On zostawił inną dla mnie... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-22, 19:08   #31
eibhlin87
Zakorzenienie

Dot.: On zostawił inną dla mnie...

Cytat:
Napisane przez krewet Pokaż wiadomość
przecież jak ktoś zostawia kogoś dla drugiej osoby to są dwie możliwości - obydwie złe
pierwsza to taka, że zostawia dla kogoś z kim widział się właśnie kilka razy - zdrady nie było, żadnych kontaktów fizycznych, po prostu rozmowa, bez zaangażowania itp - ale wtedy taka osoba jest skrajnie infantylna, bo jak można poświęcić relację która trwa nawet te kilka miesięcy dla kogoś z kimś się parę razy widziało?
a druga to lecenie na dwa fronty, i w końcu zakończenie jednego związku

nie wiem co tu pochwalać, w obydwu przypadkach żenada
Bardzo dużo tu osób skrajnie infantylnych Jak ktoś jest szczęśliwy i zakochany to nie odejdzie do innego/innej, a skoro odchodzi to widocznie nie było to aż takie duże uczucie.
Stary 2015-05-22, 19:13   #32
krewet
Zakorzenienie

no to że dużo osób jest infantylnych to wiem, czytam to forum
jak ktoś nie jest szczęśliwy w związku to po co w nim jest i marnuje czas drugiej osobie
i pewnie jednocześnie jej kłamie że jest super po to żeby mieć opcję zapasową

kalincia, ok, możemy to w takim razie nazwać wygodnictwem i marnowaniem drugiej osobie czasu
równie ambitne
ale dobrze że napisałaś wprost o co chodzi
krewet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 19:23   #33
paula1806
Raczkowanie

Ja zostawiłam poprzedniego chłopaka dla mojego obecnego TŻ i też nieraz się zastanawiałam czy np. on nie myśli sobie, że skoro tamtego zostawiłam dla niego to czy może kiedyś nie zostawię obecnego dla kolejnego... Ale tak nigdy nie będzie bo już planujemy wspólną przyszłość Nieraz takie "przejście" jest konieczne, żeby dotarło do nas czego tak naprawdę chcemy. Może warto spróbować? Ja taką szansę kiedyś dostałam i bardzo się z tego cieszę
paula1806 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 19:27   #34
asiuulkaa
Zadomowienie

Mój przyszły mąż zerwał ze swoją dziewczyną dla mnie. Z tamtą po prostu to nie było to. Uważam,że jeśli zerwał z tamtą dziewczyną to po prostu nie był z nią szczęśliwy,nie było tej chemii między nimi. Zachował się w porządku
asiuulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 19:36   #35
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
jak ktoś nie jest szczęśliwy w związku to po co w nim jest i marnuje czas drugiej osobie

kalincia, ok, możemy to w takim razie nazwać wygodnictwem i marnowaniem drugiej osobie czasu
równie ambitne
Nie wiem czy zrozumiałaś, ale ten wątek jest właśnie o tym, że ludzie kończą związki zamiast lecieć na dwa fronty. Niektórzy tkwią w związkach bo nie zdają sobie sprawy, że nie kochają/nie są szczęśliwi/są z kimś z przywiązania itd. I choć wiem, że i ja i tż sprawiliśmy ból naszym byłym to co, mieliśmy unieszczęśliwiać wszystkich, skoro mogliśmy sobie dać szansę na związek i dać szansę na związek innym? Autorka i ten facet są młodzi, inaczej pewnie byłoby gdyby byli starsi, złożyli deklaracje, mieli dzieci.
Stary 2015-05-22, 19:40   #36
kalincia
BAN stały

Cytat:

równie ambitne
Ambicje ambicjami, a rzeczywistość to nie są piękne teorie. Wygodnictwo...jak to łatwo oceniać. Nie jestem już na tyle młoda, by szermować poglądami na dziedziny życia, o których praktycznie nic nie wiem, jak miałam 20 lat też wszystko wiedziałam i miałam pewność, jak i ty teraz. Tak - nie, pośredniej opcji nie było. Teraz mam ponad 2 razy tyle i nie wywijam teoriami na kiju.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy zrozumiałaś, ale ten wątek jest właśnie o tym, że ludzie kończą związki zamiast lecieć na dwa fronty. Niektórzy tkwią w związkach bo nie zdają sobie sprawy, że nie kochają/nie są szczęśliwi/są z kimś z przywiązania itd. I choć wiem, że i ja i tż sprawiliśmy ból naszym byłym to co, mieliśmy unieszczęśliwiać wszystkich, skoro mogliśmy sobie dać szansę na związek i dać szansę na związek innym? Autorka i ten facet są młodzi, inaczej pewnie byłoby gdyby byli starsi, złożyli deklaracje, mieli dzieci.
Calkowicie się zgadzam. Chociaż i po deklaracjach i z dziećmi różnie bywa. Wiem po nas.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 19:43   #37
krewet
Zakorzenienie

no to ja właśnie piszę, że w takim wypadku są dwie opcje i nawet jeśli ktoś nie leci na dwa fronty to jest dzieciak mentalnie bo kończy dłuższą relację z powodu nagłego impulsu, zauroczenia

kalincia, chyba lepiej żyć w utopijnym świecie idei niż robić złe rzeczy, co?
Stary 2015-05-22, 19:49   #38
kalincia
BAN stały

Cytat:
no to ja właśnie piszę, że w takim wypadku są dwie opcje i nawet jeśli ktoś nie leci na dwa fronty to jest dzieciak mentalnie bo kończy dłuższą relację z powodu nagłego impulsu, zauroczenia

kalincia, chyba lepiej żyć w utopijnym świecie idei niż robić złe rzeczy, co?
Nie możesz ocenić, co tu złe, skoro nic o tym nie wiesz. Dłuższą relację, jak pisałam utrzymuje się z wielu przyczyn, namiętna miłość nie jest jedyną z nich. Ale bywa, że się taką relację zrywa, gdy się poczuje, że miłość jednak może być. To infantylizm? Nie zawsze, skoro, jak tu już wiele osób pisało z tego rodzą się prawdziwe dobre związki na długo. Ty nie chcesz miłości? Nie poszłabyś w nią, gdybyś spotkała?
Z drugiej strony, Masz pewność, że nie byłabyś z kimś bez niej, jeśli zmieniła się w przyjaźń? Albo w przedsiębiorstwo o nazwie "rodzina" z dziecmi i kredytem?
Stary 2015-05-22, 19:52   #39
berenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Jeżeli związek jest w porządku ale nie jestem TYM to często ciężko go zakończyć bez ewidentnego impulsu.
Tyle to i ja wiem,ale i tak wole po prostu zachowac sie jak nalezy, a nie czekac na impuls. Jezeli sama tak postepuje, to takiego czlowieka na faceta bym wolala.
A skoro autorka na to zwrocila uwage, tzn. ze tez ma podobne wymagania wzgledem siebie i partnera. Dlatego tez ją rozumiem bardzo dobrze. Aczkolwiek radzilam pospotykac sie i zobaczyc co bedzie. Na razie to byl jeden minus wsrod kilku plusow.

Moze dla pewnosci, aby zweryfikowac jak wielki to minus, to - autorko - zapytaj go o jego jeszcze inny, poprzedni zwiazek (czy zakonczony zostal normalnie, bezimpulsowo, czy on kiedykolwiek odszedl od kogos,bo uczucie wygaslo,czy tez faktycznie wygodniej mu tkwic i czekac na impulsy)

Edytowane przez berenka
Czas edycji: 2015-05-22 o 19:56
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 20:28   #40
krewet
Zakorzenienie

ja jestem facetem to po pierwsze, po drugie gdybym czul ze cos jest nie tak to staralbym sie ratowac zwiazek a nie trzymac kogos hako opcje zapasowa na wszelki wypadek. postaw sie w roli porzuconej osoby, to nie jest mile ani tym bardziej ambitne. to wygodnictwo i wyrachowanie. przepraszam za brak pl znakow
Stary 2015-05-22, 20:32   #41
kalincia
BAN stały

Cytat:
ja jestem facetem to po pierwsze, po drugie gdybym czul ze cos jest nie tak to staralbym sie ratowac zwiazek a nie trzymac kogos hako opcje zapasowa na wszelki wypadek. postaw sie w roli porzuconej osoby, to nie jest mile ani tym bardziej ambitne. to wygodnictwo i wyrachowanie. przepraszam za brak pl znakow
Nic nie zrozumiałeś.
I nie muszę się stawiać w roli osoby porzuconej, porzucającej, zdradanej, zdradzającej, kochanej, kochającej...
Co ty masz z tą ambicja?
Wygodnictwo i wyrachowanie? Też bywa. Ale co z tego? Ile ty masz lat?
Stary 2015-05-22, 20:34   #42
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie tak samo uważam.

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy zrozumiałaś, ale ten wątek jest właśnie o tym, że ludzie kończą związki zamiast lecieć na dwa fronty. Niektórzy tkwią w związkach bo nie zdają sobie sprawy, że nie kochają/nie są szczęśliwi/są z kimś z przywiązania itd. I choć wiem, że i ja i tż sprawiliśmy ból naszym byłym to co, mieliśmy unieszczęśliwiać wszystkich, skoro mogliśmy sobie dać szansę na związek i dać szansę na związek innym?
Ależ nie, oczywiście. Zrobiłaś bardzo dobrze. Ja też uważam, że nowa dziewczyna mojego byłego to w sumie jedna z lepszych rzeczy, jakie mogły mnie spotkać, absolutnie nie mam o to żalu. Raczej mam żal, że tak późno i że właśnie ktoś marnował mój czas, bo ja w tym czasie skutecznie opierałam się "impulsom". Dla mnie to taka sama nieuczciwość, jak zdrada, a nawet gorsza.

Cytat:
Napisane przez berenka Pokaż wiadomość
Tyle to i ja wiem,ale i tak wole po prostu zachowac sie jak nalezy, a nie czekac na impuls. Jezeli sama tak postepuje, to takiego czlowieka na faceta bym wolala.
A skoro autorka na to zwrocila uwage, tzn. ze tez ma podobne wymagania wzgledem siebie i partnera. Dlatego tez ją rozumiem bardzo dobrze. Aczkolwiek radzilam pospotykac sie i zobaczyc co bedzie. Na razie to byl jeden minus wsrod kilku plusow.
Mam takie samo zdanie. Dlatego podejrzliwie patrzę na ludzi odchodzących "do kogoś" (bo że "dla kogoś" to nie wierzę, to się robi po pierwsze dla siebie). Ale każdy może mieć inne zdanie.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 20:47   #43
krewet
Zakorzenienie

a co tu jest do rozumienia, rozumiem ze dla tego ktory rzuca to jest dobre rozwiazanie ale tez niemoralne. i nawet jesli powazni dorosli ludzie tak robia to to i tak jest smutne. mam 20 lat
Stary 2015-05-22, 20:55   #44
berenka
Zadomowienie

To tak naprawde nie ma znaczenia czy dla kogos jest super,ze po prostu zakonczyl zwiazek. Znaczenie ma podejscie do sprawy autorki. Skoro mamy jej dobrze poradzic, to warto wczuc sie w jej sytuacje,a ona ma zastrzezenia co do tego,ze dojrzaly niby facet, zamiast po prostu zakonczyc zwiazek, ktory juz nie byl zwiazkiem dobrym, to potrzebowal do tego impulsu w postaci zauroczenia nowa osoba.
Nie neguje, bo czasem dopiero cos takiego,ze ktos nowy sie spodoba, otwiera oczy, iz widocznie uczucie w zwiazku padlo.
Aczkolwiek sa ludzie z wyzsza samoswiadomoscia, ktorzy umieja dostrzec to o wiele wczesniej i podjac trudne decyzje,aby nikogo dluzej nie ranic (w tym wypadku kontynuacja zwiazku z wypalonym uczuciem to ranienie tamtej dziewczyny) i zdaje sie,iz autorka wolalaby wlasnie kogos takiego.
Jezeli autorka ma sie w pelni zaangazowac, to dla pewnosci, proponuje zorientowac sie czy to jednorazowa taka akcja w jego wykonaniu i czy on w ogole rozumie,ze to nie do konca bylo poprawne.
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 21:54   #45
Azhaar
Zadomowienie

Ja bym olala gościa. Co z tego ze z nią zerwał zanim wziął się za drugą? Skoro zerwał z nią po paru spotkaniach z inną to znaczy ze tej pierwszej tak naprawdę nie kochał, związek był do kitu, on ja oszukiwal ale wiadomo - wygodniej kogoś mieć niż nie mieć - wiec jak zobaczył ze jakaś nowa jest na niego chętna, to pierwszą zostawił. No uczciwość pełna gębą.

Edytowane przez Azhaar
Czas edycji: 2015-05-22 o 21:56
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 22:24   #46
zlamane_serce
Przyczajenie

Myślę że i tak powinnaś posłuchać swojego sumienia a nie osób z forum Zgadzam się po części ze wszystkimi. On niby zachował się fair. Szkoda tamtej dziewczyny. Ja teraz jestem w sytuacji jak ona - mój chłopak od kilku miesięcy pisał z inną, spotkał się z nią parę razy a byliśmy razem 5 lat i mieliśmy niedługo razem zamieszkać. Mam żal o to do niego jak się zachował i bardzo cierpię, bo myślę że gdyby innej nie poznał to nadal tworzylibyśmy związek. Z tym, że czy byłby to związek szczęśliwy? Dla mnie tak bo ja nie widziałam wielu problemów. Ale skoro dla niego od dawna to nie grało ... czuję się trochę jakbym radziła "tamtej" dziewczynie, radząc tobie. Nigdy, NIGDY nie umawiałabym się z zajętym facetem. Ale wolny... wolny ma prawo robić co chce i nie jest to nieuczciwe wobec nikogo ...
Daj mu szansę.
zlamane_serce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 22:38   #47
krewet
Zakorzenienie

przecież wiadomo, że takie rzeczy popierają głównie ludzie, którzy w takich układach zyskiwali - tj byli stroną dla której się porzuca, albo tą która porzuca dla kogos
nie wiem jak można sądzić, że człowiek zrywający długą relację dla kogoś kogo ledwo poznał jest normalny
ale co ja mogę wiedzieć xD
Stary 2015-05-23, 09:24   #48
kalincia
BAN stały

Czyli nie ma opcji, żeby nie być niemoralnym, kiedy się kogoś porzuca?
Z żadnej przyczyny?
Bycie razem przez zasiedzenie, to nie jest oszukiwanie. To jest mnóstwo zwykłych, codziennych spraw wspólnych. Czasem to plus przyjaźń i przywiązanie wystarcza, aby dalej trwać w związku.
Dopóki człowiek się a przykład nie zakocha, nie zauroczy, nie zawsze widzi, że takie trwanie mu nie wystarcza, bo przecież - jest dobrze. Dopiero w porównaniu czasem widać, że relacja - przyjaźń plus szacunek i przyzwyczajenie plus wygoda to nie to samo, co miłość.
Stary 2015-05-23, 10:27   #49
krewet
Zakorzenienie

nie wybielaj takiego podejścia...
świadomy człowiek to raczej wie, że jest w związku który go nie satysfakcjonuje
a nie "ojej, poznałam takiego super faceta, właśnie sobie uświadomiłam że z tamtym nic mnie nie łączy, gdyby nie on dalej bym żyła w nieświadomości"
ja wiem, że ty jesteś tą osobą dla której facet zostawił żonę i tylko dlatego tego bronisz
a na dodatek usprawiedliwiasz próżność swoim doświadczeniem życiowym i wiekiem
Stary 2015-05-23, 10:38   #50
zakonna
Naczelna Nastolatka

Czy ja dobrze rozumiem ze niektórzy tutaj twierdzą za zakończenie związku żeby wejść w relacje z kimś innym jest be i dziecinne? ???
Stary 2015-05-23, 10:39   #51
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Droga Autorko, sama byłam w 2 związkach trwających ok. 2-3 lata, bardzo kochałam, zależało mi i ogromnie przeżyłam, gdy zostałam zostawiona dla innej, a także sama odeszłam, gdy kolejny chłopak za bardzo zaprzyjaźniał się z koleżanką.

Ale ten Twój partner już zerwał, wyraźnie mu na Tobie zależy. Tak bywa, że ludzie są w związkach, jednak "to nie to". Póki nie ma dzieci, ślubu - to moim zdaniem uczciwie jest odejść i nie oglądać się wstecz.
Gdyby zdradzał dziewczynę z Tobą - byłoby to obrzydliwe. Gdybyś o niej nie wiedziała - też.
Jednak on zerwał, widać, że chce te sprawy poukładać, być fair.

Oczywiście, możesz mieć jednak poczucie, że on zachował się nie fair i Ciebie też może zostawić dla innej. Dlatego pozwól, żeby zapracował na Twoje zaufanie. Czas pokaże, co to za człowiek.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-23, 10:39   #52
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Ja bym olala gościa. Co z tego ze z nią zerwał zanim wziął się za drugą? Skoro zerwał z nią po paru spotkaniach z inną to znaczy ze tej pierwszej tak naprawdę nie kochał, związek był do kitu, on ja oszukiwal ale wiadomo - wygodniej kogoś mieć niż nie mieć - wiec jak zobaczył ze jakaś nowa jest na niego chętna, to pierwszą zostawił. No uczciwość pełna gębą.
skąd wiesz jakiej jakości stworzyl związek? Może tamta nie dopuszczała do siebie mysli, że facet ma ją centralnie gdzieś i jest z nią wyłącznie z wygody, tak jak np. bohaterka innego wątku, która nie zauważa, że dla faceta jest po prostu przyjeżdżającą co tydzien panną na seks i nawet pan nie musi wydawać na paliwcio i tłuc się autkiem?
Może jej wcale nie łudził, jaką to jest dla niego big love?

Autorko facet zachował się bardzo fair, no i co z tego, że nie zerwał wcześniej. Nie był w tym związku sam, nie wierzę, że ludzie tkwią w byle jakich związkach i ich bylejakości nie widzą, co innego, że chcą nie widzieć.
Jak dla mnie to wymyślasz problem.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-23, 10:47   #53
Ruwi
Zadomowienie

Ja miałam taką sytuację, że byłam w dłuższym związku, z mojej strony się to wypaliło nawet nie zauważyłam kiedy, w końcu przestało nam się układać, częste kłótnie itp. I wtedy się w kimś zauroczyłam (a znałam tę osobę już wcześniej). Był to dla mnie sygnał - skoro zwróciłam uwagę na innego, to mój poprzedni związek do jednak nie było to. I rozstałam się nie dla innego, bo tam od początku wiedziałam, że nie mam szans. Zerwałam, zostałam sama. Pewnie związek i tak by się rozpadł, ale jestem wdzięczna za to, że dzięki zauroczeniu w innym uświadomiłam sobie to wszystko.

Tak że dla mnie postępowanie tego mężczyzny jest zrozumiałe, dla niego decyzja o rozstaniu zapewne nie była łatwa i też ryzykuje, bo nie wie. czy z autorką wyjdzie. I na pewno to nie jest budowanie szczęścia na czyimś nieszczęściu - porzucona partnerka teraz będzie mieć szansę na znalezienie tego jedynego i nie będzie więcej marnowała czasu.
Ruwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-23, 12:48   #54
Jamaika88
Zadomowienie

Autorko, jest takie powiedzenie "nie ważna jak się zaczyna, ważne jak się kończy". Specjalnie podkreśliłam "jak", ponieważ moim zdaniem bardziej istotne jest to jak facet związek zakończył, a nie samo to, że zakończył. Pogadaj z nim o swoich obawach, spróbuj dowiedzieć się czegoś więcej. Żadna z nas nie jest w stanie odpowiedzieć Ci na pytanie "czy warto?". To co jest niepokojące w jego zachowaniu, to to jak zabrał się za całą sytuację. Zamiast jak człowiek, usiąść z Tobą i powiedzieć Ci, że zostawił tamtą, on bawi się w jakieś łapanie za rękę, a to Ty musisz się dopytywać co z jego dziewczyną. Pytanie czy w przypadku zerwania również zabrał się za sprawę od tyłka strony i za jakiś czas nie wyjdą jakieś kwiatki, niepozałatwiane sprawy. Dlatego też ja na razie dałabym sobie na wstrzymanie i poobserwowała sytuację.
Jamaika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-23, 13:01   #55
SylwiaKaja
Rozeznanie

no przeciez powiedział

Cytat:
Na co on powiedział, że już nie jest i że dziewczynę zostawił 2 tyg temu...powiedział, że w ich związku sie od dawna nie układało, ale jakoś było mu ciężko odejśc i jak poznał mnie to się zauroczył i to mu uświadomiło, że tamta relacja już od dawna nie miała racjii bytu. Dodał też, że nie chce na mnie naciskać i, że nie wymaga ode mnie żadnego okreslenia się, chce tylko żeby wiedziała co do mnie poczul i on da mi czas
Chciła się rozstać, to się rzostał. Nawet jesli w związku coś nie gra, toraczej większość osób potrzebuje jakiegoś zdecydowanego impulsu. Nie zdradził swojej dziewczyny i jak dla mnie nie zrobił nic złego. Poza tym on nie odszedł do innej, bo nie ma przeciez zadnej pewności, ze ta inna bedzie go chciała i ze coś z tego wyjdzie.

Są osoby, które nie zostawia swojego partnera dopóki sobie nie zaklepią nowego i to jest tchórzostwo i niewłaściwe zachowanie,ale tutaj tego nie bylo.
SylwiaKaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-23, 13:32   #56
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze rozumiem ze niektórzy tutaj twierdzą za zakończenie związku żeby wejść w relacje z kimś innym jest be i dziecinne? ???
To ja rozumiem tak samo
Zrobi rogi - Źle!
Nie zrobi rogów, tylko normalnie się rozstanie przed wejściem w nowy związek. - Też źle!
To jak byłoby właściwie? Chyba tylko zostać porzuconą/nym.

Co za bzdury.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-23, 13:36   #57
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
To ja rozumiem tak samo
Zrobi rogi - Źle!
Nie zrobi rogów, tylko normalnie się rozstanie przed wejściem w nowy związek. - Też źle!
To jak byłoby właściwie? Chyba tylko zostać porzuconą/nym.

Co za bzdury.
własciwie to chyba tak, ze jak juz wejdziesz w jeden zwiazek, to masz w nim trwac wiecznie hehe a jak sie psuje to walczyc i walczyc
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-23, 14:01   #58
krewet
Zakorzenienie

fair by było zakończenie związku, bo się już nic nie czuje, a nie trzymanie drugiej osoby jako koło zapasowe, na wypadek jeśli się nikogo nie pozna
Stary 2015-05-23, 14:07   #59
invisible_01
Zakorzeniona

Nie wierzę w to, co czytam. Facet uczciwie rozstał się z dziewczyną jeszcze zanim doszło do czegokolwiek między nim a autorką, a według niektórych jest niewarty zaufania Moim zdaniem zachował się bardzo fair i uczciwie - i to zarówno wobec autorki, jak i wobec byłej dziewczyny, co szczególnie się ceni.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-23, 14:09   #60
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
fair by było zakończenie związku, bo się już nic nie czuje, a nie trzymanie drugiej osoby jako koło zapasowe, na wypadek jeśli się nikogo nie pozna
Niby tak, z reguły "coś" się jeszcze czuje. Coś, czyli przyjaźń, przywiązanie, przyzwyczajenie i niejednokrotnie można to pomylić z zakończeniem fajerwerków po kilku latach normalnego związku. Zresztą wielu ludzi wchodzi w związku na bazie zauroczenia, ponieważ nie mają porównania z miłością. To nie jest takie proste.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości