|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10
ygh, jak mnie tż i jego siostra wkurzyli.
znów ten sam temat, chrzciny...
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
ale że termin? czy co?
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo -.-
Aaa, Martuss takie manewry jakby dziecię miało wyjść zaraz to ja też czuje. Czasem mam wrażenie, że mi zaraz rączką przez Bożenę pomacha Mnie takie skurcze po stronie wyrostka łapią, bolesne tak, że mnie skręca i nie mogę się ruszyć i płacze...
|
#3484 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
wariatka ![]() Cytat:
za Arturka ![]() a czy to uderzenie drzwiami nie miało wpływu właśnie na stan małego ? czy po prostu lekarz na usg przeoczył zbyt wiele Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nienawidzę jak ktoś mówi.. "będzie coraz gorzej" , "zobaczysz jak się urodzi to będzie dopiero zapiernicz" nosz kurrr... albo właśnie jak mówię, że już mam dość, że wszystko mnie boli i źle się czuję to ktoś np mówi no chyba wiedziałaś na co się piszesz albo trzeba było nie zachodzić w ciążę za☠☠☠ać to mało
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|||||
|
|
|
#3485 |
|
Zadomowienie
|
Narzekałam, że mnie nic nie męczy, a teraz mnie męczy i się streszę, bo to ani skurcze, ani nic. Tylko w bożence mnie kłuje i ten brzuch boli.
No nic Widocznie i mnie dopadło to uczucie: jak mi ciężko jak mi źle, ja chcę rozpakować się !
|
#3486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedz, że Wy ustalacie termin i albo się dostosują, albo dziękujecie bardzo ![]() No właśnie ja wcześniej nie czułam takich ruchów, tak mega nisko... I się przeraziłam, że ta szyjka skrócona, a ja zamiast odpoczywać, to wszystko teraz robię na pełnych obrotach, żeby się wyrobić
|
|
|
#3487 |
|
Wtajemniczenie
|
mój po kąpieli się wygina, wypina i nie wiadomo co
i naciska tak na szyjkę czuję takie mega mocne kłucie a boliiiiii dziwne uczucie ciężko opisać brzuch jak chodzę to twardy jak skała i do tego kłuje zawsze z prawej strony nisko i wtedy muszę się zatrzymać.A do bólu brzucha jak na @ się przyzwyczaiłam :P Parcie na odbyt też już mnie przyzwyczaiło :P ból krocza też, ale dalej rwa mnie nie przyzwyczaiła bo ciągle ryczę jak wstaję, chodzę lub zmieniam pozycję ![]() za chwilę zbałamucę męża na jakiś laming bo później ten abstynencji to ja sobie nie wyobrażam
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- no teraz to się wam skończy beztroska - wyśpijcie się na zapas bo nasza zosia/krrysia/andrzej dali nam zdrowo popalić - no jeszcze się nacieszcie sobą bo jak będzie dziecko to wszystko inne zejdzie na dalszy plan a ostatnio usłyszałam: - no W KOŃCU będziecie mieli to dziecko, bo niby czemu macie mieć lepiej od nas i się z bachorem po nocach nie męczyć. Odparłam tylko, że moje dziecko nie jest dla mnie bachorem, bo co do reszty przekazu to mnie przytkało ![]() Ale podchodzę do tego z dystansem i to ogromnym. Tego samego słuchałam przed ślubem (szczególnie, że wcześniej nie mieszkaliśmy razem), że po slubie to zobaczę jak związek wygląda, że przekonam się jak facet na co dzień się zachowuje, że romantyzm to będzie jak się upomnę... i że z smutkiem będę wspominać, że kiedyś było tak pięknie... I co? I dupsko Bo jak dla mnie to po ślubie jest między nami jeszcze lepiej, dogadujemy się świetnie i mieszka nam się razem genialnie. I nie tęsknię za tym co było, bo cudownie mi z tym jak jest teraz.I mam nadzieję, że z dzieckiem będzie podobnie
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
ide spać, dobranoc
|
#3491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() idę spać laseczki, jak znów nie będę mogła spać to będę was podczytywać po nocy
|
|
#3492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3493 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zazwyczaj wpuszczam jednym a wypuszczam drugim uchem, przytakuję no no fajnie fajnie nara. Cytat:
![]() dobranoc ![]() Cytat:
ja tylko szperam na allegro
|||
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawka podpisuje sie pod wszystkim co napisalas, mialam i mam identyczne gadanie i o slubie i o dziecku. Ja tego nie komentuje tylko zawsze sie usmiechne i pozegnam.
Ide spac, moze maz da sie skusic na laming bo widze ze ma ochote ale sie ze mna droczy. Bo jak on chce.to ja sie wymigiwalam i teraz pewnie chce sie odgryzc ale ciezko mu idzie ![]() Dobranoc wszystkim!
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny bardzo dziekuje za wsparcie wierze ze sila wyzsza zadzialala bo drzwi nie mialy zadnego znaczenia.
Codo laktacji ciagle odciagam ale juz nic nie leci no alle nie poddaje sie wiem ze on tego potrzebuje. A pocesarce tak sie trzeslam ze nie koglam dojsc do siebie chyba ze stresu. Ja chce przytulic mojego maluszkaA co do odwiedzin to chyba zalezy w jakim sie jest stanie' janie mam ochoty bo leze z zakrwawiona podpaska i co 2 godziny doje wiec nic przyjemnego, Dziewczyny powodzenia dla tych co przed oby poszlo gladko i przyjemnie a szczegolnie zeby dzidzie byly zdrowe!
|
#3496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to skoro nie ma komplikacji i za 1-3 dni wyjdzie się ze szpitala to o co to całe halo nikomu |
|
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
Lily ogromne gratulacje..jak dobrze ze pojechałas na IP. .malutki ma troszkę pod górkę ale liczy się że jest sliczniutki juz na świecie. .
Sylvie i Karolak ogromne gratulacje! !!! Jak nam to pięknie idzie to rozpakowywanie; ) Dziewczyny mam pytanie które mleko polecacie do karmienia..jutro wychodzimy ja mam zaledwie kilka kropel siarki..musze coś kupić niestety..co polecacie? Dzisiaj się poryczalam miałam chyba chwilowe załamanie. .wzdelo mi brzuch i miałam okropne gazy..a jak bolały. .do tego nie ma pokarmu i nie wiadomo czy będzie i w ogóle ehh ale jutro do domu może jakoś to będzie. Malutki wszystko wynagrodzi!!!!
|
#3498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za Twojego kochanego szkraba ! To straszne uczucie oglądać swoje dziecko w takim stanie, z całym tym osprzętem wkoło, ale myśl o tym, że mieliście szczęście w nieszczęściu, że ogarną to wszystko i wyjdziecie zdrowi i silni do domu, i to się liczy i to jest najważniejsze ! I będzie tak już niedługo ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
|
|
#3499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym uciskiem na prawy moczowód w ciąży to bardzo często tak jest, wtedy właśnie się robi zastój w prawej nerce i boli. Dopóki mocz jest dobry (badanie ogólne) to w sumie można to przechodzić, albo urosept co jakiś czas profilaktycznie, żeby się jakieś zakażenie nie zrobiło - na stałe to poród pomoże dopiero ![]() Cytat:
oby szybko się poprawiło i znaleźli przyczynę i skuteczne leczenie! Edytowane przez mykofenolan mofetilu Czas edycji: 2015-04-28 o 23:37 |
||
|
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
Pamietam jak w pierwszej ciazy tesciowa przyszla i mowi ze mam ladnie czysto ale jak sie dziecko uqrodzi to zobacze...tu butelka tam butelka zasikane pampersy na podlodze..pies glodny i nie wysikany ja 3 dni nie myta...itd.oj w szoku byla bo nachodzila mnie setki razy bez zapowiedzi a tu zawsze czystko itd...brzuch tak mi napina ze az boli....
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Lily trzymam kciuki za Arturka
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
Kto dziś w nocy rodzi :-D? Dawno nie było naturalnej akcji a kilka kandydatek widzę :-D tych z terminem na już :-D
|
#3502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nie ma odwiedzin. Źle się czuje i ooo! Już mi sąsiadka nalot zrobiła w sobotę -.- ale szybciej wyszła niż weszła. No heloł, takie rzeczy wypada omówić, znaczy najnormalniej w świecie uprzedzić. Co mnie obchodzi że ona ma prezent i chce zobaczyć mojego syna?! Ja też jestem tu ważna, heloł! A nie, że ona mi tu będzie partyzantke uprawiać... Tymbardziej, ze akurat to był moment, że chciałam mleko ściągnac... Inne znajome potrafiły jednak zadzwonić lub napisać z zapytaniem czy mogą i kiedy. To już zupełnie inna sprawa i mam pole manewru A wgl to dziś na 5.06 zapowiedziała się siostra tż z rodziną- z wizytą ciekawe czy zabiorą babcie (tzn mamę) ze sobą. No, bo tak z pl jechać to już gruba impreza ![]() Mój brat z kolei też planuje przyjazd, ale jeszcze się bliżej nie określił... Wszystko musi z mamą umówić, bo ona przecież tez chce przyjechać ![]() Straaasznie się ciesze na odwiedziny naszych rodzin Cytat:
Wierze, ze wszystko się poukłada i malutki szybko dojdzie do siebie ![]() Po karmieniu pora spać. Dobranoc
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Lily,
My też długo czekaliśmy na info o stanie Pauliny. To jest bardzo nie w porządku, takie traktowanie. Najważniejsze, że zdążyli z cc. Karmie właśnie Starsza córka dostała się do przedszkola! Oj, będę we wrześniu bardzo płakać to dalej taka kruszynka dla mnie, ![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- A propo odwiedzin, to ja przeszłam juz wszystko. Mam wielką rodzinę, każdy chciał zobaczyć jak wygląda wczesniak. Jedni wpadli i wypadli i to było ok. Ale jedna kuzynka siedziała do 23-tej!! Myślałam, że zabije. O tej porze to ja dawno śpię, w końcu wstaje kilka razy w nocy. Mało aserrywna jestem.
|
|
#3504 |
|
Zadomowienie
|
O matko do 23....szok......maly mi pcha nogi pod cycki....zaraz oszaleje
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
Umieram z bolu
Wstalam na siku..nie wiem czy to mozna tak nazwac raczej wykulalam sie ledwo z lozka z placzem i drac jape... Nie moge zasnac juz bo tak boli Z dnia na dzien coraz gorzej Nie daje juz rady na ta rwe
|
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Sylvie, Karolak - gratulacje!
Lily - trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze! U nas niestety nienajlepsze wiadomosci. Musimy jednak zostac dluzej w szpitalu, bo małej wyszly zle wyniki badan. Crp jej wyszlo za wysokie i ciagle rosnie, czyli jest jakis stan zapalny. Na razie nie wiedza od czego, beda jej robic dalsze badania, no i dostala antybiotyk. Lekarka mowi, ze to moze miec zwiazek z tym ze niedlugo przed porodem mialam to zapalenie gardla i tchawicy i ze mozliwe ze cos podlapala przez wody plodowe. oprocz tego wzieli ja na noc pod lampy, bo ma zoltaczke. Zobaczymy co dzisiaj na obchodzie powiedza, ale jestem lekko podłamana.
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie kiepska noc. Nigdy mnie tak brzuch nie bolał jak dziś, takie uczucie jakby skurcz nie chciał puścić. Nie mogłam wstać ani się przekręcić. Czułam ogromny ucisk na pęcherz i odbyt. Nie wiem co to było. A TŻ zamiast pomóc to coś mruknął i poszedł spać dalej. :-(
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Wydaje mi się ze poziom naszego zmęczenia ciąża siega zenitu. Ja tez miałam kiepska noc i jestem nieprzytomna.
A w ogóle to witam się 3 dni przed tp...
|
#3509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc...
Jestem padnieta fizyczne i psychicznie ciągle nas trzymają, Ulka ma.żółtaczkę i od wczoraj pod.lampa do tego muszą powtórzyć usg bo.jest za malutka i nie.wszystko.było.widać![]() Mnie boli.całe cialo spalam może że.2 godz przez.ostatnie.3.dni i.wymiekam.już ![]() URODZIŁA KTORAS???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

.
dziekuje martus za przekazywanie informacji. Taka przestroga dla wszystkich..
za Arturka 
za garderobę! Się doczekałaś nareszcie
tym bardziej, że Ty na pewno też zmęczona..
cały czas trzymam kciuki za Arturka! jedno szczęście, że pojechałaś na to ip...
trzymam 
brzuch jak chodzę to twardy jak skała i do tego kłuje zawsze z prawej strony nisko i wtedy muszę się zatrzymać.

27.06.2013 r.
zastanawiałam się czy to normalne, ale jak ostatnio ledwie co chodzę, tak mnie nerka boli! Wystarczy nie za długi i nie za szybki spacer, a boli jakbym miała przeziębione nerki (a miałam, więc wiem co to za ból
i boli tylko prawa - więc obstawiam że to mały musi gdzieś uciskać,a przy chodzeniu bardziej. Uroki ciąży chyba