno zasnie to przerzucam Go do łóżeczka. Czasami sie budzi i zabawa zaczyna sie na nowo... Raczej to nie powinna byc wina pokarmu. Ja pije duzo wody + herbatke bocianek, a dla rozbujania laktacji odciągałam pokarm metodą 753. 
i za laktacje rowniez. Dzieki temu ze sciagasz to wiesz ze go masz, a coreczka moze glodomorek jest i lubi zjesc wiecej
Może faktycznie to nie wina ilości pokarmu, bo dałam Małej 2 kropelki ESPUTICON i zaczęła puszczać paskudne bąki