|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Cytat:
A masz szansę na znalezienie gdzie indziej pracy? _____________________ Uwaga, njusssss: Agatka ma ospę odebrałam z przedszkola z kropkami pod ubraniem...
|
|
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51576333]Nie, to ABSOLUTNIE nie jest normalne, a starą babę bym opierdzieliła, nie mam litości w takich sytuacjach. To jest wręcz nienormalne, w te pędy matka powinna do lekarza lecieć, inaczej skrzywdzi dziecko bardzo.
A masz szansę na znalezienie gdzie indziej pracy? _____________________ Uwaga, njusssss: Agatka ma ospę odebrałam z przedszkola z kropkami pod ubraniem...[/QUOTE]widzialam na fejsie, o kurde, zdrowka, oby lagodnie przeszla! no ja taka pipa jestem ze sie nie odezwe raczej za 3 tyg ide na podciecie znow wiec sie zapytam i powiem jej jeszcze raz o tym lekarzu.z praca ciezko, sypia nam sie strasznie godziny, strasznie wladza najwyzsza szuka oszczednosci i padlo na nas :/jesli chodzi o 4-6 to nie ma (?) zadnego przepisu ktory regulowalby liczebnosc uczniow wiec lacza co sie da :/ mnie na chwile obecna ratuje ta moja integracyjna klasa bo dzieki temu jest podzial na 2 oddzialy a ta integracyja ma dodatkowo jeszcze jezyk dzielony. rodzice jednego z orzeczeniem sa w kiepskiej sytuacji finansowej. ojciec juz od dawna za miedza siedzi, po niedzieli jedzie do niego matka (w sensie zona jego) zostawiajac dzieciaki z dziadkami (tego mojego uu+autyzm i niedoszla 3latke, czujesz????!) i teraz wszyscy trzesiemy portkami czy nie zabierze po wakacjach dzieciakow tam i wtedy z 2 klas (9 godzin) robia mi 1, 24 osobowa (3 godziny) i z 18godzin zostaje mi 12 :/ no i oczywiscie godzinki poleca wtedy tez innym nauczycielom, ehhh... a to tylko jeden z wielu przykladow... |
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam dziecka, siedzi i obiera truskawki, wcześniej je myla, potem będzie kroić - będzie koktajl wszystko sama więc nie mam co robić. Siedzę i się gapie
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah
spróbuje raz czy dwa, nie wyjdzie mu i się denerwuje, krzyczy i rzuca w kąt "mami mami maaaaamoooooooo" ![]() Byłam u fryzjera, tak zapuszczam, że pół włosów nie ma ale podoba mi się na maksa, jeszcze kolor i będzie gites majonez
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Sukienkę pozyczona od siostry z asosa, może znajdę zdjęcie. Ciemna, czarno srebrna ale wymieklam z tą spódnica :d
Cytat:
My wypracowaliśmy sobie ze ' ok jak będziesz potrzebować pomocy to mi powiedz, ok ?' - grube miesiące i faktycznie tak robi to ciekawe jest bo ona raczej jest zywiolek, takie rzeczy kocha , kocha robić wokół siebie sama i dorosłe zajęcia domowe, długo ja zajmują. Ja oczywiście Ja widzę i z nią jestem ale nie mogę niczego dotknąć ))Właśnie kroi, już pół ma pokrojone w misce , ręce ma jak morderca ))
|
|
|
|
|
#3429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Debrah, byliśmy u laryngologa na K. Wielkiego, ale tata chciał sobie taką wycieczkę zrobić, i tylko dlatego tamtędy jechaliśmy.
A co do tabletów - nie mamy, nie stosujemy, czasem tylko moja siostra, tak jak Deli, gra z Polą w Pou ![]() Marsi, my na muchy łapka, albo czasami pstrykamy jakimś chemikiem, co się w zamkniętym pomieszczeniu rozpyla, wychodzimy z domu na 20 minut, potem full wietrzenie kolejne 20 minut i zbieramy muszki A u t. stosuja jeszcze te lepy, co się do żylandora przyczepia, tylko można je niestety włosami ściągnąć ![]() Cytat:
A sukienka to chyba obojętnie? Pola w tamtym roku normalnie miała czy to dżinsową, czy jakąś kolorową, nie wiem, czy w tym już jej gorsetu nie będę ubierać ![]() Cytat:
My właśnie dzisiaj kupiliśmy w lidlu [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51549127]D. kiedy np.A. płacze podbiega, głaszcze ją, przytula. Bywa, że.. sama zaczyna płakać, dla towarzystwa [/QUOTE]A to Pola tak ma z jakimikolwiek innymi dziećmi - i jedno, i drugie Cytat:
Cytat:
Tylko mnie się dokładnie 3 razy tak zdarzyło, dokładnie pamiętamCytat:
![]() I my [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51568183]A my do 18tki pewnie kupsko w kąpieli walić :/[/QUOTE] I my Ja. Usypiamy tylko w łóżku, jak mi się nie chce, to nie przenoszę do łóżeczka i śpimy razem, albo przenoszę i czasem prześpi całą noc, albo się budzi biorę ją/albo sama przychodzi i śpimy do rana też. |
|||||
|
|
|
#3430 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko chcę pokazać JAK, żeby mogła sama.Za to pochwalę się, D. od kilku dni siusiu ładnie woła na nocnik
|
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51579163]ja muszę uprzedzać, podchodząc, że nie, ona sama będzie, ja za nią NIE CHCĘ zrobić, słowo
tylko chcę pokazać JAK, żeby mogła sama.Za to pochwalę się, D. od kilku dni siusiu ładnie woła na nocnik [/QUOTE]To samo też muszę uprzedzić :dBrawo za nocnik! Ja się bałam u nas jak będzie z dwojeczka a nie ma problemu, czasem zacznie i dopiero powie ale kończy się zawsze w nocniku, jednak zdąży. Fajne to :- ) Muszę poprobowac za to z wc żeby zacząć z nią wychodzić Bez pampersa. |
|
|
|
#3432 |
|
Konto usunięte
|
A, Debrah, miałam ci pisać, od jakiegoś czasu jeździ ze mną do pracy w autobusie facet na wózku, ale jakie ciacho! aż mi nieraz głupio, bo się gapię na niego i on to widzi, pewnie sobie myśli, że się na wózek gapię, a on mi się zwyczajnie podoba, to sobie chociaż popatrzę
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, mama mówiła ostatnio, że mają teraz w ośrodku takiego też mega przystojnego chłopaka, po wypadku, przykuty do łóżka i wózka, ale co? Najczęstsze tematy, jakie z nim poruszają, to... seks, dziewczyny i jeszcze raz seks
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. . Oczywiście nie przyszedł ten komplet biżuterii-pani powiedziała ze pewnie na pewno przyjdzie w poniedziałek:banghead: tylko wtedy to chyba na wieczór z mężem mi się przyda
znalazłam kobaltowo-zielone kolczyki u siebie i do kupiłam w rossmanie prawie identyczny wisiorek tak więc nie jest źle. .. paznokcie właśnie pomalowalam tez na zielono-kobaltowo także nie jest tak monotonnie tylko te rajstopy mi zostały-najchętniej założyłabym te czarne 40 den tylko chyba za ciepło
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51580607]A, Debrah, miałam ci pisać, od jakiegoś czasu jeździ ze mną do pracy w autobusie facet na wózku, ale jakie ciacho! aż mi nieraz głupio, bo się gapię na niego i on to widzi, pewnie sobie myśli, że się na wózek gapię, a on mi się zwyczajnie podoba, to sobie chociaż popatrzę
[/QUOTE] ) Ja Często widuje zadbanych super facetów , z rozbudowaną klatka i ramionami na wózkach właśnie. Ćwiczą dużo , fajne to |
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam która z Was podawała mi fajny tekst do kartki ślubnej ale dziękuję bo wszystkim się podoba. .
|
#3437 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, nie wiem, jak zbudowany, bo ni było tak ciepło, by np. w samym t-shircie był (nawet w cieplejsze dni to jeśli się jedzie o 6:30...), ale fajny facet po prostu
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51582164]Debrah, nie wiem, jak zbudowany, bo ni było tak ciepło, by np. w samym t-shircie był (nawet w cieplejsze dni to jeśli się jedzie o 6:30...), ale fajny facet po prostu
To ja tak kiedyś za afrykanczykiem patrzyłam Biedny myślał, że patrze na niego, bo czarnoskóry. A on był tak nieziemsko przystojny.Piękna pogoda dziś u nas znowu. Idziemy do mojego brata na trampolinę. Wczoraj na tym festynie P mi strasznie płakała, bo nie pozwoliłam do trampoliny, ale były tam ciągle starsze dzieci takie 8-10letnie, skakały wysoko, obijały się o siebie. Bałam sie małą do nich dać.Obiecalam, że dziś pójdziemy do brata na trampoline. Festyn fajny, tylko troche za mało atrakcji dla takich maluchów. Ale bryczką się przejchałyśmysy, dzieciaki się wybawiły. Jutro znowu jakas impreza dla dzieciakow. Fajnie, że w koncu coś się dzieje w mieście. Black mogłabyś wrzucić link do tych sukienek trapezowych co w ost filmiku pokazywałaś?
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Heja ledwo zyje wstalam na darmo o 6 ;// ba dodatek poznonppszlam spac i i man zakwssy bo wczorajszej orce
Neti udabej zabawy... tez hym poszla na weeele buu
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
czesc, o losie jak mnie tu dawno nie było....
Az nie wiem co pisac i jak pisac... Nie ogarniam czasu, godziny po powrocie z pracy leca jak popieprzone, zasypiam najczesciej z młodzieżą, komputera nie włączam praktycznie wcale... Teraz mma dyzur sama samiusienka w pracy jestem to troche poklikam do 15. Echhhhh. coz za cos... U nas zmian troche, B. sika coraz czesciej do nocniczka, dwójeczke od kilku dni kazdą woła takze mam nadzieje, ze we wrzesniu do przedszkola pojdzie juz odpampersowany. Szaju, na fejsie widziałam, spokojnego przebiegu ospy! A co u mnie? Dalej szukam kiecek na wesele |
|
|
|
#3441 |
|
Konto usunięte
|
Mamy pierwszą świadomą, wielką kupę do nocnika
oto, czym jarają się matki w sobotnie południe Gojka, kiedyś z A. jechałam pociągiem i jechał czarnoskóry, z dredami - córka pierwszy raz widziała, napatrzeć się nie mogła, musiałam opowiadać co to i jak się robi i obiecać, że jak będzie duża to będzie mogła zrobić. I też tylko czekałam, kiedy się facet wnerwi. Ale ona wówczas miała 4lata, nie bardzo da się wyjaśnić dziecku, że nie może patrzeć na coś, co ją cholernie interesuje co ciekawe, kompletnie w poważaniu miała kolor skóry.
|
|
|
|
#3442 |
|
Lurker ;)
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51583989]Mamy pierwszą świadomą, wielką kupę do nocnika
oto, czym jarają się matki w sobotnie południe Gojka, kiedyś z A. jechałam pociągiem i jechał czarnoskóry, z dredami - córka pierwszy raz widziała, napatrzeć się nie mogła, musiałam opowiadać co to i jak się robi i obiecać, że jak będzie duża to będzie mogła zrobić. I też tylko czekałam, kiedy się facet wnerwi. Ale ona wówczas miała 4lata, nie bardzo da się wyjaśnić dziecku, że nie może patrzeć na coś, co ją cholernie interesuje co ciekawe, kompletnie w poważaniu miała kolor skóry.[/QUOTE]Tocha sie ostatnio na babke w autobusie tak zapatrzyla, az mi glupio bylo ale babka sie tylko usmiechala, bo to jednak troche krepujace :P Nie wiem co tak sie jej w tej kobiecie spodobalo. Ja sie zawsze gapie na dredziarzy , bo sama mialam i moja milosc przed tz tez mial :P taki sentyment. Aha i wiem jak boli dokrecanie dredow .Na czarnoskorych tez czesto i tez z sentymentu, bo kiedys mialam na ich punkcie hopla, twierdzilam, ze bede miec ciemnoskore dziecko itp .Neti dobrej zabawy, chociaz raz Tobie ktos bedzie polewac Debrah, Pstryniu wy tez dzisiaj macie wesela? czy pomylilam daty? My idziemy za tydzien, kupilam dzis malej balerinki do sukienki. Nie do konca takie jakie chcialam ale wole wziac dziecku wygodne buty niz mega strojne, a nietrzymajace dobrze stopy z podeszwa cienka jak kartka... Takie ze smyka, przecenione na 45 zl, bardzo dobrze zrobione, w srodku skora http://www.smyk.com/cool-club-baleri...a-dla-dzieci-p Aaa MAMY PEPPE! Chrzestna dorwala .
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, mamy z Debrah weselicho dzis udane imprezy dziewuszki! |
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tego czarnoskorego to ja podziwialam, nie P. Bo chyba zle zozymialyscie
Jestem zla. Poszlam szybko pbiad zrobic I mialysmy isc na trampoline. Wchodze do pokoju a dzircko spi razem z psem na kanapie. Przytuleni do siebie. Dawno juz mi w dzien nie spala. Ale jesli do 17 wstabie to pohdziemy. Niech sie wyszaleje I na noc o normalnej godz spac pojdzie. I 2 godzinny spacer many zaliczony bez pieluchy😃
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Hello, dziewczyny help me, jeszcze jak karmilam Pietraszka w jednym miejscu lewej piersi robil mi sie wiecznie zator, w sumie odkad przestalam karmic byl spokoj ale od jakiegos tyg mnie pobolewala ta piers w tym miejscu, a dzisiaj jest coraz gorzej, promieniuje az na sutek, normalnie jakbym znowu zator miala kurczeblade, kto mi moze pomoc? Ginekolog? Guzka tam zadnego nie czuje ani zadnego zgrubienia, tylko ten bol.....
|
#3446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51583989]Mamy pierwszą świadomą, wielką kupę do nocnika oto, czym jarają się matki w sobotnie południe [/QUOTE]U nas pierwsza kupa była jakieś półtora roku temu, a teraz... Cytat:
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2015-05-30 o 22:34 |
||
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierze. Co za pustki..
Mielismy jechac nad jezioro na weekend, ale tz dalej w pracy.. No i nici.. Ech a mialo byc tak pieknie.. Milej nocki
|
#3448 |
|
Konto usunięte
|
Czy tutaj ktoś jeszcze żyje? Noc drapania za nami :/
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie sie zastanawialam czy moze z wizazem cos nie tak. Ja juz od 2godz na nogac i nawet rosol mi sie gotuje. chcemy dzis kolo poludnia wyjsc. A nawet i wczesniej, wiec dlatego. Mam tez makijaz zrobiony i zaliczony 20min spacer
ktos mnie przebije?Oby tylko nie padalo, bo cos sie chmurzy a na ta nieszczesna trampoline sie umowilismy, bo wczoraj nie doszlysmy. No i jakis festym jest, wiec tez chcemy skoczyc. Szkoda, ze tz znowu nie ma. Ale moze zdazy wrocic. Przyjechal do domy ok 3 a po 5 juz wstal i przed 7 pojechal ogladac i dogatywac robote. Podziwiam go. Ja to bym chyba nie pottafila tak zyc. Przede wszystkim musze sie wyspac pozadnie. No to milego dnia dziewczynki
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie pustki, a my na 12 smigamy do teatru z Julkiem to nasz pierwszy raz ciekawe czy mu sie spodoba
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

lacza nam klasy, zabieraja godziny, cale etaty (!), jest bardzo źle 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
odebrałam z przedszkola z kropkami pod ubraniem...

spróbuje raz czy dwa, nie wyjdzie mu i się denerwuje, krzyczy i rzuca w kąt

oto, czym jarają się matki w sobotnie południe