Do Maniaczek Zadbanych Włosów:):):) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-10, 11:48   #61
CapuccinoGirl
Przyczajenie

Dot.: Do Maniaczek Zadbanych Włosów:):):)

Na punkcie włosów zaawsze miałam hopla

Natura obdarzyła mnie ciemnymi delikatnymi włosami które utrzymuję w długości do pasa. średniej grubości ale zawsze zadbane

Oczywiście miałam momenty kiedy wyglądały gorzej ale zawsze staram się:

Po każdym myciu odżywka(najcześciej jest nią MASKA-ale żadna specjalistyczna jak Keratese, tylko GlissKur, Dove, Elseve)

ZERO suszarki

ZERO prostownicy

Częste podcinanie u Frycka (mam długie włosy więc nie robi mi różnicy porządne podcięcie: 5 cm-10 cm)

Mimo takiej systematycznej pielęgnacji bez stylizacyjnych szaleństw od maja rypneły się że hej. Słowem zaczęły wypadać.

I jak się zastanowić to żródłem wypadania kosmyków był spory stres(matura) i fatalne odżywianie się (kawa, kawa, kawa)

Wypłukało mi organizm ze wszystkiego co dobre i potrzebne

Dla osoby dbającej o swoją czuprynkę to jest sczególnie przykre.

W ruch poszły szampony typu:dermena
suplementy typu:Sillica, Vitapil, Revalid(jestem w połowie 90tabletkowego opakowania)

Jest lepiej

Ale wniosek taki: musimy zadbać o włoski od środka bo nawet te cudownie odżywione błyszczące, grube kosmyki nie będą trzymać się naszych łebków jeśli zabraknie witamin etc. cebulkom

......

A tak pytanie do was(maniaczek zadbanych włosów-przyp.): chciałabym sobie kupić jakąś porządna(nie taka sklepowa za dwie dychy) odżywkę która poprawi wygląd: nawilży i wygładzi włosy( szampony na wypadanie, których wcześniej używałam wysuszają włos). Jaka? i Za ile?

Pozdrawiam Ciepło!
CapuccinoGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 12:12   #62
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

To i ja opiszę swój program pielęgnacji włosów, choć pewnie gdzieś już o nim wspominałam:
- włosy myję codziennie, tylko raz, nie powtarzam mycia
- zazwyczaj, chociaż nie zawsze stosuję odżywkę. Aktualnie używam na zmianę Timotei do włosów blond oraz Ziai w sprayu z keratyną (rewelacyjna!!!)
- raz dziennie zażywam Belissę (zostało mi jeszcze 1,5 listka)
- raz w tygodniu stosuję WAX (ten zagraniczny)
- co drugie, trzecie mycie wcieram w skórę głowy tonik Radical

Od czasu do czasu dodaję odrobinę olejku rycynowego do szamponu lub też robie sobie napój z drożdży. Suszarki używam okazyjnie, jak mam w chałupie Syberię albo mam 10 minut do wyjścia. Prostownicy NIGDY nie używałam, bo nawet nie mam po co. Zazwyczaj więc zostawiam włosy do naturalnego wyschnięcia.

Mam wrażenie, że przy takiej raczej rozsądnej i umiarkowanej pielęgnacji włosy mam ładniejsze niż przy ciągłym zmienianiu i poszukiwaniu nowych specyfików.

Aha, mam włosy cienkie i delikatne, ze skłonnością do przetłuszczania się, chociaż gdy myję włosy rano, do późnego wieczora są świeże, a następnego ranka są przetłuszczone tylko przy karku i skroniach. Ale uwielbiam mieć czyste włosy, więc myję codziennie.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 13:06   #63
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

CapuccinoGirl a próbowałaś jedwabiu ;> albo odżywek z jedwabiem ... ta co ostatnio odkryłam polecam, tylko, że ona sklepowa jest ( tych aptecznych do włosów nie używałam ...) ona dopiero wchodzi na rynek , i póki co widziałam tylko w saszetkach 9 o pojemnoości 10 ml ) z firmy Marion seria NaturaSilk ( mają też z tego "podróbkę jedwabiu " ) to jest Maska rozswietlająca włosy -Perłowy blask ... moim zdaniem jest dobra włoski są wlasnie po niej nawilżone i gładkie

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 13:54   #64
CapuccinoGirl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
CapuccinoGirl a próbowałaś jedwabiu ;> albo odżywek z jedwabiem ... ta co ostatnio odkryłam polecam

Dobry pomysł z tym jedwabiem, chociaż boję się ze efekt będzie nieco "oklapnięty", ale muszę coś zrobić żeby miały gładszą fakturkę

Przed wakacjami były miłe w dotyku przynajmniej, a teraz cholera walczę z efektem"puchatej czuprynki" . Zgroza. Muszę po prostu dobrać inne kosmetyki pielęgnacyjne.

W ogóle o fajnych rzeczach piszecie: nafta, napój z drożdży,olejek rycynowy.

Ten ostatni to gdzie dostanę? Apteka? Spłukuje się?
Napój z drożdży? drożdże+woda? Jakie ma działanie, odżywia po prostu?

Edytowane przez CapuccinoGirl
Czas edycji: 2007-09-10 o 13:58 Powód: dodanie treści
CapuccinoGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 17:16   #65
Tupters88
Raczkowanie

Ja używam jedwabiu i efekt hmm..bardzo mnie zadowala. Mam włosy średnio na jerza falowane, więc jak pewnie wiele z dziewczyn, które mają tego typu fryz- prostowałam je. Teraz już nie prostuję, a gdy wetrę jedwabik i pozwolę włosą schnąć to one same tak fajnie się układają. Uwielbiam je!!!

Tupters88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 17:48   #66
karla_92
Zakorzenienie

Laity i Dziuniaaa ale Wam zazdroszcze Ja musze robic wszystko zeby dodac moim wlosom puszystosci Nie moge uzywac szamponów regeneracyjnych ani odzywek, bo robia z moich włosów... nawet nie wiem jak takie cos nazwac

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Zostało mi jeszcze po ponad pól pojemniczka dwóch maseczek do włosów z Avonu (do włosów blond i odbudowująca)
Masz taką niebiesko-białą odbudowującą? A jak tak to jak sie sprawuje?

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
- raz w tygodniu stosuję WAX (ten zagraniczny)....(...)lub też robie sobie napój z drożdży....(...)Ale uwielbiam mieć czyste włosy, więc myję codziennie.
1. A długo już stosujesz ten wax? i pomaga jak sie go stosuje tylko raz w tyg? 2. Co to dokladniej ten napój?

PS. Widze ze zrezygnowałaś z "pudrowej metody"
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 17:55   #67
dziuniaaa
Zakorzenienie

Cytat:
na punkcie dbania o włoski mam bzika ... więc i ja się" pochwalę" co używam
otóż myję włoski praktycznie codziennie ( nie przetłuszczają mi sie tak bardzo... tylko poprostu uwielbiam mieć czy sciutkie i świeżutkie włoski, ale walczę z tym i od jakiegoś czasu staram się myć co drugi dzień ) do mycia uzywam ostatnio szamponu z pantene ten nowy program odbudowy i z tej samej serii odzywkę od czasu do czasu używam maski pełnia blasku z Marion ( boska jest ..z jedwabiem i 100% bardziej ją lubie niż jedwab) a jak nie maskę to odrobina jedwabiu i unikam prostowania i suszenia, no chyba, że gdzieś wychodzę

teraz zastanawiam się nad naftą i olejkiem rycynowym ... ale zobaczymy

a i włosków od roku nie farbuję mimo to są już w dobrym stanie, a dziś prawdopodobnie idę je obciąć troszkę (póki co mam włoski długości do zapinania od stanika z tyłu heh )
Zaraz poczytam o tej masce kończą mi się kosmetyki i szukam czegoś nowego, jakiejś odżywki, maski coś co nawilży, wygładzi. Na razie zastanawiam się nad granatową Dove i tą do rozjaśnianych i nad taką maską Dove nawilżającą.

Cytat:
To i ja opiszę swój program pielęgnacji włosów, choć pewnie gdzieś już o nim wspominałam:
- włosy myję codziennie, tylko raz, nie powtarzam mycia
- zazwyczaj, chociaż nie zawsze stosuję odżywkę. Aktualnie używam na zmianę Timotei do włosów blond oraz Ziai w sprayu z keratyną (rewelacyjna!!!)
- raz dziennie zażywam Belissę (zostało mi jeszcze 1,5 listka)
- raz w tygodniu stosuję WAX (ten zagraniczny)
- co drugie, trzecie mycie wcieram w skórę głowy tonik Radical

Od czasu do czasu dodaję odrobinę olejku rycynowego do szamponu lub też robie sobie napój z drożdży. Suszarki używam okazyjnie, jak mam w chałupie Syberię albo mam 10 minut do wyjścia. Prostownicy NIGDY nie używałam, bo nawet nie mam po co. Zazwyczaj więc zostawiam włosy do naturalnego wyschnięcia.

Mam wrażenie, że przy takiej raczej rozsądnej i umiarkowanej pielęgnacji włosy mam ładniejsze niż przy ciągłym zmienianiu i poszukiwaniu nowych specyfików.

Aha, mam włosy cienkie i delikatne, ze skłonnością do przetłuszczania się, chociaż gdy myję włosy rano, do późnego wieczora są świeże, a następnego ranka są przetłuszczone tylko przy karku i skroniach. Ale uwielbiam mieć czyste włosy, więc myję codziennie.

Też zostało mi jeszcze 1,5 listka jak tam efekty u Ciebie?
I co ten tonik daje? Ja mam serum Radicala - rewelacja i kupiłam szampon teraz, zobaczymy.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-10, 19:34   #68
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez CapuccinoGirl Pokaż wiadomość
Dobry pomysł z tym jedwabiem, chociaż boję się ze efekt będzie nieco "oklapnięty", ale muszę coś zrobić żeby miały gładszą fakturkę

Przed wakacjami były miłe w dotyku przynajmniej, a teraz cholera walczę z efektem"puchatej czuprynki" . Zgroza. Muszę po prostu dobrać inne kosmetyki pielęgnacyjne.

W ogóle o fajnych rzeczach piszecie: nafta, napój z drożdży,olejek rycynowy.

Ten ostatni to gdzie dostanę? Apteka? Spłukuje się?
to nie stosuj jedwabiu na całe włoski tylko np od połowy wtedy nie będą takie "oklapniete " choć ja takiego efektu nie miałam , były poprostu gładkie i nie puuszyste

dziuniaaa ale własnie nie wiem czy znajdziesz coś o tej masce ..bo jak kupiłam pierwszy raz to nigdzie nie mogłam znalesc żadnej informacjii ...tylko tyle , że coś takiego się pojawiło ...ale ja uwielbiam ją

a wogóle pochwalę się, że byłam dziś u fryzjera i zrobiłam sobie nieco krótszą fryzurkę i włoski od razu zdrowiej wyglądają i znów mam grzyweczkę króciutką na ukos zakupiłam jeszcze nafte kosmetyczna ... i zacznę testowanie ... a i fryzjerka oprócz jedwabiu chwaliła wszytskie rodzaje odżywek w spray z glisskur mówiła, że bardzo dobre i wiele klientek je chwali

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-10, 20:17   #69
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

karla_92, tak to jest ta biało-granatowa. Szczerze mówiąc jest średnia, ale na pewno nie gorsza niż odżywki Elseve
Stary 2007-09-11, 11:05   #70
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez CapuccinoGirl Pokaż wiadomość
Napój z drożdży zawiera duże ilości witamin z grupy B, które wspomagają wzrost zdrowych włosów. Do szklanki dodaje około 2 łyżeczek drożdży, 1/4 kostki bulionu z kury (dla poprawy smaku), następnie gorącą, ale nie wrzącą wodą zalewam tak z połowę. Mieszam dokładnie i piję. Smak ma ohydny, ale w liceum taki napój wygładził mi cerę i wzmocnił włosy.

Karla_92, niestety zrezygnowałam z pudrowania włosów, bo jednak doszłam do wniosku, że muszę mieć codziennie umyte włosy. Jak są świeże, czuję się o wiele lepiej, a puder mogę stosować w nagłych wypadkach, jak nie ma czasu umyć głowy.

Dziuniaaa, myślę, że Belissa jest OK. Mimo, że jest już jesień, włosy mi wypadają tyle, co zawsze, czyli zupełnie normalnie - parę włosów podczas mycia, drugie tyle podczas czesania. Ogólnie jestem zadowolona z Belissy i kupię sobie kolejne opakowanie.

Co do tego Radicala, to mam płyn do wcierania w skórę głowy. Stosuję go razem z WAXEM i myślę, że oba preparaty doskonale się uzupełniają. Szampon Radicala też miała, pamiętam, że włosy były po nim puszyste i mięciutkie jak puch u malutkiego kurczaczka, chociaż na początku nie mogłam sie przyzwyczaić do tego, że on się bardzo mało pieni i wylewałam na głowę ogromne ilości szamponu. Ale można się przyzwyczaić. Zapach ładny, ziołowy. A to serum, to jest w formie odżywki bez spłukiwania i do wcierania we włosy?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2007-09-11, 13:28   #71
dziuniaaa
Zakorzenienie

Cytat:
to nie stosuj jedwabiu na całe włoski tylko np od połowy wtedy nie będą takie "oklapniete " choć ja takiego efektu nie miałam , były poprostu gładkie i nie puuszyste

dziuniaaa ale własnie nie wiem czy znajdziesz coś o tej masce ..bo jak kupiłam pierwszy raz to nigdzie nie mogłam znalesc żadnej informacjii ...tylko tyle , że coś takiego się pojawiło ...ale ja uwielbiam ją

a wogóle pochwalę się, że byłam dziś u fryzjera i zrobiłam sobie nieco krótszą fryzurkę i włoski od razu zdrowiej wyglądają i znów mam grzyweczkę króciutką na ukos zakupiłam jeszcze nafte kosmetyczna ... i zacznę testowanie ... a i fryzjerka oprócz jedwabiu chwaliła wszytskie rodzaje odżywek w spray z glisskur mówiła, że bardzo dobre i wiele klientek je chwali
Nie znalazłam w KWC tej maski właśnie.
Też polecam te odżywki dwufazowe Gliss Kur.

Cytat:
Napój z drożdży zawiera duże ilości witamin z grupy B, które wspomagają wzrost zdrowych włosów. Do szklanki dodaje około 2 łyżeczek drożdży, 1/4 kostki bulionu z kury (dla poprawy smaku), następnie gorącą, ale nie wrzącą wodą zalewam tak z połowę. Mieszam dokładnie i piję. Smak ma ohydny, ale w liceum taki napój wygładził mi cerę i wzmocnił włosy.

Karla_92, niestety zrezygnowałam z pudrowania włosów, bo jednak doszłam do wniosku, że muszę mieć codziennie umyte włosy. Jak są świeże, czuję się o wiele lepiej, a puder mogę stosować w nagłych wypadkach, jak nie ma czasu umyć głowy.

Dziuniaaa, myślę, że Belissa jest OK. Mimo, że jest już jesień, włosy mi wypadają tyle, co zawsze, czyli zupełnie normalnie - parę włosów podczas mycia, drugie tyle podczas czesania. Ogólnie jestem zadowolona z Belissy i kupię sobie kolejne opakowanie.

Co do tego Radicala, to mam płyn do wcierania w skórę głowy. Stosuję go razem z WAXEM i myślę, że oba preparaty doskonale się uzupełniają. Szampon Radicala też miała, pamiętam, że włosy były po nim puszyste i mięciutkie jak puch u malutkiego kurczaczka, chociaż na początku nie mogłam sie przyzwyczaić do tego, że on się bardzo mało pieni i wylewałam na głowę ogromne ilości szamponu. Ale można się przyzwyczaić. Zapach ładny, ziołowy. A to serum, to jest w formie odżywki bez spłukiwania i do wcierania we włosy?

Hym, to i ja zacznę pić te drożdże. Ile taka kuracja powinna trwać? Jakieś przerwy stosować?
Ja też mam zamiar kupić następne opakowanie Belissy.
Tak, to takie serum, świetne jest. Szampon też mam.
Na razie szukam jakiejś dobrej odżywki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-11, 13:50   #72
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja nie robiłam żadnych przerw, po prostu piłam codziennie. Nadmiar witamin z grupy B jest wydalany wraz z moczem, więc nie istnieje ryzyko przedawkowania. Moim zdaniem można pić jak długo się chce, bez żadnych przerw.

Stary 2007-09-11, 13:54   #73
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Dołączam do włosomaniaczek

Co nieco o moich włoskach: pół-długie, jasny brązik (ost rok temu były farbowane na ciemny brąz), coraz bliższy naturalnemu .. Najgorszą wadą jest to, że mam strasznie cienkie i delikatne włosy (każdy fryzjer u jakiego byłam to potwierdzi ) więc łatwo o zniszczenie, szybkie przetłuszczenie i utrzymanie jako takiej 'objętości fryzurowej'
Używam od kilku miesięcy szamponów Herbal Essenses (ten zielony z kiwi, potem niebieski z kokosem a teraz pomarańczowy z mandarynką) i jestem z nich dość zadowolona, bo są lekkie dla włosów, jakimś cudem dodają im blasku Minus- trochę je plączą po myciu.. dlatego też teraz do niego używam odżywki Farouk Biosilk, Silk Therapy Thickening Conditioner pH 4,6 i jestem baaaaardzo zadowolona (chociaż narazie używam jej od kilku dni ).
Poza tym: jestem tydzień po ścięciu włosków (tak ze 5cm ), ponieważ były już za długie (jak na mnie sięgały łopatek), nierówne, trochę porozdwajane i w ogóle nie za bardzo + nie używam suszarki, prostownicy, lakierów, pianek etc, jedynie po myciu nakręcam włosy na grube wałki i czekam aż wyschną Dzięki temu włoski wyglądają na super gęste (aż koleżanki się dziwiły co zrobiłam z włosami że tak ich 'dużo' ) .

Myślałam o jedwabiu Chii na końce włosków, jednak nie wiem czy za bardzo mi ich nie natłuści

aha.. I co do kosmetyków używanych przez autorkę wątku - też wydaje mi się, że jest ich za dużo.. Włosy owszem, trzeba pielęgnować, jednak tak jak to któraś z wizażanek zauważyła- można je 'przeodżywić' i przestaną wyglądać na zdrowe.

Dodatkowo fryzjerka polecała mi tabletki Vitapil bodajże, na zdrowe włoski.. Ponoć znacznie lepsze od Skrzypowit etc dlatego pewnie niedługo znajdzie się w moim posiadaniu
Stary 2007-09-11, 13:57   #74
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Witamy w gronie fanek zadbanych włosów, Dark_Kiciu_Miau.
Miałam zielony i pomarańczowy szampon z Herbala i ten pierwszy nieco przesuszył mi włosy, z czego byłam akurat zadowolona, bo stały się sztywniejsze. Natomiast Citrus Lift po prostu ładnie mył, nadawał piękny zapach, ale efektu liftingu czupryny nie było po nim widać.

Stary 2007-09-11, 14:11   #75
dziuniaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie robiłam żadnych przerw, po prostu piłam codziennie. Nadmiar witamin z grupy B jest wydalany wraz z moczem, więc nie istnieje ryzyko przedawkowania. Moim zdaniem można pić jak długo się chce, bez żadnych przerw.
Więc i ja zacznę pić.

Cytat:
Napisane przez Dark_Kicia_Miau! Pokaż wiadomość
Dołączam do włosomaniaczek

Co nieco o moich włoskach: pół-długie, jasny brązik (ost rok temu były farbowane na ciemny brąz), coraz bliższy naturalnemu .. Najgorszą wadą jest to, że mam strasznie cienkie i delikatne włosy (każdy fryzjer u jakiego byłam to potwierdzi ) więc łatwo o zniszczenie, szybkie przetłuszczenie i utrzymanie jako takiej 'objętości fryzurowej'
Używam od kilku miesięcy szamponów Herbal Essenses (ten zielony z kiwi, potem niebieski z kokosem a teraz pomarańczowy z mandarynką) i jestem z nich dość zadowolona, bo są lekkie dla włosów, jakimś cudem dodają im blasku Minus- trochę je plączą po myciu.. dlatego też teraz do niego używam odżywki Farouk Biosilk, Silk Therapy Thickening Conditioner pH 4,6 i jestem baaaaardzo zadowolona (chociaż narazie używam jej od kilku dni ).
Poza tym: jestem tydzień po ścięciu włosków (tak ze 5cm ), ponieważ były już za długie (jak na mnie sięgały łopatek), nierówne, trochę porozdwajane i w ogóle nie za bardzo + nie używam suszarki, prostownicy, lakierów, pianek etc, jedynie po myciu nakręcam włosy na grube wałki i czekam aż wyschną Dzięki temu włoski wyglądają na super gęste (aż koleżanki się dziwiły co zrobiłam z włosami że tak ich 'dużo' ) .

Myślałam o jedwabiu Chii na końce włosków, jednak nie wiem czy za bardzo mi ich nie natłuści

aha.. I co do kosmetyków używanych przez autorkę wątku - też wydaje mi się, że jest ich za dużo.. Włosy owszem, trzeba pielęgnować, jednak tak jak to któraś z wizażanek zauważyła- można je 'przeodżywić' i przestaną wyglądać na zdrowe.

Dodatkowo fryzjerka polecała mi tabletki Vitapil bodajże, na zdrowe włoski.. Ponoć znacznie lepsze od Skrzypowit etc dlatego pewnie niedługo znajdzie się w moim posiadaniu
Jak na wałki? Takie duże, plastikowe? Pewnie długo trzeba czekać aż wyschną. Możesz wkleić foto jak to wygląda, efekt już?
Nie natłuści ich, końcówki są z reguły wysuszone i zapobiegnie temu.
Nie sądzę bym miałam ich za dużo oczywiste, ze nie używam wszystkiego na raz, tylko przez jakiś czas to albo to albo przerwa. Jak używałam tylko szampon, odżywkę i jedwab to miałam porozdwajane, przetłuszczające się, matowe siano. A teraz tak nie jest, inwestuję w nie i widać diametralną różnicę, więc...

Stary 2007-09-11, 14:12   #76
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Hej
Ciężko wiele oczekiwać po szamponach za kilka zł Dla mnie jednak jest ok
Stary 2007-09-11, 14:12   #77
dziuniaaa
Zakorzenienie

A i po jakim czasie widać te efekty po drożdzach?

Stary 2007-09-11, 14:19   #78
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

U mnie szybko - kilka, kilkanaście dni. Zresztą równie szybko efekty widzę po Silice czy Belissie. Mowie tu o wypadaniu, bo jeśli chodzi o wzrost, to po jakichś 2-3 miesiącach zauważyłam, że włosy mam wyraźnie dłuższe i na pewno nie rosły sobie zwykłym tempem.

Uprzedzam tylko - drożdże są OHYDNE w smaku!!!

Stary 2007-09-11, 14:20   #79
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Więc i ja zacznę pić.

Jak na wałki? Takie duże, plastikowe? Pewnie długo trzeba czekać aż wyschną. Możesz wkleić foto jak to wygląda, efekt już?
Nie natłuści ich, końcówki są z reguły wysuszone i zapobiegnie temu.
Nie sądzę bym miałam ich za dużo oczywiste, ze nie używam wszystkiego na raz, tylko przez jakiś czas to albo to albo przerwa. Jak używałam tylko szampon, odżywkę i jedwab to miałam porozdwajane, przetłuszczające się, matowe siano. A teraz tak nie jest, inwestuję w nie i widać diametralną różnicę, więc...
Jak tylko naładuję baterię i znajdę chwilkę to umieszczę foto Używam takich grubszych, plastikowych 'obszytych' rzepowym materiałem (tzn takim z ząbkami jak w paskach rzepowych w butach czy czymś są) Schną hm... z 30min jeśli je nakładam na BARDZO mokre włosy to dłużej
Stary 2007-09-11, 14:47   #80
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

No tez jestem ciekawa jak wygladaja po tych walkach. i ile tych walkow. Czekamy na foto

A ja mam wlosy wycieniowane, najdluzsze sa juz poza zapiecie stanika, jak dla mnie dlugie, ale ze mam krecone/falowane wlosy to po wyschnieciu traca na dlugosci, sa krotsze.

ogolnie mam taki problem z nimi (chyba jak kazda posiadaczka takich wlosow) ze potrzebuja duuuuzo nawilzenia, nawet jesli ich nie mecze. Prostownice odstawilam 1,5 roku temu, teraz mam swoje naturalne. Ostatnio farbowalam ale nie widze zeby im to zaszkodzilo, no moze zaraz po farbowaniu, teraz doszly do siebie. Przez kilka miesiecy suszylam suszarka teraz nawet i to odstawilam. Postawilam na regeneracje.

Uwielbiam wszytskie produkty gliss kura (chociaz nacielam sie na jedna odzywke z jedwabiem w ktorej byl alkohol w skladzie!!!) Dodatkowo moje wlosy uwielbiaja olejek rycynowy, a kazda odzywke po umyciu wlosow trzymam ok 2-3 godziny. Poźniej splukuje i.... no wlasnie nie wiem co dalej zeby wlosy obciazone nie byly. Chyba znow powroce do jedwabiu
Stary 2007-09-11, 14:56   #81
dziuniaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tylko naładuję baterię i znajdę chwilkę to umieszczę foto Używam takich grubszych, plastikowych 'obszytych' rzepowym materiałem (tzn takim z ząbkami jak w paskach rzepowych w butach czy czymś są) Schną hm... z 30min jeśli je nakładam na BARDZO mokre włosy to dłużej
Mam takie wałki niebieskie, dzisiaj próbujemy.

Cytat:
U mnie szybko - kilka, kilkanaście dni. Zresztą równie szybko efekty widzę po Silice czy Belissie. Mowie tu o wypadaniu, bo jeśli chodzi o wzrost, to po jakichś 2-3 miesiącach zauważyłam, że włosy mam wyraźnie dłuższe i na pewno nie rosły sobie zwykłym tempem.

Uprzedzam tylko - drożdże są OHYDNE w smaku!!!
Raz już piłam drożdże na cerę, ale skończyło się na... 2 dniach. Teraz mam zamiar powrócić. Jest tam dużo wit. z grupy B, więc mam nadzieję, że paznokcie tez mi się wzmocnią.

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
No tez jestem ciekawa jak wygladaja po tych walkach. i ile tych walkow. Czekamy na foto

A ja mam wlosy wycieniowane, najdluzsze sa juz poza zapiecie stanika, jak dla mnie dlugie, ale ze mam krecone/falowane wlosy to po wyschnieciu traca na dlugosci, sa krotsze.

ogolnie mam taki problem z nimi (chyba jak kazda posiadaczka takich wlosow) ze potrzebuja duuuuzo nawilzenia, nawet jesli ich nie mecze. Prostownice odstawilam 1,5 roku temu, teraz mam swoje naturalne. Ostatnio farbowalam ale nie widze zeby im to zaszkodzilo, no moze zaraz po farbowaniu, teraz doszly do siebie. Przez kilka miesiecy suszylam suszarka teraz nawet i to odstawilam. Postawilam na regeneracje.

Uwielbiam wszytskie produkty gliss kura (chociaz nacielam sie na jedna odzywke z jedwabiem w ktorej byl alkohol w skladzie!!!) Dodatkowo moje wlosy uwielbiaja olejek rycynowy, a kazda odzywke po umyciu wlosow trzymam ok 2-3 godziny. Poźniej splukuje i.... no wlasnie nie wiem co dalej zeby wlosy obciazone nie byly. Chyba znow powroce do jedwabiu
Która odżywka? Płynny Jedwab? Ja mam z tej serii 3 produkty; szampon, balsam i dwufazową.

Stary 2007-09-11, 16:01   #82
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Hmm sama sie zamotalam. Nie widze jej w KWC. napewno opakowanie rozowe, cos z jedwabiem. I alkohol byl, bylo to czuc i w skladzie byl. A tubka podobna do tej - http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2299

edit: odnosnie tych walkow - jak one sie trzymaja, tez mam kilka w domu ale nie chca sie trzymac, musze jakos wsuwkami przypinac i poźniej jest odcisk na wloskach

Edytowane przez _Ewelka___
Czas edycji: 2007-09-11 o 16:03 Powód: dopis
_Ewelka___ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-11, 16:14   #83
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez wole myc codziennie niz pudrowac A co do drożdzy to ja czasem uzywam na twarz ale może spróbuje też pic tylko ze juz mialam okazje sprobowac i nie zabardzo mi posmakowały

Cytat:
A zawijasz tak żeby były puszyste a nie krecone tak? I nie wiesz czy jak sie wyprostuje wlosy opadną?

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
a kazda odzywke po umyciu wlosow trzymam ok 2-3 godziny. Poźniej splukuje i.... no wlasnie nie wiem co dalej zeby wlosy obciazone nie byly. Chyba znow powroce do jedwabiu
2-3 godz.? Nie boisz sie ze zaszkodzisz włosom? Przeciez odzywka to sama chemia. A co do obciazania: moze poprostu dawaj troche mniej bądz zmień odżywke na "lżejsza". Jesli uzywasz odzywek regenerujach to nie dziwne ze masz oklapniete wlosy. Ja tez takie zawsze mam i dlatego mam zawsze problem z kupieniem dobrej odzywki
Stary 2007-09-11, 16:29   #84
domi7ks
Zakorzenienie

Ja również dołaczam do klubu włosomaniaczek (wszytsko przez Wizaz )

Swoje włoski mam za łopatki, farbowane na ciemna czekolade. Myje co dwa dni. Ogolnie jestem z nich zadowolona. Tylko niestety sa troche cienkie a chcialabym miec do pasa. Od tygodnia uzywam olejku rycynowego i juz widze jego zbawienne efektyOprócz tego myje szamponem Radical oraz używam mgiełki z tej samej serii. Poki co jestem zadowolona chce miec grubbbe i ładne

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-11, 16:32   #85
karla_92
Zakorzenienie

A używacie oleju kokosowego? Jak tak to powiedzcie ile czasu trzeba go trzymac zeby zadziałał (nie moge na cała noc zostawic)
Stary 2007-09-11, 18:00   #86
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Mam chwilowo tylko 4 wałki o średnicy 7cm, a niedługo dokupię kilka, tylko już mniejszych starczają na górę głowy i boczki (po 2 na stronę) ale jest ok Nawijam hm... biorąc pasmo i owijając 'wnętrzem pasma'.. wiecie mam nadzieje o co mi chodzi Zazwyczaj włosy ładnie się trzymają, o ile oczywiście nie ma za dużej wilgoci w powietrzu (wtedy lepiej odrobiną lakieru lub pianki).
Stary 2007-09-11, 18:10   #87
dziuniaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Ja tez wole myc codziennie niz pudrowac A co do drożdzy to ja czasem uzywam na twarz ale może spróbuje też pic tylko ze juz mialam okazje sprobowac i nie zabardzo mi posmakowały

A zawijasz tak żeby były puszyste a nie krecone tak? I nie wiesz czy jak sie wyprostuje wlosy opadną?

2-3 godz.? Nie boisz sie ze zaszkodzisz włosom? Przeciez odzywka to sama chemia. A co do obciazania: moze poprostu dawaj troche mniej bądz zmień odżywke na "lżejsza". Jesli uzywasz odzywek regenerujach to nie dziwne ze masz oklapniete wlosy. Ja tez takie zawsze mam i dlatego mam zawsze problem z kupieniem dobrej odzywki

Hym, a jak ich na twarz używasz?

Stary 2007-09-12, 13:31   #88
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Hym, a jak ich na twarz używasz?
W postaci maseczki Dodaje troszke wody zeby sie lepiej rozprowadzały i nakładam
Stary 2007-09-12, 13:34   #89
dziuniaaa
Zakorzenienie

A na jaki czas i co jaki czas:P? Hehe.

Stary 2007-09-12, 14:10   #90
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
A na jaki czas i co jaki czas:P? Hehe.
Na 10-15 min czyli do momentu aż zaschnie i niezacznie swedziec A co do czestotliwosci to uzywam przynjamniej raz w tyg a czasem nawet dwa. Tylko ze drożdze na twarzy działają wysuszająco, wiec jesli masz sucha skore to nie radze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości