|
|
#2311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
jedynie z tż mogę i z moimi rodzicami . z nikim innym mi się nie chce siedzieć i pieprzyć głupot...
|
||
|
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka mam pytanie
|
|
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że dzisiaj dzień marudzenia na wygląd
Ja mam wrażenie, że oprócz rosnącego brzucha to te dodatkowe kg poszły mi w uda. Nigdy nie należałam do szczupłych, ale teraz mam takie jakieś wielkie i rozlane te uda ![]() A zmieniając temat- moje dziecko po tygodniu chorowania w domu i braku mamy odreagowuje chyba, bo dostaje na głowę i się kłóci o wszystko Zamówiłam dzisiaj telefonicznie tort dla niego na urodziny taki nieduży 8 porcji - po fakcie babka mi podała cenę około 70zł
|
#2316 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczna bluzeczka A to teraz musisz jeszcze zrobić fotkę kocyka i się pochwalić![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
JA w ogóle nie lubię tortów. Zawsze daję mojemu żeby pożarł W ogóle tak bez ciąży to jak zjem coś słodkiego raz na miesiąc to jest dobrze. Za to słone mmmmmm a później się dziwię że puchnę
|
|
#2317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdyby przed zamówieniem tortu mąż mi powiedział jaki mamy debet na koncie, to bym chyba odpuściła Doła przez to złapałam, bo nam się pieniądze od kilku miesięcy rozchodzą strasznie. Np. wczoraj leki dla dziecka plus mój magnez i sok z pokrzywy i poszło 150zł w aptece
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2318 | ||
|
wkręcona :)
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie pomyślałam, żeby wyprasować ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Dziewczyny , czy któraś z was też tak ma, ze bierze, zelazo i witaminy, a nadal ma anemie i wyniki nie poprawiły się nic a nic?
|
|
#2319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochana, już śmigam po staremu
![]() Ja w ogóle mało będę prasować - pieluch/ ręczników i kocyków nie, po prostu równiutko poskładałam, pościel owszem - dla estetyki, z ciuszków tylko body/ pajacyki i tylko bawełniane, welurków nie, sweterkowych rzeczy nie, skarpetulek nie. Są milusie i mięciusie po tym softlanie, więc odpuszczam. Ale u mnie to wiesz, czwarte, więc... ![]() A w ogóle to coś Wam wkleję nt. wielodzietności :Zachowanie matki przy kolejnych dzieciach Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. * * * Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. * * * Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? * * * Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. * * * Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. * * * Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. * * * Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. * * * Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * * W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. * * * Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra . Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. Cytat:
- niestety co ma wypaść to i tak wypadnie choćbyś sobie kolageny i cuda wianki wręcz wstrzykiwała - takie wkurzające króciutkie "baby hair" ja z nich całą grzywkę uhodowałam, poważnie, potem tak mi fruwały nad czołem że ciachnęłam sobie normalną gęstą grzywę, bo wyglądałam jak idź stąd ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że Cię troszkę podniosłam na duchu
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-08-02 o 12:28 |
||
|
|
|
#2320 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu optymistycznie! Zaraz dorzucę swoje 3 grosze
![]() Nieeee bez przesady Cytat:
Ja bym nie pracowała wcale, nie ma takiej potrzeby a może się zniszczyć Cytat:
![]() Cytat:
mimo że do teściowej ;PJej ja też mam! I pierdzielic cellulit, przy tym to pikuś. Zrobił mi się wielki prawdziwy żylak, który koniecznie będę musiała zoperować i już powiedziałam o tym mężowi że nie odpuszczę. Wygląda okropnie, do tego pełno naczynek popękanych w tym jedno takie wielkie skupisko ;((( mało tego.... Robi mi się żylak na Grażynie! Nie wiedziałam że to możliwe jest pewnie dlatego że mała tak nisko i ciągle uciska. Będę jak wrak po tej ciąży ;(Cytat:
O kasie mi nie mów... W czwartek mi wypadła ta nagła wizyta u Gin - 200/zł, w piątek dentysta - 300 zł, wczoraj na zakupach - 400/zł!!!!! W 3 dni prawie tysiak nie mój. Cytat:
W pierwszej ciąży nic a nic mi się nie poprawiały. Ale też nie leciały już w dół. Gdybym nie brała żelaza to nie wiem co by było.... Za to teraz co badanie mam lepsze. Biorę tardyferon fol 2*1 i buraka 3*2.
|
|
#2321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A amarantus wcina?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 |
|
Wtajemniczenie
|
Już się boje wypadania włosów. Pamiętam że myślałam że naprawdę wyłysieję. Zaczęło się 2-3 miesiące po porodzie. Za to teraz nic mi nie wypadają, tylko rosną nowe jak szalone
|
#2323 |
|
Zadomowienie
|
Po cc ćwiczyć można zacząć po ok 6"miesiacach, ale ja mam nadzieje, ze po 3 miesiącach dam radę pójść na zumbe.
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
spokoooo, ja też mam mega ciążowy cellulit na udach ![]() i anemię i naczynka - na prawej kostce normalnie cała mapa świata w fiolecie i ciążowe żylaki nie powiem gdzie ![]() i cały biust w żyłkach prześwitujących i sflaczałe lekko pośladki i stare cętki po rozstępach z pierwszej ciąży 20 lat temu niemal - o dziwo nowe nie wychodzą, wyczerpałam limit ![]() i poza tym przebarwienia na policzkach z ostatniej ciąży i od zawsze lewą łydkę szczuplejszą od prawej i prawe ramię od lewego ramienia i bakterie w moczu liczne i przytkaną żyłę na podbiciu stopy, jedną taką, taka gula mi puchnie jak tylko z domu się ruszę no istna królowa wdzięku ze mnie
|
#2325 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zrezygnowałam z Tardyferonu, bo mi rozwalał jelita. Piję sok z pokrzywy (w szpitalu miałam przerwę) i teraz zaczynam brać biofer folic bez recepty. Na wypisie mam hemoglobinę 10,5 a hematokryt 30%, także najgorsze wyniki w tej ciąży ![]() Cytat:
Nie lubię wydawać więcej niż mamy wpływów, tym bardziej że oszczędności żadnych specjalnie nie mamy. A w tym miesiącu miałam zwrot podatku ponad 1tys i też się rozszedł ehhh Cytat:
![]() Łudzę się, że po tej ciąży bardziej o siebie zadbam, tak żebym była zadowolona ze swojego wyglądu, ale czy się uda to kto wie ![]() Cytat:
|
|
#2326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam przebarwienia na policzkach jako nabytek z tej ciąży urocze, i już mnie nigdy nie opuszczą, aż do śmierci!
|
|
#2329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) to że masz spuchnięte nogi nie oznacza że wyglądasz w całej okazałości źle, wręcz przeciwnie I proszę się ze mną na ten temat nie kłócić koniec kropka :p
|
|
|
#2330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i też mam żylaka który pojawia się i znika i dużo popękanych naczynek ( co ciekawe tylko w 1 nodze ) i jeszcze mam żylaka tam gdzie Oliath i rozstępy na udach, może jak uda zmaleją to i rozstępy ? ![]() i tyle dodatkowych kilogramów ze wstydzę się pisać i jeszcze lekarka u której dziś byłam powiedziała, że jestem spuchnięta i mam duży brzuch... a po badaniu babka powiedziała że szyjka jest ok i infekcji tez żadnej nie widzi. Kazała brać nospę doraźnie i odpoczywać, więc dziś już do końca dnia nic nie robię ( poza obiadem i 1 praniem ) i leżę
|
|
|
|
|
#2331 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym, że limit 2tys. Na więcej bym nie pozwoliła, bo moglibyśmy nigdy nie spłacić Cytat:
Tylko ja nawet jakbym chciała upiec na czwartek to raz, że nie piekłam nigdy nic nawet podobnego do tortu, a dwa że mają być upały nieziemskie. Kwestię braku możliwości schylenia choćby do piekarnika pominę
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
a dziewczyny mi strasznie dużo naczynek popękało na nogach od góry do kostek.
da się coś z tym zrobić?? coś na to można w ciąży , bo to żeby mało chodzić i leżeć dużo z nogami do góry to wiem , ale w moim wypadku to nie wykonalne :brzyd al:
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzecie na to http://www.weekendowo.pl/ciekawostki...l-lekarzy.html
|
|
#2334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oliath - może nowa torba do szpitala ( wzór od 3 ) -> http://allegro.pl/duza-torba-podrozn...424718071.html
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
boziu ale mam dzien do dupy... nie dosc ze wstalam cala obolala to jakis dolek mam
|
|
|
|
#2336 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez mam dzis jakis do dupy dzień. A Ty Niud czemu masz lekarza w niedziele? ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
a ciekawi mnie jak Ciebie polozna bedzie instruowac co do kapieli malucha. Bo slyszalam ze s Niemczech to noworodkow sie nie kapie jakos szczegolnie. Nam polozna na SR mowila ze poszla do pary. On polak ona niemka i dzieciak ze 2 tyg nie kąpany bo w Niemczech tak jakoś przemywaja tylko.
|
||
|
|
|
#2337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiście -- nabyłam . Oczywiście z żadnego powodu innego niż ten, że i tak potrzebuję , bo w tej chwili właśnie spektakularnie NIE zmieściłam się do posiadanej torby . Tzn. zmieściłam w posiadanej torbie podkłady duże 10 sztuk, podpaski samoloty 20 sztuk, małą kosmetyczkę, wkładki laktacyjne, 2 pary ciepłych skarpet -- wejdą mi może jeszcze 2 koszule do karmienia, jedna do porodu, szlafrok, klapki i finito -
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2340 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde wlasnie jem slodkie i nie rowna sie :P nie w tym miejscu kolejna gorka sie robi ... Cytat:
ja juz obcielam do ramion ![]() i zaczelam stospwac placente ![]() Cytat:
ja pisalam taki wniosek chyba gotowy wzor maja ze urlop w wymiarze takim i takim i ten dodatkowy w takim i takim wymiarze i jak mam miec wypacane czy przez caly rok 80% czy pol roku 100% a drugie pol roku 60%. Ale to po urodzeniu zanosilam , moze pisac 2tyg przed TP o wczesniejszy urlop ale szkoda marnowac dni :P Cytat:
z 2 miesiace po juz uda posladki takie lekkie cwiczenia bez brzucha co moglam :P a w maju czyli 4msc po juz normalnie ale na brzuch tak delikatniej. Tak mi sie wydaje :P Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

aż wstyd w spodenkach mi wychodzić teraz pozostają mi tylko legginsy do kolan ...
jedynie z tż mogę i z moimi rodzicami . z nikim innym mi się nie chce siedzieć i pieprzyć głupot...

) cojejdałam tydzien temu tkaninę i miała uszyć. Z jednej sstrony tkanina minky, z drugiej polar i wyszedl super, polecam tak sobie uszyć.
) a Nel napewno bedzie piekna <3 

:

no istna królowa wdzięku ze mnie