|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
Kochana piątek już niedaleko :-( musisz myśleć pozytywnie..
Ja nie wchodzę na wątek marcowych mam bo też ostatnio wyczytalam o zdarzeniu o którym ciągle myśłałam. . Od paru dni mam ciągle kamień w żołądku,zjem źle nie zjem źle. Do tego te upaly.. Mała widziałam niunie słodki widok ![]() Danus jak tam u was? Emi wozek zamówiony? Bo miałaś zamawiać. |
|
|
|
|
#152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla spokoju wizyty u gina powinny być co tydzień, żeby takie matki wariatki jak ja przestały się stresować.. Współczuję dolegliwości, ja w ogóle nie miałam mdłości ani problemów z jedzeniem.. Dziewczyny w bardziej zaawansowanych stadiach Was też przestały boleć piersi?? U mnie 13 tydzień, a piersi już prawie nie bolą. To jest ok, czy nie??
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z częstotliwością wizyt;-) ja też z tych wariatek, jak do tej pory nie miałam żadnych objawów to się martwiłam czy to normalne i chciałam cokolwiek poczuć.
Teraz Zacznę 8 tydz z mdłościami I zgagą; -) Piersi wcale nie czuje,trochę tak dziwnie mnie sutki swędzą
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
mordsith, mnie piersi w ogole nie bola, sa troche wrazliwsze, ale to naprawde nic w porownaniu do tego co slysze - ze dotyk ubraniem czy stanikiem boli, ba! ze boli prysznic i woda splywajaca po sutkach.
za wczesnie zajrzalas na watek mamusiowy :P powiem ci ze ja dopiero od paru dni podczytuje swoj styczniowy wczesniej mialam wrazenie ze to wszystko dla mnie jest zbyt szybko, dziewczyny sa w naturalnych ciazach i zupelnie inaczej patrza na poczatki ciazy, nie moglam sie w to wkrecic. Polecam ci tam wrocic za jakis miesiac :Pdostalam od przyjaciolki laktator z medeli, ktoras mamuska tu taki ma? podobno fajny sprzet, dokupilam butelke calma imitujaca odruch ssania - mleko nie poplynie dzidziusiowi dopoki nie zassie oby u mnie nie bylo jak u mojej mamy - nie chcialam pic jej mleka i musiala zaczac mnie karmic butelka ![]() to moj pierwszy zakup, bo poza tym to przegladam tylko rzeczy od przyjaciolki. Dala nosidelko z Kubusiem Puchatkiem ubranko do chrztu - to mi sie akurat nie przyda, oddam komus, troche bucikow, kurtki zimowe, nakladki na sutki, dzinsów to mam caly worek no i ubranka: koszulki, kaftaniki, spiochy, bodziaki, koldre z poduszka i 2 zmianami poscieli, pajace itp. Kolejna obiecala karuzelke do lozeczka ![]() ja sie teraz zastanawiam nam tym lozeczkiem wlasnie. Podpytywalam kolezanke i ona najpierw kupila takie najtansze z ikei a potem nieco wieksze lozeczko dla dziecka takiego ktore juz samo umie wyjsc. Mowi ze dwa lozeczka i tak wyszly taniej niz gdyby kupila jedno takie wypasne, z obnizanym bokiem, ktore mozna zmienic w malutkie lozko dla dzieciaczka.... Hmmmmmm |
|
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
Eleo mnie tak właśnie na początku bolały piersi, że dotknąć ich nawet nie mogłam, a teraz tylko sutki trochę bolą, ale to tak troszeczkę..
Nie chcesz karmić piersią?? Fajnie, że podostawałaś rzeczy dla maluszka, ja pierwsze kilka sztuk już kupiłam i kocyk jeden cienki ![]() A co do łóżeczka to też chcę z ikei kupić, a potem zmienić na inne jak dziecko będzie większe i samodzielne
|
|
#156 |
|
Rozeznanie
|
Hejka!
W zeszły piątek bylam u dra. Malutka urocza, ciężko było fote strzelić bo się ruszala bardzo intensywnie nabierala wód w policzki, ssala paluszki i do tego fikolki waży juz 1300kg ![]() Ciaze znoszę super, poza bólem w dole pleców no i wiadomo z lozka trzeba się turlac ale nie narzekam! Wózka nie zamowilam, zamowie w tym mcu. Jakoś boję się... u mamusiek wrześniowych zdarzyla się tragedia, caly czas o tym mysle... w każdym razie jest wybrany a nawet jakby mala przyszla na świat szybiej to i tak od razu na spacery się nie wychodzi a fotelik samochodowy mam. Co do piersi w ciąży po IUI mnie bardzo bolaly, po IFV jakoś nie szczególnie, teraz tez nie
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i widzę, że dobrze znosisz ciążę, więc cieszy mnie to
|
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
mordsith, nic sie nie martw, tylko sie ciesz ze cycole nie bola :P ja chce karmic piersia, laktator w sumie tylko do odciagania pokarmu w wyjatkowych sytuacjach, dawali to brałam
kolezanka uzywala, jak chciala gdzies wyjsc, a dzieci zostawaly z mezem albo jak miala za duzo pokarmu a dziecko sie juz najadlo. Chyba mrozila to mleko, sa do tego takie specjalne woreczki do zamrazarki. emi, 1300 gramow toz to kawal dziewczynki :P fajnie ze znosisz ciaze bezproblemowo, oby tak do rozwiazania pisalas juz ktory wozek wybralas?
Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-08-04 o 18:38 |
|
|
|
|
#159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty już poznałaś płeć, bo nie pamiętam czy o tym pisałaś?
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Mordsith, dowiem się 25 sierpnia
mam wtedy usg drugiego trymestru.
|
|
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale super
![]() Mnie coraz częściej boli podbrzusze, raz z jednej strony raz z drugiej takie mocniejsze rwanie :-/
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam laktator ręczny od siory z Aventu. NA razie nie kupuję elektrycznego bo nie wiem jak to będzie. Tez mam butelkę taką, a raczej smoczek że dzidiza musi się pomęczyć żeby coś wycycac. NA pocztaku i tak sie nie powinno dawać butli. Tylko cycek. Dopiero po jakimś czasie butlę, bo może być tak, ze mimo wszytsko malcowi bardziej spodoba się butelka niż cycek i po karmieniu.DObra to tu napisze co i jak na wizycie. WIęc Gabi nadal łebkiem w dół, plecki z prawej a doopkę mi wpycha w narządy, nóżki z lewej. Nie wiem skąd ale wiedziałam jak leży i powiedziałam najpierw ginowi i ze zdumieniem stwierdził na USG że dokładnie jak mówiłam Waży 1724 g. Stópka ma 2,30 cmMam problemy z ciśnieniem więc musz emierzyć i zapisywać i jak przekroczy 140/90 co już nie raz miałam to mam od razu dzwonić i mi ustali dawkę leku który mi przepisał i już leży w szufladzie. Malutka akurat łykała sobie wody i wypuszczała. Mam też fotkę jak akurat łyknęła i zatrzymała w buzi i wygląda jak pulpet hehheeh Wstawiam oba zdjęcia Sfochana Gabi1 31tc.jpg i z wodą w polikach Gabi2 31 tc.jpg
|
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() A Twoja niunia cuudowna
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Uuuuu to ja miałam w tych tygodniach dawkę dzienną 900 mg. N ale ja z tym krwiakiem przeklętym walczyłam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Eleo to dużo łupów zgarnelas
Fajnie bo zawsze to jakas oszczędność.Mi też bratowa I przyjaciółka cos obiecaly dać,także zobaczymy. Juz niedlugo dowiesz się co tam nosisz pod serduchem Emi toż to już kawał rozbrykanej dziewczyny Fajnie ze dobrze się czujesz, upaly nie doskwieraja? Mała fajna ta wasza wizyta musiała być naogladalas się córci do woli. Teraz kiedy podgladanko? Uważaj na siebie z tym ciśnieniem, no stres i dużo odpoczynku. Ciekawe gdzie nam Danuś zniknęła?? Mordsith juz niedlugo piątek
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jakie polecacie kremy na rozstępy? Jeszcze co prawda żaden mi się nie pojawił, ale trzeba zapobiec pękaniu skóry, zwłaszcza że brzuch już pomalutku zaczyna mi rosnąć..
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam ze po wizycie spokojniejsza jestes
super ze wszystko jest w porządku.Mala polecala Palmersa i ja chyba się skuszę bo opinie ma dobre. Moja przyjaciółka używała Musteli i tez sobie chwalił tyle ze dużo drożej wychodzi.. |
|
|
|
|
#170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzidziuś piękny, mogłabym patrzeć godzinami na to cudo 😍 No właśnie chyba też palmersa kupię.
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
W aptece gemini palmers 250ml+150ml jest za 22 zl, w Rossmanie 250 jest za 29 zl. Ja tez używam i polecam bo świetnie się rozsmarowuje i szybko wchłania. No ale mógłby być tanszy, bo używa się go hektolitrami (ja nim smaruje całe ciało).
|
|
|
|
|
#172 |
|
Rozeznanie
|
Ja używam olejku z mustelli. Kupilam na początku ciąży i smarowalam codziennie po kąpieli brzuszek, boczki, cyce i tyl plecow. Jest bardzo ekonomiczny bo mam go do tej pory. Juz mi się kończy ale smakuje się dwa razy dziennie bo czuje ze skora tego potrzebuje. Praktycznie nie pachnie a to było dla mnie wazne bo bardzo wrażliwa na zapachy byłam, od razu rzygalam jak nie podpasowalo
no i ani jednego rozstepa nie widac no poza tymi z okresu dojrzewania na pleckach i cycach---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- kupilam jeszcze z bilendy bo nie wiedziałam czy po olejku nie bede rzygac i tez jest ok, resztę ciala smaruje ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Bombka pytalas o wózek. Adamex barletta, u mnie na wiosce jest sredniowieczna kostka, mam nadzieje ze się sprawdzi bo ma dodatkowy amortyzator; ) |
|
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Emi a jak się ta mustela wchłania? Jak długo czekasz żeby móc się ubrać?
Ja dziś rano wyraźnie poczułam ruchy maleństwa, juz kilka dni temu czułam ale nie byłam pewna czy to to, a dziś male dalo popis. Tylko ze czekałam na smyranie, bulgotanie, laskotanie, a dzieć po prostu wierzgał i się przemieszczal, wręcz przewalał z miejsca na miejsce, a więc zupełnie inne uczucie... |
|
|
|
|
#174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skora jest fajna, mieciutka nawilzona i nie szczela.Pamietam swoje pierwsze ruchy, czekalam na pozadne kopniaki żeby się upewnic a my mamy dzisiaj rowne 31 tygodni
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Rozeznanie
|
Bombka jak się czujesz? Wymiotujesz? Chyba zadna z Was nie ma jakiś szczegolnie nieprzyjemnych dolegliwości zwiazanych z ciąża?
![]() Dana a Ty jak się masz? Dobrze pamiętam, masz tp na sierpień? |
|
|
|
|
#176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś ma skłonności to jedynie można zminimalizować straty chyba ![]() Cytat:
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
Emi, piękny brzusio! ❤
Mala, na razie naslu☠☠☠☠e i czekam na każdy ruch, każde muśnięcie czas na odganianie jeszcze przyjdzie ![]() A w ogóle to witam się w 19 tygodniu... Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-08-10 o 08:52 |
|
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja witam się w 14 tygodniu
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
Konto usunięte
|
Hej
U mnie zaczął się 38. tydzień czyli ciąża już donoszona. Żadnych oznak zbliżającego się porodu nie ma, więc sobie spokojnie czekam... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

wczesniej mialam wrazenie ze to wszystko dla mnie jest zbyt szybko, dziewczyny sa w naturalnych ciazach i zupelnie inaczej patrza na poczatki ciazy, nie moglam sie w to wkrecic. Polecam ci tam wrocic za jakis miesiac :P

Ja mam laktator ręczny od siory z Aventu. NA razie nie kupuję elektrycznego bo nie wiem jak to będzie. Tez mam butelkę taką, a raczej smoczek że dzidiza musi się pomęczyć żeby coś wycycac. NA pocztaku i tak sie nie powinno dawać butli. Tylko cycek. Dopiero po jakimś czasie butlę, bo może być tak, ze mimo wszytsko malcowi bardziej spodoba się butelka niż cycek i po karmieniu.

brzusio juz pomału rośnie?