![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Invimed i Invicta Wrocław - część 2
Witam w drugiej części wątku dla starających się o dziecko w Invimedzie i Invikcie we Wrocławiu.
pierwsza część wątku znajduje się tutaj: Invimed i Invicta Wrocław - część 1. powodzenia dla wszystkich walczących z niepłodnością! Najważniejsze informacje dla starających się z pomocą Invimedu i Invicty ![]() _________________________ _________________________ _ INVIMED Wrocław, Dąbrowskiego 44 Kontakt do invimedu: obslugapacjenta@invimed.p l Kontakt do invimedu we Wrocławiu: wroclaw@invimed.pl Punkt pobrań w invimedzie jest czynny: Od poniedziałku do piątku 7:30 â 17:00 Pracujące soboty 9:00 â 11:00 Doktorzy Invimed:
INVICTA: ul. Grabiszyńska 208 53-235 Wrocław tel. 58 58 58 800, wewn. 1 (bezpośredni nr 58 58 58 801) klinika.wroclaw@invicta.p l pn - pt: 7:00 - 21:00 sobota: 7:00 - 15:00 Doktorzy Invicta:
Badania zlecane przed IUI: dla obojga partnerów: - Antygen HBs, czyli wirusowego zapalenia wątroby typu B - P-ciała p/HCV, czyli wirusowego zapalenia wątroby typu C - HIV - WR - test kiłowy *koszt 175 zł invimed, ok 80 zł dolmed; powyższe badania można dostać bezpłatnie oddając krew w Centrum Krwiodawstwa, są ważne 6 miesięcy dla pań: - HSG - drożność jajowodów - koszt prywatnie ok 450 zł, można na nfz - posiew z kanału szyjki macicy - koszt 50 zł (invimed), jak się przygotować do badania? Badania zlecane przed IVF (w programie - bezpłatne): 1. Kariotyp - obydwoje, 360 zł za osobę, nieobowiązkowy 2. Grupa krwi (40 zł) 3. 2-4 dzień cyklu:
5. morfologia (20 zł), układ krzepnięcia, elektrolity z krwi 6. Wirusologia, z krwi - oboje: WR, HIV, HCV (przeciwciała), HBs (antygen) - 175 zł,. dolmed ok 80 zł, za darmo za honorowych dawców krwi (patrz "badania zlecane przez iui) 7.Wymazy: chlamydia, ureaplasma, mycloplazma, posiew ogólny (50 zł), cytologia (40 zł) 8. Nasieniogram - 175 zł 9. zaświadczenie o 2 latach leczenia niepłodności. zlecane badania mogą delikatnie różnić się w obu klinikach (np. w invikcie chalmydie bada się z krwi), nie wymaga się niektórych posiewów, o wszystkich dokładnie informuje lekarz podczas wizyty, biorąc pod uwagę przypadek konkretnej pary. Regulamin dla par przystępujących do IVF: http://www.invitro24.com/wp-content/uploads/2013/04/Regulamin.pdf Wzór zaświadczenia o czasie starań o dziecko i leczenia niepłodności: Zaświadczenie lekarskie do programu leczenia niepłodności.pdf skróty: IUI - inseminacja IVF - in vitro Jesteśmy tu w następującym gronie i leczmy się w następujących klinikach: mala29lll (Lucyna) Invimed żórawski 2 IUI- nieudane; Invicta- dr Gruszczyńska i dr Jakubów; 1 IUI- nieudana ; IVF-ICSI 03.12.2014 rozpoczęcie, pick up- 14.01.15r., transfer 19.01.15r.; TP 9-13.10.2015 MAJA3434 - invimed dr Żórawski anusia1808 - Invimed dr Lachowski, Mordsith - invicta, udana IUI Danaeee84 - invimed zorawski, invicta gruszczynska - szczesliwie ![]() gosia8334 - invicta Eleo765 - invimed, invicta dr jakubow: szczęśliwy transfer 21.04.2015, TP 9.01.2015 magdajja - invimed karmela 2911, invicta Niagra82 - invicta Cichutka2014 - invicta Tola - invimed, invicta kokolatka, invimed dr Trzeciak, udane IVF nr 2 justka2209 - invicta, PGD motulek - invicta EMI2014 - invimed - szczesliwy najki - invicta evelinke - invimed, invicta kanwa - invicta katercyna - invicta, udane IVF __________________ >>>Ciężarówki po przejściach - nasz wątek ciążowy - tu czekamy na kolejne szczęśliwe ciężarówki Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-06-28 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Invimed i Invicta Wrocław - część 2
Melduję się
![]()
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ze macie mnie dość, ale i ja się wbijam
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Witam się o ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No to ja też obecna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
O, jaki tlum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Melduję się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
katercyna powtórzyłaś wynik bety? Jak się czujesz? Kiedy wybierasz się do lekarza?
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
To teraz reszta zaciąży i będziecie chciały listy wyprawek itd
![]()
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mamusiowy wątek już możemy założyć ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A ja postanowiłam nie czekać na telefon i sama zadzwoniłam i umówiłam się na wizytę jadę we wtorek i mam nadzieję, że coś w końcu ruszy do przodu i dowiem się jak sytuacja z kasą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Melduje się i ja
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
OBECNA !!!
![]() Mordsith oczywiście powtórzyłam bete i progesteron dzisiaj tak jak mi doktor G napisał ale wynik będę miała dopiero w poniedziałek bo wyniki dopiero jutro dotrą do Wrocławia bo tutaj na miejscu hormonów nie robią żebym pojechała z samego rana to bym miała jutro ale musiałam czekać na gościa od auta ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie czuję się dobrze tylko czasami mnie brzuch lekko pobolewa ale wtedy biorę sobie magnez i dzisiaj średnio się czuję ale obudziłam się o 3 w nocy i spać nie mogłam zasnęłam nad ranem później wstałam i taka rozbita jestem i taka pogoda taka dziwna. Do Invimedu zapisałam się na 29 czerwca chyba że doktor G odrazu wyśle mnie do swojego gina a do swojego dopiero się zapiszę bo wcześniej nie mogłam się dodzwonić ale chciałabym mimo wszystko i swojego gina zahaczyć max do 9 lipca bo później wyjeżdżamy na dwa tygodnie i oszaleje jak nie załatwię tego ![]() I dzisiaj jeszcze odebrałam wynik progesteronu który robiłam dwa dni temu i tak: - pierwszy progesteron robiłam 03.06 mniej więcej w trzecim dniu po zagnieżdżeniu się zarodeczka i wtedy brałam duphaston 3x1 i luteine 3x2 -drugi progesteron robiłam 09.06 byłam na tej samej dawce leków i wynik podskoczył do 18,56 Czy dobrze wynik podskoczył ? ![]() Ja z tym pobieraniem to jak sado macho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- By the way na wątek mamusi-owy i ja się piszę bo obecnie nie pracuje to codziennie oglądam już sobie wózki i miejsce w szafie na ciuszki zrobiłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to super.. Czekamy na Twoje wyniki i trzymamy ![]() Twój progesteron mieści się w normie 1 trymestru ![]() PROGESTERON - wartość referencyjna: faza folikularna: 0.2 - 1.5 środek cyklu: 0.8 - 3.0 faza lutealna: 1.7 - 27 po menopauzie: 0.1 - 0.8 Kobiety w ciąży: 1 trymestr 16.4 - 49.0 2 trymestr 19.7 - 52.0 3 trymestr 25.3 - 93.0 Ja tak się zastanawiam czy robić jeszcze betę, skoro we wtorek będę w Invikcie to tam zrobię na pewno. Dwa razy beta była pozytywna, wzrosła. Sikańce wychodzą pozytywne, za każdym razem bardziej widoczne, więc już sama nie wiem czy potrzeba mi kolejnych "dowodów" ![]() Co do Twojego szaleństwa związanego z ciążą dobrze Cię rozumiem, sama codziennie przeglądam strony dla maluchów, oglądam ciuszki i powstrzymuję się żeby czegoś już nie kupić ![]()
![]() |
![]() |
#17 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
I ja się witam
![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]()
Danee ja te mogę pomóc w zakupach
![]() Mam pytanie do dziewczyn które zaciąrzyły w invimedzie. Czy po pozytywnej becie lekarz zapraszał was na pierwsza wizytę w ciąży do invimedu ? Ja zapisałam się na 29.06 bo do mojej gin mam dopiero na 27 lipca!!! Masakra u niej zawsze takie kolejki ![]() ![]() ![]() Czy w invimedzie wizyta pierwsza w ciąży będzie wyglądać u zwykłego gina np karta ciąży, usg i w ogóle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Melduję się na nowym wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Hello Ślicznotki i ja jestem
![]() Drga część wątku, drugie podejście - będzie dobrze ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Obecna nieprzygotowana :P Bety nie robiłam i tak by nie wyszła.. może zerobię sikańca po niedzieli.. 19 06 mam wiz u Dr G więc czekam z niecierpliwością ..
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
To ja też jestem,żeby was nie zgubić
![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Katercyna, usg na bank, ale czy od razu kartę ciąży założą to muszą podpowiedzieć invimedowe ciezarówki
![]() Danae, część rzeczy próbuj załatwić przez internet, a resztę jak wydobrzejesz. Albo wygonisz meza, mamę, teściowa, rodzeństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musi być dobrze ![]() Oooo a co u Ciebie kochana?Kiedy transfer? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Ciężarne chętne na mamusiowy wątek? Jutro mogę założyć :-D
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
I ja się melduję
![]()
09.2014 - Invimed (listopad 2014-grudzień 2015 - I/II/III próba IVF - nieudane) 05.2016 - IV próba IVF - udana ![]() 16.06.2016 - 13 dpt beta 440 18.06.2016 - 15 dpt beta 960 01.07.2016 - widzieliśmy serduszko TP 18.02.2017 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.