Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-24, 09:28   #3481
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Crystal dziękuje za słowa otuchy..

Ja sie biorę za ogarnięcie pokoju bo będziemy dzwonić po lekarza do domu do małej..bo jej jakaś niby wysypka wyszła po ciele prócz buzi i nie wiemy co to jest bo są jakby chrostki ale nie wyczuwalne pod ręką,i jak jest ubrana to ich tak nie widać a przy zmianie pampersa,czy ubrania tone się uwydatniają i jest ich w masę..także trzymcie kciuki kochane za nią by to nie było jakieś choróbsko a my damy znać jak będziemy po..chociaż może to pobawić bo wizyty domowe chyba od 14 mają
3mam kciuki napewno to nic takiego moze uczulenie na kosmetyki ktore uzywacie? albo proszek do prania?
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 09:32   #3482
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam was

Ja najdłużej wyszłam na prawie godzinę, ale wszystko załatwiałam jak to mówią świńskim pędem. To co, że mało krocza mi nie rozsadziło od ciągnących szwów, ale truchtem do sklepu i do samochodu. A jak po szafkę na szybko do Ikei pojechaliśmy i moja mama została z małą, TŻ się śmiał że nigdy w takim tempie nie obleciałam tego sklepu.

O matko, to może do lekarza trzeba iść? Ale w sumie to co on powie? Że tak musi być... Mnie bolało, ale to nawet nie był jakiś ogromny ból. Normalnie funkcjonowałam. Przez pierwsze kilka dni nasilało się w trakcie karmienia piersią.

Olej komentarze. Wiem, że ciężko, ale naprawdę trzeba takie gadanie olać

Jaki śliczny Jaś gratuluję

Ja karmię klasycznie. A na leżąco w ogóle mi nie idzie

A ja w sumie mogłabym zachodzić w drugą ciążę pomimo, że poród był bolesny.

U nas też kilka rzeczy się nie sprawdziło, a starałam się nie kupować jakiś zbędnych gadżetów.

Co do spania w łóżku, przez te 20 dni jak Jagódka jest z nami, tylko raz wzięliśmy ją do siebie na dwie godziny. Tak to śpi w swoim łóżeczku.

Wczoraj mieliśmy w końcu wizytację teściowej i teścia.
Jak mnie wkurzało, jak za każdym razem szłam do nas do sypialni karmić małą, a ona za mną. I w sumie nie wiem czyja twarz była bliżej mojego cycka, mojego dziecka czy jej A już przegięła jak zaczęła mi MOJEGO CYCKA ustawiać, bo rzekomo mała źle łapie Już powiedziałam TŻ, że ma ogarnąć jej fascynację moimi cycami, a karmienie to sprawa między mną a moją córką i osoby trzecie nam niepotrzebne do tego.
Dobrze mówisz.. Karmienie to sprawa między nami a dziećmi a nie ze wszyscy dookoła nas pouczają

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ojustynko kochana jak młoda cycusia nie chce to mm daj. Zawsze to jakieś rozwiązanie i wcale nie gorsze mimo tych okrutnych opinii i presji na KP.

Dziewczyny mleko mm kupowalyscie przed czy po porodzie? Bo się z TŻ zastanawiamy..
Po porodzie kupiłam bo myślałam że będzie lepiej z kp

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
ej zaczne się wczuwać w temay tez przed chwilą karmiłam Tylko ze moje dziecie to wstaje si sie drze- Mamo chce mlekooo teraz! Brzuszek pusty! no i sam trzyma butle.. a pije, hm 300 ml ooooo i tez pogadam z wami o karmieniu Potem siada, oddaje butelke i za proszeniem odbije tak ze sąsiedzi na 3 pietrze zapewne słyszą Oczywiście skomentuje że brzuszek już pełny i teraz możemy się isć bawić Ranej jak co ranek heh aaaaa i przylazł w nocy do mnie, nie wiem o której po zrobił to po cichutku ale o 4 (szłam siusiu... ) juz był : Jak tż wrócił ok 5 to tylko stwierdził, ze jak córka się na świecie pojawi to on w ogóle zapomni co to łóżko

a co do rozpakowywania- kurde przestuj mamy. Ale Crystal może cos ten tegos ruszyła? Coś ją tam bolało Oby...
Ja też bym już chciała, heh zresztą chyba tulko SMV jest an etapie ze na razie nie chce i jak znam życie poleci nie długo
Ile twoje dziecko ma tyg? Bo moja piła 120 czasem ale teraz już się unormowalo i pije 60

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 09:34   #3483
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
My jeszcze z małą nie byliśmy na dworze. Dzisiaj przyjdzie położna i powie jak ja werandowac.
Marta, musisz się rozluźnić, może dziecko czuje że jesteś zestresowana, nie wiem

Wypij melise, najlepiej taką nie kupną, może udzieli się dziecku.
Stary 2015-03-24, 09:36   #3484
niunia_ona
Zakorzenienie

Ja bym chciała znowu być juz w ciazy heh eeee. A jeszcze przy porodzie mówiłam nigdy więcej..

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

[QUOTE=Hottie07;50766273]
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
dokarmiaj kochana, a jak trzeba to przejdz na butelke, i nie sluchaj rodziny, oni sie wymadrzaja bo przeciez ich dzieci rozowe pachnace kupki robily i nigdy nie zaplakaly kaz im sie zamknac, ty jestes mama i ty decydujesz a jesli ktos nie popiera to odzywac sie nie musi akorat w kwestii twoich decyzji, bo takim gadaniem to raczej ci nie pomoga.....

No tak - ich dzieci byly pachnace i najlepsze.W dodatku mialy duzo czasu na dom - myly okna, gotowaly, krowe doily (w zaleznosci od wieku doradcy)

Ach gdybym tak mogla jednym.uchem to wpuscic a drugim wypuscic....

A tak to mam wrazenie, ze chca mi udowodnic, ze sie nie nadaje.Ale nie dam sie !!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
He he różowe kupy dobre ;-)

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-24, 09:41   #3485
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja tez. Zochan ma bunt, w nocy bardzo mało spala, teraz tez nie śpi. Ja nawet nie mam jak wyjść do lazienki się wykąpać i gdyby nie to, że jest jeszcze za mala, to wzielabym ta marude ze sobą do wanny
u nas zawsze nad ranem rozrabia bo już wyspana

od 3-ej już się zaczyna dostawianie co godzinka a potem co pół godziny a teraz śpi ale budzę o 11 bo ma jeść, jak to któraś teściowa/dobra dusza doradzała - "karmić na żądanie ALE co 2-3 godziny"
Stary 2015-03-24, 09:42   #3486
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
to jak śniło się cc to pewnie będzie sn

oby szybko i bezbolesnie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 09:43   #3487
niunia_ona
Zakorzenienie

Jakie szczepionki są płatne dla niemowląt? A jakie darmowe?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-24, 09:43   #3488
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

a teraz zamiast się zdrzemnąć robię prańko, to w tym czasie rozwieszę na balkonie - korzystam z tych 2-ch godzin wolności

a zakupy zrobię w tesco online

prasowania mam dużo, podłogi bym przetarła by odświeżyć ale nie wiem... eh i na wizaz trzeba mieć czas
Stary 2015-03-24, 09:45   #3489
smv
Zakorzenienie

Niunia juz ci się odmieniło? jeny mnie tak zebro boli chyba przez całą ciążę nie miałam takiego bólu.
To nie był czop bo to takie wodnisto - sluzowate hmm nie wiem skąd to może się organizm przygotowywuje czy co. Wczoraj do WC biegalam i ciągle byłam głodna kto wie kto wie
Niestety golabkow nie będzie nie dostalam kapusty włoskiej a już mnie tak brzuch bolał ze nie dałam rady iść do drugiego sklepu wiec spaghetti będzie lub lasagne - sos się robi wiec coś wymysle.
TŻ oczywiście ZNAWCA GINEKOLOGII mówi dzisiaj - przecież to nie wody, masz jeszcze czas. No kurcze on chyba się serio boi bo broni się rękami i nogami jak ja B)
Dżizas umieram z bólu pleców i żeber aaaaaaaaa!!

Crystal czyli będzie u Cb szybki porodzik

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

A dostawa z Tesco jest płatna czy nie? Mam Tesco jakieś 30km ode mnie stąd pytanie..
Stary 2015-03-24, 09:52   #3490
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej
Mój synek testuje moją cierpliwość, albo go przechwaliłam bo sobota i niedziela były super za to dzisiejsza noc masakra jakaś, znowu jest akcja z brzuchem tylko że nie wiem od czego bo ja nic już prawie nie jem z obawy czy mu zaszkodzi, po każdym karmieniu jest płacz i prężenie się. Muszę pogadać dzisiaj o tym z położną bo może rzeczywiście mały ma to co córka i trzeba będzie przejść na mm, spróbuję dzisiaj jeszcze z tymi rurkami windi i zobaczymy jaki będzie efekt bo nie chcę się tak łatwo poddać .

Pannamimbla- gratulacje

Ja oświadczam wszem i wobec że więcej dzieci nie będzie, dwójka mi w zupełności wystarczy.

ojustyna- współczuję ci kochana, może lepiej podejdź do lekarza, po co masz się męczyć, z tego co pamiętam że jak się okazało że córka nie toleruje mojego pokarmu to dostałam receptę na tabletki i pokarm i zanikł , bez zbędnego bólu
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 09:55   #3491
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Niunia juz ci się odmieniło? jeny mnie tak zebro boli chyba przez całą ciążę nie miałam takiego bólu.
To nie był czop bo to takie wodnisto - sluzowate hmm nie wiem skąd to może się organizm przygotowywuje czy co. Wczoraj do WC biegalam i ciągle byłam głodna kto wie kto wie
Niestety golabkow nie będzie nie dostalam kapusty włoskiej a już mnie tak brzuch bolał ze nie dałam rady iść do drugiego sklepu wiec spaghetti będzie lub lasagne - sos się robi wiec coś wymysle.
TŻ oczywiście ZNAWCA GINEKOLOGII mówi dzisiaj - przecież to nie wody, masz jeszcze czas. No kurcze on chyba się serio boi bo broni się rękami i nogami jak ja B)

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

A dostawa z Tesco jest płatna czy nie? Mam Tesco jakieś 30km ode mnie stąd pytanie..
Tęsknię za brzuszkiem.. Za tymi kopniakami... A o porodzie juz nie myślę .

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Znieczulenie będę miała ogólne.. Nie lubie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-24, 10:00   #3492
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
23.03 o 22.55 wykluł się długi na 55 cm i ciężki, 3300 Wiktor
Gratulacje!!

Cytat:

Tak się bronicie to może szybciej przyjdzie Wiesz, co ja mam taka wydzielinę już od jakiegoś czasu, jak budzę się rano, to bielizna mokra i do prania, zawsze najwięcej jej właśnie po nocy.

Crystal dziś Ty też mi się śniłaś Mój sen to był taki, że byłam u Ciebie w domu zrobionym przez Twojego TŻ, cały z drewna i duuuży Pomagałaś mi się wydostać przez okna

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Tęsknię za brzuszkiem.. Za tymi kopniakami... A o porodzie juz nie myślę .

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Znieczulenie będę miała ogólne.. Nie lubie
A jak była w brzuszku to chciało się, by wyszła. Tak to jest Trzeba zatem cieszyć się tym, co tu i teraz, a o nowy brzuszek zawsze można się kiedyś postarać

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej
Mój synek testuje moją cierpliwość, albo go przechwaliłam bo sobota i niedziela były super za to dzisiejsza noc masakra jakaś, znowu jest akcja z brzuchem tylko że nie wiem od czego bo ja nic już prawie nie jem z obawy czy mu zaszkodzi, po każdym karmieniu jest płacz i prężenie się. Muszę pogadać dzisiaj o tym z położną bo może rzeczywiście mały ma to co córka i trzeba będzie przejść na mm, spróbuję dzisiaj jeszcze z tymi rurkami windi i zobaczymy jaki będzie efekt bo nie chcę się tak łatwo poddać .

Pannamimbla- gratulacje

Ja oświadczam wszem i wobec że więcej dzieci nie będzie, dwójka mi w zupełności wystarczy.

ojustyna- współczuję ci kochana, może lepiej podejdź do lekarza, po co masz się męczyć, z tego co pamiętam że jak się okazało że córka nie toleruje mojego pokarmu to dostałam receptę na tabletki i pokarm i zanikł , bez zbędnego bólu
Oby te rurki pomogły Hmm jak nic "nowego" nie zjadłaś to chyba nie powinno mu nic zaszkodzić, chyba że tak dzieciaczki mają, raz lepszy raz gorszy dzień, ale nie wiem nie znam się
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 10:01   #3493
smv
Zakorzenienie

Niunia to szczerze lepiej mieć znieczulenie ogolne niż mieć świadomość że zaraz coś zaboli zakluje.. Tyle że to narkoza to tez niezdrowe.
Ja palaszuje 2 śniadanie właśnie.
Stary 2015-03-24, 10:04   #3494
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

a teraz z poważniejszych tematów, moja Kasia od urodzenia miała zimne i sine rączki i stópki. Rączki już są ok, blade nie sine, ale paznokietki jeszcze nie do końca wykształcone jeszcze. Za to stópki jak nie ma skarpetek nadal jej sinieją z zimna i stosuję Rivanol na pazokietki bo wrastają te duże.

czy u was były takie siniejące stópki i czy to objaw jakiejś choroby?

zauważyłam też, że mała pod noskiem zsiniała po kąpieli i czasem jak się spina i złości to też takich kolorków nabiera czerwonych albo jak się zaksztusi to sinieje pod noskiem - martwię się tym

ogólnie dzidzia jest super silna, wyciąga się, pręży, łapie cyca jak wściekły wampir więc wydaje mi się że to nie powinno być nic z serduszkiem...
w szpitalu nic nie zauważyli, pediatra osłuchał i też że zdrowa - ale ja mu wtedy nic o tym nie mówiłam bo to się stało później
Stary 2015-03-24, 10:06   #3495
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Niunia to szczerze lepiej mieć znieczulenie ogolne niż mieć świadomość że zaraz coś zaboli zakluje.. Tyle że to narkoza to tez niezdrowe.
Ja palaszuje 2 śniadanie właśnie.
Chce by już było po wszystkim.. Bym miała zagojone.. I bym już nie musiała tu przyjezdzac

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!

Tak się bronicie to może szybciej przyjdzie Wiesz, co ja mam taka wydzielinę już od jakiegoś czasu, jak budzę się rano, to bielizna mokra i do prania, zawsze najwięcej jej właśnie po nocy.

Crystal dziś Ty też mi się śniłaś Mój sen to był taki, że byłam u Ciebie w domu zrobionym przez Twojego TŻ, cały z drewna i duuuży Pomagałaś mi się wydostać przez okna

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

A jak była w brzuszku to chciało się, by wyszła. Tak to jest Trzeba zatem cieszyć się tym, co tu i teraz, a o nowy brzuszek zawsze można się kiedyś postarać

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Oby te rurki pomogły Hmm jak nic "nowego" nie zjadłaś to chyba nie powinno mu nic zaszkodzić, chyba że tak dzieciaczki mają, raz lepszy raz gorszy dzień, ale nie wiem nie znam się
No to będziemy się starać pewnie za dwa lata .. Ale stres po tej ciazy zostanie.. Ale nic ważne ze wszystko w miare dobrze

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-24, 10:15   #3496
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
oby szybko i bezbolesnie
mi tez się śniło cc i było sn

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:

płatna, ja mam zaraz za osiedlem tesco ale no nie mam jak wyjść, najtańsza dostawa to ok. 10 zł. wszystko zależy od godziny dostawy, którą sobie wybierzesz i lokalizacji, na ich stronie masz napisane
Stary 2015-03-24, 10:18   #3497
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Gratulacje!!!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 10:21   #3498
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Crystal dziękuje za słowa otuchy..

Ja sie biorę za ogarnięcie pokoju bo będziemy dzwonić po lekarza do domu do małej..bo jej jakaś niby wysypka wyszła po ciele prócz buzi i nie wiemy co to jest bo są jakby chrostki ale nie wyczuwalne pod ręką,i jak jest ubrana to ich tak nie widać a przy zmianie pampersa,czy ubrania tone się uwydatniają i jest ich w masę..także trzymcie kciuki kochane za nią by to nie było jakieś choróbsko a my damy znać jak będziemy po..chociaż może to pobawić bo wizyty domowe chyba od 14 mają
Może to rumień noworodkowy?

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Niunia teraz to już muszą zszyć dobrze! Domagaj się porządnego znieczulenia mi chcieli zakładać jeden szybki szew bez znieczulenia, ale jak zaczęłam protestować, to mi tam wjechała z porządna dawka w strzykawce

Ja to tłumacze sobie tym, że mała ma tylko chwilowy skok rozwojowy i na pewno dziecko mi się nie popsuło. Bo jak dotąd nie mogłam narzekać. Udało jej się zasnąć i leżę w wannie, mam nadzieję że tż sobie poradzi w razie krzyku... mojej tez karmienie nie usypialo
Ja byłam bez znieczulenia szyta

Cytat:
Jakie szczepionki są płatne dla niemowląt? A jakie darmowe?
Wszystkie obowiązkowe są darmowe, chyba ze chcesz szczepic inna szczepionka

Cytat:

U mnie najdroższa chyba ok 10 zl

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 10:22   #3499
smv
Zakorzenienie

Kurde to do mnie dostawa byłaby droższa to już wolę podjechać i sama wrzucać do koszyka hihi. Ale dziś ciepło przyjemnie wiosna!
Stary 2015-03-24, 10:30   #3500
Anneet
Raczkowanie

Rumień noworodkowy co to jest?
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 10:31   #3501
niunia_ona
Zakorzenienie

Ja mam miec znieczulenie takie ze będę spać lekarz mowil..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-24, 10:38   #3502
smv
Zakorzenienie

No czyli pod narkoza chyba
Stary 2015-03-24, 10:56   #3503
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Rumień noworodkowy co to jest?
To taka czerwona plackowata wysyoka czasem z bialymi grudkami. Wynika z niedostosoeania skory noworodka do srodowiska. Nie jest grozna. Zobacz sobie na necie zdjecia

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Ja mam miec znieczulenie takie ze będę spać lekarz mowil..
No to dobrze. Oby cie tym razem porzadnie zszyli, zebys nie musiala juz wracac do tego koszmaru

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Ojustyna napisałam długiego posta, ale chyba się nie dodal, wiec jeszcze raz: nie zalamuj sie, poczatki sa z reguly ciezkie. Ja mam teraz podobnie jak ty: nawał, grudki w cycach, mały słabo ściąga, laktator też. Przez większość czasu albo karmię, albo uspokajam Michałka albo zajmuje się cycami. Nie mam czasu dla Oli i ryczec mi się chcę z tego powodu, że noworodek potrzebuje tyle opieki, że niewiele już doby zostaje. Wczoraj jak ją zobaczyłam to się poryczalam. To te hormony poporodowe tak nas rozkładają. Ale macierzyństwo, choć bywa trudne, jest piękne Z czasem będzie łatwiej. I nie wątp nigdy, że jesteś doskonała mama dla swojego dziecka, najlepsza jaką mogłoby mieć

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 10:59   #3504
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Nie mam jak kupić bo jestem sama
ubieraj dzieicątko i siebie na spacer do apteki! kup to windi! postępuj wg instrukcji. a ulżysz dzidziusiowi
Stary 2015-03-24, 11:13   #3505
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Kurde to do mnie dostawa byłaby droższa to już wolę podjechać i sama wrzucać do koszyka hihi. Ale dziś ciepło przyjemnie wiosna!
możesz złożyć zamówienie i ci je przygotują a ty dbierzesz
Stary 2015-03-24, 11:18   #3506
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Super, gratuluję

Szczerze mówiąc jak czytam o Waszych problemach z karmieniem i stekajacych bobaskach to zaczynam się bać tego macierzynstwa

No nic biorę się za pranie i sprzątanie.

Niunia_ona Trzymam kciuki żeby Cię tym razem ładnie zszyli !

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 11:24   #3507
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje

ojustyna posluchaj dziewczyn i idz do lekarza, biedna

87marta78 jeszcze nie bylyscie na spacerku? Ubieraj mala i do apteki. Z tego co wiem to juz sie nie weranduje, mi kazda polozna mowila ze dziecko piereszy spacer zalicza przy wyjsciu ze szpitala i mozna od razu wychodzic jak pogoda dopisuje
Stary 2015-03-24, 11:40   #3508
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
gratulacje

ojustyna posluchaj dziewczyn i idz do lekarza, biedna

87marta78 jeszcze nie bylyscie na spacerku? Ubieraj mala i do apteki. Z tego co wiem to juz sie nie weranduje, mi kazda polozna mowila ze dziecko piereszy spacer zalicza przy wyjsciu ze szpitala i mozna od razu wychodzic jak pogoda dopisuje
Zobacze co powie polozna,bo ma dzis przyjść.i jak znam zycie nie zadzwoni przed przyjściem tylko jak już będzie przy drzwiach.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 11:53   #3509
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
gratulacje

ojustyna posluchaj dziewczyn i idz do lekarza, biedna rzytul:

My nie werandowaliśmy. Było tak ciepło, że normalnie wyszliśmy na krótki spacer.

87marta87 - jak masz blisko aptekę to bym poleciała na Twoim miejscu po rurki. One naprawdę pomagają dzieciom. Moja od razu ładnie zasypia jak wszystko z niej zejdzie.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 11:55   #3510
87marta78
Zadomowienie

Troszke sie uspokoiła.jak Tż wróci z pracy to wyślę go po te rurki.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości