Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-06, 21:46   #271
zlotniczanka
plum plum

Dot.: Mężczyźni nie lubią kobiet o męskich zainteresowaniach.

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Takiemu facetowi współczuje. To okrutne, nawet nie wmawiaj mi takich rzeczy.

I tak pielęgnuje ich pamięć, chlając i ćpając ? Jeżeli nie potrafi żyć to niech ze sobą skończy, no chyba, że jest fanem masochizmu.
ekhem, uzależnianie nie do końca należy rozpatrywać pod kątem silnej woli, samodzielności, niezależności i zdolności intelektualnych. Można się uzależnić fizycznie. Jak wygrasz z własnym mózgiem, który robi Ci prawdziwe auła, byś biegł po potrzebną Ci substancję? Z uzależnieniem jest trochę jak z cukrzycą, od uzależnionego zależy tylko jakiś procent przyczyny i jego reakcji na to. Można być mega mądrym, wrażliwym i świetnym człowiekiem, ale uzależnić się od alko, bo za dużo było okazji do picia ze znajomymi. I tyle.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:47   #272
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Wymień je. No dalej. Jeszcze więcej stereotypów.
Nie dziwcie się, że są spiny, bo naprawdę nieprzyjemnie jest słuchać, że jeśli nie interesujesz się motoryzacją, to pewnie potrafisz gadać tylko o tipsach.
Zgadzam się To, że nie lubię motoryzacji, science fiction to nie znaczy, że gadam ciągle o kosmetykach itp. To, że lubię czasem romanse nie oznacza, że jestem głupia. A w takich tematach czasem mam wrażenie, że może nieświadomie, ale dochodzi do takiej generalizacji, zbyt stereotypowego postrzegania, że ach teraz to "męskie"kobiety super, a te, które nie, to że głupsze, nie da się z nimi pogadać. A moim zdaniem nieprawda.

Ja może mam sporo w sobie kobiety jak chodzi o charakter, nie mam wiele męskich zainteresowań, ale jakoś też z facetami umiem pogadać. No, ale fakt może mi łatwiej mieć koleżanki, przyjaciółkę i mam, ale będąc męską jak piszecie to też myślę, że koleżanki można znaleźć. Chyba niektóre za szybko szufladkujecie ludzi, a tak naprawdę jak się chce, to można z wieloma osobami się dogadać niezależnie od płci i ja tam umiem. No chociaż fakt, że mam więcej koleżanek niż kolegów.

Nie ma co, by tutaj ktokolwiek czuł się lepszy czy gorszy, bo np ma takie zainteresowanie, a inna osoba inne. Nie mam nic do kobiet mających męskie zainteresowania, absolutnie nic, dlatego faktycznie szkoda jest słyszeć, że niektóre te męskie kobiety jakby się wywyższają, jakby te "kobiece" tylko o kosmetykach gadały. Ja traktuję je równo, one widać nie zawsze, takie mam wrażenie. Ja tam stereotypowo staram się nie patrzeć

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2015-07-06 o 21:48
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:47   #273
Elfir
Zakorzenienie

a ja lubię i Gwiezdne Wojny i Seks w Wielkim Mieście.
Widocznie mam rozdwojenie jaźni

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:49   #274
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Achaja nie jest dla mężczyzn. Dla chłopców, którym pierwszy testosteron dymi uszami i jarają się słowem "cycki" w tekście.

http://niezatapialna-armada.blogspot...zniczka-w.html
chłopcy też, ale ja już widziałam dorosłych, poważnych chłopów, którzy walczyli w jej obronie, jakby co najmniej Szwedzi organizowali kolejny potop cudzysłowy w mojej wypowiedzi też nie są z przypadku

Stary 2015-07-06, 21:49   #275
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
widać nigdy nie miałeś do czynienia z osobą, której życie było cięższe, niż Twoje. trochę więcej pokory w życiu i empatii, a będzie Ci łatwiej

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Mam do czynienia z takimi osobami, toleruje ich wybory ale to nie znaczy, że muszę je akceptować.

To ocenianie kogoś kogo nie znasz puszczę Ci płazem. Wrażliwość to współczucie i chęć pomocy osobom na których mi zależy a zasady uchronią mnie przed utonięciem na wypadek gdybym znalazł się znów pod wozem. Nie oczekuje, że zrozumiesz.

Nie każdy ćpun miał trudno w życiu, znam takich którzy mieli dużo łatwiej ode mnie więc mogę sobie pozwolić na unikanie takich osób.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 21:51   #276
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
50 twarzy Greya jest kobiecą książką, w szczególności znudzonych gospodyń domowych, bydła oraz rozmarzonych dziewic
A może książką na której pewna autorka trzepie niewiarygodna kasę w przeciwieństwie do ambitnych egzystencjonalnych pisarzy?

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
chłopcy też, ale ja już widziałam dorosłych, poważnych chłopów, którzy walczyli w jej obronie, jakby co najmniej Szwedzi organizowali kolejny potop cudzysłowy w mojej wypowiedzi też nie są z przypadku
eee tam. Posiadanie dowodu osobistego nie świadczy o dojrzałości

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Stary 2015-07-06, 21:51   #277
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Mam do czynienia z takimi osobami, toleruje ich wybory ale to nie znaczy, że muszę je akceptować.

To ocenianie kogoś kogo nie znasz puszczę Ci płazem. Wrażliwość to współczucie i chęć pomocy osobom na których mi zależy a zasady uchronią mnie przed utonięciem na wypadek gdybym znalazł się znów pod wozem. Nie oczekuje, że zrozumiesz.

Nie każdy ćpun miał trudno w życiu, znam takich którzy mieli dużo łatwiej ode mnie więc mogę sobie pozwolić na unikanie takich osób.
nadal kompletnie nie rozumiesz. no trudno, może kiedyś Cię oświeci i zrozumiesz
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-06, 21:54   #278
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
ekhem, uzależnianie nie do końca należy rozpatrywać pod kątem silnej woli, samodzielności, niezależności i zdolności intelektualnych. Można się uzależnić fizycznie. Jak wygrasz z własnym mózgiem, który robi Ci prawdziwe auła, byś biegł po potrzebną Ci substancję? Z uzależnieniem jest trochę jak z cukrzycą, od uzależnionego zależy tylko jakiś procent przyczyny i jego reakcji na to. Można być mega mądrym, wrażliwym i świetnym człowiekiem, ale uzależnić się od alko, bo za dużo było okazji do picia ze znajomymi. I tyle.
Silną wolą. Tak samo jak wygrywasz z mega seksowną znajomą dobierającą się do Ciebie wiedząc, że w domu czeka żona.

A co do tych znajomych. To nikt siłą alkoholu do gardła nie wlewa, a tych okazji do picia nie było raczej w wieku 15 lat by można było usprawiedliwić je młodzieńczą głupotą.
Stary 2015-07-06, 21:59   #279
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Zgadzam się To, że nie lubię motoryzacji, science fiction to nie znaczy, że gadam ciągle o kosmetykach itp. To, że lubię czasem romanse nie oznacza, że jestem głupia. A w takich tematach czasem mam wrażenie, że może nieświadomie, ale dochodzi do takiej generalizacji, zbyt stereotypowego postrzegania, że ach teraz to "męskie"kobiety super, a te, które nie, to że głupsze, nie da się z nimi pogadać. A moim zdaniem nieprawda.
Niestety, też mam wrażenie, że "równouprawnienie" trochę poszło w tę stronę, że po prostu stereotypowo męski świat nadal jest super, różnica polega na tym, że pojawia się w nim miejsce dla kobiet. Natomiast to, co stereotypowo jest kobiece, nadal jest nudne, puste, nieciekawe, niewymagające itd itd.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 22:03   #280
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Silną wolą. Tak samo jak wygrywasz z mega seksowną znajomą dobierającą się do Ciebie wiedząc, że w domu czeka żona.

A co do tych znajomych. To nikt siłą alkoholu do gardła nie wlewa, a tych okazji do picia nie było raczej w wieku 15 lat by można było usprawiedliwić je młodzieńczą głupotą.
to nie jest miejsce na takie dyskusje, ale nie do końca. Na to są całe badania neurologiczne, że osoby uzależnione mają upośledzony mózg, nie są w stanie np powziąć długofalowej decyzji, mają np upośledzoną zdolność koncentracji, neurony mają nieprawidłowe połączenia. Co Ci po silnej woli, jak nie pamiętasz o niej po 20 minutach? Ja wiem, że nikt siłą nikogo do niczego nie zmusza. Ale granica jest naprawdę płynna. Łatwo ją przejść, myśląc, że wszystko jest nadal ok. A właśnie takie myślenie, że to tylko kwestia silnej soli, zawzięcia się w sobie sprawia, że masa ludzi nic z tym nie robi. Bo boją się do przyznania, że są słabi, nie mają woli. A oni są chorzy. Choruje ich ciało, dusza i mózg.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Niestety, też mam wrażenie, że "równouprawnienie" trochę poszło w tę stronę, że po prostu stereotypowo męski świat nadal jest super, różnica polega na tym, że pojawia się w nim miejsce dla kobiet. Natomiast to, co stereotypowo jest kobiece, nadal jest nudne, puste, nieciekawe, niewymagające itd itd.
kobiece jest fajne, jak ocieka seksem albo zostanie "odarte" z cech typowo kobiecych i jest sprzedawane jako nowe "męskie"

Stary 2015-07-06, 22:04   #281
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Cytat:
a ja lubię i Gwiezdne Wojny i Seks w Wielkim Mieście.
Widocznie mam rozdwojenie jaźni
To tak jak ja Z jednej strony kosmetyki i brafitting, uwielbiam zakupy i typowo babskie pierdoły typu torebki, a z drugiej strony gry komputerowe maści przeróżnej w ilości wielkiej, Wiedźmin, Star Wars, LOTR, Mass Effect, DA, te klimaty, takżeee... Na stereotypową fankę takowych w każdym razie nie wyglądam zdecydowanie.

Zwisa mi szczerze mówiąc co sobie ludzie o tym myślą. Na facetów mam wrażenie to działa baaaaaaardzo przyciągająco, ale irytuje mnie to, że dla sporej ilości chłopów "kobieta-gracz" to laska grająca prawie goła, najlepiej w stringach i pewnie do tego liżąca pada, ewentualnie let's-playerka streamująca w samym staniku W sensie, niby pogadają i coś tam, ale mam wrażenie, że spora część nie traktuje mnie poważnie i właśnie tak mnie sobie wyobraża. No cóż, ich problem, ja tam nie mam musu z nimi rozmawiać
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-06, 22:06   #282
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
kobiece jest fajne, jak ocieka seksem albo zostanie "odarte" z cech typowo kobiecych i jest sprzedawane jako nowe "męskie"
Tak, ale bardzo powoli to trwa. Nadal mam wrażenie, że istnieje jakieś przekonanie o wyższości intelektualnej rozmów o motorach nad rozmowami o kosmetykach, wypadu na ryby od siedzenia w domu z dzieckiem itd.
Stary 2015-07-06, 22:10   #283
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Achaja nie jest dla mężczyzn. Dla chłopców, którym pierwszy testosteron dymi uszami i jarają się słowem "cycki" w tekście.
Ej, ale o co tak naprawdę chodzi z tą Achają? Czemu to tylko dla wyrostków? Przecież wątek Zaana jest tak marksistowsko ponadczasowy, że czyta się dobrze w każdym wieku.
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 22:10   #284
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
to naprawdę smutne, jak mało rozumiesz ludzi dokoła. jak wąską masz perspektywę. oby Cię w zamian życie nie doświadczyło odpowiednio.

Naprawdę nie mam pojęcia co tu rozumieć. współczułbym takiemu facetowi który stracił żonę i dziecko. Ale co to za życie ? Czy ta żona i córka by chciały aby mężczyzna którego kochały tak się stoczył. Niezbyt boję się śmierci więc nie oczekuje, że zrozumiesz.

Znam mężczyznę który uratował dzieciaki sąsiadki z płonącego domu, przy okazji poparzył sobie OKROPNIE ciało. Powiedział mi, że miał do wyboru, spróbować żyć normalnie albo ze sobą skończyć, pól środki byłyby masochizmem. I ja go rozumiem.

Offtop uważam za skończony. Możesz demonizować mnie wedle woli.

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2015-07-06 o 22:12
Stary 2015-07-06, 22:12   #285
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
lkiem możliweCałkiem możliwe w sumie to tak jak by się uważać za lepszego od faceta bez nogi, bo samemu ma się dwie.
Wartościowanie ludzi na podstawie takich przesłanek, może świadczyć o kompleksach. Ten alkoholik- ćpun, mógł stracić żonę i dziecko w pożarze i sobie z tym nie poradził, nigdy bym nie uznał kogoś takiego za gorszego od siebie, bo sam nie wiem czy bym się po czymś takim podniósł.
No to też prawda, zależy od sytuacji. Nigdy nie mamy pewności jak zachowamy się w pewnych sytuacjach.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
No tak, a wcale tak nie jest, jest to nadal pewien stereotyp. Tym bardziej, że zainteresowanie się kosmetykami też nie jest w niczym gorsze i jeżeli ktoś myśli, że dziewczyna gadająca jest na pewno pusta, to nie ma racji. Niektóre są, jasne, ale wiele też po prostu to lubi, a przy tym nie są to głupie dziewczyny, to ich zainteresowanie, a przy tym nie są głupie, by być tylko ozdobą faceta, bo oprócz tego mogą być jak najbardziej mądre.
Stary 2015-07-06, 22:13   #286
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Tak, ale bardzo powoli to trwa. Nadal mam wrażenie, że istnieje jakieś przekonanie o wyższości intelektualnej rozmów o motorach nad rozmowami o kosmetykach, wypadu na ryby od siedzenia w domu z dzieckiem itd.
ja się z Tobą, zgadzam, dlatego pisałam wyżej nieco z ironią. No kobieta nadal jest trochę gorsza, więc jak nałapie męskich cech to od razu winduje w sondażach. Bo chyba, że ma duże cycki. No chyba, że chodzi zawsze w bikini. No chyba, że miała okładki w Playboyu. To wtedy jej można wszystko wybaczyć (tylko zawistne koleżanki powiedzą, że z niej s*ka, ale kto by się przejmował ).

Taka kwintesencja wątunia.

Edytowane przez zlotniczanka
Czas edycji: 2015-07-06 o 22:16
Stary 2015-07-06, 22:15   #287
Elfir
Zakorzenienie

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51997871]ale irytuje mnie to, że dla sporej ilości chłopów "kobieta-gracz" to laska grająca prawie goła, najlepiej w stringach i pewnie do tego liżąca pada, ewentualnie let's-playerka streamująca w samym staniku [/QUOTE]

A może cosplayerka?

T.Pratchett
Stary 2015-07-06, 22:16   #288
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
to nie jest miejsce na takie dyskusje, ale nie do końca. Na to są całe badania neurologiczne, że osoby uzależnione mają upośledzony mózg, nie są w stanie np powziąć długofalowej decyzji, mają np upośledzoną zdolność koncentracji, neurony mają nieprawidłowe połączenia. Co Ci po silnej woli, jak nie pamiętasz o niej po 20 minutach? Ja wiem, że nikt siłą nikogo do niczego nie zmusza. Ale granica jest naprawdę płynna. Łatwo ją przejść, myśląc, że wszystko jest nadal ok. A właśnie takie myślenie, że to tylko kwestia silnej soli, zawzięcia się w sobie sprawia, że masa ludzi nic z tym nie robi. Bo boją się do przyznania, że są słabi, nie mają woli. A oni są chorzy. Choruje ich ciało, dusza i mózg.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Wiem o tym. Ale wtedy nie powinno się zaczynać. Mój dziadek mawiał "Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem.". Ja wiem po sobie, że u mnie najtrudniejszy jest początek ze wszystkim, później to już jest przyzwyczajenie, dlatego bez obaw mogłem sobie pozwolić na próbowanie. Gdybym nie był tak pewny siebie to bym nie spróbował.
Stary 2015-07-06, 22:16   #289
kahoko hino
Zakorzenienie

wydaje mi się, że obecnie 'na topie' jest sięganie po to, co normalnie było przypisane płci przeciwnej. tak więc mężczyźni rozmawiający o piłce nożnej to nic ruszającego, tak samo, jak kobiety o lakierach do paznokci. ale facet siedzący w domu z dzieckiem z własnej woli, oraz kobieta na wycieczce motocyklowej - to jest coś, bo w końcu ten stereotyp zostaje złamany. tak ja to widzę
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-06, 22:17   #290
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:

Ok, ale nie ma co oceniać tak z góry jak Ty każdego uzależnionego. Zasady zasadami, ale czasem naprawdę łatwo się uzależnić, jak nie do alkoholu to od czegoś innego. A sam nie wiesz na pewno jak zachowałbyś się w kryzysowej sytuacji. Pewne rzeczy u siebie możemy wiedzieć, że czegoś nie zrobimy, ale z drugiej strony nie bądźmy aż tacy pewni, że nam nigdy nic takiego się nie zdarzy, że nigdy nie popadniemy w żadne uzależnienie. Jak pisałam też nigdy mnie nie ciągnęło do używek, jednak mam trochę pokory jednak, bo wiem, że nie jest wszystko w życiu czarno-białe.
Stary 2015-07-06, 22:19   #291
Konto usunięte

Cytat:
A może cosplayerka?
Taaaa, ewentualnie cosplayerka w stylu Jessici Nigri
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 22:20   #292
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
No tak, a wcale tak nie jest, jest to nadal pewien stereotyp. Tym bardziej, że zainteresowanie się kosmetykami też nie jest w niczym gorsze i jeżeli ktoś myśli, że dziewczyna gadająca jest na pewno pusta, to nie ma racji.
Oczywiście, że tak, tak samo, jak można być pustym i nieogarniętym interesując się motorami.

Cytat:
ja się z Tobą, zgadzam, dlatego pisałam wyżej nieco z ironią. Bo kobieta nadal jest trochę gorsza, więc jak nałapie męskich cech to od razu winduje w sondażach.
Zgadzam się. Tak samo jak nałapanie "kobiecych" cech przez faceta powoduje natychmiastowyc spadek pozycji i o ile kobieta nie boi się już "chłopczycą", to odkrywanie w sobie "pierwiastka kobiece" u mężczyn nie jest tak popularne. I jeszcze trochę wody upłynie, zanim to się wyrówna.
Stary 2015-07-06, 22:20   #293
Mad_Max
BAN stały

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51997871]ale irytuje mnie to, że dla sporej ilości chłopów "kobieta-gracz" to laska grająca prawie goła, najlepiej w stringach i pewnie do tego liżąca pada, ewentualnie let's-playerka streamująca w samym staniku W sensie, niby pogadają i coś tam, ale mam wrażenie, że spora część nie traktuje mnie poważnie i właśnie tak mnie sobie wyobraża. No cóż, ich problem, ja tam nie mam musu z nimi rozmawiać [/QUOTE]

Wiesz, ale chyba po częsci same jesteście sobie winne...

https://www.youtube.com/watch?v=73f4BvUn0lM
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 22:22   #294
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Pokaż wiadomość
Ej, ale o co tak naprawdę chodzi z tą Achają? Czemu to tylko dla wyrostków? Przecież wątek Zaana jest tak marksistowsko ponadczasowy, że czyta się dobrze w każdym wieku.
1. Achaja jest mężczyzną. Owszem, ma cycki i robi za bezpruderyjną prostytutkę. Ale autor nie ma pojęcia o biologii kobiety. Bo takie coś jak zajście w ciążę czy menstruacja kobiet w jego świecie nie dotyczy. Rozmnażają się chyba przez pączkowanie.
2. Cały ciąg błędów logicznych powodujących, że powieść jest dziecinnie niespójna.

Osobiście przebrnęłam przez jeden tom i fragment o Zaanie faktycznie jest najbardziej ciekawy na tle reszty fabuły. Ale i tak odpada przy każdej analizie sensu.

T.Pratchett
Stary 2015-07-06, 22:22   #295
Candy_lips
Zakorzenienie

No pewnie anna87 Fajnie, że też tak uważasz Przy czym też ja na potrzeby wątku piszę, że kobiece i męskie, a w życiu właśnie nawet się nie zastanawiałam czy to co lubię jest kobiece czy nie. W wielu kwestiach właśnie nie lubię męskich rzeczy motoryzacji, gier komputerowych, meczy, niemniej też nigdy mi nie przyszło na myśl, że dziewczyna jest dziwna jak to lubi. Preferencje jak dla mnie w ograniczonym zakresie mają płeć, dlatego lubimy różne rzeczy niezależnie od płci. Tak samo nie dziwi mnie jak facet nie lubi motoryzacji, facet też nie musi, wszystko to kwestia indywidualna i poznaję osobę, a nie oceniam po tym co lubi, bo to jest no dosyć płytkie.
Stary 2015-07-06, 22:26   #296
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Ale czyja to wina ?
Zamiast pielęgnować to co jest kobiece, przy jednoczesnym wkraczaniu w te męskie tematy, kobiety w imię <nie powiem> same, swoje dotychczasowe hmm zainteresowania,sprowadza ją do drugiej kategorii.
Nie które na siłę chcą być bardziej męskie, niż sami mężczyźni, a taki facet dość że naprawi samochód, to jeszcze dla relaksu wyszyje sobie makatę, zrobi czapkę na drutach lub popisze na babskim forum i będzie się z tym świetnie czuł.
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 22:26   #297
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Pokaż wiadomość
Wiesz, ale chyba po częsci same jesteście sobie winne...

https://www.youtube.com/watch?v=73f4BvUn0lM
Co mają jakieś unboxerki wspólnego z grami? Poza tym fakt, że jakiś % się tak zachowuje nie znaczy, że należy oceniać tak ogół. Nie każdy facet to świnia, nie każda blondynka jest głupia, nie każdy gracz to wypryszczony grubas i tak dalej, i tak dalej... Serio muszę to tłumaczyć?
Stary 2015-07-06, 22:26   #298
DopplegangerEddarda
BAN stały

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51997871]To tak jak ja Z jednej strony kosmetyki i brafitting, uwielbiam zakupy i typowo babskie pierdoły typu torebki, a z drugiej strony gry komputerowe maści przeróżnej w ilości wielkiej, Wiedźmin, Star Wars, LOTR, Mass Effect, DA, te klimaty, takżeee... Na stereotypową fankę takowych w każdym razie nie wyglądam zdecydowanie.

Zwisa mi szczerze mówiąc co sobie ludzie o tym myślą. Na facetów mam wrażenie to działa baaaaaaardzo przyciągająco, ale irytuje mnie to, że dla sporej ilości chłopów "kobieta-gracz" to laska grająca prawie goła, najlepiej w stringach i pewnie do tego liżąca pada, ewentualnie let's-playerka streamująca w samym staniku W sensie, niby pogadają i coś tam, ale mam wrażenie, że spora część nie traktuje mnie poważnie i właśnie tak mnie sobie wyobraża. No cóż, ich problem, ja tam nie mam musu z nimi rozmawiać [/QUOTE]

Ja tam jak nie ma nikogo w domu gram nago w taką pogodę
Stary 2015-07-06, 22:28   #299
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czyja to wina ?
Zamiast pielęgnować to co jest kobiece, przy jednoczesnym wkraczaniu w te męskie tematy, kobiety w imię <nie powiem> same, swoje dotychczasowe hmm zainteresowania,sprowadza ją do drugiej kategorii.
Nie które na siłę chcą być bardziej męskie, niż sami mężczyźni, a taki facet dość że naprawi samochód, to jeszcze dla relaksu wyszyje sobie makatę, zrobi czapkę na drutach lub popisze na babskim forum i będzie się z tym świetnie czuł.
No tak, co innego lubić te rzeczy, a co innego być na siłę męską, bo to fajne, a kobiece to już złe No właśnie wtedy jest taka wyższość, że ona to lubi takie rzeczy, a inne kobiety to jak tam ograniczone, bo nie lubią motoryzacji meczy czy science ficiotn. Nie mówię, że tak myślą kobiety w tym wątku, ale ogólnie piszę, że są chyba takie osoby. No takie marne dla mnie dowartościowanie się, na podstawie zainteresowań, które właśnie dla mnie są rzeczą indywidualną i róbmy to co lubimy, a nie na siłę, by komuś coś udowodnić. Zarówno "męskie" cechy jak i "kobiece" są fajne, tutaj już co kto lubi niech robi Jeżeli kobieta uważa cechy kobiece za gorsze to ja tego nie rozumiem, sama tutaj pokazuje pewne kompleksy, jakby bycie kobietą ogólnie było czymś gorszym, a nie jest. Nie powinno się sprowadzać równouprawnienia do absurdu, że ktoś myśli, że już tylko męskie cechy są fajne. Wszystko z głową, wiarą w siebie i robić to co się lubi, bez udawania, a będzie dobrze

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2015-07-06 o 22:30
Stary 2015-07-06, 22:29   #300
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Ale czyja to wina ?
"Bo feministki wcisnęły kobietom, że to co męskie jest dobre a to co kobiece złe. Umniejszają wartość tego co jest uważane za kobiece. Złe jest wychowywanie dzieci..." Janusz Korwin Mikke

Ja tam się bardzo dobrze tu czuje Wyszyć makaty nie wyszyję ale raz wszyłem suwak w plecak !

Według mnie to jest popularny trend, częściowo forsowany przez niektóre feministki. Ale z drugiej strony teraz kobiety też wymagają więcej chyba. Dobrze jak facet ugotuje, uprasuje, upierze, dzieckiem się zajmie. A w ogóle to się dość często spotykam z takimi stereotypowo-feministycznymi poglądami. Facet to musi zarobić na dom, potrafić ugotować, posprzątać, dzieckiem się zająć a w nocy zainicjować seks i zdominować żonę w 10 pozycjach (bo przecież jest facetem ).

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2015-07-06 o 22:35
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości