Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-17, 19:58   #3091
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Bije Was na głowę ja dziś 2 lody rożek + koktajlowe
Ja Bajkę i lodolizaka o smaku pomarańcz-mango mmmmmm....
Stary 2015-04-17, 20:04   #3092
vikicullen
Zadomowienie

Widze ze większość ma zachcianki lodowe ja od kilku dni jem wodnego świderka.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 20:14   #3093
Em_jK
Rozeznanie

Moja Gutka napila się trochę płynu do baniek cześć tez wpadła jej do nosa strasznie płacze i slini się.
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 20:25   #3094
Pasztetnik
Zadomowienie

Lightbulb Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
no pewnie malutka

a mi się zachciało loda kaktusa i wysłałam tż do sklepu zaczynają się zachcianki
Żrem te lody od kilku dni Przedwczoraj wciagnelam chyba 4, dzis poszly pol litra orzech włoski Grycan. Ale najwieksza chcice mam wlasnie na wodniste, najlepiej swiderki mmm
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 20:26   #3095
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Em_jK Pokaż wiadomość
Moja Gutka napila się trochę płynu do baniek cześć tez wpadła jej do nosa strasznie płacze i slini się.
no to nie zła agentka. nauczka bedzie
Stary 2015-04-17, 21:50   #3096
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość

O, to masz już niedługo badanie (skrycie Ci tego zazdroszczę, bo ja w tej zacofanej anglii). A chcesz babeczkę czy chłopaczka bardziej?
Jak lekarz powiedział że dziewczyna chyba to się tak nastawiłam teraz, ale w sumie wszystko mi jedno. Dla chłopaka nic bym nie musiała kupować

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Frik frik jego juz prawie nie ma, wiec nie ma co ratowac. Zostal korzen i nerw na wierzchu. Nie wyrywalam. Ale powoli bede wszystkie wymieniac na sztuczne, bo caly czas musze zaleczac

Dziewczyny Wasze dzieci spia jeszcze w lozeczkach czy w takich normalnych lozkach pojedynczych? Bo my mamy w sumie pojedyncze, ale boje sie ze bedzie spadac z niego, nie wiem czym zaslonic jedna strone ??
Mój w łóżeczku ale częściej z nami. Teraz robimy mu pokój i chce jakieś łóżko ale właśnie nie wiem jakie... Bo on się tak wierci w nocy... Nie znalazłam jeszcze nic sensownego.

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Dziń dybry
Nie spie juz od 5:40

No niestety, amalgamat ma niewiele rteci ale przez to pod wplywem temperatury zmienia obietosc i czesto wlasnie lubil wypadac, tez tak mialam
Moj wujek kiedys jechal w wielki mroz nagrzanym w srodku autem, nagle otworzyl okno by kogos zawolac z ulicy i jak otworzyl usta to ząb z tym g*wnem normalnie mu eksplodowal Nie dajcie tego paskudztwa ładowac sobie w zeby

Nie ma sie co bac usuwania, mialam juz w zyciu usuniete 2 szóstki i ósemke. Nienawidze dentystow panicznie sie boje (chodze do dentysty-chirurga bo mi nie dziala to zwykle znieczulenie) i tak jak przy leczeniu panika i omdlewanie, tak usuwanie kocham Nie ma krwotokow, nic nie boli jak zejdzie znieczulenie.

Ósemki mi wyszly wszystkie juz w gimnazjum Szybko bylam "mądra" Jestem w szoku jak slysze ze niektorym moim kolezankom wychodza z 15 lat pozniej niz mi No ale przez to zdazyly (jak to osemki ) mi juz zgnic, jedna usunelam w liceum, druga zostal sam martwy korzen i tez musze usunac jak urodze, a dwie pozostale sa na maksa borowane i zalepione plombami

Tez chce za jakis czas powymieniac zęby na sztuczne. Po tych amalgamatach sa cale poplombowane, co drugi leczony juz kanalowo Teraz koszt sztucznego to ok. kilka stow max a swiety spokoj i nie trzeba $ wywalac na leczenia w kolko
Ja mam 27 lat i w zeszłym roku mi wyszły 2 ósemki a 2 jeszcze nie mam
Wszystkie do usunięcia bo miałam aparat i lepiej dmuchać na zimne żeby nie było problemu. Tylko najpierw mi wypadła ciąża, później karmienie a teraz druga ciąża i jeszcze nie usunęłam

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 21:59   #3097
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Ojoj wszystko ok?
Stary 2015-04-17, 22:04   #3098
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Dlaczego ja ciągle słyszę jak mi bije serce Aż mi po uszach wali, a ciśnienie w miarę ok. Ja wiem, ze jest więcej krwi w ciąży, ale to aż tak?
Mam tak samo.
Ja mam zawsze niskie ciśnienie i wysoki puls a w ciąży to już w ogóle. Teraz zawsze ok 85/60 puls 90 w górę. W pierwszej ciąży było to samo, miałam holtera 2 razy, echo serca, jakaś arytmia wyszła, uspokoiło się po 20 tyg. Już nie czułam takiego kołatania ale dalej ciśnienie niskie i puls podwyższony. Teraz już trochę lepiej pod tym względem się czuje niż w pierwszym trymestrze ale jeszcze nie całkiem ok.

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość

U nas jest tak ze cala ciąża plus rok później darmowe leki na receptę i dentysta; ) chociaż tyle : 😂
Tylko u was wszystko leczą paracetamolem

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
my w grudniu zlożyliśmy lózeczko do piwnicy. teraz Karol śpi na duzym materacu, ma pościel z zygzakiem i zlomkiem i jest szczęśliwy

o tej samej mnie Karol obudził teksem"mama mleko"
Niezły pomysł!

Stary 2015-04-17, 22:19   #3099
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Z tego co pamiętam to dopiero po 20 tyg sprawdza serce doplerem, dlatego teraz nie chce mi się iść :p w ciąży z Lily chodziłam bo miałam wtedy wolne z pracy hehe

A ja bede się tak denerwować przez 6 tyg jeszcze a w dodatku plamie wiec chyba zwariuje za około hmmm 3 dni :p

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Malinowa czekaj no chwile jeszcze to Ci wykracze :p
Byłam u tej położnej. Nudy na pudy, ALE pyta sie mnie nagle, czy chce posłuchać serduszka Az mnie zatkało Ale ładnie biło, więc chociaż coś, żeby przetrwać kolejne kilka tyg. Mam ochotę wyściskać tego maluszka
Może też się przejdz na to w 16 tygodniu, a kto wie, może dadzą Ci posłuchać serca? Fakt, fajnie, bo wolne z pracy, ale ja miałam w tak głupiej godzinie, ze musiałam wracać. A korki w obie strony

Cytat:
Dzis w pracy przyszly cukierki firmowe dla klientow, wszamalam dwie wielkie landryny pod rzad i z pol h pozniej siedze i czuje co chwila tylko "ala" bo cos mi miesnie maltretuje od srodka

Ee, mala, to co robi plec przy Tobie na I stronie jak Ty zero potwierdzenia od gina masz Mialo nie byc przeczuc Innym powtarzala ze wysylamy Em tylko potwierdzone a sama cicho siedzi z marzeniami, lawirantka jedna Za kare przepowiadam Ci na nastepnym usg chłopczyka z duuużym pindolkiem
dobre z tym pindolkiem lol

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Tylko u was wszystko leczą paracetamolem
Hehe celna uwaga Ja jestem tu 3,5 roku i nigdy nie miałam na nic recepty. Fakt, że do chorowitych nie należę, ale jednak. Myślę, że nie załapię się na tą ciążową promocję receptową
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 22:19   #3100
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm w uk na każdym wózku jest ostrzeżenie żeby gondoli używać do 6 msc -później jest to uznawane za niebezpieczne bo dziecko podnoszące się do siadania powinno być pasami przypiete. Kiedyś jak czekalam na bilans z małą wyszła health visitor i zaczęła ochrzaniac laske ze ma za duże dziecko w gondoli i ze jak wypadnie albo co to ja zamkna a ona ze dziec nie siedzi jeszcze a ona jej pojasniala ze nie musi siedzieć tylko probowac siadać i trzymać glowe bez problemu a to juz każde dziecko w wieku 6 msc potrafi -jeśli nie to znaczy ze jest problem.
W każdym razie nie wiem -moja lila niestety zaczęła się podrywać do siadania ledwo 3 msc mając (5 jak juz siedziała zupełnie sama) wiec szybko musiałam ja pasami przypinac aczkolwiek 'normalnego dziecka bym pewnie dłużej niż 6 msc nie trzymała w gondoli i tak
Głupota. Dziecko powinno leżeć na płasko aż będzie umiało samo usiąść.
Jak się nie mieści w gondoli to na płasko w spacerówce. Dziecka się nie sadza. Prawidłowe siadanie u dziecka to siadanie z czworaka. Ewentualnie siadanie bokiem. Podciąganie się do siadu jest nieprawidłowe ale siłą dziecka nie powstrzymasz i wiele dzieci tak siada.

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
no pewnie malutka

a mi się zachciało loda kaktusa i wysłałam tż do sklepu zaczynają się zachcianki
Przeczytałam loda kut**sa

Cytat:
O kurcze? Daj jej dużo pić. Albo może wymioty sprowokować.... Biedna

Stary 2015-04-17, 22:23   #3101
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Jak się nie mieści w gondoli to na płasko w spacerówce. Dziecka się nie sadza. Prawidłowe siadanie u dziecka to siadanie z czworaka. Ewentualnie siadanie bokiem. Podciąganie się do siadu jest nieprawidłowe ale siłą dziecka nie powstrzymasz i wiele dzieci tak siada.

No ona nie mówiła ze dziecko ma siadać tylko ze ma być przypiete pasami :p oczywiście ze większość matek przypnie dziecko w miarę płaskiej pozycji w spacerówce - w gondolce z reguły ich brak chociaż widziałam ze zaczynają się pojawiać takie z pasem
Stary 2015-04-17, 22:28   #3102
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
No ona nie mówiła ze dziecko ma siadać tylko ze ma być przypiete pasami :p oczywiście ze większość matek przypnie dziecko w miarę płaskiej pozycji w spacerówce - w gondolce z reguły ich brak chociaż widziałam ze zaczynają się pojawiać takie z pasem
Można nawet kupić takie szelki jak do chodzenia i samemu przyczepić. Wg mnie jeśli dziecko ma miejsce w gondoli to jest to zdrowsze dla jego kręgosłupa niż spacerówka. Poza tym wiele spacerówek nie rozkłada się zupełnie na płasko.

Stary 2015-04-17, 22:42   #3103
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Można nawet kupić takie szelki jak do chodzenia i samemu przyczepić. Wg mnie jeśli dziecko ma miejsce w gondoli to jest to zdrowsze dla jego kręgosłupa niż spacerówka. Poza tym wiele spacerówek nie rozkłada się zupełnie na płasko.
Kochana to już za duża filozofia tutaj w uk -tu to są granice ze po 6 miesiącu dziecko robi to i tamto, po 12tym tamto i to itd. Jest tabelka hehe
Stary 2015-04-18, 00:14   #3104
Em_jK
Rozeznanie

Z Gutką lepiej. Uff
Ale się zestresowałam... Jak sobie pomyślę, że jeszcze dwa takie ancymonki będę miała to mi słabo

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Bardzo proszę o wysyłanie daty kolejnej wizyty i informacje czy będzie ona z usg czy nie

I o podanie płci jeżeli kolejna mamusia juz ja poznała

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:49 ----------

Poprawiłam pierwsza stronę. Napiszcie proszę czy tak może zostać

Dobranoc!
05.04.2013 - Gucia
Stary 2015-04-18, 01:15   #3105
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Dokładnie, ja mojej Oli nie sadzałam puki nie zaczęła sama siadać. A sama zaczęła mając 8 miesięcy. Podwyższenia w gondoli nie używałam, bo po prostu szkoda mi było dziecka kręgosłupa.
Ona w wieku 3 miesięcy też się sięgała do śniadania, się najzwyczajniej spróbowałam w zapędach.

Cytat:
Moja jeździła w gondoli puki się mieściła, potem płaska spacerowka.

Cytat:
Kochana to już za duża filozofia tutaj w uk -tu to są granice ze po 6 miesiącu dziecko robi to i tamto, po 12tym tamto i to itd. Jest tabelka hehe
A w Polsce to jest inaczej? Na 6 miesięcy ma siedzieć, na roczek chodzić. Jak mnie przy małej irytowała ta presja społeczeństwa. I wyścig szczurów, które dziecko szybciej.
Nie ważne, że potem wszystko jest do rehabilitacji, bo dziecko sadzane, porowadzane, ważne że sprostało wymogom społeczeństwa.
U nas była w ogóle dziwna sytuacja, bo moja Ola i kuzyna męża dziecko są dzień po dniu i oczywiście porównywanie było na całego (zwłaszcza babcia męża ). A ten mały miał trochę problemów i był rehabilitowany trochę, zaczął chodzić w wieku 18 m(kij, że w normie, a gadania było tyle). Myślę, że mu to na dobre wyszło, bo układ kostny był przygotowany do chodzenia.
Teraz koleżanka z synem (tydzień młodszy od mojej Oli) była u ortopedy i rehabilitanta: łopatki do rehabilitacji, kręgosłup lekko krzywy, stopy do rehabilitacji. Padło pytanie, kiedy mały zaczoł wstawać i chodzić. Na 9.5 miesiąca i to są właśnie skutki, bo za wcześnie i dziecko trzeba było stopować. Rehabilitantka mówiła, że najlepiej jak dziecko zaczyna chodzić w wieku 18 miesięcy. Teraz chcą normę wydłużyć do 21 miesięcy (w chwili obecnej to 18 miesięcy ).
Dlatego presję trzeba mieć w poważaniu i myśleć o zdrowiu dziecka na przyszłość. I jak dziecko się za szybko do czegoś śpieszy to stopować, a nasze dzieci kiedyś nam za to podziękują.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 06:02   #3106
littlevenus
Raczkowanie

Dzien dobry! Ja oczy jak 5 zł od 5.30 plan na dzis mam taki- z lekka chałupę ogarnac, jakies pranie wstawić i najważniejsze- upiec rogaliki drożdżowe z jabłkiem i cynamonem Aż mi się śnił ten smak!!!
Stary 2015-04-18, 06:22   #3107
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja mojej Oli nie sadzałam puki nie zaczęła sama siadać. A sama zaczęła mając 8 miesięcy. Podwyższenia w gondoli nie używałam, bo po prostu szkoda mi było dziecka kręgosłupa.
Ona w wieku 3 miesięcy też się sięgała do śniadania, się najzwyczajniej spróbowałam w zapędach.

Moja jeździła w gondoli puki się mieściła, potem płaska spacerowka.

A w Polsce to jest inaczej? Na 6 miesięcy ma siedzieć, na roczek chodzić. Jak mnie przy małej irytowała ta presja społeczeństwa. I wyścig szczurów, które dziecko szybciej.
Nie ważne, że potem wszystko jest do rehabilitacji, bo dziecko sadzane, porowadzane, ważne że sprostało wymogom społeczeństwa.
U nas była w ogóle dziwna sytuacja, bo moja Ola i kuzyna męża dziecko są dzień po dniu i oczywiście porównywanie było na całego (zwłaszcza babcia męża ). A ten mały miał trochę problemów i był rehabilitowany trochę, zaczął chodzić w wieku 18 m(kij, że w normie, a gadania było tyle). Myślę, że mu to na dobre wyszło, bo układ kostny był przygotowany do chodzenia.
Teraz koleżanka z synem (tydzień młodszy od mojej Oli) była u ortopedy i rehabilitanta: łopatki do rehabilitacji, kręgosłup lekko krzywy, stopy do rehabilitacji. Padło pytanie, kiedy mały zaczoł wstawać i chodzić. Na 9.5 miesiąca i to są właśnie skutki, bo za wcześnie i dziecko trzeba było stopować. Rehabilitantka mówiła, że najlepiej jak dziecko zaczyna chodzić w wieku 18 miesięcy. Teraz chcą normę wydłużyć do 21 miesięcy (w chwili obecnej to 18 miesięcy ).
Dlatego presję trzeba mieć w poważaniu i myśleć o zdrowiu dziecka na przyszłość. I jak dziecko się za szybko do czegoś śpieszy to stopować, a nasze dzieci kiedyś nam za to podziękują.
Mój mały jeździł w gondoli trochę ponad 7 miesięcy, później już mi się nie mieścił. późno zaczął siadać, raczkował jak miał 10 mscy, chodzić jak skończył 15 mscy. Też się nasłuchałam: jak to 12/13/14/15- miesięcy i nie chodzi? A może za uszy go miałam prowadzać żeby tylko był w pozycji pionowej.
Mikuś miał wzmożone napięcie mięśniowe obwodowe, chodziliśmy na ćwiczenia od 2 miesiąca życia więc i tak uważam że całkiem fajnie mu poszedł rozwój fizyczny.
Mam nadzieje że jakieś klocki nie wyjdą w przyszłości

Stary 2015-04-18, 06:30   #3108
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
heheh głodnemu chleb na myśli

Dzień dobry kochane

Chyba się gdzieś wybiorę dzisiaj, bo plamienia nie ma jak na razie tfu tfu... i oby nie było a słońce mi wali po oczach

Em
to się Gutka sama wystraszyła biedna. Może już nie będzie piła byle czego. JA tez sie kiedyś napiłam tego płynu za dzieciaka. Potwierdzam, że nic dobrego i miłego bleeee Poźniej mi bąbelki nosem szły i sama nie wiem czy ze smarów bo wyłam niemiłosiernie czy to z płynu bańki hehhe teraz śmieszne ale wtedy nie. WIęcej się przynajmniej nie napiłam niczego takiego, bo w głowie na długo został ten posmak

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Wy tak gadacie o dzieciach a ja co raz bardziej zdaję sobie sprawy z tego jak ja nic nie wiem Ja poproszę instrukcję obsługi przy porodzie
Stary 2015-04-18, 06:51   #3109
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
heheh głodnemu chleb na myśli

Dzień dobry kochane

Chyba się gdzieś wybiorę dzisiaj, bo plamienia nie ma jak na razie tfu tfu... i oby nie było a słońce mi wali po oczach

Em

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

[/COLOR]Wy tak gadacie o dzieciach a ja co raz bardziej zdaję sobie sprawy z tego jak ja nic nie wiem Ja poproszę instrukcję obsługi przy porodzie
Słonce? Jakie słońce. U mnie chmury, dużo chmur
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-18, 07:02   #3110
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Słonce? Jakie słońce. U mnie chmury, dużo chmur
U mnie tez juz naszły chmurzyska. Sie dowiedziały że chcę wyjść sobie Jeszcze nadzieja, że przejdą
Stary 2015-04-18, 07:14   #3111
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
U mnie tez juz naszły chmurzyska. Sie dowiedziały że chcę wyjść sobie Jeszcze nadzieja, że przejdą
U nas miało padać, ale deszcz powedrował gdzieś indziej. Za to chłodno kurcze. Do 10 stopni. Brrr
Lecę na bazarek.

Edytowane przez rita_k
Czas edycji: 2015-04-18 o 07:16 Powód: Dopisanie
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 07:22   #3112
Em_jK
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Ale moje małe mnie dziś posmyrały
Kocham to uczucie! Dzień odrazu lepszy

A teraz moje ogłoszenie, zaczynam powtarzać się jak stara płyta

Dziewczyny proszę o wysłanie PW z datami waszych wizyt i info czy jest ona z usg czy bez to dopisze was do kalendarza wizyt.

A te mamusie co mają zasugerowaną płeć przez lekarza proszę o wysłanie info z płcią. Dziękuję!
05.04.2013 - Gucia
Stary 2015-04-18, 07:23   #3113
Libra2
Zadomowienie

Witam się i ja.

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Ja oczy jak 5 zł od 5.30 plan na dzis mam taki- z lekka chałupę ogarnac, jakies pranie wstawić i najważniejsze- upiec rogaliki drożdżowe z jabłkiem i cynamonem Aż mi się śnił ten smak!!!
To mamy podobne plany na dziś.Do tego narobiłaś mi smaka na coś drożdżowego i chyba zrobię cinnamon buns .

Cytat:

Wy tak gadacie o dzieciach a ja co raz bardziej zdaję sobie sprawy z tego jak ja nic nie wiem Ja poproszę instrukcję obsługi przy porodzie
Też nic nie wiem ale na razie o tym nie myślę.W ogóle czytałam że możecie wybrać czy będziecie miały CC czy urodzicie siłami natury.Ja się zdecydowałam ze będę rodzić w swoim mieście rodzinnym bo moja mam jest położną i liczę że mi trochę pomoże jak nie będę umiała sobie poradzić ale tam nie takiego wypasu.Przychodzisz i jak wszystko ok.to rodzisz nie ma że boli.Cesarskie tylko w razie zagrożenia albo jak chodzisz prywatnie do lekarza to może jak będzie miał dobry humor to zrobi.O znieczuleniu nie ma nawet co marzyć...Taka trochę głęboka komuna,vaccum,nacinanie krocz i takie tam przyjemności.

Edytowane przez Libra2
Czas edycji: 2015-04-18 o 07:23 Powód: literówka
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 07:31   #3114
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie wiem, nie znam się, to moja pierwsza ciąża, wiem tylko że moja koleżanka urodziła w listopadzie i jeszcze młodemu jest za zimno w spacerówce, a właśnie Nano mają. Wychodzi na to, że w gondoli jest większa możliwość opatulenia, zapakowania dzidziola odpowiednio.
Te spacerowki z wozka 3w1 sa szczelne sa spiwory specjalne do spacerowkek grube i cieple, i jeszcze te pokrowce szczelne.
Chyba nie ma czegos takiego jak za zimno na spacerowke :P

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Nie no już bez przesady. Ja młodą urodziłam na początku grudnia, jakoś w kwietniu przeniosłam ją do spacerówki i jeździła na płasko w misiowym kombinezonie HM i zwykle bez przykrycia. W marcu jeździła e gondoli bez osłonki tylko pod cienkim kciukiem. Przez całą pierwszą zimę używałam kombinezonu i cieniutkiego kocyka, i osłonki, na pierwsze 2-3 spacery dawałam kocyk gruby . Osłonki na spacerówkę używaliśmy dopiero na zimę.
No, ale ja nie mam tendencji do przegrzewania dziecka jak ludzie w Polsce. Na temat czapek przez okrągły to już nie będę nic pisać. Zaznaczę oczywiście, ze mala wcale nie choruje.
No mam to samo ja urodzilam 16.01 byly wtedy mega mrozy i wystawialam mala normalnie na balkon na pol h wyszla bym na dwor ale czesto bylam sama w domu i nie mial mi kto znosic wozka z 4 pietra jak widze jak te matki ubieraja dzieci to jestem w szoku ... dziecko sie poci przewieje i chore i pelno potowek do tego.
Jest taka zasada dziecko lezace jedna warstwa wiecej niz my
Dziecko siedzace tak samo jak my
Dzidcki biegajace jedna warstwa mniej.
Nie raz widze na miescie jeszcze spiwory czapy zimowe , ubralaby sie tak matka to by w minute sie spocila.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Witam sie z rana nie wyspana
tz na sluzbie wiec ja smutna sobota.
Bylismy na szybkich i wscieklych 4DX i suuuuper trzepalo fotelami ale napewno nie bylo to niebezpieczne dla ciezarnej , nawet byla jakas w zaawansowanej ciazy i siedziala caly seans moglo byc jej troche nie wygodnie przy bujaniu.
Bylam w h&m chcialam kupic jeansy ciazowe ale bylo mi szooda 150zl na kilka msc ... w lato w spodniach chodzic nie bede i sobie darowalam chociaz fajne byly

Edytowane przez AgatkaSz
Czas edycji: 2015-04-18 o 08:26
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 07:36   #3115
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Wy tu o lodach a ja wczoraj,skończyłam prawie litrowe carte'dory .Dzisiaj mi się zachciało nutelli z chlebem razowym .Właśnie kończę 3 kromkę...
Cytat:
Ja Bajkę i lodolizaka o smaku pomarańcz-mango mmmmmm....
Cytat:
Żrem te lody od kilku dni Przedwczoraj wciagnelam chyba 4, dzis poszly pol litra orzech włoski Grycan. Ale najwieksza chcice mam wlasnie na wodniste, najlepiej swiderki mmm
eh a myslalam ze to ja rekordy bije z tymi lodami ulzylo mi
a z Rafalem w ciazy wcale mnie nie ciagnelo do lodow

Cytat:
wszytsko samo pryzjdzie jestes kobitka masz instynkt

Em_jk przynajmiej masz dziecko nauczone zeby nie pic takich g....

dziewczyny czy wy macie takie poczucie ze wygladacie jak kocmoluchy grubbe na nic sily nie macie itp ja juz jestm zla na siebie ze nie mam sily zmienic torebki i chodze w kolko w tej samej i w tych samch ciuchach bo nie mam sily sobie w szafie poprzymierzac
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 07:40   #3116
mala29lll
Zakorzenienie

Agatka mimo, ze nie miałam doświadczenia z dziećmi takiego to szlag mnie trafiał jak na dworze wrzątek prawie, mamusia ubrana jak na plażę a dziecko na długi rękaw i kocyk. No masakra. Tak sobie pomyślałam zawsze Sama się owiń teraz w koń durna babo

Libra ja nie wiem czy będę miała wybór czy od razu na stół. Jak dzidzi cokolwiek będzie groziło to ok ale jak będzie wszystko dobrze to wolę SN niż pocięty brzuch
Stary 2015-04-18, 07:41   #3117
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Te spacerowki z wozka 3w1 sa szczelne sa spiwory specjalne do spacerowkek grube i cieple, i jeszcze te pokrowce szczelne.
Chyba nie ma czegos takiego jak za zimno na zpacerowke :P

No mam to samo ja urodzilam 16.01 byly wtedy mega mrozy i wystawialam mala normalnie na balkon na pol h wyszla bym na dwor ale czesto bylam sama w domu i nie mial mi kto znosic wozka z 4 pietra jak widze jak te matki ubieraja dzieci to jestem w szoku ... dziecko sie poci przewieje i chore i pelno potowek do tego.
Jest taka zasada dziecko lezace jedna warstwa wiecej niz my
Dziecko siedzace tak samo jak my
Dzidcki biegajace jedna warstwa mniej.
Nie raz widze na miescie jeszcze spiwory czapy zimowe , ubralaby sie tak matka to by w minute sie spocila.
wydaje mi sie tylko ze na wiatr te spacoerowki ktore sa kubelkowe i maja male budki sa slabsze te bardziej zabudowane oslaniaja dziecko jak jest wiekszy wiatr latem czy wiosna/jesien jak juz tych spiworkow sie nie nosi
ja mialam wlasnie taka a kolezanka zabudowana i moj mial poliki czerowne owiane a jej nie
a systemu z wasrstwa mniej jak dizecko biega nie slyszalam tylko zawse warstwa wiecej niz my
ale tez to lipa z tym bo dziecko nie beignie caly czas moj bigal poznije siadal w wozku
zreszta poki dziecko sypia w wozku trzeba miec cos cieplejszego bo podczas snu to zimno
Stary 2015-04-18, 07:42   #3118
Pasztetnik
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczynki

Celebruje dzis wolny dzien siedzac nadal w łóżku
Własnie zjadlam na sniadanie loda kaktus, za chwile pewnie zacznie sie brykanie w brzuszku Podgrzalam tez pyszna pizze od wczoraj, z pieczarkami, oliwkami, feta, pomidorami i czosnkiem, plus nawalilam na nią pełno rucoli, mniam

Wgl to wrocil mi apetyt
Wczoraj w pracy (mamy obok taka fajna restauracje co sie samemu naklada na wage), to zjadlam ze smakiem i ziemniaczki i troche sałatki, makaron z pieczarkami, pomidorki pieczone, kluske śląską, a jakie to wszystko było pyszne

Jutro w Gdańsku mamy weekend za pół ceny i chcemy iść z TZ na wyżeranko
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 07:47   #3119
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Pasztetnik mi tez jak mdlosci przeszly to mam teraz mega apetyt bede grubsza jak wyzsza
Stary 2015-04-18, 07:49   #3120
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam to samo, na szkole rodzenia podobno dają instrukcję
Wszystkie pierworódki już są zapisane ? Bo ja mam problem nawet z wyborem szpitala :/

Mała jak tam poduszka, dalej nie sikasz w nocy ? Miałam przerw dosłownie 2-3 dni, dziś w nocy znowu 6 sikanych spacerków

Cytat:
Hej dziewczyny

Ale moje małe mnie dziś posmyrały
Kocham to uczucie! Dzień odrazu lepszy
A ja jeszcze nic a nic, a to juz 17 tydzień

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy macie takie poczucie ze wygladacie jak kocmoluchy grubbe na nic sily nie macie itp ja juz jestm zla na siebie ze nie mam sily zmienic torebki i chodze w kolko w tej samej i w tych samch ciuchach bo nie mam sily sobie w szafie poprzymierzac
Ja coraz bardziej, jestem mega żarta i przytyłam już 4 kg Najbardziej widać właśnie po brzuchu, ale na buzi też mi po mału wychodzi. Wiem, że powinnam się powstrzymać, ale co mam zrobić jak od początku mam apetyt i to głównie na kanapki/zapiekanki itp Mam ciągle głodna chodzić ?

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-04-18 o 07:58
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości