Usuwanie SMSów przez TŻ. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-10, 16:53   #31
all_is_full_of_love
Raczkowanie

Dot.: Usuwanie SMSów przez TŻ.

Cytat:
Napisane przez shanta Pokaż wiadomość
Umawianie się ' pisz tylko do 16' to standard kręcenia na boku. W weekend też pracujesz?

Czasami, bardzo rzadko, w soboty. W weekendy SMSy nie przychodzą, jeśli o to chodzi... : >

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
Nie możesz zapytać Twojego chłopaka, co u tej dziewczyny słychać i kiedy mieli ostatnio kontakt?

Jeśli odpowie, że nie miał z nią kontaktu od dawna, to będziesz od razu wiedziała, że kłamie. Jeśli zacznie opowiadać, to raczej nie ma powodu do niepokoju. Możesz wtedy zaproponować, żeby zaprosił ją w weekend do Was, porozmawiacie sobie we trójkę i spokojnie będziesz mogła przeanalizować charakter ich znajomości.

Teoretycznie mogę... Ale będzie to dość jednoznaczne dla niego, bo ostatni raz rozmawialiśmy o niej... ze trzy lata temu? Nawet nie pamiętam. I to tylko w kilku zdaniach. Jakbym nagle wypaliła z pytaniami o nią, to od razu byłoby wiadomo, że wiem.
Z drugiej strony może to jest jakieś wyjście...

all_is_full_of_love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 16:57   #32
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez all_is_full_of_love Pokaż wiadomość
Teoretycznie mogę... Ale będzie to dość jednoznaczne dla niego, bo ostatni raz rozmawialiśmy o niej... ze trzy lata temu? Nawet nie pamiętam. I to tylko w kilku zdaniach. Jakbym nagle wypaliła z pytaniami o nią, to od razu byłoby wiadomo, że wiem.

No to zrób to inteligentnie, jako mało znaczący fragment dłuższej rozmowy o znajomych. Możesz powiedzieć, że żałujesz, że sama straciłaś kontakt z Ewą, Markiem i Kasią, z Józefiną nie rozmawiałaś od 3 lat, a potem zapytać, czy on miał jakiś kontakt z Karolem, Hanią i Zosią, bo widzisz, że ostatnio spotyka się tylko z Piotrkiem...
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 16:58   #33
attena07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Tak, zdarzają się tacy. Ale Ci, których znam z tego co wiem nie wymieniają się SMS-ami z jakimiś "koleżankami". Skupiają się na swojej rodzinie, pracy, hobby. Znajome płci przeciwnej jak najbardziej można mieć. Ale jak się jest w związku, to trochę dla mnie niepojęte jest utrzymywanie kontaktu z inną kobietą / facetem, jakieś ciągi SMS-ów, wiadomości. Po co?

Ale nawet jeżeli to jest niewinne, to wszystko rozbija się i tak o fakt, że Ty mu (już) nie ufasz.
Zupełnie się z Tobą zgadzam .

Zapytaj wprost czy ma jakiś kontakt z tą dawną koleżanką a przy okazji daj "sygnał "że tego typu kontakty są niemile widziane. Albo się będzie w dalszym ciągu z tym krył i zrobi co będzie chciał, albo uspokoi Cię , po co się zadręczać ? na pewno jakoś to zaaranżujesz skoro tak sprawnie sprawdzasz mu telefon . Skąd możesz wiedzieć że pisze z nią w pracy ? to są insynuacje . A może rzeczywiście jest przemęczony pracą i stres go zjada ? .
attena07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 16:58   #34
201803290936
Konto usunięte

Cytat:

(...)

Kochana, to Ty nie wiesz jak to się załatwia? "Bolek, a Ty wiesz kogo ja dzisiaj (ale przez ulicę, nie widziała mnie) widziałam w centrum? No Alinę, tą Twoją kumpelę. Jestem na 99% pewna, że to była ona. Powiem Ci, że naprawdę fajnie wyglądała. I z takim brunetem szła przystojnym. Ciekawe, czy jej chłopak. Wy w ogóle macie jakiś kontakt, wiesz co u niej słychać?".
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 16:59   #35
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
jak by ci to powiedzieć... można się przejechać na teorii, że facet nie jest typem zdradzającego fagasa. przykład z życia - spotykałam się z pewnym facetem, a po jakimś czasie dowiedziałam się, że facet ma żonę (przyznał się po x miesiącach znajomości). później żona znalazła do mnie kontakt, opowiedziała o kiepskim małżeństwie i uświadomiła, że facet miał do niedawna jeszcze dwie kobiety...
Ja znam inną historię - moja koleżanka ma zajętego "przyjaciela", coś tam wcześniej między nimi było, nie wyszło, zerwali kontakt. Ona dalej czuła miętę, ale on miał dziewczynę, jakoś tak wyszło, ze się zgadali. Uparcie twierdziła, że zna go tyle lat, że on jest obrzydliwie wierny, nigdy by nie zdradził, przecież zawsze wszystko sobie mówią, to taki porządny człowiek z zasadami itd. Zaczęli od smsowania. Ja wiedziałam od początku, do czego to zmierza, ale koleżanka broniła go jak lwica. Oczywiście się z nią przespał, co koleżanka przyjęła ze zdziwieniem i pewnym niesmakiem, jak K. mógł... Ten prawy i cnotliwy człowiek stwierdził, że musi zerwać kontakt, bo odczuwa wyrzuty sumienia, co moja koleżanka przyjęła ze zrozumieniem i pewną ulgą, jednak porządny chłopak z niego, fair się zachowuje...

Od tamtej pory sytuacja się powtarza co kilka miesięcy.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 17:11   #36
all_is_full_of_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez attena07 Pokaż wiadomość
Zupełnie się z Tobą zgadzam .

Zapytaj wprost czy ma jakiś kontakt z tą dawną koleżanką a przy okazji daj "sygnał "że tego typu kontakty są niemile widziane. Albo się będzie w dalszym ciągu z tym krył i zrobi co będzie chciał, albo uspokoi Cię , po co się zadręczać ? na pewno jakoś to zaaranżujesz skoro tak sprawnie sprawdzasz mu telefon . Skąd możesz wiedzieć że pisze z nią w pracy ? to są insynuacje . A może rzeczywiście jest przemęczony pracą i stres go zjada ? .
Na pewno jego praca ma spory wpływ na jego samopoczucie. Często jest zestresowany, denerwują go warunki w jakich musi pracować, stosunki ze współpracownikami i wiele innych spraw związanych z tamtym miejscem Ale to przecież ja jestem od tego, żeby go wspierać, tak? Codziennie mu powtarzam, że może mi mówić o wszystkim, zapewniam go każdego dnia, że może na mnie liczyć i dodaję mu otuchy. Nawet gdy mnie nie ma, staram się być zawsze pod telefonem.

Cytat:
Kochana, to Ty nie wiesz jak to się załatwia? "Bolek, a Ty wiesz kogo ja dzisiaj (ale przez ulicę, nie widziała mnie) widziałam w centrum? No Alinę, tą Twoją kumpelę. Jestem na 99% pewna, że to była ona. Powiem Ci, że naprawdę fajnie wyglądała. I z takim brunetem szła przystojnym. Ciekawe, czy jej chłopak. Wy w ogóle macie jakiś kontakt, wiesz co u niej słychać?".
Jasne, że wiem... : ) Z tym, że ja ani razu dziewczyny nie widziałam na oczy. Znam ją tylko ze strzępków opowiadań TŻ. Pojęcia nie mam jak wygląda, nawet nie wiem, czy mieszka w naszej okolicy, czy gdzieś dalej... Więc ta metoda odpada, bo teoretycznie nie wiem o lasce dosłownie nic, znam tylko jej imię.

Stary 2015-08-10, 17:18   #37
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Jasne, że wiem... : ) Z tym, że ja ani razu dziewczyny nie widziałam na oczy. Znam ją tylko ze strzępków opowiadań TŻ. Pojęcia nie mam jak wygląda, nawet nie wiem, czy mieszka w naszej okolicy, czy gdzieś dalej... Więc ta metoda odpada, bo teoretycznie nie wiem o lasce dosłownie nic, znam tylko jej imię.
Tym bardziej czujesz się dziwnie i niepewnie jak on sobie z nią tak radośnie SMS-uje, prawda? Cóż, pytanie, czy chcesz przycisnąć w tej sprawie faceta, czy np. wolisz do niej zadzwonić (oczywiście nie z pretensjami, a z "bądź wobec mnie szczera, co się dzieje?"). Coś z tym musisz zrobić, bo przecież na dłuższą metę to nie ma sensu (brak zaufania i podejrzenia).
Stary 2015-08-10, 17:23   #38
all_is_full_of_love
Raczkowanie

Cytat:
Tym bardziej czujesz się dziwnie i niepewnie jak on sobie z nią tak radośnie SMS-uje, prawda? Cóż, pytanie, czy chcesz przycisnąć w tej sprawie faceta, czy np. wolisz do niej zadzwonić (oczywiście nie z pretensjami, a z "bądź wobec mnie szczera, co się dzieje?"). Coś z tym musisz zrobić, bo przecież na dłuższą metę to nie ma sensu (brak zaufania i podejrzenia).
Myślę, że dzwonienie do niej odpada. W ogóle, jeśli już wyjaśniać, to z nim. Jeszcze tylko boję się odpowiedzi w stylu: "przecież cię nie zdradzam, no weź, tak tylko piszemy, a usuwałem, żebyś się nie martwiła".
I wtedy... co, będę musiała mu uwierzyć i znów zaufać.

Muszę zacząć chyba obmyślać plan rozpoczęcia tej nieprzyjemnej rozmowy.

Stary 2015-08-10, 17:27   #39
shanta
Wtajemniczenie

Facet ma coś na sumieniu, bo to kasuje. Co innego wymienić kilka wiadomości ze starą znajomą, co słychać, jak leci; a co innego pisać od miesiąca i zacierać ślady. Niestety nie wygląda to dobrze, musisz go zapytać wprost, bo Cię to wykończy.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Myślę, że dzwonienie do niej odpada. W ogóle, jeśli już wyjaśniać, to z nim. Jeszcze tylko boję się odpowiedzi w stylu: "przecież cię nie zdradzam, no weź, tak tylko piszemy, a usuwałem, żebyś się nie martwiła".

A czym wtedy miałabyś się martwić skoro jego zdaniem tak tylko piszą?
shanta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 17:31   #40
201803290936
Konto usunięte

Cytat:

NIE MARTWIŁA CZYM? Nie uznaję takich metod w związku. Jak mamy być wobec siebie szczerzy, skoro z góry coś zakładamy (nie powiem, bo będzie się martwiła) i w efekcie ukrywamy przed sobą? To nie ma sensu, facet.
Stary 2015-08-10, 17:33   #41
all_is_full_of_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shanta Pokaż wiadomość
(...)

A czym wtedy miałabyś się martwić skoro jego zdaniem tak tylko piszą?

Teoretycznie niczym, przyjąć, że faktycznie tak jest. Po prostu nie wiem, czy dam radę mu w to uwierzyć "na słowo".

Stary 2015-08-10, 17:34   #42
201705042038
Konto usunięte

Cytat:

Teoretycznie niczym, przyjąć, że faktycznie tak jest. Po prostu nie wiem, czy dam radę mu w to uwierzyć "na słowo".
No właśnie o to chodzi, że gdyby "tak tylko pisali", to nie byłoby się czym martwić i nie byłoby potrzeby usuwania wiadomości.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 17:35   #43
Littlejackie
Zadomowienie

to BARDZO źle wygląda. niestety, ale usuwanie wiadomości moim zdaniem zawsze wskazuje na coś złego.

Co innego jakbyś mu rzeczywiście wierciła dziurę w brzuchu o każdy kontakt ze "światem zewnętrznym": każdą dziewczyną, koleżanką... Może wtedy bym rozumiała, że ewentualnie dlatego kasuje, bo wie, że o każdego smsa miałby wojnę domową.
A tu? Kilkanaście smsów dziennie, wszystkie skasowane...

Z autopsji wiem, że coś w tych smsach jest takiego, co nie jest przeznaczone dla Twoich oczu i jest kasowane "na zaś".

Ja bym go skonfrontowała chyba, bo bym nie mogła wytrzymać.
Ewentualnie sprawdzenie facebooka/poczty? Może na facebooku nie kasuje wiadomości?

*Wiem, że zaraz się gromy posypią, ale uważam, że w tej sytuacji to już się nie ma co bawić w sentymenty, bo facet sam z siebie raczej nie powie o czym tak intensywnie rozprawia ze znajomą.
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 17:42   #44
Dotka90
Zakorzenienie

Rogami już pewnie szorujesz po suficie, a Ty się jeszcze zastanawiasz nad formą rozmowy...
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 17:52   #45
_ema_
Zakorzenienie

Pytanie wprost nic nie zmieni. Facet powie, że to awaria telefonu i wcale nie usuwał, albo, że żaliła mu się na ojca alkoholika i przysiągł jej, że to zostanie między nimi. I co wtedy? To samo, tylko będzie się lepiej krył.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 17:53   #46
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Pytanie wprost nic nie zmieni. Facet powie, że to awaria telefonu i wcale nie usuwał, albo, że żaliła mu się na ojca alkoholika i przysiągł jej, że to zostanie między nimi. I co wtedy? To samo, tylko będzie się lepiej krył.
W sumie racja.
Stary 2015-08-10, 18:04   #47
Littlejackie
Zadomowienie

Cytat:
też tak uważam, dlatego ja bym postarała się o sprawdzenie jego innych kont np. facebook albo poczty.

Jeżeli to nie pomoże, to chyba trzeba założyć, że "no cóż, wali mnie po rogach, to koniec" bo i tak będzie kłamał w razie konfrontacji...
Zadzwonić do niej? Uwłaczające...
Może tylko jakoś podpuścić smsem, napisać w jego imieniu, żeby mu odpisała np. w chwili kiedy jesteś z nim i wtedy zapytać, co to za sms, od kogo czy coś, nie mam pojęcia.
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 18:06   #48
FeelingGood
Rozeznanie

To może niech "przypadkowo" zostawi telefon w domu jak będzie iść do pracy. Wrzuca do torby/plecaka przed wyjściem? "Przypadkowo" telefon może wylecieć i zostać w domu. Wtedy zobaczysz czy dziewczyna coś napisze. Jeśli tak, masz grunt do rozpoczęcia rozmowy.

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 18:52   #49
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Mój były robił dokładnie tak samo I też wydawało mi się że nie jest typem zdradzającego faceta. Okazało się że przez pół roku rysowałam rogami po suficie nawet o tym nie wiedząc.
Stary 2015-08-10, 18:54   #50
I am Rock
lokalna gwiazda

A może masz jakąś zaufaną przyjaciółkę, która by ci jako "życzliwa", przysłała sms z donosikiem na faceta?
Miałabyś punkt zaczepienia.

Sama sobie nie wierzę, że napuszczam inną kobietę na faceta.
Mój kolega ma zwyczaj pisać do mnie, gdy wkurzy się na żonę. Nie znam, z opowieści jest upierdliwą babą. I mam szereg sms-ów, jak się pozbyć upierdliwej baby na zawsze. Ciekawa lektura. On pomarudzi i wraca do domu w lepszym humorze, bo odreagował. Oczywiście sms-y usuwa, bo ona też sprawdza mu telefon.
Oczywiście nic nas nie łączy, nie łączyło i nie będzie. Poza specyficznym poczuciem humoru.

Z drugiej strony tak sobie myślę - gdyby mi odbiło i chciałabym zdradzić swojego faceta, to wysyłałabym kochankowi kilkanaście sms-ów? A po kiego? Wystarczy jeden telefon w celu ustalenia gdzie to robimy.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 19:07   #51
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
A może masz jakąś zaufaną przyjaciółkę, która by ci jako "życzliwa", przysłała sms z donosikiem na faceta?

Mój kolega ma zwyczaj pisać do mnie, gdy wkurzy się na żonę. Nie znam, z opowieści jest upierdliwą babą. I mam szereg sms-ów, jak się pozbyć upierdliwej baby na zawsze. Ciekawa lektura. On pomarudzi i wraca do domu w lepszym humorze, bo odreagował. Oczywiście sms-y usuwa, bo ona też sprawdza mu telefon.
Oczywiście nic nas nie łączy, nie łączyło i nie będzie. Poza specyficznym poczuciem humoru.

Z drugiej strony tak sobie myślę - gdyby mi odbiło i chciałabym zdradzić swojego faceta, to wysyłałabym kochankowi kilkanaście sms-ów? A po kiego? Wystarczy jeden telefon w celu ustalenia gdzie to robimy.
To nie musi być koniecznie zdrada fizyczna, może mu smsowe flirty po prostu sprawiają przyjemność, podbudowują ego, dają trochę ekscytacji, who knows...
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 19:13   #52
shanta
Wtajemniczenie

Cytat:

Też miałam kolege, z którym pisaliśmy głownie o naszym hobby. Z czasem wspomniał o swojej dziewczynie i później kasował całą konwersację ze mną. Ona wiedziała o mnie i pewnie zastanawiała się czemu żadnych wiadomości nigdy nie ma.

Zawsze w grę może wchodzić zdrada emocjonalna.
shanta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 19:57   #53
tinpanalley
Zadomowienie

klasyczny przykład "pocieszycielki". Przynajmniej ja węszę takową. Facet z stresie (powód nieistotny) + koleżanka rozumiejąca, współczująca, pocieszająca, podziwiająca (niepotrzebne skreślić) = równia pochyła do romansu, lub nawet rozstania. Nikt, powtarzam NIKT , kto ma czyste sumienie nie usuwa dowodów zbrodni. Bo niby po co? A i ilość tych smsów mnie by zaniepokoiła. Ja podstępem dowiedziałabym się co i jak. A możliwości jest dużo... I niech mi nikt nie dziermoli, że trzepanie telefonu , czy podjęcie kroków mających na celu dojście prawdy w takiej sytuacji jest be. Rozmowa? owszem, ale jeśli mam podstawy sądzić, że guzik da (ktoś coś ukrywa i w rozmowie powie o tym, taaa), to muszę sama zatroszczyć się o to, żeby nikt nie robił ze mnie idiotki.
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 20:25   #54
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
to taka desperacja level master?

Cytat:

cóż... czasem ludzie jak mają romans to nie ograniczają się tylko do seksu. a i wokół seksu można stworzyć odpowiednią otoczkę.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 21:34   #55
pasodoble
Raczkowanie

Jeżeli on kasuje te smsy z uporem maniaka, mimo, że nie wie, że regularnie przetrzepujesz mu telefon, to podejrzewam, że jest w nich coś, co by Ci się nie spodobało. Bo rozumiem, jeśli byłabyś w typie dziewczyny- bluszcz, co to jest zazdrosna o każdą jedną koleżankę i zrobiłabyś mu kiedyś awanturę po przejrzeniu telefonu o niewinne pisanie z koleżanką, no to rozumiem, TŻ nie chce awantur o każdego smsa z inną dziewczyną, ale tak to nie wiem

Edytowane przez pasodoble
Czas edycji: 2015-08-10 o 21:37
pasodoble jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 21:39   #56
all_is_full_of_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Littlejackie Pokaż wiadomość
(..)

Ja bym go skonfrontowała chyba, bo bym nie mogła wytrzymać.
Ewentualnie sprawdzenie facebooka/poczty? Może na facebooku nie kasuje wiadomości?

*Wiem, że zaraz się gromy posypią, ale uważam, że w tej sytuacji to już się nie ma co bawić w sentymenty, bo facet sam z siebie raczej nie powie o czym tak intensywnie rozprawia ze znajomą.
Facebook odpada, bo zwyczajnie go nie posiada. Poczta... Cóż, to jest do zrobienia, aczkolwiek czasem, gdy sprawdza przy mnie wiadomości to widzę, że nie ma tam nic nowego/niepokojącego. Więc chyba poprzestają tylko na kontakcie SMSowym, Chyba.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Rogami już pewnie szorujesz po suficie, a Ty się jeszcze zastanawiasz nad formą rozmowy...

Zastanawiam się, bo nie mam pewności... Po prostu.

Cytat:

Dokładnie tego się obawiam.

Cytat:
Napisane przez FeelingGood Pokaż wiadomość
To może niech "przypadkowo" zostawi telefon w domu jak będzie iść do pracy. Wrzuca do torby/plecaka przed wyjściem? "Przypadkowo" telefon może wylecieć i zostać w domu. Wtedy zobaczysz czy dziewczyna coś napisze. Jeśli tak, masz grunt do rozpoczęcia rozmowy.
Tu będzie ciężko, bo z telefonem podczas dojazdów do pracy się nie rozstaje, słucha z niego muzyki. Nie ma opcji, by nie zauważył, że go
"zapomniał".

Cytat:

(...)
Niestety, nie mam nikogo takiego. Problem tu jest taki, że ta dziewczyna jest dość... "abstrakcyjna". Ja jej nie znam w ogóle, on widział się z nią wieeeki temu, przed tym jak się poznaliśmy. Nie ma żadnego "łącznika" pomiędzy nią a nami.

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
To nie musi być koniecznie zdrada fizyczna, może mu smsowe flirty po prostu sprawiają przyjemność, podbudowują ego, dają trochę ekscytacji, who knows...

Podbudowywanie ego bardzo by tu pasowało. Jakoś ostatnio mu dziwnie podskoczyło poczucie własnej wartości... Odrobinę, ale zauważalnie.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby, gdyby nie skasował choć jednego SMSa. Ale na to jest mała szansa. Opcjonalnie - żeby coś jednak przyszło, gdy jesteśmy oboje w domu. Na to szanse są zapewne równie nikłe.

Edytowane przez all_is_full_of_love
Czas edycji: 2015-08-10 o 21:41
Stary 2015-08-10, 21:48   #57
tinpanalley
Zadomowienie

w niektórych telefonach można zmieni ustawienia, żeby smsy skasowane przerzucało do folderu zapisane.
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-10, 22:15   #58
FeelingGood
Rozeznanie

Google mówi, że jest możliwość odzyskania niektórych usuniętych sms'ów. Niestety więcej Ci nie pomogę, ponieważ nigdy tego nie robiłam. Jeśli chcesz - poszukaj i jeśli masz możliwość spróbuj.
Chociaż ja bym mu powiedziała, że wiem. Szczególnie, że to aż miesiąc ...

EDIT. A folder wysłane też usuwa? Może ma wyłączone zapisywanie. Jeśli tak - włącz.

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

Edytowane przez FeelingGood
Czas edycji: 2015-08-10 o 22:17
FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 22:19   #59
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Czyli podsumowując:

1. Facet odnowił kontakt ze swoją dawną kochanką.
2. Kontakt jest bardzo częsty i intensywny - codziennie po kilkanaście smsów.
3. Wybitnie się z tym ukrywa:
a) pisze z nią wyłącznie w pracy, gdzie cię nie ma
b) kasuje wszystkie dowody, żebyś nie zobaczyła
c) nie powiedział ci o odnowieniu kontaktu
4. Dużo siedzi "w pracy".
5. Częściej się kłócicie.
6. Jest ciebie bardzo pewny, bo przecież go kochasz do szaleństwa i byś się z nim nie rozstała.

Moim zdaniem on cię zdradza, gwoździem do trumny byłoby tylko zabieranie telefonu nawet do kibla, ale biorąc pod uwagę 3. a) i b) nie musi.

Cytat:
Facebook odpada, bo zwyczajnie go nie posiada. Poczta... Cóż, to jest do zrobienia, aczkolwiek czasem, gdy sprawdza przy mnie wiadomości to widzę, że nie ma tam nic nowego/niepokojącego. Więc chyba poprzestają tylko na kontakcie SMSowym, Chyba.
To jeszcze nic nie znaczy. Mógł sobie założyć inną pocztę, specjalnie na nią. Może tę pocztę sprawdzać tylko w pracy. Albo w domu, gdy nie ma cię przy nim.

Na twoim miejscu spróbowałabym napisać do niej z jego telefonu podając się za niego. Albo włącz mu "Znajdź moich przyjaciół" czy coś takiego
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 22:30   #60
chmura lamp neonowych
chaos maker

Moim zdaniem - owszem, flirtuje z nią "na boku".
I nie zaczynaj z nim rozmowy na razie, najpierw staraj się go "złapać" na gorącym uczynku, prędzej czy później prawda wyjdzie na jaw. Bo - tak jak piszą dziewczyny, jak go spytasz, to usłyszysz: "nie no, co ty, nigdy bym cię nie zdradził" czy coś w tym stylu. I może nawet nie zdradza cię fizycznie, ale emocjonalnie - NA BANK.
Minus jest taki, że nawet, jeżeli wam się ułoży, to ty już nigdy mu nie zaufasz...

Poza tym, wiem jak to boli. Mój były chłopak też flirtował z dawną koleżanką, wmawiał mi dłuugi okres czasu, że mi się tylko wydaje, ale nie mogłam mu nic udowodnić mimo przeczuć. Nie ufałam mu już i okropnie męczyłam się w tym związku, ale byłam właśnie stłamszona (dobrze, że ty teraz nie jesteś) i nie wiedziałam, co robić. Na szczęście, na jego mailu zobaczyłam jej cycki. Zerwałam momentalnie, w minutę po ogarnięciu, co się wydarzyło.

"Boję się (...), że on zniknie, wiesz,
ten ktoś, kogo pokocham całym sercem bladym,
chociaż mówią, że go już nie mam."
chmura lamp neonowych jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości