|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Ja miałam wczoraj nieprzyjemny wieczór bo zaliczyłam upadek w domu. Potknęłam się o kabel i wywinęłam orła, leciałam na brzuch ale ostatecznie wylądowałam na łokciu i kolanie. Obserwowałam się cały wieczór i noc, ale wszystko wydaje się w porządku chociaż w pierwszej chwili na IP chciałam jechać, potem stwierdziłam że nie ma co robić afery jak nic nie boli, mały się rusza i jest wszystko jak zwykle.
Cytat:
Także mogą sobie nasi panowie podać rączkę ![]() Cytat:
A spina się brzuch jednocześnie? Bo jeśli tak to to mogą być skurcze. Jak nie to pewnie jelitowe sprawy. Aakkzzii moje nogi wyglądają identycznie jakby co. To może być i cellulit wodny i po prostu w ciąży jest większa skłonność do rozbudowywania podskórnej tkanki tłuszczowej. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-07-10 o 10:51 |
||
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezuuuu co za p i z d a Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. "No, ja jestem w ciąży z bliźniętami - a ty jaką masz wymówkę?"
|
|
#3034 |
|
Raczkowanie
|
Więcej tu zaglądam niż się udzielam bo po prostu brak mi czasu i jestem przeszczęśliwa bo nocami od tygodnia Was nadrabiałam!! CAŁE 101 stron i aktualnie skończyłam!!!
W poniedziałek byliśmy na badaniach, młody waży 1650/-+ 200 a od wczoraj jesteśmy w 31tygodniu ![]() Wózek zamówiliśmy taki: ma łatwy mechanizm wypinania gondoli i jest dość lekki ![]() łóżeczko też już w sumie czeka tylko na kliknięcie "kup teraz" ![]() Pochwalę się, że wczoraj wygrałam na rossnecie zestaw kosmetyków tołpy dla kobiet w ciąży i po porodzie i od razu humor powrócił! Namieszałyście z tymi materacami z gryki i kurde zmieniłam zdanie i kupuję piankowy bo jednak troszkę się przestraszyłam... Ze znieczulenia chciałabym nie korzystać i wolałabym gaz bo to chyba troszkę bezpieczniejsze... Ktoś kiedy pytał o te kody z allegro czy trzeba kupować u jednego sprzedawcy za 100zł... OTÓŻ NIE! przetestowałam i wystarczy zrobić łączoną wpłatę ![]() I w ogóle to piękne macie te brzuszki Ja na swój nie narzekam bo nie jest rozlany tylko taki szpic śmieszny ![]() Teraz juz na bieżąco będę czytać i jak będę miała coś do powiedzenia to będę się udzielać
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sory za jej stan ale sluzy mi juz swoje lata. No i musze sie rozejrzec za nowym modelem . Ten mam juz ze 3 lata.
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie. Tak jak już pisała chyba oczarowana - treningi bez radykalnej zmiany diety u ektomorfika spowodują prędzej wychudzenie
w przypadku takich ludzi to dieta jest kluczowa, i to dieta z duuuuuużym bilansem dodatnim, inaczej będzie borok jeszcze chudszy
|
#3037 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
Mnie najbardziej wkurza jak każdy pyta sie kiedy rodze, ja mówie ze jeszcze z półtorej miesiąca to każdy mi odpowiada że myślał ze na dniach rodze... Że mam duży brzuch, przykro mi się robi, a ja później płacze mężowi że mam wielki brzuch ;(
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Mozecie podac linka do tych meteracy z robalami? Bo coś słyszałam, ale nie wiem dokladnie o co chodzi...
|
#3039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ludzie się nie znają i tak naprawdę większość zdjęć kobiet w ciąży jest z 6-7 miesiąca, mało kto widział na żywo bebzun tuż przed porodem.Z tej samej beczki mi się smutno zrobiło jak pokazywałam w sklepie mężowi jakiś ciuch (oczywiście taki, w który się teraz zmieszczę czyli coś namiotowatego). A on mi na to "wolałbym obcisłe jeansy". Myślałam że go zdzielę.... też bym wolała ale helooooooooł jestem w ciąży. Łamiąca wiadomość doprawdy. |
||
|
|
|
#3040 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam płatki owsiane z jagodami, ale pychotka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja używałam, nie w ciąży co prawda mi pomagał na tyłek, z tym, że jak przestajesz używać, to po jakimś czasie problem może wrócić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na mnie czasem ktoś mówi Grubasie, ale to w żartach, moje mamy i starszy brat. Albo "ale się najadłaś, aż Ci brzuch urósł" - to z wczoraj od koleżanki, która zapraszała na wesele ale ogólnie to jak już ktoś się wypowiada, to że gdyby nie brzuch to ciąży nie widać itp, więc raczej miło, nawet jak nieszczerze. Cytat:
Dobrze, że nic się nie stało. Ja się raz o mało co nie wywaliłam wychodząc z lidla, bo na podłodze coś się komuś rozlało, był fragment śliski ale jakoś się utrzymałam. Chwila strachu i poszłam dalej. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
A mowilam Michałowi weź te pieguski do pracy bo zjem je cale z herbatą.
I co Nie wziol ... a one są już u mnie w brzuszku. Wszystkie ..... Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3043 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja używam. Ale nie codziennie kupiłam jedno opakowanie i na zmianę z oliwką i balsamem. Lubie ten zapach i konsystencję
Cytat:
Bardzo ładne wozidelko! Ja też mówiłam ze nie będę korzystać ze znieczulenia. Później beczalam żeby się szybciej wkluwali. Nie wiem czy to akurat przez znieczulenie ale przez jakiś czas bolał mnie kręgosłup. Minęło dość szybko. Cytat:
Haha mnie też pytają i jak mowie ze we wrześniu to oczy jak 5zł bo Myślały ze juz niedługo. . Ale wszyscy bezapelacyjnie mówią ze ciąża mi służy o bardzo ładnie wyglądam. A wtedy to już jak paw się czuje i wybaczam ze mówi o wielkim brzuchu hihihi. Tak to taka sieciowka z produktami do włosów, te same produkty co wciskają w sklepach fryzjerskich tylko w niższych cenach. Mają dużo produktów, i takie na których pracują fryzjerzy. |
||
|
|
|
#3044 |
|
Raczkowanie
|
Wpisz w wyszukiwarke 'materac robaki' masa wynikow Ci wyskoczy, gloiwnie z for internetowych. Ja jak rozmawialam ze znajomym z hurtowni, to ponoc problem jest glownie z gryka - bo producenci zamiast ziaren daja luske. No i kiedy jest materac zle przechowywany, uzywany - wilgotny, to i w kokosie moga byc robaki. A nie wiesz nigdy jak materac byl przechowywany zanim trafil do Ciebie do domu
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Najfajniejszy gadżet jezeli chodzi o ciążę to wózek
Juz nie moge sie doczekac aż wsasze do niego bejbika Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3046 |
|
Wtajemniczenie
|
Na str mivo przeceny
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#3047 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno w tym czasie to już normalne i po prostu macica przygotowuje się do porodu. Cytat:
jamalowa fajowy wózek, jaki to? Ale dziś miałam megaskurcz w nocy Aż tak mi się jeszcze brzuch nie napiął jak dzisiaj, normalnie aż miałam wrażenie, że zaraz pęknie i był twardy jak jakaś stal Piorę właśnie pieluchy tetrowe, bo wczoraj się skończyło malowanie
|
|
|
#3049 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przyszły lakierki tym razem delikatny róż.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-07-10 o 12:00 |
|||||
|
|
|
#3050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a dokładnie taki http://www.dorjan.com.pl/pl/74,baby-boatkupuję w stacjonarnym bobowózki i testowany przez tż
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro chyba zamówimy wózek z fotelikiem. Znalazłam już ten wózek najtaniej jak się dało, ale w tym sklepie internetowym fotelik jest tylko w 3 kolorach do wyboru... no niby to nie jest najważniejsze, ale jak mam dopłacać i zamawiać gdzie indziej tylko z powodu koloru to muszę to przemyśleć
robię risercz, nie mogę się doczekać!
|
#3052 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba skurcze przepowiadające mam, ale w........ łydkach....
|
|
|
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() A jak kondycja paznokci po tej hybrydzie ? Mega zniszczona plytka ?? ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Hahaha magnez jesz ??
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam takie coś też na plecach,w górnej cześci-takie buły mi się porobiły na łopatkach i po bokach,no i w gębe trochę poszło. Wgl wyglądam tak mega ujowo dziś,włosy są ze mną i zabiegami niekompatybilne-ułożyć sie nie dają,wyglądam jakbym ileś nocy nie spała i była najbardziej zaniedbaną laską w ciaży na osiedlu. Blond mi jakoś zżółkł,nie pomagają płukanki,kładzenie innych blondów-nie wiem moze to przez hormony? wqu się przez to,idę niedługo do rossmanna,kupuje co trzeba,przyciemniam sie na jasny brąz a na dniach zrobię moje ukochane ombre. Może mi to humor poprawi i cera sie bedzie lepiej prezentować bo teraz w żółtym blondzie z rozpiżdżoną czupryną i zmęczoną,zestresowaną mordą wyglądam jak samo zuoooooooo. Kissmmisiu zazdroszcze takich cudów na pazurach i długości-są piękne! Ja raczkuję w tej dziedzinie,coś tam mi wychodzi podobnego jak u aakkzzii ale są u mnie dwa ALE: 1- z racji mojego zawodu w pracy nie mogam mieć takich paznokci i długich tym bardziej(wychodzących poza opuszek) bo prawie co dziennie masowałam pacjentów 2- jak nałożę lakier (a testowałam już ich wiele) i zrobie sobie cuda na kiju na nich to dzień,dwa po pomalowaniu paznokci mam takie dziwne uczucie jakby mi się paznokcie dusiły z...braku tlenu (wiem chore porównanie,ale tak je czuję i strasznie to jest dla mnie niekomfortowe. wmawiam sobie,że to w moim łbie sie dzieje a nie w realu). BYłam z psami na długim spacerze,zaczoł padać deszcz,meszka mnie u........ła w prawe ucho.Swędzi,spuchło i boli
|
|
|
|
|
#3056 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ogarnęłam ubranka Cytat:
teraz trochę mniej jej piję, bo w ciąży włosy rosną mi jak szalone, do tego zrobiły się gęste. Cudo. Szkoda, że około 6 tygodni po porodzie zacznie się włosowa masakra Cytat:
Cytat:
przepowiadacze, jeśli nie trawa zbyt długo to ok, ale jeśli pół dnia albo i dłużej, to lepiej podjechać do lekarza albo na IP tak mi powiedziała ostatnio położna, bo parę razy miałam takie mulenie jak na @ Cytat:
mnie też wkurzają takie teksty. Szczególnie teksty typu grubasek w odniesieniu do mojego brzuszka. wiem, że takie teksty koleżanek potrafią popsuć humor, ale jak czasem słyszę takie teksty od osób, które i bez ciąży mają nadbagaż, to się pocieszam, że zrobiłam się okrąglinkiem bo jestem w ciąży, anie bo się zaniedbałam i po ciąży mam szansę wrócić do swojej figury
|
||||
|
|
|
#3057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
koniecznie chciałam by miał ciemne podwozie więc w sumie stanęło na tym
|
|
#3058 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A sama hybrydy nie zrobię, bo mam zerowe zdolności manualne i nawet ładnego kształtu nie umiem nadać paznokciom
|
|
|
|
|
#3059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale pewnie ja bardziej bym chciała. Mój tż to by chciał efekty, żeby się zrobiły same. A hybrydę robiłam w niejednym salonie już i u kilku dziewczyn prywatnie. Efekty zawsze te same, po prostu taką mam płytkę. Mi malowanie średnio wychodzi, co mówić o hybrydzie. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

Także mogą sobie nasi panowie podać rączkę 

ma łatwy mechanizm wypinania gondoli i jest dość lekki 

to niby takie normalne banalne ale dla osoby ktora od 20 lat za każdym myciem prostuje włosy dziewczyny to zbawienie
mi pomagał na tyłek, z tym, że jak przestajesz używać, to po jakimś czasie problem może wrócić. 

Aż tak mi się jeszcze brzuch nie napiął jak dzisiaj, normalnie aż miałam wrażenie, że zaraz pęknie i był twardy jak jakaś stal

A sama hybrydy nie zrobię, bo mam zerowe zdolności manualne i nawet ładnego kształtu nie umiem nadać paznokciom