|
|
#901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Mika, ale masz słodką parkę
Cytat:
Cytat:
|
|
#902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czytam ale jakoś weny bral. Wczoraj udało się pójść na spacer, zaliczyłayśmy 1.5 h ale było zimno jak szlak. Do słonka w miare ok ale jak wiało to jakby zero stopni było, tak więc trochę zmarzłyśmy obie. Najlepsz ebyło że my wróciłyśmy a Młoda na rolki się wybierała: okulary przeciwsłoneczne, bluzka na ramiączka i krótkie spodenki. Ponieważ nie przyjęła do wiadomości że jest 10 stopni na zewnątrz, skończyło się telefonem do Tż. Oliwke chyba boli gardło, niby jak pytam to mówi że nie ale jak ją mam na rękach to czuję/słysze jak ciężko przełyka. Chyba jej tantum werde do psikania kupię. Inna sprawa ze mnie gardło boli jak szlak. Wczoraj mała histeria w kąpaniu bo ma faze na samodzielne mycie. Bierze myjkę i tak fajnie się myje: szyje, pod paszkami, nogi, palce, wszystko bardzo dokładnie. Chciałam jej plecy umyć bo tłumacze że ona sama nei da rady no to się rozpłakała. Dzisiaj w pracy mamy robic zdjęcie na temat zróżnicowania. Kiero kazała się wszytskim odwalić: dziewczyny w kwieciste sukienki, faceci biała koszula + krawat. Mega nudne będzie to zdjecia. Ja oczywiście jestem w białej bluzce i spodniach bo nie mam kwiecistej sukienki, nawet kwiecistej bluzki nei mam
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Mika hehe dobre
L tez czasem pyta:a gdzie jest gruba berta hihi Dziewczyny ile elementow puzzli ukladaja Wasze dzieci??? Debrah kupilam sobie gazete Couching extra-wydanie o wychowywaniu dzieci jest swietny artykul o jedzenie,jesli nie uda Ci sie kupic daj znac na pw zrobie Ci skan.Jest tez wywiad z Agnieszka Stein Tobie sie spodoba mi niestety nie leza jej teorie.Nawet jak wczoraj czytalam te gazete i probowalam myslec jej sposobem to w kolejnych artykulach innych psychologow bylo totalne zderzenie Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Wczoraj tak mnie bolała głowa że nie mogłam sobie poradzić. Oczy mnie piekły jakbym miała tam dwa rozgrzane węgle zamiast nich i w środku w głowie to samo,dosłownie czułam jak mi się coś jara pod kopułą Z dobrych wiadomości to wczoraj dostałam decyzję z Gops'u -przyznali mi zasiłek pielęgnacyjny i opiekuńczy także super że się udało Mika-śliczne te twoje dzieciaki Jak sobie radzisz z dwójką? Deli-co się stało? Wszystkie się tu o ciebie martwimy. Gdzie jest Hje??? W ogóle gdzie się połowa dziewczyn z forum podziewa? Całe dnie tu cicho... Ehh oby to jakoś przetrwało bo inaczej cały wątek się sypnie
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie pustawo tu i dawno nie bylo illusion
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
I Ani, Ewulki i Neti- ale ona ma problemy z internetem, wiec inna sytuacja. I kilku innych dziewczyn. Nancy tez malo pisze. Kija. Oj duzo by wymieniac. O Bokeh nie wspomne..
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak Gojka pisze dużo by wymieniać. Szkoda że tak się dzieje ale my tu nic nie zmienimy niestety.
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dobra sprawę to moja 12 elementowych puzli nie złoży. Jak jej pomagam to jakoś idzie ale sama to łączy je jak bądź.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
12 elementowe , wiekszych nie mam. Tylko te 12 już zna, nie wiem jakby było z nowymi.
|
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
12, wiekszych jeszcze nie mamy |
|
|
|
|
#914 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Deli tulę mocno mika cudne masz dzieciaczki mała bardzo się cieszę, że dostaliście te zasiłki też wczoraj miałam słaby dzień:/ marsi 12 elementów, ale muszę być w pobliżu ![]() ogólnie jakoś na puzzle wielkiego zainteresowania nie ma. teraz Jej moja Mama kupiła z peppą zobaczymy dosyć mam już tej pogody:/ wiatr taki, że by łeb urwało. na dworzu dzieci wcale, tylko my chodzimy Hania nie przepuści ;p
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale piździ, a musze rozgrabić całe podwórko...ale nie wiem, czy mi i A. głowy nie urwie..
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba uklada 15-element bez problemu,z moja pomoca uklada 24el,choc byl czas,ze prawie sam je ukladal.
Dziewczyny,ja jestem tylko kiepsko sie czuje... |
|
|
|
#917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do puzli to 24 elementy mamy 30 ale za trudne kaze sobie pomagac Polecam ramkowe z trefla swietne sa ostatnio w biedrze byly 2 szt za 10 zl U nas mala tez niedlugo zyska taki przydomek bo baleronik sie robi Cytat:
Co do radzenia z dwojka tak sobie moj tata na chwile przychodzi , mala jeszcze dużo spi wiec ok najbardziej stresuja mnie wyjazdy na rehabilitacje nie chce malej ciągnąć i kombinujemy ale w poniedziałek moja mama wraca i mam nadzieje ze mi troche pomoże Dziękuję za komplementy dla dzieciaków ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Mozesz polecic jakieś filmiki z instrukcją wiązania chust
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Mika ja tkanej nie mialam,tylko elastyka wiec raczej nie pomoge...
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Mika a ty dajesz radę wyjść z dwójką? Bo do tego to Chyba wózek bliźniaczy trzeba by było ?
Co do wczorajszej dyskusji to taka moja refleksja była z perspektywy tego nie mogącego się ruszyć , podoba mi się pomysł Szaji z tym wózkiem. Arek z nakolkach to też inna sytuacja bo u niego nie ma możliwości chodzenia , zatem od początku rodzicom zależało na samodzielności i ja to w pełni popieram,widziałam go ,aż miło było patrzeć jak się kręci między ludźmi SAM. To wszystko do przemyślenia, odgadania z rehabilitantami, którzy Julka znajdą , i maja więcej takich przypadków na co dzień, więc i swoje wnioski na ten temat na pewno. I też nie jest tak że wózek da mu mega samodzielność , no nie bo kraweznika itp jeszcze sam pewnie nie pokona, może mieć za słabe ręce żeby się na balansie utrzymać. To wszystko wzięło mi się stąd ze jak sama mówisz Julek jest w normie intelektualnej lub powyżej nawet jak wam wychodzi w badaniach a więc Takie unieruchomienie może być źródłem frustracji bo glowa by chciała a nogi nie moga. Ze mną było dokładnie tak samo. Żeby dziewczyny na wątku mogły to sobie wyobrazić wystarczy pomyśleć ze ich dynamicznym dzieciom ktoś zabrał możliwość przemieszczania się samemu. I są tylko na rękach u mamy. Owszem jeśli taki stan rzeczy jest niejako od zawsze to się go łatwiej akceptuje bo nie zna się tego drugiego, ale w drugą stronę też bym nie przesadzala. Mika spoko, ja wiem że wy robicie jak najlepiej potraficie ze sztabem specjalistów za sobą to tylko moje luźne rozważania
|
|
|
|
#920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I tu marzy mi się dom no ale , moze kiedyś ruszymy z budową Co do wozeczka rozwazam taka opcje w zasadzie nigdy nikt nam nie proponował pogadam z naszymi reha co o tym mysla I jestem wdzięczna za wszelkie sugestie z twojej strony i mam wiele pytan ale to moze kiedys uda nam sie spotkac i pogadac
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pstryniu: moja też szaleje z tekstami, wczoraj mi opowiadała ze ma lale która ma roczek więc nie umie jeszcze chodzić i musi ją nieść na raczkach, bo ona się dopiero uczy,malutka jest |
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Marsii 20 el układa sama.
Mamy takie na 30 el. I tez ułoży ale z mała pomocą. U Zuzii to raczej wynika z lenistwa, jakby chciała to te 30 el tez by sama ułożyła. |
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie kupujecie puzzle stacjonarnie? Kiedyś słyszałam o Auchan, gdzieś jeszcze?
|
|
|
|
#924 |
|
Lurker ;)
|
Debrah widzialam wczoraj w biedrze puzzle takie grubsze wlasnie bodajze 30 lub 24 elementy! Fajne, z postaciami bajkowymi Peppa itp, ale na moja kluske za trudne jeszcze, ona sie bardzo wkurza jak nie moze jakiegos wcisnac. Poki co mamy 9 elementowe( ogolem male zainteresowanie puzzlami, woli klocki i figurki-odgrywanie rol), drewniane kupowalam w Tesco ich produkcji
![]() Meneq pozdrawiam Cie serdecznie znad filmiku o takoyaki . Dziec chory i spi, wiec od rana ogladam filmiki z ulicznym zarciem w Azji
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jak fajnie! I co? Sprobowalabys? Za takoyaki dalabym sie pokroic tak uwielbiam ;-) |
|
|
|
|
#926 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
. A i jeszcze apetycznie wygladaja takie ala placuszki z pasta z fasoli chyba? Widze, ze duzo w waszej kuchni omletow i nalesnikow- to co lubie ![]() Przegladam tez hinduskie filmiki ale tam jest tak syfiasto i ci przepoceni panowie nie tknelabym nic od nich
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Cytat:
Region, w ktorym mieszkam slynie wlasnie z potraw macznych. Takoyaki tez sa rozne rodzaje, z roznymi sosami. Okonomiyaki to taka japonska a la pizza: stale skladniki to ciasto z bulionem rybno wodorostowym i posiekana kapusta a reszta wedlug uznania (okonomi; yaki to smazone). Jest jeszcze wersja okonomiyaki (to danie z Osaki) z jajkiem na gorze i to pochodzi z Hiroshimy. A jest tego tu pelno! Te placki z fasola to takie w ksztalcie ryby? Tylko to na slodko jest! Bardzo slodko Jakbys jadla w lecie na ulicy, to tez wszyscy spoceni ;-) ale to jest norma ;-) Edytowane przez meneq Czas edycji: 2015-04-15 o 12:00 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
duza iloscia kapusty i sosu <3.Te placuszki do bodajze dorayaki, wlasnie z pasta z fasoli( zaraz sobie sprawdze czy w moim miescie sprzedaja cos podobnego). Wiadomo w kuchni jest goraco i ludzie sie poca ale te hinduskie warunki przekraczaja moja granice tolerancji brudu
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiscie jest dorayaki i w ramach tego jest taiyaki (w ksztalcie ryby). Paste z czerwonej fasoli kiedys mozna bylo kupic w Piotrze i Pawle, pozniej tylko problem jak to usmazyc; ja mam wkladki do tostera tego co trojkaty wychodza, wiec moze na pale z tego? Jeszcze jest makaron, racja. Z nim super sa bulki ;-) Jak wygrasz w lotto, to obiecaj, ze przyjedziesz. Razem sie najmemy ;-) ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- W kuchni to sobie mozesz klimatyzacje wlaczyc, na dworze jest ukrop, ze ze wszystkich plynie. Hinduska kuchnie zawsze mozesz w Japonii probowac ;-) |
|
|
|
|
#930 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
No pewnie Azjatycki trip od dawna jest na mojej liscie : Co zrobie jak juz bede bogata ![]() ![]() Aaa widze, ze te placuszki robia nawet w wersji Hello kitty
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.

22.05.2008
14.08.2011

Hania nie przepuści ;p
to tylko moje luźne rozważania

. Dziec chory i spi, wiec od rana ogladam filmiki z ulicznym zarciem w Azji
. A i jeszcze apetycznie wygladaja takie ala placuszki z pasta z fasoli chyba? Widze, ze duzo w waszej kuchni omletow i nalesnikow- to co lubie
duza iloscia kapusty i sosu <3.