Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-21, 09:56   #2941
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)

Czyli faktycznie ciąża zmienia kp i dużo dzieci się odstawia.
Ciekawe od czego to zależy, że są też takie kobiety co karmią w tandemie.

A jak z nocnikiem u was?
U nas wczoraj zero wpadek , wszystko w nocniku, ale zakładam na noc , na drzemkę i długie wyjście z domu.
Jak siedzimy w domu to tylko w majtkach.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:04   #2942
nancykenator
Zakorzenienie

W domu wlasciwie bez wpadek ale czesto przypominam i pytam,czy chce siusiu. Jedynie z kupka problem i z tym,ze w ogole pueluchy nie chxe zakladac a jednak nie potrafi tak dlugo utrzymac. No i iwestia wysadzania na spacerach...gdzie i jak to robic?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:12   #2943
Debrah
Zakorzenienie

No to moja założy, na noc i drzemkę albo na spacer i nawet z pieluchą mówi "robię siku, mogę siku?" - czyli chyba nieźle nam idzie.
Ale nie podjęłam się wychodzenia z domu bez pampersa, myślę, że to za szybko, bo nadal sika strasznie często i wtedy po małej ilości. Kuba też , czy umie trzymać i robi wtedy dużo?
Nie wiem też jak ogarnąć to wychodzenie w domu bez pampa etc etc, a pasuje się odważyć kiedyś
Masz coś położone na łóżko jak Kuba idzie na drzemkę spać? kupić podkłady czy coś?
Stary 2015-05-21, 10:20   #2944
nancykenator
Zakorzenienie

Zakladam pieluche. Wczoraj bylismy chwile na dworze,bez pieluchy,miwil sisi ale no wlasnie nie mialam go gdzie wysadzic.
Kuba poki co jest zafascynowany sikiem w nicniku i robi na raty. Choc potrafi i wiecej nasiusuac.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:24   #2945
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Juz?

Kuba wczoraj wstal po 6 a usnal przed 15tą... bez kp,bo twierdzil,ze nie ma mleka...

Ja twierdze, ze mam bardzo niewiele pokarmu. Chyba zaczyna sie siara tworzyc, bo Yae tez agresywniej ssie, wiec albo nie ma, albo trudno dostepne a ta spryciula uparcie twierdzi, ze jej smakowe leci, np. o smaku koktajlu z truskawek czy kielbasek

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Super ta fotka

Tz pisał że o 9 Oli jeszcze spała. Nie wiem czy to jakiejś choroby nie zwiastuje.

Moze tyle potrzebuje, Yae ostatnio tez wiecej spi

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Czyli faktycznie ciąża zmienia kp i dużo dzieci się odstawia.
Ciekawe od czego to zależy, że są też takie kobiety co karmią w tandemie.

A jak z nocnikiem u was?
U nas wczoraj zero wpadek , wszystko w nocniku, ale zakładam na noc , na drzemkę i długie wyjście z domu.
Jak siedzimy w domu to tylko w majtkach.

Chyba tylko od danej pary mama-dziecko ;-) U mnie bardzo sie zmienily mozliwosci mojego organizmu, ale Yae jeszcze nawet tego zmianach potrzebuje. Na szczescie opiekuja sie nami lekarze i polozne, ktorzy wspieraja caly czas
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:26   #2946
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Zakladam pieluche. Wczoraj bylismy chwile na dworze,bez pieluchy,miwil sisi ale no wlasnie nie mialam go gdzie wysadzic.
Kuba poki co jest zafascynowany sikiem w nicniku i robi na raty. Choc potrafi i wiecej nasiusuac.
Mamy identycznie.
Stary 2015-05-21, 10:41   #2947
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Cześć
u nas już drzemka, Ami wstała przed 6 rano, ale późno poszła wczoraj spać, więc chyba nie dospała i padła.
Ooo...Debrah to już pijesz kawkę?
U nad z nocnikiem nic. . Jak juz usiądzie to siedzi i siedzi aż mu się nudzi i zaczyna wariowac. Wczoraj zrobił siusiu przed kąpielą to trzeba było pił minuty bić mu brawo

Pstryk taka koszula a na to ten sweterek. A ostatnie zdjęcie to koszula która założę mu do dżinsów na poprawiny .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1432197666093.jpg (91,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1432197689941.jpg (59,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1432197701146.jpg (70,9 KB, 4 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:43   #2948
Debrah
Zakorzenienie

Jeszcze nie bo pierwsza piłam o 6. Ale faktycznie najczęściej moja druga kawa przypada na ok 12 i drzemkę
Stary 2015-05-21, 10:43   #2949
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

I jeszcze trampki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1432197800786.jpg (83,8 KB, 4 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2015-05-21, 10:45   #2950
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Jeszcze nie bo pierwsza piłam o 6. Ale faktycznie najczęściej moja druga kawa przypada na ok 12 i drzemkę
No to tak jak u mnie choć najczęściej u nad drzemka przed 13 dziś jednak położę go wcześniej bo jedziemy potem do stolicy z teściami.. teściowa jedzie kupić sukienkę na wesele a ja ich wykorzystam i podjade do rodziców bo auto nasze w naprawie. ..

Stary 2015-05-21, 11:26   #2951
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

pstryczku tutaj sa te książeczki z peppą taniej i baaaardzo dużo ma ich ten sprzedawca. zamówiłam dzisiaj
http://allegro.pl/show_item.php?item=5361914515

szaja
dzięki Ci Kochana zamówię tą ubierankę z haba

proszę o kciuki bo mamy zawirowania z pracą tż. mam nadzieję, że wszystko wyjdzie na plus

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2015-05-21 o 11:28
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:30   #2952
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Misia oczywiście kciuki zaciśnięte. . Ale co się dzieje?

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Dziewczyny uWas Peppa a mój nigdy jej nie oglądał. ..i wciąż na pierwszym miejscu jest Masza i doszło Stacyjkowo. . Młode chodzi po domu i śpiewa " sayjkowo. .sayjkowo"...

Stary 2015-05-21, 11:30   #2953
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
U nas w sobotę byla doradca chustowy mala uwielbia sie nosic i to najlepszy sposób na kolki u nas ,
Była u Ciebie ta dziewczyna którą Ci polecałam czy ktoś inny?
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:46   #2954
mala_19kw
Zakorzenienie

Hejo

U nas wczorajszy dzień pełen wrażeń,ale żeby nie było zbyt monotonnie to noc też była z atrakcjami

Już wam pokrótce mówię.
Pierwsza atrakcja: nie wiadomo dlaczego ale pompa Oskara nagle wydała komunikat "Brak zasilania" po czym zniknęła połowa wyświetlanych normalnie ikonek. Przedtem były jeszcze dwie kreski baterii (zawsze komunikuje sporo przed czasem że pada bateria)więc dziwne było że tak nagle. Mąż zmienił na inną baterie ale po tym to już w ogóle się nie włączyła. Włożyliśmy kolejną innej firmy -odpaliła. Uff kamień z serca bo już miałam wizje przejścia na peny.

Druga atrakcja: mój syn wczoraj miał dzień świra,wariował jakby miał dynamit w tylku,no i jak to zwykle bywa takie zabawy kończą się płaczem. Zamykał szafke z pełnym impetem tylko zapomniał wyjąć palec (konkretnie kciuk) i tak go sobie przytrzasnął że zdarł połowę nawierzchni paznokcia. Paznokieć oczywiście jest siny i całkiem możliwe że zejdzie. Chwilę potem uderzył nosem w swoją kuchenkę,nos nie ucierpiał za to warga od razu spuchła.

Trzecia atrakcja i najciekawsza :
O godzinie 20 z minutami dałam małemu mleko-jako że miał już dość wrażeń poszedł spać. Po godzinie 22 robię mu pomiar a tam cukier 310 (wcześniej uderzył się w nogę gdzie ma wkłucie),trochę mnie to zaniepokoiło ale dałam sporą korektę i położyłam się spać. Po dwóch godzinach wstaje a tam cukier już 398-to mnie dopiero zdziwiło bo skoro poszła korekta to powinno choć minimalnie,ale spaść a nie wzrosnąć. Tu już mi się lampka zapaliła ale jeszcze dałam ostatnią szansę. Dałam kolejną dużą korektę i bazę ustawiłam na 200%. Tu już nie czekałam dwóch godzin bo wiedziałam czego się spodziewać,dałam insulinie popracować godzinie. Po tym czasie zrobiłam pomiar a tam cukier już 407. Wtedy byłam już pewna że dren lub igła nie działają jak trzeba tak więc o godzinie 1:50 zmienialiśmy wkłucie. Poszły dwie korekty i rano cukier jak marzenie. Mały się na szczęście nie obudził podczas zmiany.
Teraz wnioskuje że to wkłucie od początku słabo działało bo walczyłam z ogromnymi cukrami od jego zmiany. Dziś cukry póki co dobre. I niech tak zostanie-wystarczy mi wrażeń na dobrych kilka dni.

Gdybym wtedy poczekała dwie godziny a nie tylko godzinę. Albo zaspała to pewnie teraz bylibyśmy w szpitalu bo byłaby już piękna kwasica i ketony w moczu których ja bym się sama nie pozbyła. Chyba ktoś nade mną czuwa

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Może faktycznie teraz jest taki czas że dzieci potrzebuja więcej snu. Oskar dwa dni pod rząd spał do 9:30 a dziś do 8:30-gdzie u nas pobudki zwykle były przed 7 lub chwilę po.
Ale też faktem jest że te dwie noce były marne. Dzisiejsze cukry też dały mu popalić bo nosiło go po całym łóżku. Nie wiem u nas może to wynikać z cukrów. Zobaczymy jak kolejne dni będą wyglądać.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:56   #2955
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
kupić podkłady czy coś?

My kupiliśmy taki duży podkład na materac, można go prać. Spełnia swoją funkcję, nic nie przecieka.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 12:04   #2956
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Bylam dzis na spotkaniu odnosnie chust i bylo super. Juz sie doczekac wrzesnia i motania malenstwa nie moge.
ninagg (pamietam, ze Ty planowalas zakup chusty), majulmi (Ty chyba tez cos o chuscie wspominalas) i reszta ciezarowek zainteresowanych: przy okazji wiazania zostalam nauczona jak sobie ulatwic zycie z duzym brzuchem i zadbac o kregoslup oraz miednice. Gdybyscie byly zainteresowane, to dajcie znac, przesle filmik ;-) Od siebie powiem, ze chyba bede siebie tak motac a przy okazji chusta "pracuje"
Jeśli możesz to prześlij mi filmik. Wyślę Ci na PW maila.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-05-21, 12:06   #2957
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Jeśli możesz to prześlij mi filmik. Wyślę Ci na PW maila.

Tylko wczesniej musze go nagrac ;-), bo chyba z warsztatow nie bedzie dostepny
Stary 2015-05-21, 12:07   #2958
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
No to moja założy, na noc i drzemkę albo na spacer i nawet z pieluchą mówi "robię siku, mogę siku?" - czyli chyba nieźle nam idzie.
Ale nie podjęłam się wychodzenia z domu bez pampersa, myślę, że to za szybko, bo nadal sika strasznie często i wtedy po małej ilości. Kuba też , czy umie trzymać i robi wtedy dużo?
Nie wiem też jak ogarnąć to wychodzenie w domu bez pampa etc etc, a pasuje się odważyć kiedyś
Masz coś położone na łóżko jak Kuba idzie na drzemkę spać? kupić podkłady czy coś?
Dobrah my mamy podkład z Ikei zarówno na swoje łóżko jak i u małego. . Dobra sprawa bo czy przesika czy np z wymiotuje to już nie raz uchronilo nam materac. Polecam. Są też prześcieradła nie przemakalne no ale nie wiem czy taki wymiar znajdziesz. ..a podkład co prawda jest na max rozłożenie materaca ale nadmiar zawinelam pod materac. ..

Stary 2015-05-21, 12:11   #2959
meneq
Zakorzenienie

A macie jakis pomysl na zabezpieczenie podlogi? Bo akurat o materac sie nie martwie: pokrowiec wypiore a wklad umyje w razie w, ale mat ze slomy ryzowej ani nie wyczyszcze, ani nie wysusze...
Stary 2015-05-21, 12:24   #2960
gojka24
Zakorzenienie

Wreszcie mój wizaż wygląda jak wizaż

Laurko mogłabyś podesłać link do tych kul solarnych?? Bardzo mi się spodobały

Która kupowała ciastolinę w lidlu? Wasza też taka kiepska jakościowo? Kruszy się to niemiłosiernie. Wceśniej miliśmy z biedry i była o wiele fajniejsza. tą non stop muszę wydłubywać z dywanu.

Ile czasu po poronieniu mam czekać na @??? Lekarz mi mówił, że po 5tyg powinna być. U mnie już 7tyg i nic się nie zapowiada. Nawet test dziś zrobiłam, ale I kreska Szkoda, choć w naszej sytuacji to bradzo dobrze, że teraz nie będzie drugiego

Nie mam weny ostatnio.

Kto używa odżywki 8w1 z eweline? Też Wam tak szybko paznokcie rosnął? Ja już nie wyrabiam na piłowaniu. Minimum 2 razy w tygodniu muszę. A do skracania używam tylko pilników do paznokci, więc sporo czasu potrzeba jednak. Zawsze mi szybko rosły, ale teraz już przesada...

AAA i w końcu pozbyłam się wypadania włosów Wogle bardzo zmieniły się moje włosy, są błyszczące, gładkie, milutkie.
Pewnie daleko mi do włosów Nawijki czy Black, ale jestem na dobrej drodze. Ale od pół roku zmieniłam całkowicie moją pielęgnację Muszę tylko do fryjera się wybrać. Jestem niepocieszona, bo zmykają mój ulubiony salon, nie dość że pod nosem, to jeszcze pracuje tam dziewczyna z powołaniem. I prawdopodobnie narazie nie bęzie szukała pracy, bo stara się o dziecko. Ale zapytam czy bym do domu nie mogła do niej przychodzić. Bo jest naprawdę świetna.

A teraz idę, czytam na bieżąco,tylko mniej piszę.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 12:30   #2961
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
A macie jakis pomysl na zabezpieczenie podlogi? Bo akurat o materac sie nie martwie: pokrowiec wypiore a wklad umyje w razie w, ale mat ze slomy ryzowej ani nie wyczyszcze, ani nie wysusze...
Wiesz co.. nie wiem czy to dobry pomysł ale np zwykła plexa może. .no albo jakaś folia tyle żeby dźwięku nie robiło. .

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

Która kupowała ciastolinę w lidlu? Wasza też taka kiepska jakościowo? Kruszy się to niemiłosiernie. Wceśniej miliśmy z biedry i była o wiele fajniejsza. tą non stop muszę wydłubywać z dywanu.

Ile czasu po poronieniu mam czekać na @??? Lekarz mi mówił, że po 5tyg powinna być. U mnie już 7tyg i nic się nie zapowiada. Nawet test dziś zrobiłam, ale I kreska Szkoda, choć w naszej sytuacji to bradzo dobrze, że teraz nie będzie drugiego

Nie mam weny ostatnio.

Kto używa odżywki 8w1 z eweline? Też Wam tak szybko paznokcie rosnął? Ja już nie wyrabiam na piłowaniu. Minimum 2 razy w tygodniu muszę. A do skracania używam tylko pilników do paznokci, więc sporo czasu potrzeba jednak. Zawsze mi szybko rosły, ale teraz już przesada...

AAA i w końcu pozbyłam się wypadania włosów Wogle bardzo zmieniły się moje włosy, są błyszczące, gładkie, milutkie.
Pewnie daleko mi do włosów Nawijki czy Black, ale jestem na dobrej drodze. Ale od pół roku zmieniłam całkowicie moją pielęgnację Muszę tylko do fryjera się wybrać. Jestem niepocieszona, bo zmykają mój ulubiony salon, nie dość że pod nosem, to jeszcze pracuje tam dziewczyna z powołaniem. I prawdopodobnie narazie nie bęzie szukała pracy, bo stara się o dziecko. Ale zapytam czy bym do domu nie mogła do niej przychodzić. Bo jest naprawdę świetna.

Ja używam tek odżywki-tez rosną jakby szybciej ale ogólnie są tez dużo mocniejsze. Polecam tą odżywkę gorąco! !

Stary 2015-05-21, 12:35   #2962
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Wiesz co.. nie wiem czy to dobry pomysł ale np zwykła plexa może. .no albo jakaś folia tyle żeby dźwięku nie robiło. .

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Ja używam tek odżywki-tez rosną jakby szybciej ale ogólnie są tez dużo mocniejsze. Polecam tą odżywkę gorąco! !

Jest to jakis pomysl, ale jak znam zycie Yae bedzie sprawdzac, co jest pod spodem
Stary 2015-05-21, 12:36   #2963
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Jest to jakis pomysl, ale jak znam zycie Yae bedzie sprawdzac, co jest pod spodem
To musisz się postarać schować to porzadnie przed ciekawskimi

Stary 2015-05-21, 12:40   #2964
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
To musisz się postarać schować to porzadnie przed ciekawskimi

Najlepiej byloby gdzies wyjechac z domu... Tylko gdzie sie zatrzymac, by podlogi byly bezpieczne
Stary 2015-05-21, 12:45   #2965
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Tylko wczesniej musze go nagrac ;-), bo chyba z warsztatow nie bedzie dostepny
Ok

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-05-21, 12:49   #2966
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej!

Dziękuję dziewczynki za wszystkie ciepłe słowa Jestem w domu, ale nie wyrabiam na zakrętach, nie mam nawet kiedy poleżeć... Jeszcze 2 miesiące do urlopu, wytrzymam

QUOTE=treselle0;51459316]
witam zza tony zadań i nauki

Moja Ola przechodzi okres pytania - dlaczego, dzis 15485200001144 razy słyszałam to pytanie, jak sie okazuje WSZYSTKO moze niesc za sobą prośbę o wyjaśnienie

Pozdrawiam Was wszystkie[/QUOTE]
Tress ja milion razy dziennie odpowiadam na pytanie "Czemu?" . Nie sądziłam, że można zapytać czemu np. buciki są niebieskie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja sie pozegnam z Wami na kilka dni.
Oczywiscie z pewnoscia bede Was podczytywac, ale z pisaniem pewnie bedzie gorzej.

Kuba nadal kaszle jak gruzlik (jest nieco lepiej), a jutro ruszamy w calonocna wyprawe pociagiem do moich stron na komunie mojej siostry.
Wracamy we wtorek.

Buzka
Spokojnej podróży Kochana!

Cytat:
My wychodzimy z domu bez pampersa, Mała woła jak chce siku i szukamy jakiegoś ustronnego miejsca na trawce. Ale generalnie potrafi trzymać już. Wczoraj np. wracałyśmy ze żłobka, mówi, że chce siusiu, więc tłumaczę że niedługo będziemy w domu, ale korek straszny i wracałyśmy 10 minut dłużej. Zanim weszłyśmy na ostatnie pietro, to też chwila minęła. Pobiegła do łazienki i zrobiła siku. Więc u nas już bliżej niż dalej. Pampersa zakładam na noc, ale przeważnie suchego zdejmuję.
Na drzemki nie zakładam już. Nigdy nie przesikuje. Obym tego w złym momencie nie powiedziała

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

pstryczku tutaj sa te książeczki z peppą taniej i baaaardzo dużo ma ich ten sprzedawca. zamówiłam dzisiaj

szaja

proszę o kciuki bo mamy zawirowania z pracą tż. mam nadzieję, że wszystko wyjdzie na plus
Misia kciuki są!

Dziewczyny wczoraj Blanka mnie rozwaliła na łopatki. Mówi do mnie, żebym wyszła z łazienki, bo Ona z tatą chce się kąpać. Więc poszłam. I słyszę, jak mówi do męża "Tatusiu w żłobku ciocie nas uczą wierszyka. Chcesz posłuchać? " No jasne, że chcę! I to, co usłyszałam spowodowało niemałe wzruszenie
https://www.youtube.com/watch?v=Pjy8EHn8s2o
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 12:54   #2967
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej!

Dziękuję dziewczynki za wszystkie ciepłe słowa Jestem w domu, ale nie wyrabiam na zakrętach, nie mam nawet kiedy poleżeć... Jeszcze 2 miesiące do urlopu, wytrzymam

Moja Ola przechodzi okres pytania - dlaczego, dzis 15485200001144 razy słyszałam to pytanie, jak sie okazuje WSZYSTKO moze niesc za sobą prośbę o wyjaśnienie

Pozdrawiam Was wszystkie
Tress ja milion razy dziennie odpowiadam na pytanie "Czemu?" . Nie sądziłam, że można zapytać czemu np. buciki są niebieskie

My wychodzimy z domu bez pampersa, Mała woła jak chce siku i szukamy jakiegoś ustronnego miejsca na trawce. Ale generalnie potrafi trzymać już. Wczoraj np. wracałyśmy ze żłobka, mówi, że chce siusiu, więc tłumaczę że niedługo będziemy w domu, ale korek straszny i wracałyśmy 10 minut dłużej. Zanim weszłyśmy na ostatnie pietro, to też chwila minęła. Pobiegła do łazienki i zrobiła siku. Więc u nas już bliżej niż dalej. Pampersa zakładam na noc, ale przeważnie suchego zdejmuję.
Na drzemki nie zakładam już. Nigdy nie przesikuje. Obym tego w złym momencie nie powiedziała

Misia kciuki są!

Dziewczyny wczoraj Blanka mnie rozwaliła na łopatki. Mówi do mnie, żebym wyszła z łazienki, bo Ona z tatą chce się kąpać. Więc poszłam. I słyszę, jak mówi do męża "Tatusiu w żłobku ciocie nas uczą wierszyka. Chcesz posłuchać? " No jasne, że chcę! I to, co usłyszałam spowodowało niemałe wzruszenie
https://www.youtube.com/watch?v=Pjy8EHn8s2o[/QUOTE]

Pięknie Blanka mówi wierszyk!

Stary 2015-05-21, 14:35   #2968
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

szaja

Kciuki są, za mojego też trzymajcie proszę

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hejo

U nas wczorajszy dzień pełen wrażeń,ale żeby nie było zbyt monotonnie to noc też była z atrakcjami

Już wam pokrótce mówię.
Pierwsza atrakcja: nie wiadomo dlaczego ale pompa Oskara nagle wydała komunikat "Brak zasilania" po czym zniknęła połowa wyświetlanych normalnie ikonek. Przedtem były jeszcze dwie kreski baterii (zawsze komunikuje sporo przed czasem że pada bateria)więc dziwne było że tak nagle. Mąż zmienił na inną baterie ale po tym to już w ogóle się nie włączyła. Włożyliśmy kolejną innej firmy -odpaliła. Uff kamień z serca bo już miałam wizje przejścia na peny.

Druga atrakcja: mój syn wczoraj miał dzień świra,wariował jakby miał dynamit w tylku,no i jak to zwykle bywa takie zabawy kończą się płaczem. Zamykał szafke z pełnym impetem tylko zapomniał wyjąć palec (konkretnie kciuk) i tak go sobie przytrzasnął że zdarł połowę nawierzchni paznokcia. Paznokieć oczywiście jest siny i całkiem możliwe że zejdzie. Chwilę potem uderzył nosem w swoją kuchenkę,nos nie ucierpiał za to warga od razu spuchła.

Trzecia atrakcja i najciekawsza :
O godzinie 20 z minutami dałam małemu mleko-jako że miał już dość wrażeń poszedł spać. Po godzinie 22 robię mu pomiar a tam cukier 310 (wcześniej uderzył się w nogę gdzie ma wkłucie),trochę mnie to zaniepokoiło ale dałam sporą korektę i położyłam się spać. Po dwóch godzinach wstaje a tam cukier już 398-to mnie dopiero zdziwiło bo skoro poszła korekta to powinno choć minimalnie,ale spaść a nie wzrosnąć. Tu już mi się lampka zapaliła ale jeszcze dałam ostatnią szansę. Dałam kolejną dużą korektę i bazę ustawiłam na 200%. Tu już nie czekałam dwóch godzin bo wiedziałam czego się spodziewać,dałam insulinie popracować godzinie. Po tym czasie zrobiłam pomiar a tam cukier już 407. Wtedy byłam już pewna że dren lub igła nie działają jak trzeba tak więc o godzinie 1:50 zmienialiśmy wkłucie. Poszły dwie korekty i rano cukier jak marzenie. Mały się na szczęście nie obudził podczas zmiany.
Teraz wnioskuje że to wkłucie od początku słabo działało bo walczyłam z ogromnymi cukrami od jego zmiany. Dziś cukry póki co dobre. I niech tak zostanie-wystarczy mi wrażeń na dobrych kilka dni.

Gdybym wtedy poczekała dwie godziny a nie tylko godzinę. Albo zaspała to pewnie teraz bylibyśmy w szpitalu bo byłaby już piękna kwasica i ketony w moczu których ja bym się sama nie pozbyła. Chyba ktoś nade mną czuwa

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Może faktycznie teraz jest taki czas że dzieci potrzebuja więcej snu. Oskar dwa dni pod rząd spał do 9:30 a dziś do 8:30-gdzie u nas pobudki zwykle były przed 7 lub chwilę po.
Ale też faktem jest że te dwie noce były marne. Dzisiejsze cukry też dały mu popalić bo nosiło go po całym łóżku. Nie wiem u nas może to wynikać z cukrów. Zobaczymy jak kolejne dni będą wyglądać.
Ehhh chyba za dużo tych atrakcji jak na jedną rodzinkę

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

Nie mam weny ostatnio.

Tu kule
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10297208/
A lampki mam te
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50299291/

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej!

Pozdrawiam Was wszystkie

Misia kciuki są!

https://www.youtube.com/watch?v=Pjy8EHn8s2o[/QUOTE]

Cudowna!

Aaaa Amelka Debrah pięknie też mówi, i jak mi się z moim Michałkiem kojarzy
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 15:10   #2969
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Kciuki są, za mojego też trzymajcie proszę rosi:

Ehhh chyba za dużo tych atrakcji jak na jedną rodzinkę

Tu kule
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10297208/
A lampki mam te
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50299291/

Misia kciuki są!

Dziewczyny wczoraj Blanka mnie rozwaliła na łopatki. rosi: Mówi do mnie, żebym wyszła z łazienki, bo Ona z tatą chce się kąpać. Więc poszłam. I słyszę, jak mówi do męża "Tatusiu w żłobku ciocie nas uczą wierszyka. Chcesz posłuchać? " No jasne, że chcę! I to, co usłyszałam spowodowało niemałe wzruszenie rosi:
https://www.youtube.com/watch?v=Pjy8EHn8s2o
Cudowna!

Aaaa Amelka Debrah pięknie też mówi, i jak mi się z moim Michałkiem kojarzy [/QUOTE]
Oni zawsze nam się kojarzyli pokaż go !
Stary 2015-05-21, 15:29   #2970
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Była u Ciebie ta dziewczyna którą Ci polecałam czy ktoś inny?
Tak ta z Wachocka strasznie fajna no i ma lale Stefana
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości