![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Do Maniaczek Zadbanych Włosów:):):)
Na punkcie włosów zaawsze miałam hopla
![]() Natura obdarzyła mnie ciemnymi delikatnymi włosami które utrzymuję w długości do pasa. średniej grubości ale zawsze zadbane ![]() Oczywiście miałam momenty kiedy wyglądały gorzej ale zawsze staram się: Po każdym myciu odżywka(najcześciej jest nią MASKA-ale żadna specjalistyczna jak Keratese, tylko GlissKur, Dove, Elseve) ZERO suszarki ZERO prostownicy Częste podcinanie u Frycka (mam długie włosy więc nie robi mi różnicy porządne podcięcie: 5 cm-10 cm) Mimo takiej systematycznej pielęgnacji bez stylizacyjnych szaleństw od maja rypneły się że hej. Słowem zaczęły wypadać. I jak się zastanowić to żródłem wypadania kosmyków był spory stres(matura) i fatalne odżywianie się (kawa, kawa, kawa) Wypłukało mi organizm ze wszystkiego co dobre i potrzebne ![]() Dla osoby dbającej o swoją czuprynkę to jest sczególnie przykre. W ruch poszły szampony typu:dermena suplementy typu:Sillica, Vitapil, Revalid(jestem w połowie 90tabletkowego opakowania) Jest lepiej ![]() Ale wniosek taki: musimy zadbać o włoski od środka bo nawet te cudownie odżywione błyszczące, grube kosmyki nie będą trzymać się naszych łebków jeśli zabraknie witamin etc. cebulkom ![]() ...... A tak pytanie do was(maniaczek zadbanych włosów-przyp.): chciałabym sobie kupić jakąś porządna(nie taka sklepowa za dwie dychy) odżywkę która poprawi wygląd: nawilży i wygładzi włosy( szampony na wypadanie, których wcześniej używałam wysuszają włos). Jaka? i Za ile? Pozdrawiam Ciepło! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
To i ja opiszę swój program pielęgnacji włosów, choć pewnie gdzieś już o nim wspominałam:
- włosy myję codziennie, tylko raz, nie powtarzam mycia - zazwyczaj, chociaż nie zawsze stosuję odżywkę. Aktualnie używam na zmianę Timotei do włosów blond oraz Ziai w sprayu z keratyną (rewelacyjna!!!) - raz dziennie zażywam Belissę (zostało mi jeszcze 1,5 listka) - raz w tygodniu stosuję WAX (ten zagraniczny) - co drugie, trzecie mycie wcieram w skórę głowy tonik Radical Od czasu do czasu dodaję odrobinę olejku rycynowego do szamponu lub też robie sobie napój z drożdży. Suszarki używam okazyjnie, jak mam w chałupie Syberię albo mam 10 minut do wyjścia. Prostownicy NIGDY nie używałam, bo nawet nie mam po co. Zazwyczaj więc zostawiam włosy do naturalnego wyschnięcia. Mam wrażenie, że przy takiej raczej rozsądnej i umiarkowanej pielęgnacji włosy mam ładniejsze niż przy ciągłym zmienianiu i poszukiwaniu nowych specyfików. Aha, mam włosy cienkie i delikatne, ze skłonnością do przetłuszczania się, chociaż gdy myję włosy rano, do późnego wieczora są świeże, a następnego ranka są przetłuszczone tylko przy karku i skroniach. Ale uwielbiam mieć czyste włosy, więc myję codziennie.
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
CapuccinoGirl a próbowałaś jedwabiu ;> albo odżywek z jedwabiem ... ta co ostatnio odkryłam polecam, tylko, że ona sklepowa jest ( tych aptecznych do włosów nie używałam ...) ona dopiero wchodzi na rynek , i póki co widziałam tylko w saszetkach 9 o pojemnoości 10 ml ) z firmy Marion seria NaturaSilk ( mają też z tego "podróbkę jedwabiu " ) to jest Maska rozswietlająca włosy -Perłowy blask ... moim zdaniem jest dobra włoski są wlasnie po niej nawilżone i gładkie
![]() |
#64 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dobry pomysł z tym jedwabiem, chociaż boję się ze efekt będzie nieco "oklapnięty", ale muszę coś zrobić żeby miały gładszą fakturkę ![]() Przed wakacjami były miłe w dotyku przynajmniej, a teraz cholera walczę z efektem"puchatej czuprynki" . Zgroza. Muszę po prostu dobrać inne kosmetyki pielęgnacyjne. W ogóle o fajnych rzeczach piszecie: nafta, napój z drożdży,olejek rycynowy. Ten ostatni to gdzie dostanę? Apteka? Spłukuje się? Napój z drożdży? drożdże+woda? Jakie ma działanie, odżywia po prostu? Edytowane przez CapuccinoGirl Czas edycji: 2007-09-10 o 13:58 Powód: dodanie treści |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Ja używam jedwabiu i efekt hmm..bardzo mnie zadowala. Mam włosy średnio na jerza falowane, więc jak pewnie wiele z dziewczyn, które mają tego typu fryz- prostowałam je. Teraz już nie prostuję, a gdy wetrę jedwabik i pozwolę włosą schnąć to one same tak fajnie się układają. Uwielbiam je!!!
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
Laity i Dziuniaaa ale Wam zazdroszcze
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() PS. Widze ze zrezygnowałaś z "pudrowej metody" ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też zostało mi jeszcze 1,5 listka ![]() I co ten tonik daje? Ja mam serum Radicala - rewelacja i kupiłam szampon teraz, zobaczymy ![]()
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziuniaaa ale własnie nie wiem czy znajdziesz coś o tej masce ..bo jak kupiłam pierwszy raz to nigdzie nie mogłam znalesc żadnej informacjii ...tylko tyle , że coś takiego się pojawiło ...ale ja uwielbiam ją ![]() a wogóle pochwalę się, że byłam dziś u fryzjera ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
karla_92, tak to jest ta biało-granatowa. Szczerze mówiąc jest średnia, ale na pewno nie gorsza niż odżywki Elseve
![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karla_92, niestety zrezygnowałam z pudrowania włosów, bo jednak doszłam do wniosku, że muszę mieć codziennie umyte włosy. Jak są świeże, czuję się o wiele lepiej, a puder mogę stosować w nagłych wypadkach, jak nie ma czasu umyć głowy. Dziuniaaa, myślę, że Belissa jest OK. Mimo, że jest już jesień, włosy mi wypadają tyle, co zawsze, czyli zupełnie normalnie - parę włosów podczas mycia, drugie tyle podczas czesania. Ogólnie jestem zadowolona z Belissy i kupię sobie kolejne opakowanie. Co do tego Radicala, to mam płyn do wcierania w skórę głowy. Stosuję go razem z WAXEM i myślę, że oba preparaty doskonale się uzupełniają. Szampon Radicala też miała, pamiętam, że włosy były po nim puszyste i mięciutkie jak puch u malutkiego kurczaczka, chociaż na początku nie mogłam sie przyzwyczaić do tego, że on się bardzo mało pieni i wylewałam na głowę ogromne ilości szamponu. Ale można się przyzwyczaić. Zapach ładny, ziołowy. A to serum, to jest w formie odżywki bez spłukiwania i do wcierania we włosy?
![]() |
![]() |
#71 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też polecam te odżywki dwufazowe Gliss Kur. Cytat:
Hym, to i ja zacznę pić te drożdże ![]() Ja też mam zamiar kupić następne opakowanie Belissy ![]() Tak, to takie serum, świetne jest ![]() ![]() Na razie szukam jakiejś dobrej odżywki ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Ja nie robiłam żadnych przerw, po prostu piłam codziennie. Nadmiar witamin z grupy B jest wydalany wraz z moczem, więc nie istnieje ryzyko przedawkowania. Moim zdaniem można pić jak długo się chce, bez żadnych przerw.
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do włosomaniaczek
![]() Co nieco o moich włoskach: pół-długie, jasny brązik (ost rok temu były farbowane na ciemny brąz), coraz bliższy naturalnemu ![]() ![]() Używam od kilku miesięcy szamponów Herbal Essenses (ten zielony z kiwi, potem niebieski z kokosem ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym: jestem tydzień po ścięciu włosków (tak ze 5cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myślałam o jedwabiu Chii na końce włosków, jednak nie wiem czy za bardzo mi ich nie natłuści ![]() aha.. I co do kosmetyków używanych przez autorkę wątku ![]() Dodatkowo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Witamy w gronie fanek zadbanych włosów, Dark_Kiciu_Miau.
Miałam zielony i pomarańczowy szampon z Herbala i ten pierwszy nieco przesuszył mi włosy, z czego byłam akurat zadowolona, bo stały się sztywniejsze. Natomiast Citrus Lift po prostu ładnie mył, nadawał piękny zapach, ale efektu liftingu czupryny nie było po nim widać.
![]() |
#75 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie natłuści ich, końcówki są z reguły wysuszone i zapobiegnie temu. Nie sądzę bym miałam ich za dużo ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ciężko wiele oczekiwać po szamponach za kilka zł ![]() ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
U mnie szybko - kilka, kilkanaście dni. Zresztą równie szybko efekty widzę po Silice czy Belissie. Mowie tu o wypadaniu, bo jeśli chodzi o wzrost, to po jakichś 2-3 miesiącach zauważyłam, że włosy mam wyraźnie dłuższe i na pewno nie rosły sobie zwykłym tempem.
Uprzedzam tylko - drożdże są OHYDNE w smaku!!!
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
No tez jestem ciekawa jak wygladaja po tych walkach. i ile tych walkow. Czekamy na foto
![]() A ja mam wlosy wycieniowane, najdluzsze sa juz poza zapiecie stanika, jak dla mnie dlugie, ale ze mam krecone/falowane wlosy to po wyschnieciu traca na dlugosci, sa krotsze. ogolnie mam taki problem z nimi (chyba jak kazda posiadaczka takich wlosow) ze potrzebuja duuuuzo nawilzenia, nawet jesli ich nie mecze. Prostownice odstawilam 1,5 roku temu, teraz mam swoje naturalne. Ostatnio farbowalam ale nie widze zeby im to zaszkodzilo, no moze zaraz po farbowaniu, teraz doszly do siebie. Przez kilka miesiecy suszylam suszarka teraz nawet i to odstawilam. Postawilam na regeneracje. Uwielbiam wszytskie produkty gliss kura (chociaz nacielam sie na jedna odzywke z jedwabiem w ktorej byl alkohol w skladzie!!!) Dodatkowo moje wlosy uwielbiaja olejek rycynowy, a kazda odzywke po umyciu wlosow trzymam ok 2-3 godziny. Poźniej splukuje i.... no wlasnie nie wiem co dalej zeby wlosy obciazone nie byly. Chyba znow powroce do jedwabiu
![]() |
#81 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Hmm sama sie zamotalam. Nie widze jej w KWC. napewno opakowanie rozowe, cos z jedwabiem. I alkohol byl, bylo to czuc i w skladzie byl. A tubka podobna do tej - http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2299
edit: odnosnie tych walkow - jak one sie trzymaja, tez mam kilka w domu ale nie chca sie trzymac, musze jakos wsuwkami przypinac i poźniej jest odcisk na wloskach
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2007-09-11 o 16:03 Powód: dopis |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Ja również dołaczam do klubu włosomaniaczek
![]() ![]() Swoje włoski mam za łopatki, farbowane na ciemna czekolade. Myje co dwa dni. Ogolnie jestem z nich zadowolona. Tylko niestety sa troche cienkie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
A używacie oleju kokosowego? Jak tak to powiedzcie ile czasu trzeba go trzymac zeby zadziałał (nie moge na cała noc zostawic)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Mam chwilowo tylko 4 wałki o średnicy 7cm, a niedługo dokupię kilka, tylko już mniejszych
![]() ![]() ![]()
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hym, a jak ich na twarz używasz ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Na 10-15 min czyli do momentu aż zaschnie i niezacznie swedziec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.