Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-17, 21:30   #661
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Mms wszystko super, jedynie nie polecam gruszki a aspirator, nie ryzykujesz ze podrażnisz śluzówke, zbędny tez jest dla mnie termometr do wanienki, pępek mylam sama wodą i osuszalam, kikut odpadł po 5 dniach i bardzo ładnie się goiło. Podgrzewacz tez dla mnie zbędny, ale kto jak woli, tobie może się przyda. Osobiście mogę polecić maść na brodawki, jutro wrzucę zdjęcie jeśli któraś chce, mam taki który nie trzeba zmywać przed karmieniem, moje brodawki całe były w strupach a po tej maści szybko wyleczylam,i używałam jej później profilaktycznie. Jess mówi o silikonowych nakładach, to są muszle laktacyjne i nie wiem czy są dobre ale sama będę testować teraz, fajne jest to ze podczas kp zwykle kapie z drugiej piersi i nadmiar mleka nie marnuje się na wkładkach tylko można z tej muszli przelać i masz mleko awaryjne bez odciągania

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 02:05   #662
roxana_lu
Zakorzenienie

mms poprzegladalam Twoja listę (super!) i napisze co mi osobiście tam "nie pasuje": gumowa gruszka - polecam aspirator. Spirytus do pępka - jego trzeba rozcieńczać z woda, lepiej kupic octenisept. Gąbka do wanienki - siedlisko zarazków i bakterii - lepiej kupic plastikowy wkład. Kołderka+podusia+pościel - oczywiscie mozna kupic od razu ale nie trzeba bo na początku osobiście z tego korzystać nie bede. Podgrzewacz szczerze powiedziawszy rzecz zbędna, ja - "gadżeciara" - użyłam dosłownie dwa razy, zbędne urządzenie, zbędny wydatek a garnek z woda daje rade

---
Ja wczoraj wróciłam popołudniu i przespałam do wieczora a pozniej pojechaliśmy odwiedzić tatę, który sie przeprowadził... Wróciliśmy do domu to tylko szybki prysznic i padłam nie wiem kiedy... No i jaki tego efekt ? 3:00 rano a ja nie śpię

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 06:23   #663
ankaaa206
Wtajemniczenie

Masc na brodawki polecam maltan lub nieco drozsza purlean
Podgrzewacza tez bym nie kupowala, jesli ktoras nie lubi rozkow (dla mnie to byla masakra w tym karmic) polecam otulacz woombie, rewelacja bo takie maluchy kochaja byc ciasno owijane aaa i przed porodem warto poczytac ksiazke najszczesliwsze niemowle w okolicy czy jakos tak dr Karpa.tam jest wszystko opisane tzn metoda 5s, na kolki i placze

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

My mamy imprezowy weekend, dzis 50 tesciowej a jutro chrzciny tak wiec milego weekendu

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

http://tatapad.pl/dziecko/jak-uspoko...stuprocentowa/

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 06:35   #664
asienka_182
Rozeznanie

Hej
Miałam jechać na targi fryzjersko kosmetyczne do poznania ale poczekam za siostra i pojedziemy razem kolo 11 juz nie moge się doczekać tak w ogóle to chciałam się pochwalić że za trzy tygodnie sie przeprowadzamy z Tżem wczoraj byliśmy skosić trawkę na działce a zaś na imieninach u teścia ale nie siedzieliśmy zbyt długo :p
Musze wstac bo maly glodek juz sie we mnie odzywa
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 06:41   #665
martulka0991
Zadomowienie

Witajcie mamusie ja wczoraj zajrzalam na chwile ale net mi padl, a pozniej i ja juz padlam ;-) dzis z rana urocza pobudka z meza strony ;-) skurcze lydki wiec bolesne ale rozmasowane przez mezusia z malym co nie co ;-) wspolne sniadanko i on do pracy a ja dalej do lozeczka ;-) dzis musze ogarnac mieszkanie, pranie i cos pysznego na obiad ale jeszcze nie wiem co ;-) a jutro znajomy nas chce na gielde wyciagnac a mi wyplata nie przyszla :'( a nie lubie jechac nigdzie ogladac wiedzac ze nie kupie :-/

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

A co do listy to wiecie co tak Was poczytalam i kurcze ja o wielu rzeczach zapomnialam tworzac swoja z moim niedoswiadczeniem ale kurcze jakos mi z glowy ucieklo...
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 06:51   #666
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mms wszystko super, jedynie nie polecam gruszki a aspirator, nie ryzykujesz ze podrażnisz śluzówke, zbędny tez jest dla mnie termometr do wanienki, pępek mylam sama wodą i osuszalam, kikut odpadł po 5 dniach i bardzo ładnie się goiło. Podgrzewacz tez dla mnie zbędny, ale kto jak woli, tobie może się przyda. Osobiście mogę polecić maść na brodawki, jutro wrzucę zdjęcie jeśli któraś chce, mam taki który nie trzeba zmywać przed karmieniem, moje brodawki całe były w strupach a po tej maści szybko wyleczylam,i używałam jej później profilaktycznie. Jess mówi o silikonowych nakładach, to są muszle laktacyjne i nie wiem czy są dobre ale sama będę testować teraz, fajne jest to ze podczas kp zwykle kapie z drugiej piersi i nadmiar mleka nie marnuje się na wkładkach tylko można z tej muszli przelać i masz mleko awaryjne bez odciągania
Nie to nie sa muszle, to sa nakladki chroniace, jezeli ma sie bardzo poranione sutki i wtedy one chronia a dziecko dodatkowo ci ich nie podraznia.Mi o to chodzilo.
Stary 2015-04-18, 06:56   #667
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Nie to nie sa muszle, to sa nakladki chroniace, jezeli ma sie bardzo poranione sutki i wtedy one chronia a dziecko dodatkowo ci ich nie podraznia.Mi o to chodzilo.

Muszle to to drugie, zakładasz po karmieniu i z tym chodzisz w staniku, mleko sie tam zbiera a Ty masz "wolne" sutki.
Te pierwsze to nakładki, ktore nakładasz przy karmieniu malucha, zeby nie raniło zobolalych sutków czy ewentualnie (jak juz u mnie to było przy juniorze) troche ratowało przy całkowicie zmasakrowanych sutkach.

Ja tym razem kupiłam i jedno i drugie.
ImageUploadedByWizaz Forum1429336444.573586.jpg
ImageUploadedByWizaz Forum1429336452.044687.jpg

Synuś i Córcia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-18, 07:15   #668
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Muszle to to drugie, zakładasz po karmieniu i z tym chodzisz w staniku, mleko sie tam zbiera a Ty masz "wolne" sutki.
Te pierwsze to nakładki, ktore nakładasz przy karmieniu malucha, zeby nie raniło zobolalych sutków czy ewentualnie (jak juz u mnie to było przy juniorze) troche ratowało przy całkowicie zmasakrowanych sutkach.

Ja tym razem kupiłam i jedno i drugie.
Załącznik 5962842
Załącznik 5962843
To mój błąd, pewnie z tego względu ze te muszle tez ponoć chronią brodawki żeby nie bolały przy kontakcie ze stanikiem. Bo nakładek podczas kp nie będę stosować
Dzień dobry święto lasu, wstałam przed Bartkiem

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2015-04-18 o 07:16
Stary 2015-04-18, 07:21   #669
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cześć laseczki
ledwo wstała i do "żarcia" ech... coraz gorzej juz nie wspomne jak mnie bierze na słodkie

MMS ja również polecam aspirator do nosa i to ten podłączany do odkurzacza do pępka też miałam octenisept- wygodnie się psikało na pępek podgrzewacz miałam( zdobyczny) ale nie używałałam. Na pewno u mnie w szufladzie znajdzie się pedicetamol na ból i gorączkę.
Stary 2015-04-18, 07:27   #670
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
mms22 bardzo fajna lista, chyba skopiuje i wydrukuje,odhacze co juz mam..tylko ta gabka do wanienki odpada,ale mamy foczke to no problem,z kosmetycznych rzeczy brakuje kilku..i szczotka do butelek,planuje KP ale lepiej miec ,no i termometr,jeszcze sie nie zdecydowalam..
podobaja mi sie te bodziaki alez nie wiem w sumie..fajne maja motywy: http://allegro.pl/promocja-sliczne-b...198900057.html
Cytat:
Cytat:
mms poprzegladalam Twoja listę (super!) i napisze co mi osobiście tam "nie pasuje": gumowa gruszka - polecam aspirator. Spirytus do pępka - jego trzeba rozcieńczać z woda, lepiej kupic octenisept. Gąbka do wanienki - siedlisko zarazków i bakterii - lepiej kupic plastikowy wkład. Kołderka+podusia+pościel - oczywiscie mozna kupic od razu ale nie trzeba bo na początku osobiście z tego korzystać nie bede. Podgrzewacz szczerze powiedziawszy rzecz zbędna, ja - "gadżeciara" - użyłam dosłownie dwa razy, zbędne urządzenie, zbędny wydatek a garnek z woda daje rade

---
Ja wczoraj wróciłam popołudniu i przespałam do wieczora a pozniej pojechaliśmy odwiedzić tatę, który sie przeprowadził... Wróciliśmy do domu to tylko szybki prysznic i padłam nie wiem kiedy... No i jaki tego efekt ? 3:00 rano a ja nie śpię

Dziewczyny bardzo dziękuję za odpowiedzi

beatrix szczotka do czyszczenia butelek jest jeśli chodzi o kosmetyki, to tak myślałam, że kilku będzie brakowało, dlatego na spokojnie muszę przejrzeć tą listę jeszcze kilka razy pewnie

Ms Lullaby akurat ja też myślałam o silikonowych nakładkach (bo że są takie muszle, to nawet nie wiedziałam) ale widzę, że dziewczyny już dokładnie wytłumaczyły różnice, więc nie będę się powtarzała a i dziękuję za przypomnienie o kremie na brodawki co prawda listę "dla siebie" dopiero będę tworzyć, ale pewnie bym zapomniała

roxana_lu to chyba faktycznie zrezygnuję z tej gąbki do wanienki... co do kołderki i pościeli to ja też tak myślałam, że nie będę od początku używała, ale pościel pewnie od razu kupimy przy wyborze prześcieradła i łóżeczka, żeby mieć już z głowy

z takich ogólnych uwag, to widzę, że wszystkie odradzacie gumową gruszkę... to chyba faktycznie zamienię ją na aspirator to samo ze spirytusem - też z niego zrezygnuję jeśli chodzi o podgrzewacz, to myślałam, ze faktycznie się sprawdzi, ale jeśli nie, to na siłę kupowała nie będę - zaoszczędzę w ten sposób an coś innego

Jeszcze raz dziękuję

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 07:28   #671
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Witam sie , zjadłam śniadanko i przygotowuję się psychicznie na sprzątanie . Zebrac sie jakos musze ale ciezko mi to idzie

Fajne te wasze listy , też takie mialam w pierwszej ciazy ale teraz wiekszosc rzeczy juz mam i czesc tez wydaje mi sie zbedna . Wiec moja jest baardzo okrojona
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-18, 07:35   #672
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja sobie wczoraj ubrankową listę zrobiłam i się okazało ze na 62 i 68 bodów z krótkim juz nie potrzebuje, za to nie mam wcale z długim ale już mam listę uzupełniającą i juz wiem ze nic za dużo nie kupię

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-04-18, 07:40   #673
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

postaram się później wrzucić fotkę spodni jakie wyszukałam w lumpeksie na Tymka
Stary 2015-04-18, 07:43   #674
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Witam sie , zjadłam śniadanko i przygotowuję się psychicznie na sprzątanie . Zebrac sie jakos musze ale ciezko mi to idzie

Fajne te wasze listy , też takie mialam w pierwszej ciazy ale teraz wiekszosc rzeczy juz mam i czesc tez wydaje mi sie zbedna . Wiec moja jest baardzo okrojona

Ja listy miałam nie robić, bo stwierdziłam, że jak wejdę do sklepu dziecięcego i zobaczę asortyment, to będę wiedziała co wziąć... i twierdziłam, że przecież nie wiadomo czego nie potrzebuję... ale mąż mnie zmobilizował, bo on jest z tego typu ludzi, którzy lubią mieć we wszystkim jasność... No i jak dopisywałam kolejną pozycję, to się przeraziłam, że aż tyle tego jest... Fakt faktem być może bez wielu rzeczy mogłabym się obejść, ale skoro mogę sobie ułatwić życie, to czemu nie Poza tym nie mam doświadczenia w tym temacie, więc nie wiem czy z konkretnej rzeczy będę korzystała czy nie Przy drugim dziecku będę mądrzejsza pewnie

Igorek

Stary 2015-04-18, 07:47   #675
roxana_lu
Zakorzenienie

A ja dzisiaj mam załamke... Dotarło do mnie co powiedział lekarz i nie wiem jak sie z tym ogarnac... TŻ wstał, poogarnial mi lozka, zrobił śniadanie no i musiał isc do pracy, wróci po 22.00 a mi nie ma kto pomoc... Junior w domku, obiadu nie mamy, psychicznie chyba siądę... Nie jestem nauczona leżenia, odpoczywania gdy w domu nie jest czysto itd. Wiem ze sporo dziewczyn to moze śmieszyć ale dla mnie to psychicznie ciezkie do przeskoczenia...

Synuś i Córcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-18, 07:47   #676
dd1dd
Zakorzenienie

Hej

Ale dzisiaj zimno
Fajne te Wasze listy, muszę zapisać Mms też mam zamiar kupić kosz na pieluchy podgrzewacz, sterylizator też mam
Stary 2015-04-18, 07:47   #677
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie wczoraj ubrankową listę zrobiłam i się okazało ze na 62 i 68 bodów z krótkim juz nie potrzebuje, za to nie mam wcale z długim ale już mam listę uzupełniającą i juz wiem ze nic za dużo nie kupię
Ja ubranka będę uzupełniała (o ile będę ) gdzieś w czerwcu/lipcu dopiero, bo tak się umówiłam z siostrą, że wtedy przywiezie mi te pudła z najmniejszymi bodziakami, śpioszkami i innymi ubrankami... większość z nich ma z metkami - nie używane, bo jak je dostała, to jej syn już był na nie za duży, ale mimo to i tak je będę musiała wyprać i wyprasować, a na razie mi się nie chce Poza tym pogoda u nas jest w kratkę, więc nawet nie mogłabym tego na spokojnie wysuszyć na zewnątrz...

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
czekamy

Igorek

Stary 2015-04-18, 07:51   #678
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
znając Ciebie to pewnie coś ekstra znalazłaś
Cytat:
A ja dzisiaj mam załamke... Dotarło do mnie co powiedział lekarz i nie wiem jak sie z tym ogarnac... TŻ wstał, poogarnial mi lozka, zrobił śniadanie no i musiał isc do pracy, wróci po 22.00 a mi nie ma kto pomoc... Junior w domku, obiadu nie mamy, psychicznie chyba siądę... Nie jestem nauczona leżenia, odpoczywania gdy w domu nie jest czysto itd. Wiem ze sporo dziewczyn to moze śmieszyć ale dla mnie to psychicznie ciezkie do przeskoczenia...
Biedna Dla mnie też leżenie jest straszne Więc ja Cię rozumiem... Ale musisz nauczyć się dać troszkę na luz i naprawdę odpoczywać tak jak lekarz kazał a zresztą u Ciebie jest na pewno czyściutko
Stary 2015-04-18, 07:56   #679
kasperka
Zakorzenienie

Witam się w 26 tc z totalnym spadkiem formy
To już trzeci dzień z kolei...Nie mam siły i ochoty na nic
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-18, 07:59   #680
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

To wcale nie jest śmieszne... Ja co prawda nie mam dużego parcia na sprzątanie (mam na myśli takiego konkretnego sprzątania, bo czysto wokół siebie muszę mieć zawsze), ale jak musiałam leżeć na początku ciąży (najpierw w szpitalu a później w domu) to myślałam, że coś mnie trafi... Leżałam i beczałam... Dla mnie to była duża zmiana, bo mimo, że nie mam dziecka w domu, to w szkole miałam ich 10-cioro i przed ciążą na prawdę poświęcałam się swojej pracy - dosłownie w każdej wolnej chwili robiłam coś, żeby uatrakcyjnić dzieciom zajęcia (aż mąż się denerwował, bo wokół tylko książki pedagogiczne, kolorowe kartki, wycinanki, kredki, farbki, itp.) I nagle, jak dostałam L4, to nie potrafiłam sobie z tym poradzić... Ale musiałam... Z perspektywy czasu widzę, że warto było się chwilę pomęczyć leżeniem, żeby odpocząć, bo u mnie te plamienia pojawiły się prawdopodobnie z wycieńczenia... za wysokie ambicje miałam i za dużo się poświęcałam... I chociaż nadal tęsknię za pracą (i jak zanoszę tam L4, to ciężko mi stamtąd wyjść), to zrozumiałam, że do zawodu kiedyś przecież wrócę, a szanse na urodzenie TEGO KONKRETNEGO dziecka mam tylko jedną
Dasz radę Roksana Tylko musisz ciągle pamiętać o dobru Julci a jeśli nadal boli Cię brzuch, to daruj sobie obiad - zróbcie wyjątek i coś zamówcie... tym bardziej, że jesteście dzisiaj tylko we 2....

Igorek

Stary 2015-04-18, 08:01   #681
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Domyślam się, że Ci ciężko, ale musisz sobie trochę odpuścić i posłuchać lekarza...
Roxi, Ty sprzątasz "na bieżąco" u siebie, więc bałaganu nie masz.
Musisz teraz myśleć o Julce

Ja też od 3 dni siły nie mam na nic i nie będę się zmuszać , a uwierz mi, że źle mi z tym...
Wczoraj się uparłam, że muszę skończyć to, co sobie postanowiłam i na wieczór brzuch twardy miałam
Stary 2015-04-18, 08:09   #682
beatrix28
Zadomowienie

roxana nie wiem ile musieliby mi placic zebym wstawala o tak kosmicznej porzejedynie przed porodem sie tłuklam,ale kiedy to było..
mms 22 o tych kilku kosmetykach i szczotce do czyszczenia butelek to bylo odnosnie mojej listy .
niespodziewajka25 i ja mam juz wiekszosc choc mialam niewiele do kupienia. zobacze w czerwcu jak z body bo choc kupilam u tej Pani co Wam wstawialam i po synku mam takie unisex +niemeickie i mysle ze starczy..nie ma co kupowac za duzo...ubranko do szpitala tez juz mam.

aha tez nie lubie kaftanikow,ale mam jeden taki prehistoryczny,ktory mama uszyla to ja nosilam,brat moj,synek nosil i teraz corcia
nie oddam go nikomu,no chyba ze dzieciom brata jak bedzie mial, jak bede miala okazje to Wam wstawie.
rano TZ chcial poczuc jak sie mala rusza ale jak na zlosc nie chciala, chyba spala..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-18, 08:18   #683
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
mms 22 o tych kilku kosmetykach i szczotce do czyszczenia butelek to bylo odnosnie mojej listy .
a to musiałam Cię źle zrozumieć chociaż u mnie też brakuje kilku kosmetyków, bo właśnie gdzieś doczytałam, że jest jakiś specjalny olejek na dziecięce ciemiączko... tylko też nie wiem czy warto go kupować, czy zwykła oliwka wystarczy? Ja pamiętam, jak ciotka mojej kuzynce główkę masłem smarowała ale to było ponad 10 lat temu i pewnie się już tego nie praktykuje

Igorek

Stary 2015-04-18, 08:21   #684
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

dd1dd dziękuję ale chyba mnie przeceniasz ostatnio ciężko mi co znaleźć

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
a to musiałam Cię źle zrozumieć chociaż u mnie też brakuje kilku kosmetyków, bo właśnie gdzieś doczytałam, że jest jakiś specjalny olejek na dziecięce ciemiączko... tylko też nie wiem czy warto go kupować, czy zwykła oliwka wystarczy? Ja pamiętam, jak ciotka mojej kuzynce główkę masłem smarowała ale to było ponad 10 lat temu i pewnie się już tego nie praktykuje
ja robiłam zwyklą oliwką i chyba ważne jest żeby własnie tą miekką szczotką przeczesywać moj nie miał nic.. ale córka kumpeli miała normalnie skorupę! przyznała,że zapomina przeczesywać no bo jak nie miała włosków to zapominała pewnie mój miał czarna czuprynę, więc było łatwiej nie zapomnieć
Stary 2015-04-18, 08:24   #685
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

ja robiłam zwyklą oliwką i chyba ważne jest żeby własnie tą miekką szczotką przeczesywać moj nie miał nic.. ale córka kumpeli miała normalnie skorupę! przyznała,że zapomina przeczesywać no bo jak nie miała włosków to zapominała pewnie mój miał czarna czuprynę, więc było łatwiej nie zapomnieć
A jakiej oliwki używałaś???
Ja cały czas myślę na jakie kosmetyki dla maluszka się zdecydować i nadal nie wiem
Stary 2015-04-18, 08:26   #686
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chyba też zostanę przy oliwce, bo nie wiadomo czy będziemy mieli ten problem więc po co kupować coś, co może się nie przydać... zawsze przecież można dokupić później, gdy sobie nie będziemy radzić

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
A jakiej oliwki używałaś???
Ja cały czas myślę na jakie kosmetyki dla maluszka się zdecydować i nadal nie wiem
Ja też właśnie nie wiem... zastanawiałam się nad linią kosmetyków Dada z biedronki, bo gdzieś czytałam ich recenzję (chyba u Sroki) i całkiem nieźle wypadały na tle innych...

Igorek

Stary 2015-04-18, 08:28   #687
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

skromnie coś ostatnio w lumpkach ale jeansy wymiatają, takie same tylko ciemniejsze kupione dla Borysa i tez z metką ( mogłam zrobić foto ale już trudno..) p.s sorki ,że wygniecione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03617.jpg (111,5 KB, 31 załadowań)
Stary 2015-04-18, 08:36   #688
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
skromnie coś ostatnio w lumpkach ale jeansy wymiatają, takie same tylko ciemniejsze kupione dla Borysa i tez z metką ( mogłam zrobić foto ale już trudno..) p.s sorki ,że wygniecione
ale będzie z niego przystojniacha

kurczę skusiłam się na kawałek gorzkiej czekolady, którą sobie mąż wczoraj kupił, tylko nie popatrzyłam sobie na opakowanie, że to jest ta 90% i teraz mi niedobrze

Igorek

Stary 2015-04-18, 08:37   #689
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Świetny zestaw
Stary 2015-04-18, 08:43   #690
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Dzięki najbardziej to mi się podoba cena za te 3 szt całe 13 zł plus jeszcze 7 zł za Bori spodnie no ale cięższe były jeszcze keidyś kupiłam spodnie dla Tymka Zary takie ciemne ale chyba niekorzystnie wyglądają takie jakby sprane..choć czasem Zara robiła takie specjalnie ciemne sprane mi to chyba średnio się podoba no i jeszcze parę rurek mam dla Tymka nexta po Bori cieszę sie jak cholera ciagle oglądam

Roxana przeglądałam ciuszki i te z Nexta jedna wypadają tak jak na metce przynajmniej u mnie nie ma takiej przesady jak przy ciuchach H&M

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości