Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-10, 10:49   #3031
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Ja miałam wczoraj nieprzyjemny wieczór bo zaliczyłam upadek w domu. Potknęłam się o kabel i wywinęłam orła, leciałam na brzuch ale ostatecznie wylądowałam na łokciu i kolanie. Obserwowałam się cały wieczór i noc, ale wszystko wydaje się w porządku chociaż w pierwszej chwili na IP chciałam jechać, potem stwierdziłam że nie ma co robić afery jak nic nie boli, mały się rusza i jest wszystko jak zwykle.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
No i się ucieszy bo nie chce ciąć. Twierdzi ze to dla niego obrzydliwe przecinać jakiekolwiek tkanki...
Mój też się cieszy bo nie miał zamiaru niczego przecinać Także mogą sobie nasi panowie podać rączkę
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Mój tż jest mega chudy. Je dosyć sporo, taki odkurzacz. Ale nie tyje, czasem to nawet chudnie. Ma jakieś 176 cm wzrostu i waży 60 kg (co teraz mnie wręcz dobija). Jego tata też jest bardzo chudy, tylko że tż jest od niego wyższy i szerszy w barach (nosi L). Żeby przytył i miał umięśnione ciało, to wydumał, że musi łykać białko. Nie da się inaczej??

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Treningi jedynie i przy treningach faktycznie białko.
Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co miał oznaczać ten ból jak na okres?
A spina się brzuch jednocześnie? Bo jeśli tak to to mogą być skurcze. Jak nie to pewnie jelitowe sprawy.
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Celulit spojrz

Widzialyscie kiedys cos takiego ?? Od stop do glow taka jestem !!! Ja mam w sobie z 10 kilo wody nadmiaru moge sie zalozyc bo nigdy nie mialan celulitu kumacie to co ja mam ? Powinnam sie powiesić za jaja chyba
Aakkzzii moje nogi wyglądają identycznie jakby co. To może być i cellulit wodny i po prostu w ciąży jest większa skłonność do rozbudowywania podskórnej tkanki tłuszczowej.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-07-10 o 10:51
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 10:52   #3032
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
ostatnio byla u mnie znajoma i od progu 'ojej przytylas na buzi i ramionach'. Myslalam, ze jej je.bne i poplacze sie jednoczesnie. przed ciaza duzo cwiczylam, z blizniakami mi nie woln to logiczne, ze rzezba spadla i inaczej cialo wyglada, ale moim zdaniem takich rzeczy sie nie mowi, tym bardziej, ze sama do szczuplych nie nalezy.
Ale p i z d a .

Jezuuuu co za p i z d a

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 10:54   #3033
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio byla u mnie znajoma i od progu 'ojej przytylas na buzi i ramionach'. Myslalam, ze jej je.bne i poplacze sie jednoczesnie. przed ciaza duzo cwiczylam, z blizniakami mi nie woln to logiczne, ze rzezba spadla i inaczej cialo wyglada, ale moim zdaniem takich rzeczy sie nie mowi, tym bardziej, ze sama do szczuplych nie nalezy.
Trzeba jej było odpowiedzieć coś podobnego.
Np. "No, ja jestem w ciąży z bliźniętami - a ty jaką masz wymówkę?"
Stary 2015-07-10, 10:54   #3034
jamalowa
Raczkowanie

Więcej tu zaglądam niż się udzielam bo po prostu brak mi czasu i jestem przeszczęśliwa bo nocami od tygodnia Was nadrabiałam!! CAŁE 101 stron i aktualnie skończyłam!!!

W poniedziałek byliśmy na badaniach, młody waży 1650/-+ 200 a od wczoraj jesteśmy w 31tygodniu

Wózek zamówiliśmy taki:
ma łatwy mechanizm wypinania gondoli i jest dość lekki

łóżeczko też już w sumie czeka tylko na kliknięcie "kup teraz"

Pochwalę się, że wczoraj wygrałam na rossnecie zestaw kosmetyków tołpy dla kobiet w ciąży i po porodzie i od razu humor powrócił!

Namieszałyście z tymi materacami z gryki i kurde zmieniłam zdanie i kupuję piankowy bo jednak troszkę się przestraszyłam...

Ze znieczulenia chciałabym nie korzystać i wolałabym gaz bo to chyba troszkę bezpieczniejsze...

Ktoś kiedy pytał o te kody z allegro czy trzeba kupować u jednego sprzedawcy za 100zł... OTÓŻ NIE! przetestowałam i wystarczy zrobić łączoną wpłatę

I w ogóle to piękne macie te brzuszki
Ja na swój nie narzekam bo nie jest rozlany tylko taki szpic śmieszny

Teraz juz na bieżąco będę czytać i jak będę miała coś do powiedzenia to będę się udzielać

jamalowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 10:57   #3035
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

Sory za jej stan ale sluzy mi juz swoje lata. No i musze sie rozejrzec za nowym modelem . Ten mam juz ze 3 lata.

wymianki
Stary 2015-07-10, 10:58   #3036
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

No właśnie nie. Tak jak już pisała chyba oczarowana - treningi bez radykalnej zmiany diety u ektomorfika spowodują prędzej wychudzenie w przypadku takich ludzi to dieta jest kluczowa, i to dieta z duuuuuużym bilansem dodatnim, inaczej będzie borok jeszcze chudszy
Stary 2015-07-10, 10:59   #3037
dirtyblack
Raczkowanie

Cytat:
Normalnie pewnie bym cos powiedziala, ale przez to, ze musialam polykac lzy to w koncu nic nie powiedzialam. Wlasnie przez takie osoby mam kompleksy...
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:03   #3038
olkma
Raczkowanie

Mnie najbardziej wkurza jak każdy pyta sie kiedy rodze, ja mówie ze jeszcze z półtorej miesiąca to każdy mi odpowiada że myślał ze na dniach rodze... Że mam duży brzuch, przykro mi się robi, a ja później płacze mężowi że mam wielki brzuch ;(

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Mozecie podac linka do tych meteracy z robalami? Bo coś słyszałam, ale nie wiem dokladnie o co chodzi...
Stary 2015-07-10, 11:05   #3039
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie. Tak jak już pisała chyba oczarowana - treningi bez radykalnej zmiany diety u ektomorfika spowodują prędzej wychudzenie w przypadku takich ludzi to dieta jest kluczowa, i to dieta z duuuuuużym bilansem dodatnim, inaczej będzie borok jeszcze chudszy
Wiadomo że jak ktoś chce uzyskać masę na treningach to nie może się odżywiać jak wcześniej, to chyba jest jasne jak słońce.
Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej wkurza jak każdy pyta sie kiedy rodze, ja mówie ze jeszcze z półtorej miesiąca to każdy mi odpowiada że myślał ze na dniach rodze... Że mam duży brzuch, przykro mi się robi, a ja później płacze mężowi że mam wielki brzuch ;(
Brzuch powinnaś mieć wielki A ludzie się nie znają i tak naprawdę większość zdjęć kobiet w ciąży jest z 6-7 miesiąca, mało kto widział na żywo bebzun tuż przed porodem.

Z tej samej beczki mi się smutno zrobiło jak pokazywałam w sklepie mężowi jakiś ciuch (oczywiście taki, w który się teraz zmieszczę czyli coś namiotowatego). A on mi na to "wolałbym obcisłe jeansy". Myślałam że go zdzielę.... też bym wolała ale helooooooooł jestem w ciąży. Łamiąca wiadomość doprawdy.
Stary 2015-07-10, 11:07   #3040
Panna Izabela
Zakorzenienie

Zjadłam płatki owsiane z jagodami, ale pychotka
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja mam zawsze szlafrok w razie czego naszykowany. Tylko ten jest z DPD i kiedyś mi po 8 przyjechał nikt go nie słyszał i nagle zaczął nam w drzwi walić. Mało zawału nie dostałam.
Ja bym w szlafroku się obcej osobie nie pokazała. I szlafrok mam już w walizce do szpitala
Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Podpisuje się, ja też mam remington i jest świetna, do tego używam Hds therm do włosów, przed prostowaniem i oczywiście jedwabiu. Musze się wybrać żniw do fale loki koki i jeszcze dobrac coś utrwalajacego po prostowaniu.

Miałam sprzątać a znów leżę. Halo werwo gdzie jesteś?
A te fale loki koki to jakaś sieć sklepów?
Cytat:
Ja to chociaż chce na czas kiedy nie bedzie mi sie chcialo suszyc prostujac. ja mam suszarke prostujaca wlosy i jej uzywam. Prostownicy niekiedy jak potrzebuje poprawic po nocy czy cos.
Ogolnie mam krecone wlosy których niecierpie a od wiecznego prostowania mam siano nie loki.
Wiec napewno pójdę na keratyne. Zrobie sobie hybrydy i nic nie bede juz musiala hahahaha. Wiem ze ulatwia to megaaa . Wystarczy wziac suszarkę i wysuszyc to niby takie normalne banalne ale dla osoby ktora od 20 lat za każdym myciem prostuje włosy dziewczyny to zbawienie

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

A co tam robisz ? Wakacje ?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Slusznie !! Obcych nie chcemy!

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Hihihihi straaasznie slodko
Ja rzadko suszę włosy, same schną. Mam burdel na głowie, ale trudno, jak nigdzie nie wychodzę, to mi nie przeszkadza, a do sklepu gumka i wsuwki i lajt. Może jak będę z Małą spacerować, to się będę bardziej ogarniać
Cytat:
Ktoś używa z was Bio-Oil?
Ja używałam, nie w ciąży co prawda mi pomagał na tyłek, z tym, że jak przestajesz używać, to po jakimś czasie problem może wrócić.
Cytat:
Tez czekam na wyplate jak na zbawienie. A dopiero 26 ehh. Musze kupic jeszcze pare rzeczy. Jeszcze koszule jedna sobie wezme do porodu na ramiaczka. I stanik do karmienia i jeszcze pare majtek siatkowych . No i rolety farbe do sypialni. Moze tam gdzie dziecka kącik przykleje jakies naklejki na ścianę.
Już kupujesz stanik do karmienia? Ja wciąż nie wiem, jaki miałabym kupić rozmiar, czy na teraz, czy miseczkę większą...
Cytat:
No i w końcu mam spakowaną torbe
Za tydzień w czwartek bede już znać dokładną datę cc, więc sie pochwale
Sądze, że bedą to okolice 25-28 sierpinia, więc może ja zaczne rozpakowywanie na tym wątku
Mam nadzieję, że Cię wyprzedzę o parę dni albo tydzień
Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Powiem tak: twój Chłop jest typowym ektomorfikiem
Ektomorfik jest to człowiek charakteryzujący się drobną budowa ciała, który ma bardzo duże problemy z budowaniem masy mięśniowej oraz u którego metabolizm przebiega niezwykle szybko. Można powiedzieć, że pozytywnym aspektem organizmu ektomorfika jest fakt iż jego ciało bardzo szybko odbudowuje ubytki spowodowane treningiem (oczywiście przy założeniu, że stosowana jest właściwa dieta). W związku z tym raczej nie występuje u niego ryzyko przetrenowania. Ciało ektomorfika zawiera zazwyczaj niski poziom tłuszczu. Ektomorficy w porównaniu do ludzi należących do innych kategorii, muszą spożywać znacznie większe ilości kalorii [można spokojnie dodać 1000 lub 2000kcal], jeżeli tak się nie będzie działo, mięśnie w okresie regeneracji zużyją całe pokłady energii a potem 'strawią siebie same'. Minimum 5 pełnowartościowych posiłków dziennie, preferowane duże ilości złożonych węglowodanów oraz białka. Jeżeli chodzi o trening nie można sobie popuszczać. Intensywność plus ciężar równa się masa. Treningi muszą być ciężkie by należycie pobudzić mięśnie do wzrostu.
Być może i jest... Chyba mu to pokażę, ale tego lenia zmusić do ćwiczeń to jest jakaś tragedia. Prędzej bym nauczyła konia tańczyć w balecie.
Cytat:
Celulit spojrz

Widzialyscie kiedys cos takiego ?? Od stop do glow taka jestem !!! Ja mam w sobie z 10 kilo wody nadmiaru moge sie zalozyc bo nigdy nie mialan celulitu kumacie to co ja mam ? Powinnam sie powiesić za jaja chyba
Wkleiłaś moje nogi?!

Cytat:
Zabiłabym. Nie powiedziałaś jej czegoś niemiłego, ja bym się chyba nie powstrzymała.?...
Na mnie czasem ktoś mówi Grubasie, ale to w żartach, moje mamy i starszy brat. Albo "ale się najadłaś, aż Ci brzuch urósł" - to z wczoraj od koleżanki, która zapraszała na wesele ale ogólnie to jak już ktoś się wypowiada, to że gdyby nie brzuch to ciąży nie widać itp, więc raczej miło, nawet jak nieszczerze.
Cytat:
Ja miałam wczoraj nieprzyjemny wieczór bo zaliczyłam upadek w domu. Potknęłam się o kabel i wywinęłam orła, leciałam na brzuch ale ostatecznie wylądowałam na łokciu i kolanie. Obserwowałam się cały wieczór i noc, ale wszystko wydaje się w porządku chociaż w pierwszej chwili na IP chciałam jechać, potem stwierdziłam że nie ma co robić afery jak nic nie boli, mały się rusza i jest wszystko jak zwykle.

Mój też się cieszy bo nie miał zamiaru niczego przecinać Także mogą sobie nasi panowie podać rączkę

A spina się brzuch jednocześnie? Bo jeśli tak to to mogą być skurcze. Jak nie to pewnie jelitowe sprawy.

Aakkzzii moje nogi wyglądają identycznie jakby co. To może być i cellulit wodny i po prostu w ciąży jest większa skłonność do rozbudowywania podskórnej tkanki tłuszczowej.
Kurczę, nawet w domu trzeba na siebie uważać...
Dobrze, że nic się nie stało.
Ja się raz o mało co nie wywaliłam wychodząc z lidla, bo na podłodze coś się komuś rozlało, był fragment śliski ale jakoś się utrzymałam. Chwila strachu i poszłam dalej.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:08   #3041
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Haha dobre

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:12   #3042
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A mowilam Michałowi weź te pieguski do pracy bo zjem je cale z herbatą.

I co

Nie wziol ... a one są już u mnie w brzuszku. Wszystkie .....

wymianki
Stary 2015-07-10, 11:28   #3043
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Ktoś używa z was Bio-Oil?
Ja używam. Ale nie codziennie kupiłam jedno opakowanie i na zmianę z oliwką i balsamem. Lubie ten zapach i konsystencję

Cytat:
Napisane przez jamalowa Pokaż wiadomość
Więcej tu zaglądam niż się udzielam bo po prostu brak mi czasu i jestem przeszczęśliwa bo nocami od tygodnia Was nadrabiałam!! CAŁE 101 stron i aktualnie skończyłam!!!

W poniedziałek byliśmy na badaniach, młody waży 1650/-+ 200 a od wczoraj jesteśmy w 31tygodniu

Wózek zamówiliśmy taki:
ma łatwy mechanizm wypinania gondoli i jest dość lekki

łóżeczko też już w sumie czeka tylko na kliknięcie "kup teraz"

Pochwalę się, że wczoraj wygrałam na rossnecie zestaw kosmetyków tołpy dla kobiet w ciąży i po porodzie i od razu humor powrócił!

Namieszałyście z tymi materacami z gryki i kurde zmieniłam zdanie i kupuję piankowy bo jednak troszkę się przestraszyłam...

Ze znieczulenia chciałabym nie korzystać i wolałabym gaz bo to chyba troszkę bezpieczniejsze...

Bardzo ładne wozidelko!

Ja też mówiłam ze nie będę korzystać ze znieczulenia. Później beczalam żeby się szybciej wkluwali. Nie wiem czy to akurat przez znieczulenie ale przez jakiś czas bolał mnie kręgosłup. Minęło dość szybko.

Cytat:

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Mozecie podac linka do tych meteracy z robalami? Bo coś słyszałam, ale nie wiem dokladnie o co chodzi...

Haha mnie też pytają i jak mowie ze we wrześniu to oczy jak 5zł bo Myślały ze juz niedługo. . Ale wszyscy bezapelacyjnie mówią ze ciąża mi służy o bardzo ładnie wyglądam. A wtedy to już jak paw się czuje i wybaczam ze mówi o wielkim brzuchu hihihi.

Cytat:

A te fale loki koki to jakaś sieć sklepów?

Tak to taka sieciowka z produktami do włosów, te same produkty co wciskają w sklepach fryzjerskich tylko w niższych cenach. Mają dużo produktów, i takie na których pracują fryzjerzy.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:28   #3044
dirtyblack
Raczkowanie

Cytat:

Wpisz w wyszukiwarke 'materac robaki' masa wynikow Ci wyskoczy, gloiwnie z for internetowych. Ja jak rozmawialam ze znajomym z hurtowni, to ponoc problem jest glownie z gryka - bo producenci zamiast ziaren daja luske. No i kiedy jest materac zle przechowywany, uzywany - wilgotny, to i w kokosie moga byc robaki. A nie wiesz nigdy jak materac byl przechowywany zanim trafil do Ciebie do domu
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:34   #3045
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Najfajniejszy gadżet jezeli chodzi o ciążę to wózek
Juz nie moge sie doczekac aż wsasze do niego bejbika

wymianki
Stary 2015-07-10, 11:35   #3046
fatal21
Wtajemniczenie

Na str mivo przeceny

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-10, 11:52   #3047
truskafffka91
Wtajemniczenie

A to nie w Polsce? Taksówkarz mówił po polsku...

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
bo rosja to nie państwo
to STAN UMYSŁU.... :/
.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:55   #3048
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

5.10.15 (akurat teraz duże promocje są), Pinokio, czasem coś fajnego jest w c&a (mam nadzieję, że nie pomyliłam sklepów). Ja półśpiochy zamawiałam na all, mi się podobają.
Podziel się linkiem do all

Cytat:
Podobno w tym czasie to już normalne i po prostu macica przygotowuje się do porodu.

Cytat:
O czizas a ja nie mam lozeczka nawet. Trudno jak by co w wozku bedzie spalo
Ja nie mam wózka - najwyżej będzie jeździć w łóżeczku

jamalowa fajowy wózek, jaki to?

Ale dziś miałam megaskurcz w nocy Aż tak mi się jeszcze brzuch nie napiął jak dzisiaj, normalnie aż miałam wrażenie, że zaraz pęknie i był twardy jak jakaś stal

Piorę właśnie pieluchy tetrowe, bo wczoraj się skończyło malowanie

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:59   #3049
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
coś mi się wydaje że zdejmowanie tej hybrydy trwa więcej niż nakładanie :P
no co ty, to jest hwilma, wycinasz sobie kwadraty z folii, moczysz w acetonie waciki, przykładasz, zawijasz, czekasz 2 min max i samo praktycznie odchodzi, wystarczy patyczkiem drewnianym delikatnie zeskrobać albo kopytkiem i gotowe.

Cytat:
A ja dzisiaj widziałam na mieście dziewczynę w krótkich spodenkach, miała nogi 2x takie jak moje (a moje do szczupłych obecnie nie należą) i cellulitu nie miała w ogóle! Nie sądziłam że to jest możliwe, a jednak... Mięśni zarysowanych też nie miała więc widać taka tkanka tłuszczowa.
Ja to kurczę nawet nosząc rozmiar 36 przy regularnym bieganiu miałam cellulit.
To przez to, że osoby grube mają dużo grubszą skórę i tego tak nie widać. Też mam grube nogi ale mój cellulit nie jet aż tak straszny jak u niektórych szczupłych dziewczyn.
Cytat:
Ja wiem jak to się robi, bo nie raz miałam, tyle że ja mam dwie lewe ręce.

I oby mi też było ej dużo tych fitnessek jest po 30.

5.10.15 (akurat teraz duże promocje są), Pinokio, czasem coś fajnego jest w c&a (mam nadzieję, że nie pomyliłam sklepów). Ja półśpiochy zamawiałam na all, mi się podobają.

Ja mogłabym lampę odkupić od szwagierki, bo sprzedaje, ale co z tego jak ja i tak bym to źle robiła. Poza tym mi się hybrydy długo nie trzymają, niewiele dłużej od zwykłego lakieru. To już wolę Essie i mieć koło tygodnia.
Co innego na stopach, tam to by mi się pewnie ze 3 miesiące trzymała

Ja bez znieczulenia nie dam rady urodzić. Zasłabnę z bólu i tyle będzie.

Nie no takie komentarze to już chamstwo. Musiałabym bardzo kogoś nie lubić, żeby tak o kimś powiedzieć, ale żeby jeszcze ta osoba to słyszała? Chyba mi się nie zdarzyło. No ale to mi daje gimbazą...

W życiu mi tak hybryda nie zeszła

Mi włosy rosną bardzo szybko, ale nie stosuję nic szczególnego. Za to wypadają na potęgę, ale już przywykłam...

Nie strasz, bo będę łysa, jak jeszcze bardziej będą wypadać...

Ja mam z kolei koleżankę, która jest chudsza niż ja, skóra i kości, tańczyła od dziecka, ogólnie taka aktywna, nie je dużo, a cellulit ma od liceum. Różnie bywa zresztą niewiele jest osób bez cellulitu, fakt że da się go "schować", ale powalczyć trzeba...

Ja bym chciała też, ale to drogi interes i podobno lepiej mieć trochę dłuższe włosy, a ja wolę mieć max do ramion

A gdzie robiłaś hybrydę? I czemu od razu wychodzisz z załozenia, że zrobisz źle. Jeśli kupisz dobre materiały, to będzie sią na bank dobrze trzymać. W necie jest masa filmików o ty a to po prostu jak malowanie paznokci lakierem. Wiele dziewczyn traci czas na tanie pseudohybrydy i się zniechęca - nie warto!

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam rodzić ze starszym dzieckiem. Jakoś nie chciałabym żeby przy tym było, mąż to zupełnie co innego...

Dziewczyny, może Wy się bardziej na tym znacie, bo ja zielona w temacie:
Mój tż jest mega chudy. Je dosyć sporo, taki odkurzacz. Ale nie tyje, czasem to nawet chudnie. Ma jakieś 176 cm wzrostu i waży 60 kg (co teraz mnie wręcz dobija). Jego tata też jest bardzo chudy, tylko że tż jest od niego wyższy i szerszy w barach (nosi L). Żeby przytył i miał umięśnione ciało, to wydumał, że musi łykać białko. Nie da się inaczej??

Od samego białka ciało się nie zrobi umięśnione. Trzeba poświecić kupę czasu na siłowni, żeby były z tgo mięśnie. Jak będzie tylko łykał i nic poza tym, to go tłuszcz zaleje i tyle. Może po prostu taka jego uroda. A nawet jak przybierze, to o to trzeba dbać, cały czas.

Cytat:
hej dziewczyny! tez mam caly zestaw do hybrydy, ale jestem teraz takim leniem, ze mi sie nie chce robic. poza tym Wy to wyzszy stopnien wtajemniczenia, ja umiem tylko na jeden kolor pomalowac.

wczoraj mialam okropny dzien. Najpierw sie poplakalam, bo sos wylal mi sie na poduszke jak jadlam na kanapie, potem sie poplakalam bo nie moglam sobie poradzic ze zdjeciem worka prozniowego z szafy, a potem juz plakalam z kazdego mozliwego powodu, lacznie z tym, ze mam juz 98cm w brzuchu i jestem gruba. do tego kolezanka rodzic zaczela wieczorem i nie moglam spac bo o Niej myslalam...
No, kochana, bierz się w garść! Popraw sobie humor, nie smutasimysię, bo to nie służy ani tobie ani dziecku!

Przyszły lakierki jeeeeju jakie kolorki boskie. Zaraz coś chyba zmontuję :P Szkoda, że pędzelki jeszcze nie przyszły. Niestety, mega gapa ze mnie, zapomniałam zamówić żarówek do lampy no i takim sposobem złożyłam kolejne zamówienie, a żeby przesyłka była za free, to dobrałam jeszcze jeden lakier tym razem delikatny róż.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-07-10 o 12:00
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 12:02   #3050
jamalowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Ale dziś miałam megaskurcz w nocy Aż tak mi się jeszcze brzuch nie napiął jak dzisiaj, normalnie aż miałam wrażenie, że zaraz pęknie i był twardy jak jakaś stal

a dokładnie taki http://www.dorjan.com.pl/pl/74,baby-boat

kupuję w stacjonarnym bobowózki i testowany przez tż

Stary 2015-07-10, 12:12   #3051
ridja devojka
Zakorzenienie

Jutro chyba zamówimy wózek z fotelikiem. Znalazłam już ten wózek najtaniej jak się dało, ale w tym sklepie internetowym fotelik jest tylko w 3 kolorach do wyboru... no niby to nie jest najważniejsze, ale jak mam dopłacać i zamawiać gdzie indziej tylko z powodu koloru to muszę to przemyśleć robię risercz, nie mogę się doczekać!
Stary 2015-07-10, 12:14   #3052
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Jutro chyba zamówimy wózek z fotelikiem. Znalazłam już ten wózek najtaniej jak się dało, ale w tym sklepie internetowym fotelik jest tylko w 3 kolorach do wyboru... no niby to nie jest najważniejsze, ale jak mam dopłacać i zamawiać gdzie indziej tylko z powodu koloru to muszę to przemyśleć robię risercz, nie mogę się doczekać!
Powodzenia! My też jutro po wózek i fotelik jedziemy. Plus wanienka, materacyk i ręczniki i będzie wszystko
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 12:14   #3053
truskafffka91
Wtajemniczenie

Ja chyba skurcze przepowiadające mam, ale w........ łydkach....
Stary 2015-07-10, 12:19   #3054
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez jamalowa Pokaż wiadomość
a dokładnie taki http://www.dorjan.com.pl/pl/74,baby-boat

kupuję w stacjonarnym bobowózki i testowany przez tż
Sliczny a ktory kolor ??

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
no co ty, to jest hwilma, wycinasz sobie kwadraty z folii, moczysz w acetonie waciki, przykładasz, zawijasz, czekasz 2 min max i samo praktycznie odchodzi, wystarczy patyczkiem drewnianym delikatnie zeskrobać albo kopytkiem i gotowe.

To przez to, że osoby grube mają dużo grubszą skórę i tego tak nie widać. Też mam grube nogi ale mój cellulit nie jet aż tak straszny jak u niektórych szczupłych dziewczyn.
A gdzie robiłaś hybrydę? I czemu od razu wychodzisz z załozenia, że zrobisz źle. Jeśli kupisz dobre materiały, to będzie sią na bank dobrze trzymać. W necie jest masa filmików o ty a to po prostu jak malowanie paznokci lakierem. Wiele dziewczyn traci czas na tanie pseudohybrydy i się zniechęca - nie warto!

Od samego białka ciało się nie zrobi umięśnione. Trzeba poświecić kupę czasu na siłowni, żeby były z tgo mięśnie. Jak będzie tylko łykał i nic poza tym, to go tłuszcz zaleje i tyle. Może po prostu taka jego uroda. A nawet jak przybierze, to o to trzeba dbać, cały czas.

No, kochana, bierz się w garść! Popraw sobie humor, nie smutasimysię, bo to nie służy ani tobie ani dziecku!

Przyszły lakierki jeeeeju jakie kolorki boskie. Zaraz coś chyba zmontuję Szkoda, że pędzelki jeszcze nie przyszły. Niestety, mega gapa ze mnie, zapomniałam zamówić żarówek do lampy no i takim sposobem złożyłam kolejne zamówienie, a żeby przesyłka była za free, to dobrałam jeszcze jeden lakier tym razem delikatny róż.

Tez juz bym chciała
A jak kondycja paznokci po tej hybrydzie ? Mega zniszczona plytka ??

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja chyba skurcze przepowiadające mam, ale w........ łydkach....
Hahaha magnez jesz ??

wymianki
Stary 2015-07-10, 12:19   #3055
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Celulit spojrz

Iza moje giry też tak wyglądają,też mam cichą nadzieję,że co najmniej połowa z tego co przytyło mi się to woda i że zejdzie zaraz po porodzie.
Ja mam takie coś też na plecach,w górnej cześci-takie buły mi się porobiły na łopatkach i po bokach,no i w gębe trochę poszło. Wgl wyglądam tak mega ujowo dziś,włosy są ze mną i zabiegami niekompatybilne-ułożyć sie nie dają,wyglądam jakbym ileś nocy nie spała i była najbardziej zaniedbaną laską w ciaży na osiedlu. Blond mi jakoś zżółkł,nie pomagają płukanki,kładzenie innych blondów-nie wiem moze to przez hormony? wqu się przez to,idę niedługo do rossmanna,kupuje co trzeba,przyciemniam sie na jasny brąz a na dniach zrobię moje ukochane ombre. Może mi to humor poprawi i cera sie bedzie lepiej prezentować bo teraz w żółtym blondzie z rozpiżdżoną czupryną i zmęczoną,zestresowaną mordą wyglądam jak samo zuoooooooo.

Kissmmisiu zazdroszcze takich cudów na pazurach i długości-są piękne! Ja raczkuję w tej dziedzinie,coś tam mi wychodzi podobnego jak u aakkzzii ale są u mnie dwa ALE:
1- z racji mojego zawodu w pracy nie mogam mieć takich paznokci i długich tym bardziej(wychodzących poza opuszek) bo prawie co dziennie masowałam pacjentów
2- jak nałożę lakier (a testowałam już ich wiele) i zrobie sobie cuda na kiju na nich to dzień,dwa po pomalowaniu paznokci mam takie dziwne uczucie jakby mi się paznokcie dusiły z...braku tlenu (wiem chore porównanie,ale tak je czuję i strasznie to jest dla mnie niekomfortowe. wmawiam sobie,że to w moim łbie sie dzieje a nie w realu).

BYłam z psami na długim spacerze,zaczoł padać deszcz,meszka mnie u........ła w prawe ucho.Swędzi,spuchło i boli
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 12:20   #3056
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry
ogarnęłam ubranka i mam dwie duże torby z ikea do prania, do tego kocyki, śpiworki, flanelki itp. szykowanie wyprawki, to jest kurczę ciężka praca

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co na porost włosów używacie? Kończy mi się maska drożdżowa babuni agafii a spróbowałabym czegoś innego...
piję pokrzywę
teraz trochę mniej jej piję, bo w ciąży włosy rosną mi jak szalone, do tego zrobiły się gęste. Cudo. Szkoda, że około 6 tygodni po porodzie zacznie się włosowa masakra

Cytat:
O wiele lepsza jest wcierka Farmona Jantar, tyle, że nie wiem czy teraz jest sens cokolwiek robić bo po ciąży i tak masowo wypadają.... Fajne są też podobno wcierki z henny, do kupienia w sklepie helfy czy jakoś tak.
mnie po jantarze głowa swędziała, ale jak jej stosowałam, to dużo nowych włosów się pojawiło

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Mój mąż stwierdził, że położy kilka rzeczy jedna obok drugiej na desce i tak będzie prasował I oczywiście znów marudzi o nowe żelazko, więc podejrzewam, że w sobotę kupimy...
ha, ja jak patrzę ile rzeczy trzeba będzie wyprasować, to też męczę o nowe żelazko. Jak mam się męczyć z prasowanie, to chociaż chcę nówkę sztukę

Cytat:
przepowiadacze, jeśli nie trawa zbyt długo to ok, ale jeśli pół dnia albo i dłużej, to lepiej podjechać do lekarza albo na IP
tak mi powiedziała ostatnio położna, bo parę razy miałam takie mulenie jak na @

Cytat:
miła znajoma mnie też wkurzają takie teksty. Szczególnie teksty typu grubasek w odniesieniu do mojego brzuszka. wiem, że takie teksty koleżanek potrafią popsuć humor, ale jak czasem słyszę takie teksty od osób, które i bez ciąży mają nadbagaż, to się pocieszam, że zrobiłam się okrąglinkiem bo jestem w ciąży, anie bo się zaniedbałam i po ciąży mam szansę wrócić do swojej figury
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 12:20   #3057
jamalowa
Raczkowanie

Cytat:
Sliczny a ktory kolor ??

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

BB-06 koniecznie chciałam by miał ciemne podwozie więc w sumie stanęło na tym

Stary 2015-07-10, 12:21   #3058
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Tez juz bym chciała
Ja po hybrydach, ale w salonie, miałam piękną płytkę - długą i twardą. Szybko niestety wróciła do dawnego stanu, czyli mega krótka, z bruzdami i miękka. Moje paznokcie to koszmar A sama hybrydy nie zrobię, bo mam zerowe zdolności manualne i nawet ładnego kształtu nie umiem nadać paznokciom
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 12:23   #3059
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Najfajniejszy gadżet jezeli chodzi o ciążę to wózek
Juz nie moge sie doczekac aż wsasze do niego bejbika

Ja też, patrzę na wózek i już bym chciała nim wozić Wikusię
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Podziel się linkiem do all rosi:

Podobno w tym czasie to już normalne i po prostu macica przygotowuje się do porodu.

Ja nie mam wózka - najwyżej będzie jeździć w łóżeczku

Sprzedawcy ROBiK_Radom i Krzysiu-Jarzyna, u nich kupowałam półśpiochy

Cytat:

Przyszły lakierki jeeeeju jakie kolorki boskie. Zaraz coś chyba zmontuję Szkoda, że pędzelki jeszcze nie przyszły. Niestety, mega gapa ze mnie, zapomniałam zamówić żarówek do lampy no i takim sposobem złożyłam kolejne zamówienie, a żeby przesyłka była za free, to dobrałam jeszcze jeden lakier tym razem delikatny róż.

Bo my chcemy dbać o siebie, cały czas ale pewnie ja bardziej bym chciała. Mój tż to by chciał efekty, żeby się zrobiły same.

A hybrydę robiłam w niejednym salonie już i u kilku dziewczyn prywatnie. Efekty zawsze te same, po prostu taką mam płytkę. Mi malowanie średnio wychodzi, co mówić o hybrydzie.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 12:26   #3060
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Sliczny a ktory kolor ??

Tez juz bym chciała

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Hahaha magnez jesz ??
Właśnie chyba zacznę....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości