Mamusie październikowe 2015, część 5 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-02, 10:56   #2311
malinowa4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Chlip aż wstyd w spodenkach mi wychodzić teraz pozostają mi tylko legginsy do kolan ...
u mnie najgorzej na pośladkach i zaraz pod :/ mam nadzieję że to pieroństwo zniknie za jakiś czas

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
nie no tez nie narzekam , że zjem coś podanego (pewnie kotlety z piersi kurczaka i rosół, bo u niej tylko to ) bo u nas 30 stopni, ale nie przepadam tam u niej siedzieć...
no ja tak samo, wgl najlepiej czuję się u siebie . nawet ostatnio się zrobiłam jakaś aspołeczna i nawet gadać mi się nie chce z nimi jakiś odludek się ze mnie zrobił jedynie z tż mogę i z moimi rodzicami . z nikim innym mi się nie chce siedzieć i pieprzyć głupot...
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 10:58   #2312
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
nie no tez nie narzekam , że zjem coś podanego (pewnie kotlety z piersi kurczaka i rosół, bo u niej tylko to ) bo u nas 30 stopni, ale nie przepadam tam u niej siedzieć...
a w ogóle to dziś mam równo 29 tygodni, od jutra odkliczamy 30 tydzień ;o

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Z tego, co mi wiadomo, to ona wszystko załatwiała przez kadry w pracy.
Ja tez wyglądam okropnie w ciazy :/. U mnie przesad, ze przy dziewczynce sie brzydnie, to prawda .
Co do twardnienia - ja tez nie czuje. Czasem mam bolesne te skurcze i tylko wtedy czuje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
muszę poszukać kogoś kto to robił w miare niedawno ;p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 11:00   #2313
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
u mnie najgorzej na pośladkach i zaraz pod :/ mam nadzieję że to pieroństwo zniknie za jakiś czas

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

no ja tak samo, wgl najlepiej czuję się u siebie . nawet ostatnio się zrobiłam jakaś aspołeczna i nawet gadać mi się nie chce z nimi jakiś odludek się ze mnie zrobił jedynie z tż mogę i z moimi rodzicami . z nikim innym mi się nie chce siedzieć i pieprzyć głupot...
To u mnie to samo z tym cellulitem
Stary 2015-08-02, 11:11   #2314
malinowa4
Zakorzenienie

Agatka mam pytanie ile czasu od CC minęło zanim zaczęłaś jakieś ćwiczenia fizyczne?
Stary 2015-08-02, 11:20   #2315
toskaKrk
Wtajemniczenie

Widzę, że dzisiaj dzień marudzenia na wygląd
Ja mam wrażenie, że oprócz rosnącego brzucha to te dodatkowe kg poszły mi w uda. Nigdy nie należałam do szczupłych, ale teraz mam takie jakieś wielkie i rozlane te uda

A zmieniając temat- moje dziecko po tygodniu chorowania w domu i braku mamy odreagowuje chyba, bo dostaje na głowę i się kłóci o wszystko
Zamówiłam dzisiaj telefonicznie tort dla niego na urodziny taki nieduży 8 porcji - po fakcie babka mi podała cenę około 70zł
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 11:39   #2316
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Taka
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0192874010.html

mala, takiego mam robala
http://www.empik.com/motherhood-podu...Q&gclsrc=aw.ds
Mąż mi piszczy, że wygodny i też chce takiego

A my wczoraj byliśmy na tym zlocie, po drodze weszliśmy do moich rodziców i już odebralam od mamy kocyk minky ( ) cojejdałam tydzien temu tkaninę i miała uszyć. Z jednej sstrony tkanina minky, z drugiej polar i wyszedl super, polecam tak sobie uszyć.
W dodatku na odchodnym dostaliśmy $ na łóżeczko Fajna niespodzianka, bo juz tylko to zostalo nam do kupienia a dotychczas wszystko kupowaliśmy sami

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Zawsze wszystko prasuję na trzy *** * i ** mogą dla mnie nie istnieć i dzidziowe też tak będę prasować.
JA mam takie wzóra na robalu http://sklep.misja-mama.pl/146-mini-...otherhood.html. Tylko robal duży mam oczywiście. Jak sie robel zwinie to mój mąż mówi, ze wyglada jak... kupka

Śliczna bluzeczkaaż sobie zapisałam link A to teraz musisz jeszcze zrobić fotkę kocyka i się pochwalić

Cytat:
Juz nie przesadzaj wyglądasz bardzo dobrze )
Najlepsze jest to że będzie coraz gorzej z nami.. ja juz tez się męczę niemiłosiernie czasami nawet ciężko mi oddychać

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Ja mam nadzieje ze ten cały cellulit którego wcześniej nie miałam np na lydkach zniknie nie mówiąc o moich pośladkach. Czuje się jak gumbas :p
Tylko tak piszesz, bo chcesz być miła. Widziałaś moje stopy? i nogi jak 2 grube drągi. Chyba zacznę pić herbatę z pokrzywy. Ponoć pomaga na opuchliznę i cellulit wodny
Cytat:
Moja tesciowa ten sam zestaw co niedziela. W tym kotlety z kurczaka totalnie bez smaku bleee i nie przypieczone. Strasznie stołówkowe to wszystko
Cytat:
To u mnie gorzej. Już nawet mi się nie chce gadać mężem i mnie tylko irytuje :/ Tylko z Wami mi się chce gadać Może dlatego że jak mnie któraś wkurzy to mogę wyłączyć laptopa a mojego męża się nie da wyłączyć
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Zamówiłam dzisiaj telefonicznie tort dla niego na urodziny taki nieduży 8 porcji - po fakcie babka mi podała cenę około 70zł
a ile ważył tort. Ja u mnie w Intermarsche płaciłam 35 zł za kg i był dobry JA w ogóle nie lubię tortów. Zawsze daję mojemu żeby pożarł W ogóle tak bez ciąży to jak zjem coś słodkiego raz na miesiąc to jest dobrze. Za to słone mmmmmm a później się dziwię że puchnę
Stary 2015-08-02, 11:47   #2317
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
a ile ważył tort. Ja u mnie w Intermarsche płaciłam 35 zł za kg i był dobry JA w ogóle nie lubię tortów. Zawsze daję mojemu żeby pożarł W ogóle tak bez ciąży to jak zjem coś słodkiego raz na miesiąc to jest dobrze. Za to słone mmmmmm a później się dziwię że puchnę
Ja pytałam o przeciętną cenę za cały tort. Odbierze mąż w czwartek to będę wiedziała jaka waga. No ale to cukiernia Sowa i za samą nazwę sobie liczą.
Gdyby przed zamówieniem tortu mąż mi powiedział jaki mamy debet na koncie, to bym chyba odpuściła Doła przez to złapałam, bo nam się pieniądze od kilku miesięcy rozchodzą strasznie. Np. wczoraj leki dla dziecka plus mój magnez i sok z pokrzywy i poszło 150zł w aptece

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-02, 11:56   #2318
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Kurde chyba skończyły i się dobre dni, bo się czuję fatalnie, a tyyyyyyyyyyyyyyyle prasowania czeka

Hihi narcyzku Ty mój Moja córcia chyba będzie prześliczna jka się urodzi bo ja wyglądam jak nie powiem co

JA wyraźnie je czuję, bo takie nagle napięcie czuję i cały brzuch twardy, ale dobrze niech ćwiczy macica wypychanie
Ja bardzo często.. zazwyczaj jak się napracuję albo dużo nachodzę to mi brzuch twardnieje.. tzn dół brzucha głównie...

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Aj tam ja nie zbrzydlam w ciazy z Inga a sliczna jest :P
Teraz tez jest ok gdyby nie uda z kukurydzy (hmmm moze za duzo kukurydzy ) a Nel napewno bedzie piekna <3

Tz mnie dzis denerwuje tak poprostu hahah ide wziasc prysznic lepiej
Ja mam straszne uda w ciąży.... sflaczałe i oblane cellulitem... powiedzcie, że po ciąży samo zniknie plizzzz
Cytat:
Skarpetki też prasujecie dzidziowe
nie pomyślałam, żeby wyprasować

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Dziewczyny , czy któraś z was też tak ma, ze bierze, zelazo i witaminy, a nadal ma anemie i wyniki nie poprawiły się nic a nic?
Stary 2015-08-02, 12:23   #2319
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Oliath już się dobrze czujesz?
Dziękuję kochana, już śmigam po staremu
Cytat:
Ja w ogóle mało będę prasować - pieluch/ ręczników i kocyków nie, po prostu równiutko poskładałam, pościel owszem - dla estetyki, z ciuszków tylko body/ pajacyki i tylko bawełniane, welurków nie, sweterkowych rzeczy nie, skarpetulek nie. Są milusie i mięciusie po tym softlanie, więc odpuszczam. Ale u mnie to wiesz, czwarte, więc...

A w ogóle to coś Wam wkleję nt. wielodzietności :

Zachowanie matki przy kolejnych dzieciach

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

* * *

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

* * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Cytat:
co do włosów u mnie to samo boje się co to będzie po porodzie pewnie będę musiała obciąć moje długie włosy minimum do ramion ( końcem września planuję juz zakupić ampułki do włosów i szampony i stosować odrazu po porodzie.
Na pewno nie zaszkodzi i poprawi kondycję włosków, które Ci zostaną - niestety co ma wypaść to i tak wypadnie choćbyś sobie kolageny i cuda wianki wręcz wstrzykiwała bo to sprawa tylko i wyłącznie hormonów. Nie scinaj jeśli Ci żal, i tak to nie pomoże, tylko wizualnie wyda Ci się tych wypadających mniej. Grunt to się nastawić pozytywnie, że odrosną - bo odrosną - takie wkurzające króciutkie "baby hair" ja z nich całą grzywkę uhodowałam, poważnie, potem tak mi fruwały nad czołem że ciachnęłam sobie normalną gęstą grzywę, bo wyglądałam jak idź stąd

Cytat:
Gdyby przed zamówieniem tortu mąż mi powiedział jaki mamy debet na koncie, to bym chyba odpuściła Doła przez to złapałam, bo nam się pieniądze od kilku miesięcy rozchodzą strasznie. Np. wczoraj leki dla dziecka plus mój magnez i sok z pokrzywy i poszło 150zł w aptece
Tośka kochana, daj spokój, nie dołuj przez kasę . Może ja myślę jak dinozaur, ale tyle nieszczęść wkoło - choroby, nałogi, wypadki, śmierć - że przestała mnie kasa ruszać aż tak. Mam zdrowe, mądre, wrażliwe dzieci, kochanego męża, nikt u nas nie choruje ciężko, czego więcej chcieć - my żyjemy pomiędzy 7,5 a 15 tys. NA MINUSIE (limit w koncie), więc gdybyśmy kiedyś cudem dobili DO ZERA, to ja bym mogła zawału dostać z radości ;D
Mam nadzieję, że Cię troszkę podniosłam na duchu
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-08-02 o 12:28
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 12:28   #2320
ktosiula
Wtajemniczenie

Ale tu optymistycznie! Zaraz dorzucę swoje 3 grosze

Cytat:
Nieeee bez przesady

Cytat:
Jeszcze jeden problem z podkładem pod prześcieradło. Z jedej strony frotka a z drugiej oddychająca powłoka membranowa i prasuje się na 2 żelazkiem ale którą stronę? Frotty nigdy nie prasowałam

Ja bym nie pracowała wcale, nie ma takiej potrzeby a może się zniszczyć

Cytat:
Juz nie przesadzaj wyglądasz bardzo dobrze )
Najlepsze jest to że będzie coraz gorzej z nami.. ja juz tez się męczę niemiłosiernie czasami nawet ciężko mi oddychać

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Ja mam nadzieje ze ten cały cellulit którego wcześniej nie miałam np na lydkach zniknie nie mówiąc o moich pośladkach. Czuje się jak gumbas :p
Moje drugie imię to cellulitis! Coś straaaaaaasznego! Ale ja zawsze miałam, a teraz to już istna tragedia. Moze uda mi się coś z tym zrobić w przyszłości. Ale patrząc na mój styl życia i dietę to nic dziwnego że jestem jednym wielkim cellulitisem.

Cytat:
brawa dla męża.
kurcze nie wiem kiedy mam pisać pismo do zusu o zasiłek macierzyński... i czy w ogole trzeba go pisac?

dzień dobry!
pomalowałam paznokcie, chlopaki na spacerze, a pozniej obiad u tesciowej o jak milutko <ble>
Ciesz się że nie musisz ugotować i sprzątać! Ja bym chętnie poszła na gotowe mimo że do teściowej ;P

Cytat:
jak już tak biadolimy to mi się zrobiły żylaki na nogach!
Jej ja też mam! I pierdzielic cellulit, przy tym to pikuś. Zrobił mi się wielki prawdziwy żylak, który koniecznie będę musiała zoperować i już powiedziałam o tym mężowi że nie odpuszczę. Wygląda okropnie, do tego pełno naczynek popękanych w tym jedno takie wielkie skupisko ;((( mało tego.... Robi mi się żylak na Grażynie! Nie wiedziałam że to możliwe jest pewnie dlatego że mała tak nisko i ciągle uciska. Będę jak wrak po tej ciąży ;(

Cytat:
Ja pytałam o przeciętną cenę za cały tort. Odbierze mąż w czwartek to będę wiedziała jaka waga. No ale to cukiernia Sowa i za samą nazwę sobie liczą.
Jak z sowy to nic dziwnego, na pewno smak będzie wart swojej ceny. A jaki wzięliście?

O kasie mi nie mów... W czwartek mi wypadła ta nagła wizyta u Gin - 200/zł, w piątek dentysta - 300 zł, wczoraj na zakupach - 400/zł!!!!! W 3 dni prawie tysiak nie mój.

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Ja bardzo często.. zazwyczaj jak się napracuję albo dużo nachodzę to mi brzuch twardnieje.. tzn dół brzucha głównie...

Ja mam straszne uda w ciąży.... sflaczałe i oblane cellulitem... powiedzcie, że po ciąży samo zniknie plizzzz

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Dziewczyny , czy któraś z was też tak ma, ze bierze, zelazo i witaminy, a nadal ma anemie i wyniki nie poprawiły się nic a nic?

W pierwszej ciąży nic a nic mi się nie poprawiały. Ale też nie leciały już w dół. Gdybym nie brała żelaza to nie wiem co by było....
Za to teraz co badanie mam lepsze. Biorę tardyferon fol 2*1 i buraka 3*2.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 12:30   #2321
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
My nawet nie możemy debetu mieć. Tak sobie zażyczyliśmy w banku. Jak koniec kasy to będziemy źryć tynk ze ścian albo ładny uśmiech do rodziców
Cytat:

Taaaaaaaa zniknie samo

A amarantus wcina?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-02, 12:31   #2322
ktosiula
Wtajemniczenie

Już się boje wypadania włosów. Pamiętam że myślałam że naprawdę wyłysieję. Zaczęło się 2-3 miesiące po porodzie. Za to teraz nic mi nie wypadają, tylko rosną nowe jak szalone

Stary 2015-08-02, 12:36   #2323
vikicullen
Zadomowienie

Po cc ćwiczyć można zacząć po ok 6"miesiacach, ale ja mam nadzieje, ze po 3 miesiącach dam radę pójść na zumbe.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 12:39   #2324
Oliath
Zakorzenienie

spokoooo, ja też mam mega ciążowy cellulit na udach
i anemię
i naczynka - na prawej kostce normalnie cała mapa świata w fiolecie
i ciążowe żylaki nie powiem gdzie
i cały biust w żyłkach prześwitujących
i sflaczałe lekko pośladki
i stare cętki po rozstępach z pierwszej ciąży 20 lat temu niemal - o dziwo nowe nie wychodzą, wyczerpałam limit
i poza tym przebarwienia na policzkach z ostatniej ciąży
i od zawsze lewą łydkę szczuplejszą od prawej i prawe ramię od lewego ramienia
i bakterie w moczu liczne
i przytkaną żyłę na podbiciu stopy, jedną taką, taka gula mi puchnie jak tylko z domu się ruszę

no istna królowa wdzięku ze mnie
Kubulek
Stary 2015-08-02, 12:40   #2325
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakie masz wyniki?
Ja zrezygnowałam z Tardyferonu, bo mi rozwalał jelita. Piję sok z pokrzywy (w szpitalu miałam przerwę) i teraz zaczynam brać biofer folic bez recepty. Na wypisie mam hemoglobinę 10,5 a hematokryt 30%, także najgorsze wyniki w tej ciąży

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Tośka kochana, daj spokój, nie dołuj przez kasę . Może ja myślę jak dinozaur, ale tyle nieszczęść wkoło - choroby, nałogi, wypadki, śmierć - że przestała mnie kasa ruszać aż tak. Mam zdrowe, mądre, wrażliwe dzieci, kochanego męża, nikt u nas nie choruje ciężko, czego więcej chcieć - my żyjemy pomiędzy 7,5 a 15 tys. NA MINUSIE (limit w koncie), więc gdybyśmy kiedyś cudem dobili DO ZERA, to ja bym mogła zawału dostać z radości ;D
Mam nadzieję, że Cię troszkę podniosłam na duchu
Hehe kochana jesteś
Nie lubię wydawać więcej niż mamy wpływów, tym bardziej że oszczędności żadnych specjalnie nie mamy. A w tym miesiącu miałam zwrot podatku ponad 1tys i też się rozszedł ehhh

Cytat:
Moje drugie imię to cellulitis! Coś straaaaaaasznego! Ale ja zawsze miałam, a teraz to już istna tragedia. Moze uda mi się coś z tym zrobić w przyszłości. Ale patrząc na mój styl życia i dietę to nic dziwnego że jestem jednym wielkim cellulitisem.
Mogę się pod tym podpisać
Łudzę się, że po tej ciąży bardziej o siebie zadbam, tak żebym była zadowolona ze swojego wyglądu, ale czy się uda to kto wie

Cytat:
Jak z sowy to nic dziwnego, na pewno smak będzie wart swojej ceny. A jaki wzięliście?
Zależało mi na małym, bez alkoholu i żeby nie umarł przy przewożeniu w upale, więc padło na Dakłas. Nigdy nie jadłam jeszcze
Stary 2015-08-02, 13:22   #2326
rita_k
Zadomowienie

Wink Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

Cytat:

Zależało mi na małym, bez alkoholu i żeby nie umarł przy przewożeniu w upale, więc padło na Dakłas. Nigdy nie jadłam jeszcze
na daklasa jest super prostu przepis na blogu Margerytki. Wiele razy robilam.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 13:26   #2327
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

i anemię
i stare cętki po rozstępach z pierwszej ciąży 20 lat temu niemal - o dziwo nowe nie wychodzą, wyczerpałam limit
i przytkaną żyłę na podbiciu stopy, jedną taką, taka gula mi puchnie jak tylko z domu się ruszę

Hahaha, dobry opis

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 13:36   #2328
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

i anemię

Ja mam przebarwienia na policzkach jako nabytek z tej ciąży urocze, i już mnie nigdy nie opuszczą, aż do śmierci!

Stary 2015-08-02, 14:04   #2329
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
JA mam takie wzóra na robalu http://sklep.misja-mama.pl/146-mini-...otherhood.html. Tylko robal duży mam oczywiście. Jak sie robel zwinie to mój mąż mówi, ze wyglada jak... kupka

Śliczna bluzeczkaaż sobie zapisałam link A to teraz musisz jeszcze zrobić fotkę kocyka i się pochwalić

Tylko tak piszesz, bo chcesz być miła. Widziałaś moje stopy? i nogi jak 2 grube drągi. Chyba zacznę pić herbatę z pokrzywy. Ponoć pomaga na opuchliznę i cellulit wodny

Moja tesciowa ten sam zestaw co niedziela. W tym kotlety z kurczaka totalnie bez smaku bleee i nie przypieczone. Strasznie stołówkowe to wszystko

To u mnie gorzej. Już nawet mi się nie chce gadać mężem i mnie tylko irytuje :/ Tylko z Wami mi się chce gadać Może dlatego że jak mnie któraś wkurzy to mogę wyłączyć laptopa a mojego męża się nie da wyłączyć

Nieprawda ) to że masz spuchnięte nogi nie oznacza że wyglądasz w całej okazałości źle, wręcz przeciwnie
I proszę się ze mną na ten temat nie kłócić koniec kropka :p
Stary 2015-08-02, 14:09   #2330
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę, że dzisiaj dzień marudzenia na wygląd
Ja mam wrażenie, że oprócz rosnącego brzucha to te dodatkowe kg poszły mi w uda. Nigdy nie należałam do szczupłych, ale teraz mam takie jakieś wielkie i rozlane te uda
Ja mam tak samo, mam już tak wielkie uda, że w upały mi się alantan przydaje na odparzenia
i też mam żylaka który pojawia się i znika
i dużo popękanych naczynek ( co ciekawe tylko w 1 nodze )
i jeszcze mam żylaka tam gdzie Oliath , który pojawia się i znika
i rozstępy na udach, może jak uda zmaleją to i rozstępy ?
i tyle dodatkowych kilogramów ze wstydzę się pisać
i jeszcze lekarka u której dziś byłam powiedziała, że jestem spuchnięta i mam duży brzuch...

a po badaniu babka powiedziała że szyjka jest ok i infekcji tez żadnej nie widzi. Kazała brać nospę doraźnie i odpoczywać, więc dziś już do końca dnia nic nie robię ( poza obiadem i 1 praniem ) i leżę
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 14:14   #2331
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
My nawet nie możemy debetu mieć. Tak sobie zażyczyliśmy w banku. Jak koniec kasy to będziemy źryć tynk ze ścian albo ładny uśmiech do rodziców
Tżtowi kiedyś zaproponowali kredyt odnawialny, z rozpędu się zgodził i tak ciągle mamy to zamknąć i ciągle nam nie wychodzi.
Z tym, że limit 2tys. Na więcej bym nie pozwoliła, bo moglibyśmy nigdy nie spłacić

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
na daklasa jest super prostu przepis na blogu Margerytki. Wiele razy robilam.
Może jak mi posmakuje to kiedyś spróbuję zrobić.
Tylko ja nawet jakbym chciała upiec na czwartek to raz, że nie piekłam nigdy nic nawet podobnego do tortu, a dwa że mają być upały nieziemskie. Kwestię braku możliwości schylenia choćby do piekarnika pominę
Stary 2015-08-02, 14:26   #2332
gosiek0388
Zadomowienie

a dziewczyny mi strasznie dużo naczynek popękało na nogach od góry do kostek. da się coś z tym zrobić?? coś na to można w ciąży , bo to żeby mało chodzić i leżeć dużo z nogami do góry to wiem , ale w moim wypadku to nie wykonalne:brzyd al:
Stary 2015-08-02, 14:31   #2333
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Nieprawda ) to że masz spuchnięte nogi nie oznacza że wyglądasz w całej okazałości źle, wręcz przeciwnie
I proszę się ze mną na ten temat nie kłócić koniec kropka :p
hehhe

Patrzecie na to http://www.weekendowo.pl/ciekawostki...l-lekarzy.html
Stary 2015-08-02, 14:32   #2334
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
a dziewczyny mi strasznie dużo naczynek popękało na nogach od góry do kostek. da się coś z tym zrobić?? coś na to można w ciąży , bo to żeby mało chodzić i leżeć dużo z nogami do góry to wiem , ale w moim wypadku to nie wykonalne:brzyd al:
Ja dostałam doraźnie lioton 1000 do smarowania i faktycznie czasami mam fioletowe plamy a czasami się jakby cofają.

Oliath - może nowa torba do szpitala ( wzór od 3 ) -> http://allegro.pl/duza-torba-podrozn...424718071.html
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 14:41   #2335
malinowa4
Zakorzenienie

boziu ale mam dzien do dupy... nie dosc ze wstalam cala obolala to jakis dolek mam wrocilam z obiadku u tesciowej i siedze sama .. napisze w K bo tu nie chce
Stary 2015-08-02, 14:52   #2336
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Tżtowi kiedyś zaproponowali kredyt odnawialny, z rozpędu się zgodził i tak ciągle mamy to zamknąć i ciągle nam nie wychodzi.
Z tym, że limit 2tys. Na więcej bym nie pozwoliła, bo moglibyśmy nigdy nie spłacić

Może jak mi posmakuje to kiedyś spróbuję zrobić.
Tylko ja nawet jakbym chciała upiec na czwartek to raz, że nie piekłam nigdy nic nawet podobnego do tortu, a dwa że mają być upały nieziemskie. Kwestię braku możliwości schylenia choćby do piekarnika pominę
Ale ten pieknie sobie rozladasz w robocie. Beze robisz jedego dnia. A krem w 1o min nastrpnego i gotowy. U mnie wszyscy sie rzucaja na ten tort. Poza moim bratem ktory sie przejadl bezami i twierdzi ze "suchelcow" nie lubi

Tez mam dzis jakis do dupy dzień.
A Ty Niud czemu masz lekarza w niedziele?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
boziu ale mam dzien do dupy... nie dosc ze wstalam cala obolala to jakis dolek mam wrocilam z obiadku u tesciowej i siedze sama .. napisze w K bo tu nie chce
Nie martw sie dzis jest jakis dzien narzekania a ciekawi mnie jak Ciebie polozna bedzie instruowac co do kapieli malucha. Bo slyszalam ze s Niemczech to noworodkow sie nie kapie jakos szczegolnie. Nam polozna na SR mowila ze poszla do pary. On polak ona niemka i dzieciak ze 2 tyg nie kąpany bo w Niemczech tak jakoś przemywaja tylko.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 14:53   #2337
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo, mam już tak wielkie uda, że w upały mi się alantan przydaje na odparzenia
i też mam żylaka który pojawia się i znika
i dużo popękanych naczynek ( co ciekawe tylko w 1 nodze )
i jeszcze mam żylaka tam gdzie Oliath , który pojawia się i znika
i rozstępy na udach, może jak uda zmaleją to i rozstępy ?
i tyle dodatkowych kilogramów ze wstydzę się pisać
i jeszcze lekarka u której dziś byłam powiedziała, że jestem spuchnięta i mam duży brzuch...

a po badaniu babka powiedziała że szyjka jest ok i infekcji tez żadnej nie widzi. Kazała brać nospę doraźnie i odpoczywać, więc dziś już do końca dnia nic nie robię ( poza obiadem i 1 praniem ) i leżę
Ty jesteś moja pokrewna dusza, coś tak czuję
Cytat:
Ojej piękne!
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

Oliath - może nowa torba do szpitala ( wzór od 3 ) -> http://allegro.pl/duza-torba-podrozn...424718071.html
Zdecydowanie JESTEŚ moją pokrewną duszą
Oczywiście -- nabyłam . Oczywiście z żadnego powodu innego niż ten, że i tak potrzebuję , bo w tej chwili właśnie spektakularnie NIE zmieściłam się do posiadanej torby . Tzn. zmieściłam w posiadanej torbie podkłady duże 10 sztuk, podpaski samoloty 20 sztuk, małą kosmetyczkę, wkładki laktacyjne, 2 pary ciepłych skarpet -- wejdą mi może jeszcze 2 koszule do karmienia, jedna do porodu, szlafrok, klapki i finito -
Kubulek
Stary 2015-08-02, 15:26   #2338
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość

Nie martw sie dzis jest jakis dzien narzekania a ciekawi mnie jak Ciebie polozna bedzie instruowac co do kapieli malucha. Bo slyszalam ze s Niemczech to noworodkow sie nie kapie jakos szczegolnie. Nam polozna na SR mowila ze poszla do pary. On polak ona niemka i dzieciak ze 2 tyg nie kąpany bo w Niemczech tak jakoś przemywaja tylko.
Też o tym słyszałam ale ja raczej będę codziennie kąpać
Stary 2015-08-02, 15:28   #2339
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Rutinoscorbin i lioton 1000, ale raczej i tak będą pękać. Lepiej odkładaj kasę na laser

Stary 2015-08-02, 15:40   #2340
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Podzieliłaś się urodą. Ze mnie Gabi całą chyba wyssała jak mały glon
Musisz zjeść coś gładkiego to się może wyrównają uda hehheh ja też nie mogę patrzeć na moje nogi

Malinowa no widzisz zajecie mam w sam raz na wiek jaki się czuje czyli szydełkowanie kocyka

kurde wlasnie jem slodkie i nie rowna sie :P nie w tym miejscu kolejna gorka sie robi ...

Cytat:
Ja też mam ten pakiet z ale u Nas nie ma ich przychodni i mam inna w mieście na którą nie mam na co narzekać co do włosów u mnie to samo boje się co to będzie po porodzie pewnie będę musiała obciąć moje długie włosy minimum do ramion ( końcem września planuję juz zakupić ampułki do włosów i szampony i stosować odrazu po porodzie.

ja juz obcielam do ramion
i zaczelam stospwac placente

Cytat:
brawa dla męża.
kurcze nie wiem kiedy mam pisać pismo do zusu o zasiłek macierzyński... i czy w ogole trzeba go pisac?

dzień dobry!
pomalowałam paznokcie, chlopaki na spacerze, a pozniej obiad u tesciowej o jak milutko <ble>

ja pisalam taki wniosek chyba gotowy wzor maja ze urlop w wymiarze takim i takim i ten dodatkowy w takim i takim wymiarze i jak mam miec wypacane czy przez caly rok 80% czy pol roku 100% a drugie pol roku 60%.
Ale to po urodzeniu zanosilam , moze pisac 2tyg przed TP o wczesniejszy urlop ale szkoda marnowac dni :P

Cytat:
Agatka mam pytanie ile czasu od CC minęło zanim zaczęłaś jakieś ćwiczenia fizyczne?

z 2 miesiace po juz uda posladki takie lekkie cwiczenia bez brzucha co moglam :P a w maju czyli 4msc po juz normalnie ale na brzuch tak delikatniej. Tak mi sie wydaje :P

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Po cc ćwiczyć można zacząć po ok 6"miesiacach, ale ja mam nadzieje, ze po 3 miesiącach dam radę pójść na zumbe.
Dasz rade napewno
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości