Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-09, 16:31   #3211
limonka_86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
To ja wpadnę z chęcią a potem zapraszam na pizzę domowej roboty mąż pojechał na zakupy i do fryzjera z małym a ja już się slinie jak pomyślę o tej pizzy... jak ja wytrzymam... Już zjadłam chalwe (wiem, wiem, nie ma to jak słodycze przed obiadem ).

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

A czy wam też tak wyszedł brzuszek z dnia na dzień około 20 tygodnia? Bo u mnie różnica kilku dni zrobiła taką różnicę w wielkości brzucha że jestem w szoku
Zdecydowanie u mnie też tak nagle wyskoczył chociaż mój tz cały czas się martwi ze mały i ze chciałby żebym miała już taka mala piłeczkę hehe nieźle mi życzy w te upały:p

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
O rany te buciki są przeslodkie! !
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 16:32   #3212
halwaya
Zakorzenienie

Kiedy ja was nadrobię to nie wiem..

Dziś dzień gospodarczy.. zakupy, sprzątanie, gotowanie, rozpakowywanie, pranie..

Z dobrych newsów to udało mi się umówić do lekarza na dziś wieczór chociaż nie oczekuję, że cokolwiek mi to da, bo to taka "walk-in clinic" ale zobaczymy.. do swojego lekarza bym pewnie 2 tyg czekała..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 16:33   #3213
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Moje małe nie daje znaku od dwóch dni. Zaczynam się martwić a najbliższa kontrola przez usg to polówkowe za 10 dni...
Ja wczoraj wieczorem tez się wystraszylam leżałam cały czas z rękami na brzuchu bo chciałam wyczuć mała przeważnie wtedy mnie kopala i co się okazało zaczęła kopać jak zajęłam ręce widać gotowa jej było od moich rąk! ! Nie martw się na pewno wkrótce Twoje tez da Ci jakiś znak! !
Stary 2015-08-09, 16:35   #3214
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Wcale się nie rusza? Ty też masz 20tydzień tak jak ja? Bo do 26tygodnia moga być nieregularne ruchy
Ja mam dziś 19tc5d,czyli rozpoczęty 20. W tym tygodniu jakby kilka razy coś czułam i wydaje mi się że to maluch,ale od wczoraj nic i się zastanawiam czy to nie były czasem pełne jelita bo od poniedziałku nie byłam na kiblu do wczoraj właśnie,i od wczoraj żadnych plumkow już nie mam. Może to był fałszywy alarm z ruchem bo jelita naprawdę potrafią mi dokuczyć.
Nie wiem sama,z drugiej strony tak się już jaralam a wydaje mi się że to za wcześnie jak na pierwiastke...
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 16:36   #3215
limonka_86
Zadomowienie

Dziewczyny czy planujecie kupić laktator? A jeśli tak to ten ręczny czy elektryczny? Widzę ze za dobry elektryczny co najmniej 300 zł trzeba dać trochę dużo:/ a też nie wiem na ile się przyda na razie myślę że będę karmic piersią wiec czasem pewnie chciałabym mieć możliwość wyjść i zostawić tzta z mala i z jedzonkiem
Stary 2015-08-09, 16:40   #3216
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy planujecie kupić laktator? A jeśli tak to ten ręczny czy elektryczny? Widzę ze za dobry elektryczny co najmniej 300 zł trzeba dać trochę dużo:/ a też nie wiem na ile się przyda na razie myślę że będę karmic piersią wiec czasem pewnie chciałabym mieć możliwość wyjść i zostawić tzta z mala i z jedzonkiem
Laktator to dobrze kupić po urodzeniu dziecka - jak zobaczysz czy Ci kp służy i czy dajesz radę.. ja tylko 2 tyg.. laktacja nie rozbujana, więc i laktatorem gówno ściągałam.. - żałuję, że wywalilam na noego pieniądze gdy kp mi nie wyszło.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 16:53   #3217
adka_19
Wtajemniczenie

Kasia piękne ciuszki
Ogólnie nie panikuj
Moje też się odzywa nieregularnie.
Fionka no to super czekamy na foteczki )
Halwaya powodzenia na wizycie. Do ogólnego idziesz ?

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Ja skończyłam ciuszki sortować. Chcę pokój przygotować ten co dla małego będzie bo za tydzień jedziemy do Ikei więc muszę zrobić miejsce troszkę.
A wyprawka okazuje się że ciuszków na 03 już mam wszystko. A może i za dużo hihi z mojego planu rocznego w sensie wyprawka ciuchów na rok do przodu moim zdaniem wykonane 75%

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 17:02   #3218
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam dziś 19tc5d,czyli rozpoczęty 20. W tym tygodniu jakby kilka razy coś czułam i wydaje mi się że to maluch,ale od wczoraj nic i się zastanawiam czy to nie były czasem pełne jelita bo od poniedziałku nie byłam na kiblu do wczoraj właśnie,i od wczoraj żadnych plumkow już nie mam. Może to był fałszywy alarm z ruchem bo jelita naprawdę potrafią mi dokuczyć.
Nie wiem sama,z drugiej strony tak się już jaralam a wydaje mi się że to za wcześnie jak na pierwiastke...
Ja czuję od początku 19 tygodnia codziennie. Ale przez pierwszy tydzień to były tylko bąbelki. A teraz jak jest gorąco to ruchy czuję rzadziej. Pewnie dlatego Ty teraz nie czujesz, bo dziecię mniej się rusza, a że to i tak było delikatne, to nie zauważasz

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 17:05   #3219
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupuję na 100% Avent Philips elektryczny bo z małym bardzo mi się laktator przydał. Nie wiem jak teraz będzie z laktacja ale myślę pozytywnie i czekam na piersi pełne mleka tak jak wtedy. Na początku mialam reczny ale u mnie to się nie sprawdziło, trudno mi było odciagnac nawet małą ilość mleka (myślałam że nie mam pokarmu )a z elektronicznym szybko, bez bólu i duże ilości sciagalam w krótkim czasie

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
U mnie dzisiaj 19t6d i też nie czuję ruchów regularnie a to moja druga ciąża. Nie martw się kochana na pewno niedługo maluch się odezwie

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 17:09   #3220
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
super ubranka pokupowałyście . Jak porobię foty to też powrzucam ale to trochę zajmie. A takto już po USG i wszystko z dzidzią dobrze i wogóle cała i zdrowa wg pomiarów wszystko super . A płeć no cytuje"duże prawdopodobieństwo, że dziewczynka ale głowy nie daję" bo dzidzia coś nie chciała się ujawnić ale przez chwilę lekarz tam zajrzał mówił żeby za miesiąc lub 2 przyjść to jeszcze zobaczymy. Acha i po drodze udało nam się okazyjnie kupić fajny leżaczek 3w1 używany ale zadbany i spoko cena
Po cichu gratuluję dziewczynki

Cytat:
My też się chyba zdecydujemy na tako tyle że inny model (Sportime albo moonlight). To mój ideał po obejrzeniu na żywo tyle że ja będę go znosić i wnosić na 3 piętro. Pocieszam się tym, że przynajmniej będę w świetnej formie i szybko schudnę
Tako Moonlight też widziałam wczoraj Tylko, że mi nie zależało, żeby był lekki, więc wybraliśmy Extreme i na tamtym się nie skupialiśmy

Cytat:

A czy wam też tak wyszedł brzuszek z dnia na dzień około 20 tygodnia? Bo u mnie różnica kilku dni zrobiła taką różnicę w wielkości brzucha że jestem w szoku
Mi też tak nagle wypchnęło Jeszcze na ostatniej wizycie w przychodni gin mówiła, że mam mały brzuszek, a już w piątek, że ciąża mi służy i, że przytyłam

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Z dobrych newsów to udało mi się umówić do lekarza na dziś wieczór chociaż nie oczekuję, że cokolwiek mi to da, bo to taka "walk-in clinic" ale zobaczymy.. do swojego lekarza bym pewnie 2 tyg czekała..

Cytat:
Ja planuję jeśli już to elektryczny, ale z tym się wstrzymuję do samego końca. Zobaczę jak będzie u mnie z pokarmem

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość

Ja skończyłam ciuszki sortować. Chcę pokój przygotować ten co dla małego będzie bo za tydzień jedziemy do Ikei więc muszę zrobić miejsce troszkę.
A wyprawka okazuje się że ciuszków na 03 już mam wszystko. A może i za dużo hihi z mojego planu rocznego w sensie wyprawka ciuchów na rok do przodu moim zdaniem wykonane 75%
Szalona
Ja mam wrażenie, że mam więcej dużych ciuszków niż małych

Karmazynowa śliczne ciuszki! To Ciebie mi wcześniej ucięło i zapomniałam wrócić

U mnie kolejna porcja- tym razem małych Kupiliśmy jeszcze dziś kilka sztuk

Stary 2015-08-09, 17:10   #3221
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Tako Moonlight też widziałam wczoraj Tylko, że mi nie zależało, żeby był lekki, więc wybraliśmy Extreme i na tamtym się nie skupialiśmy

Mi też tak nagle wypchnęło Jeszcze na ostatniej wizycie w przychodni gin mówiła, że mam mały brzuszek, a już w piątek, że ciąża mi służy i, że przytyłam

Ja planuję jeśli już to elektryczny, ale z tym się wstrzymuję do samego końca. Zobaczę jak będzie u mnie z pokarmem

Szalona

Śliczne ciuszki
Aj tam szalona hihihu
Zabopiehawcza
Hihi zarobki nam spadną to wolę być zabezpieczona choćby na dzidziusia

Stary 2015-08-09, 17:15   #3222
cienwiatru
Wtajemniczenie

Ani_qa piękne ciuszki ach i ja muszę w końcu tyłek ruszyć :P:

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-09, 17:19   #3223
rudaska
Zakorzenienie

Katarzyna ale masz ciuszków :O Aniqa bardzo fajne kolory ubranek. Ja dziś dostałam pajace dla Igora i pierwszą parę bucików.

Ogólnie mam nadzieję że poczujesz szybko ruchy i będzie ok. Słodkie nie pomaga?

Ja myślę nad laktatorem ręcznym, ale na pewno kupię używany i chyba z agenta albo tommee tippee

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150809_001.jpg (70,4 KB, 1 załadowań)

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-08-09 o 17:22
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 17:28   #3224
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne ciuszki
Aj tam szalona hihihu
Zabopiehawcza
Hihi zarobki nam spadną to wolę być zabezpieczona choćby na dzidziusia
Dziękuję
Dobrze myślisz Tym bardziej, że wszystko naprawdę okazyjnie kupiłaś A czasem jak grosza brakuje, to ciężko i takie okazyjne się kupuje. Choć mam nadzieję, że nie będziecie się musieli martwić o zarobki

Cytat:
Ani_qa piękne ciuszki ach i ja muszę w końcu tyłek ruszyć :P:
Dziękuję
Tylko 4 miesiące zostały, ciekawe czy nam szybko miną czy nie
Chociaż ja już czuję, że muszę się ruszyć z wyprawką

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Katarzyna ale masz ciuszków :O Aniqa bardzo fajne kolory ubranek. Ja dziś dostałam pajace dla Igora i pierwszą parę bucików.

Ja myślę nad laktatorem ręcznym, ale na pewno kupię używany i chyba z agenta albo tommee tippee

Dziękuję Śliczne ubranka i jakie słodkie buciki
Stary 2015-08-09, 17:28   #3225
syylwuska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52353410]Ogolnie u nas było tak, że chodziliśmy, oglądaliśmy mieszkania, liczyliśmy ile musimy wziąć kredytu itp. W końcu kupiliśmy działkę i budujemy dom i zgodnie uznaliśmy, że w mieszkaniu nie bylibyśmy szczęśliwi

Adka te hero to kiedyś była halo zmienili nazwę [/QUOTE]

OGOLNIE jeśli chodzi o wybór, ja bym brała działkę, ale dlatego że my też szukamy i planujemy się pobudowac. Tak jak dziewczyny pisały dużo zależy od tego ile czasu chcecie na to przeznaczyć, czy chcecie mieć swoje podwórko, bo dla nas to jest główny,powód, no i czy chcielibyście jak najszybciej mieszkać sami, czy mozecie poczekac. My teraz,mieszkamy w bloku jest fajnie, mieszkamy sami, ale,mieszkanie to nie to samo co dom. Mniej swobody i prywatności to na pewno. No i sąsiadów można mieć różnych, choć w bloku też.

Jesteś pewna, ze Hero to to samo co halo??

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
O, dzięki za link. Nie znałam tego Zajrzę też do innych filmików z tej serii

Witam Halinkę Śliczna twarzyczka

Czasami tak mam - jak czuje, że Młody szaleje w brzuchu, zerkam na brzuch a tam pępek mam w innym miejscu niż zwykle

Współczuje porannego zdrówka. Za to później takie zakupy zrekompensowały Ci nieciekawy poranek super, że udane zakupy wózek jak i łóżeczko bardzo ładne

Zazdroszczę ! rosi: U nas nie zapowiada się na nawet kropelkę deszczu... Siedzę wczoraj i dziś przy wentylatorze a i tak czuje że się roztapiam.... Nigdzie nie wychodzę. Byłam wczoraj i dzis tylko na szybkich zakupach około 10 rano i już ledwo żyłam

Śliczne

Zazdroszczę siły. Ja co z większa ogarnęłam wczoraj mieszkanie i ugotowałam obiad.. Wieczorem leżałam na panelach

Ignaś bardzo ładne imię. Mnie barrdzo się podoba, ale TŻ wybrał Adasia

Nic mi lekarz nie mówił o unikaniu głośnej muzyki jak na koncertach. Jak pojawią się w pobliżu ciekawe koncerty to na pewno się wybiorę

no to fajnie, że macie mało rzeczy do kupienia

Dobrze, że podróż była bez przygód. Zdrówka Wam życzę.

A mnie od par dni bolą plecy pod prawą łopatką.

U mnie Młody jak zawsze szalał przed snem, to wczoraj raz kopnął Nie służy nam taka pogoda
W ogóle wczoraj mówiłam do TŻ, że w prognozie pogody ostrzeżenie nie powinno być tylko dla osób starszych, schorowanych i małych dzieci, ale o ciężarnych też powinni mówić

Dzięki za rady odnośnie wózków. My zdecydowaliśmy się na Snuzę, dzięki Tobie

To super, że impreza udana. Co mu kupiliście??

Trzymam kciuki, żebyś się dowiedziała co maleństwo trzyma między nogami jeżeli nie ujawni się płeć na połówkowych to ja bym pojechała na 3d
Twój TŻ ma taki twardy sen jak i mój. Czasami chcąc go obudzić ruszam jego rękami i to nawet nie pomaga od razu

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Dzięki jeżeli nie kupimy nic fajniejszego to pomyślałam, że ten ciepły pajac z wielorybami mógłby być na wyjście ze szpitala

Nadrobiłam. Idę czytać książkę
Miłego dnia
Prezent był od nas i od tesciowej, złożyliśmy sie, a że to szczególny wiek, bo 50tka, więc kupiliśmy mu złoty łańcuszek,taki grubszy z krzyżykiem. I jest bardzo zadowolony, powiedział, że już dawno chciał sobie kupić, ale,jakoś cały czas,odkladal, albo zapominal

A o Snuzie to w,ogóle dzięki Lobo sie dowiedziałam i też przekonało mnie to, co o nim pisała, chociażby to, ze nawet w szpitalach to,stosują.

Cytat:
Mnie się marzy dom... Mam nadzieję, że do 10 lat uda nam się wyprowadzić z mieszkania do domu

Współczuje szefostwa ... Musicie mieć stalowe nerwy... Podziwiam, że tak długo wytrzymujecie. Ja nie dałabym rady, choć pewnie jak wtedy nie znalazłabym tak szybko pracy, to też bym pracowała dłużej... widzę, że nie daje Ci żadnej taryfy ulgowej od kiedy jesteś w ciąży, a wręcz jest gorzej... niedobra kobieta ala:

Ja na olx widziałam Właśnie, teraz dużo się planuje kupić, ale spore wydatki mogą zweryfikować co uda nam się kupić...
Ale to używane są na olx? A jak u nas nie ma takiego serwisu, to gdzie,można kupić nową baterie?? I trzeba to jakoś,odkazic?

Cytat:
Duża gondola i daszek. Wózek jest wysoki, ma fajny, duży koszyk pod spodem i łatwy dostęp do niego. Spacerówka ma dość dużo miejsca pod nóżki i dodatkowe miejsce na nóżki między kołami. Cena nas trochę powstrzymywała od decyzji, ale stwierdziliśmy, że kupujemy. No i super się prowadzi

Śliczne!

Niedawno je złożyliśmy i jest naprawdę solidne i fajnie stabilnie stoi

Byliśmy w Rzeszowie w hurtowni Mieszko (bo ja z Podkarpacia ). Jeszcze w innym widzieliśmy Camarelo, ale nie zrobił na mnie takiego wrażenia. I kilka innych wózków.

Wózek jest w kolorze ze zdjęcia A łóżeczko kosztowało 299 zł Dostaliśmy jeszcze 15 zł do wykorzystania w sklepie, ale to następnym razem coś wybiorę
No i przy kupnie wózka dostaniemy 5% rabatu od całości- zobaczymy ile to wyjdzie, więc może adaptery do fotelika za to dostaniemy gratis.

Powodzenia na wizycie

Fotelik można kupić osobno- my wzięliśmy od razu i adaptery też
Wózek dość ciężki, ale mi to nie przeszkadza, bo nie muszę wnosić na któreś piętro. Jest wysoki W sam raz dla nas, bo my oboje wysocy
Ma regulowaną rączkę- więc też fajnie
I super się prowadzi, jest bardzo zwrotny, nie ma problemu z zakręceniem w miejscu. Dla mnie plusem też jest plastikowa gondola z zewnątrz od spodu, bo w Camarelo to był materiał... nie chciałabym tego cczyścić
Z bukowych łóżeczek były tylko brązowe kolory, a nam to nie przeszkadza, bo sypialnię mamy ciemną A teraz komodę sobie kupię jaką będę chciała. Jak będzie ciemna to zostanie później w sypialni, jak biała, to będzie w pokoiku małej

Co kupiliście teściowi? Bo nie pamiętam czy pisałaś?

My staliśmy też przed takim dylematem kilka lat temu
Mieszkanie- szybciej na pewno. Dom budowaliśmy dwa lata- już gotowy. Cieszę się, że podjęliśmy taką decyzję, bo ja bym się w mieszkaniu dusiła. Lubię wyjść na podwórko, lubię być sama ze sobą. W bloku co chwilę mijałabym kogoś. Mam wrażenie, że w domu ma się swoją przestrzeń

Są teraz chyba dwie używane na allegro po 350 zł + kw.

Chyba mi kogoś ucięło jeszcze

Spałam jak zabita w nocy. Jak wstawałam siku to ledwo oczy mogłam otworzyć tak mnie wymęczył wczorajszy dzień. A rano już się kręciłam

Wrzucam zdjęcia ubranek Chyba dwa się rozmazały, ale nie chciało mi się nowych robić.
Czyli jak ja mam załóżmy 164 cm to będzie już dla,mnie za wysoki? Kurczę nie widziałam u nas tych wózków Tako, a najlepiej jednak obejrzeć na żywo ;/

Łóżeczko fajnie? Podoba mi się to wycięte serduszko, takiego uroku dodaje całości, a z pościelą i ochraniacze musi wyglądać super. Nie wiesz czy białe były dostepne?

Tesciowi, jak wcześniej napisałam kupiliśmy łańcuszek złoty z krzyżykiem, bardzo zadowolony, swoją drogą marzy mi się taki i dla Męża, złoto jest takie szlechetne, ale to może,kiedyś kiedyś

A,z,domem bardzo szybko Wam,poszło, jaki,macie metraz?

A ubranka zobaczę za chwilę, jak,od pisze, bo muszę przez przeglądarkę wejść

Cytat:
My też się chyba zdecydujemy na tako tyle że inny model (Sportime albo moonlight). To mój ideał po obejrzeniu na żywo tyle że ja będę go znosić i wnosić na 3 piętro. Pocieszam się tym, że przynajmniej będę w świetnej formie i szybko schudnę
O, to ja będę musiała na 4 piętro wnosić, a te modele co napisałaś jak stoją wagowo? Z tych cięższych? Który obstawiasz bardziej?

Ja właśnie w drodze do Warszawy jestem i w sumie rano pochwalilam się, ze dobrze się czuje, a,rozbolala mnie jednak glowa, ale,wzięłam paracetamol i jakoś,leci. Trochę mnie brzuch dzisiaj dalej ciągnie, mysle że wczoraj to jednak za duży wysiłek był,dla,mnie. Martwię się, ze,mnie tak ciągnie, tak jakby jajniki mnie bolały, ale mam nadzieję, że,to,nic,poważnego,i mi przejdzie, moze te upały też,mają na to,wpływ...

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 17:35   #3226
adka_19
Wtajemniczenie

Aniqa będziemy musieli inaczej wszystko planować i tyle ale planuje porobić nadpłaty ma wszystko co sie da jak już z wyprawka się wyrobimy pozatym na początek października jak pierwsze macierzyńskie wejdzie planuje remont łazienki także kasa tam pójdzie a potem będziemy robić nadplaty. Także wolę teraz pokombinować jak mam nic później się zastanawiać.

Stary 2015-08-09, 17:41   #3227
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
To też moja pierwsza ciążą, a pierwszy ruch poczułam dokładnie w 16 tyg 6dniu, wiec dosyć wcześnie potem byla spora przerwa, przed uapalami było dosyc,regularnie, a teraz też codziennie sie,martwię, ze,Małą mało,się rusza, ale wieczorem kilka razy mnie kopanie i jakoś,się uspokajam

Cytat:
Ja kupuję na 100% Avent Philips elektryczny bo z małym bardzo mi się laktator przydał. Nie wiem jak teraz będzie z laktacja ale myślę pozytywnie i czekam na piersi pełne mleka tak jak wtedy. Na początku mialam reczny ale u mnie to się nie sprawdziło, trudno mi było odciagnac nawet małą ilość mleka (myślałam że nie mam pokarmu )a z elektronicznym szybko, bez bólu i duże ilości sciagalam w krótkim czasie

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

U mnie dzisiaj 19t6d i też nie czuję ruchów regularnie a to moja druga ciąża. Nie martw się kochana na pewno niedługo maluch się odezwie
Ja laktator kupię, jeśli z kp bedzie wszystko ok, to wtedy zawsze,można przez Internet zamówić
Cytat:

Szalona

Ojej ale slicznosci, drogie byly?? To wszystko z 5-10-15?

A,i jeśli mogę zapytać o koszt wózka ze wszystkim juz z fotelikiem Maxi Cosi?? Możesz na pw napisac, bo zastanawiam sie ile Was wynioslo?

A i Katarzyna fajnie, ze na wizycie wszystko ok, no i ubranek to masz już kilka toreb

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-09 o 17:42
Stary 2015-08-09, 17:41   #3228
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Czyli jak ja mam załóżmy 164 cm to będzie już dla,mnie za wysoki? Kurczę nie widziałam u nas tych wózków Tako, a najlepiej jednak obejrzeć na żywo ;/

Łóżeczko fajnie? Podoba mi się to wycięte serduszko, takiego uroku dodaje całości, a z pościelą i ochraniacze musi wyglądać super. Nie wiesz czy białe były dostepne?

Tesciowi, jak wcześniej napisałam kupiliśmy łańcuszek złoty z krzyżykiem, bardzo zadowolony, swoją drogą marzy mi się taki i dla Męża, złoto jest takie szlechetne, ale to może,kiedyś kiedyś

A,z,domem bardzo szybko Wam,poszło, jaki,macie metraz?

A ubranka zobaczę za chwilę, jak,od pisze, bo muszę przez przeglądarkę wejść

Ja właśnie w drodze do Warszawy jestem i w sumie rano pochwalilam się, ze dobrze się czuje, a,rozbolala mnie jednak glowa, ale,wzięłam paracetamol i jakoś,leci. Trochę mnie brzuch dzisiaj dalej ciągnie, mysle że wczoraj to jednak za duży wysiłek był,dla,mnie. Martwię się, ze,mnie tak ciągnie, tak jakby jajniki mnie bolały, ale mam nadzieję, że,to,nic,poważnego,i mi przejdzie, moze te upały też,mają na to,wpływ...
Ja mam 177 cm wzrostu i dla mnie jest ok wysokość. Ciężko powiedzieć jak to będzie dla kogoś, ale nie sądzę, żeby 10 cm zrobiło jakąś dużą różnicę No jednak wysokie wózki lepsze, bo są nad tymi spalinami, które z aut wylatują, ale zdaję sobie sprawę, że niższe osoby też patrzą na wygodę

Tych łóżeczek nie było w kolorze białym. W internecie też z takich przystępnych cenowo ciężko znaleźć białe łóżeczka bukowe. Praktycznie wszystko sosnowe, a jak bukowe to drogie jak...
A tak sobie pomyślałam, że nawet w białym pokoju takie ciemne łóżeczko będzie ładnie wyglądać

To super prezent

Mamy 103 m2 Raz, że chcieliśmy szybko iść na swoje, a dwa, że z banku mieliśmy termin na wprowadzenie się. W sumie wprowadziliśmy się 3 miesiące przed terminem

Jak to ciągnięcie jajników to nie powinno być nic groźnego, ale lepiej odpocznij U mnie takie bóle jajników nie były groźne.
Stary 2015-08-09, 17:57   #3229
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Ręczny bo miałam elektryczny ale jego użytkowanie mnie bolało tyle że to był trochę tańszy około 120zł to może taki droższy by nie bolało a i ten mój to strasznie powoli

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:

Szalona

Śliczne jest i różowo granatowy pajac a ten komplecik różowo zielone groszki mega mi się podoba i powiec gdzie półśpiochy bo super są. Ps jak w tym fotosiku dodaje sie te foty itd że takie duże Ci wychodzą
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 17:59   #3230
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 177 cm wzrostu i dla mnie jest ok wysokość. Ciężko powiedzieć jak to będzie dla kogoś, ale nie sądzę, żeby 10 cm zrobiło jakąś dużą różnicę No jednak wysokie wózki lepsze, bo są nad tymi spalinami, które z aut wylatują, ale zdaję sobie sprawę, że niższe osoby też patrzą na wygodę

Tych łóżeczek nie było w kolorze białym. W internecie też z takich przystępnych cenowo ciężko znaleźć białe łóżeczka bukowe. Praktycznie wszystko sosnowe, a jak bukowe to drogie jak...
A tak sobie pomyślałam, że nawet w białym pokoju takie ciemne łóżeczko będzie ładnie wyglądać

To super prezent

Mamy 103 m2 Raz, że chcieliśmy szybko iść na swoje, a dwa, że z banku mieliśmy termin na wprowadzenie się. W sumie wprowadziliśmy się 3 miesiące przed terminem

Jak to ciągnięcie jajników to nie powinno być nic groźnego, ale lepiej odpocznij U mnie takie bóle jajników nie były groźne.
A to takie oczywiste, ze bukowe drewno trwalsze jest od sosnowego? Bo ja się nie znam na tym w ogóle. No pewnie, najważniejsze, ze Wam się podoba

A dom macie pietrowy?

A kiedy Cię tak bolalo? Długi czas?
Bo tak w sumie nie wiem jak to wytlumaczyc, tak boli, ciagnie mnie tam w dole, tak nisko i co raz jakby mnie zaklulo między nogami. ehh ciekawe czy to z wysiłku, czy jednak i tak by mnie bolAło i powinnam coś z tym zrobić...

Stary 2015-08-09, 18:10   #3231
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne jest i różowo granatowy pajac a ten komplecik różowo zielone groszki mega mi się podoba i powiec gdzie półśpiochy bo super są. Ps jak w tym fotosiku dodaje sie te foty itd że takie duże Ci wychodzą
Dziękuję Ja zdjęcia zmniejszałam w programie, bo tel.mi w dużym rozmiarze robi, więc to w sumie zależy od tego jaki rozmiar zdjęcia masz
Półśpiochy kupiłam w Textil Markecie

A i zapomniałam! Ty masz już niezły zapas ładnych ubranek!

Cytat:
A to takie oczywiste, ze bukowe drewno trwalsze jest od sosnowego? Bo ja się nie znam na tym w ogóle. No pewnie, najważniejsze, ze Wam się podoba

A dom macie pietrowy?

A kiedy Cię tak bolalo? Długi czas?
Bo tak w sumie nie wiem jak to wytlumaczyc, tak boli, ciagnie mnie tam w dole, tak nisko i co raz jakby mnie zaklulo między nogami. ehh ciekawe czy to z wysiłku, czy jednak i tak by mnie bolAło i powinnam coś z tym zrobić...

Bukowe jest twardsze W naszym jest stelaż pod materac sosnowy, bo sosnowe drewno się lekko ugina, a bukowe jest zbyt twarde
Sosnowe łóżeczka też się podobno sprawdzają, ale opinie w internecie są różne.

Dom mamy parterowy Ale mamy o dwa pustaki dach podniesiony i całe poddasze możemy kiedyś zagospodarować

Dawno już miałam takie bóle (coś takiego jak ból jajnika przy owulacji- nie wi9em czy o tym samym piszemy).
Wczoraj miałam twardnienia tradycyjnie i w pewnym momencie przez 10 minut miałam takie przeszywające kłucie 'tam' w środku- podejrzewam, że za dużo chodzenia, bo wczoraj cały dzień chodziłam.
Także lepiej odpocznij. Obserwuj sytuację, jeśli się będzie powtarzać i Cię martwić albo się nasilać to skonsultuj się z lekarzem
Stary 2015-08-09, 18:23   #3232
_karmazynova_
Zadomowienie

Dziewczyny czy macie jakieś doświadczenia/info/opinie odnośnie wózka TAKO JUMPER X ?

Cytat:
Żaneta dlaczego mieliby cie zlincowac ?
Karmazynova ja mam wprowadzę z mieszkania w planie 5 letnim Hahaha :d

Karmazynova nieatety odbija się to w ten sposób - ja ciążę przyszłam super to był najlepszy czas w moim życiu. A jak ja się zł czuje to słyszę hasło - to jak zamierzasz pracować di grudnia aż jak ty już się źle czujesz ? Mam ochotę wtedy.
O to szybszy plan niż mój Ja mam nadzieję, że do 10 lat się wyrobimy to już by było super
nie fajna reakcja szefowej. jako kobieta powinna mieć więcej empatii w sobie.

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
My tez bysmy sie nie budowali, to sa tak ogromnr koszty ze szok.
Wolalabym kupic cos gotowego.

Czym sie rozni snuza go od hero?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W go nie widziałam wibracji, ale mogę się mylić po na szybko charakterystykę czytałam.

Cytat:
super ubranka pokupowałyście . Jak porobię foty to też powrzucam ale to trochę zajmie. A takto już po USG i wszystko z dzidzią dobrze i wogóle cała i zdrowa wg pomiarów wszystko super . A płeć no cytuje"duże prawdopodobieństwo, że dziewczynka ale głowy nie daję" bo dzidzia coś nie chciała się ujawnić ale przez chwilę lekarz tam zajrzał mówił żeby za miesiąc lub 2 przyjść to jeszcze zobaczymy. Acha i po drodze udało nam się okazyjnie kupić fajny leżaczek 3w1 używany ale zadbany i spoko cena
Kolejna dziewczynka? tak czy owak gratuluje, że maleństwo zdrowiutkie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52354838]Sylwoha spokojnie, jeszcze czas. Po 26 tygodniu powinny być ruchy regularne, po 30 dopiero zaczyna się liczyć, a każda kobieta ma inaczej

Zapraszam na obiad

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Oj.. Ty niedobra... robisz smaka na takie smakołyki jutro muszę zrobić

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Kasia super ze wizyta udana.

Karmazynowa śliczne ubranka, Aniqa twoich nie widzę.

My tez chcemy sie wybudować kiedyś, moze, zobaczymy bo jest opcja ze dostaniemy w spadku mieszkanie z bezpośredni wyjściem na ogródek takze sama nie wiem.

Wróciliśmy z Krynicy. Fajnie bylo ale nie ma jak u siebie.

Mysz nadrobić straty w jedzeniu arbuza i lecimy na działkę
Dzięki przed nami urlop i już się nie mogę go doczekać. ale tak jak piszesz, nie ma jak w domu - u siebie

Katarzyna ale masz dużo ciuszków a jakie ładne

Cytat:
Kiedy ja was nadrobię to nie wiem..

Dziś dzień gospodarczy.. zakupy, sprzątanie, gotowanie, rozpakowywanie, pranie..

Zdrówka życzę mam nadzieję, że lekarz pomoże

Cytat:
Laktator to dobrze kupić po urodzeniu dziecka - jak zobaczysz czy Ci kp służy i czy dajesz radę.. ja tylko 2 tyg.. laktacja nie rozbujana, więc i laktatorem gówno ściągałam.. - żałuję, że wywalilam na noego pieniądze gdy kp mi nie wyszło.
Też planuje zakup po urodzeniu. To pierwsze dziecko i nie wiem jak będę działać
Cytat:

Dzięki Ty też kupiłaś śliczne ubranka. Jakoś małe ubranka dla dziewczynek bardziej mnie rozczulają niż dla chłopców

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

Nie wiesz gdzie ktoś kupywał te pajace? Cudne są
Cytat:
OGOLNIE jeśli chodzi o wybór, ja bym brała działkę, ale dlatego że my też szukamy i planujemy się pobudowac. Tak jak dziewczyny pisały dużo zależy od tego ile czasu chcecie na to przeznaczyć, czy chcecie mieć swoje podwórko, bo dla nas to jest główny,powód, no i czy chcielibyście jak najszybciej mieszkać sami, czy mozecie poczekac. My teraz,mieszkamy w bloku jest fajnie, mieszkamy sami, ale,mieszkanie to nie to samo co dom. Mniej swobody i prywatności to na pewno. No i sąsiadów można mieć różnych, choć w bloku też.

Jesteś pewna, ze Hero to to samo co halo??

Prezent był od nas i od tesciowej, złożyliśmy sie, a że to szczególny wiek, bo 50tka, więc kupiliśmy mu złoty łańcuszek,taki grubszy z krzyżykiem. I jest bardzo zadowolony, powiedział, że już dawno chciał sobie kupić, ale,jakoś cały czas,odkladal, albo zapominal

A o Snuzie to w,ogóle dzięki Lobo sie dowiedziałam i też przekonało mnie to, co o nim pisała, chociażby to, ze nawet w szpitalach to,stosują.

Ale to używane są na olx? A jak u nas nie ma takiego serwisu, to gdzie,można kupić nową baterie?? I trzeba to jakoś,odkazic?

O, to ja będę musiała na 4 piętro wnosić, a te modele co napisałaś jak stoją wagowo? Z tych cięższych? Który obstawiasz bardziej?

Super prezent.
Na olx widziałam używane snuzy.
Mnie gin kiedyś powiedział, że jak macica się rozciąga to może boleć jak jajniki. Mam nadzieję, że Ci się szybko poprawi
Cytat:
Aniqa będziemy musieli inaczej wszystko planować i tyle ale planuje porobić nadpłaty ma wszystko co sie da jak już z wyprawka się wyrobimy pozatym na początek października jak pierwsze macierzyńskie wejdzie planuje remont łazienki także kasa tam pójdzie a potem będziemy robić nadplaty. Także wolę teraz pokombinować jak mam nic później się zastanawiać.
Dobry plan

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-08-09 o 18:25
_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 18:29   #3233
adka_19
Wtajemniczenie

Karmazynova szybszy bo kredyt chcemy brać )

Stary 2015-08-09, 18:34   #3234
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy macie jakieś doświadczenia/info/opinie odnośnie wózka TAKO JUMPER X ?

Dzięki Ty też kupiłaś śliczne ubranka. Jakoś małe ubranka dla dziewczynek bardziej mnie rozczulają niż dla chłopców
Ja nie pomogę Chyba był wczoraj w sklepie, ale jakoś wizualnie mnie nie zachwycił i nie oglądałam nawet. Nie wiem czy to kwestia koloru czy wyglądu ogólnego, ale nie zostałam przy nim dłużej. Może też przez to, że chciałam zobaczyć konkretne modele.

Dziękuję Dla chłopców też są urocze Można ubrać małego elegancika Dziś widziałam fajny marynarski zestaw dla małego chłopca

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

W ogóle to zainstalowałam sobie Tapatalk, bo muszę trochę więcej leżeć więc póki mi nie przyjdzie stolik pod laptopa to może przez to będę zaglądała do Was
Ale to zależy od tego jak się będzie używać
Stary 2015-08-09, 18:49   #3235
cienwiatru
Wtajemniczenie

Syylwuska te wózki są chyba najlżejsze ze wszystkich modeli Tako. My się bardziej przychylamy do Tako City Move Sportime, bo ma bardzo dobre opinie i eksperci go oceniają pozytywnie, poza tym mieliśmy już jeden wózek Tako (młody jeździł w Tako Jumper X chyba jakoś tak i był ekstra ale ważył chyba z tonę...). Sportime sama podnosiłam, tzn. gondolę wypięłam i podniosłam, więc była najlżejsza ze wszystkich Tako, które oglądałam w hurtowni, ale i tak waży około 14-15 kg ze stelażem. Tyle, że te nowe Tako mają taki myk, że jak złożysz stelaż, to blokujesz go, żeby się nie rozkładał i masz normalnie rączkę do wzięcia go, więc to znacznie ułatwia noszenie, bo do jednej ręki gondola, a do drugiej stelaż...

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Karmazynova, my mieliśmy Tako Jumper X (tylko pewnie starszy model) jak się urodził mały i byliśmy z niego bardzo zadowoleni, zarówno z gondoli, jak i ze spacerówki. Mocny, solidny, mega dobre amortyzatory, pojemny, generalnie same plusy i jeden minus - waga, bo ten nasz model ważył około 17 kg (wtedy na wagę wcale żeśmy nie patrzyli, więc było ostro, jak pierwszy raz znosiłam ten wózek z trzeciego piętra z młodym w środku...). Teraz wiem, że jest nowa wersja Tako Jumper X light czy coś takiego, ale też waga jest spora.

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-09, 19:00   #3236
adka_19
Wtajemniczenie

Dziękuję karmazynova
Aniqa te zestawy dla maluszków są piękne <3

Stary 2015-08-09, 19:06   #3237
evciap0
Wtajemniczenie

Ale ciuszków dzisiaj wklejacie wszystkie super

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 19:11   #3238
limonka_86
Zadomowienie

Dziewczyny mam szybkie pytanie ile placicie za posiew moczu i morfologie bo ide jutro do luxmedu robic to badanie na glukoze i przy okazji sprawdzilam sobie ze posiew bedzie mnie kosztowal 45zl a morfologia 19zl troche duzo mi sie wydaje (a nie chodze do lekarza z luxmedu zeby miec skierowanie)

i wydaje mi sie ze taniej chyba wyjdzie jak pojde do jakiejkolwiek placowki nfz i tak zrobie sobie odplatnie posiew moczu i morfologie tym bardziej ze mam na miejscu praktycznie
Stary 2015-08-09, 19:15   #3239
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam szybkie pytanie ile placicie za posiew moczu i morfologie bo ide jutro do luxmedu robic to badanie na glukoze i przy okazji sprawdzilam sobie ze posiew bedzie mnie kosztowal 45zl a morfologia 19zl troche duzo mi sie wydaje (a nie chodze do lekarza z luxmedu zeby miec skierowanie)

i wydaje mi sie ze taniej chyba wyjdzie jak pojde do jakiejkolwiek placowki nfz i tak zrobie sobie odplatnie posiew moczu i morfologie tym bardziej ze mam na miejscu praktycznie
Diagnostyka - posiew 24, mocz ogólny 6,7. Morfologia 7 zł. Ceny z kartą ale to tylko 5% zniżki
Bo masz tylko posiew czy ogólny też? Bo ja myślałam, że ogólny wchodzi w skład posiewu a tak nie jest

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-08-09 o 19:16
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 19:20   #3240
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie pomogę, bo na skierowanie wszystko robię.
Cytat:
Dziękuję karmazynova
Aniqa te zestawy dla maluszków są piękne <3
Dziękuję

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości