|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
Ja mam zrobic wlasnie tylko posiew jesli chodzi o mocz akurat badanie ogolne moczu mialabym za darmo bo to mam w karcie luxmedu w takim razie musze sie przejsc do jakiegos oddzialu nfz
|
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba myśleć już na przyszłość Ja się śmieję, że szalona jesteś, ale sama wolę zapobiegać różnym rzeczom ![]() Dobrze, że jesteś taka zorgsnizowana i potrafisz planować Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a bolą was biodra/ miednica? Bo mnie czasami tak dziwnie jakby mi zastygły
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorzej jak xos wyskakuje. To jest najgorsze. Ale narazie wszystko odpukac jest w porządku ) Palec chce mi odpasc. Naprawiał am tztowi plecak :p musiałam zaszyc suwak z jednej strony bo rozwalił ![]() A teraz idzie zrobić kolacje Powinnam iść pranie powiesić ale mi się nie chce
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
Czasem boli tak dziwnie. Jakbym nigdy nie używała ich
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wystarczy że pójdziesz do Diagnostyki, na pewno masz jakiś odddzial w pobliżu bo to taka "sieciówka". No i plus ma taki, że jak założysz kartę to wyniki masz przez internet tego samego dnia. Chyba że na NFZ chcesz iść po skierowanie to będziesz miała za free
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hihi
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas zazwyczaj jak jest zle to jest zle, a pozniej dla rownowago dobrze takze my tez staramy sie zabezpieczac finansowo ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Właśnie dzisiaj tez myślałam nad laktatorem i dobry pomysł żeby kupić go po porodzie ![]() Piękne ciuszki Katarzyna gratuluję udanej wizyty )Gryzelda zostały Ci jeszcze te racuchy bo ssanie mi się włączyło ![]() Ostatnio pisałam ze pralka nam padla .. tz pogrzebal i ruszyła .. dzisiaj znów klapa wiec jutro dzwonie po fachowca + jeszcze o 19 idę do dentysty .. mam już dosyć tych wydatków :/Przesirdizalam prawie cały dzień w basenie . . Coś pięknego ale teraz znów zdycham .. Kurcze pisałysmy kiedyś dawno temu o bujaczkach lezaczkach i chyba Gryzelda wklejała linka do takiego fajnego 3 w 1 .. masz gdzieś to zapisane ?? rosi:Ja zwyprawka się ucieszyłam bo okazało się dzisiaj ze łóżeczko Kupują teściówie .. bujaczek i krzesełko mama a wózek i fotelik babcia wiec najgorsze wydatki nam odpadna - światełko w tunelu :d
|
#3254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam łożysko do wymiany - albo sam czujnik bo łożysko okej tylko poprzedni mechanik spieprzyl i kontrolka się świeci od absu i trzeba to sprawdzić bo musi przegląd przejść i egr - ale to się wyczyści bedzie kasa to się wymieni. Nie priorytet. Ale jadę ten 600km w przyszłą Nd więc chcę być pewną że wszystko okej ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super ulga dla portfela. Szczególnie wózek i fotelik. Ja laktator elektr dostanę od siostry. w ogóle dużo rzeczy od niej dostanę więc rozmyślam nad nowym wózkiem---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Znalezione na dzialce
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Karmazynowa szwagierka kupowała w Londynie chyba w Next
Ja chyba jedyna z was jestem zwierzęciem blokowym. Nie chciałabym mieszkać w domu, ale działeczkę z domkiem letniskowym na weekendy chciałabym mieć. jak sobie pomyślę o odśnieżaniu i ogrzewaniu w zimę to brrr
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam takie plany na dzisiejszy wieczór wyprawkowe.. i zaległam przed tv ale chociaż mieszkanie posprztałam to jutro mam luz ![]() Chodzą za mną sandwiche z dużą ilością sera
|
|
#3258 |
|
Raczkowanie
|
Ogromną prośbę mam
ktora z was ms navington cadet? Moge kupic używke za 400zl. Nie znam tego wózka Proszę o opinie bo nie pamiętam która go miała Da rade zima? Tak zeby np starszak na tej dostawce mógł jechać, ? |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie pomogę. Sama mam mega mętlik w głowie co robić.
Nalalam sobie wody do wanny z płynem dla ciężarnych z rossmana
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Też bym sobie zjadla sandwiche z serem, ale nie chce mi się potem czyścić tostera :p Mój TZ ogląda właśnie Dragon Balla... Żal.pl A mi powoli spłyca się pępek. Pewnie za moment wyjdzie na wierzch. A tak go lubiłam :/ No i już 7 kg na plusie... Ciągle czekam na tę ciążową euforię... Wy tak szalejecie z tymi wyprawkami, a ja nie mam się czym pochwalić.. |
|
|
|
#3263 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Raaaaany, jakie tempo.
![]() Co prawda, "chwilę" mnie nie było, ale serio.. zauwacie konkretnie. ![]() Trochę poczytałam co u Was, ale wybaczcie, wszystkiego nie nadrobię. Cytat:
Cytat:
Ja wręcz przeciwnie. Póki co kupuję na 56 i 62, dostałam też kilka ciuszków na 68/74 i tyle. Na bieżąco / jak będzie jakaś okaza będę kupować dalej. Cytat:
Pierwsze smyrniecia / przepłynięcie rybki na początku 19 tygodnia. Później bąbelki, a od 20 tygodnia kopniaki. Trochę się martwiłam, ale wszyscy powtarzają, że skoro cokolwiek czuć to na pewno wszystko gra, a na takiego mega regularne jest jeszcze za wcześnie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Do posiadania domu absolutnie mnie nie ciągnie, ale działeczkę planujemy z TŻ za kilka lat nabyć. Jak już wspomniałam chwilę mnie nie było, ale.. mam nadzieję, że wracam na dobre. ![]() Najpierw byliśmy na małym urlopie, później TŻ miał jeszcze sporo wolnego więc chcieliśmy ten czas wspólnie wykorzystać. Później miałam lekkie załamanie w samopoczuciu - tak na prawdę dobrze czuję się gdzieś od dwóch tygodni, ostatni tydzień przed remontowy był szalony, a teraz łazienka, a co za tym idzie chata rozgrzebana i wiecznie coś do ogarniecia. Do tego te upały - masakra! A co nowego ciążowego? Od jakiś dwóch tygodni czuję się bardzo dobrze - wreszcie, po 5 miesiącach ustąpiły paskudne migerny. Czasem jeszcze mam zawroty głowy, ale to raczej przez temperaturę. Nareszcie mogę się cieszyć moim błogosławionym stanem. ![]() Od ponad 2 tygodni czuję też ruchy Gluciora - coś cudownego. Niedawno byliśmy na połówkowych - wszystko gra, Syn eksponował swoje wdzięki aż miło. ![]() Zaczęłam kompletować wyprawkę - póki co ciuszki. Te najmniejsze są takie słodkie i takie przerażające - że dzieciaczek będzie taki mały. Jak uporamy się remontem łazienki i odświeżymy małą sypialnię - pewnie we wrześniu, to zabiorę się za większe gabarytowo rzeczy i zacznę polować na wózek - pierwszy chcemy kupić używany, a później zainwestować w lżejszą i lepszą spacerówkę. Brzuchol mi rośnie, chociaż nie jakoś wyjątkowo mocno, a wagowo nadal jestem na minusie - do wagi sprzed ciąży brakuje mi jeszcze niecałe 0,5 kg. ![]() Boję się, że jak w końcu wystartuję z przybieraniem to się zatrzymać nie będę mogła.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2015-08-09 o 21:02 |
||||||
|
|
|
#3264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W sumie odśnieżanie nie było dla mnie nigdy jakimś mega problemem, ale męczące było-fakt. U mamy trochę zajmowało zanim się odśnieżyło wszystko co trzeba No i u mamy zawsze w zimie noszenie ciężkich koszy z drzewem... U siebie mam wrażenie, że się rozleniwiłam
|
|
#3265 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki rozmiar tych polspiochow? Jakieś ubranka tez jeszcze masz stamtad z tych co pokazywalas?A to fajnie, zawsze macie taki komfort, Ze możecie zwiększyć powierzchnię mieszkalną ![]() Masz rację, na razie nic złego sie nie dzieje, zobaczymy jutro. Cytat:
![]() Też cały czas sobie to tak tłumaczę, albo ze się rozciąga, albo za duży wczoraj wysilek, zobaczymy jutro, dzięki ![]() A jak się kupi takie używane, to samemu można baterie kupić i wymienic? Coś jeszcze powinno się wymienić, zdezynfekowac? Cytat:
![]() Cytat:
Chyba będę musiała się wybrać z Tz specjalnie do innego miasta, gdzie jest większy wybór wózków, bo to co obejrzy się na żywo może zmienić całkiem myślenie o,konkretnym modelu ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Taka przyziemna rzecz, a tak Ci zazdroszczę.
Cytat:
|
|
|
#3267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję Wam tego remontu! Bliżej chociaż niż dalej? Fakt, trochę Cię nie było! Fajnie, że już teraz czujesz się całkiem dobrze Oby tak do końca ciąży ![]() Super, że synek rośnie zdrowo! Zazdroszczę, że dalej na minusie! Ja z każdym tygodniem kolejne plusy... Jutro znów dzień ważenia ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
W ogóle dużo z tych małych ubranek kupiliśmy właśnie tam Te body brązowe w kropki kupiliśmy za 7 zł dzisiaj Dużo tanich ubranek tam jest Cieszę się, że nic złego się nie dzieje! Może to zwykłe bóle/ciągnięcie przez rozciągającą się macicę My jechaliśmy 60 km żeby wózki obejrzeć bo u nas w okolicy nie ma wyboru w sklepach
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Yyyy, jakby to delikatnie ująć.. wczoraj zaczęliśmy!
![]() Plan zakłada, że za jakieś 8-9 dni będę mogła wziąć prysznic pod naszym nowym prysznicem. ![]() Bardzooooo mnie cieszy ten remont - pewnie dlatego, że to ostatnia rzeczy, którą musimy w tym mieszkaniu wyremontować i na prawdę pomieszczenie już tego mocno wymagało, więc damy radę.
|
|
#3269 |
|
Konto usunięte
|
A mnie mąż (znowu) wkurzył. I nie o imprezę poszło, ale o rzeczy dla małego... Bo jego zdaniem mamy mnóstwo czasu na wyprawkę
i że moja mama ma nic dla nas nie brać od znajomych. Przywiozła nam dzisiaj kołyskę, bardzo brudną i o nią tak naprawdę się wkurzył. Bo po co, on dziecka w tym nie położy itp. Nie planowaliśmy kołyski wcale i pewnie ją oddam do domu samotnej matki, a mama mogła zapytać, czy ma nam targać coś takiego, ale to nie powód. Oprócz tego parę ubranek, które wyglądają jak nowe, paczkę proszku lovela i 2 butelki po pół płynu lovela do białego i do koloru i dużą paczkę pampersów na 3-5 kg - tą kartonową 148szt. I on na to wszystko, że ma więcej nie przynosić nic, że jak już chce to niech kupi nowe a nie załatwia nie wiadomo skąd i takie tam... On kompletnie nie ma pojęcia ile czego trzeba mieć dla dziecka i ile co kosztuje a jak dostajemy, to jeszcze psioczy ![]() Sylwuska tak, jestem pewna, że hero to to samo co halo - chodzi o tą fioletową co się do pieluszki przypina ![]() Enedue no jeszcze kilka jest, zapraszam też jutro mam dentystę :/Leżaczek bujaczek Tiny love link http://www.tinylove.com.pl/index.php...tiny-love-18kgWysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
Fionka poziomki czy truskawki ?
Dolinka a jak czyści toster ? Najlepiej na gorąco po robieniu od razu ręcznik papierowy ( schodzi wszystko elegancko ) Ijaa tak do przodu bo nie chce mi się wydawać majątku w sklepie q mam możliwość używanych kupić dość dużo. Pozatym u nas zarobki bardzo spadną na macierzyńskim i nie wiem czy nie rzucę w cholerne tej roboty więc chcę mieć zabezpieczenie w razie w. Dziękuję za kciuki 3 dni będę się u mamy kąpać i tyłem Day radę mieszkamy w tym samym mieście jakieś 5 minut drogi autem także luzik. Nasza łazienka ma jakieś 2m2 około plus wanna także pjdzie szybko. Super ze z małym wszystko okej Aniqa na szczęście wiem co z nim nie tak ale nie wiem jak z przeglądem :d Bo reszta cacy ale na zimę trzeba łożysko zrobić żebym miała ABS a nie jak w zeszłym roku po ślizgowe na środek skrzyżowania wyjechałam ...Ijaa co wy wy tej łazience robicie ? U nas jest plan 5 dniowy łącznie z podwieszany sufitem. Gryzia z całym szacunkiem - vco macie ? Dużo czasu. Grrr re na niego!! Wielka. Łac. Ojj nie zdaje sobie sprawy... pokaż my na allegro nie wiem.. ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

ale planuje porobić nadpłaty ma wszystko co sie da jak już z wyprawka się wyrobimy pozatym na początek października jak pierwsze macierzyńskie wejdzie planuje remont łazienki także kasa tam pójdzie a potem będziemy robić nadplaty. Także wolę teraz pokombinować jak mam nic później się zastanawiać.

musiałam zaszyc suwak z jednej strony bo rozwalił 

wiec jutro dzwonie po fachowca
Znalezione na dzialce

i że moja mama ma nic dla nas nie brać od znajomych. Przywiozła nam dzisiaj kołyskę, bardzo brudną i o nią tak naprawdę się wkurzył. Bo po co, on dziecka w tym nie położy itp. Nie planowaliśmy kołyski wcale i pewnie ją oddam do domu samotnej matki, a mama mogła zapytać, czy ma nam targać coś takiego, ale to nie powód. Oprócz tego parę ubranek, które wyglądają jak nowe, paczkę proszku lovela i 2 butelki po pół płynu lovela do białego i do koloru i dużą paczkę pampersów na 3-5 kg - tą kartonową 148szt. I on na to wszystko, że ma więcej nie przynosić nic, że jak już chce to niech kupi nowe a nie załatwia nie wiadomo skąd i takie tam... On kompletnie nie ma pojęcia ile czego trzeba mieć dla dziecka i ile co kosztuje
na niego!! Wielka. Łac. Ojj nie zdaje sobie sprawy... pokaż my na allegro nie wiem.. ?