|
|
#31 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Usuwanie SMSów przez TŻ.
Cytat:
Czasami, bardzo rzadko, w soboty. W weekendy SMSy nie przychodzą, jeśli o to chodzi... : > Cytat:
Teoretycznie mogę... Ale będzie to dość jednoznaczne dla niego, bo ostatni raz rozmawialiśmy o niej... ze trzy lata temu? Nawet nie pamiętam. I to tylko w kilku zdaniach. Jakbym nagle wypaliła z pytaniami o nią, to od razu byłoby wiadomo, że wiem. Z drugiej strony może to jest jakieś wyjście... |
||
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapytaj wprost czy ma jakiś kontakt z tą dawną koleżanką a przy okazji daj "sygnał "że tego typu kontakty są niemile widziane. Albo się będzie w dalszym ciągu z tym krył i zrobi co będzie chciał, albo uspokoi Cię , po co się zadręczać ? na pewno jakoś to zaaranżujesz skoro tak sprawnie sprawdzasz mu telefon . Skąd możesz wiedzieć że pisze z nią w pracy ? to są insynuacje . A może rzeczywiście jest przemęczony pracą i stres go zjada ? . |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kochana, to Ty nie wiesz jak to się załatwia? "Bolek, a Ty wiesz kogo ja dzisiaj (ale przez ulicę, nie widziała mnie) widziałam w centrum? No Alinę, tą Twoją kumpelę. Jestem na 99% pewna, że to była ona. Powiem Ci, że naprawdę fajnie wyglądała. I z takim brunetem szła przystojnym. Ciekawe, czy jej chłopak. Wy w ogóle macie jakiś kontakt, wiesz co u niej słychać?".
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od tamtej pory sytuacja się powtarza co kilka miesięcy. |
|
|
|
|
|
#36 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I wtedy... co, będę musiała mu uwierzyć i znów zaufać. Muszę zacząć chyba obmyślać plan rozpoczęcia tej nieprzyjemnej rozmowy. |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Facet ma coś na sumieniu, bo to kasuje. Co innego wymienić kilka wiadomości ze starą znajomą, co słychać, jak leci; a co innego pisać od miesiąca i zacierać ślady. Niestety nie wygląda to dobrze, musisz go zapytać wprost, bo Cię to wykończy.
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
NIE MARTWIŁA CZYM? Nie uznaję takich metod w związku. Jak mamy być wobec siebie szczerzy, skoro z góry coś zakładamy (nie powiem, bo będzie się martwiła) i w efekcie ukrywamy przed sobą? To nie ma sensu, facet. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
to BARDZO źle wygląda. niestety, ale usuwanie wiadomości moim zdaniem zawsze wskazuje na coś złego.
Co innego jakbyś mu rzeczywiście wierciła dziurę w brzuchu o każdy kontakt ze "światem zewnętrznym": każdą dziewczyną, koleżanką... Może wtedy bym rozumiała, że ewentualnie dlatego kasuje, bo wie, że o każdego smsa miałby wojnę domową. A tu? Kilkanaście smsów dziennie, wszystkie skasowane... Z autopsji wiem, że coś w tych smsach jest takiego, co nie jest przeznaczone dla Twoich oczu i jest kasowane "na zaś". Ja bym go skonfrontowała chyba, bo bym nie mogła wytrzymać. Ewentualnie sprawdzenie facebooka/poczty? Może na facebooku nie kasuje wiadomości? *Wiem, że zaraz się gromy posypią, ale uważam, że w tej sytuacji to już się nie ma co bawić w sentymenty, bo facet sam z siebie raczej nie powie o czym tak intensywnie rozprawia ze znajomą. |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Rogami już pewnie szorujesz po suficie, a Ty się jeszcze zastanawiasz nad formą rozmowy...
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie wprost nic nie zmieni. Facet powie, że to awaria telefonu i wcale nie usuwał, albo, że żaliła mu się na ojca alkoholika i przysiągł jej, że to zostanie między nimi. I co wtedy? To samo, tylko będzie się lepiej krył.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli to nie pomoże, to chyba trzeba założyć, że "no cóż, wali mnie po rogach, to koniec" bo i tak będzie kłamał w razie konfrontacji... Zadzwonić do niej? Uwłaczające... Może tylko jakoś podpuścić smsem, napisać w jego imieniu, żeby mu odpisała np. w chwili kiedy jesteś z nim i wtedy zapytać, co to za sms, od kogo czy coś, nie mam pojęcia. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
To może niech "przypadkowo" zostawi telefon w domu jak będzie iść do pracy. Wrzuca do torby/plecaka przed wyjściem? "Przypadkowo" telefon może wylecieć i zostać w domu. Wtedy zobaczysz czy dziewczyna coś napisze. Jeśli tak, masz grunt do rozpoczęcia rozmowy.
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Mój były robił dokładnie tak samo
I też wydawało mi się że nie jest typem zdradzającego faceta. Okazało się że przez pół roku rysowałam rogami po suficie nawet o tym nie wiedząc.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
lokalna gwiazda
|
A może masz jakąś zaufaną przyjaciółkę, która by ci jako "życzliwa", przysłała sms z donosikiem na faceta?
Miałabyś punkt zaczepienia. Sama sobie nie wierzę, że napuszczam inną kobietę na faceta. Mój kolega ma zwyczaj pisać do mnie, gdy wkurzy się na żonę. Nie znam, z opowieści jest upierdliwą babą. I mam szereg sms-ów, jak się pozbyć upierdliwej baby na zawsze. Ciekawa lektura . On pomarudzi i wraca do domu w lepszym humorze, bo odreagował. Oczywiście sms-y usuwa, bo ona też sprawdza mu telefon.Oczywiście nic nas nie łączy, nie łączyło i nie będzie. Poza specyficznym poczuciem humoru. Z drugiej strony tak sobie myślę - gdyby mi odbiło i chciałabym zdradzić swojego faceta, to wysyłałabym kochankowi kilkanaście sms-ów? A po kiego? Wystarczy jeden telefon w celu ustalenia gdzie to robimy. |
|
|
|
|
#51 | |
|
Flawless
|
Cytat:
|
|
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze w grę może wchodzić zdrada emocjonalna. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
klasyczny przykład "pocieszycielki". Przynajmniej ja węszę takową. Facet z stresie (powód nieistotny) + koleżanka rozumiejąca, współczująca, pocieszająca, podziwiająca (niepotrzebne skreślić) = równia pochyła do romansu, lub nawet rozstania. Nikt, powtarzam NIKT , kto ma czyste sumienie nie usuwa dowodów zbrodni. Bo niby po co? A i ilość tych smsów mnie by zaniepokoiła. Ja podstępem dowiedziałabym się co i jak. A możliwości jest dużo... I niech mi nikt nie dziermoli, że trzepanie telefonu , czy podjęcie kroków mających na celu dojście prawdy w takiej sytuacji jest be. Rozmowa? owszem, ale jeśli mam podstawy sądzić, że guzik da (ktoś coś ukrywa i w rozmowie powie o tym, taaa
), to muszę sama zatroszczyć się o to, żeby nikt nie robił ze mnie idiotki.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | |
|
.
|
Cytat:
![]() cóż... czasem ludzie jak mają romans to nie ograniczają się tylko do seksu. a i wokół seksu można stworzyć odpowiednią otoczkę.
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli on kasuje te smsy z uporem maniaka, mimo, że nie wie, że regularnie przetrzepujesz mu telefon, to podejrzewam, że jest w nich coś, co by Ci się nie spodobało. Bo rozumiem, jeśli byłabyś w typie dziewczyny- bluszcz, co to jest zazdrosna o każdą jedną koleżankę i zrobiłabyś mu kiedyś awanturę po przejrzeniu telefonu o niewinne pisanie z koleżanką, no to rozumiem, TŻ nie chce awantur o każdego smsa z inną dziewczyną, ale tak to nie wiem
Edytowane przez pasodoble Czas edycji: 2015-08-10 o 21:37 |
|
|
|
|
#56 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się, bo nie mam pewności... Po prostu. Cytat:
Dokładnie tego się obawiam. Cytat:
"zapomniał". Cytat:
Cytat:
Podbudowywanie ego bardzo by tu pasowało. Jakoś ostatnio mu dziwnie podskoczyło poczucie własnej wartości... Odrobinę, ale zauważalnie. ___________ Najlepszym rozwiązaniem byłoby, gdyby nie skasował choć jednego SMSa. Ale na to jest mała szansa. Opcjonalnie - żeby coś jednak przyszło, gdy jesteśmy oboje w domu. Na to szanse są zapewne równie nikłe. Edytowane przez all_is_full_of_love Czas edycji: 2015-08-10 o 21:41 |
||||||
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
w niektórych telefonach można zmieni ustawienia, żeby smsy skasowane przerzucało do folderu zapisane.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Google mówi, że jest możliwość odzyskania niektórych usuniętych sms'ów. Niestety więcej Ci nie pomogę, ponieważ nigdy tego nie robiłam. Jeśli chcesz - poszukaj i jeśli masz możliwość spróbuj.
Chociaż ja bym mu powiedziała, że wiem. Szczególnie, że to aż miesiąc ... EDIT. A folder wysłane też usuwa? Może ma wyłączone zapisywanie. Jeśli tak - włącz.
Niech nikt i nic nie zdoła Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy, które sobie wymarzyłaś... Edytowane przez FeelingGood Czas edycji: 2015-08-10 o 22:17 |
|
|
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Czyli podsumowując:
1. Facet odnowił kontakt ze swoją dawną kochanką. 2. Kontakt jest bardzo częsty i intensywny - codziennie po kilkanaście smsów. 3. Wybitnie się z tym ukrywa: a) pisze z nią wyłącznie w pracy, gdzie cię nie ma b) kasuje wszystkie dowody, żebyś nie zobaczyła c) nie powiedział ci o odnowieniu kontaktu 4. Dużo siedzi "w pracy". 5. Częściej się kłócicie. 6. Jest ciebie bardzo pewny, bo przecież go kochasz do szaleństwa i byś się z nim nie rozstała. Moim zdaniem on cię zdradza, gwoździem do trumny byłoby tylko zabieranie telefonu nawet do kibla, ale biorąc pod uwagę 3. a) i b) nie musi. Cytat:
Na twoim miejscu spróbowałabym napisać do niej z jego telefonu podając się za niego. Albo włącz mu "Znajdź moich przyjaciół" czy coś takiego ![]() |
|
|
|
|
|
#60 |
|
chaos maker
|
Moim zdaniem - owszem, flirtuje z nią "na boku".
I nie zaczynaj z nim rozmowy na razie, najpierw staraj się go "złapać" na gorącym uczynku, prędzej czy później prawda wyjdzie na jaw. Bo - tak jak piszą dziewczyny, jak go spytasz, to usłyszysz: "nie no, co ty, nigdy bym cię nie zdradził" czy coś w tym stylu. I może nawet nie zdradza cię fizycznie, ale emocjonalnie - NA BANK. Minus jest taki, że nawet, jeżeli wam się ułoży, to ty już nigdy mu nie zaufasz... Poza tym, wiem jak to boli. Mój były chłopak też flirtował z dawną koleżanką, wmawiał mi dłuugi okres czasu, że mi się tylko wydaje, ale nie mogłam mu nic udowodnić mimo przeczuć. Nie ufałam mu już i okropnie męczyłam się w tym związku, ale byłam właśnie stłamszona (dobrze, że ty teraz nie jesteś) i nie wiedziałam, co robić. Na szczęście, na jego mailu zobaczyłam jej cycki. Zerwałam momentalnie, w minutę po ogarnięciu, co się wydarzyło.
"I didn't ask for this pain, it just came over me(...) I'm so suprised you want to dance with me now, I was just getting used to living life without you around." "Boję się (...), że on zniknie, wiesz,
ten ktoś, kogo pokocham całym sercem bladym, chociaż mówią, że go już nie mam." |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

Kochana, to Ty nie wiesz jak to się załatwia? "Bolek, a Ty wiesz kogo ja dzisiaj (ale przez ulicę, nie widziała mnie) widziałam w centrum? No Alinę, tą Twoją kumpelę. Jestem na 99% pewna, że to była ona. Powiem Ci, że naprawdę fajnie wyglądała. I z takim brunetem szła przystojnym. Ciekawe, czy jej chłopak. Wy w ogóle macie jakiś kontakt, wiesz co u niej słychać?".

I też wydawało mi się że nie jest typem zdradzającego faceta. Okazało się że przez pół roku rysowałam rogami po suficie nawet o tym nie wiedząc.
), to muszę sama zatroszczyć się o to, żeby nikt nie robił ze mnie idiotki.