![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Ja bym poczekała do jutra, mój kopie mnie setki razy dziennie, w zasadzie cały dzień się rusza a zdarzyło mi się ze 3-4 dni (pojedyncze) jak się mały nie odezwał nic. Następnego dnia było normalnie. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-21 o 22:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
cholipa, ale się denerwuję przed jutrzejszym połówkowym, staram się myśleć pozytywnie, bo w końcu skoro czuję ruchy mojego maluszka, to przecież dobry znak.
z tych nerwów zgaga mnie dopadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za każdym razem jak idę to jestem przekonana że musi być wszystko ok i nie ma innej opcji no i tak jest. Więc pozytywne myślenie jest obowiązkowe (i to jest info od położnej z mojej szkoły rodzenia więc profesjonalna opinia) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może sobie dzidzia śpi, bo cały czas się ruszasz i go ululało do snu. W dodatku dzisiaj pogoda dobra do spania ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
Tylko ja taki typ, co panikuje przed ważnymi wydarzeniami. W drugi dzień matur o mało nie wpadłam w panikę. W panikę wpadłam kiedyś przez mojego tż-eta, jak podczas sesji rozłożył swoje prace przed moimi i jak je zobaczyłam, to byłam pewna, że moje prace są do niczego i wstyd największy mnie dopadnie, dostanę pałę z malarstwa ![]() ze strachu przed porodem, to ja chyba zwieję na Kanary ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że się martwisz, popróbuj może zjeść coś słodkiego, poukładaj się w różnych pozycjach, może na wznak, może na boku i tak kolana podciągnij, a nuż okaże się, że mu ciasno i zacznie Cie kopać. Ale wg mnie jeszcze nie ma powodów do paniki ![]() Cytat:
![]() ![]() I rzeczywiście, nowe meble muszą się wywietrzyć, bo zapaszek bywa mocno wyczuwalny. Chociaż regały z Ikei nam akurat nie śmierdziały, za to komoda i szafka pod tv z BRW śmierdziała niemiłosiernie ![]() Cytat:
Nie umiem się tego pozbyć, chyba za dużo się naoglądałam profilów i stron chorych dzieciaków... Każdy z tych rodziców też myślał i miał nadzieję, że wszystko będzie ok, a nie zawsze tak jest ![]() Ale to ciężki temat, nie ciągnijmy i nie smęćmy. Wszystko u naszych dzieciaczków i u nas jest w jak najlepszym porządku! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to chyba pojawiły mi się żylaki warg sromowych
![]() ![]() ![]() Dobrze, że już jutro mam wizytę, to mnie dżin obejrzy. Mam nadzieję, że to nic gorszego. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Uciekam spać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli jutro nie da znaku jedz. pamietam na izbie jak bylam to dziewczyna w 26 tyg od 36 godzin nie cxula ruchow. Ale wszystko x dzievkiem bylo dobrze jak sie okazali. Jutro koniecznie to sprawdź jak dalej bd sie niepokoic.
![]() |
#339 | ||
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Moja corka wlasnie jako noworodek i male niemowle budzila sie na karmienie ok 5-6 i pozniej spala jeszcze do 9 a tu chodzi o pierwsze ostre promienie ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
Na moim ergonomiku rowniez jest napisane, ze od kiedy dziecko trzyma glowke a po rozmowach z ortopedami i fizjoterapeutami, wynika, ze dziecko rowniez musi panowac nad okolicami ledzwiowo-krzyzowymi, czyli umiec siedziec, bo nosidlo ergonomiczne wymaga bardzo duzego odwiedzenia nozek, co powoduje wymuszenie wyprostu kregoslupa. Decyzja i tak zalezy od Ciebie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Połóż się na brzuchu jak możesz, dzieciom to przeszkadza i się buntują, przynajmniej moja tak ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#341 | |||
Zakorzenienie
|
Dobry! Sezon na nocne pielgrzymki do toalety uważam za oficjalnie otwarty.
Druga noc z rzędu i punkt 4 idę do :wc: Cytat:
![]() Sukienkę mam jedną ciążowa długa czarna ![]() Bluzkę mam jedną ciążowa za całe 14.50 z bon prixu. Pozostałe ciuchy kupuje tak aby wykorzystać po ciąży ![]() Chociaż chce kupić jeszcze maxi spódnice z H&Mu bo strasznie mi się podoba i rybaczki z C&A. Spódnice spokojnie można przerobić i wykorzystać później ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Cytat:
Z cellulitem mam zamiar walczy sposobem Owieczki, czyli czarne mydło i rękawica kessa. Zaopatrzylam się w nie juz.
Filip ![]() Edytowane przez Kissmisiaa Czas edycji: 2015-05-22 o 05:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Rozeznanie
|
Witam się!
Mi sukienka się podoba. piszecie o lotach samolotem- koleżanka leciała do Hiszpanii w 30 tygodniu. Jak często chodzicie do lekarza? Ja mam na szczęście lekarza na NFZ bo chyba bym zbankrutowała. to już była piąta środa pod rząd z wizytą bo cały czas coś. Na te moje kłucia/bóle - z przodu na dole żeber dostałam badania na wątrobę i skierowanie na USG brzucha - z dopiskiem na Cito bym do przyszłej środy zrobiła. Panie z recepcji zobaczyły zapis i już na kolejny dzień miałam USG. Nic nie wyszło z tej prawej strony - a to co jest to podobno nie powinno dać tych bóli. Za to niespodzianka- mam kamyk w lewej nerce. Dziś mam znów wizytę u gina. Ciekawe co dalej
#343 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() i zaraz mykam się ogarnąć przed wizytą. Dobrze, że do wizyty dzień zajęty, to i nie będę miała czasu na myślenie ![]() zapowiadają dzisiaj 20 stopni więc szykuje się ładny dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zadomowienie
|
Witam nową mamusie. Dzisiaj ostatni dzien w pracy i jutro juz lecimy na urlop
![]() ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Cytat:
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kamyka nie zazdroszczę, miałam malutkiego w szkole średniej i to była masakra |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
Ufff na szczęście kopnął wczoraj jak już zasypiałam. Nie wiem co się ze mną dzieje w tej ciąży. Wcześniej można było powiedzieć o mnie wszystko, ale nie to, że jestem panikarą...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#347 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mydełko i rękawicę już mam i działam, aczkolwiek jeszcze zmian na tym polu dużych nie widzę ![]() Cytat:
![]() Kamyka strasznie współczuję, to musi być nieprzyjemne.... Spać mi się mega chcę ale się obudziłam, bo czuję jakbym miała mega pusto w brzuchu... A tyle wczoraj zjadłam... Cytat:
![]() Powodzenia wszystkim na wizytach!!! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#348 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hormony buzują i sama się nie dziwie, bo też doszukiwałam się ruchów małego ![]() Cytat:
Mam taką z H&M bardzo wygodna i super się rozciąga http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0252308001.html
![]() |
#350 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się też naoglądałam filmów ale mam rozkoszne podejście że "mnie to nie dotyczy" haha Cytat:
![]() Nie dziwię się, że panikujesz bo ja też za pierwszym razem tak miałam, na IP się wybierałam. A teraz daję maluchowi czas do końca dnia, niech się chłop wyśpi. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Tak sobie myślę od samego rana, że poród już niedługo.. Do sierpnia jeszcze 2 miesiące i potem to mogę urodzić w każdej chwili i niedużo czasu zostało na kupienie wszystkiego i przygotowanie ![]() Masakra... zaczynam się powoli stresować ![]()
#352 |
Wtajemniczenie
|
Cześć i czołem! Witam z rańca. Robię bukiety ślubne na jutrzejszy ślub i pojechałam po kwiaty... ło masakra 50zł za paczkę frezji... kiedyś były tańsze :/.
meneq Mam 161cm wzrostu :P więc gdyby nie to, że dupa i nogi schudły a wszystko idzie w wystający brzuszek to wyglądałabym jak kulka. meryy82 będzie dobrze, nawet nie myśl, że może być coś nie tak!!! malaja86 Co 2,5 tygodnia mam wizytę. Chodzę na NFZ. USG mam na koniec czerwca... więc miesiąc czekania, ale uczy mnie to cierpliwości. Mam nadzieję, że naturalnymi sposobami da się usunąć kamyk? Panna Izabela Bańki chińskie ponoć bardzo dobre na cellulit, ale po ciąży. Na sobie nie testowałam bo nie mam tej przypadłości póki co. Kissmisiaa Od roku jak mieszkam z mężem to w nocy wstaję do wc... więc w sumie teraz dla mnie nie nowość bo przez rok się przyzwyczaiłam hehehe. Za to mam nocne chrapanie plus kopanie :/. Wredne te chłopy. Sandrusia91 Oj powiem Ci, że i mnie stres się udziela... Śmiałam się wczoraj do koleżanki, że nawet za 4 tygodnie może urodzić bo jest w 33tygodniu... Jeju...
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-05-22 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pojechałabym do tesco, ale za daleko mam, całe 5 przystanków autobusem-za daleko ![]() Danae również gratki za wizytę Panna Izabela, świetnie w niej wyglądasz, weź pod uwagę, ze te panny to tylko podusię pod sukienka mają, a nie ciąże, a wcześniej solarium, kosmetyczka, a na zdjęciu 1000 filtrów, tak więc wyluzuj. Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-05-22 o 07:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj odebrałam prawko i pierwszy raz jeździłam naszym autem po mieście ![]()
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
Ja kiedys mialam kamyk w nerkach, nie dawal objawow i sam sie wyplukal.
Ja dzis tez mam wizyte, na pewno bedzie usg szyjki i zerkniecie na serduszka. 1 czerwca mam powtorzenie polowkowego, bo wtedy omdlalam i jeden synek nie byl sprawdzony dokladnie. w 1 trymestrze budzilam sie w nocy glodna i musialam jesc, bo inaczej haft z glodu szedl. Teraz tez jak sie wybudze to czasem czuje lekkie ssanie, ale napije sie troche wody i usypiam. Za to rano czuje taki glod, jakbym z pol roku nie jadla. |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoją muszę przymierzyć bo mam taką czarną i niebieską, więc spokojnie będzie ją można w lato nosić ![]()
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Ja wstaje do wc 2 razy. O 1 i 4. Taki rytuał ![]() ![]() Z miłych sytuacji to wczoraj w superpharm jakiś facet siła przepchnął mnie do kasy ( a była mega kolejka) informując ze "ta pani jest w ciazy i bedzie obsłużona bez kolejki". Dodam ze nie był to pracownik tego sklepu. Moje nieśmiałe protesty olał ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O 1 i 4.... Ja o 1 często się kładę spać dopiero ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja chodzę spać o 22.10 (jak się zaczynają reklamy na TVN to nie wytrzymuję, żeby je przeczekać ![]()
![]() |
#360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a bańki chińskie już mam od dawna i przed ciążą używałam z oliwką do masażu, choć niestety nieregularnie Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.