|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Cytat:
Godzina siedzenia na balkonie za nami ![]() Jest poczatek czerwca. Czekamy na telefon z przedszkola.. Choc wydaje mi sie, ze sie nie dostanie a do prywatnego nie chcialabym jej dawac. Pytanie mam. Ile czasu po poronieniu czekalyscie na @? Ja nadal nie mam. Za 4 dni bedzie 2 miesiace. Test negatywny wyszedl. Jesli do nast poniedzialku sie nie pojawi to chyba do lekarza pojde juz. Milego dnia.
|
|
#3483 |
|
Rozeznanie
|
Silver - kciuki za pomyślną operację dla mamy. I dużo zdrówka!
Neti, Debrah, Pstryczek - super, że się wybawiłyście na weselach. A śpiąca Ami przesłodka! Marsi - powodzenia w pracy! Szaja - oby ospa szybko minęła. Zdrówka dla A. Wszystkim dzieciaczkom najlepszego z okazji Dnia Dziecka!!! Buziaki |
|
|
|
#3484 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
marsi powodzenia w pracy silver mocne kciuki za operację Mamy ![]() ![]() ale pogoda, u nas już 20 stopni Buziaki dla wszystkich naszych dzieciaczków
|
#3485 |
|
Rozeznanie
|
Misia - zazdroszczę pogody! U nas wietrzycho, jak cały weekend zresztą... Ale następny ma być pogodny
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. .. Silver dużo zdrowia dla mamy-trzymam kciuki! !!
Chłopaki moje jeszcze śpią- z poprawin wróciliśmy wczoraj po 20 a tz jeszcze mnie zaprosił na kieliszka weselnego...tom się skusila i w rezultacie poszliśmy spać przed północą no bo tak nam się jakoś przedłużyło:p P. S. Ale nie ze tyle piliśmy ![]() Antonio wczoraj mniej tancowal ale tancowal. I w ogóle moje dziecko jest wspaniałe ![]() Mika do kiedy jesteście w Warszawie? Może nas odwiedzicie?
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
dawno się nie odzywałam. Czytam, ale czasu na pisanie brak. Domcia zrobiła się straszną histeryczką, a Ala krzykaczem, więc jest wesoło. Wczoraj chrzciliśmy Alę - w kościele nawet nie zapłakała A dziś kończy już pół roku ![]() Marsi podajesz Marince kaszkę na kolację? W ogóle jak ustaliłaś jej jadłospis? Podziwiam, że już wróciłaś do pracy, dla mnie to by było za wcześnie przy karmieniu piersią ![]() Silver kciuki za mamę ![]() W ogóle nie wiem co robić. Wesele mam 4 lipca i chyba muszę wziąć Alę albo zrezygnować. Co byście zrobiły? Byłyście z 7 miesięcznym dzieckiem na weselu? Tam nikogo nie będzie znajomego, żeby choć na chwilę zająć się małą... No i ten hałas. Kurczę, nie wiem co robić, a powinnam już dać znać kumpeli czy będziemy. Ultra u mnie dziś też piękna pogoda. Słońce i ponad 20 stopni
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, gdzie taki piękny kapelusz Blance kupiłaś? Drogi?
Przeglądałam wpis na blogu z Paulinką i te sobie taki zażyczyła.
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Neti jestesmy do piatku
Ale bez samochodu jak macie czasvto moze spacer w Lazienkach jutro ? Ewik my bylismy na weselu jak Irenka miałam miesiąc troche meczace ale da się
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Heja,
my dzis wstaliśmy o 4.30 bo tzt musiał jechać na firme, przygotować się do spotkania, a że Amela poszla spać przed 19..to juz nie chciaala rano spac...no ale jakoś ją spacyfikowałam o 7.30 i niedawno wstala;p Ale piękna pogoda!!!!!!!!!!!!!!!!! ))))))))) Jutro jadę obkupić Amelosa, bo bida nie ma krótkich spodenek zadnych... Silver, kciuki! bedzie dobrze
|
|
#3492 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
chyba jak wszyscy w weekend świętowaliśmy Dzień Dziecka, bo dzisiaj bez TŻ to ja zbytnio atrakcyjna dla Filipa nie jestem z tym moim siedzeniem albo leżeniem ciągłym ![]() Cytat:
![]() 300zł, ale w tym jest rentgen, operacja jelita, wyciąganie śruta i dwie kolejne wizyty na podanie antybiotyku i ściąganie szwów; więc jak dla mnie cena ok [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51579163] Za to pochwalę się, D. od kilku dni siusiu ładnie woła na nocnik [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik - bo tutaj to chyba na prawdę zależy od dziecka. No i gdzie to wesele, czy z noclegiem czy bez itp itd.
Jak dziecko zasypia, jak się czuje w miejscach gdzie jest dużo ludzi. Bo może spać w wózku jak zabite, albo i nie, bo nie będzie mogło zasnąć - strasznie to względne. Ja byłam na 3 weselach z Ami, ale nie była wtedy aż taka mała, już chodząca, to troszkę inaczej. |
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik ja bym się nie zdecydowała pójść z takim małym dzieckiem
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w drzemce Ami posikala materac , więc kupiłam podkłady takie jak do przewijania - i dziś znowu. Wytrenuje się to jej? Jak nad tym pracować ? Że nocnik od razu po wstaniu to wiem ale ona robi chyba na spiocha. Kupiłam też na próbę pieluchomajtki z Dady, miała któraś?
|
|
|
|
#3496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mika ja popołudniami pracuje wiec nie bardzo. . Może zatem w czwartek? A tz z Wami? Bo jeśli tak to czemu bez auta?
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam, nie bylam zadowolona |
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amela tez tak miala, teraz drzemka, czy nawet sen nocny jest suchy. Wiem, wiem...ale 20 km mam do lidla, wiec specjalnie dziś mi sie nie chce, jutro bede to moze COŚ jesio zostanie..
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu?
Jak to zrobiłaś ? |
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej to odpieluchowanie mnie dobija. W tamtym tyg idealnie, sama biegala do lazienki sama ze wszyatkim sobie radzila. A dzis juz 3 razy na podloge sie wysikala. I nie zeby tylko popuscila. Ona stoi lub kuca i swiadomie sika na dywan Na spacerach jak ma pampersa to nigdy nie powie, ze chce, wiec zaczelam wychodzic z nia w majteczkach i wczoraj na spacerze zsikala sie. Dobrze ze na przebranie ubranka zabralam. Nie wiem jak sobie z tym radzic. Rozumiem gdyby byla niegotowa, no ale jakby tak byoo to by mi sama ost sie nie zalatwiala. I tak mbiej wiecej jest co drugi tydzien. Jeden idealnie a kolejny juz nie. I problem mamu z sandalkami. Chce do max 50zl kupic. Ale zeby mialy zabudowane piety. Wszystkie jakie odladalam wczoraj w deichmanie i ccc w rozmiarze 26 maja tylko paseczek na pietach. A takie buty chyba wogle stopy nie trzymaja. Dodam, ze mamy wade i od jesieni wkladki mamy nosic. Da sie w takim rozmiarze kupic z zabudowana pieta? Dola mam dzisiaj. To wszystko mnie baaardzo przetlacza. Za duzo problemow ostatnio.
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde pojechałam teraz z ciekawości i nie zostało nic:banghead:
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Ola nie sikała w okolicach roczku już nocy, potem był okres kiedy sikała. Kiedy skończyła ok. 2 l nie sika, ale zdarzają się noce, że zsika się (pomimo wysikania się przed snem). To niestety fizjologia i układ moczowy i nerwowy musi do tego dojrzeć. Ja o tym nawet nie wiedziałam, ale ostatnio mama mojego chrześniaka mi to tłumaczyła, bo oni mają ten problem i lekarz im to tłumaczył. Mały ma prawie 4 lata, potrzeby w dzień kontroluje normalnie a w nocy sika. Jak nie przejdzie mu to po 5 roku życia to będzie dostawał właśnie ten hormon w leku. |
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
To zasługa Amelki, ja jej tylko przypominam, jakie ma fajne majteczki i szkoda byłoby je zasikać, ale w nocy jeszcze zakładam jej pampa. Musze kupic też podklady, bo kupiłam takie przescieradło, ale straszna lipa....przesiąkło.
Cytat:
Co do odpieluchowania, wydaje mi się ze to przyjdzie odpowiednia pora na dziecko, ona musi sama dojrzec do tego...
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ją wysadzam tylko w przypadku jak przed samym snem się nie wysika, bo ona sika tak gdzieś co 2-3 h(czasem rzadziej) w dzień. To w takiej sytuacji gdzieś 1-2 h po uśnięciu sadzam na nocnik w innych nie. Wysadzam w nocy jak się przebudzi, kręci się to wtedy pytam czy chce jej się sikać. Zsikać jej się zdarza rzadko (wtedy śpi kamiennym snem), ale właśnie w takich nietypowych sytuacjach, bo wysikana przed snem a zsika się w nocy, raz to nawet 2 razy mi się zsikała. Pić pije mało i w marę te same ilości. Ewidentnie widać, ze czasem stężenie tego hormonu jest za niskie i wtedy zsika się.
|
|
|
|
#3506 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51595164]Meneq, o kurde to ja tak moje prawie codziennie przeganiam ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Wątek roku normalnie ![]() wystarczy przeczytać pierwszą stronę ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post51582239[/QUOTE] Ty to masz talent do znajdowania takich wątków ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51598157]jak to facet ![]() Zgłosić może? Moje dziewczyny przy wychodzeniu zębów mają wysypkę na górze policzków/skroni, też nietypowe.[/QUOTE] Oliwkę zawsze swędzi pod linią włosów z tyłu głowy na zęby. Cytat:
Cytat:
A u nas odsmoczkowanie. W sobotę pokazuje smoczek i mówię że dziura jest, na co Oli że be i be jest, trzeba go wyrzucić, top tłumaczę ze będzie musiała w nocy spac bez. No rozumie. Wzięła i wyrzuciła sama do kosza. Oczywiście wyciagnełam, umyłam, obcięłam czubek i schowałam. Mam jeszcze nowy na wszelki wypadek. Wieczorem trochę pojęczała o tego smoka ale usnęła bez. W nocy strasznie płakała, pokazywała że brzuszek ją boli no dałam jej tego smoczka ale rano zanim się obudziła schowałam. Do drzemki w dzień dwa razy zawołała ale ja jak katarynka że sama wyrzuciał bo miął dziurę. Zasnęła. Wieczorem to samo, nawet raz zapłakała ale usnłęła i całą noc spała bez. Niani powiedział co ma mówić jak będzie usypiać no i zobaczymy. A jeszcze rano sama przyniosła nocnik na siku, ale późiej już zapomniała i posikała się w pieluszkę. Dwa razy tez kazała się z wanny wyciągać na siku
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Twarde, luzne, non stop przecieki. Babydream i pampers tez slabe. Jestem ciekawa Twojej opinii, bo moze ja jestem rozpaskudzona tutejszymi pieluchomajtkami ;-) ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
https://www.google.co.jp/search?q=%E...2F%3B750%3B750 A takie cos? Takie kupilam dla Yae i wydaja sie bardzo fajne |
|
|
|
|
#3508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i muszę ciuchy z zeszłych wakacji przejrzeć bo wydaję mi się, że krótkie spodenki będą dobre raczej nie? Cytat:
albo cos takiego? http://allegro.pl/fajnebutki-skora-n...244685132.html Dziewczyny polecicie jakąś trampolinę? Moi Rodzice chcą kupić dla Hani i Antosia
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2015-06-01 o 15:09 |
||
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do trampoliny to u mnie dookoła znajomi kupuja takie w marketach, głównie o średnicy min 3 m.
|
|
#3510 |
|
Rozeznanie
|
Misia, co do trampolin, to my mamy tę: http://www.decathlon.pl/trampolina-e...d_8299170.html Z czystym sumieniem mogę ją polecić. Dużo miejsca, fajnie oddaje skoki, siatka zabezpieczająca też wydaje się, że się od razu nie porwie. Mamy ją dopiero miesiąc, ale jestem bardzo zadowolona z zakupu. Młoda skacze po klika sesji dziennie
![]() Co do rzeczy na lato to u nas sukienki ubiegłoroczne jeszcze dobre, tyle że niektóre krótkawe mocno. To samo koszulki - wejdzie, ale trochę krótkie. Ewik, Deli - zazdroszczę pogody. U nas właśnie leje... Chyba nawet popołudniu nie wyjdę z Mycha na dwór. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

Ami wyszło po ponad dwóch tygodniach od czasu mojej ospy ( bo ja u nas pierwsza byłam), paskudnie zaraźliwe to jest.

i w rezultacie poszliśmy spać przed północą no bo tak nam się jakoś przedłużyło:p 

taka jestem z Niej dumna 

22.05.2008