![]() |
#2581 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
czyli mamy 2 tygodnie różnicy
![]() Mój TŻ na poprawę humoru pojechał i kupił kocyk miętowy, spodenki, 2 ręczniczki kąpielowe z kapturkiem i pieluszki muślinowe. I humor od razu mam lepszy. A właśnie ile ręczników tych z kapturkiem macie? A i czy lepsze są wiązane czapeczki czy takie zwykłe? Chodzi mi o te cieniutki bawełniane np po kąpieli. Czy w ogóle nie planujecie takich zakładać? |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja ręczniki mam 3, dwa po młodej i jeden nowy kupiłam.. Czapeczek nie mam jeszcze, a w sumie się nad nimi nie zastanawiałam.. a jak było z Hanką to już nie pamiętam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 3 ręczniki z kapturkiem. Czapeczki mam bez wiązania. Po kąpieli zakładać nie bedziemy ![]()
![]() |
#2584 | ||
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wózek jest o taki: http://allegro.pl/wozek-kamil-foteli...170416365.html. Ja wybrałam czerwony+flowers. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Zakorzenienie
|
na 16
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() będę czekać z niecierpliwością na wieści ![]()
![]() |
#2587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana a gdzie w rezultacie zamierzasz rodzic? Bo zaciekawiły mnie Twoje dwie torby. Ja biorę jedna bo dla malutkiej tak naprawde oprócz pampersow i husteczek nawilżonych nie potrzebuje nic - i tak samo było jak rodziłam w K. ![]()
![]() |
#2588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2589 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Musze nad tym pomyslec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę jedną torbę, tą samą co poprzednio, w której będą rzeczy dla mnie i małego, ale ja nie zamierzam spędzić w szpitalu dłużej jak dobę po porodzie
![]()
#2591 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
Jess no wiem ze musicie
![]()
#2593 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo
![]()
#2594 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oj też chciałabym jak najszybciej do domu. Jednak w domu ja się czuję najlepiej. Swoje łóżko, łazienka i spokój. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | ||||
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
No wiem, wiem, ze tetry ![]() Wiesz co, powiem Ci szczerze, ze ja przed pierwszym porodem mowilam, ze nie wyobrażam sobie miec ciuchy dla małego szpitalne... Ale teraz nie wyobrażam sobie, zeby brać te świeżutkie, czyściutkie ciuszki co mam w szufladzie do szpitala. Jedna szpital to szpital. Tak samo ja sobie kupiłam jakies tanie koszule tylko po to, zeby po wyjsciu ze szpitala wyrzucić je do kosza. Dlatego tez teraz nie zabieram nic dla malutkiej, dopiero na wyjście TŻ przyniesie ciuszki ![]() Dlatego tak pytałam czy cos sie nie zmieniło, nie byłam pewna chociaz wiem, ze w G. mozna miec swoje ciuszki ![]() ![]() Jeszcze sie moze okazać, ze sie na porodówce spotkamy ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
Tez jedynie z tego powodu okropnie mi żal, ze to u nas nie trwa jeden dzien i do domu... ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
To bedzie środek lata, w domu gorącej niż na dworze wiec nie wyobrażam sobie ubierać maluszka jeszcze w dodatkowe czapeczki, zeby sie pocilo... Niestety - ja w szpitalu nie regeneruje sie, nie odpoczywam, nie śpię... Leżąc na podtrzymaniu ciazy z juniorem bo krwawiłam nie spałam całe 3 doby... W rezultacie wypisałam sie na własne żądanie i w domu w koncu sie odstresowalam i odpoczęłam. Dlatego teraz błagam o jak najszybszy powrót do domu o ile z malutka bedzie wszystko w porządku ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
A co w sytuacji jakby Ci wody w nocy odeszły? Masz ewentualnie możliwość podjechania samochodem ? Ja sobie tego autobusu nie moge wyobrazic z jednego względu - chyba bym w nim zemdlała i zwymiotowała... Ale u mnie to w samochodzie cieżko czasami wiec taki urok ciazy ![]() Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno taxi moze odmówić transportu do szpitala ciężarnej ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia ![]() Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-05-28 o 22:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Dzień dobry
![]() Nie mogę spać ![]() Mały bardzo się wiercił w nocy i jestem strasznie niespokojna z tego powodu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wczoraj cały dzień był bardzo aktywny i dziś w nocy też... Może poprostu niepotrzebnie panikuję... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Cie całkowicie rozumiem z tymi ciuszkami ![]() ![]() ![]() ![]() No i fakt faktem - ubierają jak leci w szpitalne ciuchy ![]() ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- Cytat:
Kochana Julka tak czasami w nocy kopie, ze nie umiem spac albo mnie tym budzi... ![]() ![]()
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
Roxi, będę obserwować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |||
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Cos sie tu nie wysypiam ![]() Trzymajcie kciuki,bo oduczamy Robsona ciumkania koca. Wczoraj czystym przypadkiem tak wyszlo,gdy sobie zamarzyl o wieeelkim dzwigu. Powiedzialam My,ze takie zabawki sa dla starszych chlopcow,ktorzy nie ciumkaja kocyka. Wstal wiec i stwierdzil,ze schowa go do szafy... Chcielismy,aby to takie swiadome bylo z Jego strony(nie pokatne ukrywanie). Zobaczymy czy sie nie zlamal i w nocy nie wyjal ![]() A dziekuje,ze pytasz. Odkad przyjechalismy to pieeekne slonce i na krotki rekaw. Jednak jak zajdzie za chmure to trzeba cos narzucic. No i jak to nad morzem wieje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
Mravka, ale masz fajnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
Mravka ależ zazdroszczę !!
![]() ![]()
#2605 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() Cos ostatnio brakuje mi czasu ![]() ![]() Jesli chodzi o nocne kopniaczki to nieraz tez mi nie dawała spać ![]() ![]() Ja czapeczki ubierać po kąpieli nie bede ale to akurat moje zdanie i do szpitala tez biorę swoje ciuchy i w swoje bede ubierać ![]() Jadę dzisiaj do Kalisza z siostra po spacerowke ![]() ![]() A i na fotelik zdecydowałam sie jednak na maxi cosi cabrio czy jakos tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Rozeznanie
|
Wiatam rana
![]() Cos sloneczko wychodzi,moze w koncu ta pogoda sie poprawi ![]() Co do ciuszkow to w szpitalu w ktorym rodze jest tak ze jakvym ubrala dziecko w swoje ciuszki to potem moge ich nie zobaczyc ![]() Siorka ubrala mala w nowe spiochy i potem jak jak wzieli na jakies badanie czy cos wrocila juz w innych.musiala tlumaczyc jak wygladaly itp.Takze tez biore tylko na wyjscie ciuszki bo wyszlibysmy goli i wesoli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Zakorzenienie
|
A ja sie szybko zbieram na zakupy z TŻ, pozniej lecimy na dzien mamy i taty do zerowki
![]() Pogoda cudowna sie robi ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]()
#2608 | |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Jestesmy juz po sniadanku , dziś sobie dogodilismy z Adasiem i oboje zjedlismy po omlecie , Młody bez dodatków a ja z serem, cebulką i szczypiorkiem ![]() Cytat:
![]() |
#2609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mravka, wypoczywaj, korzystaj, leniuchuj... Lap wiatr we wlosy!!!! ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Młoda już w szkole a ja się zbieram za śniadanko ![]() Mravka ale kusisz tym morzem.. ale bym sobie takiego gofra zjadła ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale mi się spać chce, coś się nie wysypiam ostatnio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.