|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II
Ja Bajkę i lodolizaka o smaku pomarańcz-mango mmmmmm....
![]()
#3092 |
Zadomowienie
|
Widze ze większość ma zachcianki lodowe
![]()
#3093 |
Rozeznanie
|
Moja Gutka napila się trochę płynu do baniek cześć tez wpadła jej do nosa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3095 |
Zakorzenienie
|
no to nie zła agentka. nauczka bedzie
#3096 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkie do usunięcia bo miałam aparat i lepiej dmuchać na zimne żeby nie było problemu. Tylko najpierw mi wypadła ciąża, później karmienie a teraz druga ciąża i jeszcze nie usunęłam
![]() |
#3097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam zawsze niskie ciśnienie i wysoki puls a w ciąży to już w ogóle. Teraz zawsze ok 85/60 puls 90 w górę. W pierwszej ciąży było to samo, miałam holtera 2 razy, echo serca, jakaś arytmia wyszła, uspokoiło się po 20 tyg. Już nie czułam takiego kołatania ale dalej ciśnienie niskie i puls podwyższony. Teraz już trochę lepiej pod tym względem się czuje niż w pierwszym trymestrze ale jeszcze nie całkiem ok. Cytat:
![]() Niezły pomysł!
![]() |
#3099 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może też się przejdz na to w 16 tygodniu, a kto wie, może dadzą Ci posłuchać serca? Fakt, fajnie, bo wolne z pracy, ale ja miałam w tak głupiej godzinie, ze musiałam wracać. A korki w obie strony ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Hehe celna uwaga ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak się nie mieści w gondoli to na płasko w spacerówce. Dziecka się nie sadza. Prawidłowe siadanie u dziecka to siadanie z czworaka. Ewentualnie siadanie bokiem. Podciąganie się do siadu jest nieprawidłowe ale siłą dziecka nie powstrzymasz i wiele dzieci tak siada. Cytat:
![]() O kurcze? Daj jej dużo pić. Albo może wymioty sprowokować.... Biedna
![]() |
#3101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Wtajemniczenie
|
Można nawet kupić takie szelki jak do chodzenia i samemu przyczepić. Wg mnie jeśli dziecko ma miejsce w gondoli to jest to zdrowsze dla jego kręgosłupa niż spacerówka. Poza tym wiele spacerówek nie rozkłada się zupełnie na płasko.
#3103 |
Zadomowienie
|
Kochana to już za duża filozofia tutaj w uk -tu to są granice ze po 6 miesiącu dziecko robi to i tamto, po 12tym tamto i to itd. Jest tabelka hehe
![]() |
#3104 |
Rozeznanie
|
Z Gutką lepiej. Uff
![]() Ale się zestresowałam... Jak sobie pomyślę, że jeszcze dwa takie ancymonki będę miała to mi słabo ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Bardzo proszę o wysyłanie daty kolejnej wizyty i informacje czy będzie ona z usg czy nie ![]() I o podanie płci jeżeli kolejna mamusia juz ja poznała ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:49 ---------- Poprawiłam pierwsza stronę. Napiszcie proszę czy tak może zostać ![]() Dobranoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona w wieku 3 miesięcy też się sięgała do śniadania, się najzwyczajniej spróbowałam w zapędach. Cytat:
Cytat:
Nie ważne, że potem wszystko jest do rehabilitacji, bo dziecko sadzane, porowadzane, ważne że sprostało wymogom społeczeństwa. U nas była w ogóle dziwna sytuacja, bo moja Ola i kuzyna męża dziecko są dzień po dniu i oczywiście porównywanie było na całego (zwłaszcza babcia męża ). A ten mały miał trochę problemów i był rehabilitowany trochę, zaczął chodzić w wieku 18 m(kij, że w normie, a gadania było tyle). Myślę, że mu to na dobre wyszło, bo układ kostny był przygotowany do chodzenia. Teraz koleżanka z synem (tydzień młodszy od mojej Oli) była u ortopedy i rehabilitanta: łopatki do rehabilitacji, kręgosłup lekko krzywy, stopy do rehabilitacji. Padło pytanie, kiedy mały zaczoł wstawać i chodzić. Na 9.5 miesiąca i to są właśnie skutki, bo za wcześnie i dziecko trzeba było stopować. Rehabilitantka mówiła, że najlepiej jak dziecko zaczyna chodzić w wieku 18 miesięcy. Teraz chcą normę wydłużyć do 21 miesięcy (w chwili obecnej to 18 miesięcy ). Dlatego presję trzeba mieć w poważaniu i myśleć o zdrowiu dziecka na przyszłość. I jak dziecko się za szybko do czegoś śpieszy to stopować, a nasze dzieci kiedyś nam za to podziękują. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry! Ja oczy jak 5 zł od 5.30
![]() ![]()
#3107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mikuś miał wzmożone napięcie mięśniowe obwodowe, chodziliśmy na ćwiczenia od 2 miesiąca życia więc i tak uważam że całkiem fajnie mu poszedł rozwój fizyczny. Mam nadzieje że jakieś klocki nie wyjdą w przyszłości
![]() |
#3108 |
Zakorzenienie
|
heheh głodnemu chleb na myśli
![]() Dzień dobry kochane ![]() Chyba się gdzieś wybiorę dzisiaj, bo plamienia nie ma jak na razie tfu tfu... i oby nie było a słońce mi wali po oczach ![]() Em to się Gutka sama wystraszyła biedna. Może już nie będzie piła byle czego. JA tez sie kiedyś napiłam tego płynu za dzieciaka. Potwierdzam, że nic dobrego i miłego bleeee Poźniej mi bąbelki nosem szły i sama nie wiem czy ze smarów bo wyłam niemiłosiernie czy to z płynu bańki hehhe teraz śmieszne ale wtedy nie. WIęcej się przynajmniej nie napiłam niczego takiego, bo w głowie na długo został ten posmak ![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Wy tak gadacie o dzieciach a ja co raz bardziej zdaję sobie sprawy z tego jak ja nic nie wiem ![]() ![]()
#3109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez juz naszły chmurzyska. Sie dowiedziały że chcę wyjść sobie
![]() ![]()
#3111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lecę na bazarek. ![]() Edytowane przez rita_k Czas edycji: 2015-04-18 o 07:16 Powód: Dopisanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ale moje małe mnie dziś posmyrały ![]() Kocham to uczucie! Dzień odrazu lepszy ![]() A teraz moje ogłoszenie, zaczynam powtarzać się jak stara płyta Dziewczyny proszę o wysłanie PW z datami waszych wizyt i info czy jest ona z usg czy bez to dopisze was do kalendarza wizyt. A te mamusie co mają zasugerowaną płeć przez lekarza proszę o wysłanie info z płcią. Dziękuję! |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | ||
Zadomowienie
|
Witam się i ja.
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2015-04-18 o 07:23 Powód: literówka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba nie ma czegos takiego jak za zimno na spacerowke :P Cytat:
![]() Jest taka zasada dziecko lezace jedna warstwa wiecej niz my Dziecko siedzace tak samo jak my Dzidcki biegajace jedna warstwa mniej. Nie raz widze na miescie jeszcze spiwory czapy zimowe , ubralaby sie tak matka to by w minute sie spocila. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Witam sie z rana nie wyspana ![]() tz na sluzbie wiec ja smutna sobota. Bylismy na szybkich i wscieklych 4DX i suuuuper ![]() ![]() Bylam w h&m chcialam kupic jeansy ciazowe ale bylo mi szooda 150zl na kilka msc ... w lato w spodniach chodzic nie bede i sobie darowalam chociaz fajne byly ![]()
16.01.2014r. Inga ![]() 14.10.2015r. Nel <3 02.2017r. maleństwo <3 Edytowane przez AgatkaSz Czas edycji: 2015-04-18 o 08:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a z Rafalem w ciazy wcale mnie nie ciagnelo do lodow Cytat:
Em_jk przynajmiej masz dziecko nauczone zeby nie pic takich g.... ![]() dziewczyny czy wy macie takie poczucie ze wygladacie jak kocmoluchy grubbe na nic sily nie macie itp ja juz jestm zla na siebie ze nie mam sily zmienic torebki i chodze w kolko w tej samej i w tych samch ciuchach bo nie mam sily sobie w szafie poprzymierzac |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Zakorzenienie
|
Agatka mimo, ze nie miałam doświadczenia z dziećmi takiego to szlag mnie trafiał jak na dworze wrzątek prawie, mamusia ubrana jak na plażę a dziecko na długi rękaw i kocyk. No masakra. Tak sobie pomyślałam zawsze Sama się owiń teraz w koń durna babo
![]() Libra ja nie wiem czy będę miała wybór czy od razu na stół. Jak dzidzi cokolwiek będzie groziło to ok ale jak będzie wszystko dobrze to wolę SN niż pocięty brzuch
#3117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mialam wlasnie taka a kolezanka zabudowana i moj mial poliki czerowne owiane a jej nie a systemu z wasrstwa mniej jak dizecko biega nie slyszalam tylko zawse warstwa wiecej niz my ale tez to lipa z tym bo dziecko nie beignie caly czas moj bigal poznije siadal w wozku zreszta poki dziecko sypia w wozku trzeba miec cos cieplejszego bo podczas snu to zimno |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczynki
![]() ![]() Celebruje dzis wolny dzien siedzac nadal w łóżku ![]() Własnie zjadlam na sniadanie loda kaktus, za chwile pewnie zacznie sie brykanie w brzuszku ![]() ![]() Wgl to wrocil mi apetyt ![]() Wczoraj w pracy (mamy obok taka fajna restauracje co sie samemu naklada na wage), to zjadlam ze smakiem i ziemniaczki i troche sałatki, makaron z pieczarkami, pomidorki pieczone, kluske śląską, a jakie to wszystko było pyszne ![]() Jutro w Gdańsku mamy weekend za pół ceny i chcemy iść z TZ na wyżeranko ![]()
#3119 |
Wtajemniczenie
|
Pasztetnik mi tez jak mdlosci przeszly to mam teraz mega apetyt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszystkie pierworódki już są zapisane ? Bo ja mam problem nawet z wyborem szpitala :/ Mała jak tam poduszka, dalej nie sikasz w nocy ? Miałam przerw dosłownie 2-3 dni, dziś w nocy znowu 6 sikanych spacerków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-04-18 o 07:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.