Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-14, 23:26   #901
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)

Mika, ale masz słodką parkę

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
aaa, i z gorszych wiadomości to jest bardzo duza szansa na to, ze w maszym lapku padla jednak płyta głowna koncem stycznia wygasla nam gwarancja
dlatego ja teraz zawsze dokupuję dodatkową gwarancję; TV już 2 razy oddawaliśmy i teraz się szykuje trzeci raz i gdyby nie ta dodatkowa, to moglibyśmy go wyrzucić, bo koszty naprawy przewyższyłyby jego cenę

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki z usg. Niby ok. Ale coś mi się w tym opisie nie podoba. ... na razie nie będę pisać. Wolę się dowiedzieć od naszej lekarki o co w tym chodzi.
trzymam kciuki żeby jednak wszystko było dobrze

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 06:34   #902
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej,
żyje, ale jest ☠☠☠☠☠owo;] troche Was podczytuje, ale nie mam weny na pisanie, od świąt mam doła a wczorajszy dzień to już w ogóle... szkoda gadać. W sobote nam pękła rura od kanalizacji i musieliśmy z tztem robić przekopy... no szału nie ma.
Byłam dziś z A. na bilansie, wszystko ok.
oks, spadam pisać mgr, bo jestem nadal w czarnej du.pie.

Buziaki.
Deli współczuję, daj znac częściej że żyjesz
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dlatego ja teraz zawsze dokupuję dodatkową gwarancję; TV już 2 razy oddawaliśmy i teraz się szykuje trzeci raz i gdyby nie ta dodatkowa, to moglibyśmy go wyrzucić, bo koszty naprawy przewyższyłyby jego cenę
No fakt, jakbym miała tel ubezpieczony to nie buliłabym tyle kasy za ten zbity wyświetlacz.

Czytam ale jakoś weny bral. Wczoraj udało się pójść na spacer, zaliczyłayśmy 1.5 h ale było zimno jak szlak. Do słonka w miare ok ale jak wiało to jakby zero stopni było, tak więc trochę zmarzłyśmy obie. Najlepsz ebyło że my wróciłyśmy a Młoda na rolki się wybierała: okulary przeciwsłoneczne, bluzka na ramiączka i krótkie spodenki. Ponieważ nie przyjęła do wiadomości że jest 10 stopni na zewnątrz, skończyło się telefonem do Tż.
Oliwke chyba boli gardło, niby jak pytam to mówi że nie ale jak ją mam na rękach to czuję/słysze jak ciężko przełyka. Chyba jej tantum werde do psikania kupię. Inna sprawa ze mnie gardło boli jak szlak.
Wczoraj mała histeria w kąpaniu bo ma faze na samodzielne mycie. Bierze myjkę i tak fajnie się myje: szyje, pod paszkami, nogi, palce, wszystko bardzo dokładnie. Chciałam jej plecy umyć bo tłumacze że ona sama nei da rady no to się rozpłakała.

Dzisiaj w pracy mamy robic zdjęcie na temat zróżnicowania. Kiero kazała się wszytskim odwalić: dziewczyny w kwieciste sukienki, faceci biała koszula + krawat. Mega nudne będzie to zdjecia. Ja oczywiście jestem w białej bluzce i spodniach bo nie mam kwiecistej sukienki, nawet kwiecistej bluzki nei mam
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 07:50   #903
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Deli współczuję, daj znac częściej że żyjesz

No fakt, jakbym miała tel ubezpieczony to nie buliłabym tyle kasy za ten zbity wyświetlacz.

Czytam ale jakoś weny bral. Wczoraj udało się pójść na spacer, zaliczyłayśmy 1.5 h ale było zimno jak szlak. Do słonka w miare ok ale jak wiało to jakby zero stopni było, tak więc trochę zmarzłyśmy obie. Najlepsz ebyło że my wróciłyśmy a Młoda na rolki się wybierała: okulary przeciwsłoneczne, bluzka na ramiączka i krótkie spodenki. Ponieważ nie przyjęła do wiadomości że jest 10 stopni na zewnątrz, skończyło się telefonem do Tż.
Oliwke chyba boli gardło, niby jak pytam to mówi że nie ale jak ją mam na rękach to czuję/słysze jak ciężko przełyka. Chyba jej tantum werde do psikania kupię. Inna sprawa ze mnie gardło boli jak szlak.
Wczoraj mała histeria w kąpaniu bo ma faze na samodzielne mycie. Bierze myjkę i tak fajnie się myje: szyje, pod paszkami, nogi, palce, wszystko bardzo dokładnie. Chciałam jej plecy umyć bo tłumacze że ona sama nei da rady no to się rozpłakała.

Dzisiaj w pracy mamy robic zdjęcie na temat zróżnicowania. Kiero kazała się wszytskim odwalić: dziewczyny w kwieciste sukienki, faceci biała koszula + krawat. Mega nudne będzie to zdjecia. Ja oczywiście jestem w białej bluzce i spodniach bo nie mam kwiecistej sukienki, nawet kwiecistej bluzki nei mam
Padlam z mlodej a rano w szkole nie byla i nie widziala jakie zimno , my w domu siedzimy z mala Julo byl na chwile z tz tylko
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:11   #904
marsi11
Zakorzenienie

Mika hehe dobre
L tez czasem pyta:a gdzie jest gruba berta hihi

Dziewczyny ile elementow puzzli ukladaja Wasze dzieci???

Debrah kupilam sobie gazete Couching extra-wydanie o wychowywaniu dzieci jest swietny artykul o jedzenie,jesli nie uda Ci sie kupic daj znac na pw zrobie Ci skan.Jest tez wywiad z Agnieszka Stein Tobie sie spodoba mi niestety nie leza jej teorie.Nawet jak wczoraj czytalam te gazete i probowalam myslec jej sposobem to w kolejnych artykulach innych psychologow bylo totalne zderzenie

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:18   #905
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Mika hehe dobre

Debrah kupilam sobie gazete Couching extra-wydanie o wychowywaniu dzieci jest swietny artykul o jedzenie,jesli nie uda Ci sie kupic daj znac na pw zrobie Ci skan.Jest tez wywiad z Agnieszka Stein Tobie sie spodoba mi niestety nie leza jej teorie.Nawet jak wczoraj czytalam te gazete i probowalam myslec jej sposobem to w kolejnych artykulach innych psychologow bylo totalne zderzenie

Ma jedne 15 elementowe i potrafi je ulozyc. Czasem potrzebuje malej pomocy, czasem sama daje rade. Ale ogolnie puzzle od jakiegos czasu ma w powazaniu.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:20   #906
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej.
Wczoraj tak mnie bolała głowa że nie mogłam sobie poradzić. Oczy mnie piekły jakbym miała tam dwa rozgrzane węgle zamiast nich i w środku w głowie to samo,dosłownie czułam jak mi się coś jara pod kopułą Musiałam zaprzestać swojego leczenia ale biorę się za to na nowo,został mi póki co laryngolog i wtedy znowu do neurologa. Dłużej tak być nie może,jak umrę to przynajmniej będę o tym wiedziała

Z dobrych wiadomości to
wczoraj dostałam decyzję z Gops'u -przyznali mi zasiłek pielęgnacyjny i opiekuńczy także super że się udało

Mika-śliczne te twoje dzieciaki
Jak sobie radzisz z dwójką?

Deli-co się stało? Wszystkie się tu o ciebie martwimy.

Gdzie jest Hje??? W ogóle gdzie się połowa dziewczyn z forum podziewa? Całe dnie tu cicho... Ehh oby to jakoś przetrwało bo inaczej cały wątek się sypnie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:23   #907
marsi11
Zakorzenienie

No faktycznie pustawo tu i dawno nie bylo illusion

marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:26   #908
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:

I Ani, Ewulki i Neti- ale ona ma problemy z internetem, wiec inna sytuacja. I kilku innych dziewczyn. Nancy tez malo pisze. Kija. Oj duzo by wymieniac. O Bokeh nie wspomne..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:35   #909
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Tak jak Gojka pisze dużo by wymieniać. Szkoda że tak się dzieje ale my tu nic nie zmienimy niestety.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:39   #910
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Mika hehe dobre

O dzięki za cynk , postaram się Kupić , a o czym pisze? I ciekawi mnie czemu ci się nie klei z innymi, rozwiniesz?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:40   #911
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Padlam z mlodej a rano w szkole nie byla i nie widziala jakie zimno , my w domu siedzimy z mala Julo byl na chwile z tz tylko
Daj spokój. Mówie jej że jest 10 stopni to spodenki zmieniła na dżinsy i dalej bluzka bez rękawa. A naprawde Oliwka w bluzie i kamizelce wygladała trochę dziwnie bo wszystkie napotkane dzieci miały zimowe kurtki.
Cytat:
Na dobra sprawę to moja 12 elementowych puzli nie złoży. Jak jej pomagam to jakoś idzie ale sama to łączy je jak bądź.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:41   #912
Debrah
Zakorzenienie

12 elementowe , wiekszych nie mam. Tylko te 12 już zna, nie wiem jakby było z nowymi.
Stary 2015-04-15, 08:41   #913
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Mika hehe dobre

12, wiekszych jeszcze nie mamy
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:49   #914
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Deli tulę mocno

mika cudne masz dzieciaczki

mała bardzo się cieszę, że dostaliście te zasiłki
też wczoraj miałam słaby dzień:/

marsi 12 elementów, ale muszę być w pobliżu
ogólnie jakoś na puzzle wielkiego zainteresowania nie ma. teraz Jej moja Mama kupiła z peppą zobaczymy

dosyć mam już tej pogody:/ wiatr taki, że by łeb urwało. na dworzu dzieci wcale, tylko my chodzimy Hania nie przepuści ;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:50   #915
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Daj spokój. Mówie jej że jest 10 stopni to spodenki zmieniła na dżinsy i dalej bluzka bez rękawa. A naprawde Oliwka w bluzie i kamizelce wygladała trochę dziwnie bo wszystkie napotkane dzieci miały zimowe kurtki.

Na dobra sprawę to moja 12 elementowych puzli nie złoży. Jak jej pomagam to jakoś idzie ale sama to łączy je jak bądź.
Moja w ogóle puzli nie chce układać.
Ale piździ, a musze rozgrabić całe podwórko...ale nie wiem, czy mi i A. głowy nie urwie..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:59   #916
nancykenator
Zakorzenienie

Kuba uklada 15-element bez problemu,z moja pomoca uklada 24el,choc byl czas,ze prawie sam je ukladal.

Dziewczyny,ja jestem tylko kiepsko sie czuje...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 09:06   #917
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mika hehe dobre

Moge ja prosic skan
Co do puzli to 24 elementy mamy 30 ale za trudne kaze sobie pomagac
Polecam ramkowe z trefla swietne sa ostatnio w biedrze byly 2 szt za 10 zl

U nas mala tez niedlugo zyska taki przydomek bo baleronik sie robi

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.
Wczoraj tak mnie bolała głowa że nie mogłam sobie poradzić. Oczy mnie piekły jakbym miała tam dwa rozgrzane węgle zamiast nich i w środku w głowie to samo,dosłownie czułam jak mi się coś jara pod kopułą Musiałam zaprzestać swojego leczenia ale biorę się za to na nowo,został mi póki co laryngolog i wtedy znowu do neurologa. Dłużej tak być nie może,jak umrę to przynajmniej będę o tym wiedziała

Z dobrych wiadomości to
wczoraj dostałam decyzję z Gops'u -przyznali mi zasiłek pielęgnacyjny i opiekuńczy także super że się udało

Mika-śliczne te twoje dzieciaki
Jak sobie radzisz z dwójką?

Deli-co się stało? Wszystkie się tu o ciebie martwimy.

Gdzie jest Hje??? W ogóle gdzie się połowa dziewczyn z forum podziewa? Całe dnie tu cicho... Ehh oby to jakoś przetrwało bo inaczej cały wątek się sypnie
Super ze z zasilkami sie udalo
Co do radzenia z dwojka tak sobie moj tata na chwile przychodzi , mala jeszcze dużo spi wiec ok najbardziej stresuja mnie wyjazdy na rehabilitacje nie chce malej ciągnąć i kombinujemy ale w poniedziałek moja mama wraca i mam nadzieje ze mi troche pomoże

Dziękuję za komplementy dla dzieciaków

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kuba uklada 15-element bez problemu,z moja pomoca uklada 24el,choc byl czas,ze prawie sam je ukladal.

Dziewczyny,ja jestem tylko kiepsko sie czuje...
Bidulka oby przeszly szybko mdlosci
Mozesz polecic jakieś filmiki z instrukcją wiązania chust
Stary 2015-04-15, 09:11   #918
nancykenator
Zakorzenienie

Mika ja tkanej nie mialam,tylko elastyka wiec raczej nie pomoge...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 09:17   #919
Debrah
Zakorzenienie

Mika a ty dajesz radę wyjść z dwójką? Bo do tego to Chyba wózek bliźniaczy trzeba by było ?

Co do wczorajszej dyskusji to taka moja refleksja była z perspektywy tego nie mogącego się ruszyć , podoba mi się pomysł Szaji z tym wózkiem.
Arek z nakolkach to też inna sytuacja bo u niego nie ma możliwości chodzenia , zatem od początku rodzicom zależało na samodzielności i ja to w pełni popieram,widziałam go ,aż miło było patrzeć jak się kręci między ludźmi SAM.

To wszystko do przemyślenia, odgadania z rehabilitantami, którzy Julka znajdą , i maja więcej takich przypadków na co dzień, więc i swoje wnioski na ten temat na pewno. I też nie jest tak że wózek da mu mega samodzielność , no nie bo kraweznika itp jeszcze sam pewnie nie pokona, może mieć za słabe ręce żeby się na balansie utrzymać.
To wszystko wzięło mi się stąd ze jak sama mówisz Julek jest w normie intelektualnej lub powyżej nawet jak wam wychodzi w badaniach a więc Takie unieruchomienie może być źródłem frustracji bo glowa by chciała a nogi nie moga. Ze mną było dokładnie tak samo.
Żeby dziewczyny na wątku mogły to sobie wyobrazić wystarczy pomyśleć ze ich dynamicznym dzieciom ktoś zabrał możliwość przemieszczania się samemu. I są tylko na rękach u mamy.
Owszem jeśli taki stan rzeczy jest niejako od zawsze to się go łatwiej akceptuje bo nie zna się tego drugiego, ale w drugą stronę też bym nie przesadzala.

Mika spoko, ja wiem że wy robicie jak najlepiej potraficie ze sztabem specjalistów za sobą to tylko moje luźne rozważania
Stary 2015-04-15, 10:05   #920
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Mika ja tkanej nie mialam,tylko elastyka wiec raczej nie pomoge...
To cos pomylilam

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Mika a ty dajesz radę wyjść z dwójką? Bo do tego to Chyba wózek bliźniaczy trzeba by było ?

Co do wczorajszej dyskusji to taka moja refleksja była z perspektywy tego nie mogącego się ruszyć , podoba mi się pomysł Szaji z tym wózkiem.
Arek z nakolkach to też inna sytuacja bo u niego nie ma możliwości chodzenia , zatem od początku rodzicom zależało na samodzielności i ja to w pełni popieram,widziałam go ,aż miło było patrzeć jak się kręci między ludźmi SAM.

To wszystko do przemyślenia, odgadania z rehabilitantami, którzy Julka znajdą , i maja więcej takich przypadków na co dzień, więc i swoje wnioski na ten temat na pewno. I też nie jest tak że wózek da mu mega samodzielność , no nie bo kraweznika itp jeszcze sam pewnie nie pokona, może mieć za słabe ręce żeby się na balansie utrzymać.
To wszystko wzięło mi się stąd ze jak sama mówisz Julek jest w normie intelektualnej lub powyżej nawet jak wam wychodzi w badaniach a więc Takie unieruchomienie może być źródłem frustracji bo glowa by chciała a nogi nie moga. Ze mną było dokładnie tak samo.
Żeby dziewczyny na wątku mogły to sobie wyobrazić wystarczy pomyśleć ze ich dynamicznym dzieciom ktoś zabrał możliwość przemieszczania się samemu. I są tylko na rękach u mamy.
Owszem jeśli taki stan rzeczy jest niejako od zawsze to się go łatwiej akceptuje bo nie zna się tego drugiego, ale w drugą stronę też bym nie przesadzala.

Mika spoko, ja wiem że wy robicie jak najlepiej potraficie ze sztabem specjalistów za sobą to tylko moje luźne rozważania
Mamy dwa wózki i zawsze z kims wychodze lub z jednym dzieckiem i ten brak niezaleznosci jest bardzo frustrujący dla mnie ale oprócz dwojki dzieci ja musze jeszcxe pokonac schody z 4 pietra wiec wozek blizniaczy tu mie jest rozwiazaniem do konca ,mydle nad dostawka taka jak Marsi wklejala kiedyś
I tu marzy mi się dom no ale , moze kiedyś ruszymy z budową
Co do wozeczka rozwazam taka opcje w zasadzie nigdy nikt nam nie proponował pogadam z naszymi reha co o tym mysla
I jestem wdzięczna za wszelkie sugestie z twojej strony i mam wiele pytan ale to moze kiedys uda nam sie spotkac i pogadac
Stary 2015-04-15, 10:29   #921
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
To cos pomylilam

Mamy dwa wózki i zawsze z kims wychodze lub z jednym dzieckiem i ten brak niezaleznosci jest bardzo frustrujący dla mnie ale oprócz dwojki dzieci ja musze jeszcxe pokonac schody z 4 pietra wiec wozek blizniaczy tu mie jest rozwiazaniem do konca ,mydle nad dostawka taka jak Marsi wklejala kiedyś
I tu marzy mi się dom no ale , moze kiedyś ruszymy z budową
Co do wozeczka rozwazam taka opcje w zasadzie nigdy nikt nam nie proponował pogadam z naszymi reha co o tym mysla
I jestem wdzięczna za wszelkie sugestie z twojej strony i mam wiele pytan ale to moze kiedys uda nam sie spotkac i pogadac
Zawsze możesz podesłać mi pw na przykład, może będę w stanie ci odpowiedzieć na pytania które masz , w każdym razie chętnie spróbuję

Pstryniu: moja też szaleje z tekstami, wczoraj mi opowiadała ze ma lale która ma roczek więc nie umie jeszcze chodzić i musi ją nieść na raczkach, bo ona się dopiero uczy,malutka jest
Stary 2015-04-15, 11:02   #922
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Marsii 20 el układa sama.
Mamy takie na 30 el. I tez ułoży ale z mała pomocą.
U Zuzii to raczej wynika z lenistwa, jakby chciała to te 30 el tez by sama ułożyła.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 11:07   #923
Debrah
Zakorzenienie

A gdzie kupujecie puzzle stacjonarnie? Kiedyś słyszałam o Auchan, gdzieś jeszcze?
Stary 2015-04-15, 11:24   #924
litllesweetangel
Lurker ;)

Debrah widzialam wczoraj w biedrze puzzle takie grubsze wlasnie bodajze 30 lub 24 elementy! Fajne, z postaciami bajkowymi Peppa itp, ale na moja kluske za trudne jeszcze, ona sie bardzo wkurza jak nie moze jakiegos wcisnac. Poki co mamy 9 elementowe( ogolem male zainteresowanie puzzlami, woli klocki i figurki-odgrywanie rol), drewniane kupowalam w Tesco ich produkcji

Meneq pozdrawiam Cie serdecznie znad filmiku o takoyaki . Dziec chory i spi, wiec od rana ogladam filmiki z ulicznym zarciem w Azji

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 11:37   #925
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Debrah widzialam wczoraj w biedrze puzzle takie grubsze wlasnie bodajze 30 lub 24 elementy! Fajne, z postaciami bajkowymi Peppa itp, ale na moja kluske za trudne jeszcze, ona sie bardzo wkurza jak nie moze jakiegos wcisnac. Poki co mamy 9 elementowe( ogolem male zainteresowanie puzzlami, woli klocki i figurki-odgrywanie rol), drewniane kupowalam w Tesco ich produkcji

Meneq pozdrawiam Cie serdecznie znad filmiku o takoyaki . Dziec chory i spi, wiec od rana ogladam filmiki z ulicznym zarciem w Azji

O jak fajnie! I co? Sprobowalabys? Za takoyaki dalabym sie pokroic tak uwielbiam ;-)
Stary 2015-04-15, 11:52   #926
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
O jak fajnie! I co? Sprobowalabys? Za takoyaki dalabym sie pokroic tak uwielbiam ;-)
Fajnie wyglada, sprobowalabym I ciekawi mnie jeszcze okonomiyaki( nie wiem czy dobrze napisalam :p), co tam wchodzi w sklad? Wyglada mega, moglabym jesc cos takiego na sniadanie . A i jeszcze apetycznie wygladaja takie ala placuszki z pasta z fasoli chyba? Widze, ze duzo w waszej kuchni omletow i nalesnikow- to co lubie
Przegladam tez hinduskie filmiki ale tam jest tak syfiasto i ci przepoceni panowie nie tknelabym nic od nich

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2015-04-15, 11:57   #927
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)

Cytat:
Fajnie wyglada, sprobowalabym I ciekawi mnie jeszcze okonomiyaki( nie wiem czy dobrze napisalam :p), co tam wchodzi w sklad? Wyglada mega, moglabym jesc cos takiego na sniadanie . A i jeszcze apetycznie wygladaja takie ala placuszki z pasta z fasoli chyba? Widze, ze duzo w waszej kuchni omletow i nalesnikow- to co lubie

Przegladam tez hinduskie filmiki ale tam jest tak syfiasto i ci przepoceni panowie nie tknelabym nic od nich

Region, w ktorym mieszkam slynie wlasnie z potraw macznych. Takoyaki tez sa rozne rodzaje, z roznymi sosami. Okonomiyaki to taka japonska a la pizza: stale skladniki to ciasto z bulionem rybno wodorostowym i posiekana kapusta a reszta wedlug uznania (okonomi; yaki to smazone). Jest jeszcze wersja okonomiyaki (to danie z Osaki) z jajkiem na gorze i to pochodzi z Hiroshimy. A jest tego tu pelno!
Te placki z fasola to takie w ksztalcie ryby? Tylko to na slodko jest! Bardzo slodko
Jakbys jadla w lecie na ulicy, to tez wszyscy spoceni ;-) ale to jest norma ;-)

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2015-04-15 o 12:00
Stary 2015-04-15, 12:13   #928
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Region, w ktorym mieszkam slynie wlasnie z potraw macznych. Takoyaki tez sa rozne rodzaje, z roznymi sosami. Okonomiyaki to taka japonska a la pizza: stale skladniki to ciasto z bulionem rybno wodorostowym i posiekana kapusta a reszta wedlug uznania (okonomi; yaki to smazone). Jest jeszcze wersja okonomiyaki (to danie z Osaki) z jajkiem na gorze i to pochodzi z Hiroshimy. A jest tego tu pelno!
Te placki z fasola to takie w ksztalcie ryby? Tylko to na slodko jest! Bardzo slodko
Jakbys jadla w lecie na ulicy, to tez wszyscy spoceni ;-) ale to jest norma ;-)
Widzialam wersje z jajkiem na gorze, z makaronem chyba duza iloscia kapusty i sosu <3.
Te placuszki do bodajze dorayaki, wlasnie z pasta z fasoli( zaraz sobie sprawdze czy w moim miescie sprzedaja cos podobnego).

Wiadomo w kuchni jest goraco i ludzie sie poca ale te hinduskie warunki przekraczaja moja granice tolerancji brudu

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2015-04-15, 12:20   #929
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Widzialam wersje z jajkiem na gorze, z makaronem chyba duza iloscia kapusty i sosu <3.

Te placuszki do bodajze dorayaki, wlasnie z pasta z fasoli( zaraz sobie sprawdze czy w moim miescie sprzedaja cos podobnego).

Wiadomo w kuchni jest goraco i ludzie sie poca ale te hinduskie warunki przekraczaja moja granice tolerancji brudu

Rzeczywiscie jest dorayaki i w ramach tego jest taiyaki (w ksztalcie ryby). Paste z czerwonej fasoli kiedys mozna bylo kupic w Piotrze i Pawle, pozniej tylko problem jak to usmazyc; ja mam wkladki do tostera tego co trojkaty wychodza, wiec moze na pale z tego? Jeszcze jest makaron, racja. Z nim super sa bulki ;-) Jak wygrasz w lotto, to obiecaj, ze przyjedziesz. Razem sie najmemy ;-)

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

W kuchni to sobie mozesz klimatyzacje wlaczyc, na dworze jest ukrop, ze ze wszystkich plynie. Hinduska kuchnie zawsze mozesz w Japonii probowac ;-)
Stary 2015-04-15, 12:30   #930
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Rzeczywiscie jest dorayaki i w ramach tego jest taiyaki (w ksztalcie ryby). Paste z czerwonej fasoli kiedys mozna bylo kupic w Piotrze i Pawle, pozniej tylko problem jak to usmazyc; ja mam wkladki do tostera tego co trojkaty wychodza, wiec moze na pale z tego? Jeszcze jest makaron, racja. Z nim super sa bulki ;-) Jak wygrasz w lotto, to obiecaj, ze przyjedziesz. Razem sie najmemy ;-)

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

W kuchni to sobie mozesz klimatyzacje wlaczyc, na dworze jest ukrop, ze ze wszystkich plynie. Hinduska kuchnie zawsze mozesz w Japonii probowac ;-)

No pewnie Azjatycki trip od dawna jest na mojej liscie : Co zrobie jak juz bede bogata
Aaa widze, ze te placuszki robia nawet w wersji Hello kitty Cos dla mojej kluski

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości