Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-16, 10:25   #4681
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Co jest z wizażem ???
Widzę u niektórych dziewczyn cytaty , które moimi wypowiedziami wcale nie były
mi sie ogolnie cos net wiesza..
Stary 2015-03-16, 10:25   #4682
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Dla mnie najgorsze było to że musiałam przez cały okres karmienia spać w staniku z wkładkami to było takie niewygodne.
Też tego nie znosiłam :/

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
A wkladko laktacyjne juz kupilam tydzien temu tak na wszelki wypadek, z Canpol-u maja pasek samoprzylepny i sa bardzo mile w dotyku wiec nie powinny urazac obolalych pozniej piersi.
Jak mogę Ci polecić to dla mnie najlepsze wkładki były z Johnsona.

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 10:30   #4683
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
mi sie ogolnie cos net wiesza..
A to wszystko jasne
Widziałam u Ciebie cytaty, które były niby moje , a tak naprawde to wypowiedzi Nicole
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 10:30   #4684
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja bym się nie przejmowała tak bardzo jakby tutaj jeszcze latem plaża nie wchodziła w grę Chociaż w staniku chyba tak bardzo rozstępów nie widziać, a toples się nie opalam
no w sumie racja
Stary 2015-03-16, 10:41   #4685
martulka0991
Zadomowienie

Olenka
Jak mogę Ci polecić to dla mnie najlepsze wkładki były z Johnsona.

A dziekuje kupie je kolejnym razem

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Ja zmykam pozalatwiac sprawy na miescie, zajrze tu wieczorkiem milego dnia dziewczyny!
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 10:43   #4686
roxana_lu
Zakorzenienie

Ale lecicie... Chwile mnie nie było i zas tyle czytania
Ja juz po dentyście, jeden ząb co juz dawno miałam go wyleczyć a tak wszystkie zdrowiutkie i czyściutkie jedynie co to okropny problem z tymi krwawiącymi dziąsłami mam, nawet u niej ciagle krew sie lała ale cóż takie uroki ciazy :/

Ja mam dzisiaj na obiad jeszcze rosol z wczoraj ale nie mam pomysłu na drugie... I nawet niewiele w lodowce mam... Hmmm...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 10:45   #4687
Nicole`_
Zakorzenienie

Roxana, współczuję krwiawiących dziąseł... ja nie mam takiej przypadłości. Dobrze, że ząbki zdrowiutkie

Zjadłam właśnie 2 kiwi i zaczynam myśleć co tu dzisiaj stworzyć na obiad Myślę nad pomidorówką

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 10:46   #4688
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Roxana, współczuję krwiawiących dziąseł... ja nie mam takiej przypadłości. Dobrze, że ząbki zdrowiutkie

Zjadłam właśnie 2 kiwi i zaczynam myśleć co tu dzisiaj stworzyć na obiad Myślę nad pomidorówką

Ja to bym cos dobrego zjadła ale nie wiem co

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-16, 10:49   #4689
Nicole`_
Zakorzenienie

Ja mam lody w zamrażalniku, ale głupio mi je otwierać bez TŻta... muszą wytrzymać na deser po obiedzie

Zjadłabym w sumie jakieś owoce, może truskawki sobie na targu kupię. Wiem, że to nie to samo co nasze polskie, ale ostatnio kupiłam i naprawdę nie były takie złe
Stary 2015-03-16, 10:55   #4690
MalgorzataD
Zadomowienie

Ja dzisiaj rano też kupiłam truskawki i zastanawiam się czy naprawdę w ciąży można je jeść, bo są różne opinie

A na obiad gotuję rosół i fasolkę po bretońsku ze słoiczka - muszę nakarmić teścia i męża zanim uderzą na "plac budowy" czyli mieszkanie
MalgorzataD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 10:56   #4691
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
monika kciuki za wizytę !

Dziewczyny mam pytanie . Czy bardziej nastawiacie się i kupujcie ciuszki na krótki/ długi rękaw ?
Bo tak jak ja urodzę w lipcu, to lato przed nami, więc upały i chłodniejsze dni . Staram się kupować raczej same takie" lekkie" rzeczy .
Ja z zakupami stopuję Bo siostra mnie ostatnio ochrzaniła, że kupuję, a ona ma 40 szt bodziaków do 3mies. Nie wiele mniej koszulek, spodni, śpiochów i półśpiochów I połowa z tego jeszcze z metkami, bo dostała to z USA i część na Młodego była już mała, więc nie zakładała w ogóle

co do ubierania, to myślę, że przydałoby się mieć mniej więcej po równo takich i takich ubrań. Bo ja np słyszałam, że noworodka do ok 2 tyg życia nie powinno się wystawiać na słonko (nawet przez szybę), bo może mu się nasilić żółtaczka (tak miała właśnie kuzynka męża z synem)... Dlatego wychodząc z takim Maluszkiem na zewnątrz raczej będę chowała się do cienia, gdzie siłą rzeczy będzie ciut chłodniej

Cytat:

Ja chcę kupić pieluszki bambusowe do okrywania maleństwa latem. Podobno to taki materiał co nie wychłodzi ani nie zgrzeje malucha. Tylko, że są drogie
a masz jakiegoś linka? bo pierwsze słyszę o takich pieluszkach...

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Jakoś nie wierzę, że dziś znowu moje serduszko zobaczę

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
A! I mam pytanko.... Jak tam wasze ,,mleczarnie,,??? Bo mi już cały czas przeciekają Czasem wkładki laktacyjne muszę wkładać bo jest masakra...
U mnie raz na 2-3 dni pokazuje się kropelka siary lub mleka, ale jest tego niewiele

Cytat:
Napisane przez MalgorzataD Pokaż wiadomość

To tylko tak za pierwszym razem, chciałam Was wszystkie przywitać Właściwie to nie jest chyba aż tak źle już teraz, początki z tymi bólami żołądka były bardzo ciężkie i odbierały mi chęci do życia i całej ciąży, ale już jest ok - od środy jestem na 2 tygodniowym zwolnieniu - mam niesamowity komfort psychiczny, że rano nie muszę wstawać do pracy i chyba pokocham przez to znienawidzone przez wszystkich poniedziałki

To jest tak, że z tą dziewuchą to się mega nastawiłam, ale jak będzie chłopczyk też będę się cieszyła, chociaż lekkie rozczarowanie na początku będzie - czuję to

Czy jest tu jakaś dziewczyna, która wierzy we wróżbę z obrączką i ilością dzieci?
ale to dobrze, że tyle napisałaś, bo przynajmniej dużo o Tobie wiemy, tylko ja nie widziałam sensu wszystkiego cytować Ja w takie wróżby nie wierzę, chociaż raz (już dawno) z siostrą sobie tak wróżyliśmy i wyszło mi, że będę miała 3 synów Na razie sie sprawdza, bo pierwszy ma być SYN ale planujemy skończyć na dwójce dzieci

ale tu na wizażu mamy "wróżbitki" lepsze od wróżbity Macieja
a i dziewczyny tu pisały też, że płeć dziecka można poznać po oczach więc uciekaj do lusterka i sprawdzaj
jak są świecące to będzie syn, jak mętne, to dziewczynka

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 10:56   #4692
Mravka
Zadomowienie

U mnie dziś naleśniki bolognese z jakąś surówą

No nic pora grzać zupe,bo już mi burczy. Dziś o 4 obudziło mnie "kopanie"..To już drugi raz pod rząd,mam nadzieje,że to nie będzie stała godzina pobudki mojego Maleństwa
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 11:04   #4693
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgorzataD Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj rano też kupiłam truskawki i zastanawiam się czy naprawdę w ciąży można je jeść, bo są różne opinie
Mówią, że truskawki powinno się omijać, bo często koty w nie sikają i można toxoplazmozę dostać... ale wiesz co, jem truskawki całe życie i toxo nie miałam Także ja się nie przejmuję i jem.

Nie powinnyśmy też jeść jajek na miękko, sadzonych itd... bo płynne żółtko - ale też przymykam oko

Nie jem tylko surowego mięsa ani ryb - tego mocno przestrzegam

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
a masz jakiegoś linka? bo pierwsze słyszę o takich pieluszkach...
O coś takiego chodzi:

http://www.sophieandlulu.pl/pieluchy...e-cat-170.html

Są też pieluszki, jeszcze cieńsze:

http://www.ecoshop.com.pl/p1181,piel...-75-75-cm.html

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

No nic pora grzać zupe,bo już mi burczy. Dziś o 4 obudziło mnie "kopanie"..To już drugi raz pod rząd,mam nadzieje,że to nie będzie stała godzina pobudki mojego Maleństwa
Oo, mój TŻ by się ucieszył z takiego obiadu

Czytałam, że niestety tak jest, że jak aktywne maleństwo w brzuchu mamy np nad radem to po drugiej stronie brzucha będzie podobnie
Stary 2015-03-16, 11:05   #4694
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

co do ubierania, to myślę, że przydałoby się mieć mniej więcej po równo takich i takich ubrań. Bo ja np słyszałam, że noworodka do ok 2 tyg życia nie powinno się wystawiać na słonko (nawet przez szybę), bo może mu się nasilić żółtaczka (tak miała właśnie kuzynka męża z synem)... Dlatego wychodząc z takim Maluszkiem na zewnątrz raczej będę chowała się do cienia, gdzie siłą rzeczy będzie ciut chłodniej
D
Takiego malucha trzeba miec zawsze w cieniu, niwazne czy ma 2 tyg, 2 miesiace czy wiecej, a slonce przyspiesza likwidowanie zoltaczki ;-)

Co do ubran to przyda sie duzo bodziakow na krotki, sweterki gdy zrobi sie zimniej, polspiochy/dresy na nogi. Ja rodze na koniec sierpnia wiec pewnie upalow juz nie bedzie.

Zrobilam kopiec kreta - pyyycha

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 11:07   #4695
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Ranny ptaszek , a co !
Ja zapomniałam napisać, że wczoraj pierwszy raz takie lekkie kopniaczki poczułam
Potem przerwa i znowu jeden ale taki mocniejszy, az sie przestraszyłam
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 11:11   #4696
SugarbabyLove
Zakorzenienie

u mnie dzis kurczak dla chlopakow a dla mnie jajco i ziemniaczki
nie moge nadal na mieso patrzeec az dziwne ze z pasztetem dzis cos zjadlam

co do truskawek ja jadla i w 1 ciazy i teraz tez i nic mi nie jest
Stary 2015-03-16, 11:19   #4697
ankaaa206
Wtajemniczenie

Ja truskawki jadlam tez po porodzie ale swojskie i normalnie kp, wiec ja tam bym ich nie demonizowala

Julka
Stary 2015-03-16, 11:20   #4698
MalgorzataD
Zadomowienie

Cytat:
Ja w takie wróżby nie wierzę, chociaż raz (już dawno) z siostrą sobie tak wróżyliśmy i wyszło mi, że będę miała 3 synów Na razie sie sprawdza, bo pierwszy ma być SYN ale planujemy skończyć na dwójce dzieci

ale tu na wizażu mamy "wróżbitki" lepsze od wróżbity Macieja
a i dziewczyny tu pisały też, że płeć dziecka można poznać po oczach więc uciekaj do lusterka i sprawdzaj
jak są świecące to będzie syn, jak mętne, to dziewczynka
To już nawet nie idę sprawdzać do lusterka, bo przypomniało mi się jak ostatnio usłyszałam "ale Ci aż oczy promienieją, taki blask z cery, pięknie wyglądasz!" Ehhhh
Byłam wczoraj u cioci i powiedziała, że wyglądam na chłopaka, brzuch też mam na chłopaka....

A z obrączki ile bym razy nie wróżyła, to zawsze wychodzą dwie dziewuchy, mojemu mężowi tak samo. Akurat ja w tę wróżbę wierze, bo w mojej całej rodzinie i okolicy się sprawdziła. Nawet mojej nieżyjącej babci za każdym razem wychodziła 9 dzieci w takiej kolejności jak miała.
Stary 2015-03-16, 11:21   #4699
ankaaa206
Wtajemniczenie

Malgosia a jak ta wrozbe.sie robi?

Julka
Stary 2015-03-16, 11:40   #4700
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Hej hej , dopiero co wróciliśmy , bylismy z teściem na zakupach , Młodego uśpiłam i mam chwilę dal siebie

U mnie na obiad to co teściówka zrobi , teraz chodze codziennie na dół i zajadam . Dzisiaj z tego co widziałam jest jarzynowa i mielone na drugie

Cytat:
Tez nie jadam KFC.... ani innych dziadostw... ale no nie potrafiłam się oprzeć
To może by zapytała czy jesteś w ciąży a nie podstępem bierze.... Ale skoro ,,jeszcze tego by brakowało żebyś w ciąży była,, bo jeszcze okazać się może że jednak jesteś i co ona biedna w tedy zrobi???
Nie pozostanie jej nic innego jak żyły sobie podciąć

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
niespodziewajka25 ja bym sie nie cackala im dluzej ukrywasz tym gorzej dla Ciebie bo sie meczysz
Ja sie nie meczę Nie zamierza sie cieszyć z mojej ciaży to nie mam potrzeby jej mowić ,a jak bedzie miec pozniej pretensje to jej przypomne co powiedziala i tyle ..

Cytat:
ale kombinujesz ale myślę, że tym winem wyprowadziłaś ja w pole

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
co do ubranek to tym razem musze kupić przynajmniej pare sztuk rozmiaru 50 bo w pierwszej ciąży miałam najmniejsze 56 a moje dziecko się w tym topiło i strasznie mnie to denerwowało.
Ja najmniejsze mam 56, poza tym bedzie goraco wiec pewnie same bodziaki bede potrzebne , ogolnie mysle że malo sie na poczatek ciuszkow przyda . Ja rodzilam w listopadzie to wtedy musialam miec wszystkiego multum plus kombinezowny czapy i inne takie .. teraz bedzie inaczej

Cytat:

O kurcze, to często... ile razy dziennie się dziecko karmi? Co 3h?
Dziecko je wtedy kiedy jest glodne. W szpitalu mi nagadali ze co 3 godziny i ja z zegarkiem w reku tak karmilam . Nawet w nocy nastawialam budzik i budzilam dziecko zeby zjadlo , glupia bylam , niedoswiadczona zwyczajnie

Cytat:
Zastanawiam się ile tych ciuszków w sumie trzeba mieć... ale pewnie po 10-15szt body, śpiochów w takim razie powinno być? Żeby nie prać codziennie
Najwiecej sie bodziakow brudzi . Moj Adasko ciagle mi je przesikiwał i zalewał mlekiem .

Cytat:
A! I mam pytanko.... Jak tam wasze ,,mleczarnie,,??? Bo mi już cały czas przeciekają Czasem wkładki laktacyjne muszę wkładać bo jest masakra...
U mnie susza , w pierwszej ciazy pamietam pod koniec mi siara leciała
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 11:42   #4701
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
A wkladko laktacyjne juz kupilam tydzien temu tak na wszelki wypadek, z Canpol-u maja pasek samoprzylepny i sa bardzo mile w dotyku wiec nie powinny urazac obolalych pozniej piersi.
To ja mam te same, fajne są...

Cytat:
Ale to mleko wycieka tak samo z siebie czy ściskasz i leci?

Jak zaczyna tak mrowić sutek to nie ma opcji żeby się nie dotkąć lekko zgnieść bo inaczej aż ,,boli,, nie wiem jak to opisać... wtedy wycieka sporo...
A mam takie dni że samo wycieka z siebie... Wtedy zakładam wkladke...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 11:42   #4702
Niespodziewajka25
Rozeznanie

A i chyba dzisiaj sie wybiore prywatnie na wizytę . Paśntwowo mam dopiero za 2 tygodnie a ja już 5 tygodni dzidziola nie widziałam , Do tego ta cytologia na mnie czeka i moze posiew sobie zrobię bo kurde jakieś upławy mi sie przyplątały .. No i płeć bym sobie poznała w końcu
Stary 2015-03-16, 11:44   #4703
MalgorzataD
Zadomowienie

Nawlecz obrączkę na długą nitkę i przepuść ją 3 krotnie między palcami lewej ręki. Następnie skieruj dłoń wnętrzem do góry i zatrzymaj nad nią obrączkę.

Ruch wahadłowy oznacza, że będziesz mieć chłopca, ruch kołowy zwiastuje dziewczynkę.

Powtarzasz tak samo do momentu aż obrączka nad dłonią stanie i nie będzie się kręciła.

Nie wiem jak to lepiej opisać, szukałam jakiegoś filmiku by zobrazować, ale niestety nie znalazłam.
Stary 2015-03-16, 11:48   #4704
beaciorq
Zadomowienie

Czesc nie bylo mnie wczoraj bo bardzo zle sie czulam, straszne mdlosci mmie meczyly ledwo wysiedzialam w kosciele a potem jeszcze obiad u teściów i tak przespalam u nich cale popołudnie :p a to juz srodek 18 tygodnia, i dalej nie przechodzi ech....

Wysylam wam ciekawy filmik odnosnie pokoju dla maluszka sama sie dowiedziałam paru ciekawych rzeczy np. Tych dotyczących kolderki i poduszki...

Urządzanie pokoiku dla dziecka: https://youtu.be/PQUF1_MtfrY

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Niespodziewajka tez dawno nie widziałam mścisława i takie mysli caly czas siedza w glowie czy wszystko jest ok.... dopiero za 2 tyg ide na genetyczne nr 2
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 11:55   #4705
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Beaciorku mnie juz dobijaja te wizyty panstwowe . Ostatnio bylam tydzien temu , tak mnie gin zbadal ze przylozyl dlon do brzucha sprawdzil czy macica na swoim miejscu i do domu . A USG? a badanie ginekologiczne? ja rozumiem ze za czesto tez nie wolno ale co miesiac by wypadalo . Pójdę dzisiaj bo mimo że codziennie czuje maluszka to jednak chce sprawdzić czy aby na pewno wszystko ok .
Stary 2015-03-16, 12:00   #4706
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
A i chyba dzisiaj sie wybiore prywatnie na wizytę . Paśntwowo mam dopiero za 2 tygodnie a ja już 5 tygodni dzidziola nie widziałam , Do tego ta cytologia na mnie czeka i moze posiew sobie zrobię bo kurde jakieś upławy mi sie przyplątały .. No i płeć bym sobie poznała w końcu
Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Czesc nie bylo mnie wczoraj bo bardzo zle sie czulam, straszne mdlosci mmie meczyly ledwo wysiedzialam w kosciele a potem jeszcze obiad u teściów i tak przespalam u nich cale popołudnie :p a to juz srodek 18 tygodnia, i dalej nie przechodzi ech....

Wysylam wam ciekawy filmik odnosnie pokoju dla maluszka sama sie dowiedziałam paru ciekawych rzeczy np. Tych dotyczących kolderki i poduszki...

Urządzanie pokoiku dla dziecka: https://youtu.be/PQUF1_MtfrY
oo hejjj co u ciebie ? uplawy mowisz? tez mam czesto ale lekarz mowil ze OK wiec mysle ze to przez ciaze ale w sumie ja i przed ciaza mialam uplawy takze..
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Niespodziewajka tez dawno nie widziałam mścisława i takie mysli caly czas siedza w glowie czy wszystko jest ok.... dopiero za 2 tyg ide na genetyczne nr 2
kurde haha paranoja .. no bez przesady zeby dziecku nie dac koldry ani kocyka.... i z dywanem to wgll.. no chyba ze na panelach za zimno dziecku to musi byc dywan albo wykladzina..nie ogladajcie takich rzeczy bo czesto przesadzaja serio.. kur najlepiej dziecko w bańce trzymać
Stary 2015-03-16, 12:18   #4707
roxana_lu
Zakorzenienie

Generalnie z filmiku dowiedziałam sie, ze jesli mam tapety na ścianach to powinnam je sciagnac, jesli nie wiem czy farba ma atest PTA to malować na nowo a tak w ogole to musze trzymać dziecko w przedpokoju bo sypialnie mam tak mała, ze niestety łóżeczko mam możliwość postawić jedynie przy kaloryferze. Nie wspomnę o zasłonach, firankach i fotelu do karmienia :p wybaczcie ale ten filmik w żaden sposób nie pomógł mi w urządzaniu pokoju dziecięcego :P

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-16, 12:22   #4708
beaciorq
Zadomowienie

Kurcze a mi sie wydaje ze jest tam pare cennych rad, no moze z tymi farbami i tapetami to przesada, fakt ale o tym zeby nie dawac kolderki bo dziecko moze sie przydusic to nie wiedzialam. Kiedys sie trzymalo dzieci w becikach caly czas zawiniete jak larwa w kokon, przepraszam za porownamie
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 12:47   #4709
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze a mi sie wydaje ze jest tam pare cennych rad, no moze z tymi farbami i tapetami to przesada, fakt ale o tym zeby nie dawac kolderki bo dziecko moze sie przydusic to nie wiedzialam. Kiedys sie trzymalo dzieci w becikach caly czas zawiniete jak larwa w kokon, przepraszam za porownamie

No ja juniora raz czy dwa miałam w beciku i wcale mi sie to nie podobało. Teraz tez nie zamierzałam kupować o czym wcsesniej nawet pisałam ale chyba jednak sie zdecyduje na zakup tylko po to, zeby junior mogl sobie siostrzyczkę na rączkach potrzymać bez stresu

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-16, 12:49   #4710
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
My na praktykach też noworodki zawijałyśmy w becik i spały sobie smacznie. Ja zamierzam właśnie albo becik albo kupić śpiworek do spania. Przynajmniej na początek. No i szukam teraz białej farby, którą można pomalować łóżeczko dziecięce. Żeby nie była szkodliwa.hmm..
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości