Ciężarówki po przejściach :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-04, 10:28   #151
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)

Kochana piątek już niedaleko :-( musisz myśleć pozytywnie..
Ja nie wchodzę na wątek marcowych mam bo też ostatnio wyczytalam o zdarzeniu o którym ciągle myśłałam. .
Od paru dni mam ciągle kamień w żołądku,zjem źle nie zjem źle. Do tego te upaly..

Mała widziałam niunie słodki widok
Danus jak tam u was?
Emi wozek zamówiony? Bo miałaś zamawiać.
bombka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-04, 10:31   #152
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bombka666 Pokaż wiadomość
Kochana piątek już niedaleko :-( musisz myśleć pozytywnie..
Ja nie wchodzę na wątek marcowych mam bo też ostatnio wyczytalam o zdarzeniu o którym ciągle myśłałam. .
Od paru dni mam ciągle kamień w żołądku,zjem źle nie zjem źle. Do tego te upaly..

Mała widziałam niunie słodki widok
Danus jak tam u was?

Dla spokoju wizyty u gina powinny być co tydzień, żeby takie matki wariatki jak ja przestały się stresować..
Współczuję dolegliwości, ja w ogóle nie miałam mdłości ani problemów z jedzeniem..

Dziewczyny w bardziej zaawansowanych stadiach Was też przestały boleć piersi?? U mnie 13 tydzień, a piersi już prawie nie bolą. To jest ok, czy nie??
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-04, 11:32   #153
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Zgadzam się z częstotliwością wizyt;-) ja też z tych wariatek, jak do tej pory nie miałam żadnych objawów to się martwiłam czy to normalne i chciałam cokolwiek poczuć.
Teraz Zacznę 8 tydz z mdłościami I zgagą; -)

Piersi wcale nie czuje,trochę tak dziwnie mnie sutki swędzą
Stary 2015-08-04, 13:07   #154
Eleo765
Zadomowienie

mordsith, mnie piersi w ogole nie bola, sa troche wrazliwsze, ale to naprawde nic w porownaniu do tego co slysze - ze dotyk ubraniem czy stanikiem boli, ba! ze boli prysznic i woda splywajaca po sutkach.

za wczesnie zajrzalas na watek mamusiowy :P powiem ci ze ja dopiero od paru dni podczytuje swoj styczniowy wczesniej mialam wrazenie ze to wszystko dla mnie jest zbyt szybko, dziewczyny sa w naturalnych ciazach i zupelnie inaczej patrza na poczatki ciazy, nie moglam sie w to wkrecic. Polecam ci tam wrocic za jakis miesiac :P

dostalam od przyjaciolki laktator z medeli, ktoras mamuska tu taki ma? podobno fajny sprzet, dokupilam butelke calma imitujaca odruch ssania - mleko nie poplynie dzidziusiowi dopoki nie zassie oby u mnie nie bylo jak u mojej mamy - nie chcialam pic jej mleka i musiala zaczac mnie karmic butelka

to moj pierwszy zakup, bo poza tym to przegladam tylko rzeczy od przyjaciolki. Dala nosidelko z Kubusiem Puchatkiem ubranko do chrztu - to mi sie akurat nie przyda, oddam komus, troche bucikow, kurtki zimowe, nakladki na sutki, dzinsów to mam caly worek no i ubranka: koszulki, kaftaniki, spiochy, bodziaki, koldre z poduszka i 2 zmianami poscieli, pajace itp. Kolejna obiecala karuzelke do lozeczka

ja sie teraz zastanawiam nam tym lozeczkiem wlasnie. Podpytywalam kolezanke i ona najpierw kupila takie najtansze z ikei a potem nieco wieksze lozeczko dla dziecka takiego ktore juz samo umie wyjsc. Mowi ze dwa lozeczka i tak wyszly taniej niz gdyby kupila jedno takie wypasne, z obnizanym bokiem, ktore mozna zmienic w malutkie lozko dla dzieciaczka.... Hmmmmmm
Stary 2015-08-04, 16:35   #155
Mordsith
Wtajemniczenie

Eleo mnie tak właśnie na początku bolały piersi, że dotknąć ich nawet nie mogłam, a teraz tylko sutki trochę bolą, ale to tak troszeczkę..
Nie chcesz karmić piersią??
Fajnie, że podostawałaś rzeczy dla maluszka, ja pierwsze kilka sztuk już kupiłam i kocyk jeden cienki
A co do łóżeczka to też chcę z ikei kupić, a potem zmienić na inne jak dziecko będzie większe i samodzielne
Stary 2015-08-04, 16:52   #156
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
Hejka!
W zeszły piątek bylam u dra. Malutka urocza, ciężko było fote strzelić bo się ruszala bardzo intensywnie nabierala wód w policzki, ssala paluszki i do tego fikolki waży juz 1300kg
Ciaze znoszę super, poza bólem w dole pleców no i wiadomo z lozka trzeba się turlac ale nie narzekam!
Wózka nie zamowilam, zamowie w tym mcu. Jakoś boję się... u mamusiek wrześniowych zdarzyla się tragedia, caly czas o tym mysle... w każdym razie jest wybrany a nawet jakby mala przyszla na świat szybiej to i tak od razu na spacery się nie wychodzi a fotelik samochodowy mam.

Co do piersi w ciąży po IUI mnie bardzo bolaly, po IFV jakoś nie szczególnie, teraz tez nie
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-04, 16:56   #157
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Hejka!
W zeszły piątek bylam u dra. Malutka urocza, ciężko było fote strzelić bo się ruszala bardzo intensywnie nabierala wód w policzki, ssala paluszki i do tego fikolki waży juz 1300kg
Ciaze znoszę super, poza bólem w dole pleców no i wiadomo z lozka trzeba się turlac ale nie narzekam!
Wózka nie zamowilam, zamowie w tym mcu. Jakoś boję się... u mamusiek wrześniowych zdarzyla się tragedia, caly czas o tym mysle... w każdym razie jest wybrany a nawet jakby mala przyszla na świat szybiej to i tak od razu na spacery się nie wychodzi a fotelik samochodowy mam.

Co do piersi w ciąży po IUI mnie bardzo bolaly, po IFV jakoś nie szczególnie, teraz tez nie
Ale świetne wieści! Mała rozbrykana No i widzę, że dobrze znosisz ciążę, więc cieszy mnie to
Stary 2015-08-04, 18:37   #158
Eleo765
Zadomowienie

mordsith, nic sie nie martw, tylko sie ciesz ze cycole nie bola :P ja chce karmic piersia, laktator w sumie tylko do odciagania pokarmu w wyjatkowych sytuacjach, dawali to brałam kolezanka uzywala, jak chciala gdzies wyjsc, a dzieci zostawaly z mezem albo jak miala za duzo pokarmu a dziecko sie juz najadlo. Chyba mrozila to mleko, sa do tego takie specjalne woreczki do zamrazarki.

emi, 1300 gramow toz to kawal dziewczynki :P fajnie ze znosisz ciaze bezproblemowo, oby tak do rozwiazania pisalas juz ktory wozek wybralas?

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2015-08-04 o 18:38
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-04, 18:40   #159
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
mordsith, nic sie nie martw, tylko sie ciesz ze cycole nie bola :P ja chce karmic piersia, laktator w sumie tylko do odciagania pokarmu w wyjatkowych sytuacjach, dawali to brałam kolezanka uzywala, jak chciala gdzies wyjsc, a dzieci zostawaly z mezem albo jak miala za duzo pokarmu a dziecko sie juz najadlo. Chyba mrozila to mleko, sa do tego takie specjalne woreczki do zamrazarki.
To coś źle zrozumiałam z tym karmieniem u Ciebie, wybacz mój mózg rozumuje teraz inaczej ;-)
A Ty już poznałaś płeć, bo nie pamiętam czy o tym pisałaś?
Stary 2015-08-04, 22:19   #160
Eleo765
Zadomowienie

Mordsith, dowiem się 25 sierpnia mam wtedy usg drugiego trymestru.
Stary 2015-08-04, 22:22   #161
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Mordsith, dowiem się 25 sierpnia mam wtedy usg drugiego trymestru.
Ale super

Mnie coraz częściej boli podbrzusze, raz z jednej strony raz z drugiej takie mocniejsze rwanie :-/
Stary 2015-08-05, 07:31   #162
Eleo765
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Ale super

Mnie coraz częściej boli podbrzusze, raz z jednej strony raz z drugiej takie mocniejsze rwanie :-/
Syn albo córka ci rośnie :d i macica się rozciąga
Stary 2015-08-05, 09:06   #163
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
W przeciągu kilku dni na wątku ciężarnych z terminem na luty jak mój dwa płody okazały się obumarłe, serce przestało bić... Jakiego ja teraz mam stresa żeby wszystko było dobrze.. Martwi mnie już wszystko :-(
Eeee lepiej nie czytaj i wierz swoją kruszynkę
Cytat:
Dla spokoju wizyty u gina powinny być co tydzień, żeby takie matki wariatki jak ja przestały się stresować..
Współczuję dolegliwości, ja w ogóle nie miałam mdłości ani problemów z jedzeniem..

Dziewczyny w bardziej zaawansowanych stadiach Was też przestały boleć piersi?? U mnie 13 tydzień, a piersi już prawie nie bolą. To jest ok, czy nie??
Niektórych dziewczyn w ogóle nie bolą piersi. Mnie na początku strasznie, ubierani, prysznic to koszmar, a później tak w kratkę, aż przestały zupełnie. WIesz, ze w 12-13 tygodniu beta HCG leci w dół na łeb na szyję i może dlatego? CHoć bardziej bolą od progesteronu. Nie odchodzisz od leków?
Cytat:
dostalam od przyjaciolki laktator z medeli, ktoras mamuska tu taki ma? podobno fajny sprzet, dokupilam butelke calma imitujaca odruch ssania - mleko nie poplynie dzidziusiowi dopoki nie zassie oby u mnie nie bylo jak u mojej mamy - nie chcialam pic jej mleka i musiala zaczac mnie karmic butelka

to moj pierwszy zakup, bo poza tym to przegladam tylko rzeczy od przyjaciolki. Dala nosidelko z Kubusiem Puchatkiem ubranko do chrztu - to mi sie akurat nie przyda, oddam komus, troche bucikow, kurtki zimowe, nakladki na sutki, dzinsów to mam caly worek no i ubranka: koszulki, kaftaniki, spiochy, bodziaki, koldre z poduszka i 2 zmianami poscieli, pajace itp. Kolejna obiecala karuzelke do lozeczka

ja sie teraz zastanawiam nam tym lozeczkiem wlasnie. Podpytywalam kolezanke i ona najpierw kupila takie najtansze z ikei a potem nieco wieksze lozeczko dla dziecka takiego ktore juz samo umie wyjsc. Mowi ze dwa lozeczka i tak wyszly taniej niz gdyby kupila jedno takie wypasne, z obnizanym bokiem, ktore mozna zmienic w malutkie lozko dla dzieciaczka.... Hmmmmmm
No to nadostawałaś Ja mam laktator ręczny od siory z Aventu. NA razie nie kupuję elektrycznego bo nie wiem jak to będzie. Tez mam butelkę taką, a raczej smoczek że dzidiza musi się pomęczyć żeby coś wycycac. NA pocztaku i tak sie nie powinno dawać butli. Tylko cycek. Dopiero po jakimś czasie butlę, bo może być tak, ze mimo wszytsko malcowi bardziej spodoba się butelka niż cycek i po karmieniu.

DObra to tu napisze co i jak na wizycie. WIęc Gabi nadal łebkiem w dół, plecki z prawej a doopkę mi wpycha w narządy, nóżki z lewej. Nie wiem skąd ale wiedziałam jak leży i powiedziałam najpierw ginowi i ze zdumieniem stwierdził na USG że dokładnie jak mówiłam Waży 1724 g. Stópka ma 2,30 cm
Mam problemy z ciśnieniem więc musz emierzyć i zapisywać i jak przekroczy 140/90 co już nie raz miałam to mam od razu dzwonić i mi ustali dawkę leku który mi przepisał i już leży w szufladzie.
Malutka akurat łykała sobie wody i wypuszczała. Mam też fotkę jak akurat łyknęła i zatrzymała w buzi i wygląda jak pulpet hehheeh
Wstawiam oba zdjęcia
Sfochana Gabi1 31tc.jpg
i z wodą w polikach Gabi2 31 tc.jpg
Stary 2015-08-05, 10:32   #164
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Syn albo córka ci rośnie :d i macica się rozciąga

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Eeee lepiej nie czytaj i wierz swoją kruszynkę

Niektórych dziewczyn w ogóle nie bolą piersi. Mnie na początku strasznie, ubierani, prysznic to koszmar, a później tak w kratkę, aż przestały zupełnie. WIesz, ze w 12-13 tygodniu beta HCG leci w dół na łeb na szyję i może dlatego? CHoć bardziej bolą od progesteronu. Nie odchodzisz od leków?

DObra to tu napisze co i jak na wizycie. WIęc Gabi nadal łebkiem w dół, plecki z prawej a doopkę mi wpycha w narządy, nóżki z lewej. Nie wiem skąd ale wiedziałam jak leży i powiedziałam najpierw ginowi i ze zdumieniem stwierdził na USG że dokładnie jak mówiłam Waży 1724 g. Stópka ma 2,30 cm
Mam problemy z ciśnieniem więc musz emierzyć i zapisywać i jak przekroczy 140/90 co już nie raz miałam to mam od razu dzwonić i mi ustali dawkę leku który mi przepisał i już leży w szufladzie.
Malutka akurat łykała sobie wody i wypuszczała. Mam też fotkę jak akurat łyknęła i zatrzymała w buzi i wygląda jak pulpet hehheeh
Wstawiam oba zdjęcia
Sfochana Załącznik 6029898
i z wodą w polikach Załącznik 6029899
Mała od leków nie odchodzę, dalej biorę codziennie 2x100mg luteiny dowcipnie.. W piątek wizyta, niech już ona będzie to się uspokoję choć na chwilę

A Twoja niunia cuudowna
Stary 2015-08-05, 10:56   #165
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Mała od leków nie odchodzę, dalej biorę codziennie 2x100mg luteiny dowcipnie.. W piątek wizyta, niech już ona będzie to się uspokoję choć na chwilę

A Twoja niunia cuudowna
Uuuuu to ja miałam w tych tygodniach dawkę dzienną 900 mg. N ale ja z tym krwiakiem przeklętym walczyłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-05, 11:31   #166
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Eleo to dużo łupów zgarnelas Fajnie bo zawsze to jakas oszczędność.
Mi też bratowa I przyjaciółka cos obiecaly dać,także zobaczymy.
Juz niedlugo dowiesz się co tam nosisz pod serduchem

Emi toż to już kawał rozbrykanej dziewczyny Fajnie ze dobrze się czujesz, upaly nie doskwieraja?

Mała fajna ta wasza wizyta musiała być naogladalas się córci do woli. Teraz kiedy podgladanko? Uważaj na siebie z tym ciśnieniem, no stres i dużo odpoczynku.

Ciekawe gdzie nam Danuś zniknęła??
Mordsith juz niedlugo piątek
Stary 2015-08-05, 13:13   #167
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Uuuuu to ja miałam w tych tygodniach dawkę dzienną 900 mg. N ale ja z tym krwiakiem przeklętym walczyłam
No możliwe że to przez krwiaka, u mnie lekarz po badaniach i wynikach z krwi i moczu stwierdził, że nie będzie zwiększał dawki, bo wszystko jest w porządku.. Teraz jak będę to go zapytam jak dalej przyjmować
Stary 2015-08-08, 14:14   #168
Mordsith
Wtajemniczenie

Dziewczyny jakie polecacie kremy na rozstępy? Jeszcze co prawda żaden mi się nie pojawił, ale trzeba zapobiec pękaniu skóry, zwłaszcza że brzuch już pomalutku zaczyna mi rosnąć..
Stary 2015-08-08, 17:10   #169
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Doczytałam ze po wizycie spokojniejsza jestes super ze wszystko jest w porządku.

Mala polecala Palmersa i ja chyba się skuszę bo opinie ma dobre.
Moja przyjaciółka używała Musteli i tez sobie chwalił tyle ze dużo drożej wychodzi..
Stary 2015-08-08, 18:51   #170
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Doczytałam ze po wizycie spokojniejsza jestes super ze wszystko jest w porządku.

Mala polecala Palmersa i ja chyba się skuszę bo opinie ma dobre.
Moja przyjaciółka używała Musteli i tez sobie chwalił tyle ze dużo drożej wychodzi..
Tak, jestem o wiele spokojniejsza póki co 😋
Dzidziuś piękny, mogłabym patrzeć godzinami na to cudo 😍

No właśnie chyba też palmersa kupię.
Stary 2015-08-09, 07:24   #171
Eleo765
Zadomowienie

W aptece gemini palmers 250ml+150ml jest za 22 zl, w Rossmanie 250 jest za 29 zl. Ja tez używam i polecam bo świetnie się rozsmarowuje i szybko wchłania. No ale mógłby być tanszy, bo używa się go hektolitrami (ja nim smaruje całe ciało).
Stary 2015-08-09, 09:38   #172
EMI2014
Rozeznanie

Ja używam olejku z mustelli. Kupilam na początku ciąży i smarowalam codziennie po kąpieli brzuszek, boczki, cyce i tyl plecow. Jest bardzo ekonomiczny bo mam go do tej pory. Juz mi się kończy ale smakuje się dwa razy dziennie bo czuje ze skora tego potrzebuje. Praktycznie nie pachnie a to było dla mnie wazne bo bardzo wrażliwa na zapachy byłam, od razu rzygalam jak nie podpasowalo no i ani jednego rozstepa nie widac no poza tymi z okresu dojrzewania na pleckach i cycach

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

kupilam jeszcze z bilendy bo nie wiedziałam czy po olejku nie bede rzygac i tez jest ok, resztę ciala smaruje

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Bombka pytalas o wózek. Adamex barletta, u mnie na wiosce jest sredniowieczna kostka, mam nadzieje ze się sprawdzi bo ma dodatkowy amortyzator; )
Stary 2015-08-09, 10:32   #173
Eleo765
Zadomowienie

Emi a jak się ta mustela wchłania? Jak długo czekasz żeby móc się ubrać?

Ja dziś rano wyraźnie poczułam ruchy maleństwa, juz kilka dni temu czułam ale nie byłam pewna czy to to, a dziś male dalo popis. Tylko ze czekałam na smyranie, bulgotanie, laskotanie, a dzieć po prostu wierzgał i się przemieszczal, wręcz przewalał z miejsca na miejsce, a więc zupełnie inne uczucie...
Stary 2015-08-09, 12:51   #174
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:

Ja dziś rano wyraźnie poczułam ruchy maleństwa, juz kilka dni temu czułam ale nie byłam pewna czy to to, a dziś male dalo popis. Tylko ze czekałam na smyranie, bulgotanie, laskotanie, a dzieć po prostu wierzgał i się przemieszczal, wręcz przewalał z miejsca na miejsce, a więc zupełnie inne uczucie...
Eleo olejek jak olejek, nigdy nie wchlonie się do konca jak mleczko czy balsam. Wchlania sie na tyle ze nie brudzi ubran. Na poczatku nie bylam przekonana do olejku (bo nie lubie) dlatego dokupilam balasam z bilendy, w sumie to i to sie przudaje Skora jest fajna, mieciutka nawilzona i nie szczela.

Pamietam swoje pierwsze ruchy, czekalam na pozadne kopniaki żeby się upewnic a my mamy dzisiaj rowne 31 tygodni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1439117472296.jpg (40,6 KB, 19 załadowań)
Stary 2015-08-09, 13:12   #175
EMI2014
Rozeznanie

Bombka jak się czujesz? Wymiotujesz? Chyba zadna z Was nie ma jakiś szczegolnie nieprzyjemnych dolegliwości zwiazanych z ciąża?

Dana a Ty jak się masz? Dobrze pamiętam, masz tp na sierpień?
Stary 2015-08-09, 23:58   #176
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jakie polecacie kremy na rozstępy? Jeszcze co prawda żaden mi się nie pojawił, ale trzeba zapobiec pękaniu skóry, zwłaszcza że brzuch już pomalutku zaczyna mi rosnąć..
Niestety ja popękałam. W ciągu tygodnia na dole brzucha. Szybko mi zaczął brzuch nagle rosnąć i doopa
Jak ktoś ma skłonności to jedynie można zminimalizować straty chyba
Cytat:

Nooo to było fajne póki nie zaczyna małe kopyt w żebra wsadzać ale tez nie ma tragedii. Pogonisz napastnika i spokój. Ja piję zimną wodę wtedy i się zmywa z tej strony brzucha hihihi
Stary 2015-08-10, 08:51   #177
Eleo765
Zadomowienie

Emi, piękny brzusio! ❤
Mala, na razie naslu☠☠☠☠e i czekam na każdy ruch, każde muśnięcie czas na odganianie jeszcze przyjdzie
A w ogóle to witam się w 19 tygodniu...

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2015-08-10 o 08:52
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 09:43   #178
Mordsith
Wtajemniczenie

A ja witam się w 14 tygodniu
Stary 2015-08-10, 09:49   #179
EMI2014
Rozeznanie

Eleo 19 tydzień? ! Rany zaraz polmetek:p

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
A ja witam się w 14 tygodniu
Witamy, witamy brzusio juz pomału rośnie?
Stary 2015-08-10, 09:52   #180
201701300931
Konto usunięte

Hej Widziałam, że się o mnie pytałyście. Dziękuję za pamięć. Czytam Was na bieżąco, ale zwyczajnie nie mam siły odpisywać. Wykańcza mnie ta pogoda.

U mnie zaczął się 38. tydzień czyli ciąża już donoszona. Żadnych oznak zbliżającego się porodu nie ma, więc sobie spokojnie czekam...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości