![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Mms wszystko super, jedynie nie polecam gruszki a aspirator, nie ryzykujesz ze podrażnisz śluzówke, zbędny tez jest dla mnie termometr do wanienki, pępek mylam sama wodą i osuszalam, kikut odpadł po 5 dniach i bardzo ładnie się goiło. Podgrzewacz tez dla mnie zbędny, ale kto jak woli, tobie może się przyda. Osobiście mogę polecić maść na brodawki, jutro wrzucę zdjęcie jeśli któraś chce, mam taki który nie trzeba zmywać przed karmieniem, moje brodawki całe były w strupach a po tej maści szybko wyleczylam,i używałam jej później profilaktycznie. Jess mówi o silikonowych nakładach, to są muszle laktacyjne i nie wiem czy są dobre ale sama będę testować teraz, fajne jest to ze podczas kp zwykle kapie z drugiej piersi i nadmiar mleka nie marnuje się na wkładkach tylko można z tej muszli przelać i masz mleko awaryjne bez odciągania
![]()
#662 |
Zakorzenienie
|
mms poprzegladalam Twoja listę (super!) i napisze co mi osobiście tam "nie pasuje": gumowa gruszka - polecam aspirator. Spirytus do pępka - jego trzeba rozcieńczać z woda, lepiej kupic octenisept. Gąbka do wanienki - siedlisko zarazków i bakterii - lepiej kupic plastikowy wkład. Kołderka+podusia+pościel - oczywiscie mozna kupic od razu ale nie trzeba bo na początku osobiście z tego korzystać nie bede. Podgrzewacz szczerze powiedziawszy rzecz zbędna, ja - "gadżeciara" - użyłam dosłownie dwa razy, zbędne urządzenie, zbędny wydatek a garnek z woda daje rade
![]() --- Ja wczoraj wróciłam popołudniu i przespałam do wieczora a pozniej pojechaliśmy odwiedzić tatę, który sie przeprowadził... Wróciliśmy do domu to tylko szybki prysznic i padłam nie wiem kiedy... No i jaki tego efekt ? 3:00 rano a ja nie śpię ![]()
#663 |
Wtajemniczenie
|
Masc na brodawki polecam maltan lub nieco drozsza purlean
![]() Podgrzewacza tez bym nie kupowala, jesli ktoras nie lubi rozkow (dla mnie to byla masakra w tym karmic) polecam otulacz woombie, rewelacja bo takie maluchy kochaja byc ciasno owijane aaa i przed porodem warto poczytac ksiazke najszczesliwsze niemowle w okolicy czy jakos tak dr Karpa.tam jest wszystko opisane tzn metoda 5s, na kolki i placze ![]() ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- My mamy imprezowy weekend, dzis 50 tesciowej a jutro chrzciny tak wiec milego weekendu ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- http://tatapad.pl/dziecko/jak-uspoko...stuprocentowa/ |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Miałam jechać na targi fryzjersko kosmetyczne do poznania ale poczekam za siostra i pojedziemy razem kolo 11 ![]() ![]() ![]() Musze wstac bo maly glodek juz sie we mnie odzywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
![]() ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- A co do listy to wiecie co tak Was poczytalam i kurcze ja o wielu rzeczach zapomnialam tworzac swoja z moim niedoswiadczeniem ale kurcze jakos mi z glowy ucieklo... |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszle to to drugie, zakładasz po karmieniu i z tym chodzisz w staniku, mleko sie tam zbiera a Ty masz "wolne" sutki. Te pierwsze to nakładki, ktore nakładasz przy karmieniu malucha, zeby nie raniło zobolalych sutków czy ewentualnie (jak juz u mnie to było przy juniorze) troche ratowało przy całkowicie zmasakrowanych sutkach. Ja tym razem kupiłam i jedno i drugie. ImageUploadedByWizaz Forum1429336444.573586.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1429336452.044687.jpg
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]()
![]() ![]() 9.09.2013 ![]() ![]() 30.07.2015 Edytowane przez MsLullaby Czas edycji: 2015-04-18 o 07:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki
![]() ledwo wstała i do "żarcia" ech... coraz gorzej ![]() ![]() MMS ja również polecam aspirator do nosa i to ten podłączany do odkurzacza ![]() ![]()
#670 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny bardzo dziękuję za odpowiedzi ![]() beatrix szczotka do czyszczenia butelek jest ![]() ![]() Ms Lullaby akurat ja też myślałam o silikonowych nakładkach (bo że są takie muszle, to nawet nie wiedziałam ![]() ![]() ![]() ![]() roxana_lu to chyba faktycznie zrezygnuję z tej gąbki do wanienki... co do kołderki i pościeli to ja też tak myślałam, że nie będę od początku używała, ale pościel pewnie od razu kupimy przy wyborze prześcieradła i łóżeczka, żeby mieć już z głowy ![]() z takich ogólnych uwag, to widzę, że wszystkie odradzacie gumową gruszkę... to chyba faktycznie zamienię ją na aspirator ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz dziękuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#671 |
Rozeznanie
|
Witam sie , zjadłam śniadanko i przygotowuję się psychicznie na sprzątanie . Zebrac sie jakos musze ale ciezko mi to idzie
![]() Fajne te wasze listy , też takie mialam w pierwszej ciazy ale teraz wiekszosc rzeczy juz mam i czesc tez wydaje mi sie zbedna . Wiec moja jest baardzo okrojona ![]()
#672 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie wczoraj ubrankową listę zrobiłam i się okazało ze na 62 i 68 bodów z krótkim juz nie potrzebuje, za to nie mam wcale z długim
![]() ![]()
#673 |
Wtajemniczenie
|
postaram się później wrzucić fotkę spodni jakie wyszukałam w lumpeksie na Tymka
![]()
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja listy miałam nie robić, bo stwierdziłam, że jak wejdę do sklepu dziecięcego i zobaczę asortyment, to będę wiedziała co wziąć... i twierdziłam, że przecież nie wiadomo czego nie potrzebuję... ale mąż mnie zmobilizował, bo on jest z tego typu ludzi, którzy lubią mieć we wszystkim jasność... No i jak dopisywałam kolejną pozycję, to się przeraziłam, że aż tyle tego jest... Fakt faktem być może bez wielu rzeczy mogłabym się obejść, ale skoro mogę sobie ułatwić życie, to czemu nie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj mam załamke... Dotarło do mnie co powiedział lekarz i nie wiem jak sie z tym ogarnac... TŻ wstał, poogarnial mi lozka, zrobił śniadanie no i musiał isc do pracy, wróci po 22.00 a mi nie ma kto pomoc... Junior w domku, obiadu nie mamy, psychicznie chyba siądę... Nie jestem nauczona leżenia, odpoczywania gdy w domu nie jest czysto itd. Wiem ze sporo dziewczyn to moze śmieszyć ale dla mnie to psychicznie ciezkie do przeskoczenia...
#676 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale dzisiaj zimno ![]() Fajne te Wasze listy, muszę zapisać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Witam się w 26 tc z totalnym spadkiem formy
![]() ![]() To już trzeci dzień z kolei...Nie mam siły i ochoty na nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wcale nie jest śmieszne... Ja co prawda nie mam dużego parcia na sprzątanie (mam na myśli takiego konkretnego sprzątania, bo czysto wokół siebie muszę mieć zawsze), ale jak musiałam leżeć na początku ciąży (najpierw w szpitalu a później w domu) to myślałam, że coś mnie trafi... Leżałam i beczałam... Dla mnie to była duża zmiana, bo mimo, że nie mam dziecka w domu, to w szkole miałam ich 10-cioro ![]() ![]() Dasz radę Roksana ![]() ![]() ![]()
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyślam się, że Ci ciężko, ale musisz sobie trochę odpuścić i posłuchać lekarza... Roxi, Ty sprzątasz "na bieżąco" u siebie, więc bałaganu nie masz. Musisz teraz myśleć o Julce ![]() Ja też od 3 dni siły nie mam na nic i nie będę się zmuszać , a uwierz mi, że źle mi z tym... Wczoraj się uparłam, że muszę skończyć to, co sobie postanowiłam i na wieczór brzuch twardy miałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
roxana nie wiem ile musieliby mi placic zebym wstawala o tak kosmicznej porze
![]() mms 22 o tych kilku kosmetykach i szczotce do czyszczenia butelek to bylo odnosnie mojej listy . niespodziewajka25 i ja mam juz wiekszosc choc mialam niewiele do kupienia. zobacze w czerwcu jak z body bo choc kupilam u tej Pani co Wam wstawialam i po synku mam takie unisex +niemeickie i mysle ze starczy..nie ma co kupowac za duzo...ubranko do szpitala tez juz mam. aha tez nie lubie kaftanikow,ale mam jeden taki prehistoryczny,ktory mama uszyla to ja nosilam,brat moj,synek nosil i teraz corcia ![]() nie oddam go nikomu,no chyba ze dzieciom brata jak bedzie mial, jak bede miala okazje to Wam wstawie. rano TZ chcial poczuc jak sie mala rusza ale jak na zlosc nie chciala, chyba spala..
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#684 | |
Wtajemniczenie
|
dd1dd dziękuję ale chyba mnie przeceniasz
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cały czas myślę na jakie kosmetyki dla maluszka się zdecydować i nadal nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Ja też właśnie nie wiem... zastanawiałam się nad linią kosmetyków Dada z biedronki, bo gdzieś czytałam ich recenzję (chyba u Sroki) i całkiem nieźle wypadały na tle innych...
![]() |
#687 |
Wtajemniczenie
|
skromnie coś ostatnio w lumpkach
![]()
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurczę skusiłam się na kawałek gorzkiej czekolady, którą sobie mąż wczoraj kupił, tylko nie popatrzyłam sobie na opakowanie, że to jest ta 90% i teraz mi niedobrze ![]()
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Roxana przeglądałam ciuszki i te z Nexta jedna wypadają tak jak na metce ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.