czy to jest normalne? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-25, 11:55   #121
pannaatopowa
Zakorzenienie

Dot.: czy to jest normalne?

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Też bym powiedziała mężowi tamtej kobiety. Na złość byłemu, po prostu.
Nie wypieram sie, że chodzi o zemstę. Bo chodzi. Ale nie o to, że przestał mnie kochać. Nie. Przecież jesteśmy ludźmi. Ale o kłamstwa, krętactwa i zdradę. Tego sie nie wybacza

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 11:58   #122
kalincia
BAN stały

Czemu odkładasz to na później?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 12:02   #123
pannaatopowa
Zakorzenienie

Nie chcę tego robić jako zrozpaczona i porzucona kobieta. A silniejsza i pewna siebie

Poza tym pisałam. Na zimno lepiej smakuje. Nie wiem czy jej mąż uwierzy. Założę się, że archiwum niema, esy kasuje.. No wiecie. Nie interesuje mnie czy się rozejdą. Ważny dla mnie jest sam strach.

Zastanawiałam się od kiedy jestem taka wredna. Już wiem. Od zawsze, ale nigdy dla osób mi bliskich

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
Stary 2015-04-25, 12:11   #124
kalincia
BAN stały

Jeśli ona tego męża robi po rogach ot tak, rozrywkowo, to rzeczywiście sam strach, że sprawa wyjdzie na jaw może jej zepsuć przyjemnosć. I doprowadzić do zerwania z tym twoim byłym.
Stary 2015-04-25, 12:15   #125
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli ona tego męża robi po rogach ot tak, rozrywkowo, to rzeczywiście sam strach, że sprawa wyjdzie na jaw może jej zepsuć przyjemnosć. I doprowadzić do zerwania z tym twoim byłym.
Nie powiem, że byłoby przyjemnie, jak przez jego kłamstwa zostałby sam. To oczywiste. Skoro oni mogli zniszczyć moje życie, to dlaczego nie mam im się odwdzięczyć.
Owszem, powiedziałam że tego nie zrobie. Pierwszy raz skłamalam mojemu ex. Wcale się tego nie wstydzę.

Byłam na spacerze, podczas przemiłej rozmowy z pewnym mężczyzną. 7 km o razu mi poprawiło nastrój Przeżył to co ja (9 lat, małżeństwo i rozwód). Też zdrada była emocjonalna. On już jest po wszystkim. Łatwiej nam się porozumieć.

Dziękuję dziewczyny za całe wsporcie jakie mi okazałyście. Nigdy nie sądziłam, że będe stała po tej stronie "barykady"

Teraz jeszcze to przeboleć muszę. Nadal nie jem. W ciągu dwóch dni schudłam 2 kilo z nerwów. Jak pisałam z nim cała się trzęsłam. Ale ostatecznie mnie przekonał, że kłamca nie zasługuje na nic więcej jak splunięcie.

Edytowane przez pannaatopowa
Czas edycji: 2015-04-25 o 12:18
Stary 2015-04-25, 13:52   #126
danana
Zadomowienie

kochana nie martw sie!
umów sie z koleżanka na winko,nawet sie wypłacz a na drugi dzień zapomnij i nawet myslami nie wracaj do tego dupka,bo za dupkiem sie nie rozpacza tylko sie cieszy ze sie go ma z głowy.
On prędzej czy później chyba będzie chciał wrócić i mam nadzieje że na to nie pozwolisz,a mężowi tej kobiety jak najbardziej bym powiedziała..
danana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 14:16   #127
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danana Pokaż wiadomość
kochana nie martw sie!
umów sie z koleżanka na winko,nawet sie wypłacz a na drugi dzień zapomnij i nawet myslami nie wracaj do tego dupka,bo za dupkiem sie nie rozpacza tylko sie cieszy ze sie go ma z głowy.
On prędzej czy później chyba będzie chciał wrócić i mam nadzieje że na to nie pozwolisz,a mężowi tej kobiety jak najbardziej bym powiedziała..
Jestem idiotką, bo chciałam mu dać szansę jeszcze wczoraj, ale nie taką aby dawać mu kolejne.

Stary 2015-04-25, 14:23   #128
kalincia
BAN stały

Ładny masz ten napis na dole. Zawsze mu to możesz wysłać.
Nigdy nie wiadomo po której stronie barykady się będzie. Przejdziesz przez to.
Stary 2015-04-25, 14:29   #129
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ładny masz ten napis na dole. Zawsze mu to możesz wysłać.
Nigdy nie wiadomo po której stronie barykady się będzie. Przejdziesz przez to.
Wiem, juz nie ma we mnie łez i smutku. Tylko wściekłość, że po 5 latach nie stać go na odrobinę szczerości

Stary 2015-04-25, 14:39   #130
kalincia
BAN stały

Wielu facetów nie wybiera, jeśli nie musi. Wolą mieć jedno i drugie.
Stary 2015-04-25, 14:44   #131
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiesz... Może cały harem?

Stary 2015-04-25, 15:29   #132
kalincia
BAN stały

Marzenie facetów.
A serio, naprawdę przeciętny facet, który ma stałą partnerkę i kochankę, wcale nie chce wybierać. Chce mieć jedno i drugie. Wyjątki są wyjątkami.
Stary 2015-04-26, 08:44   #133
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Marzenie facetów.
A serio, naprawdę przeciętny facet, który ma stałą partnerkę i kochankę, wcale nie chce wybierać. Chce mieć jedno i drugie. Wyjątki są wyjątkami.
Wiem. Boli to, że to tylko ja cierpię w tym układzie. Pytałaś się mnie dlaczego czekam z rozmową z jej mężem. Nie jestem dość silna, aby wytrzymać późniejsze zarzuty.
Dziękuję Tobie i reszcie. Teraz muszę przetrwać okres "żałoby".

Stary 2015-04-26, 09:39   #134
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 10:20   #135
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Też bym powiedziała mężowi tamtej kobiety. Na złość byłemu, po prostu.
Ja też
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 10:45   #136
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 10:49   #137
pannaatopowa
Zakorzenienie

Nie zrobiłam skanów, skasował historię. Uważam, że powinien wiedzieć. Nie obchodzi mnie to czy mi uwierzy. Ale ja na jego miejscu chciałabym dostać taki cynk. Lecz jeszcze nie teraz. Ni emam sił na pretensję. Muszę się najpierw pozbierać

Stary 2015-04-26, 10:49   #138
mancia9301
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Bardzo długo biłam się z myślami, czy napisać moją opowieść, ale potrzebuje chyba spojrzenia na moją sytuację.

Byłam z facetem przez 5 lat. Zawsze było spokojnie. Kłótni niewiele, jak już krótkie i spokojne. Oboje jesteśmy spokojnymi ludźmi podchodzimy do życia na luzie. Oboje mamy przyjaciół płci przeciwnej i nikt nigdy nie miał z tym problemu. Czasem jakieś uwagi, ale wiecie, lekka zazdrość to nie zbrodnia.

Aż do... Nie wiem zaczęło się miesiąc temu. Cokolwiek powiedziałam kończyło się zaczepkami, fochem i tłumaczeniem intencji. Ja też święta nie byłam. Zauważyłam, ze zaczyna mi poświęcać mniej czasu, nie dzwoni na dobranoc jak byłam w pracy (pracuję jako opiekunka osoby starszej). Kupił nowy telefon w innej sieci. Wiele raxy go prosiłam aby do pracy brał tez z moją siecią bo mam pakiet, a poza sieć płacę. Dodam, że oboje chcieliśmy zmienić sieć, ale jak tamte umowy sie nam skończą. Czasem wieczorem się nie odzywał, nie mogłam zadzwonić bo grał. No dobra siedzi sam to co ma robić.

Jak wróciłam zauważyłam że telefon z nową siecią zabiera ze sobą nawet do kibla (nie ma tam zasięgu), nie rozstaje się. Wiele razy mi mówił, ze jak mam jakieś podejrzenia mam sama spojrzeć na jego gg i tel, bo nie ma nic do ukrycia. Nigdy tego nie robiłam. Ufałam mu. Ale podejrzenia wzięły górę i zajrzałam w jego komputerze na gg jak się kąpał.

Wymieniał pewne "podejrzane" treści z kobietą, którą poznał parę miesięcy temu na jakimś forum, czy czacie:
"Kocham Cię"
"Tęsknie"
"Chciałbym się przytulić"
"Chodź mam wannę pełną wodę"
"Przytulę cię... i nie tylko"
To tylko próbka CODZIENNYCH wiadomości.
Wiem, ze z tą kobietą się spotkał. W tym samym mieście ma kuzynostwo, do których pojechał. Wiem, że u nich był, bo słyszałam dzieci (zna je). Ale zapomniał mi powiedzieć, że spotkał się z koleżanką, którą zna od niedawna. Ten orange miał dla niej.

Oni zgodnie twierdzą, że nic między nimi nie ma (ona ma męża i dziecko), a to tylko takie żarty są. Twierdzą, że są dobrymi znajomymi. Obiecali że przestaną tak pisac. Mój, już ex twierdzi, ze nie miał pojęcia, że to mnie tak zaboli i konsekwentnie wypiera wszelkich relacji pozakoleżeńskich z nią.

W wieczór "burzy" stwierdził, że z nią nie zerwie kontaktu (nie sugerowałam tego), powinnam mieć choć odrobinę zaufania. Następnego zmienił front, stwierdził, że jakbym kazała mu wybierać, wybrałby mnie. Pozwoliłby sprawdzać wszystko - gg, telefon. I tak dalej. Jakbym chciała to bilingi i tak dalej. Mnie taki związek chyba nie bawi. Na każdą wiadomość od niej bym źle reagowała. Jakby jechał do Łodzi od razu bym myslała, że od niej i tak dalej.

Zresztą nie ma pomysłu jak naprawić to wszystko. Zamiast jak facet starać się, ten czerwone oczy i milczy. Nieważne.

Moje pytanie dotyczące tej przydługiej historii brzmi: Czy spotkaliście się z wyrazami uczuć skierowane do "koleżanki"? On twierdzi, że na tym forum większośc tak pisze i nikt w tym złego nie widzą. Czy dla was jest to normalne? Może zareagowałam zbyt gwałtownie?

nie jest to coś normalnego... Pisać do kogoś,że się kocha,do koleżanki? Nigdy z czymś takim się nie spotkałam
mancia9301 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 10:49   #139
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2015-04-26, 10:54   #140
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Zawsze obiecywał, że jak coś będzie to mi powie. Zawsze był szczery. Okazało się, że jednak nie.

Stary 2015-04-26, 11:55   #141
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Nie zrobiłam skanów, skasował historię. Uważam, że powinien wiedzieć. Nie obchodzi mnie to czy mi uwierzy. Ale ja na jego miejscu chciałabym dostać taki cynk. Lecz jeszcze nie teraz. Ni emam sił na pretensję. Muszę się najpierw pozbierać
Wiesz, u mnie to trwało pół roku, a dopiero po roku mogłam sobie powiedzieć, że wybaczyłam i zapomniałam. Wiesz, albo robisz teraz, albo nigdy. Potem będzie za późno
Stary 2015-04-26, 11:56   #142
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Wiesz, u mnie to trwało pół roku, a dopiero po roku mogłam sobie powiedzieć, że wybaczyłam i zapomniałam. Wiesz, albo robisz teraz, albo nigdy. Potem będzie za późno
Nie chodzi mi o wybaczenie i zapomnienie, ale nabranie sił. Jestem pewna, że były na mnie naskoczy.

Stary 2015-04-26, 12:48   #143
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Nie chodzi mi o wybaczenie i zapomnienie, ale nabranie sił. Jestem pewna, że były na mnie naskoczy.
I prawidłowo. Teraz nabieraj sił i myśl przede wszystkim o sobie, a nie o jakimś obcym kolesiu. Takie akcje na gorąco to zawsze negatywne emocje. Powodzenia
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 12:58   #144
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Nie znoszę takich typów, którzy kręcą. Trzymaj się
Stary 2015-04-26, 16:12   #145
pannaatopowa
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny Stanowczo mnie podnosicie na duchu. Choć nadal nie mogę jeść i dużo chodzę z kijkami, na spacery. Włączam audiobook, który jest dość zabawny i lekko poprawia mi humor. Kiedyś to on był ratunkiem na zły nastrój. Żeby jeszcze kochać przestała ta głupia głowa.

Stary 2015-04-26, 18:58   #146
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Twój były (widzę, że podczytuje), niezłą sobie laurkę wystawił tym najazdem na wątek i straszeniem sądami

"Kocham" może powiedzieć każdy, liczą się czyny. Wyznawanie miłości w tej sytuacji nic nie znaczy, może oprócz tego, że mu się pali grunt pod nogami.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 19:20   #147
pannaatopowa
Zakorzenienie

To przykre, że człowiek przez 5 lat jest wierny i uczciwy a dostaje takiego kopniaka. On chciał zamieszkać razem (mieszkaliśmy, ale musieliśmy przestać). Wiecie co powiedział mi na to jak odkryłam? Idźmy na terapię, zamieszkajmy razem. Ale z nią nie zerwie kontaktu. Ona nic dla niego nie znaczy a to ze mną woli się rozstać.

Jak porozmawiam z tym mężem, to albo zostanie sam, albo ten facet ją rzuci i będą tylko dla siebie. Zagwozdka nie?

Stary 2015-04-26, 22:01   #148
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Cytat:
To przykre, że człowiek przez 5 lat jest wierny i uczciwy a dostaje takiego kopniaka. On chciał zamieszkać razem (mieszkaliśmy, ale musieliśmy przestać). Wiecie co powiedział mi na to jak odkryłam? Idźmy na terapię, zamieszkajmy razem. Ale z nią nie zerwie kontaktu. Ona nic dla niego nie znaczy a to ze mną woli się rozstać.

Jak porozmawiam z tym mężem, to albo zostanie sam, albo ten facet ją rzuci i będą tylko dla siebie. Zagwozdka nie?
Ściskam Cię bardzo mocno Wiem, co przechodzisz, bo sama musiałam skończyć 5-letni związek z podobnego powodu.

Mogę Cię tylko pocieszyć, że to przejdzie. Serio. Jesteś bardzo silną, mądrą babką! I zasługujesz na bycie z kimś, dla kogo będziesz bezwzględnym numerem jeden. Jeszcze długi czas będziesz to roztrząsała, z czasem bardziej z ciekawości niż z żalu czy bólu. A przynajmniej ja nadal się nad pewnymi rzeczami zastanawiam (już bezuczuciowo, po kilku miesiącach od zerwania). No i wyciągniesz z tego pewnie bardzo cenne wnioski. Jeden możesz wyciągnąć już teraz - wiesz, jak duże masz jaja. Świadomość tego pomaga, więc nie zapominaj. I skup się na sobie, bo nikt tak o Ciebie nie zadba jak Ty sama.

Trzymaj się mocno, jesteś na dobrej drodze do lepszego
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 22:13   #149
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiem, że te słowa są prawdziwe. Jednak na tym etapie mam wrażenie, że z nikim się nie dopasuje jak z nim. Przez 5 lat bylismy jak stare małżeństwo. Cały czas myśle, że zbrzydłam, zasiedziałam w domu, stałam się nudna... Czały czas mysle, ze zawiniłam.

Stary 2015-04-26, 22:43   #150
anick88
Wtajemniczenie

Oj nie zawinilas. I w sumie... ile masz wzrostu? bo Twoja waga z opisu mnie nie przeraza... poza tym moj obecny tez ma atopowe zapalenie skory. no faktycznie tragedia. od razu go skreslilam

Tez rozstalam sie po dosc dlugim zwiazku z podobnego powodu tzn chlopak pisal z jakas dziewczyna, a ktoregos pieknego dnia lezac na lozku spojrzalam na telefon, bo przyszedl sms od niej "dobrano słoneczko " i to byl moment kiedy pierwszy raz wzielam czyjs telefon i zaczelam czytac wszystkie smsy. Ten był bardzo delikatny w porownaniu z reszta. Wszedl delikwent, nawet sie zbytnio nie tlumaczyl. Powiedzial, ze to wariatka i wypisuje do niego bez przerwy. W sumie... to sie nawet zgadzalo z tymi smsami. Poprosilam zeby przyszla (mieszkala obok). Przyszla i potwierdzila, ze jest wariatka, cos sobie ubzdurala.
I .. on ja odprowadzil wystarczylo zeby widzial mnie ostatni raz
plakalam, zastanawialam sie czy dobrze zrobilam.
I co? po pol roku dowiedzialam sie, ze faktycznie z nia sypial tylko nie przypuszczal, ze ona sie zakocha. Owszem pisala, ale jakby miala powod zeby sobie cos ubzdurac
Nawet z nia nie byl po naszym rozstaniu. Dziewczyna chciala sie zabic.. bo przeciez skoro mnie juz nie bylo, to czemu nie chcial byc z nia? no historia wyszla cudna.

Co nie zmienia faktu, ze kobieca intuicja mnie nie mylila i przez chwile nie myslalam o powrocie.
I sie zemscilam. Na goraco. Wlasnie w emocjach, zeby mi nie przeszla chec Mocno napsulam mu w zyciu, ale nie bede tu opowiadac jak czy mial pretensje? pewnie mial, ale nie wiem nic o tym, bo jego telefon wyladowal na czarnej liscie i nie przychodzily od niego smsy, a na FB go zablokowalam

nie na niej. ona niestety zemscila sie sama na sobie

nie mam polskich znakow. nie bede miec. trzeba z tym jakos zyc.
anick88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości