|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- O rany te buciki są przeslodkie! ! |
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy ja was nadrobię to nie wiem..
Dziś dzień gospodarczy.. zakupy, sprzątanie, gotowanie, rozpakowywanie, pranie.. Z dobrych newsów to udało mi się umówić do lekarza na dziś wieczór chociaż nie oczekuję, że cokolwiek mi to da, bo to taka "walk-in clinic" ale zobaczymy.. do swojego lekarza bym pewnie 2 tyg czekała..
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj wieczorem tez się wystraszylam leżałam cały czas z rękami na brzuchu bo chciałam wyczuć mała przeważnie wtedy mnie kopala i co się okazało zaczęła kopać jak zajęłam ręce widać gotowa jej było od moich rąk! ! Nie martw się na pewno wkrótce Twoje tez da Ci jakiś znak! !
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem sama,z drugiej strony tak się już jaralam a wydaje mi się że to za wcześnie jak na pierwiastke... |
|
|
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy planujecie kupić laktator? A jeśli tak to ten ręczny czy elektryczny? Widzę ze za dobry elektryczny co najmniej 300 zł trzeba dać trochę dużo:/ a też nie wiem na ile się przyda na razie myślę że będę karmic piersią wiec czasem pewnie chciałabym mieć możliwość wyjść i zostawić tzta z mala i z jedzonkiem
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia piękne ciuszki
Ogólnie nie panikuj Moje też się odzywa nieregularnie. Fionka no to super czekamy na foteczki )Halwaya powodzenia na wizycie. Do ogólnego idziesz ? ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Ja skończyłam ciuszki sortować. Chcę pokój przygotować ten co dla małego będzie bo za tydzień jedziemy do Ikei więc muszę zrobić miejsce troszkę. A wyprawka okazuje się że ciuszków na 03 już mam wszystko. A może i za dużo hihi z mojego planu rocznego w sensie wyprawka ciuchów na rok do przodu moim zdaniem wykonane 75%
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3219 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
|
|
#3220 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko, że mi nie zależało, żeby był lekki, więc wybraliśmy Extreme i na tamtym się nie skupialiśmy ![]() Cytat:
Jeszcze na ostatniej wizycie w przychodni gin mówiła, że mam mały brzuszek, a już w piątek, że ciąża mi służy i, że przytyłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam wrażenie, że mam więcej dużych ciuszków niż małych ![]() Karmazynowa śliczne ciuszki! To Ciebie mi wcześniej ucięło i zapomniałam wrócić ![]() U mnie kolejna porcja- tym razem małych Kupiliśmy jeszcze dziś kilka sztuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#3221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aj tam szalona hihihu Zabopiehawcza Hihi zarobki nam spadną to wolę być zabezpieczona choćby na dzidziusia
|
|
#3222 |
|
Wtajemniczenie
|
Ani_qa piękne ciuszki
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyna ale masz ciuszków :O Aniqa bardzo fajne kolory ubranek. Ja dziś dostałam pajace dla Igora i pierwszą parę bucików.
Ogólnie mam nadzieję że poczujesz szybko ruchy i będzie ok. Słodkie nie pomaga? Ja myślę nad laktatorem ręcznym, ale na pewno kupię używany i chyba z agenta albo tommee tippee
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-08-09 o 17:22 |
|
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze myślisz Tym bardziej, że wszystko naprawdę okazyjnie kupiłaś A czasem jak grosza brakuje, to ciężko i takie okazyjne się kupuje. Choć mam nadzieję, że nie będziecie się musieli martwić o zarobki ![]() Dziękuję ![]() Tylko 4 miesiące zostały, ciekawe czy nam szybko miną czy nie ![]() Chociaż ja już czuję, że muszę się ruszyć z wyprawką ![]() Cytat:
Śliczne ubranka i jakie słodkie buciki
|
|
#3225 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52353410]Ogolnie u nas było tak, że chodziliśmy, oglądaliśmy mieszkania, liczyliśmy ile musimy wziąć kredytu itp. W końcu kupiliśmy działkę i budujemy dom
i zgodnie uznaliśmy, że w mieszkaniu nie bylibyśmy szczęśliwi ![]() Adka te hero to kiedyś była halo zmienili nazwę [/QUOTE]OGOLNIE jeśli chodzi o wybór, ja bym brała działkę, ale dlatego że my też szukamy i planujemy się pobudowac. Tak jak dziewczyny pisały dużo zależy od tego ile czasu chcecie na to przeznaczyć, czy chcecie mieć swoje podwórko, bo dla nas to jest główny,powód, no i czy chcielibyście jak najszybciej mieszkać sami, czy mozecie poczekac. My teraz,mieszkamy w bloku jest fajnie, mieszkamy sami, ale,mieszkanie to nie to samo co dom. Mniej swobody i prywatności to na pewno. No i sąsiadów można mieć różnych, choć w bloku też. Jesteś pewna, ze Hero to to samo co halo?? Cytat:
![]() A o Snuzie to w,ogóle dzięki Lobo sie dowiedziałam i też przekonało mnie to, co o nim pisała, chociażby to, ze nawet w szpitalach to,stosują. Cytat:
Cytat:
Łóżeczko fajnie? Podoba mi się to wycięte serduszko, takiego uroku dodaje całości, a z pościelą i ochraniacze musi wyglądać super. Nie wiesz czy białe były dostepne? Tesciowi, jak wcześniej napisałam kupiliśmy łańcuszek złoty z krzyżykiem, bardzo zadowolony, swoją drogą marzy mi się taki i dla Męża, złoto jest takie szlechetne, ale to może,kiedyś kiedyś ![]() A,z,domem bardzo szybko Wam,poszło, jaki,macie metraz? A ubranka zobaczę za chwilę, jak,od pisze, bo muszę przez przeglądarkę wejść ![]() Cytat:
Ja właśnie w drodze do Warszawy jestem i w sumie rano pochwalilam się, ze dobrze się czuje, a,rozbolala mnie jednak glowa, ale,wzięłam paracetamol i jakoś,leci. Trochę mnie brzuch dzisiaj dalej ciągnie, mysle że wczoraj to jednak za duży wysiłek był,dla,mnie. Martwię się, ze,mnie tak ciągnie, tak jakby jajniki mnie bolały, ale mam nadzieję, że,to,nic,poważnego,i mi przejdzie, moze te upały też,mają na to,wpływ... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3226 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniqa będziemy musieli inaczej wszystko planować i tyle
ale planuje porobić nadpłaty ma wszystko co sie da jak już z wyprawka się wyrobimy pozatym na początek października jak pierwsze macierzyńskie wejdzie planuje remont łazienki także kasa tam pójdzie a potem będziemy robić nadplaty. Także wolę teraz pokombinować jak mam nic później się zastanawiać.
|
#3227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem byla spora przerwa, przed uapalami było dosyc,regularnie, a teraz też codziennie sie,martwię, ze,Małą mało,się rusza, ale wieczorem kilka razy mnie kopanie i jakoś,się uspokajam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A,i jeśli mogę zapytać o koszt wózka ze wszystkim juz z fotelikiem Maxi Cosi?? Możesz na pw napisac, bo zastanawiam sie ile Was wynioslo? A i Katarzyna fajnie, ze na wizycie wszystko ok, no i ubranek to masz już kilka toreb ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-08-09 o 17:42 |
|||
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jednak wysokie wózki lepsze, bo są nad tymi spalinami, które z aut wylatują, ale zdaję sobie sprawę, że niższe osoby też patrzą na wygodę ![]() Tych łóżeczek nie było w kolorze białym. W internecie też z takich przystępnych cenowo ciężko znaleźć białe łóżeczka bukowe. Praktycznie wszystko sosnowe, a jak bukowe to drogie jak... A tak sobie pomyślałam, że nawet w białym pokoju takie ciemne łóżeczko będzie ładnie wyglądać ![]() To super prezent ![]() Mamy 103 m2 Raz, że chcieliśmy szybko iść na swoje, a dwa, że z banku mieliśmy termin na wprowadzenie się. W sumie wprowadziliśmy się 3 miesiące przed terminem ![]() Jak to ciągnięcie jajników to nie powinno być nic groźnego, ale lepiej odpocznij U mnie takie bóle jajników nie były groźne.
|
|
#3229 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Śliczne jest i różowo granatowy pajac a ten komplecik różowo zielone groszki mega mi się podoba i powiec gdzie półśpiochy bo super są. Ps jak w tym fotosiku dodaje sie te foty itd że takie duże Ci wychodzą |
||
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dom macie pietrowy? A kiedy Cię tak bolalo? Długi czas? Bo tak w sumie nie wiem jak to wytlumaczyc, tak boli, ciagnie mnie tam w dole, tak nisko i co raz jakby mnie zaklulo między nogami. ehh ciekawe czy to z wysiłku, czy jednak i tak by mnie bolAło i powinnam coś z tym zrobić... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zdjęcia zmniejszałam w programie, bo tel.mi w dużym rozmiarze robi, więc to w sumie zależy od tego jaki rozmiar zdjęcia masz ![]() Półśpiochy kupiłam w Textil Markecie ![]() A i zapomniałam! Ty masz już niezły zapas ładnych ubranek! ![]() Cytat:
W naszym jest stelaż pod materac sosnowy, bo sosnowe drewno się lekko ugina, a bukowe jest zbyt twarde ![]() Sosnowe łóżeczka też się podobno sprawdzają, ale opinie w internecie są różne. Dom mamy parterowy Ale mamy o dwa pustaki dach podniesiony i całe poddasze możemy kiedyś zagospodarować ![]() Dawno już miałam takie bóle (coś takiego jak ból jajnika przy owulacji- nie wi9em czy o tym samym piszemy). Wczoraj miałam twardnienia tradycyjnie i w pewnym momencie przez 10 minut miałam takie przeszywające kłucie 'tam' w środku- podejrzewam, że za dużo chodzenia, bo wczoraj cały dzień chodziłam. Także lepiej odpocznij. Obserwuj sytuację, jeśli się będzie powtarzać i Cię martwić albo się nasilać to skonsultuj się z lekarzem
|
|
#3232 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy macie jakieś doświadczenia/info/opinie odnośnie wózka TAKO JUMPER X ?
Cytat:
Ja mam nadzieję, że do 10 lat się wyrobimy to już by było super nie fajna reakcja szefowej. jako kobieta powinna mieć więcej empatii w sobie. Cytat:
Cytat:
tak czy owak gratuluje, że maleństwo zdrowiutkie ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52354838]Sylwoha spokojnie, jeszcze czas. Po 26 tygodniu powinny być ruchy regularne, po 30 dopiero zaczyna się liczyć, a każda kobieta ma inaczej ![]() Zapraszam na obiad Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Oj.. Ty niedobra... robisz smaka na takie smakołyki jutro muszę zrobić Cytat:
![]() Katarzyna ale masz dużo ciuszków a jakie ładne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na olx widziałam używane snuzy. Mnie gin kiedyś powiedział, że jak macica się rozciąga to może boleć jak jajniki. Mam nadzieję, że Ci się szybko poprawi ![]() Cytat:
Grudniowa mama 01.12.2015 ![]() Wrześniowa mama 18.09.2020 ![]() Edytowane przez _karmazynova_ Czas edycji: 2015-08-09 o 18:25 |
||||||||||
|
|
|
#3233 |
|
Wtajemniczenie
|
Karmazynova szybszy bo kredyt chcemy brać
)
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Dla chłopców też są urocze Można ubrać małego elegancika Dziś widziałam fajny marynarski zestaw dla małego chłopca ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- W ogóle to zainstalowałam sobie Tapatalk, bo muszę trochę więcej leżeć więc póki mi nie przyjdzie stolik pod laptopa to może przez to będę zaglądała do Was ![]() Ale to zależy od tego jak się będzie używać
|
|
#3235 |
|
Wtajemniczenie
|
Syylwuska te wózki są chyba najlżejsze ze wszystkich modeli Tako. My się bardziej przychylamy do Tako City Move Sportime, bo ma bardzo dobre opinie i eksperci go oceniają pozytywnie, poza tym mieliśmy już jeden wózek Tako (młody jeździł w Tako Jumper X chyba jakoś tak i był ekstra ale ważył chyba z tonę...). Sportime sama podnosiłam, tzn. gondolę wypięłam i podniosłam, więc była najlżejsza ze wszystkich Tako, które oglądałam w hurtowni, ale i tak waży około 14-15 kg ze stelażem. Tyle, że te nowe Tako mają taki myk, że jak złożysz stelaż, to blokujesz go, żeby się nie rozkładał i masz normalnie rączkę do wzięcia go, więc to znacznie ułatwia noszenie, bo do jednej ręki gondola, a do drugiej stelaż...
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Karmazynova, my mieliśmy Tako Jumper X (tylko pewnie starszy model) jak się urodził mały i byliśmy z niego bardzo zadowoleni, zarówno z gondoli, jak i ze spacerówki. Mocny, solidny, mega dobre amortyzatory, pojemny, generalnie same plusy i jeden minus - waga, bo ten nasz model ważył około 17 kg (wtedy na wagę wcale żeśmy nie patrzyli, więc było ostro, jak pierwszy raz znosiłam ten wózek z trzeciego piętra z młodym w środku...). Teraz wiem, że jest nowa wersja Tako Jumper X light czy coś takiego, ale też waga jest spora.
|
#3236 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję karmazynova
Aniqa te zestawy dla maluszków są piękne <3
|
#3237 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ciuszków dzisiaj wklejacie
wszystkie super
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam szybkie pytanie ile placicie za posiew moczu i morfologie bo ide jutro do luxmedu robic to badanie na glukoze i przy okazji sprawdzilam sobie ze posiew bedzie mnie kosztowal 45zl a morfologia 19zl troche duzo mi sie wydaje (a nie chodze do lekarza z luxmedu zeby miec skierowanie)
i wydaje mi sie ze taniej chyba wyjdzie jak pojde do jakiejkolwiek placowki nfz i tak zrobie sobie odplatnie posiew moczu i morfologie tym bardziej ze mam na miejscu praktycznie |
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo masz tylko posiew czy ogólny też? Bo ja myślałam, że ogólny wchodzi w skład posiewu a tak nie jest
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-08-09 o 19:16 |
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

mąż pojechał na zakupy i do fryzjera z małym a ja już się slinie jak pomyślę o tej pizzy...
jak ja wytrzymam... Już zjadłam chalwe (wiem, wiem, nie ma to jak słodycze przed obiadem 

chociaż nie oczekuję, że cokolwiek mi to da, bo to taka "walk-in clinic" ale zobaczymy.. do swojego lekarza bym pewnie 2 tyg czekała..

wózek jak i łóżeczko bardzo ładne
rosi: U nas nie zapowiada się na nawet kropelkę deszczu... Siedzę wczoraj i dziś przy wentylatorze a i tak czuje że się roztapiam.... 
wtedy.
robisz smaka na takie smakołyki