|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Czyli faktycznie ciąża zmienia kp i dużo dzieci się odstawia.
Ciekawe od czego to zależy, że są też takie kobiety co karmią w tandemie. A jak z nocnikiem u was? U nas wczoraj zero wpadek , wszystko w nocniku, ale zakładam na noc , na drzemkę i długie wyjście z domu. Jak siedzimy w domu to tylko w majtkach. |
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
W domu wlasciwie bez wpadek ale czesto przypominam i pytam,czy chce siusiu. Jedynie z kupka problem i z tym,ze w ogole pueluchy nie chxe zakladac a jednak nie potrafi tak dlugo utrzymac. No i iwestia wysadzania na spacerach...gdzie i jak to robic?
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
No to moja założy, na noc i drzemkę albo na spacer i nawet z pieluchą mówi "robię siku, mogę siku?" - czyli chyba nieźle nam idzie.
Ale nie podjęłam się wychodzenia z domu bez pampersa, myślę, że to za szybko, bo nadal sika strasznie często i wtedy po małej ilości. Kuba też , czy umie trzymać i robi wtedy dużo? Nie wiem też jak ogarnąć to wychodzenie w domu bez pampa etc etc, a pasuje się odważyć kiedyś ![]() Masz coś położone na łóżko jak Kuba idzie na drzemkę spać? kupić podkłady czy coś? |
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Zakladam pieluche. Wczoraj bylismy chwile na dworze,bez pieluchy,miwil sisi ale no wlasnie nie mialam go gdzie wysadzic.
Kuba poki co jest zafascynowany sikiem w nicniku i robi na raty. Choc potrafi i wiecej nasiusuac. |
|
|
|
#2945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja twierdze, ze mam bardzo niewiele pokarmu. Chyba zaczyna sie siara tworzyc, bo Yae tez agresywniej ssie, wiec albo nie ma, albo trudno dostepne a ta spryciula uparcie twierdzi, ze jej smakowe leci, np. o smaku koktajlu z truskawek czy kielbasek ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Moze tyle potrzebuje, Yae ostatnio tez wiecej spi ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Chyba tylko od danej pary mama-dziecko ;-) U mnie bardzo sie zmienily mozliwosci mojego organizmu, ale Yae jeszcze nawet tego zmianach potrzebuje. Na szczescie opiekuja sie nami lekarze i polozne, ktorzy wspieraja caly czas |
|||
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy identycznie.
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nad z nocnikiem nic. . Jak juz usiądzie to siedzi i siedzi aż mu się nudzi i zaczyna wariowac. Wczoraj zrobił siusiu przed kąpielą to trzeba było pił minuty bić mu brawo ![]() Pstryk taka koszula a na to ten sweterek. A ostatnie zdjęcie to koszula która założę mu do dżinsów na poprawiny .
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie bo pierwsza piłam o 6. Ale faktycznie najczęściej moja druga kawa przypada na ok 12 i drzemkę
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze trampki
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
No to tak jak u mnie choć najczęściej u nad drzemka przed 13 dziś jednak położę go wcześniej bo jedziemy potem do stolicy z teściami.. teściowa jedzie kupić sukienkę na wesele a ja ich wykorzystam i podjade do rodziców bo auto nasze w naprawie. ..
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
pstryczku tutaj sa te książeczki z peppą taniej i baaaardzo dużo ma ich ten sprzedawca. zamówiłam dzisiaj http://allegro.pl/show_item.php?item=5361914515 szaja dzięki Ci Kochana zamówię tą ubierankę z haba ![]() proszę o kciuki bo mamy zawirowania z pracą tż. mam nadzieję, że wszystko wyjdzie na plus
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2015-05-21 o 11:28 |
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Misia oczywiście kciuki zaciśnięte. . Ale co się dzieje?
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Dziewczyny uWas Peppa a mój nigdy jej nie oglądał. ..i wciąż na pierwszym miejscu jest Masza i doszło Stacyjkowo. . Młode chodzi po domu i śpiewa " sayjkowo. .sayjkowo"...
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Była u Ciebie ta dziewczyna którą Ci polecałam czy ktoś inny?
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
U nas wczorajszy dzień pełen wrażeń,ale żeby nie było zbyt monotonnie to noc też była z atrakcjami Już wam pokrótce mówię. Pierwsza atrakcja: nie wiadomo dlaczego ale pompa Oskara nagle wydała komunikat "Brak zasilania" po czym zniknęła połowa wyświetlanych normalnie ikonek. Przedtem były jeszcze dwie kreski baterii (zawsze komunikuje sporo przed czasem że pada bateria)więc dziwne było że tak nagle. Mąż zmienił na inną baterie ale po tym to już w ogóle się nie włączyła. Włożyliśmy kolejną innej firmy -odpaliła. Uff kamień z serca bo już miałam wizje przejścia na peny. Druga atrakcja: mój syn wczoraj miał dzień świra,wariował jakby miał dynamit w tylku,no i jak to zwykle bywa takie zabawy kończą się płaczem. Zamykał szafke z pełnym impetem tylko zapomniał wyjąć palec (konkretnie kciuk) i tak go sobie przytrzasnął że zdarł połowę nawierzchni paznokcia. Paznokieć oczywiście jest siny i całkiem możliwe że zejdzie. Chwilę potem uderzył nosem w swoją kuchenkę,nos nie ucierpiał za to warga od razu spuchła. Trzecia atrakcja i najciekawsza : O godzinie 20 z minutami dałam małemu mleko-jako że miał już dość wrażeń poszedł spać. Po godzinie 22 robię mu pomiar a tam cukier 310 (wcześniej uderzył się w nogę gdzie ma wkłucie),trochę mnie to zaniepokoiło ale dałam sporą korektę i położyłam się spać. Po dwóch godzinach wstaje a tam cukier już 398-to mnie dopiero zdziwiło bo skoro poszła korekta to powinno choć minimalnie,ale spaść a nie wzrosnąć. Tu już mi się lampka zapaliła ale jeszcze dałam ostatnią szansę. Dałam kolejną dużą korektę i bazę ustawiłam na 200%. Tu już nie czekałam dwóch godzin bo wiedziałam czego się spodziewać,dałam insulinie popracować godzinie. Po tym czasie zrobiłam pomiar a tam cukier już 407. Wtedy byłam już pewna że dren lub igła nie działają jak trzeba tak więc o godzinie 1:50 zmienialiśmy wkłucie. Poszły dwie korekty i rano cukier jak marzenie. Mały się na szczęście nie obudził podczas zmiany. Teraz wnioskuje że to wkłucie od początku słabo działało bo walczyłam z ogromnymi cukrami od jego zmiany. Dziś cukry póki co dobre. I niech tak zostanie-wystarczy mi wrażeń na dobrych kilka dni. Gdybym wtedy poczekała dwie godziny a nie tylko godzinę. Albo zaspała to pewnie teraz bylibyśmy w szpitalu bo byłaby już piękna kwasica i ketony w moczu których ja bym się sama nie pozbyła. Chyba ktoś nade mną czuwa ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Może faktycznie teraz jest taki czas że dzieci potrzebuja więcej snu. Oskar dwa dni pod rząd spał do 9:30 a dziś do 8:30-gdzie u nas pobudki zwykle były przed 7 lub chwilę po. Ale też faktem jest że te dwie noce były marne. Dzisiejsze cukry też dały mu popalić bo nosiło go po całym łóżku. Nie wiem u nas może to wynikać z cukrów. Zobaczymy jak kolejne dni będą wyglądać.
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
A macie jakis pomysl na zabezpieczenie podlogi? Bo akurat o materac sie nie martwie: pokrowiec wypiore a wklad umyje w razie w, ale mat ze slomy ryzowej ani nie wyczyszcze, ani nie wysusze...
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie mój wizaż wygląda jak wizaż
Laurko mogłabyś podesłać link do tych kul solarnych?? Bardzo mi się spodobały ![]() Która kupowała ciastolinę w lidlu? Wasza też taka kiepska jakościowo? Kruszy się to niemiłosiernie. Wceśniej miliśmy z biedry i była o wiele fajniejsza. tą non stop muszę wydłubywać z dywanu. Ile czasu po poronieniu mam czekać na @??? Lekarz mi mówił, że po 5tyg powinna być. U mnie już 7tyg i nic się nie zapowiada. Nawet test dziś zrobiłam, ale I kreska Szkoda, choć w naszej sytuacji to bradzo dobrze, że teraz nie będzie drugiego![]() Nie mam weny ostatnio. Kto używa odżywki 8w1 z eweline? Też Wam tak szybko paznokcie rosnął? Ja już nie wyrabiam na piłowaniu. Minimum 2 razy w tygodniu muszę. A do skracania używam tylko pilników do paznokci, więc sporo czasu potrzeba jednak. Zawsze mi szybko rosły, ale teraz już przesada... AAA i w końcu pozbyłam się wypadania włosów Pewnie daleko mi do włosów Nawijki czy Black, ale jestem na dobrej drodze. Ale od pół roku zmieniłam całkowicie moją pielęgnację Muszę tylko do fryjera się wybrać. Jestem niepocieszona, bo zmykają mój ulubiony salon, nie dość że pod nosem, to jeszcze pracuje tam dziewczyna z powołaniem. I prawdopodobnie narazie nie bęzie szukała pracy, bo stara się o dziecko. Ale zapytam czy bym do domu nie mogła do niej przychodzić. Bo jest naprawdę świetna.A teraz idę, czytam na bieżąco,tylko mniej piszę.
|
#2961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to jakis pomysl, ale jak znam zycie Yae bedzie sprawdzac, co jest pod spodem |
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Dziękuję dziewczynki za wszystkie ciepłe słowa Jestem w domu, ale nie wyrabiam na zakrętach, nie mam nawet kiedy poleżeć... Jeszcze 2 miesiące do urlopu, wytrzymam ![]() QUOTE=treselle0;51459316] witam zza tony zadań i nauki ![]() Moja Ola przechodzi okres pytania - dlaczego, dzis 15485200001144 razy słyszałam to pytanie, jak sie okazuje WSZYSTKO moze niesc za sobą prośbę o wyjaśnienie ![]() Pozdrawiam Was wszystkie Tress ja milion razy dziennie odpowiadam na pytanie "Czemu?" . Nie sądziłam, że można zapytać czemu np. buciki są niebieskie ![]() Cytat:
Cytat:
Na drzemki nie zakładam już. Nigdy nie przesikuje. Obym tego w złym momencie nie powiedziała ![]() Cytat:
Dziewczyny wczoraj Blanka mnie rozwaliła na łopatki. Mówi do mnie, żebym wyszła z łazienki, bo Ona z tatą chce się kąpać. Więc poszłam. I słyszę, jak mówi do męża "Tatusiu w żłobku ciocie nas uczą wierszyka. Chcesz posłuchać? " No jasne, że chcę! I to, co usłyszałam spowodowało niemałe wzruszenie ![]() https://www.youtube.com/watch?v=Pjy8EHn8s2o |
|||
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sądziłam, że można zapytać czemu np. buciki są niebieskie ![]() Spokojnej podróży Kochana! My wychodzimy z domu bez pampersa, Mała woła jak chce siku i szukamy jakiegoś ustronnego miejsca na trawce. Ale generalnie potrafi trzymać już. Wczoraj np. wracałyśmy ze żłobka, mówi, że chce siusiu, więc tłumaczę że niedługo będziemy w domu, ale korek straszny i wracałyśmy 10 minut dłużej. Zanim weszłyśmy na ostatnie pietro, to też chwila minęła. Pobiegła do łazienki i zrobiła siku. Więc u nas już bliżej niż dalej. Pampersa zakładam na noc, ale przeważnie suchego zdejmuję. Na drzemki nie zakładam już. Nigdy nie przesikuje. Obym tego w złym momencie nie powiedziała ![]() Misia kciuki są! Dziewczyny wczoraj Blanka mnie rozwaliła na łopatki. Mówi do mnie, żebym wyszła z łazienki, bo Ona z tatą chce się kąpać. Więc poszłam. I słyszę, jak mówi do męża "Tatusiu w żłobku ciocie nas uczą wierszyka. Chcesz posłuchać? " No jasne, że chcę! I to, co usłyszałam spowodowało niemałe wzruszenie ![]() https://www.youtube.com/watch?v=Pjy8EHn8s2o[/QUOTE] Pięknie Blanka mówi wierszyk!
|
|
#2968 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10297208/ A lampki mam te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50299291/ Cytat:
Nie sądziłam, że można zapytać czemu np. buciki są niebieskie ![]() Spokojnej podróży Kochana! My wychodzimy z domu bez pampersa, Mała woła jak chce siku i szukamy jakiegoś ustronnego miejsca na trawce. Ale generalnie potrafi trzymać już. Wczoraj np. wracałyśmy ze żłobka, mówi, że chce siusiu, więc tłumaczę że niedługo będziemy w domu, ale korek straszny i wracałyśmy 10 minut dłużej. Zanim weszłyśmy na ostatnie pietro, to też chwila minęła. Pobiegła do łazienki i zrobiła siku. Więc u nas już bliżej niż dalej. Pampersa zakładam na noc, ale przeważnie suchego zdejmuję. Na drzemki nie zakładam już. Nigdy nie przesikuje. Obym tego w złym momencie nie powiedziała ![]() Misia kciuki są! Dziewczyny wczoraj Blanka mnie rozwaliła na łopatki. Mówi do mnie, żebym wyszła z łazienki, bo Ona z tatą chce się kąpać. Więc poszłam. I słyszę, jak mówi do męża "Tatusiu w żłobku ciocie nas uczą wierszyka. Chcesz posłuchać? " No jasne, że chcę! I to, co usłyszałam spowodowało niemałe wzruszenie ![]() https://www.youtube.com/watch?v=Pjy8EHn8s2o[/QUOTE] Cudowna! Aaaa Amelka Debrah pięknie też mówi, i jak mi się z moim Michałkiem kojarzy
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa Amelka Debrah pięknie też mówi, i jak mi się z moim Michałkiem kojarzy [/QUOTE]Oni zawsze nam się kojarzyli pokaż go !
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ta z Wachocka strasznie fajna no i ma lale Stefana
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

zamówię tą ubierankę z haba 

(wcześniej uderzył się w nogę gdzie ma wkłucie),trochę mnie to zaniepokoiło ale dałam sporą korektę i położyłam się spać. Po dwóch godzinach wstaje a tam cukier już 398-to mnie dopiero zdziwiło bo skoro poszła korekta to powinno choć minimalnie,ale spaść a nie wzrosnąć. Tu już mi się lampka zapaliła ale jeszcze dałam ostatnią szansę. Dałam kolejną dużą korektę i bazę ustawiłam na 200%. Tu już nie czekałam dwóch godzin bo wiedziałam czego się spodziewać,dałam insulinie popracować godzinie. Po tym czasie zrobiłam pomiar a tam cukier już 407. Wtedy byłam już pewna że dren lub igła nie działają jak trzeba tak więc o godzinie 1:50 zmienialiśmy wkłucie. Poszły dwie korekty i rano cukier jak marzenie. Mały się na szczęście nie obudził podczas zmiany. 

rosi: