Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-28, 18:51   #2581
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

czyli mamy 2 tygodnie różnicy
Mój TŻ na poprawę humoru pojechał i kupił kocyk miętowy, spodenki, 2 ręczniczki kąpielowe z kapturkiem i pieluszki muślinowe. I humor od razu mam lepszy.
A właśnie ile ręczników tych z kapturkiem macie? A i czy lepsze są wiązane czapeczki czy takie zwykłe? Chodzi mi o te cieniutki bawełniane np po kąpieli. Czy w ogóle nie planujecie takich zakładać?
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 18:56   #2582
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Mój TŻ na poprawę humoru pojechał i kupił kocyk miętowy, spodenki, 2 ręczniczki kąpielowe z kapturkiem i pieluszki muślinowe. I humor od razu mam lepszy.
A właśnie ile ręczników tych z kapturkiem macie? A i czy lepsze są wiązane czapeczki czy takie zwykłe? Chodzi mi o te cieniutki bawełniane np po kąpieli. Czy w ogóle nie planujecie takich zakładać?
Dokładnie, a takie zakupy zawsze poprawiają humor
Ja ręczniki mam 3, dwa po młodej i jeden nowy kupiłam.. Czapeczek nie mam jeszcze, a w sumie się nad nimi nie zastanawiałam.. a jak było z Hanką to już nie pamiętam
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 18:56   #2583
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam 3 ręczniki z kapturkiem.
Czapeczki mam bez wiązania. Po kąpieli zakładać nie bedziemy

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 19:01   #2584
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Serio macie torby do szpitala już? Kurcze, ja nic nie mam... nawet koszul nie poszukałam do porodu itd Nastawiam się, że wszystko chcę mieć gotowe w lipcu i jeszcze mi się termin dość odległy wydaje
Nie jesteś sama, ja też nawet jeszcze o torbie do szpitala nie myślę . W sumie to nawet jeszcze nie mam rzeczy dla dziecka, jedno body kiedyś tam przy okazji kupione i tyle, masakra :P.

Cytat:
A tak serio - bierzecie torbę taką "sportową" czy walizkę? Czy jeszcze co innego?
Ja mam w planach wziąć sportową. Powinna w zupełności starczyć. No i wydaje mi się, że z taką autobusem będzie się względnie lepiej jechać niż z walizą. No ale to już raczej kwestia gustu i tego jak komu się lepiej pakuje.

A wózek jest o taki: http://allegro.pl/wozek-kamil-foteli...170416365.html. Ja wybrałam czerwony+flowers.
ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 19:25   #2585
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Kochana to zrozumiałe, już niedługo, a na którą masz godzinę ??
na 16
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
My wrocilismy z nad morza,rybki i lodow. Zaraz pekne!
jaka pogoda ?
Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, młoda rośnie, wszystko w porządku, ma już 1184g i w końcu obróciła się głową w dół moja szyjka na razie też ok, nie skróciła się od ostatniej wizyty Ja dostałam teraz mocniejsze żelazo na receptę, bo poprzednie było za słabe i pomimo brania wyniki spadły.. Teraz mam brać raz dziennie Tardyferon-Fol, chyba o nim pisałyście tak??? Na ulotce aby pisze żeby popijać szklanką wody i tyle, a ja się nie spytałam gin czy na czczo czy nie.. Co najwyżej będę brać po śniadaniu z pół godziny do godziny bo rano na czczo biorę euthyrox i nie można tego żelaza z magnezem razem brać bo jest mniejsze wchłanianie - to muszę sobie rozpisać godzinówkę kiedy jakie tabletki hehh
Gratuluję udanej wizyty
Stary 2015-05-28, 20:33   #2586
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa No to spoko.... ja mam... torbę

A tak serio - bierzecie torbę taką "sportową" czy walizkę? Czy jeszcze co innego?

Daj znać jak było
Ja biorę dwie sportowe- jedną dla siebie, drugą dla małego, tak mi się wydaje, że będzie wygodniej

Cytat:
Belleza_ines gratuluje wizyty, i córcia jaka już duża

Samowolka totalna, masakra, współczuje dobrze, że masz możliwość iść prywatnie..
Co do białka też nie pomogę, bo nie miałam...

Hehehh torbę ja też mam i zbytnio nic więcej Ja mam taką sportową, średniej wielkości..

Ja po wizycie, młoda rośnie, wszystko w porządku, ma już 1184g i w końcu obróciła się głową w dół moja szyjka na razie też ok, nie skróciła się od ostatniej wizyty Ja dostałam teraz mocniejsze żelazo na receptę, bo poprzednie było za słabe i pomimo brania wyniki spadły.. Teraz mam brać raz dziennie Tardyferon-Fol, chyba o nim pisałyście tak??? Na ulotce aby pisze żeby popijać szklanką wody i tyle, a ja się nie spytałam gin czy na czczo czy nie.. Co najwyżej będę brać po śniadaniu z pół godziny do godziny bo rano na czczo biorę euthyrox i nie można tego żelaza z magnezem razem brać bo jest mniejsze wchłanianie - to muszę sobie rozpisać godzinówkę kiedy jakie tabletki hehh
Gratulacje ładna waga Ja też biorę Euthyrox i właśnie na czczo biorę jego, a po pół godzinie przed śniadaniem żelazo

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama, ja też nawet jeszcze o torbie do szpitala nie myślę . W sumie to nawet jeszcze nie mam rzeczy dla dziecka, jedno body kiedyś tam przy okazji kupione i tyle, masakra :P.

Ja mam w planach wziąć sportową. Powinna w zupełności starczyć. No i wydaje mi się, że z taką autobusem będzie się względnie lepiej jechać niż z walizą. No ale to już raczej kwestia gustu i tego jak komu się lepiej pakuje.

A wózek jest o taki: http://allegro.pl/wozek-kamil-foteli...170416365.html. Ja wybrałam czerwony+flowers.
Autobusem do porodu zamierzasz jechać???

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
na 16

jaka pogoda ?

Gratuluję udanej wizyty
będę czekać z niecierpliwością na wieści
Stary 2015-05-28, 20:42   #2587
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biorę dwie sportowe- jedną dla siebie, drugą dla małego, tak mi się wydaje, że będzie wygodniej

Gratulacje ładna waga Ja też biorę Euthyrox i właśnie na czczo biorę jego, a po pół godzinie przed śniadaniem żelazo

będę czekać z niecierpliwością na wieści

Kochana a gdzie w rezultacie zamierzasz rodzic? Bo zaciekawiły mnie Twoje dwie torby. Ja biorę jedna bo dla malutkiej tak naprawde oprócz pampersow i husteczek nawilżonych nie potrzebuje nic - i tak samo było jak rodziłam w K. wiadomo, jeszcze potrzebne ciuszki na wyjście ale to dopiero TŻ przywiezie w dniu wypisu.

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-28, 20:45   #2588
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Tej drugiej nie trzeba brac na czczo...przeciez to nawet nie realne ). Spokojnie druga bierzesz wieczorem po tym jak kolacja sie przetrawi . Rano ponoc lepiej na czczo bo sie lepiej wchlania

Szczerze mowiac nie wiem :/. Ja uslyszalam,ze na czczo zarowno od swojego gin jak i tej Pani hematolog. Wiec nie mialam takich dylematow . Nie jestem pewna,ale wydaje mi sie ze na ulotce tez pisza o tym

Nooo powiem Ci,ze dla mnie to bylo silnie odczuwalne. Nie bylam w stanie podejsc do sklepu czy odkurzyc mieszkania.
Z tymze wtedy tez bylam mega oslabiona po infekcjach i rotawirusie ktory zlapalam. Wiec pewnie sie skumulowalo.

Oo torba...matko ja w ogole jeszcze o tym nie mysle. Pewnie blizej lipca zaczne ten temat ogarniac
A nie myslalas o przedszkolu dla Malego? Przyznam,ze dla mnie to jak zbawienie. Rob chodzi odkad skonczyl 2,5 roku i zabrzmi brutalnie,ale dla mnie to mega odciazenie. Ta ciaza mnie dojechala mocno i nie wyobrazam sobie miec Go jeszcze w domu jednoczesnie. Jest baaardzo ruchliwy i jakbym miala Mu caly czas zapewniac atrakcje to chyba bym odpadla

Oj nie zazdroszcze. A tj juz pytalam wyzej. Myslisz o przedszkolu/klubie Malucha? Ogolnie jakims czasie zorganizowanym,zebyz miala czas dla siebie/drugiego dziecka?

Echhh szkoda,ze tak wyszlo. Strasznie to nieprofesjonalne z ich strony..Z waga przesadzila i to sporo. Chyba nalezaloby to jakos "zareklamowac",bo suma sumarum nic konkretnego Ci chyba nie powiedziala :/. A ta polska gin to kiedy Cie moze przyjac?

My wrocilismy z nad morza,rybki i lodow. Zaraz pekne!
Jasne, ale dopiero idę go zapisać we wrześniu, wtedy może od stycznia juz pójdzie, na 15h tygodniowo. I tak to dla niego będzie lepiej żeby oswoił się z językiem zanim pójdzie do przedszkola

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 20:45   #2589
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jess922
Autobusem do porodu zamierzasz jechać???:
Fajny pomysl z tymi 2 osobnymi torbami hmm
Musze nad tym pomyslec
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 20:47   #2590
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja biorę jedną torbę, tą samą co poprzednio, w której będą rzeczy dla mnie i małego, ale ja nie zamierzam spędzić w szpitalu dłużej jak dobę po porodzie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-05-28, 20:50   #2591
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Kochana a gdzie w rezultacie zamierzasz rodzic? Bo zaciekawiły mnie Twoje dwie torby. Ja biorę jedna bo dla malutkiej tak naprawde oprócz pampersow i husteczek nawilżonych nie potrzebuje nic - i tak samo było jak rodziłam w K. wiadomo, jeszcze potrzebne ciuszki na wyjście ale to dopiero TŻ przywiezie w dniu wypisu.
W dalszym ciągu w Gliwicach, zdania nie zmieniłam. Ja zamierzam od początku ubierać swoje ubranka, dlatego będzie mi wygodniej w dwóch. Jednak nadal się nad tym zastanawiam i jak nie będę ubierać swoich to pozostanę na jednej Tetry też musisz mieć

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja biorę jedną torbę, tą samą co poprzednio, w której będą rzeczy dla mnie i małego, ale ja nie zamierzam spędzić w szpitalu dłużej jak dobę po porodzie
Ty nie zamierzasz, a my musimy
Stary 2015-05-28, 21:02   #2592
MsLullaby
Zakorzenienie

Jess no wiem ze musicie ale są tego plusy i minusy choć ja jednak wolę szybko wyjść do domu szczególnie ze juz jeden maluszek będzie w nim na mnie czekał

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-05-28, 21:14   #2593
Jess922
Zakorzenienie

Wiadomo
Stary 2015-05-28, 21:49   #2594
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie, a takie zakupy zawsze poprawiają humor
Ja ręczniki mam 3, dwa po młodej i jeden nowy kupiłam.. Czapeczek nie mam jeszcze, a w sumie się nad nimi nie zastanawiałam.. a jak było z Hanką to już nie pamiętam
Cytat:
Ja mam 3 ręczniki z kapturkiem.
Czapeczki mam bez wiązania. Po kąpieli zakładać nie bedziemy
też mam 3 póki co ja właśnie nie wiem jak to z tymi czapeczkami jest. Czy się powinno po kąpieli zakładać czy nie. A nawet jak jest ciepło na dworze to powinno się jakos główkę osłaniać? Czapeczka czy coś?

Cytat:
Oj też chciałabym jak najszybciej do domu. Jednak w domu ja się czuję najlepiej. Swoje łóżko, łazienka i spokój.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 22:26   #2595
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Cytat:

Na planowaną cesarkę? Jak najbardziej. Zresztą nawet jakbym jechała na oddział po odejściu wód, co za problem? Tyle samo bym jechała autobusem i taksówką, więc różnicy nie widzę osobiście.
ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 22:40   #2596
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
W dalszym ciągu w Gliwicach, zdania nie zmieniłam. Ja zamierzam od początku ubierać swoje ubranka, dlatego będzie mi wygodniej w dwóch. Jednak nadal się nad tym zastanawiam i jak nie będę ubierać swoich to pozostanę na jednej Tetry też musisz mieć

Ty nie zamierzasz, a my musimy

No wiem, wiem, ze tetry zapomniałam napisac.

Wiesz co, powiem Ci szczerze, ze ja przed pierwszym porodem mowilam, ze nie wyobrażam sobie miec ciuchy dla małego szpitalne... Ale teraz nie wyobrażam sobie, zeby brać te świeżutkie, czyściutkie ciuszki co mam w szufladzie do szpitala. Jedna szpital to szpital. Tak samo ja sobie kupiłam jakies tanie koszule tylko po to, zeby po wyjsciu ze szpitala wyrzucić je do kosza.
Dlatego tez teraz nie zabieram nic dla malutkiej, dopiero na wyjście TŻ przyniesie ciuszki
Dlatego tak pytałam czy cos sie nie zmieniło, nie byłam pewna chociaz wiem, ze w G. mozna miec swoje ciuszki
Jeszcze sie moze okazać, ze sie na porodówce spotkamy

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Jess no wiem ze musicie ale są tego plusy i minusy choć ja jednak wolę szybko wyjść do domu szczególnie ze juz jeden maluszek będzie w nim na mnie czekał

Tez jedynie z tego powodu okropnie mi żal, ze to u nas nie trwa jeden dzien i do domu...

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
też mam 3 póki co ja właśnie nie wiem jak to z tymi czapeczkami jest. Czy się powinno po kąpieli zakładać czy nie. A nawet jak jest ciepło na dworze to powinno się jakos główkę osłaniać? Czapeczka czy coś?

Oj też chciałabym jak najszybciej do domu. Jednak w domu ja się czuję najlepiej. Swoje łóżko, łazienka i spokój.

To bedzie środek lata, w domu gorącej niż na dworze wiec nie wyobrażam sobie ubierać maluszka jeszcze w dodatkowe czapeczki, zeby sie pocilo...
Niestety - ja w szpitalu nie regeneruje sie, nie odpoczywam, nie śpię... Leżąc na podtrzymaniu ciazy z juniorem bo krwawiłam nie spałam całe 3 doby... W rezultacie wypisałam sie na własne żądanie i w domu w koncu sie odstresowalam i odpoczęłam. Dlatego teraz błagam o jak najszybszy powrót do domu o ile z malutka bedzie wszystko w porządku

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Na planowaną cesarkę? Jak najbardziej. Zresztą nawet jakbym jechała na oddział po odejściu wód, co za problem? Tyle samo bym jechała autobusem i taksówką, więc różnicy nie widzę osobiście.

A co w sytuacji jakby Ci wody w nocy odeszły? Masz ewentualnie możliwość podjechania samochodem ? Ja sobie tego autobusu nie moge wyobrazic z jednego względu - chyba bym w nim zemdlała i zwymiotowała... Ale u mnie to w samochodzie cieżko czasami wiec taki urok ciazy
Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno taxi moze odmówić transportu do szpitala ciężarnej

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-05-28 o 22:34
Stary 2015-05-29, 04:20   #2597
kasperka
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Dzień dobry
Nie mogę spać
Mały bardzo się wiercił w nocy i jestem strasznie niespokojna z tego powodu
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 04:32   #2598
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Mimo wszystko ciezko mi sobie wyobrazic jechanie autobusem. Jednak jak nie masz innego wyjscia to rozumiem.

Cytat:
No wiem, wiem, ze tetry zapomniałam napisac.

Wiesz co, powiem Ci szczerze, ze ja przed pierwszym porodem mowilam, ze nie wyobrażam sobie miec ciuchy dla małego szpitalne... Ale teraz nie wyobrażam sobie, zeby brać te świeżutkie, czyściutkie ciuszki co mam w szufladzie do szpitala. Jedna szpital to szpital. Tak samo ja sobie kupiłam jakies tanie koszule tylko po to, zeby po wyjsciu ze szpitala wyrzucić je do kosza.
Dlatego tez teraz nie zabieram nic dla malutkiej, dopiero na wyjście TŻ przyniesie ciuszki
Dlatego tak pytałam czy cos sie nie zmieniło, nie byłam pewna chociaz wiem, ze w G. mozna miec swoje ciuszki
Jeszcze sie moze okazać, ze sie na porodówce spotkamy
Wiem, ze to szpital, ale te dzieciece zazwyczaj sa brzydkie w sensie wizualnym i jakos tak sama tez bym nie chciala ubierac czegos co nosilo kilkadziesiat osob przede mna. No to fajnie bedzie

---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nie mogę spać
W mojej aplikacji napisane jest ze dziecko lubi ruszac sie w nocy, u mnie sie to nie sprawdza, ale moze u Ciebie tak spokojnie ma aktywniejszy dzien, moj mial tak w srode, ciagle sie ruszal, a teraz wrocil do poprzedniego rytmu
Stary 2015-05-29, 04:46   #2599
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Mimo wszystko ciezko mi sobie wyobrazic jechanie autobusem. Jednak jak nie masz innego wyjscia to rozumiem.

Wiem, ze to szpital, ale te dzieciece zazwyczaj sa brzydkie w sensie wizualnym i jakos tak sama tez bym nie chciala ubierac czegos co nosilo kilkadziesiat osob przede mna. No to fajnie bedzie

---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

W mojej aplikacji napisane jest ze dziecko lubi ruszac sie w nocy, u mnie sie to nie sprawdza, ale moze u Ciebie tak spokojnie ma aktywniejszy dzien, moj mial tak w srode, ciagle sie ruszal, a teraz wrocil do poprzedniego rytmu

Właśnie wczoraj cały dzień był bardzo aktywny i dziś w nocy też...
Może poprostu niepotrzebnie panikuję...

Stary 2015-05-29, 05:03   #2600
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Ja Cie całkowicie rozumiem z tymi ciuszkami ale zobaczysz, ze bedziesz tak przejęta, zakochana w swoim maleństwie, ze ciuszki beda ostatnia rzeczą o ktorej pomyślisz a z drugiej strony tez czy takie swoje ciuszki, ktore beda miały styczność z tym wszystkim co w szpitalu bedziesz chciała pozniej ubierać w domku... No wiadomo, sa plusy i minusy tego wszystkiego ja nie namawiam i nie odradzam ani jednego ani drugiego, pisze jedynie, ze wlasnie myslalam całkiem podobnie do Ciebie przed pierwszym porodem
No i fakt faktem - ubierają jak leci w szpitalne ciuchy

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Nie mogę spać

Kochana Julka tak czasami w nocy kopie, ze nie umiem spac albo mnie tym budzi... ale obserwuj. Jesli bedziesz miala wrażenie, ze cos Cie niepokoi to zawsze mozesz podjechać to sprawdzić

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-29, 05:15   #2601
kasperka
Zakorzenienie

Roxi, będę obserwować

Stary 2015-05-29, 05:18   #2602
Mravka
Zadomowienie

Dzien dobry!
Cos sie tu nie wysypiam , materac twardszy niz w domowym wyrku i jakos nie moge sobie miejsca znalezc. A moze i poprostu to taki czas.
Trzymajcie kciuki,bo oduczamy Robsona ciumkania koca. Wczoraj czystym przypadkiem tak wyszlo,gdy sobie zamarzyl o wieeelkim dzwigu. Powiedzialam My,ze takie zabawki sa dla starszych chlopcow,ktorzy nie ciumkaja kocyka. Wstal wiec i stwierdzil,ze schowa go do szafy... Chcielismy,aby to takie swiadome bylo z Jego strony(nie pokatne ukrywanie). Zobaczymy czy sie nie zlamal i w nocy nie wyjal . Niemniej i tak juz jestem z Niego dumna
Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
na 16

jaka pogoda ?

Gratuluję udanej wizyty
A dziekuje,ze pytasz. Odkad przyjechalismy to pieeekne slonce i na krotki rekaw. Jednak jak zajdzie za chmure to trzeba cos narzucic. No i jak to nad morzem wieje . Do plazy mamy jakies 2 min,takze w kapciach mozna smigac.
Cytat:
Jasne, ale dopiero idę go zapisać we wrześniu, wtedy może od stycznia juz pójdzie, na 15h tygodniowo. I tak to dla niego będzie lepiej żeby oswoił się z językiem zanim pójdzie do przedszkola
Aaa rozumieem. Opcja godzinowa fajna sprawa. Fajnie,ze masz taki plan,bo to jednak zawsze znaczne odciazenie. A daleko bedziecie mieli?

Cytat:
Aaaa No to spoko.... ja mam... torbę

Daj znać jak było
Ja chyba wezme tj przy Robie,dwie. Bylo to wygodniejsze dla mnie. Wiedzialam w ktorej dla kogo i co. Mialam dwie sportowe(ubieralam tez od poczatku w swoje rzeczy)

Cytat:
Ja mam dwa,ale chyba jeszcze jeden dokupie. Czapeczki nie przewiduje,ale jesli jakas mialabym miec to bez sznurkow )
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 05:23   #2603
kasperka
Zakorzenienie

Mravka, ale masz fajnie Korzystaj ile możesz i wypocznij za mnie
Stary 2015-05-29, 05:28   #2604
roxana_lu
Zakorzenienie

Mravka ależ zazdroszczę !! super, odpocznij jeszcze ile mozesz

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-29, 06:10   #2605
asienka_182
Rozeznanie

Hej ja juz pobudka bo pilnuje siostrzenicy
Cos ostatnio brakuje mi czasu ale postaram sie poprawić
Jesli chodzi o nocne kopniaczki to nieraz tez mi nie dawała spać ale jak chce to niech kopie
Ja czapeczki ubierać po kąpieli nie bede ale to akurat moje zdanie i do szpitala tez biorę swoje ciuchy i w swoje bede ubierać
Jadę dzisiaj do Kalisza z siostra po spacerowke przy okazji dopytam o mój wózek bo u nas w miescie sie go nie opłaca kupować najwyżej przez Internet
A i na fotelik zdecydowałam sie jednak na maxi cosi cabrio czy jakos tak
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 06:54   #2606
Acka
Rozeznanie

Wiatam rana
Cos sloneczko wychodzi,moze w koncu ta pogoda sie poprawi

Co do ciuszkow to w szpitalu w ktorym rodze jest tak ze jakvym ubrala dziecko w swoje ciuszki to potem moge ich nie zobaczyc
Siorka ubrala mala w nowe spiochy i potem jak jak wzieli na jakies badanie czy cos wrocila juz w innych.musiala tlumaczyc jak wygladaly itp.Takze tez biore tylko na wyjscie ciuszki bo wyszlibysmy goli i wesoli
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 07:01   #2607
roxana_lu
Zakorzenienie

A ja sie szybko zbieram na zakupy z TŻ, pozniej lecimy na dzien mamy i taty do zerowki
Pogoda cudowna sie robi az człowiekowi sie chce wszystkiego ja juz dzisiaj wyprasowalam stertę prania i to dla mnie chyba największy wyczyn dnia dzisiejszego bo sie za to zabrać nie mogłam od kilku dni...

Miłego dnia dziewczyny

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-29, 07:10   #2608
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Dzien dobry .. jutro już Tżet przyjeżdza wiec dzisiaj robie wielkie sprzątanie i pranie ..

Jestesmy juz po sniadanku , dziś sobie dogodilismy z Adasiem i oboje zjedlismy po omlecie , Młody bez dodatków a ja z serem, cebulką i szczypiorkiem

Cytat:
Oo torba...matko ja w ogole jeszcze o tym nie mysle. Pewnie blizej lipca zaczne ten temat ogarniac
A nie myslalas o przedszkolu dla Malego? Przyznam,ze dla mnie to jak zbawienie. Rob chodzi odkad skonczyl 2,5 roku i zabrzmi brutalnie,ale dla mnie to mega odciazenie. Ta ciaza mnie dojechala mocno i nie wyobrazam sobie miec Go jeszcze w domu jednoczesnie. Jest baaardzo ruchliwy i jakbym miala Mu caly czas zapewniac atrakcje to chyba bym odpadla
Młody moze iść dopiero od wrzesnia , zapisałam go , wyniki bede dopiero w licpu . Wiec czekamy .. ale coraz czesciej sie zastanawiam czy to dobry pomysl .. Zacznie mi znosic chorobska do domu a tu Zuzia bedzie i nie wiem czy bede tak ryzykowac
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 07:14   #2609
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Nie mogę spać
Witajcie! Moj maly tez nie dal mi dzisiaj pospac, jego kopniaki nawrt zbudzily meza, pozniej sie nie przytulal nawet bo mowil za cala noc sie wiercilam, oczywiwcie ja na to ze nie bez powodu... Krolewicz coraz wiekszy, ma mniej miejsca to bedzie teraz wypychal swoje male cialko tu i owdzie a ja musze sie dostosowac zeby pospac ;-)
Mravka, wypoczywaj, korzystaj, leniuchuj... Lap wiatr we wlosy!!!! ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 07:26   #2610
Isabelle_26
Raczkowanie

Hej
Młoda już w szkole a ja się zbieram za śniadanko

Mravka ale kusisz tym morzem.. ale bym sobie takiego gofra zjadła

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Hej ja juz pobudka bo pilnuje siostrzenicy
Cos ostatnio brakuje mi czasu ale postaram sie poprawić
Jesli chodzi o nocne kopniaczki to nieraz tez mi nie dawała spać ale jak chce to niech kopie
Ja czapeczki ubierać po kąpieli nie bede ale to akurat moje zdanie i do szpitala tez biorę swoje ciuchy i w swoje bede ubierać
Jadę dzisiaj do Kalisza z siostra po spacerowke przy okazji dopytam o mój wózek bo u nas w miescie sie go nie opłaca kupować najwyżej przez Internet
A i na fotelik zdecydowałam sie jednak na maxi cosi cabrio czy jakos tak
Ooo Kalisz moje rejony do którego sklepu jedziecie?? A jaki wózek chcesz kupić, bo chyba mi umknęło

Ale mi się spać chce, coś się nie wysypiam ostatnio a zapowiada się ładna pogoda dzisiaj..
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości