Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-04-07, 10:39   #4981
sandrek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 555
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Nie jestem pocz±tkuj±c± w³osomaniaczk±, ale ci±gle zagubion±. Moje w³osy - kiedy¶ sk³onne do loków, pó¼niej fal, a teraz krzywofal? Metody CG siê nie sprawdza³y (po kilku propozycjach nie mia³am ju¿ na nie si³y), ale nie sprawdza³am ich wszystkich. Czy gdzie¶ mogê liczyæ na pomoc? Jestem jakby nowa i nie bardzo wiem, w jakim temacie zawitaæ.
sandrek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-07, 16:52   #4982
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Witam po ¦wiêtach

Iwonsia
,piêkne loki, zwróci³am te¿ uwagê,¿e s± b.dobrze ¶ciête...

Wrzucam swoje sprzed kilku dni.Kurcze musze je odpowiednio pocieniowaæ bo siê dziwnie uk³adaj±.Dó³ siê roluje,góra szybka opada.Boje siê i¶c do fryzjera,¿eby mi znowu za du¿o nie ¶ci±³.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg P1010240.jpg (111,4 KB, 45 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg P1010230.jpg (105,4 KB, 53 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg P1010236.jpg (201,3 KB, 40 za³adowañ)

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2015-04-07 o 16:53
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-07, 17:07   #4983
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Chwalilam sie ostatnio, ze w ogole nie mam puchu - tak sie nachwalilam, ze dzis wstalam z jednym wielkim puchem na lbie Zaraz im walne biovaxa do suchych niech nawilza.
Czy po plukance z siemienia da sie wyprostowac wlosy?

Sandrek: temat dobry, ale z wlosami tak naprawde jedyna opcja jest testowanie na sobie.

Dziewczyny czy wy widzicie roznice w zaleznosci od tego ile czasu trzymacie maski?

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2015-04-07 o 18:34
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-07, 18:55   #4984
Flower23
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 059

Ja dzi¶ znowu wgniot³am we w³osy ¿el lniany normalnie mój hicior. ¯a³ujê, ¿e tak pó¼no spróbowa³am

Blogujê
Czasami co¶ wrzucam
Flower23 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-07, 19:01   #4985
201605161428
Konto usuniête

A ja jestem tak leniwa, ze kupilam juz siemie lniane, a wciaz nie chce mi sie z niego zelu zrobic
Stary 2015-04-07, 19:02   #4986
karolca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 30 736

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam po ¦wiêtach

Iwonsia

Wrzucam swoje sprzed kilku dni.Kurcze musze je odpowiednio pocieniowaæ bo siê dziwnie uk³adaj±.Dó³ siê roluje,góra szybka opada.Boje siê i¶c do fryzjera,¿eby mi znowu za du¿o nie ¶ci±³.
¦liczne loki, jednak ty³ wymaga pracy nad ciêciem.
Ja swoje w³osy wolê ¶cinaæ sama.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.
karolca jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-07, 19:05   #4987
201605161428
Konto usuniête

A w czym przechowujecie taki zel?
Stary 2015-04-07, 19:22   #4988
sandrek
Zakorzenienie

Tylko niestety próbujê wszystkiego, a efektów nie ma. Liczy³am mo¿e na jak±¶ podpowied¼.
Stary 2015-04-07, 19:24   #4989
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez sandrek Poka¿ wiadomo¶æ
Tylko niestety próbujê wszystkiego, a efektów nie ma. Liczy³am mo¿e na jak±¶ podpowied¼.
Przesledz watek, a znajdziesz mase informacji o pielegnacji I cierpliwosci, wszystkiemu trzeba dac czas
Stary 2015-04-07, 19:25   #4990
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Poka¿ wiadomo¶æ
¦liczne loki, jednak ty³ wymaga pracy nad ciêciem.
Ja swoje w³osy wolê ¶cinaæ sama.
No w³a¶nie,szukam jakiego¶ dobrego fryjzera do krêconych,do mysi terminy dalekie a ja chcê szybkoco¶ znale¿æ.
Sama ¶cinasz z ty³u?A jak to robisz?

Stary 2015-04-08, 10:06   #4991
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Witam fale i loczki po ¶wiêtach

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Nie kazde fale sa wysokoporowate.
I od tej reguly sa wyjatki, bo np. Volyova miala wysokoporowate, falowane, a kokos jej sluzyl.
Mi tez sluzy od kiedy porowatosc mi spadla.
U mnie dok³adnie tak samo - po spadku porowato¶ci bardzo polubi³am kokosa, robi mi niemal¿e taflê

Cytat:
Napisane przez Flower23 Poka¿ wiadomo¶æ
I po Co my¶licie? Nie mam niestety zdjêcia z ty³u, nie mam nikogo w domu, kto móg³by takie foto mi zrobiæ.
Bardzo przyjemnie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
To nieprawda - ja mam krêcone w³osy wysokoporowate, a kokos mi kiedy¶ bardzo s³u¿y³. Ostatnio u¿ywa³am od¿ywki z kokosem i mia³am bardzo fajne w³oski, dzi¶ kupi³am kokos i trzymam ju¿ parê h na g³owie i czujê, ¿e mi³e s±. To akurat nie regu³a, s± wyj±tki. Mi wybitnie nie s³u¿y lniany, mimo ¿e to ukochany olej wysokoporów - ja mam po nim siañsko okropne.
Hehe, mam podobnie z lnianym, lataj± mi po nim w³osy dooko³a Choæ nie próbowa³am go po spadku porowato¶ci, a ¿e akurat mam w lodówce

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje ¶wi±teczne w³osy Dalej kochaj± maskê Pilomaxa. U¿ywam jej od 1,5 tyg. co ka¿de mycie. Ba³am siê przeproteinowania ale nic takiego nie zauwa¿y³a. Ka¿dy siê pyta o moje w³osy ostatnio, wiêc chyba wygl±daj± lepiej:P No i rosn± Od 2 miesiêcy nie ³ami± siê. Jestem szczê¶liwa i w koñcu wierzê, ¿e uda mi siê je zapu¶ciæ.

PS. Puch lekki jest, gdy¿ by³y suszone zwyk³± suszark± g³ow± w dó³. Dyfuzor zosta³ w moim mieszkaniu
Ale¿ masz ten skrêt superowy

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Poka¿ wiadomo¶æ

Z pewno¶ci± nie mam w³osów szklistych. Wczoraj umy³am w³osy, na³o¿y³am na dwie minuty od¿ywkê nivea long repair, sp³uka³am i na 10 minut na³o¿y³am od¿ywkê emolientow±. Efekt? Puch stulecia No jeszcze w ¿yciu mi siê w³osy tak nie spuszy³y, nawet jak je jeszcze g³upia rozczesywa³am na sucho to tak ¼le nie wygl±da³y Akurat na ¶wiêta ka¿dy w³os w inn± stronê, a co!
Ja tak mam po samej tej nivejce, nie lubiê jej

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
I po wysuszeniu.
Piêknie

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Poka¿ wiadomo¶æ

jestem uratowana. suchy szampon to jednak dobry wynalazek. szkoda tylko, ¿e potraktowa³am nim przy tym czarn± sukienkê
Ja ostatnio to samo, u¿ywa³am pudry babydream jako suchego szamponu, a tu czarna bluzka akurat :P

Cytat:
Napisane przez Neurode Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ Wam poka¿ê moje ¶wi±teczne w³osy, a co?

Na pierwszym puszek po suszeniu, po dodaniu od¿ywki b/s i wgnieceniu ¿elu Joanna to co na dwóch nastêpnych
Przepiêknie, takie gêste siê wydaj±

Cytat:
Nie jestem pocz±tkuj±c± w³osomaniaczk±, ale ci±gle zagubion±. Moje w³osy - kiedy¶ sk³onne do loków, pó¼niej fal, a teraz krzywofal? Metody CG siê nie sprawdza³y (po kilku propozycjach nie mia³am ju¿ na nie si³y), ale nie sprawdza³am ich wszystkich. Czy gdzie¶ mogê liczyæ na pomoc? Jestem jakby nowa i nie bardzo wiem, w jakim temacie zawitaæ.
Zdjêcie w³osi±t prosimy A mo¿e suszenie ch³odnym nawiewem suszarki na prosto, a potem zawijanie w ¶limaka czy pêtelkê siê sprawdzi?

Cytat:

Cudne masz te ruloniki
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-08, 10:12   #4992
elunka88
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 212
GG do elunka88

Ja te¿ sie witam .
Wygonilam ju¿ mê¿a do pracy to bêdê miala czasu dla Was

Ja od razu z pytaniem, jak rozczesuje w³osy palcami po myciu cholernie skrzypia, jakby miala z kilo sody w nich. O czym¶ to swiadczy? Czego¶ za duzo/malo?

Obudzi³ mnie trzepot skrzyde³
Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-08, 10:28   #4993
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ

Cudne masz te ruloniki
Dziêkujê!

Umówi³am siê na ciêcie.Wizyta ju¿ w ten pi±tek.Idê do Paw³a Mlonki.To podobno mistrz polski we fryzjerstwie,wiec powinien umiec ci±æ i krêcio³ki.Hmmm...powini en.Zobaczymy.

Stary 2015-04-08, 10:40   #4994
solaola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 439

Cytat:
Witam po ¦wiêtach

Iwonsia

Ale piêkne korkoci±gi Pisa³a¶ gdzie¶ mo¿e czego u¿ywasz?

Blog o ¿yciu w Walii z przymru¿eniem oka:
#23. Cieszê siê ze z³ej pogody i wrzucam moje motywuj±ce linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-08, 10:45   #4995
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez solaola Poka¿ wiadomo¶æ
Ale piêkne korkoci±gi Pisa³a¶ gdzie¶ mo¿e czego u¿ywasz?
Dziêki
U¿ywam wielu polecanych tutaj na forum masek i szamponów ale najbardziej pasuje mi seria z baobabem YR i od¿ywka joanna len jako b/s a stylizator ¿el revlonu.

Stary 2015-04-08, 10:54   #4996
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

myszka2020 - ja po lnianym mia³am typowe siañsko, jak po hennie albo ¼le dobranym humektancie. Fruwacze suche mam po palmowym i omega 6. Po kokosie jak za du¿o to te¿ niedobrze, ale jest ok jak mam suszê, ¿eby nawil¿yæ. Mam wra¿enie, ¿e mi rozmiêkcza i rozgumia w³osy na d³u¿sz± metê... no nie wiem, bêdê go jeszcze testowaæ. Nie mam ukochanego oleju póki co
Jednak zmiany s± bo rok temu po kokosie by³a susza jak teraz po lnianym, a teraz ten efekt jest pozytywny bo zamiast wzmagaæ przesusz to go zmniejsza Chocia¿ mnie te¿ porowato¶æ spad³a, tak minimalnie.

I jestem w szoku bo nie wiem jak ale mam ciemniejsze w³osy :O zamiast takiego wyp³owia³ego br±zu ³adny ciemny. Skapnê³am siê ostatnio jak susza siê zrobi³a bo zawsze wtedy mia³am okropnie wygl±daj±ce w³osy, a teraz takie ciemniejsze by³y, ¿e wizualnie mimo sucho¶ci by³y ok. Mo¿e po prostu naturalki odrastaj± ju¿ ciemniejsze, bardzo mi siê podoba. Do tego ruszy³y ze wzrostem, nie mogê siê doczekaæ a¿ bêd± do ramion.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-08, 10:56   #4997
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam fale i loczki po ¶wiêtach
Zdjêcie w³osi±t prosimy A mo¿e suszenie ch³odnym nawiewem suszarki na prosto, a potem zawijanie w ¶limaka czy pêtelkê siê sprawdzi?
Kasiu, w³a¶nie wys³a³am Ci je na maila, bo to z Tob± piszê od d³u¿szego czasu na temat w³osów.
Podpowied¼: Sandra - maruda, a fale - niezdecydowane.
Stary 2015-04-08, 11:07   #4998
insanecurls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 234

Hej wszystkim zakrêconym
kiedy¶ bardzo udziela³am siê na tym forum, jednak pó¼niej brak³o czasu i straci³am w±tek Mi³o¶æ do loczków zosta³a, dalej dbam i zapuszczam moje falo-loki
Zawsze ¿a³owa³am, ¿e nie mamy tych wspania³ych amerykañskich kosmetyków do krêcio³ów(uwielbiam ogl±daæ youtubowe filmiki i recenzje dziewczyn zza oceanu)
I ostatnio natknê³am siê na kosmetyki SheaMoisture na allegro i w sklepie internetowym premiumusa.pl (jest tam linia Hibiscus&coconut, któr± zachwycaj± siê wszystkie vlogerki na youtube) dlatego postanowi³am spróbowaæ i zamówi³am szampon z tej serii oraz Curl Enchancing Smoothie.
Bardzo BARDZO polecam dziewczyny nic tak nie nawil¿y³o i nie wzmocni³o skrêtu moich w³osów!
Szampon nie zawiera ¿adnych detergentów a ca³kiem ³adnie siê pieni i zostawia w³osy tak nawil¿one, ¿e grzebieñ bez ¿adnej odzywki siê po nich ¶lizga

Smoothie stosowane jako od¿ywka b/s i stylizator jednocze¶nie zostawia w³oski niezwykle nawil¿one i krêc± siê jak szalone! (trzeba uwa¿aæ jedynie by nie nak³adaæ na ca³± d³ugo¶æ w³osów i w ma³ej ilo¶ci, bo obci±¿a)
Kosmetyki choæ drogie, s± niesamowicie wydajne! U¿ywam ju¿ 2 miesi±ce, a nie zu¿y³am nawet 1/5 opakowania Smoothie(a u¿ywam go i jako deep treatment i jako b/s i jako stylizator - ta wydajno¶æ wynika z du¿ego opakowania i z faktu, ¿e bardzo ³atwo przedobrzyæ przy moich w³osach 3a/3b i u¿ywam naprawdê malutko, a efekt spektakularny)

Obecnie czekam na Curl&style milk, które zamówi³am, nie mog±c siê oprzeæ ;p
Je¶li która¶ by chcia³a zdam dok³adniejsz± relacjê ze stosowania tej linii, mo¿e zamieszczê zdjêcia w codzienniku podczas weekendu
Pozdrawiam wszystkie krêcio³y

Edytowane przez insanecurls
Czas edycji: 2015-04-08 o 11:23
insanecurls jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-08, 11:59   #4999
karllii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 353

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
A w czym przechowujecie taki zel?
Pierwszy raz jak robi³am to w wysokiej szklance, takiej ¿ebym mog³a rêke w³o¿yæ i do lodówki, a wczoraj do plastikowego zamykanego opakowania bodajze po jakis sledzikach
Tylko wlasnie sama nie wiem czy moze byc w plastiku i zamkniety

A ja dzisiaj przychodzê z problemem, nie moim na szczê¶cie
Siostra mi marudzi ¿e ma okropne w³osy (15 lat) nigdy nie farbowa³a, nie prostowa³a ani nic. Myje pewnie najzwyklejszym szamponem i czasami daje od¿ywke ¿eby je rozczesaæ (czyli tak jak ja kiedy¶ ).
A teraz sedno sprawy; w³osy ma dziwne w dotyku, szorstkie, tak jakby siê przeje¿d¿a³o po trawce od do³u któr± mo¿na sie skaleczyæ, baaardzo dziwne w dotyku a¿ sama nie umiem tego opisaæ. Od do³y w³osy s± w miare okej, prostawe, lekkie fale za to u góry...puch, szopa. Mam zdjecia, niestety zlej jakosci.
Co jej doradzic? Co powinno pomoc na ta szopkê na gorze?

Zawsze mia³a piekne proste wlosy, nagle zaczely sie wywijac i "tak" wygladac.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 11148058_1594074420860947_1181604333_o.jpg (21,4 KB, 33 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 11148015_1594074620860927_831623175_o.jpg (24,1 KB, 29 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 11070723_1594074937527562_267613333_o.jpg (21,3 KB, 27 za³adowañ)

Edytowane przez karllii
Czas edycji: 2015-04-08 o 12:00
karllii jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-08, 12:42   #5000
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
Napisane przez elunka88 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ sie witam .
Wygonilam ju¿ mê¿a do pracy to bêdê miala czasu dla Was

Ja od razu z pytaniem, jak rozczesuje w³osy palcami po myciu cholernie skrzypia, jakby miala z kilo sody w nich. O czym¶ to swiadczy? Czego¶ za duzo/malo?
Ja tak mam, jak s± za dobrze oczyszczone

Cytat:
Kasiu, w³a¶nie wys³a³am Ci je na maila, bo to z Tob± piszê od d³u¿szego czasu na temat w³osów.
Podpowied¼: Sandra - maruda, a fale - niezdecydowane.
Aa, ju¿ patrzê

Cytat:
Napisane przez karllii Poka¿ wiadomo¶æ
Pierwszy raz jak robi³am to w wysokiej szklance, takiej ¿ebym mog³a rêke w³o¿yæ i do lodówki, a wczoraj do plastikowego zamykanego opakowania bodajze po jakis sledzikach
Tylko wlasnie sama nie wiem czy moze byc w plastiku i zamkniety

A ja dzisiaj przychodzê z problemem, nie moim na szczê¶cie
Siostra mi marudzi ¿e ma okropne w³osy (15 lat) nigdy nie farbowa³a, nie prostowa³a ani nic. Myje pewnie najzwyklejszym szamponem i czasami daje od¿ywke ¿eby je rozczesaæ (czyli tak jak ja kiedy¶ ).
A teraz sedno sprawy; w³osy ma dziwne w dotyku, szorstkie, tak jakby siê przeje¿d¿a³o po trawce od do³u któr± mo¿na sie skaleczyæ, baaardzo dziwne w dotyku a¿ sama nie umiem tego opisaæ. Od do³y w³osy s± w miare okej, prostawe, lekkie fale za to u góry...puch, szopa. Mam zdjecia, niestety zlej jakosci.
Co jej doradzic? Co powinno pomoc na ta szopkê na gorze?

Zawsze mia³a piekne proste wlosy, nagle zaczely sie wywijac i "tak" wygladac.
Hmm, wygl±daj± na mocno przesuszone, no i chyba obecna pogoda pomaga im siê puszyæ Próbowa³a je wystylizowaæ na ¿elu? My¶lê, ¿e skrêt mo¿e byæ z tego niez³y No i oleje, emolienty, delikatne myjad³a
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:47   #5001
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Myszka to co, atakowaæ je jeszcze proteinami i emolientami?

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-04-08, 12:55   #5002
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

A ja siê obrazi³am na w³osy.
Mam dosyæ.
ZAWSZE znajduje czas na oleje lub kremy Zaaaawsze jest maska, od¿ywka z czym¶ ekstra minimum 30 minut, zabezpieczenie koñcówek olejkiem z silikonem, porz±dne kosmetyki i farbowanie tylko odrostu, ¿eby jak najmniej niszczyæ.
I tak lipa!
Tak mi siê cholery rozdwajaj±, ze mnie nerwica strzela.
Co miesi±c siadam na dwie/trzy godziny i tnê niemal w³os po wlosie a na ka¿dym bia³a kulka albo rozdwojenie na milion kawa³ków. :/
No¿yczki fryzjerskie, o w³osy dbam a one co podrosn± to muszê ci±æ! Nosz grrr. Poradzono mi mocniejsze ciêcie... i tak by³o to samo. ;/ a w³osów posz³o z 7 cm.
Tracê zupe³nie motywacjê. Dzi¶ mi siê ich nawet myæ nie chce i tak siedzê 18 h w oleju.
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:57   #5003
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Joanka nie pozwalam Ci traciæ motywacji! Ty tu jestes dla mnie jedn± z przodowniczek i najpiekszych lokow wiêc g³owa do góry!

Wyjrza³am przez okno
Na parapecie zosta³o
Bia³e piórko -
Pami±tka po Tobie
Mój Anio³ku

01.12.2012 [*]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-08, 12:58   #5004
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

InsaneCurls, kope lat!.
Cas zapuscic zurawia do CurlMarta, powiadasz.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-08, 13:12   #5005
karllii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 353

Cytat:
Hmm, wygl±daj± na mocno przesuszone, no i chyba obecna pogoda pomaga im siê puszyæ Próbowa³a je wystylizowaæ na ¿elu? My¶lê, ¿e skrêt mo¿e byæ z tego niez³y No i oleje, emolienty, delikatne myjad³a
Cos ty, czy swieci slonce, lato jesien czy zima one tak samo wygladaja. Moze to byc spowodowane dorastaniem ? Zawsze jej zazdroscilam wlosow, idealna prosta tafla, a teraz co?
Haha, wlasnie chcialam jej powiedziec o wszytskim, ale nie wiem czy zalapie, mlode to jeszcze i nie wiadomo co ma w glowie
karllii jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-08, 13:28   #5006
201605161428
Konto usuniête

Hormony maja ogromny wplyw na wlosy
Joanku nie poddawaj sie! Ja zawsze daje olej lub maske plus odzywki, a i tak cierpie na ciagly przesusz. Wlosy to takie wrednie bestie, ktore jak sie na co upra to nie ruszysz.
Stary 2015-04-08, 13:40   #5007
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Heh dziewczyny, my¶la³am, ¿e ju¿ sie przyzwyczai³am, ¿e s± trudne, ale jak patrze na wspó³lokatorke i jej head&shouldersowa pielêgnacjê (czyli tylko h&s zero odzywek, aaaa! I ombre do platynowego blondu) i fakt, ¿e ca³e koñcówki ma, to mnie strzela!

Co do hormonów stojê tu ¿ywym przyk³adem co siê mo¿e porobiæ! laboga:
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-08, 13:42   #5008
Klaudenc
Moderator

Joanku kochana, a Ty wiesz ¿e w³os po w³osie nie powinno siê podcinaæ bo s± wtedy rozdwojenia jeszcze gorsze? A poza tym to te¿ mam utrapienie. Jest bardzo sucho albo mniej sucho, albo têpe co¶ albo ci±gn±ca siê fruwaj±ca guma. Jeszcze tych przezroczystych w³osów ze szpicami nadal pe³no, czasami mam wra¿enie ¿e to syzyfowa praca ale potem patrzê ¿e jednak efekty s± ^^

karliii - mo¿e byæ przez dorastanie, czêsto siê w³osy wtedy zmieniaj± i zaczynaj± byæ takie twarde i niesforne.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-04-08 o 13:46
Stary 2015-04-08, 14:03   #5009
Curly81
Wtajemniczenie

Oj tak,hormony maj± du¿y wp³yw na w³osy.Do tej pory moja rodzina prawi mi z³o¶liwe komentarze,¿e moje loki nie s± w pe³ni naturalne...bo kiedy¶ takich nie mia³am.Mia³am fale ale nie loki.Zaczê³y mi siê krêciæ na dobre jak by³am w liceum ale mia³am krótkie w³osy i prostwa³am a potem na studiach zapu¶ci³am i nikt nie dowierza³ ,¿e to moje.Nawet moja matka i ojciec niedowierzali jak rok temu latem mia³am loki od g³owy jak ta lala jak z obrazka.Hormony mog± pomóc ale i zaszkodziæ.

Stary 2015-04-08, 14:15   #5010
Klaudenc
Moderator

Mam pytanko odno¶nie olei - mam olej kokosowy o takim sk³adzie:
hydrogenated coconut oil, parfum, coumarin
czy uwodorniony olej kokosowy ró¿ni siê w dzia³aniu od nieuwodornionego? Mam od¿ywkê ze zwyk³ym kokosem i ona mi ca³kiem nie¼le s³u¿y, a ten olej mam wra¿enie ¿e nie za bardzo no i nie wiem teraz o co biega. Wziê³am ten bo ma³e opakowanie i niedrogie ale chyba lepiej czysty kokos kupiæ?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.