![]() |
#301 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
plum plum
|
Cytat:
Najpierw musi spaść tsunami, zniszczyć stare, a później zbiera się nowe do kupy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | ||
BAN stały
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51998135]Co mają jakieś unboxerki wspólnego z grami?
![]() A no widzisz. Najpierw piszesz że irytuje Cię fakt, iż Cytat:
Cytat:
2. To mniej więcej tak jak i niektóre pozycje Murakamiego. SIę pisze tysiące stron książki, to się zdarza. No ale. 3. Chyba nie da się wyłapać sensu nie kończąc powieści. Kwestia o wprowadzeniu broni palnej, nieodwracalnych zmianach świata i upadku religii jest jedną z bardziej istotnych. Wg mnie. Edytowane przez Mad_Max Czas edycji: 2015-07-06 o 22:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
plum plum
|
o , koleś, którego brednie czytałam w dzieciństwie w Filipince. Wtedy twierdził, że kobiecie nie jest potrzebna matematyka, bo może malować obrazy. Widać, sam z powodu feminizmu ewoluuje od pierwotniaka do organizmu z dwu, trzy-komórkowego.
![]() |
![]() |
#306 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale czy ja kogoś pakuję w przegrodki? Nie sądzę. Edytowane przez 201705042038 Czas edycji: 2015-07-06 o 22:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=aHRwxvLzns8 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wiem, że jest jakaś grupa docelowa, która czeka na filmy pt "kupiłam/em nową rzecz, zobaczcie jak ją rozpakowuję!" ale ja absolutnie nie jestem targetem. Zdecydowanie bardziej wolę po raz dwunasty obejrzeć ten sam odcinek "Mówiąc Inaczej" Edytowane przez Mad_Max Czas edycji: 2015-07-06 o 23:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zwłaszcza inne kobiety potrafią to w ten sposób oceniać. Że jeśli np. dziewczyna jest delikatna, no to zaraz robi się z niej sierotkę marysię. W efekcie potem faktycznie zostaje "atrapa kobiety", która na zewnątrz ma same "męskie" fasady, a dopiero gdzieś tam głęboko, głęboko ukrytą kobiecość, tak jakby to było powodem do wstydu. Za takimi faktycznie faceci nie latają, a już na pewno nie ja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta w kamieniołomach, która na diecie z larw wygrzebanych spod kamieni robi się supersilnym wymiataczem zabijającym ludzi ruchem ręki, a na dodatek uprawiająca nieskrępowany seks i nie wiedząca co to menstruacja. To mężczyzna z cyckami i tyle. Autor nawet nie próbował wczuć się w psychikę kobiety. Zbiorowy gwałt wg autora był mniej obciążający psychicznie niż zjedzenie larwy. Potrzebny był mu estetycznie wyglądający terminator, którego będzie można trochę seksualnie pomolestować. 2. Autor nawet nie pamięta co pisał kilka stron wcześniej i zaprzecza sam sobie. A historia Zaana i Siriusa jest nielogiczna nie dlatego, że nie doczytałam do końca powieści, a dlatego, że autor nie umie pisać.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Stwierdzenie, że Ziemiański nie umie pisać... Cóż. To pozostawię bez komentarza. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
a ja uważam, że Ziemiański akurat został porzucony przez kobietę i w drodze odwetu machnął, jako odtrutkę, głupawą opowiastkę w której miesza mizoginię z chęcią podupczenia na prawo i lewo.
A że miał nazwisko to jakiś wydawca to wydał, zapominając o czymś tak podstawowym jak redakcja tekstu. I mamy potem takie kwiatki jak koleś krzyczący "rebiata!" Być może, otrząsnął się ze swojej własnej głupoty w dalszych tomach i zamiast na opisach cycków bohaterki i wymyślnych sposobów na wetknięcie jej w ciało rożnych rzeczy, skupił się także na nadaniu sensu opowieści? Jednakże zdołał mi tak zohydzić świat, że nie miałam żadnej ochoty sięgać po dalsze tomy. Sapkowski też miał seksistowskie zagrania, ale zrobił to z większym wdziękiem i nie gubiąc logiki opowieści.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-07-07 o 00:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
plum plum
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ok, przyjmuję, że można interpretować książki pod takim kątem. Jednak wyciąganie wniosków o czytelnikach na podstawie własnej interpretacji lektury jest, mówiąc delikatnie, słabe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W dzisiejszych (i nie tylko) czasach to, co _stereotypowo_ jest uważane za kobiece, jest oznaką słabości i nie jest w cenie. Trudno, żebyście od nas oczekiwali pielęgnacji i okazywania cech, które sami uważacie za nieciekawe i których się wstydzicie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
jestę wieszczę
|
Nie, feministki nic takiego nie wcisnęły. To ojcowie mówią synom "nie rycz jak baba" i ojcowie śmieją się z synów, gdy ci są wrażliwi. A już na pewno częściej słyszałam, że coś jest babskie (w domyśle głupie i nudne) od facetów, niż od kobiet.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na studiach dziewczyna z mojego roku ciągle nas uraczała opowieściami o -"męskich" zainteresowaniach (motoryzacja, a właściwie jej samochód), -"męskim" mózgu (raz czy dwa policzyła jakąś nieskomplikowaną proporcję, ale gdzieś przeczytała, że faceci lepiej liczą, hahaha), -"męskich" znajomych z nieśmiertelnym tekstem "lepiej dogaduję się z facetami" (a kolegów właściwie brak, miała za to jakieś typowo imprezowe dziunie jako koleżanki) - nawet testosteronu miała za dużo (w jej wyobraźni), machała nam parę razy wynikami oznaczania hormonów, które były zupełnie w normie. Tak jakby to, co miało być męskie, było w jej mniemaniu lepsze. Jednak najbardziej dziwiła mnie jej pogarda dla kobiet, które tak nie podkreślały swoich "męskich" cech, czyli w zasadzie wszystkich dziewczyn na roku. Nie raz została sprowadzona na ziemię, ale żyła w swoim świecie. I jeszcze w dodatku była antyfeministką, w końcu kobiety to zło. Powodzenia nie miała, też nie wiem czemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Hah. Widziałem, że dopisanie nazwiska uaktywni taką reakcję ! ![]() A tak na marginesie, to, że ktoś parę razy palnie głupoty nie znaczy, że wszystko to co mówi jest kłamstwem. I to akurat po tej stronie widać, że chyba jednak miał trochę racji ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
Według mnie to dobrze. Nie powinno się ludziom z zewnątrz okazywać słabości. To trochę ignoranci z nich. Wielki OFFTOP Czemu na profilówki wklejacie zdjęcia innych kobiet ? Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2015-07-07 o 07:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To, że jakieś dziewczyny lubią przed kamerą stać w bikini, nie pokazuje, że każda gejmerka to lubi. Mam rozumieć, że skoro tyle kobiet rozebrało się dla magazynów dla panów to każda tylko o tym marzy. A jeszcze tak do Achaji, nigdy nie spotkałam się z tym, żeby od pierwszego rozdziału ktoś zapominał co przekazał wcześniej, składnia zdań była nie do zniesienia i kwiatki w stylu: "Coraz częściej łapał się na tym, że zamiast czytać, zamiast podziwiać, szedł do karczmy i zrozumiał także, że czyni to coraz częściej. " Rozumiem, że dalej tego nie ma? Edytowane przez Yuki no hana Czas edycji: 2015-07-07 o 08:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
BAN stały
|
Cytat:
A tyle razy miał rację, tyle razy robiono z niego idiotę a później coś okazywało się prawdą. Począwszy od tego gdy mówił, że powinno być zabronione uchwalanie budżetu z deficytem to zrobiono z niego idiotę (teraz nawet Niemcy już dążą do tego). Jeśli chcesz mogę sobie przypomnieć jeszcze kilka takich przypadków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie JKM to takie Nowe Szaty Cesarza, bredzi okrutnie i wmawia ludziom, że są za mało inteligentni, żeby go zrozumieć, taaa.... No i o to chodzi, że pewne cechy, jak okazywanie emocji, uważa sie za słabość. I bardzo często jest to argumentowane "nie bądź baba". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Rozeznanie
|
Dla niektórych są to pierdoły światopoglądowe, a dla mnie czyjś swiatopogląd mówi jakim jest człowiekiem.
Ciekawa jestem, czy jakby przyszła kobieta, przedstawiła przegenialny plan postawienia Polski na nogi i miała rewelacyjne poglądy ekonomiczne, ale przy okazji rzucała tekstami, że faceci to tylko do garów i dzieci, że każdy facet lubi jak się go trochę gwałci, a zwierzę jak i dziecko i mąż są własnością człowieka (w tym wypadku kobiety), to by wtedy było, że to "pierdoły". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.