|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Malinka zazdroszczę bo sporo można zaoszczędzić. no ale na siłę nie będę kupować spranych ubranek. mnie przeraża cała ta wyprawka. W niedzielę jedziemy do moich rodziców zobaczyć w jakim stanie jest łóżeczko po mojej młodszej siostrze, mam nadzieję, że lekkie odświeżenie mu wystarczy i nie trzeba będzie kupować nowego
![]() to jedyna rzecz, na której ewentualnie uda nam się zaoszczędzić
|
|
#2822 |
|
Moderator
|
A ja kurde chora jestem. Nie jakoś bardzo ale mam katar taki bardziej zatokowy bo mi zatyka nos a nie wypływa no i ogólnie czuję osłabienie.
Podłapałam od córeczki a ona od innego dziecka wcześniej. Nawet nie wiem jak sobie ulżyć. Czy maścią eukaliptusową taką w stylu wick można się w ciąży smarować? Ja mam tą maść od teściowej z Niemiec i tam wszystko po niemiecku więc nie wiem. (tylko tyle że dla dzieci od 2l jest ok zrozumiałam)
|
|
#2823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja łóżeczka nadal szukam bo chce miec do kompletu z komoda, a procz juz tego co mam to reszta nowa. Wózek na szczescie dostaniemy
|
|
#2824 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiula Duża dziewczyna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozumiem oddać rzeczy używane, ale też nie zniszczone(!) Byłoby mi zwyczajnie wstyd. limonka Współczuję, mam nadzieję, że chociaż u Ciebie upały nie dają w tyłek - bo to gorzej przy szyciu ![]() Cytat:
Z maści - mi trochę pomagał Amol, jest ziołowy.
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wracam po ponad tygodniowej nieobecności. Mam kupę stron do nadrobienia
![]() wczoraj byłam na USG u innego lekarza no dzidzia rozkraczyła się ewidentnie. Dziewczynka na 100 % musimy teraz imię wybrać, narazie stanęło na Milence boję się tylko, że będą mówić Lena... aa i chciałam się jeszcze pochwalić że od 16 lipca do 27 dzidzia zwiększyła wagę i z 460 zrobiło się 750 gram !Wracam do nadrabiania ! Co do ubranek, mamy już sporo właśnie używanych. Część niestety poplamiona ale po domu da radę, to normalne że dzieci plamią ciuszki. Pewnie część odziedziczę po mojej chrześnicy (ma 1,5 roku) więc narazie nic nie kupujemy dla dzidzi bo nie ma sensu. Pewnie kupię tylko coś do szpitala, na wyjście
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2015-07-28 o 12:49 |
|
|
|
#2826 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Na tych wick piszą że można ale nie na brzuchu. A lekarze jedni polecają a inni odradzają ![]() Co do tych ciuszków ja zapytałam grzecznie o stan - czy nie są zmechacone, uszkodzone i nie pachną wilgocią (tu w IE grzyb jest w wielu domach więc na to trzeba bardzo uważać) i czy można obejrzeć a kobieta mi odpisała z masą wykrzykników że oni nie są syfiarzami i że to nie ciucholand że pójdę i za grosze nakupuję ciuchów nieużywanych. I że jej rzeczy to nie sklep że pachną nowością i co ja w ogóle robię na stronie z ogłoszeniami
|
|
|
#2827 | |
|
Rozeznanie
|
cornflower_girl nie wiem kiedy się wybierzemy na ten dzień otwarty, raz w miesiącu jest i to w soboty jeszcze. A mąż pracuje z reguły
ale dam znać jakby nam się udało. Chociaż teraz tak się zastanawiam, bo słyszałam, że są jakieś dni w szpitalach gdzie można po prostu przyjść w konkretnych godzinach i położna może oprowadzić po oddziale i można się wypytać o wszystko. Coś wiecie na ten temat? Właśnie dzwoniłam do lekarza, do mojego miasta rodzinnego, gdzie byłam na I usg dodatkowo. Będę tam pod koniec sierpnia i chciałabym iść na 3 usg też, oprócz nfz. Będzie to 30 tc. Chyba się umówie na początku sierpnia. Niezłą przebitka cenowa jest, bo babka mi powiedziała, ze 80 zł w Krakowie to chyba z 200 zł. Połówkowe tam 150zł a w Kraku 250 zł ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas teściowa właśnie mówiła, że jej się Milenka podoba i zdrabniała Lenka
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
wonderka współczuję mdłości ale przynajmniej nie jestem sama
dziś już 4dzien z rzędu... Ale to chyba bardziej mała gdzieś naciska na żołądek niż takie jak były na początku. Często jak się schyle np albo jakiś szybki ruch wykonam to odrazu pawik :/ Ubranek już większość mam, część pozostałej wyprawki też już jest,teraz czekam żeby kupić wózek, łóżeczko i kosmetyki. Cały przyszły tydzień będę u taty to powiedział że kupimy wanienke, ręczniki, dla mnie koszule, biustonosze, ogólnie to co mi jeszcze brakuje. A łóżeczko i wózek kupuje mama i babcia wiec nas póki co wydatki już nie czekają meble tylko zmienimy zanim się przeprowadzimy z salonu do pokoju małej i kupimy komodę.
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
Jak czytam, że niektóre z Was tyle rzeczy podostawają od bliskich, to mnie trochę zazdro bierze 😉 moja mama tyle ile może to kupi z wyprawki ubrankowej, plus mój brat kilka prezentów, ale nikt nie zaproponował że np do wózka się dołoży itp itd wszystko sami 😑
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#2831 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś po glukozce he he wcisnęłam sobie pół cytrynki, bardzo słodkie aż mnie gardło szczypało, ale w połączeniu z cytrynką nawet mi smakowało
po wypiciu czułam się normalnie, trochę spać się tylko chciało
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2833 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cytryna zakupiona i wykreslanki naszykowane ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Klucimy sie tak ze ho ho....
|
|
#2834 | ||
|
Zadomowienie
|
Iclose strasznie się cieszę, że jednak to nie ta przypadłość!!!!
Peachella śliczny brzuszek, może masz silniejsze mięśnie brzucha i Mała narazie rozpycha się bardziej wewnątrz? ![]() Cytat:
ta 16-latka lepiej sobie poradziła niż dorosła babka, naprawdę byłam w szoku jej postawy ale co próg bólu to próg bólu, nie ma reguły...Kasiula super, że razem obejrzeliście swoją córeczkę Monik gratuluję córuni zdrowej!!! A ile miała starsza córka przy narodzinach?Cytat:
jak okazało się, że trzecia będzie dziewczynka to po prostu ustaliłyśmy, że ja zostawię sobie jej wyprawkę, a ona już może sprzedawać czy rozdać moją, nikt do nikogo nie ma pretensji czy żalu, bo wszystko było na zasadzie wymiany.Z jednej strony rozumiem, że zaznaczyła, że liczy w przyszłości na ich zwrot, dopiero byś źle poczuła gdyby Ci nagle z tym wyskoczyła za pół roku, więc postawiła sprawę jasno, a z drugiej skoro piszesz, że to wszystko było z wydźwiękiem z łaski to lepiej sobie darować.... Limonka strasznie współczuję tych zabiegów..... horror, się naprzechodzisz ![]() Tylkokasia Napewno można się wysmarować amolem, ale to średnio na katar chyba... Ja wąchałam olejek olbas, to napewno można było, też eukaliptus i mentol między innymi ![]() Robusta śliczne imię dla dziewczynki
|
||
|
|
|
#2835 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
idę do sklepu może też cytrynę wezmę w razie czego ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
no nie wiem, taka nasza uroda chyba, ale naprawdę macie większe brzuszki a wcześniejsze ciąże ode mnie a ta młoda to dostała znieczulenie więc pewnie dlatego tak na spokojnie ta druga babka to mnie przeraziła, serio....
|
||||
|
|
|
#2836 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przykre...oby się polepszyły relacje Cytat:
![]() Kup koniecznie cytrynkę trochę łamie słodkość i lepiej smakuje, jak super-słodka lemioniada he he
|
|
|
#2837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale brzuszek i tak już widać, inni też już pewnie się orientują, że jesteś ciężarówka? ja w poprzednich ciążach też miałam zawsze jeden z najmniejszych brzuchów na wątku... w ogóle do 20 tc nie miałam właściwie co pokazywać dziewczynom, dopiero teraz taka okrągła jestem![]() No tak, ona chyba nawet mówiła potem mamie, że znieczulenie puściło dopiero jak już ją szyli a ta druga no ewidentnie straciła kompletnie panowanie nad sobą i sytuacją, też patrzyłam na to w szoku... Brrrr
|
|
|
|
|
#2838 |
|
Rozeznanie
|
Agusiek no u mnie wifi chyba wlasnie nie ma
![]() Za moja mama nie trafisz ale dziekuje, ciesze sie tylko ze nie musze z nia mieszkac. 😣
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także reszta rzeczy będzie na naszej głowie.
|
|
#2840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie nie wiem z czego to wynika, czy rodziny nie cieszy fakt naszego potomka (a to pierwszy wnuk i prawnuk w rodzinie będzie...) czy wola nam się nie wtrącać? Czasami mi troszkę przykro, ale co zrobić....Cytat:
napisz co tam u was słychać Limonka, współczuję tych przejść z zębami Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny powiedzcie jakie macie wzorki cebuszki, bo za dużo ich jak dla mnie i nie wiem na jaki się zdecydować
|
|
|
#2844 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poszłam do sklepu i przy kasie się zorientowałam, że cytryny nie wziełam ![]() Cytat:
nie to żebym sie nie cieszyła,im dłużej mniejszy tym lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie jest tak, że zawsze najlepiej było przez telefon się kontaktować. Jak przyszło do spotkania na żywo to nie szło dłużej ze sobą wytrzymać ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Moja Maja coś od wczoraj ma chyba gorszy czas. Mało co się rusza. Oczywiście czuję delikatne ruchy ale z reguły były one mocniejsze. Może dlatego, ze wczoraj cały dzień coś robiłam i dzisiaj w sumie też to śpi
|
|||||
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Pozbierałam się w końcu. Rano pojechałam zawieźć moje wycinki do laboratorium. Wyniki mają być za około tydzień. Podobno mam się nie martwić, ale ja już takie gadki słyszałam rok temu, więc póki co, na nic się nie nastawiam. Tzn. nie nastawiam się na jakiś dramat, ale też nie mogę pozwolić sobie na postawę typ "eee... To pewnie nic złego. Po co w ogóle zawracać sobie tym głowę?". Musiałam dać radę bez leków przeciwbólowych, ale nie taki ból już przechodziłam, wiec dałam radę
Martwiłam się tylko o maleństwo. Na szczęście nie ma dzisiaj upału, więc szwy też nawet grzecznie się zachowują Dentysta powiedział, że to jest dość częste zjawisko u ciężarnych, a ja nawet nie mam tragedii, bo niektóre babki mają oba dziąsła poprzerastane. Z tym, że ja 1 guzka miałam na dziąśle między jedynkami, a 2 zaraz za jedynkami na podniebieniu. Ciągle w to uderzałam dolnymi zębami, więc guzy były drażnione, a taka sytuacja była już niebezpieczna. No i nie mogłam normalnie jeść i ludzie przestali rozumieć, co mówię. Aż mi się teraz przypomniało, że zapomniałam odebrać robiony lek z apteki---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dla mnie to było za słodkie, jakby jakieś robaczki mi gardło wyżerały he heTak narzekamy na te matki, potem nasze córki będą na nas narzekać he he tak zazwyczaj jest
|
|
|
#2847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsza byla akcja w niedziele, byly anny w niedziele no i mialam do niej dzwonic wieczorem na spokojnie bo jezdzilismy po ubranka to zadzwonila do mnie jakos po 17 juz z watami ze jej zyczen nie zlozylam O fuck a dzien sie konczy o 17 jeszcze bylo tyle dnia zeby zadzwonic to nie musiala sama zadzwobic i fochy robic. Nie wiedzialam czy sie smiac czy plakac. Od tamtej pory jeszcze nie dzwonila i czekam kiedy jej przejdzie A podobno ja mam nie rowno pod sufitem
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecę pod prysznic. Już 2 tego dnia. Pobiegałam po mieście i czuję, że w takim stanie nie mogę rozłożyć się przed lekarzem
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-07-28 o 14:50 |
|
|
|
|
#2849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musi byc dobrze podobno zapominalstwo w naszym stanie to normalne :p
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
Fasterka ja nie wymiotuje na szczęście ale chodzę zmulona a najgorzej jak myje zęby, wtedy to paw jest bliski.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

ale dam znać jakby nam się udało. 

meble tylko zmienimy zanim się przeprowadzimy z salonu do pokoju małej i kupimy komodę.

A ile miała starsza córka przy narodzinach?
jak okazało się, że trzecia będzie dziewczynka to po prostu ustaliłyśmy, że ja zostawię sobie jej wyprawkę, a ona już może sprzedawać czy rozdać moją, nikt do nikogo nie ma pretensji czy żalu, bo wszystko było na zasadzie wymiany.
Także reszta rzeczy będzie na naszej głowie.
w sumie nie wiem z czego to wynika, czy rodziny nie cieszy fakt naszego potomka (a to pierwszy wnuk i prawnuk w rodzinie będzie...) czy wola nam się nie wtrącać? Czasami mi troszkę przykro, ale co zrobić....
napisz co tam u was słychać