![]() |
#271 |
plum plum
|
Dot.: Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach.
ekhem, uzależnianie nie do końca należy rozpatrywać pod kątem silnej woli, samodzielności, niezależności i zdolności intelektualnych. Można się uzależnić fizycznie. Jak wygrasz z własnym mózgiem, który robi Ci prawdziwe auła, byś biegł po potrzebną Ci substancję? Z uzależnieniem jest trochę jak z cukrzycą, od uzależnionego zależy tylko jakiś procent przyczyny i jego reakcji na to. Można być mega mądrym, wrażliwym i świetnym człowiekiem, ale uzależnić się od alko, bo za dużo było okazji do picia ze znajomymi. I tyle.
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja może mam sporo w sobie kobiety jak chodzi o charakter, nie mam wiele męskich zainteresowań, ale jakoś też z facetami umiem pogadać. No, ale fakt może mi łatwiej mieć koleżanki, przyjaciółkę i mam, ale będąc męską jak piszecie to też myślę, że koleżanki można znaleźć. Chyba niektóre za szybko szufladkujecie ludzi, a tak naprawdę jak się chce, to można z wieloma osobami się dogadać niezależnie od płci i ja tam umiem. No chociaż fakt, że mam więcej koleżanek niż kolegów. Nie ma co, by tutaj ktokolwiek czuł się lepszy czy gorszy, bo np ma takie zainteresowanie, a inna osoba inne. Nie mam nic do kobiet mających męskie zainteresowania, absolutnie nic, dlatego faktycznie szkoda jest słyszeć, że niektóre te męskie kobiety jakby się wywyższają, jakby te "kobiece" tylko o kosmetykach gadały. Ja traktuję je równo, one widać nie zawsze, takie mam wrażenie. Ja tam stereotypowo staram się nie patrzeć ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2015-07-06 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
a ja lubię i Gwiezdne Wojny i Seks w Wielkim Mieście.
Widocznie mam rozdwojenie jaźni
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
BAN stały
|
Cytat:
To ocenianie kogoś kogo nie znasz puszczę Ci płazem. Wrażliwość to współczucie i chęć pomocy osobom na których mi zależy a zasady uchronią mnie przed utonięciem na wypadek gdybym znalazł się znów pod wozem. Nie oczekuje, że zrozumiesz. Nie każdy ćpun miał trudno w życiu, znam takich którzy mieli dużo łatwiej ode mnie więc mogę sobie pozwolić na unikanie takich osób. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
BAN stały
|
Cytat:
A co do tych znajomych. To nikt siłą alkoholu do gardła nie wlewa, a tych okazji do picia nie było raczej w wieku 15 lat by można było usprawiedliwić je młodzieńczą głupotą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | ||
plum plum
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zwisa mi szczerze mówiąc co sobie ludzie o tym myślą. Na facetów mam wrażenie to działa baaaaaaardzo przyciągająco, ale irytuje mnie to, że dla sporej ilości chłopów "kobieta-gracz" to laska grająca prawie goła, najlepiej w stringach i pewnie do tego liżąca pada, ewentualnie let's-playerka streamująca w samym staniku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Konto usunięte
|
Tak, ale bardzo powoli to trwa. Nadal mam wrażenie, że istnieje jakieś przekonanie o wyższości intelektualnej rozmów o motorach nad rozmowami o kosmetykach, wypadu na ryby od siedzenia w domu z dzieckiem itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
BAN stały
|
Ej, ale o co tak naprawdę chodzi z tą Achają? Czemu to tylko dla wyrostków? Przecież wątek Zaana jest tak marksistowsko ponadczasowy, że czyta się dobrze w każdym wieku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
BAN stały
|
Cytat:
Naprawdę nie mam pojęcia co tu rozumieć. współczułbym takiemu facetowi który stracił żonę i dziecko. Ale co to za życie ? Czy ta żona i córka by chciały aby mężczyzna którego kochały tak się stoczył. Niezbyt boję się śmierci więc nie oczekuje, że zrozumiesz. Znam mężczyznę który uratował dzieciaki sąsiadki z płonącego domu, przy okazji poparzył sobie OKROPNIE ciało. Powiedział mi, że miał do wyboru, spróbować żyć normalnie albo ze sobą skończyć, pól środki byłyby masochizmem. I ja go rozumiem. Offtop uważam za skończony. Możesz demonizować mnie wedle woli. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2015-07-06 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() Taka kwintesencja wątunia.
Edytowane przez zlotniczanka Czas edycji: 2015-07-06 o 22:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51997871]ale irytuje mnie to, że dla sporej ilości chłopów "kobieta-gracz" to laska grająca prawie goła, najlepiej w stringach i pewnie do tego liżąca pada, ewentualnie let's-playerka streamująca w samym staniku
![]() A może cosplayerka? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wiem o tym. Ale wtedy nie powinno się zaczynać. Mój dziadek mawiał "Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem.". Ja wiem po sobie, że u mnie najtrudniejszy jest początek ze wszystkim, później to już jest przyzwyczajenie, dlatego bez obaw mogłem sobie pozwolić na próbowanie. Gdybym nie był tak pewny siebie to bym nie spróbował. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że obecnie 'na topie' jest sięganie po to, co normalnie było przypisane płci przeciwnej. tak więc mężczyźni rozmawiający o piłce nożnej to nic ruszającego, tak samo, jak kobiety o lakierach do paznokci. ale facet siedzący w domu z dzieckiem z własnej woli, oraz kobieta na wycieczce motocyklowej - to jest coś, bo w końcu ten stereotyp zostaje złamany. tak ja to widzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zgadzam się. Tak samo jak nałapanie "kobiecych" cech przez faceta powoduje natychmiastowyc spadek pozycji i o ile kobieta nie boi się już "chłopczycą", to odkrywanie w sobie "pierwiastka kobiece" u mężczyn nie jest tak popularne. I jeszcze trochę wody upłynie, zanim to się wyrówna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
BAN stały
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51997871]ale irytuje mnie to, że dla sporej ilości chłopów "kobieta-gracz" to laska grająca prawie goła, najlepiej w stringach i pewnie do tego liżąca pada, ewentualnie let's-playerka streamująca w samym staniku
![]() ![]() Wiesz, ale chyba po częsci same jesteście sobie winne... https://www.youtube.com/watch?v=73f4BvUn0lM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Cały ciąg błędów logicznych powodujących, że powieść jest dziecinnie niespójna. Osobiście przebrnęłam przez jeden tom i fragment o Zaanie faktycznie jest najbardziej ciekawy na tle reszty fabuły. Ale i tak odpada przy każdej analizie sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
No pewnie anna87
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Hrodebert
|
Cytat:
Zamiast pielęgnować to co jest kobiece, przy jednoczesnym wkraczaniu w te męskie tematy, kobiety w imię <nie powiem> same, swoje dotychczasowe hmm zainteresowania,sprowadza ją do drugiej kategorii. Nie które na siłę chcą być bardziej męskie, niż sami mężczyźni, a taki facet dość że naprawi samochód, to jeszcze dla relaksu wyszyje sobie makatę, zrobi czapkę na drutach lub popisze na babskim forum i będzie się z tym świetnie czuł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
BAN stały
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51997871]To tak jak ja
![]() Zwisa mi szczerze mówiąc co sobie ludzie o tym myślą. Na facetów mam wrażenie to działa baaaaaaardzo przyciągająco, ale irytuje mnie to, że dla sporej ilości chłopów "kobieta-gracz" to laska grająca prawie goła, najlepiej w stringach i pewnie do tego liżąca pada, ewentualnie let's-playerka streamująca w samym staniku ![]() ![]() Ja tam jak nie ma nikogo w domu gram nago w taką pogodę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2015-07-06 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja tam się bardzo dobrze tu czuje ![]() ![]() Według mnie to jest popularny trend, częściowo forsowany przez niektóre feministki. Ale z drugiej strony teraz kobiety też wymagają więcej chyba. Dobrze jak facet ugotuje, uprasuje, upierze, dzieckiem się zajmie. A w ogóle to się dość często spotykam z takimi stereotypowo-feministycznymi poglądami. Facet to musi zarobić na dom, potrafić ugotować, posprzątać, dzieckiem się zająć a w nocy zainicjować seks i zdominować żonę w 10 pozycjach (bo przecież jest facetem ![]() Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2015-07-06 o 22:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.