|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Śliczny ten wózek Baby Boat, ale widziałaś jaki on jest mikroskopijny? Długość gondoli to jedyne 75 cm. Amarantowy jest boski.
|
|
|
#3123 |
|
Rozeznanie
|
No tak w Twoim Toruniu. Ładne miasto. Jutro chyba wypad do Gdańska i niedziela tez Toruń
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie narzekam. Szwagierki używały przez cala ciaze caly czas i tez bez rozstepow
|
#3125 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hejoo!
Remont skończony ![]() Misiskuku, super, że córeczka już głową w dół! Widzisz jaka chętna do współpracy od maleńkości ![]() Cytat:
![]() U nas chyba w tym roku obędzie się bez wakacji, może tylko na przyszły weekend wyskoczymy. Dzięki, to miłe co piszesz o córze Ale szkoda, że nie widziałaś jej wczoraj w akcji wieczorem, ryk o wszystko! Nie taka piżama, zębów nie umyje, włącz jej bajkę o 22, ona chce piiiiicieeeeee i cały dom musi to usłyszeć, no kosmos Normalnie ręce opadają Humory jakby to ona była w ciąży a nie ja Cytat:
Cytat:
U mnie też odkąd powiedziałam Młodej, że dzidziuś w brzuchu je to samo co ja, to zawsze jak coś córa szamie to pyta brzucha "też chcesz trochę?" Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My kobiety czasem za bardzo się spinamy, chcemy zaraz po porodzie wyglądać jakbyśmy nie rodziły, karmiąc piersią być tak samo niezależne jak przedtem, idąc na spacer z niemowlakiem wyglądać zawsze modnie, świeżo i cudnie, w domu mieć czysto, zakupy i obiad jak zawsze. A tak się NIE DA, szczególnie na początku. Warto wrzucić na luz, dać sobie czas na poznanie się z dzieckiem, na sen i odpoczynek jak to tylko możliwe, a nie zgrywać bohaterkę. Sporo zależy od nas, ale i wiele od tego, jakie będziemy miały dzieci. Są takie, które tylko jedzą i śpią, a są i te bardziej wymagające. I choćbyśmy chciały, żeby było jak zawsze to nieraz będzie tak, że będziemy wylatywały migiem spod prysznica, bo bek na całe osiedle, albo wracały wózkiem z prędkością światła, bo maluch purpurowy od płaczu. Pewnych rzeczy się nie uniknie, a tylko od nas zależy jak do tego podejdziemy. Jak do normy, która zdarza się każdemu rodzicowi, czy do końca swojego niezależnego świata ![]() I też byłam śpiochem, potrafiłam spać do 10 rano czasem Teraz tak nie da rady, do mniejszej ilości snu można przywyknąć. Pobudki w nocy co 15 minut to masakra i mega współczuję; pozostaje chyba tylko zacisnąć zęby i to przetrzymać a każdą wolną chwilę w domu wykorzystywać na odpoczynek.. Mam nadzieję, że aż takie rewolucje nas ominą...
|
|||||||
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od dawna tak ma? Bo Twoja jest chyba polr roku starsza od mojej a u nas wlasnie sie podobny etap zaczal i... ja juz rady nie daje |
|
|
|
|
#3127 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niby nie planuję się przejmować innymi matkami, ale już słyszę moje ciotki, mamę i szwagierkę, jak mi mówią, co muszę robić, żeby dziecko przestało płakać itp. Ja znam te osoby i dam sobie wiele rzeczy uciąć, że usłyszę od szwagierki "a ja robiłam to i to". A jakoś wzorem macierzyństwa dla mnie nie jest. Mam nadzieję, że będę bardzo cierpliwą matką i będę znosiła nawet długi płacz ze spokojem i pogodą ducha, ale obawiam się takich momentów, gdzie będę mieć dość własnego dziecka i będę się czuć jak wyrodna matka.Cytat:
Cytat:
ale jak już wpadniemy w ten rytm codzienny, oswoimy się z nową sytuacją i dotrze do nas, że jesteśmy rodzicami, połóg się skończy - mam nadzieję, że wtedy znów zaczniemy być małżeństwem Oo i boję się jeszcze jednego - że wszystko, co planujemy, pójdzie się....... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja, ale tylko do paznokci żelowych ![]() Cytat:
Szybko się wchłania? ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Na allegro 200ml kosztuje ok. 49zł
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później tak ok 20-30 ml
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj z ta mysza to jak najbardziej prawda; dzis haftnelam w supermarkecie, bo stanal kolo mnie niby zadbany mlody koles a tak samcem smierdzial, ze nie wytrzymalam |
|
|
|
|
#3131 |
|
Rozeznanie
|
Zazdroszczę. Tu w Toruniu co najwyżej zupa krem z pomidorów wiec ugotuje po powrocie :s
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupilam bio-oil i smarowalam nim twarz
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Tu macie fajnie pokazane, ile jedza noworodki: https://www.google.co.jp/search?q=ne...0oGdpSwH3eM%3A
|
|
|
|
#3134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sie zdziwilam, kiedy widzialam pierwszy raz. Z drugiej strony warto go zapamietac na wypadek, gdyby ktos wmawial, ze pokarmu nie ma
|
|
|
|
#3136 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecko w brzuszku chyba więcej je..
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałyście TO???
Masakra... I tak dla równowagi coś ciekawego, ale lekkiego
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
No i ide do szpitala od poniedzialku
tetno znow bardzo wysokie pewnie dostane holter w szpitalu. Niby nic strasznego ale plakac mi sie chce ;( Tz chyba bedzie musial mala zabrac ze soba na wies.
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3142 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Też kupiłam, niby blachostka ale jak się przydaje:-D
|
|
#3143 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niektórzy to lubią jeszcze niewyspanej matce zasunąć z wyższością w głosie tekst pt "a moje to w tym wieku spało całą noc z jedną pobudką", chyba tylko po to, żeby siebie dowartościować. Jakby to była czyjaś zasługa albo wina, że dziecko jest kolkowe/bardziej wrażliwe itd... Cytat:
Ale i tak jest teraz lepiej (rzadziej) niż było, więc żyjmy tą nadzieję, że z czasem wszystko minie ![]() U nas jest jeszcze tak, że mój zły humor czy foch momentalnie się przenosi na Młodą. Jak mówię ze zniecierpliwieniem czy złością w głosie to ona natychmiast przybiera taki sam ton. I mimo, że to wiem, to ciężko zawsze mieć cierpliwość i opanowanie w głosie, szczególnie jak Młoda zaczyna robić na przekór. Wczoraj już do akcji wkroczył mąż i ją wykąpał, bo ja nie mogłam znieść jęczenia o inną piżamę ![]() Normalnie cierpliwość powinni gdzieś sprzedawać na targu, i to najlepiej od razu na tony ![]() Cytat:
Ja na takie teksty "ja robiłam to i to" najczęściej mówiłam po prostu, że u nas się to nie sprawdziło. I ucinałam temat. Chyba, że ktoś naprawdę doradza z sercem, chce pomóc, a nie gada jaki to nie jest wspaniały, żeby jeszcze mi dokopać. A o jakie plany się boisz? O takie życiowe czy o plan na rodzicielstwo? Cytat:
|
||||
|
|
|
#3144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kardiolog zalecił? Mam nadzieję, że tylko Cię przebadają i zaraz wypuszczą. A jak wysokie masz tętno? Coś innego się jeszcze dzieje?Trzymaj się
|
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jak mineły upały to mi te tętno nieco spadło, ale i tak mam wysokie jak wysokie masz?
|
|
#3148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3149 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, muszę się Wam pochwalić, że dziś zaliczyłam mega zakupy dla małego. Zamówiliśmy wózek, fotelik, łóżeczko i materac, a z zakupów jakie przytachaliśmy to mam wszystko oprócz wanienki, przewijaka i termometru, ale to dokupię później. Jestem z siebie bardzo dumna bo jakoś tak lżej mi się zrobiło
Co do materaca to tak się boję tych robali, że z gryki zrezygnowaliśmy. W sklepie z resztą potwierdzili, że może taka sytuacja się zdarzyć, ale przy nieodpowiednim używaniu czyli jeśli się materac zmoczy lub zawilgotnieje. Wolę nie ryzykować. Tak poszalałam, że nawet szlafrok dla siebie zakupiłam a co! mamie też się należy |
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj łącze dziwne rzeczy ze sobą
kanapki na śniadanie, ugotowałam kapustę młodą, nektarynki, mleko z płatkami, chce mi się jeszcze strasznie coca coliii i truskawek ale nie idę do sklepu bo boje się ze kupie chipsy i czekoladę i wgl pochłonie mnie to żarcie dziś na maksa !!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

mnie też wkurzają takie teksty. Szczególnie teksty typu grubasek w odniesieniu do mojego brzuszka. wiem, że takie teksty koleżanek potrafią popsuć humor, ale jak czasem słyszę takie teksty od osób, które i bez ciąży mają nadbagaż, to się pocieszam, że zrobiłam się okrąglinkiem bo jestem w ciąży, anie bo się zaniedbałam i po ciąży mam szansę wrócić do swojej figury

coś strasznego, nie wiem jak to przetrwałam...
ale jak już wpadniemy w ten rytm codzienny, oswoimy się z nową sytuacją i dotrze do nas, że jesteśmy rodzicami, połóg się skończy - mam nadzieję, że wtedy znów zaczniemy być małżeństwem